Mäktigast på sociala medier

Sociala Medier:

Jocke & Jonna har utsetts till mäktigast på sociala medier av Medieakademien i vad de kallar Maktbarometern.
Jag undrar mest vem den här Therese Lundgren är som ska vara så mäktig… Har jag missat henne? Och Tova Helgesson? Who? 🙂
Synd att de inte rankar bloggar – jag hade kommit minst femma!

Tack för tips!

13 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det står Tove istället för Tova också. Lind och Lund, skitsamma tänkte de.

  Men Therese har väl till och med varit med i värvet, hon har väl (i svenska mått) en väldigt stor youtube-kanal?

   Therese Lundgren? Du menar inte Therese Lindgren?

   Men alltså…

  vilken otroligt dåligt skriven text ? okej om man skiter i stor bokstav osv här bland kommentarer, men det där ska väl se seriöst ut?

  Cringe.

  Cam Cam! Kan du inte ta upp Isabellas engelska i den senaste liven?

   -Varför är Sverige det enda landet där man har ett sånt enorm komplex över sin engelska, och där man ständigt ska narra/håna andra svenskar för sin engelska? Jag kan verkligen inte förstå denna grejen?

    Jag menar, om det är någons andrahandsspråk, klart det kan låta lite knackigt ibland? Vad förväntar man sig liksom, att det ska låta som att man är ’born and raised’ i staterna om man öht ska få öppna munnen? Narrar ni invandrare på samma sätt när de bryter på sin svenska? Vore intressant att veta.

   Förmodligen för att vi får börja lära oss engelska redan från typ årskurs 1? Vi har amerikanska/brittiska tv program överallt, mycket av vad man läser på internet (och sociala medier!) är på engelska, listan går vidare.

   Att jämföra invandrare som lärt sig svenska som vuxen eller nyligen är INTE samma sak. Som att jämföra bananer med äpplen.

   Jag tycker att om man driver ett företag och ska vara ansiktet utåt så måste man kunna engelska och behärska ett OK uttal ganska väl. Det finns ingen ursäkt till att ha dålig engelska om du har fått lära det dig från 6-7 års ålder och lever i ett samhälle där du utsätts för engelska varje dag.

    Fast vääldigt få svenskar använder sin engelska i vardagen. Bara för man hör engelska på TV:n betyder det inte att ens uttal blir bättre? Lol vilket patetiskt resonemang. Dessutom har i stort sett ALLA som ej har engelska som modersmål en brytning. Vad är det som är så fel med det just i sverige? Vissa ska då alltid hitta något att gnälla över.

    Men då hoppas jag att din engelska är totalt felfri och att man ej hör skillnad på dig som svensk och en britt/amerikan. Annars vore det väldigt märkligt

  Tycker att det är så konstigt att de blir tillskrivna någon slags makt baserat på hur många följare de har. Vafan, jag följer en tvättbjörn på Instagram som har fler följare än Tova Helgesson liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.