”Att köpa hemhjälp är inte feminism, Löwengrip”

Blondinbella/Baam/Politism:

https://www.instagram.com/p/BZdxeCHAQDe/?taken-by=baaam_se

Att ”heja” på någon för att hen bryter normer är bra, men hur normbrytande är det egentligen för en ekonomiskt oberoende kvinna att skilja sig i Sverige 2017, för att satsa på karriären? Och är det verkligen modigt att skaffa hemhjälp, eller ett privilegium som alltid kunnat användas av överklassen?
Visst har vi heteronormer och tvåsamhetsnormer i samhället som kan göra det svårt att bryta sig ur relationer. Men de normerna grundar sig framförallt i det ekonomiska beroendet kvinnor länge haft till män. Ju bättre ställt du har det, desto lättare är det att bryta sig ur detta. Detsamma gäller hemhjälpen. Är det något vi ens vill ska bli en norm i vårt samhälle, att normalisera faktumet att vi ska jobba så mycket att vi inte ens vill eller orkar städa våra egna hem?

Det är normalt att skilja sig i dag. Och det är tyvärr normalt att jobba till bristningsgränsen. Unga kvinnor är överrepresenterade i stress-statistiken på grund av de krav de lägger på sig själva. Kanske är Isabella Löwengrip precis som många andra andra ett offer för just den normen, att karriären och att tjäna pengar skulle vara det enda sättet att känna sig uppfylld, att ”satsa på sig själv till 100 procent”.

Att skilja sig och skaffa hemhjälp gör inte någon till feminist. Det gör Löwengrip till en vanlig tjej med ovanligt mycket pengar. Det verkar vara svårt att skilja mellan det som är feminism, och det som verkligen inte är det. Och det är något Baaam och andra som riktar sig till unga tjejer borde vara vaksamma på. För den dagen allt är feminism, är inget feminism.

Zina Al-Dewany har skrivit en krönika på sidan Politism som lyfter upp sidan Baams instagraminlägg om Blondinbella och hennes ”kamp” för kvinnor, normbrytande och feminismen – en krönika som både är välskriven och intressant – någonting som är taget från hennes blogginlägg som beskriver hur hon lämnade Odd för att satsa på karriären.

”Att skilja sig och skaffa hemhjälp gör inte någon till feminist. Det gör Löwengrip till en vanlig tjej med ovanligt mycket pengar.” – Zina Al-Dewany

Håller ni med Zina eller tycker ni att Bella är feminismen personifierad – den pionjär som hon själv verkar anse sig vara?

Tack för tips, Jenny!

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bellas val är precis vad det är: en tvåbarnsmamma med gott om pengar och tröttnat på maken. Väldigt vanligt men alla har inte pengar att köpa sig all hjälp etc. Feminism? Knappast…

    ”Unga kvinnor är överrepresenterade i stress-statistiken på grund av de krav de lägger på sig själva”. En ganska olyckligt formulerad mening om man nu ska predika kring någon form av ”verklig” eller ”mer äkta” feminism. Samhället och män KAN ju tänkas vara med på ett hörn när det gäller att ställa orimliga krav på unga kvinnor, men let’s blame the women.

      Ja! Låt oss strunta i individens eget ansvar! Kvinnor är viljelösa våp ?

        Ja, låt oss strunta i samhällets betydelse och acceptera att kvinnor innan 1900-talets början bara var rätt ointresserade av konst, historia, vetenskap, politik etc.

        Du tror inte att den kulturen man växer upp i har en viss betydelse för hur man lever sitt liv?

          Med betoning på en viss. I dag har dock kvinnor i Sverige –
          bortsett från hedersförtryckta – inga faktiska hinder att göra exakt vad de vill med sina liv och i ett individualistiskt samhälle som det svenska finns det exakt 0,00000% anledning att inte ta fullt ansvar för sina egna livsval.

            Förutsatt att man står ut med kommentarer som: ”oj klarar tjejer verkligen av [mansdominerat yrke]” plus allt möjligt annat roligt som följd av att man går mot normen.

            Sen tror jag inte att du förstår hur mycket upplevelser i barndomen spelar in. Växer man upp i en rosa prinsessklänning har man svårare att tillbringa vuxenlivet i ett blåställ eftersom det är så långt bort från något man har föreställt sig.

            Det är ingen slump att det finns mansdominerade yrken och kvinnodominerade yrken som inte egentligen borde ha något att göra med vilket kön man har

              Faktum är att i ett fritt samhälle där alla får välja vilka yrken man vill så väljer folk könsstereotypa yrken i högre utsträckning. Vi är olika biologiskt och dras till olika saker. Med all respekt för alla de många undantag som finns men tendensen finns ändå där.

    Det som stör mig lite är att Bella tror att hon är den enda småbarnsmamman som gör karriär. Det finns hur många som helst. Det hon gör är inget speciellt som måste lyftas. Jag är en av dem. Min mamma var en av dem. Min kompis är en dem. Undrar alltid över hennes uppfostran. I min familj och mitt umgänge är det inget konstigt alls. Sedan vill jag också påpeka att göra karriär gör alla som arbetar hårt oavsett om du är VD, sjuksköterska, advokat eller står i butik.

      Samt att hon tror att alla andras fritid är full av Netflix, slappande och onyttig mat… Suck.

        Haha herregud vad ni har låtit er provoceras av Isabella det är helt sjukt, är ni medvetna om det??? Så illa

      Men Bella vill ofta få fram att hon minsann inte är någon vanlig ”Svensson”… och redan där så avslöjar hon att hon tror hon är så mycket mer speciell än alla andra.

        Dessutom är hon enligt egen utsago ”lyckligare än genomsnittet”.
        Vet inte om källan är samma som den som påstår att hon har 940 tusen läsare i Umeå 🙂

      Tack. Blir så trött på ”girlpower-snacket”. Är omgiven av drivna kvinnor som gör karriär, driver företag, har pengar att köpa bil, lägenhet/hus för mm. Inget nytt under solen, inte här i Sverige i alla fall. Och IL växte upp med åtminstone en förälder som hade kontakter, pengar och utbildning, så att hon skulle lyckas var ingen hög-oddsare. Hon får det gärna att låta som att hon växte upp fattig och utan resurser.

        ”It has not been easy for me…. I started off in Brooklyn and my father face me a small loan of a million dollars”

        ? Jorden anropar.

          Gave, förstås

      Så sant det du skriver. Det är kanske detta som gör att hon känns så verklighetsfrånvänd. Förstår inte riktigt varför hon hyllas för allt hon hör, när det oftast är helt vanliga saker dom dem flesta av oss gör i vardagen, förutom all skönhetsvård då. Hon är varken en humanist eller jämställdist i mina ögon, hon har bara hoppat in i den manliga businessvärlden och gör det kvinnor där alltid gjort: sminka sig och vara sexig och sälja sitt varumärke på detta

      Fast Bella är känd för att tycka att allt hon gör och säger är unikt, smart och aldrig tidigare skådat.
      Världshistorien tog sin början med henne – ja, hela universum måste ha fötts ur en kraftig Bella Bang för jättelänge sen 🙂

        Typ som economista grejen… ”gör inte av med mer än du får in…” WOW vilket nytänk!!

          Ja fast om alla visste det skulle det inte finnas behov för inkasso…eller kronofogden…

            Alla vet det… Det är inte därför man hamnar hos kronofogden, för att man inte fattat denna komplicerade logik.

      Skillnaden ligger i att alla duktiga entrepenörer inte bloggar och tjänar pengar på att tala om hur duktiga de är. Finns faktiskt fler som är duktiga. Hennes behov av att hela tiden förklara och ursäkta sitt beteende är så omoget. Nu senast förklarar hon att hon valt att handla lördagsgodis med barnen själv och inte bett inköpsansvarig att göra det. Det är väl en självklarhet att man får välja sitt godis själv!!!

    Jag bor i ett uland med min make. Här förväntas man ha domestic workers dvs hjälp hemma. Eftersom min man inte jobbar (han är inkluderad i mitt dipvisa och har inte arbetstillstånd) och vi inte har barn har vi valt bort detta. Jag jobbar han sköter allt annat med hushåll och pengar och försäkringar (tar mkt tid i ett land där det vardagliga är lite krångligare). Vi är inte bekväma med hemhjälp tycker det är jobbigt att ngn annan gör skitgörat men även eftersom det kommer med vissa management issues som stölder och att man förväntas ta hand om ens personals familj när de har problem. Kanske själviskt jag vet inte.

    Vi får ibland kommentarer om att hur kan han inte jobba är han inte uttråkad vill inte jag ha en man med ambitioner typ och borde vi inte bidra med jobbtillfällen. Men vi tänker såhär på mitt jobb har jag flera praktikanter jag utbildar och stöttar jag kontrakterar regelbundet lokal arbetskraft för high skills-jobb och vi försöker spendera pengar på lokala varor och tjänster. Och att vi går emot normen genom att kvinnan arbetar mannen sköter hem och vi reproducerar inte normen att fattiga tar hand om rikas skit.

    Men det är en svår fråga och valet inte alltid självklart. Ibland känner jag mig feministisk ibland känner jag mig usel.

    Vad Isabella gör är nog hennes ensak. För mig är hon normbrytande på vissa vis på vissa inte. Hennes främsta feministiska gärning är att göra sin egen grej och vara den hon är trots all extrema kritik mot henne. Att som kvinna vara den man är fullt ut är fan inte lätt.

      Men kritiken kommer ju mest av att hon är så förbannat onyanserad… Inte för att hon är kvinna.

      Bra kommentar och väldigt intressant att läsa hur du och din man har det. Jag tjänade rätt så mycket mer än mitt ex, något han inte hade några problem med, däremot kunde han få frågan från andra män om det inte var jobbigt att jag tjänade mer än honom.

      ”Att som kvinna vara den man är fullt ut är fan inte lätt.” amen på den!

        Tack Lejonhjärta! Får ofta kommentarer från män som stör sig men även kvinnor. Så många som inte gillar när man gör annorlunda.

        Hk: måste hon vara nyanserad?

    Bella hade kunnat vara så cool om hon hade haft lite (mycket) ödmjukhet. Tyvärr faller allt platt för mig pga hennes grandiosa självbild. Har träffat henne både en och två gånger och om det är något hon personifierar så är det arrogans, tyvärr.

      Det är just det där – att hon har noll ödmjukhet. Hon verkar inte veta särskilt mycket om vilka som banat väg för henne, att hon eventuellt hade bättre förutsättningar för att lyckas och att hon verkligen inte är unik – och att hon presenterar sig som pionjär och unik. Blir pinsamt berörd. Men kritiserar man henne är man avundsjuk eller jante. Suck. Tycker bara att det är ett tråkigt personlighetsdrag att ha noll ödmjukhet eller självinsikt.

      Håller med krönikören!

      Och jag tror problemet ligger i att hon är obildad! Hon gick knappt klart gymnasiet och hon har ju lärt sig att fejka kunskap. Någon skrev här att hon anställer troligtvis unga personer utan utbildning för att hon ska fortsätta beundras. Det förstärker hennes grandiosa självbild. Hon har försökt fuska sig igenom livet och hon tror ju på sina egna lögner. Hon ”speedläser” böcker, hon startar ett nytt företag utan någon som helst kunskap kring Vad som krävs. Hon har ju egentligen en ganska tom kompetens, förutom att driva en blogg och göra reklam. Men allt annat är det hon själv har målat upp, för det är så glasklart att hon är omogen och obildad i det mesta. Det mesta är bara påhitt.

      Lista på allt hon har failat med:

      Egoboost
      Bellme
      Entreprenörskolan hon skulle starta
      En stiftelse för för att uppfylla personers drömmar (folk som är sjuka, döende, har gått igenom svårigheter)
      Var inte hon en economista? Aldrig läst en bloggare som konsumerar som hon
      Spotlife
      Juristen som skulle arbeta probono
      Natural Cycles
      Löwengrip Invest – vem har hon egentligen investerat i förutom sig själv?
      Wavy- vad fan hände med den?
      Style Level- Vad fan hände med den?

      Vänner hon har förlorat
      Alla

      Familj hon umgås med
      Ingen (mamman typ en gång per år)

      Utbildning
      Inga

      Intervjuer
      Hon framstår som antigen extremt arrogant eller ganska blåst. Inget mellanting

      Ideellt engagemang (flyktingkrisen)
      Hon besökte ett hem en gång

      Och ändå insisterar folk att hon är en inspiration. En förebild. Hon är en train wreck Och det enda hon har lyckats med är: bloggen och att tjäna pengar på andras dumhet. Allt annat är andras förtjänst.

      Problemet är att i intervjuer så vågar man inte granska det här och ifrågasätta varför hon anser sig vara framgångsrik. Sveriges största problem- vi vågar inte ifrågasätta kändisars såkallade framgång.

      Låt oss jämföra med hennes prestationer på en arbetsplats, ett företag. Tänk jag som anställd kom hela tiden med nya projekt men som jag aldrig lyckades ansvara för, som jag aldrig lyckas ro i hamn, där jag aldrig riktigt lyckas få med ett team att arbeta mot samma vision. Det enda jag är bra på är att sälja mina idéer. I den dödliga världen skulle man aldrig kallas för framgångsrik, snarare en person som är dålig på sitt jobb.

      Hur är Bellas situation annorlunda? Det är det inte! Men influencers, kändisar får av någon anledningen större förstårlse. Och om hon nu ska föreställa ”the Swedish dream” så är det ju skitsnack! För hon säljer en falsk dröm. Den existerar inte. Men på något sätt har många fallit för hennes lögner. Och det är DET som bör granskas.

        Ungefär vad jag tänker också

        Hear Hear!

        Skrev en kortare version med på din kommentar men med samma poäng inne hos LD här om dagen. ?

        Det ligger något i det du säger. Hon kan sociala medier väldigt bra och har byggt upp en ekonomisk trygghet/hem för sig och sina barn. Sen har hon sin glädje och sitt positiva tänkesätt. De bolag hon har idag verkar gå väldigt bra. Om hon inte överdriver och förskönar förstås. De som träffat henne i verkliga livet kan kanske berätta hur hon är? Om hon vore ”svår att ha att göra med” borde det finnas massvis av människor som kan berätta om hur de behandlats. Under alla år har inget sådant nått fram i medierna men msn läser bara att hon är arrogant! Inget fel i att vara det! Det är svårt att veta vad som stämmer då man bsra läser om henne i bloggen. Den bild som förmedlas där är den hon visa oss. Är den sann?

          Vet att vissa influencers tvingar sina anställda att skriva på sekretessavtal, kanske även Bella?

            Kan intyga att det stämmer…

        Ja jag har funderat på om det hon säger beror på provokation – då borde hon växa upp eftersom hon ju nu vill ge en mer seriös bild av sig och företagen. Provokation börjar bli rätt gammalt – och hon också.
        Eller så har hon en kass pr-person – eller saknar en? Då borde hon anställa en för iom grodorna som flyger ur munnen på henne t ex om feminism, så lär ju någon journalist börja ifrågasätta det hon säger. Men jag tror också att hon bara gör intervjuer där hon kan styra ämnet – det är ju inte ofta hon egentligen intervjuas? Det är få medier som går med på styrda intervjuer. Hon försökte ju med SR.
        Eller så är hon helt enkelt outbildad. Eller narcissist. Och omger sig med likasinnade. Men det kommer kosta i längden. Kritiken just nu är ju märkbar…

          När hon skrev at the hon skule fylla 27 snart blev jag lite chockad. Tjugosju år gammal och klarar inte att ta hand om dig själv. Det här handlar inte om rikedom. Ja, hon har råd men hon KAN ju inte ta hand om sig själv. Någon städar och lagar mat, någon bokar in när hon ska andas, någon driver alla hennes företag (*host pingis*), någon tar hand om barnen när hon inte pallar. Hon kallar det att outsourca jag kallar det lat. Kenza är rik på riktigt, hon ÄR miljonär. Hon har varken någon som lagar mat eller inhandlar sin mat. Visst hon äter ute ofta men det förstår jag För jag tror på riktigt att hon jobbar mycket. Många rika människor jobbar mycket och lagar sin egen mat. Kom tillbaka till denna jord Isabella.

          Att folk inte kritiserar är för att de är inte bra på att göra sin research. De köper hennes världsbild ganska blint vilket är åter igen lite av en spegling kring Sveriges journalistikkultur. (Liten spegling, ingen perfekt spegling). Rika och kända människor har en solidarisk loyalitet. Vill man klättra i den sociala stegen så måste man hålla käften.

          Till er som undrar varför inga föredetta anställda har utalat sig så kan det handla om en non-disclosure agreement. Hennes vänner kanske håller käften i rädsla av den sociala exkluderingen som kan ske när man korsar en influencer som Bella.

        HUUUUUR kan ni vara besatta i denna mängd av en offentlig person ni verkligen ogillar och tycker/tror det absolut värsta om i alla möjliga aspekter?????? Om hon har lyckats, eller om hon målat upp en bild av det bara, HUUUUR påverkar detta era jävla liv så här mycket att ni måste ”sätta dit henne” genom era långa, negativa och grova kommentarer om precis allting i hennes liv… från engelskan, till barnuppfostran, karriärval, relationer precis allting. Ni är så fruktansvärt sorgliga som låtit er själva provoceras så mycket att ni orkar hålla med denna häxjakt av en kvinna som ju inte gjort er någonting i livet, förutom provocerat skiten av er genom sina sociala medier och det är fan INGEN annans fel än ert egna.

          Hon tjänar pengar på att vilseleda unga tjejer. Därför bryr jag mig ?

    Fastnar på syftningsfelet i den första meningen av Bellas citat. Vems karriär har hon lämnat sin man för liksom? Tydligen inte sin egen utan någon annans. Vem är denna mystiska ”hennes”?

    Jag försvarar gärna BB alla dagar i veckan. Tycker hon får så mycket skit som aldrig skulle yttrats om hon vore man. Däremot finns det väl inget normbrytande med att ha hjälp med städ och mat? Rika har väl i alla tider betalat människor med mindre pengar för att ta hand om sådant de inte haft lust att göra?!

      Men gaaah – läser jag en mans blogg som är lika enerverande på vissa punkter som hennes så kritiserar jag väl honom. Nu handlar det om BB, inte om Lennart.
      Så tröttsamt argument. Man får kritisera kvinnor trots att de är kvinnor. Men inte för att de är kvinnor. Skillnad.

        Okej! Så hur många manliga företagsledare kritiserar du p.g.a. hur de väljer att framställa sig själva och sina liv? Man kan knappast komma ifrån att hon får mycket skit för sånt som ingen någonsin skulle komma på tanken att kritisera en man för. Hur många pappor som driver företag får höra att de inte prioriterar sina barn?

          Ja mannen och affärsmannen Trump får ganska mycket skit (med all rätta) t.ex över hur han väljer att anställa, semestra och behandla sin fru. Den kritiken har ingenting med hans kön att göra – man kritiserar hans beteende.

          Rätt så många genom åren. Men de bloggar inte. Förstår du nu? Blogg = lättare att framföra kritik direkt till personen. Ej blogg = diskuterar personen med mina vänner.
          Men jag kanske borde börja stalka random företagande kille för att kunna ha en åsikt om hans liv? Problemet är väl att BB gjort sig själv offentlig, det har inte random guy. Väljer man det så granskas ju det man säger av en större publik. Alltså kan man inte kasta ur sig exakt vad som helst utan att folk reagerar.

            Du behöver inte vara nedlåtande! Vem har påstått att du ska söka upp och kritisera okända personer för hur de lever sina liv? Väldigt märklig tolkning av det jag skrev.

              Du undrade hur många affärsgubbar jag kritiserar och jag berättade, och förklarade varför det är svårt att framföra kritik personligen pga avsaknaden av blogg. Tog det en gång till bara, eftersom du inte verkade förstå mitt första svar. Men du kanske helt enkelt inte vill ha ett svar utan fortsätta köra ”det är bara för att hon är kvinna”. Gör så. Men det kan vara nyttigt att omvärdera sina argument ibland när någon förklarar hur den tänker ? Ha det gôtt!

                Nu var det ju mest en retorisk fråga! Jag köper dock inte att manliga företagsledare får kritik för t.ex. hur ofta de träffar sina barn eller hurvida de reser bort på semester eller ej. Men det kanske är exakt detta du brukar diskutera med dina vänner när ni träffas och kritiserar män som driver företag?

            Hugo Rosas och Bingo Rimér är väll dom manliga motsvarigheterna till BB i bloggosfären och jag tycker att båda dessa kritiseras i samma grad gällande deras föräldraskap.

      Skillnaden ligger väl i att en man aldrig skulle breda ut sig och skryta på samma sätt som Bella om sin karriär, bilar, resor osv.

        Um, jo?
        Skryt kommer från de flesta som tjänat ihop mycket pengar på egen hand.

    Det är inte normbrytande och det är inte feminism, det är en KLASSRESA bella har gjort.
    Inget annat.
    Att hon vill förklä det till feminism handlar väl med om att det är ”trendigt” att vara feminist idag?!

      Håller med. Det har inget med feminism att göra. Att köpa in människor som tar hand om markservicen har välbärgade gjort i alla tider. Men sen är väl en klassresa från medelklass med akademikerföräldrar till övre medelklass inte någon särskilt bra story, samtidigt som många fortfarande verkar inspireras av Bella när hon säger såna saker.

    En sak jag tänker på är varför inte Bella kunde låta företagen växa lite saktare just nu. Hon är ung och hade väl kunnat köra på med karriären men utan att behöva försaka sin familj, som hon ju tidigare påpekade var viktig. Med tanke på att hon aldrig ville att hennes barn skulle bli skilsmässobarn så är det konstigt prioriterat kanske? Jag vet att hon har bråttom med allt, men kan inte företag må bättre ibland av att få växa i lagom takt? Då kanske förhållandet hade mått bättre också?

    Menar inte att klandra henne för att hon valde sin karriär men det går inte ihop för mig när hon så ofta påpekade hur viktig familjen var (fram tills att det bara blev en tårtbit som skulle planeras in).

      Jo fast känns inte förhållandet bra ska hon ju inte satsa på det. Det blir dem ju båda två och deras barn olyckliga av. Så jag kan förstå hennes beslut.

        Absolut, håller med. Men hon säger att hon lämnade sin man för karriären, det låter så konstigt i mina öron. Man vet ju aldrig vad som är sant och inte när det gäller saker som kommer ur Bellas mun, så egentligen är det ju meningslöst att spekulera (men svårt att låta bli, saknas riktigt bra såpor nuförtiden, som typ Melrose Place). ?

    Jag håller helt och hållet med den personen som skrivit krönikan. Jag har alltid varit stressat i livet på grund av att jag ville göra karriär så fort som möjligt. Jobbade på en av världens största investmentbanker redan som 23-åring och krigade mig mot toppen.

    Det Bella gjorde under den tiden var endast att ge mig ännu mer stress. Det vred sig i magen på varje gång hon skrev om sitt jobb. Hon får det att framstå så himla enkelt, men det stämmer inte. Att vara egenföretagare eller en karriärmänniska är inte alltid en dans på rosor och ingen har ett sånt liv som Bella försöker få sitt liv att verka som. Hon förstör för såna som jag, som trodde att mitt tempo var för segt eftersom jag ”bara” var 23 år och högtanställd inom en investmentbank. Varför går det inte fortare? tänkte jag flera gångar när jag läste hennes blogg. Hon förstör för andra kvinnor och hennes försök på att leva överklasslivet är inte feminism någonstans.

    Finns nog ingenting jag förknippar BB mindre med än feminism. Jag är långt ifrån någon expert och det finns säkerligen en massa saker om feminism som jag har kvar att lära mig, men det känns som att BB vet ännu mindre än jag. Och det är såklart helt ok, men blir så fel när hon ska börja snacka om feminism och systerskap när hon verkar ha cirka noll kunskap om det och dessutom totalt ointresserad av att lyssna på andras argument och perspektiv.

    Man ska inte behöva välja om man träffat en vettig man! Det är hellersant, utan hon var otrogen och Odd är ingen dörrmatta

    Min mormor outsorcade hushållstjänster som det så vackert heter idag. Dåförtiden hette det pigor/hembiträden. Hemmafru som tillsammans med liknasinnade ägnade sig åt Rädda Barnen, Röda Korset , kafferep o dyl. Feminism ha, ha, ha, ha!

    Håller verkligen med textförfattaren. Undrar verkligen om hon på riktigt tror att alla kvinnor som inte ”gör karriär” inte jobbar hårt? Kan nog säga att en ensamstående mamma med barn på heltid som jobbar inom vården jobbar mycket hårdare (24/7 dessutom eftersom markservice hemma inte *outsourcas*) än Blondinbella.

      Jag har ett välbetalt chefsjobb och jobbar många timmar. Det är mycket stt göra och mycket ansvar men jämfört med god vän som jobbar inom vården så är mitt jobb enkelt. Fy faen vad hon jobbar och sliter! Där kan man prata om att JOBBA HÅRT.

      Bella försöker få det att låta som henned jobb är hårt och slitsamt samtidigt som hon sitter och får håret fixag, smink och pedikyr på arbetstid! Min kompis är glad om hon får gå på toaletten ens…

      Precis. Min kompis arbetar natt inom vården idag. För sjätte dagen i rad. Hon tog dessutom ett extra pass på morgonen efter hennes nattpass. Sedan kom hon hem och tog hand om de två små samt lämnar, städar, handlar, lagar mat, hämtar, duschar barnen och åker sedan iväg på jobb igen.

      Inget slår det. Inget! Bellas jobb och all delegering på alla håll får henne att framstå som lat i jämförelse med sjuksköterskans arbete.

    Håller med Zina.
    Så välformulerat och sakligt om BB vs feminism.

    Nej, att skilja sig och skaffa hemhjälp gör ingen till feminist. Inte heller att driva företag. Lite ödmjukhet inför livet och sina medmänniskor hade suttit fint. Och kanske en kurs i kvinnohistoria…

    Är man inte feminist om man köper hemhjälp? ?
    Då är alltså Lady Dahmer inte heller feminist eftersom hon lever på sin man?
    Vad är egentligen feminist?

    Nu kommer många av LD anhängare skrika att LD minsann tar hand om barnen och det är mer än ett heltidsjobb.
    OK!
    Men om Bella lämnar över merparten av ungarna till Odd och gör EXAKT som LD och sin man fast tvärtom…då ska det skällas?! ? För kvinnan ska vara hemma och ta hand om barnen och stå vid spisen, INTE jobba arslet av sig och prioritera karriär och pengar in till familjen?
    Bra systerskap eller vad brukar ni joddla om?
    Nä DUBBELMORAL heter det….

      Men herre Gud, du blir inte feminist av att köpa hemhjälp, och du blir inte feminist av att ta hand om hemmet. Däremot kan du vara feminist och köpa hemhjälp (av företag som betalar bra löner och har bra villkor och utan subvention av samhället) eller vara feminist och ta hand om hem och barn. Det är liksom helt separata saker…

    Så vitt jag vet så har väl Blondinbella aldrig velat kalla sig för feminist? Enda gången jag läst att hon velat förknippas med detta är nu då hon helt plötsligt vill ingå i ett systerskap (som hon verkar tro fungerar som ett vaccin eller skydd mot kritik)… Som många andra skrivit: det är inte något särskilt normbrytare liv hon lever…

      http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18351088.ab några år gammal artikel där Bella går ut med att hon inte vill förknippas med feminismen ?

    Jag undrar varför det bara räknas som feminism om kvinnan är vänsterorienterad? Politism t ex är ju en vänsterorienterad plattform, klart deras debattörer inte förespråkar Bellas livsstil. Det säger sig självt.

    Men gör Bellas mer högerorienterade livsstil/åsikter automatiskt henne till en ”dålig” feminist?
    Jag anser nog att en kvinna som drar in sitt eget kapital (och mer därtill), har möjlighet att lämna ett äktenskap trots småbarn samt styr över sin egen arbetssituation och dessutom skapar arbetstillfällen är ganska precis vad samhället behöver för att vi inom någon överskådlig framtid ska få jämställdhet mellan könen.

    Vad exakt är problemet? Inte fan skrivs det spaltmetrar om alla snubbar som lever sitt liv exakt som Bella gör (med undantaget är frugan arbetar deltid och roddar hemsituation).

    Jag menar att vi får skilja på politisk åsikt (dvs hur samhället borde/kan vara) och istället se till hur situationen faktiskt se ut. Just nu har vi en kapitalistisk världsordning, och för att överhuvudtaget försöka få till stånd något annat (om så önskas) så rekommenderar jag samtliga kvinnor att skaffa sig en egen plattform (makt). Därefter kan vi påverka.

      Om inte hon har ändrat sig så kallar Isabella inte sig själv för feminist och hon har sagt roliga saker som nedan

      ” Det är hopplöst när folk inte klär sina barn så man ser vad det är.”

      ”Vi är så jämställda att det har slagit över.”

      ”Jag är inte feminist, utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklass-kvinnor sittandes med rödvin runt ett bord och hittar på frågor att strida för.”

      Sånt gör henne till en halvkass feminist i kombination med vissa andra saker.

      That said så är det ju jättebra att hon har driv och vilja, och jag tillhör de som tycker att hon får onödigt mycket skit för en del saker (har ff inte kommit över allt gullande med Odd som försegick i det här kommentarsfältet när deras separation blev offentlig)

      Men jag förstår inte riktigt vad du menar när du säger att kapitalism är dåligt och hur det är bra(?) att Isabella skaffar sig en maktposition. Tror inte att hon kommer att stå på barrikaderna för att störts kapitalismen. Hon verkar vara ett rätt stort fan.

      Nädu. Inte är det högerfeminism hon sysslar med. Som höger blir jag förnärmad av den kommentaren.

    Bella försöker ju bara få in massa floskler i allt hon gör. Kärleken mellan henne och Odd tog uppenbarligen slut, inget mer med det.

    Sen all outsourcing och dylikt hon sysslar med, är ju för att hon har noll intresse för dessa saker eller att lära sig.
    Förvånad över att så många ändå blir impade av hennes mål, som mest handlar om hur man löser allt med pengar… Målen hade ju kunnat vara att kunna ta hand om sig själv, bostaden, dvs sköta mat, hus och hem och inte bli totalt handikappad om något pajar.

    Bella 2014:

    ”Jag är inte feminist, utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklass-kvinnor sittandes med rödvin runt ett bord och hittar på frågor att strida för.”

    ”Måste jämställdheten följa med oss ända in när vi bajsar?”

    ”Vi är så jämställda att det har slagit över.”

    Bella 2017:

    ”Sverige är ett väldigt jämställt land, men det har tidigare inte funnits något ansikte att koppla till de här värdena. Nu har jag har blivit den svenska jämställdheten personifierad, en framgångsrik frånskild kvinnlig entreprenör med två små barn.”

    ”Systerskapet måste få gå före i det offentliga, det är min övertygelse.”

      Så otroligt arrogant och provocerande för mig att Bella kallar sig för svenska jämdstädhetens ansikte. Men samtidigt tror jag att hon gör det medvetet för att få mer trafik och argt folk som kommenterar.

    Ptja, man kan hävda alla möjliga fula ord som avundsjuka och bitterhet. Men Isabella Löwengrip™ är i mina ögon ett varumärke, en säljpelare, en noga uttänkt klickstrategi för att i slutändan tjäna pengar åt en rad olika företag – och folk reagerar väl på ungefär samma sätt som de gör om ett annat företag hade upplevts som hycklande inför sina kunder, blåst upp sin roll som samhällsaktör och bytt personlighet titt som tätt.

    Men! Den stora skillnaden är väl att detta varumärke är personifierat, längst ut i spetsen står en fasad av en enskild individ som gläntar på dörren och låtsas villkorslöst dela med sig av sitt verkliga liv – och det är lättare att angripa än en stor koncern fylld av okända människor i kostym när man känner sig lurad och provocerad av ett företags beteende? Kanske.

    Blev så besviken när hon publicerade detta. Och håller helt med hon som skrev krönikan. Det finns så många kvinnor som är ensamstående, pappan är inte ens med i bilden och de har bråkdel av Bellas pengar. Bella försöker hela tiden framstå som en kämpe som ständigt trycks ned av folk. Men sanningen är att det finns så många som är mycket mer utsatta och Bellas ständiga tjat (trots att jag försår att hon säkert har det jobbigt) blir nästan komiskt just pga att hon gång på gång måste skriva om hur utsatt, normbrytande och motarbetad hon är.
    Sen tycker jag att det är lite tragiskt att hon valde att skiljas från odd för att familjelivet krockade med jobbet. Jag förstår att folk kan sluta älska varandra och att relationer är komplicerade men samtidigt tänker jag hur sorgligtdet skulle bli för mig själv (även idag) om nån av mina föräldrar kom och sade ”nu ska vi skiljas för att jag ska satsa på min kariär”.

    Det är Bellas sätt att framställa sig som den enda framgångsrika kvinnan i Sverige ungefär som bara är så konstigt. Det finns många kvinnor i höga positioner i Sverige men de behöver inte hävda sig såsom Bella måste göra hela tiden.

    Det gäller med mycket men kan påminnas igen, dvs. den som har det bra och är nöjd med sin tillvaro behöver inte outa det hela tiden. Den som är verkligt framgångsrik behöver inte berätta det för andra, det syns bara. Bellas tanke verkar vara den motsatta…

    I övrigt skulle jag vilja påstå att Bellas riktigt stora framgång – nyckeln till allt annat – var att starta sin blogg. Allt som därefter har skett, alla möjligheter, företag etc som dykt upp och kunnat existera beror enkom på hennes blogg. Kanske skulle hon vara lite ödmjuk mot det faktumet.

      I rätt tid dessutom. På den tiden kunde du fortfarande komma från ingenstans och bli en stor bloggare. BB, Engla, House of Philia , mfl är exempel på det. Idag känns det som om du redan behöver vara ett hyfsat känt namn från nån dokusåpa eller så för att lyckas starta upp en blogg som blir välbesökt eftersom du inte når fram igenom mediabruset annars.

      På Insta går det fortfarande att få ett stort konto, men jag tror att trenden kommer att ses även där framöver.

    Feminist… Bella är en egoist. Och naiv. Jag tror många är avundsjuka på hennes driv. Kämpar man på så lönar det sig. Hon njuter helt klart av den frihet hon har med noll äktenskap, inbjudningar till alla möjliga events och alla ögon på sig. Hon känner sig som en superstar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.