Therese Lindgren pratar om Göteborgsdemonstrationen

Therese Lindgren motsätter sig att nazisterna ska få demonstrera eftersom det normaliserar deras ideologi i samhället.
Rent spontant håller jag med henne då jag anser att deras budskap är förkastligt men samtidigt så tror jag på en demokrati där yttrandefriheten råder – även för de som inte vill ha någon.
För när vi börjar censurera människor – hur skeva åsikter de än må ha – så är vi ute på hal is.
Vem bestämmer vem och vad som ska censureras?

Jag läste någonstans att nazisterna är på väg att klassas som terrorism eftersom deras brott och ställningstagande är ett så pass allvarligt hot mot vårt samhälle. Är det en bättre väg att gå?
Och var drar man gränsen i så fall? Sverigedemokraterna är sprungna ur flera nazism – Bland partiets grundare och tidiga medlemmar fanns flera personer som tidigare var verksamma i högerextrema och rasistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt (BSS).
Detta är nu ett av Sveriges största partier – ska de också klassas som terrorism? De har ju lyckats smyga sig in och förvandlats till någon typ av folkhems-rasism/nazism som vi numera accepterar men var går gränsen?

Det är mitt största problem i hela den här vidriga soppan – vem får bestämma vad andra får tycka? Man kan ha de bästa av intentioner och totalt spåra ur på vägen. Vem ska då bestämma att man inte får bestämma längre?
Är det inte bättre att alla får ha en åsikt – hur dum den än må vara – så kan väl vi andra säga emot?
För de kommer ju inte sluta tycka bara för att vi belägger dem med munkavel, eller hur?

Vad fan gör man? Jag vill helst att de ska försvinna från jordens yta men det verkar svårt att genomföra. Ska man protestera högljutt eller bara vända ryggen åt dem? Det är ju inte så kul att demonstrera om ingen bryr sig…

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Csaba Perlenborg uttrycker det bra på ledarsidan i dagens GT:

    ”Kanske borde vi trots allt tacka nazisterna. De senaste veckorna har det land och rike runt förts ett demokratiskt samtal av sällan skådat slag. På arbetsplatser och skolor och i kassaköer, vid middagsbord och mellan kolleger, familjemedlemmar och främlingar har det diskuterats så komplicerade saker som yttrandefrihet, mötesfrihet och demonstrationsrätt. Många människor har uppenbarligen haft ett stort behov av att inte bara tycka till – utan framför allt att tänka till. Få har lyckats undslippa att inför sig själva och andra formulera en hållning rörande principer som är långt viktigare än hur man förhåller sig till nazisternas demonstration.

    Då nazisternas mål är att avskaffa den liberala demokratin med alla sina styrkor och svagheter, går det inte annat än att konstatera att de med sin blotta närvaro inspirerat och motiverat inte bara göteborgarna utan Sverige i stort att stå upp för allt det vi håller kärt.

    Bra jobbat, Göteborg.”

    _Total_ åsikts- och yttrandefrihet är inte en mänsklig rättighet. Det finns regler, lagar och konventioner som bestämmer vem och vad som ska tillåtas eller inkluderas, precis som med allt annat i samhället. Vi är inte befriade från allt ansvar bara för att vi har yttrandefrihet

      Hets mot folkgrupp exempelvis är inte censur, det handlar om att skydda andra personers rättigheter. Det är inte alls en farlig väg att gå att ha såna här lagar, att hindra folk att sprida skit som drabbar andra människor

      Jamen jag håller med! Vad är grejen med att folk ba ”Öööh du vi har yttrandefrihet” men glömmer bort att hets mot folkgrupp är ett brott. Som att yttrandefriheten står över alla andra friheter och skyldigheter vi har.

    Borde ISIS i enlighet med åsiktsfriheten få marchera på gatorna?

      Tycker du AFA ska få demonstrera?

      Självklart ska ISIS också få demonstera. Vad de får säga och skriva på sina plakat är en annan fråga.

    Och några av partierna till vänster har grundats och haft ett stort antal politiker/medlemmar som är kommunister. Vi är dåliga i Sverige på att prata om all skit kommunismen har fört med sig, vi fokuserar alltid på nazismen. Inte att förglömma så har flera kommunistiska ledare; Lenin, Stalin exempelvis mördat en sjuhelvettes massa människor och vissa av våra politiker åt vänster har hyllat dessa ledare.

      +1 på den som kidsen säger!

    Självklart måste även idioter föra sin talan! Men äckligt att våra skattepengar går dit, polisen har vettigare saker för sig!!

      Man kan ju se det som en skarp övning för poliserna….

    Det där är ju en jäkla svår grej, jag känner väl att JA låt dem förbjudas!! Men samtidigt så vet jag att då ett samhälle börjar klassa ut människor som det ena eller andra så ger det lite mer tvärtom effekt, då börjas det smygas och i en smygande miljö bildas sektliknande små samhällen och DET kan ta hus i helvette. Om vi däremot låter människor tänka fritt så ger vi dem även möjighet att förändra sig. Det låter som flum men skulle jag skriva allt jag lärt mig genom studier och arbetserfarenhet så skulle detta bli hur långt som helst, så att döda med ointresse, kärlek och ifrågastättande på ett BRA och intelligentare sätt är det enda som kan utplåna nazismen. Mer utbildning i skolan, skolresor till Auschwitz är en sak som skulle vara obligatorisk, det ÄR en ögonöppnare och en resa som man ALDRIG glömmer. Har tagit med mina dit och jag kan garantera att de kommer aldrig ens tänka en god nazist tanke efter det. Nä förbud leder till vita strutar och vit beklädnad (pratar då inte om luciatåg). Ett fritt tänkande och en bra undervisning men aldrig förståelse.(Tror JAG.)

      Jag förstår hur du tänker men det enda nazister vill och behöver är att höras. Det är allt dom behöver för att växa.
      ”Gör lögnen stor, gör den enkel, fortsätt säga den, och så småningom kommer de tro på den”

    Vi får aldrig vända ryggen mot dessa nazistsvin – det har historien om något lärt oss. Att börja förbjuda åsikter är farligt i mitt tyckte. Demokratin är det viktigaste vi har i Sverige. Men efter gårdagens demonstration tror jag man kommer kunna gå på annat utan att det strider mot yttrandefriheten. Svenska särskrivningsarmén visade klart och tydligt igår att de inte kan hålla sig till ordning och regler. Ledaren visade vilket vandrade instabilt psykfall har är. Och med sina 300 demonstranter i en storstad som Göteborg visade de dessutom att nationalsocialismen är en begravd ideologi.

      Särskrivningsarmén?

    Nej, man kan inte tillåta nazister att demonstrera i ett land där man värnar om yttrandefriheten. Tycker man så, så har man aldrig upplevt hur det är att bli tystad, raderad och mördad för den man var född till. Vad är nazisternas budskap och vad var deras budskap igår? Har minnet redan börjat blekna? Har det blivit så normalt med vi och dom att man inte längre är rädd för vad som kan hända? Det är skrämmande.

    Håller med dig om detta, Camcam. De senaste dagarna har jag diskuterat detta ämne (Jag är väldigt utbildad om nazism, högerextremism osv, så jag hamnar i dessa diskussioner ofta), och samtidigt som jag håller med folk om att det som NMR står för är förkastligt och korkat så anser jag att om vi börjar förbjuda människor att tycka vad de vill, så är vi ute på tunn is. Givetvis ska dessa människor också följa Svenska lagar, men om vi börjar stifta lagar om vad folk får tycka och tänka, även i det offentliga rummet, så kommer det gå illa, vart ska det sluta, om samhället ska kontrollera våra åsikter.

    Jag anser dessutom att det är bättre att folk av dessa åsikter gör det synligt, då kan vi ha bättre koll på att de inte begår grova brott, det är när de går under jorden och håller på i hemlighet de blir som farligast.

    (Ber om ursäkt om det blev en snurrig text, var tvungen att gå iväg mitt i skrivandet för katten råkade bajsa lite utanför lådan. 🙁 )

      Hur menar du? Om du har så bra koll på nazismen så vet du ju hur dom blev så stora i Tyskland och vilka lagar dom stiftade när dom väl kunde, vilka brott skulle nazister göra i tystnad? Nazister som hörs, syns och har makt är farliga.

        Problemet är att bara för att man förbjuder något så innebär det inte att det försvinner, det sker bara i hemlighet istället, vare sig det är aborter eller nationalsocialism. Ett bra exempel på det är National Socialist Underground i Tyskland nu under 2000-talet. Därav min åsikt att det är bättre att det sker öppet, då kan vi stoppa det i tid, förhoppningsvis.

        Min åsikt är också att alla ska ha rätt att få tycka och tänka som de vill, jag är inget fan av AFA heller, jag tycker de är vidriga, men jag anser att de, precis som nationalsocialister, har rätt att tycka vad de vill i ett demokratiskt samhälle.

          Nu handlar det inte enbart om att förbjuda någons åsikter eller få dom att försvinna. Andras mänskliga rättigheter påverkas av hatbrott, det är därför vi har lagar och regler om vad som är tillåtet i det offentliga rummet

          Men dom tycker och tänker precis vad dom vill, det innebär inte att vi ska ge dom rätten att ta plats på våra gator som ska tillhöra alla. Ju mer makt nazister får desto mer begränsas yttrandefriheten, är det att värna om den?

            Samtidigt så begränsas yttrandefriheten ju mer vi begränsar nationalsocialistiska åsikter. Moment 22. Demonstrationer utgör en del av yttrandefriheten.

              Jag precis, det är ett moment 22 men där måste vi välja, vilka vill nazisterna begränsa och vilka vill vi begränsa? Jag väljer nazisterna alla dagar i veckan.

            (Missförstå mig förresten inte, jag vill inte se nazistsvin på våra gator och hoppas att man kan finna ett hål i systemet efter gårdagens demo. Men det är en oerhört komplicerad situation)

      Inte ens i Nordkorea är det fullt möjligt att förbjuda vad en människa tycker och tänker. Däremot kan vi reglera och bestämma kring vad som görs och hur det ska göras.

      FN och alla människors rättigheter bildades efter Andra världskriget – hur svårt kan det vara att begripa hur och varför? (Ej riktat till dig, utan mer allmänt)

    Vänsterextremisterna kastade sten på poliserna och hästarna, slogs med varann (komiskt nog) och skapade kaos i gbg. Plus så drog dom uppmärksamheten från inte bara hela Sverige men andra land till nmr. Hela dagen här i Norge var demonstrationen på nyheterna. Hela jävla dagen pratade dom om nmr, och hur glada tror ni inte nmr är Tack vare det? Sjukt bra publicitet för dom. Hade inte alla tusentals motdemonstranter dykt upp och gjort så hela Sverige poliskår var tvungna att vara med. Så hade nmr gått mellan sina två ica butiker och den enda publicitet dom fått hade varit dom få människor som hade sett dom under deras lilla rutt. Nmr har funnits i 20 år men media har vägrat att skriva om dom. Men nu kan dom inte göra annat när flera tusentals vänsterextremister uppmärksammar dom gång på gång. Och det är exakt det nmr vill. Grattis

    Extremism är oftast för korkade människor, som inte lyckats i det här samhället pga…anledningar. Samhällsfrågorna är svåra att förstå, man kanske har massa diagnoser och en mindre bra uppväxt, missbruksproblem kanske. Man lyckas inte i skolan och då blir ju allting mindre gripligt. Extremister har enkla åsikter, enkla problem och enkla lösningar, och då dras ju dessa mindre begåvade människor dit. Man får ett sammanhang och vänner som ligger på samma nivå med en.
    Vad ska man göra åt saken? Mja…dumhet kan ju inte vara brottsligt.

      Exakt vad jag sa till mannen igår.
      Försvunna problembaserat helt enkelt.

        Attans autokorrektion. Färvuxna problembarn

    Nazismen går emot allt jag tror på och jag föraktar dom. Jag hävdar samtidigt deras rätt att få demostrera. Vi betalar ett pris för att leva i ett fritt samhälle och detta är ett av de saker. Var drar vi annars gränsen? Vem bestämmer vilka som ska förbjudas? Somliga vill stoppa Pride för att de anser att homosexualitet är en sjukdom. Fi och somliga feminister hatar män i allmänhet och vita medelåldersmän i synnerhet. Det höjs röster om att de borde förbjudas från att vara med i debatten. Vem bestämmer vem som ska tystas?

    Yttrandefrihet är en sak, men kom ihåg; det är inte tillåtet att kränka andra människor genom hets mot folkgrupp exempelvis.

    Jag kan förstå att människor demonstrerar och diskuterar att invandring ska begränsas etc, men denna nazidemonstration är mycket mycket grövre.

    Och ja, en stor del av politiken har en mörk baksida. Även vår egen kristendom har en ful och mörk historia (inte bara islam alltså som flera vill påstå). Dock bör man komma ihåg att historia är historia.

    Bara för att jag sympatiserar med det röda blocket innebär det inte per automatik att jag är kommunist.

      Islam har inte bara en mörk historia, det är skit nu med.

    Nazism är inte en åsikt, det är ett hatbrott.

      Vad kallar du kommunismen? Islamismen?

        Kommunism i dess teoretiska form och urspringsidé handlar inte om att skada någon, mörda, eller förtrycka någon annan.

        Islam är en religion. Jämför kristnandet och ”islamisering”.

          Islamism är en politisk rörelse.

            Sant, dock skulle jag kategorisera in den bland klassiska ideologier och nya frammarscher, men jag håller med dig i sak.

          Kommunismen går inte att applicera i verkligheten, om man vill att folk ska må bra och utvecklas som art. Om det inte går att applicera teori i verkligheten så är teorin inte värt så mycket.
          Om man vill att alla ska dra åt samma håll och jobba som en stor enhet, så krävs det i princip rensning av individualister och oliktänkare. Det går helt och hållet mot naturen och evolutionen. Det funkar inte.

          Islamismen är i allra högsta grad en polisen rörelse och jag tror inte de 40 miljoner som dog under Stalins skräckvälde delar din tolkning av kommunismen.

            Nu var det teori jag syftade på och inte praktiskt utförande. Det är inte min teori, det är politisk filosofi.

              Nja, det resonemanget är väl inte riktigt ärligt? Jag kan ju gömma mig bakom vilken fin teori som helst och sedan begå fruktansvärda brott.

                … Vilket innebär att du praktiserar och har per definition lämnat teorin.

                  Susawoo: Jag håller väl lite med dig, men en av teorierna inom kommunismen var att just ta makten med våld.

                  Vad folk ofta blandar ihop är att Marx var socialist, inte kommunist, och ironiskt nog så är nazismen som från början hette national socialism inte så långt bort från Marx tankar när de började….

    Känns märkligt att det fungerar att ”utnyttja” demokratin för att föra fram odemokratiska åsikter. Nä mina skattepengar ska gå till något vettigare än så…kan man tycka!

    Studerar statsvetenskap just nu, och enligt en av de som föreläser är det positiva med SD i Riksdagen att de tvingas bli rumsrena, i Riksdagen kan de inte bete sig hur som helst.

    Rena nazister däremot… Blä, nej tack!

      Röstar btw inte SD och vill inte ha dem i Riksdagen öht, ville bara belysa hens poäng.

    Nazism är inte en åsikt det är ett brott. Självklart ska nmr terrorklassas. Dom har bara det senaste året utfört ett flertal dåd, bland annat bombdåd. Stryker ni andra terrorister medhårs på det här sättet också eller?

    Till er där uppe som på en gång måste börja tala om vänstern när nazisters demonstrationsrätt kommer upp: helt seriöst, vad säger det om er när ni hatar vänstern SÅ mycket att det brinner i huvet på er av att se fucking NAZISTER kritiseras? Lägg av med denna tröttsamma whatabout-ism och uppdatera er historiekänning av 30-talet.

    För övrigt har åtminstone en av ”stenkastarna” identifierats (av sig själv) som högerextrem. Kan vi prata om varför nmr tillåts klä sig som paramilitär och begå en rad brott (hmf, våld mot tjänsteman, förberedelse till grov misshandel m.m) utan att hela högen grips? Varför dom tilläts gå tillbaka till sina bilar? Varför polisen hade så svårt att lösa upp deras demo medan man i tex limhamn 2014 inte hade några problem att rida över demonstranter?

      Jag träffade en kvinna från Fria Tider igår. Hon började prata med mig och min kompis om att nationalsocialism och socialism ”egentligen är samma sak” och en massa flum. Oklart varför. Antar att hon hoppats att vi skulle säga något smaskigt eller slåss eller något.

        Haha, att Fria Tider-peeps m.fl. har ett begränsat intellekt bekräftas mest hela tiden. Kunskap är dessutom visst inget ”Livets hårda skola” lägger fokus på. Alls.

    Det mest pinsamma är hur motdemonstranterna betedde sig. De kastade stenar och sparkade poliserna i ansiktet och slängde knallskott. Poliserna hade mer arbete med att fösa bort dem än att hålla ordning på NMR.

      Ja, jag kan lite känna att jag respekterar – kanske fel ord – en nazist som visar sitt ansikte, än en motdemonstrant som döljer sitt ansikte när hen kastar sten mot polisen. Alltså inte deras åsikt men eras demonstration. Stå för din skit liksom…

      Av ca 10 000 demonstranter var det en liten, liten grupp som i typ 5 minuter misskötte sig. En av dom var högerextrem. Är det VERKLIGEN mer pinsamt än att ha kravallhjälmar, sköldar som används som vapen, fanor som används som vapen och bilder på förintelseöverlevare med texten ”Förbrytare”? Hur kan ni respektera det mer för att dom ”visar sina ansikten”??? Snälla kan ni typ… läsa vad ni skriver. Tycker inte ni att det är skitobehagligt att vi är i ett läge där rasister m nazistförflutet (och tydliga nazistkopplingar i dagens dato) sitter i riksdagen och tvättäkta /nazister/ marscherar var och varannan helg?

      Fattar om ni inte lyssnar på ”farliga” ~vänsterextrema~ men kan ni lyssna på livrädda judar isåfall? Kommer ni ihåg i vintras när judiska församlingen i Umeå tvingades vila sin verksamhet på grund av hot och trakasserier från nmr. Men visst, det är ju hedervärt att dom visar sina ansikten….

      nä fan, grip hela jävla högen. Nazist får man faktiskt inte vara. Jag trodde verkligen att vi som samhälle kommit överens om det. Men icke.

      Var du där?

      Om annat kan jag upplysa dig om en sak:
      Vi var tusentals motdemonstranter på stan igår. Tusentals.

      Nazisterna var typ 500 pers. De försökte byta färdväg, vilket var anledningen till att polisen stoppade dem.

      Ja, det fanns några rötägg bland motdemonstranterna igår. Dessa kastade sten och knallskott. Deras antal var dock en promille jämfört med nazisterna.

      Så vet du, jag håller inte med dig om ditt ”Poliserna hade mer arbete med att fösa bort dem än att hålla ordning på NMR”. Det fanns rötägg bland motdemonstranterna igår, men den största andelen av oss betedde sig civiliserat.

      Att notera:
      ”Jouråklagare har anhållit 23 personer efter demonstrationerna i Göteborg i går, varav 22 är anhängare till Nordiska motståndsrörelsen, enligt polisens presstalesman Christer Fuxborg. Personerna är på sannolika skäl misstänkta för våldsamt upplopp.”

      ”Vid utsidan av Liseberg hördes flera så kallade bangers och smällare från motdemonstranterna. Under en kortare period uppstod dramatiska scener då motdemonstranter gjorde rusningar och kastade föremål och stenar mot poliserna. En av poliserna på plats menade att stenkastarna var relativt få till antalet.

      – Vi har upplevt en väldigt god stämning och bra miljö. Jag tror många har haft en bra dag, även om marschen aldrig skedde. Jag tror många har fått utrycka sina känslor, det är några fåtal individer har kastat sten mot polisen, det är en liten skara som uttrycks sig på helt fel sätt, säger polisen Max Olsson.”

      Med det menar jag inte annat än att det är förkastligt att det finns personer som använder våld mot demonstranterna. Men försök inte få det till att det är nazisterna betett sig som oskyldiga lamm i den här historien, medan motsidan varit fullständigt vanvettiga. För det är helt enkelt inte sant.

        Du behöver inte skriva en hel roman som jag inte ens orkar läsa. Jag var inte på plats igår då jag är mer mån om mig själv än att föra ramaskri i centrum. Jag bryr mig inte om hur många ni var för de som betedde sig illa betedde sig verkligen illa och hade ni motdemonstranter varit hemma tror jag polisen hade haft det lugnare igår än de hade. Jag anser inte att det bör vara tillåtet för NMR att demonstrera men jag anser inte heller att ni motdemonstranter ska få bete er hur ni vill – precis som under EU toppmötet.

          Tack, då bekräftar du vad jag anade: du har ingen aning om vad du pratar om utan är en typisk lat internettyckare. ?

            Det var som sagt soffpotatisarnas dag igår som jag missade så jag tar uppenbarligen igen det idag. Ha det!

          Men vad fan Lisa? Ska motdemonstranterna hålla sig hemma, skämtar du? Aldrig livet. Eloge till alla er som var där! Det är en oerhört liten del av alla gårdagens motdemonstranter som betedde sig idiotiskt. Kommer alltid finnas våldsbenägna i vårt samhälle. Dra inte alla över en kant.

            Över en KAM.

              Jag trotsar Språkrådet. Arrest me.

                Nu är det inte bara Språkrådet du trotsar utan även det svenska språket.

                  Förlåt, ska bevara Sverige svenskt.

                    Med tanke på hur bitsk och otrevlig du ofta är mot andra så har du förvånansvärt svårt att ta till dig kritik.

                      Mitt svar var skämtsamt. Men tråkigt att du uppfattar mig som bitsk eller otrevlig, får nog ta och lägga till smileys hädanefter 🙂

    från en som var där kan jag f.ö påpeka att polisen hade långt mer jobb med nmr än med motdemonstrationen, trots att motdemon var extremt mycket större och enligt er fylld av vänsterextrema. missade ni att nmr b.la. anföll polisen, säckades i flera timmar och kastade flaskor mot journalister?

    Jag gillar varken AFA eller NMR.
    Skönt att den är över och hoppas att det dröjer innan det blir någon ny demonstration.

    Nazism kan absolut få klassas som terrorism enligt mig, för nazism är 100% skit. Problemet är att idioter som många här i kommentarsfältet drar gränsen till vad som är nazism vid helt fel ställe. Att man ens jämför nazism och SD som lite samma sak är ett skämt. Jag vill inte vara hela världens socialtjänst och röstar på SD, inte för att jag vill utrota andra människor, inte för att jag saknar empati, inte för att jag tycker mig vara bättre än människor från andra länder. Utan för att jag vill ha ett bra liv och en bra framtid för mina barn. Då kan jag inte gå med på det som många av er tycker att vi svenskar ska ställa upp på när det kommer till att rädda världen. Så ja, jag är egoistisk. Men jag är inte en jävla nazist för det. Men eftersom många av er tycker det så kan jag aldrig säga att det skulle vara ok att begränsa yttrandefriheten för fredliga demonstationer oavsett åsikt, för tänk om det är människor som ni som får bestämma var gränsen går.

    Vad trött jag blir på denna otroligt märkliga formulering ”- Ska vi förbjuda nazisterna att demonstrera? Men då censurerar vi dem. Vi kan ju inte tvinga dem att ändra åsikt.”

    1. Det är nazister vi talar om. NAZISTER.
    2. Att förbjuda nazister att demonstrera en viss sträcka, som ägde rum under jom kippur, är INTE att censurera och det är INTE att tvinga dem ändra åsikt. Det tvingar dem bara att inte marschera i i stan just där just då. De hade kunnat promenera mellan ICA-butikerna en annan dag. Eller så hade de förslagsvis kunnat promenera inne i en idrottshall eller så.

    Vi glömmer inte bort nazisterna enbart för att de inte beviljas marschera i stan, de kommer inte att bli större ”i det tysta”. De finns, de uppmärksammas, de pratas och om de existerar.

    Och sedan dessa otaliga hänvisningar till yttrandefriheten. Yttrandefriheten är en grundlag, men den står inte högre än någon annan lag. Du får inte kränka någon med hänvisning till yttandefrihetslagen. Du får inte hata någon med hänvisning till yttrandefrihetslagen. Du får inte döda någon med hänvisning till yttrandefrihetslagen.

    Din yttrandefrihet slutar där mina mänskliga rättigheter tar vid!

    (En liten parentes bara, för att få ett hum om vilka de – nazisterna – är som vi diskuterar huruvida de ska få marschera eller inte. På NMR:s hemsida länkas det till en man som heter Klas Lund, med starka kopplingar till nazism som dödade en 21-åring. Googlar man Klas Lund hamnar NMR på andra sökträff.
    Någon som minns John Hron, som mördades av nynazister, bara 14 år gammal?
    Någon som hört talas om förintelsen?)

    Det ska väl tilläggas att det var Freja Lindberg som fick Therese att göra de där uppdateringarna. Freja uppmanade på sin Insastory youtubers att använda sin plattform för att förmedla politiska budskap, något inte många gör.

    Senast jag kollade definieras terrorism som att man gör ett våldsdåd/en attack etc för att sprida ett ideologiskt budskap. En nazist kan alltså mycket väl vara en terrorist, men alla behöver inte vara det.

    Vi hade en islamistisk terrorattack i Finland i augusti och efter det bröt helvetet ut. Massvis med rasister och nazister som demonstrerat och utövat skadegörelse runt om i landet. Nazister har gått runt och frågat människor på gatan om de är muslimer och därefter knivhuggit ”som hämnd”. Jag personligen ser ingen skillnad på detta vansinne och terrorism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.