Är studieskulder någonting att skryta om?

Monas Universum:

Man torde väl inte ha särskilt höga studieskulder om man hämtar ut ett paket, går två meter utanför affären, plockar ut innehållet, slänger kartongen på marken intill papperskorgen …
… med sin adresslapp på.//Mona

Det här inlägget av Mona är ironiskt på många sätt.
1. Mona själv har inga studieskulder då hon – vad jag förstår – inte ens gick ut gymnasiet. Takes one to know one kan man säga…
2. Man kan inte köpa god hyfs, god smak eller uppfostran för pengar, det är någonting man borde haft med sig hemifrån sedan barnsben.
3. Jag har en kompis utan några som helst studieskulder eftersom hon jobbade skiten ur sig under hela sin utbildning.
Är hon trög då enligt Monas resonemang?

Tack för tips!

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Precis som någon skriver i kommentarerna kan Mona säga så eftersom hon själv inte har någon utbildning (några studieskulder), hade hon haft det hade det varit ett helt annat uttalande. Är inget större Mona-fan och läser sällan hennes blogg, men just det skämtet tycker jag var rätt harmlöst

    Mona var med i dokumentären om Jordbro https://www.svt.se/jordbrobarnen/barnen-fran-jordbro-1?
    som liten. Det gjordes sedan en uppföljning långt senare när hon väntade första dottern, jag tror att den heter Jordbro, vad hände sedan… Tycker de är värda att se!

      Vaasa? Jag har ju sett dem och älskade, kom inte ihåg att hon var med. Men läser iofs inte hennes blogg..

        Hon var den där lite truliga, skoltrötta. Tror hon var lite utanför i klassen. Mycket attityd. Alla andra har alltid fel mentalitet.

    Men hon gör ju narr av sig själv. För att hon inte har några studieskulder vilket i hennes värld innebär att hon är dum. Är bara ett uttryck. Orka överanalysera allt.

      Verkligen. Suck!

    Det är ett uttryck.

    Harmlöst skämt egentligen. Men Monas svar till en kommentar är att om man inte tycker som hon kan man dra från hennes blogg. Lika charmig som vanligt.

      Anonym – Nu har jag läst igenom Monas svar på kommentarerna, gällande detta inlägg, men hittar inte det du påstår att hon har skrivit.

        Så här skrev Mona:

        monasuni
        3 oktober, 2017 kl. 09:07
        Om man inte förstår att den som har höga studieskulder aldrig skulle göra en sån sak så ska man nog slutat läsa mig. Omgående.

        Är det jag som har missuppfattat det?

          Anonym – Var ju inte alls lika otrevlig som det lät på ditt inlägg här, MEN det är min uppfattning.

            Men är det inte det hon skriver / menar? Oavsett hur väl formulerad du anser att hon är.

              Nej inte direkt.

    Ahhh vad glad hon måste ha blivit när hon fick syn på den där kartongen och fick till ett blogginlägg som inte var reklam för hennes egna grejor eller foton på SnyggKompisar.
    Hon ger verkligen Bloggtorkan ett ansikte.

      Mona måste tro att hennes läsare är dumma. När hennes kompis inte visste vad hon själv körde för bilmärke för att ha en anledning till att lägga upp en bild på sin kompis dyra Audi. Eller var det BMW?! ?

        Hon kräver av dem att de ska lägga beställningar (och betala får man anta eftersom det är en webbshop) 5-7 veckor innan de kan få en poncho de vill ha. Så billigt så att maken i vanlig ordning är skogstokig. Hon ber dem komma med förslag på vad de vill köpa så att hon kan köpa in det och tjäna pengar på dem. Så ja, frågan är hur stora studieskulder hennes trogna har… Varför går inte läsarna ihop och startar en enskild firma och går på Formex och köper in det de vill ha och delar upp det till inköpspris? (Varsågod för tips)

    Mona är smart som har legat lågt i några veckor efter skriverierna ang. hur hon lurat sin kompis på en halv miljon kronor.
    Nu gillar jag verkligen inte Mona, men jag önskar inte att det är därför hon säljer huset.

      Varför ska hon sälja huset då? Eller rättare sagt, varför ska hennes man sälja huset? Mona är ju inte ens delägare?

      Har det varit skriverier på hennes blogg om lurendrejeriet? Skulle kunna kolla själv men vill inte ge klick.. så töntigt men så sant.

      Jag läste besiktningsprotokollet på huset (http://www.esny.se/sv/object/view/–864167) och tycker att det är ett under om nån är villig att betala de begärda 15.5 miljoner kronor.

        Men du vet väl att de har ingen brådska ?

        Inga översvämningar??
        Hmm har det inte varit flera stycken?
        Som hon stått o torkat upp efter..

        Inga dokument från badrumsrenoveringen uppe?

        Oooo det dr huset skulle inte jag köpa

          Antyds mögel på flera ställen.

          Haha osmart att bloggdokumentera varje gång det flutit omkring bajs i hela källaren…

          Ja, alltså Mona och hennes man kan ju inte ha så höga studieskulder om de inte ens sett till att få dokument på den senaste badrumsrenoveringen ?‍♀️

            Renoveringen av badrummet var ett försäkringsärende? Om det stämmer borde det finnas papper på att det är fackmannamässigt utfört. Då är det extra konstigt att som säljare inte ha dessa papper vid besiktningstillfället. Som vanligt när det gäller makarna Universum anas ugglor i mossen..

            Enligt sidan 6 i besiktningsprotokollet under ”Nuvarande ägares muntliga uppgifter” står
            att vattenskadan i badrummet är åtgärdad av fackman via försäkringsbolag.
            På samma sida står också:
            ”Avloppsinstallationer har fungerat normalt utan upprepade stopp eller liknande.”

            http://www.monasuniversum.se/bajskaskad-de-luxe/

              Från samma protokoll s 17-18 anser besiktningsmannen att badrummet avviker från gällande regler på flera punkter. Vilka klåpare till branschfolk är de som är anlitade kan man undra?

              Men fy, finns det inget man kan göra åt detta? Det kanske är väldigt vanligt att folk ljuger osv men nu när man vet att det är fel, finns det någon man kan vända sig till?

              Ja, det kanske är att ta i… men vill man inte hjälpa?

          Vaddå inga översvämningar? Om Monas make som äger huset inte upplyser köpare om det bryter han mot Upplysningsplikten.

        Det vill väl ingen eftersom annonsen ligger kvar på Hemnet

        Ja jäklar! Behövs typ en totalrenovering.

        Hoppas att ev köpare även kollar upp vvs i huset, med tanke på alla gånger hon har haft översvämning och bajs-Malin på akutbesök det senaste året.

          Precis!

          Smart Mona! Att dokumentera allt på bloggen.

          Karma!!

          Baaam! Baaaam!! Baaaaaaaaaam!!

    Äh hon tycker väl bara att det är ett lustigt sätt att uttrycka sig. Ingen tror att man måste ha studerat på universitetet för att lägga en kartong i papperskorgen. Ingen tror att man är smartare om man lånat till sina studier än om man jobbat parallellt. Tycker detta inlägg känns lite som fäktas mot väderkvarnar.

    Och för att använda uttrycket Inte Alla Hästar Hemma måste man vara hästägare själv, eller? Vissa inlägg nu känns så krystade, som om du missförstår med flit.

    Hon är banne mig dum i huvudet på riktigt!

      Och du verkar vara riktigt smart.

        Haha ja jämfört med henne så ?

        Hej Mona ?

    Tycker att Mona är väldigt obehaglig och det är under all kritik att Fitterbittan inte fått pengarna som Mona eller nåt bolag är dömd till att betala.

    Jag tror, att Mona menar, har man studerat, då är man så smart och klok, att man INTE slänger skräp på marken. Så då måste det alltså vara en outbildad person som har skräpat ner. Märkligt inlägg, eller om jag är trög

    Löjligt uttryck måste jag säga. Jag har själv en högskoleexamen (dock inga studieskulder pga jobbat som en tok jämt). Men några av de största idioterna jag vet är såna som pluggat lääänge på universitet. Och några av de smartaste och på många sätt klokaste i min närhet har inte gått en dag i skolan sedan de tog studenten. Tycker det är dags att sluta se ner på folk som jobbar under tiden vissa glider runt som studenter år ut och år in.

      ”Glider runt” som student? Nu vet jag ju inte vad du gick för utbildning meneh….

        Eh, jag gled verkligen runt. Mina universitetsstudier var som tre års betald semester (som jag iofs måste betala tillbaka). Nästan så jag skäms över hur lätt det va.

        Det syns ju dock inte i mitt examensbevis och det gav ett välbetalt jobb.

          Hade de inte varit för att du skrev välbetalt så hade jag varit säker på att du plugga till lärare. Var med en riktig glidarutbild:/

            Statsvetenskap ?

              Åh, vill du prata med mig om det? Studerar statsvetenskap kandidat och skulle vilja prata med en färdig kandidat ? skrev med min mejl så den får mer än gärnas skickas till dig, om du vill 🙂

                Absolut!
                Skrev min mail också, Camilla eller någon får se till att vi kan få kontakt haha!

          Jag har läst mina akdemiska utbildningar (en bachelor och en master) i USA. När jag blev klar förra året så gjorde jag praktik ett halvår, med rätt dåligt betalt så jag tog distanskurs på universitet i Sverige under tiden för att ta ut lite CSN och dryga ut inkomsten och framförallt för att kunna skjuta på återbetalning till CSN tills dess att jag var klar med praktiken och fick ett riktigt, avlönat jobb. I vilket fall, studierna på svenska universiteten jag läste vid var galet mycket lägre. Var verkligen att vara kunna glida med. Visserligen gick jag på universitet i USA som är rankade väldigt högt, men kändes ändå som skillnaden var större än vad den borde vara.

        Menade inte alls att alla studenter glider omkring (håller med om att många utbildningar är riktigt tuffa), däremot så har jag stött på en hel del folk som hellre pluggar än jobbar. Du vet såna som går kurs efter kurs som inte leder nån vart.. det var dom jag tänkte på.

    Eeehh anna book på instagram nyss??? Vad håller hon på med……..

      Du kan inte skriva så diffust, vad har hon gjort?!

      Vad hände?

        Anna står bakom Bobby O som klipper sonen Antonio oc honh smeker Bobbys armar och rygg långsamt medan Antonio ser på sin mamma i spegeln och flinar USCH jag ryser när jag ser detta och kräks lite i munnen

      That’s it! Nu har jag skickat förfrågan för att få se hennes konto. Måste se hennes upptåg!

    Och Moa??
    Hur har det gått?
    Inga nyheter därifrån inte …

      JA,vad hände där???

      Mycket som mörkas hos Monas,tex vad hände med Jack Russeln?som äldsta dottern ”fick”?

    Men hallå… Den där kartongen ska inte i den papperskorgen, den ska ju slängas i återvinningen. ?

    Men varför ska huset säljas? Konstigt att locket är på när det gäller huset men inte när det gäller ”talibanens” underkläder?

      Skilsmässa?
      Konkurs?

      Jag tänker att de bara vill banka typ 8 milj i vinst och köpa ett nytt billigare boende.

        Tror jag också. Tror dessutom att de insett att de måste renovera huset innan det förfaller, men insett att de inte har råd till det.

    Dumpa mig inte här.
    Den kartongen ska slängas på wellpapp.

    Sunnerdahlsvägen 25, Bromma är adressen huset till salu på Hemnet och som skrivs om i kommentarerna här lite högre upp.
    Alla avloppsproblem o läckage o vattenskador som Mona skrivit om på sin blogg Monas Universum – hade nästan glömt det.
    Vad gäller för en säljare som inte är ärlig i sin upplysningsplikt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.