Usch, fy och skäms!!!!

Pillan Thelaus:

https://www.instagram.com/p/BZ224KNAsSX/?taken-by=pillanthelaus

Det är visserligen Amazon som möjliggör försäljningen av den här vidriga tröjan men de som ska stå till svars för den är företaget AtruoBuch som är de som tagit fram och säljer den.
Jag antar att när ens företagskonto blivit godkänt av Amazon så är det fritt fram att sälja vilka vidrigheter som helst, men jag tycker ändå att Amazon ska uppmärksammas på vad för typ av produkter som säljs på deras sida.
Eftersom man tydligen måste vara inloggad för att kunna kontakta dem så rekommenderar jag alla som känner sig manade att skriva till dem på deras Facebooksida.

För…surprise, surprise så finns inte Arturo Buch längre som en aktiv säljare på Amazon utan deras produkter verkar mest ligga kvar och skräpa. Fanns det ingen efterfrågan efterfrågan på äckliga tröjor? Märkligt..
Så då tycker jag verkligen vi alla borde kontakta Amazon på Facebook för att få dem att plocka bort den här tröjan asap!
Du gör det HÄR på Facebook!

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inte alla män…

    Jag tror ingen köper det där, så varför ens ge den uppmärksamhet. Om man letar kan man hitta en massa vidrig skit till salu på nätet.

    Amazon kommer bry sig lika lite som när folk klagade över utbudet av hakkors-skor, nazistflaggor, etc.

    orka bry.
    ibland far man inse att folk vill ha obscena shirts eller vad fan som.

    ar helt javla saker pa att varenda en som finner detta stotande aer lika skyldig fast i annat sammanhang. Sitt ner i baten och chilla. Allting ar inte en fight

      Exakt. Vem som helst kan leta upp skit där och sedan leka ”hjälte” på socialamedier. Detta är inget som är värt att göra en big deal av.

      Vissa saker får man inte ”bara inse” och acceptera. Det är i och med den fega latheten som vårt samhälle fallerar. Det här handlar dessutom om en dödlig sjukdom och när det kommer till dödlighet så sitter man inte bara ner i en jävla båt och chillar. Nej då agerar man. Direkt. Tydligt. Och utan feghet och rädsla.

      Mvh
      Pillan

        Men du kan hitta en massa sjukt på internet om det. Detta är inte hela världen. Ingen hade ens sett tröjan om hon inte lagt upp den. Klart vi förstår att det är en hemsk sjukdom och att man måste säga ifrån och inte låta samhället fallera. Handlar inte om det 🙂 handlar bara om att denna fighten är totalt meningslös och ingen av oss hade tänkt köpa tröjan.

        Men snälla Pillan. Du får det att låta som att du är Jeanne d’Arc. Det krävs inget mod att klaga på en vara hos amazon. Mod krävs för att stå upp mot nazism och islamism. Detta är verklogen ett ickeproblem. Att slippa bli stött är ingen rättighet!

        Jag tror inte färre personer kommer dö i anorexia om denna tröja slutar säljas. Tror problematiken finns någon annanstans.

          Det tror jag som drabbad och väl insatt i vård för ätstörningar. När tankegångar som dessa florerar i samhället blir det svårare för personer med andra ätstörningar än anorexi att söka hjälp. De skäms för mycket och anser sig ”misslyckat ätstörda” – hur man nu kan vara misslyckat sjuk? Men så är det tyvärr. Har inte träffat någon som varit rädd att inte anses tillräckligt sjuk eller misslyckad inför behandlingsstart. Om de inte får hjälp kan de dö av bl.a. Hjärtstopp under en kräkning eller självmord. Dessutom försvårar det för en person med anorexi då det finns mindre motivation att bli ”normal” då man ju är ”speciell” och anses ”ha kontroll” av andra. Så jo nog dör fler av att tankegångar som dessa tryck på tröjan är allmänt accepterade i samhället.

            Menade såklart ”har inte träffat någon som INTE varit rädd över att vara ”tillräckligt sjuk” eller ”misslyckat ätstörd” ”

    Kommer att tänka på tröjan som florerade ett tag med texten ”I beat anorexia” som gärna bars av någon mer x antal extra kilon på kroppen. Lika vidrigt sätt att skapa en team-känsla där ens egna team är bättre än det andra. Anorektiker v överviktig, anorektiker v bulimiker. Det värsta med den typen av citat/uttalanden är att de fungerar, som fd all-in anorektiker ansåg jag mig hamna i strid med ”de feta” och även med de mindre duktiga bulimikerna. De var ju inte lika starka som jag var som kunde motstå frestelsen av mat, och detta triggade mig något enormt. Idag har jag en helt annan syn på saken då jag insett det sjuka i mitt beteende, jag brottas fortfarande med tvångstankar kring träning och mat men jag har iaf kommit till insikten att det är mina egna hjärnspöken. Jag blir så arg när jag idag ser citat som dessa, för jag vet vad som händer i skallen på andra som också är i skiten. Yttrandefrihet i all ära, men ibland kan man väl bara knipa käft, man vet aldrig vad den man pratar med brottas med bakom stängda dörrar och hur illa ett ”roligt citat” kan slå.

    Ja, jag vet att det var inte det här inlägget handlade om, men jag behövde skriva av mig

      Fast nej, yttrandefrihet är yttrandefrihet och det innebär att man får göra sånthär.
      Jag är också ”frisk” anorektiker men jag tar inte illa vid mig, tyckte faktiskt det där var rätt roligt. Och ja jag är självklart också medveten om hur det kan påverka fel person men det betyder inte att det inte ska få finnas.

      Allt som skrivs/sägs/visas kan påverka fel person på fel sätt och någon kommer alltid ta illa upp men yttrandefriheten är något av det viktigaste vi har, därför måste allt få finnas oavsett hur osmakligt et.c. någon tycker att det är.
      Självklart finns det saker jag inte tycker är roligt eller okej men jag kommer aldrig inskränka yttrandefriheten. Viktigt.

        Du har absolut en poäng, allt ska kunna vara öppet för diskussion, helt rätt. Det jag menade var mer någon slags självbehärskning, om du är medveten om att ditt uttalande kommer att kränka den du pratar med; varför ens säga det? Hyfs och fason. Å andra sidan ger det resonemanget en begränsning av egentligen allt eftersom att allt kan kränka någon precis som du säger, det är svårt det där. Sen är iofs inte yttrandefriheten oinskränkt, men nog har man rätt att printa udda citat på tröjor allt.
        Oavsett så var det bra att du fick dig ett skratt av citaten (som du beskrev som roliga), världen blir så mkt trevligare när folk kan skratta ibland! Ha en fortsatt trevlig dag

    Hade folk tyckt att det var kul och oförargligt ifall det varit ett tryck om barncancer? Eller aids? Eller ALS?

    Det handlar inte om en enstaka t-shirt med tryck. Det handlar om det finns en okunskap och en inställning som nonchalerar allvaret. Tryck av den här typen bidrar till det, då både personen som designat och de som köper den uppenbarligen tycker att ätstörningar är löjligt och något att skratta åt.

    Jag tycker inte att det är så himla kul då både jag själv och personer i min omgivning varit nära att dö.

    Jag tycker det är riktigt bra att individer, såsom, Pillan reagerar på detta. Precis som det är bra att personer reagera på rasism eller dylikt när de stöter på sådant. Jag tror att många som inte själva är drabbade eller som inte arbetare inom ätstörningsvården förstår att meddelanden som detta försvårar för personer att söka hjälp. Det försvårar för en person med bulimi eller hetsätning då mycket skam och skuld över beteendet finns. Det försvårar även för en person med anorexi då dessa meddelas att svälten de utsätter sig för gör dem till en bättre person. Något att vara stolt över. Trycket ger intrycket av att någon kan vara ”misslyckat ätstörd”. Men hur sjutton kan man vara misslyckat sjuk? Tyvärr är detta något majoriteten av drabbade tror. Att de inte är tillräckligt sjuka eller misslyckade.

    Inte bara är det helt fruktansvärt att ätstörningar bagatelliseras på detta vis, det är även ett helt inkorrekt påstående av främst två anledningar. 1) Som både drabbad och forskare skulle jag argumentera för att självkontrollen är som bortblåst och övertagen av ätstörningen (även om man inte vill tro det). När det gått så långt att man blivit diagnostiserad med en ätstörning så har sjukdomen fått kontroll över individen. 2) Det är vetenskapligt vedertaget att det är mer ofta än sällan som personer som lider av anorexi hetsäter och kompenserar. Speciellt efter en längre tid med undervikt. Faktum är att ätstörningar idag anses är transdiagnostiska och att skillnaden mellan en personer med bulimi och anorexi kan vara så liten att det enda som skiljer personerna åt är deras nuvarande vikt. ☝️️Det är skrämmande att dessa tankegångar som står på hoodien finns. På dagvården minns jag en tjej som kaxigt sa precis samma sak som står på hoodien. Det var sjukdomen som talade…. jag mådde illa! Precis som den ”friska anorektikern” ovan. Tyvärr tror jag det fortfarande är ätstörningen som ”skrattar” -om man är stolt över den ”kontroll” man hade som sjuk. Över att man varit sjuk – ja då är man inte helt frisk i mina ögon.

    Det finns tre utvägar för en person med anorexi: död, övergång till en annan ätstörning eller tillfrisknande.

      Fantastiskt bra skrivet Hanna!

      Det på hoodien är ett skämt. Ingen tror på allvar att det är sant.
      Är däremot nyfiken på dina källor på att texten på hoodien försvårar för anorektiker eller bulimiker.

        Den trivialiserar dödliga psykiska sjukdomar. Kul.

        Jag skulle vilja påstå att den avspeglar rätt väl hur många ser på ätstörningar. Den säger något om hur dålig kunskap det finns, att många inte förstår (eller bryr sig om) att ätstörningar är fruktansvärda sjukdomar som trasar sönder liv. Hela familjer trasar det sönder. Att du anser att det är något att skämta om avslöjar din brist på kunskap och empati.

        Ätstörningar är komplexa sjukdomar och intryck från omgivningen kan påverka och trigga ofantligt mycket. Den (tröjan) förminskar den sjuka och hens tankar, känslor och beteende. Den signalerar också att självsvält är bra och duktigt (ätstörningar handlar om kontroll) och att du genom att förlora denna kontroll genom att bulimiskt beteende är dålig och misslyckad. Den förstärker alltså dessa otroligt starka känslor som den drabbade bär på och ordnar hela sitt liv efter.

        Jag misstänker att du är absolut noll intresserad av att lära dig mer om hur ätstörningar fungerar. Jag misstänker att du är mer intresserad av att hacka på personer som du anser vara lättkränkta.

        Jag tycker att du kan ställa dig frågan istället: Vad gör tröjan för gott? Varför är det värt att försvara den när de som lider av sjukdomen, eller de som har kunskap om den, berättar att den är vidrig och skadlig?

          Du misstänker vad du vill men källor ser jag inte skymten av.

            http://eating-disorders.org.uk/information/the-media-eating-disorders/

            https://www.researchgate.net/profile/Victor_Strasburger/publication/24025314_Body_image_eating_disorders_and_the_media/links/00b495278f7bd590ab000000/Body-image-eating-disorders-and-the-media.pdf

            (Ja, tryck på en tröja är också budskap liksom media.)

            Varför är det så viktigt för dig att det ska finnas tröjor med ett budskap som förminskar personer och får dem att må dåligt? Det vore intressant att veta.

              För yttrandefrihetens skull. För att alla har olika humor.

                Åh ja, vilken förkämpe för yttrandefrihet du är!
                Starkt!

                Gå ut och mobba några småbarn när du ändå är igång. Yttrandefrihet!

    Alla som tycker att detta är ett roligt skämt – hade ni skrattat om man skämtade om självmord, cancer eller andra dödliga sjukdomar också? (Exakt samma sak nämligen).

    Mvh

      Om det går att göra lika roliga skämt så absolut 🙂

        Om man är hjärtlös menar du…

        Undrar hur mycket du skulle skratta om din vän, mamma, pappa, dotter, son drabbades av sjukdom och dog på kuppen.

          Hur vet du att det inte har hänt? Man kan skratta åt skämt i alla fall. Tur vi är olika!

            Ja, thank god att vi är olika, jag hade inte velat vara en som skrattade åt orsakerna till att de jag älskar dött.

              Se det från den ljusa sidan! Du har fått bevisa att du är bättre än en anonym person på nätet. Ett handhjärta till dig!

                Tycker du det? Tack så mycket. Det var du som sa det

                  Jag struntar i vilket men det verkar vara väldigt viktigt för dig så det bjuder jag så gärna på! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.