VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?

GabJoss:

Alltså jag måste bara dela med er. Idag kom en kvinna fram till mig inne i en butik och tog tag i min mage och sa ”nu när det nog inte så länge kvar va!?”. Hon la båda sina händer på min mage. Hon var jätteglad och lät snäll men jag kände mig seriöst överfallen typ. Fick en jättestor klump i magen och kände tårarna bränna. Kände mig typ.. tafsad på. Skrattade dock fram ”haha, nej det är tre månader kvar” i ren chock. Men kände mig som sagt tafsad på. Som om hon hade gått fram och tagit mig på brösten typ. Nu förstår jag verkligen folk som säger att dom tycker att det är obehagligt när andra tar på deras gravidmagar utan att fråga. Det har ju hänt mig förut med men inte av en främling. Oftast är det ju en bekant eller någon jag känner lite.. Nej fy. Jag blev faktiskt riktigt känslig efteråt och kände mig nästan larvig. Har dock konstaterat såhär i efterhand att det är typ samma sak som att gå fram och ta på någon som inte är gravid och det är ju SJUKT obehagligt att bli tagen på över huvud taget av en främling. När man inte är beredd dessutom.
Sedan var det lite jobbigt att hon sa att det det inte var så länge kvar heller. För det är det ju! Känner mig redan stor och otymplig som det är.//GabJoss

Ska det här vara ”medsysterligt”?
Lite som de där förbannade kedjebreven man får på Facebook om att man ska lägga upp ett hjärta/färgen på sin bh/nått annat jävla trams som en solidarisk gest för att visa sitt ”hemliga” stöd för diverse sjukdomar eller liknande?
Jag kan säga att jag hatar sådana kedjebrev med en passion som är svår att beskriva i ord. Sist jag såg något som liknade denna passion var inne hos Cissi och hatet hon verkar känna gentemot SAS just nu.

Men att ta på en annan människa utan deras tillåtelse, hur kan man någonsin motivera det i sitt huvud?
Och en gravid kvinna som med största sannolikhet är extra känslig och som GabJossan – medveten om sin kropp.
Känner man en samhörighet med en gravid kvinna om man själv varit gravid så till den milda grad att en gravid mage är alla kvinnors gravidmage? Eller egentligen inte bara gravida kvinnor för jag har minsann hört om män som inte heller kan hålla fingrarna i styr och som gärna oinbjudet tar på gravida kvinnors magar, så folk… VAR ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?

Givetvis inser man ju alltid vad man borde ha gjort en sisådär 10 minuter för sent men till nästa gång – spara den här listan och välj något av följande alternativ:
– Grabba tag i tuttarna på kvinnan och utbrist ”Nämen!! Ska de verkligen sitta så här långt ner? Är det inte dags snart? Ja, att lyfta dem? ”
– Lägg en försynt hand i mannens skrev och utbrist: ”Nämen!!! Ska den vaaaaaaara så liten?”
– Höj en hand och gör en Elaine: ”STOPP! MIN KROPP!” Den funkar nämligen inte bara för barn utan för alla som har en kropp.
– Ha med dig ett överfallslarm som du bränner av i örat på vederbörande. Ha gärna egna öronproppar nära till hands men lite tinnitus kan det nästan få vara värt att få ge tillbaka på taffsaren.
– Ha på dig någon av följande tröjor at all times under din graviditet.


Givetvis ska man inte uppmuntra till fysiska övergrepp så använd denna lista med sunt förnuft och en nypa salt. Mmmmkay!

Ps. Jag valde mellan att skriva detta inlägget och ett som handlar om att GabJossan vill ha en iPhone 8 trots att hon gör reklam för ett annat märke och ansåg detta vara mer intressant. Men det andra kanske kommer om ni är snälla… =)

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Förr i tiden gjorde man så. Det var inget konstigt med det. Äldre människor har inte hängt med i utvecklingen av den unga generation – främst över internet – där vi/man blivit så uppmärksam på integritet, sin egen kropp, var gränsen går etc. Gränsen har blivit flyttad miltal jämfört med för tjugo år sedan. Nu blir ju liksom tjejer arga om en man råkar titta på dem en sekund för länge, eller känner sig ofredande.

  Min farmor skulle absolut kunna göra något liknande, lägga handen på magen och vara jätteglad och trevlig. Hon var förskolechef back in the days, och har ”gjort så” i alla tider. Hon har ingen aning om att folk idag skulle hata det. Jag försvarar inte beteendet, jag försöker bara säga att det finns två sidor av saken, och att de inte är lika uppdaterade som vi unga är idag, därför att de helt enkelt inte hänger med unga, eller på Facebook, eller läser bloggar där fenomenet pratas om, och således inte har en aning om att de gör någonting fel.

   Tjejer blir inte sura eller känner sig ofredade för att man tittar på dom en sekund för länge, jag fattar att din farmor inte har hängt med men det är inte för att tjejer har orimliga krav eller är överdrivna.

    Jo, människor och gärna de av kvinnligt kön (genus?) blir svarta i blicken om en tittar ”för länge” = typ tittar överhuvudtaget.

    Förövrigt – bra skrivet J. Du tog precis de orden jag hade tänkt skriva från mitt tangentbord. (Asså orden ur munnen, haha)

     om det nu skulle vara så, vad spelar det för roll? Fortsätt titta om du vill men känns det inte lite bortskämt att kräva att tjejerna ska titta tacksamt/glatt/trevligt/ignorera en tillbaka? Du gör vad du vill och tjejerna reagerar som dom vill

      Hallå där defensiva klubben! Åtminstone jag menade ”titta på” som i att råka möts blicken på tunnelbanan. Det har verkligen inget att göra med att spana in nån eller liknande. Ni drar helt enkelt egna slutsatser av kommentaren! Känner ni er äcklade av att nån möter er blick har ni problem.

       Jag har aldrig varit med om att någon flippat över en normal blick och då har jag ändå varit ute i samhället många många gånger genom åren… Slutsatserna jag drog av din kommentar var: om folk av kvinnligt kön ständigt blir äcklad av ens blick så har man problem med hur man kollar på kvinnor

        Ja, jag vet inte hur konstruktiv denna diskussion blir egentligen… Tycks bara leda till missförstånd. Jag har inte nämnt flippa, skrev svart i blicken. J. däremot skrev förvisso arg. Dessutom drar ni in ”snubbar som glor” och det kan jag inte stå för eftersom jag är kvinna. Däremot gillar jag att rent generellt titta lite på folk i allmänhet – people watching, men verkligen inte nåt spanande där inte.

       Fast om du bara av att möta någons blick för en sekund får känslan av att personen känner sig ofredad så läser du snarare in saker där än att jag gör det i din kommentar. Jag möter ofta blickar i tunnelbanan för att jag tycker att det är trevligt med leenden och att möta andra människor, men snubbar som glor, nej tack.

     Ja, jag har många gånger blivit äcklad och arg när män har kollat på mig med äckliga blickar och ofredat mig. Du låter som att det är chockerande att tjejer som känner sig ofredade blir upprörda?

     Sluta stirra på folk så är problemet löst

     Självklart borde kvinnor vara tacksamma och uppskatta att någon tittar på dem ?

   Många äldre har ju uppenbarligen hängt med i utvecklingen eftersom de flesta inte tar på främlingar. Eller så var din farmor ohyfsad redan då.

  Jag och Gabs är i samma vecka och jag håller verkligen med henne. Jag bor i Storbritannien och här är dom så jävla på, och inte på ett trevligt sätt. Har haft vid flera tillfällen främlingar (speciellt när jag jobbar, jobbar på ett fik) som kommer fram och säger hur stor jag är, att min bebis kommer vara jättestor, frågar om jag ska ha tvillingar osv medans dom stryker på min mage. Så jävla oförskämt. Nu har jag gett upp så när någon tar mig på magen så gör jag detsamma tillbaka! Deras ansiktsuttryck är PRICELESS. Eller om någon stirrar och frågar om jag är ”due” snart så säger jag ”vad menar du?” Eller att jag har glutenintolerans ?

   Underbart!

   Haha åhhh Matilda! Jag känner igen det så väl. Även nu när jag har barn här i Storbritannien är det fortfarande så ”är han inte ganska lång/stor whatever för sin ålder”, okända klappar honom på huvudet, tar i hans hand osv. Mest äldre personer.

   Ibland är det jätteroligt dock när de faktiskt är trevliga och vet sin gräns. 🙂

   Nouw.com/Missj

  Ungefär som när en stammiskund på min arbetsplats frågar(gravid i vecka 25-30) ”ja nu har du blivit väldigt stor, hur mycket har du gått upp egentligen?” Och skrattar … jag vart så ställd men klämde ur mig ”får jag fråga vad du får ut av att jag svarar på din fråga?” Kunden i fråga börjar du tjafsa och tycker att det är MIN SKYLDIGHET(!!) att svara på frågan då jag befinner mig på min arbetsplats där han är kund. Helt sjukt …

   Detta kan jag spy på! Alltså man ska vara kompis med kunden, göra precis som dom behagar.. men jag jobbar i butik, jag är här för att hjälpa dig hitta det du vill ha och betala för det?? Jag vill ha kvar min integritet liksom.. ush! Ibland känns man som ett djur i bur, eftersom många äldre handlar och det är dom som är som jäkla inneboende i butiken.. ”deras andra hem”..

   Förstår inte varför kunder tror att dom har rätt att bete sig så för att dom är på ens arbetsplats! Fick också höra när jag var gravid, ”hur mycket väger du nu då?” ”Har du gått upp mycket nu?” ”Oj nu är magen riktigt stor du!!!” ”Oj va liten mage du har” ”oj va stora bröst du har fått, opererat dom?” ”Jag brukar flörta med tjejer (sagt av en singelkille som stolt berätta hur han flörtade med tjejer) och säga att dom har en söt liten rumpa, som din ;)”
   Alltså ville örfila kunderna och fråga vad fan dom håller på med!! Usch

  Detta eviga tafsande! ? Har utvecklat superreflexer med tiden och hoppar undan när en hand närmar sig. De flesta ser rätt förvånade ut, men vad f-n, if you didn’t put it there, don’t touch it!

  Kan tala om att jag hatar barn, skiter därför fullständigt i att folk är gravida eller har ungar med. Vägrar prata om deras barn med och ignorerar helt deras pladder om graviditeter och barnrelaterade saker.
  Tro mig det om något gör tjejer/kvinnor upprörda och kränkta om något så det är svårt det där.

  Fokuserar du för mycket och är positiv så blir det ett jävla liv och ignorerar du allt som har med barn och gravidmagar att göra så nog fan kränker du någon pg av det med.

  Är 44 år och har inga barn, tycker inte vare sig om barn eller folk när de blir föräldrar och går in i den bubblan.

   Jag älskar dig! Hänger just nu på ett barnfritt hotell och älskar varenda sekund jag slipper de små skitarna ❤

   Sånt här tycker jag är jättekonstigt (och nej, jag är inte kränkt). Men om en av mina vänner eller närstående skulle vägra prata/lyssna på graviditetsprat eller barnrelaterade saker, för att hen hatar barn, så hade jag snarare blivit ledsen.

   Det är väl sådant man liksom gör för vänners skull? Alltså prata/lyssna om sådant som är viktigt för hen. Liksom jag hatar hundar, tycker de luktar äckligt osv – men jag förstår ju att andra tycker annorlunda. Vi har vänner som har hundar, det pratas om hunden och vad den gör osv. Egentligen intresserar ju det inte mig nämnvärt men jag gör ju det för min väns skull. När ena vännens hund dog så lyssnade jag och var där när hon var ledsen – även om jag själv inte brydde mig det minsta om hunden, så bryr jag ju mig om min vän.

   Så himla konstigt beteende.

    Precis, man pratar ju med sina vänner om saker som är viktiga för dem även om det är totalt ointressant för en själv.

    Hon sa ingenting om att hon hade vänner med barn.

    Vänner som vill prata? Blivande föräldrar eller föräldrar m småbarn blir hjärntvättade och pratar inte om något annat.
    Tänk om jag skulle prata om min häst vid varje kaffe/lunchrast?
    Hur många skulle sitta kvar då tror du, prata om hur han stått/legat och sovit om han hade spån i manen och huruvida han ätit sina vitaminer i krubban eller ej. Hur hans bajs såg ut och om vad han gör i hagen på dagarna

     Detta är sant! Jag älskar barn men är ofrivilligt barnlös och tycker därför att det är jobbigt att prata om barn och graviditeter. Jag försöker vara en bra vän ändå och kan absolut stå ut med att prata om barn en stund då och då. Problemet är att mina (tidigare normala) vänner pratar om sina barn/magar HELA TIDEN. I VARJE samtal. VARJE bild som skickas numera är en bild av deras barn. På ett sätt förstår jag det, jag fattar att barnen numera är deras liv (och därmed deras tankar och konversationer), men jag fattar också att det blir rätt jobbigt för nån som verkligen inte är intresserad. Eller för nån som mig, som är intresserad men som det gör ont för. Jag känner lite att fine, era barn är superviktiga och sjävklart pratar vi om dem ibland, men ni mååååste kunna fortsätta vara er själva och kunna prata om annat (exempelvis visa intresse för era vänners liv) om ni vill ha kvar de vänner som inte är i barnbubblan samtidigt 🙂

     Men asså vad för typer du umgås med? Vemfan pratar om ungens bajs till andra förutom partern (ja föräldrar gör tyvärr sånt)? Jag har barn och kan i mkt hålla med dig. Jag pratar inte gärna om mitt barn om inte någon frågar något. Men är det inte alltid så? Folk med katter pladdrar gärna på om sina katter trots att dem kan ha någon i sällskapet som inte har katt och således ointresserad. Folk är dumma så är det bara.

     Och sen alla ni preggos som blir såååååå upprörda över en kommentar hit o dit om er kropp alltså seriöst dra ngt gammalt över er så slipper ni få kommentarer. Tycker ert beteende är jättemärkligt. Ja folk tittar o kommenterar o kanske även rör, ni bär på en människa och sånt fascinerar, intresserar och kanske låter folk få tankarna på något fint för en gångs skull. Skärp er. Eller stay pathetic. Herregud….

   Man behöver inte gilla barn, men att hata barn ?

    Ja jag hatar småbarn och småbarnsföräldrar!

     Ganska tragiskt, många att hata

  Har ni sett att Paows kompis Alma är med i Temptation Island? Hon som fick 2 minutes of fame i Lyxfällan också ? tydligen hon som Marcelo har”klickat” bäst med, ooohhh..

   Har skrivit det till Camilla utan svar så det var kanske inte av intresse…

  Som en gång i mataffären när en dam går fram till min tvååriga dotter.. tar nappen UR HENNES MUN och lägger den bredvid henne i vagnen istället och säger till mig ”Hon är för stor för napp, sluta med sådana dumheter”.

  Jag vill slå ihjäl tanten. Tyvärr försattes jag i någon form av chock och bara gick därifrån. Ställde korgen inne på Ica, gav tillbaka nappen till min dotter, gick ut och bölade för att jag inte stått upp för min dotter.

  Som jag skulle gå fram till en främmande rökare och dra ut ciggen ur munnen och fnysa ”sluta med sådana dumheter”.

  ABSURT

   Det där var på riktigt det märkligaste jag har hört. Vad är det med människor? Mitt barn är också två år och har napp ? För övrigt är de inte särskilt stora i den åldern.

    Jag har också en tvååring som använder napp. Vissa dagar mindre & vissa mer. Vissa dagar är han inte alls intresserad av nappen, utom precis vid nattning.
    Det är väl upp till oss föräldrar hur vi väljer att uppfostra våra barn..? Så tröttsamt.

   Hahahahahahahahaha görlåt men skönaste tanten everrrr

   Vilken kärring!! ??
   Vad har hon med det att göra?
   Du o din partner är väl de som bestämmer det

  Var faktiskt ingen som tafsade på min mage när jag var gravid 2015. Ej heller någon som sa att jag såg stor ut, då var jag ändå ung tjej som jobbade med tjuriga plumpa gubbar, de var bara sjukt impade att jag orkade med det tuffa jobbet till v 37 haha.

  När en granne var gravid nyligen sa jag bara att hon såg fin och pigg ut, speciellt en vecka innan bf, hon såg SÅ himla pigg ut (man kan ju vara lite trött innan) så sa det och hon blev skitglad 🙂

  Anna går bananas på insta… Läste på Flashback.

  Fy, var nästan med om samma sak av en tiggare.. Hon kom gåendes med sin klirrande kopp skakandes upp i folks ansikten, när hon kom till mig så började hon säga saker på sitt språk som var helt obegripligt, så pekade hon på min mage och sedan tänkte hon lägga en hand på.. Mitt adrenalin forsade, jag la en han för min mage och backade bakåt fort och kollade ilsket rakt in i hennes ögon o sa ”stick!” ”Go away!” Och visade med armen att hon skulle dra. Samma sak när jag var tvungen att gå i trängsel. . Då blev det björnmamma mode on.. höll armarna ut för o skydda magen o nåde den som skulle komma åt min mage…

   Du hade kunnat beskriva situationen utan att låta nedvärderande mot personen i fråga…

    Hur var det nedvärderande, dock? Kände först som du, men jag tror OP faktiskt bara menade att skriva det som många tiggare gör.

    Hur var det nedvärderande? Beskrev bara situationen så som den var, hon skakade ju koppen frenetiskt upp i allas ansikten där på spårvangsperrongen. Otroligt oförskämt. Speciellt när hon tjänar mer än oss flesta på att tigga. Och det verkade inte heller vara några trevliga ord hon sa när hon pekade på min mage. Jag blev otroligt arg, var nog lite hormoner inblandade men jag blev så arg och tänkte även att hon kanske kastade en förbannelse över min bebis x| eller att hon kanske hade tuberkulos o allt möjligt. Fy. Tur hon inte hann röra mig.

     Du är fan inte normal. Gå till en terapeut innan du sätter ett stackars oskyldigt barn till världen för du kan fan inte bete dig.

      Tack för omtanken men behöver ingen terapi.Tror du behöver det däremot, du behöver nog nån att prata med som blir så känslomässigt berörd av situationen jag blev utsatt för. Det var som sagt ingen fara, hon rörde mig aldrig. Även om vi alla på perrongen upplevde henne som otroligt oförskämd. Du skulle sett.. Eller nej det skulle du inte förresten :/.

       Tycker att dina svar på min kommentar säger väldigt mycket om din människosyn. Och att du inte inser det själv handlar väl om noll självinsikt som de flesta med samma syn som dig brukar ha…

        Okej skämt åt sido, vad pratar du om egentligen? Min människosyn? Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag berättade hur det gick till, jag skulle sagt att en skönsjungande kvinna trallade förbi och delade ut rosor när hon till slut kom fram till mig och började säga kärleksfulla fraser till mig på latin med en kopp med heligt vatten i skakandes och sedan bara ville ta på min höggravida mage för att välsigna bebisen med sina magiska händer. Förlåt förlåt. Glömde nämna att några dagar innan så var hon tsm med 3 andra tiggare (förlåt jag menar healare) där och blockerade vägen för en gammal man med böjd rygg och rullator, dom bara gick ut från kanten där dom först stod o ba omringade han med sina koppar o han såg helt förbryllad ut. Då var jag två sekunder ifrån att gripa in men det var en annan man som skrek åt dom och dom släppte förbi den gamla mannen. Men det var kanske nog bara jag som såg i syne med min taskiga människosyn.. Förlåt.

       Du har typ noll likes på dina kommentarer. Ganska talande. Och så säger du ”alla vi på perrongen”… ?‍♀️?‍♂️
       Du är mao ganska ensam om vad du tycker/tänker.

        Åh nej, du har rätt. Jag har typ 0 likes på mina kommentarer. Därför så ljuger jag och har fel.:/ du har rätt. Tönt.

       Folk hamnar alltid i någon sjuklig försvarsställning när man talar om tiggare. Jag blev brutalt rånad av tre tiggare och efter att jag besökt sjukhus och polis skrev jag om det på Facebook. Råkade skriva ”zigenare” och jävlar vad folk blev upprörda. Ingen frågade hur jag mådde, alla bara skrev hur fördomsfull jag var som använde det ordet om mina rånare. Sjukt. Skulle en tiggare röra min mage skulle jag tokflippa!! Låter fruktansvärt.

        Förstår att du är ärrad för livet men jag antar att folk blev upprörda över att du generaliserade tiggarna. Drog alla över samma kam så att säga.
        Bara för att tre idioter till romer rånade dig vetyder ju inte det att alla romer rånar.

        Dock ledsen för din skull att det hände.

     Skulle du ha reagerat på samma sett om personen i fråga inte var en tiggare men betedde sig på samma sätt? Som tanten i gabjoss historia?

     Det var i alla fall det jag reagerade på, att du betedde dig som om tiggaren var en herrelös hund typ… Människor är människor oavsett bakgrund.
     Romerna har varit hatade i sina hemländer i alla tider bland annat på grund av att de aldrig någonsin utbildats och tiggarnas beteenden kommer från obildning så det känns onödigt att hata dem för beteenden de själva inte förstår sig på.

  Läs Blondinbellas senaste inlägg om att hon minsann är mycket effektivare genom att jobba varje kväll istället för att slösa bort sin tid på Netflix, därför har hon kommit så långt som hon har.

  Tillåt mig skratta. Hon kan inte behålla ett förhållande, hon har inga kvarstående vänner, hon kan knappt ta hand om sina barn, hon har en LÅNG rad failade företag bakom henne, hon kunde knappt ta sig igenom gymnasiet, hon sitter och gapflabbar medan hon får håret, naglarna och kläderna valda åt henne, hon har någon som fixar ALLT åt henne som hon så fint kallar för markservice och så toppingen på glassen, hon har NOLL integritet (syftar till hur hon säljer sig själv i var och vartannat inlägg genom pinsamma reklamfilm där hon gapflabbar åt sig själv).

  Har nog aldrig skrattat så mycket

   Ärligt talat, tror jag att BB fullkomligt skiter i vad vi tycker.
   Allt, precis allt som läggs upp på hennes sociala medier, är pengar för henne.

   Hennes mål är ju att vara ekonomiskt oberoende när hon är 30. Det kommer hon säkert att uppnå, med tanke på att företagen och pengar är hennes drivkraft. Allt annat kommer på andra plats.

   Förstår inte hur Unionen kan ha Bella, som förespråkar arbete istället för två timmars avkoppling i form av en tv-serie, som en samarbetspartner. Det är ett så ohälsosamt förhållande till sitt arbete man bara kan ha.

  Varför måste VI vara snälla för att du ska skriva om Gabbjoss hyckleri med telefoner? Jättekonstigt…

   Du fattar inte humor, ironi eller sarkasm hör jag? =)

  OT.
  Skulle inte jocke och Jonna sluta med youtube?
  Men de slutade aldrig? Jag fattar inte? ?
  Såg en video som lade ut för en dag nämligen?
  Jag följer inte dem alls, därför noll koll!

   Nej det var bara en sponsrad video för jockes bok samt någon tjänst för ljudböcker som var planerad sen tre månader tillbaka.

  Den mesta brinnande frågan är så klart; kan vi på nåt vis skylla detta på patriarkatet. Låt tävlingen börja!!! Be creative!

   ?

  Någon mer som tycker det ser ut som BB har parkerat sjukt konstigt i sin senaste instastory? Hon har ju deifntivt inte parkerat rakt. Kolla den när hon ska gå fram till bilen (Porsche)

   Dom adresserar ju det instastoryn också? ”Men ärligt talat, vem har parkerat här egentligen” ”det vsr jag hihihi” ”men allvarligt”

   ..så det är nog någon mer som tycker det tror jag

    Sinnessjukt alltihop.
    Någon ”paparazzifilmar” allt hon gör. Inte ens Kim Kardashian är lika uppmärksamhetstörstande och inbillar sig att fansen skulle orka se varje liten sekvens i hennes liv. Filmklippet med den parkerade bilen var bara too much, så pinsamt.

  Jaa jag vill läsa om att hon vill ha en iPhone 8 och gör reklam för en annan telefon.
  Såg det i en kommentar här igår och blev nyfiken och försökte leta på hennes blogg och Instagram men kanske inte letade tillräckligt noga för hittade inget?

  Herrejävlar vad lättkränkta vi har tillåtit folk att bli. Vänta du lilla Gabbjoss till förlossningen – då är du bra liten ska du se. Efter det lär du växa till dig. Förhoppningsvis!

   Man är väl inte lättkränkt för att man inte vill att en främmande människa ska röra magen. Det ska du respektera, inte förlöjliga.

    Dessutom har hon barn sedan tidigare, så hon vet nog hur det går till.

   Hon har ju fött barn tidigare, så va ska hon lära sig då menar du?

  Jag vill inte heller att någon ska ta på min mage.
  En kollega klappade mig på magen förra graviditeten och frågade något korkat.
  Så jag klappade tillbaka på hennes mage och frågade syrligt ”och vad har du att skylla på?”
  Jävligt omoget, men det var droppen för mig.
  Rör inte min kropp mot min vilja, tack.

  Har aldrig varit preggo men en gång sa en vän ”shit vilka magrutor, får jag känna?” och la handen på min mage

  Skoja bara. Har inga magrutor. Eller vänner

  Kommer lacka ur rejält om detta händer mig när jag blir gravid. Min man och närmsta familj (våra föräldrar, syskon + partbers och syskonbarn) får röra hur mycket de vill och vissa andra kan få röra om de frågar (vänner, en del släkt). För resten är det totalstopp. Tycker det är sjukt obehagligt att plötsligt bli rörd av folk jag inte känner, och att ta på någons gravidmage känns så himla intimt på något sätt. Kommer ladda upp med en lista av liknande reaktioner som i inlägget, ifall det händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *