Ämnen som sätter gång ett kommentarsfält

Blondinbella:

För att vara helt ärlig har jag tyckt att single parent-livet har vart hyfsat enkelt med dessa två. Men så kommer det stunder där jag inser att det klart är lättare att vara två vuxna. Som ikväll när jag fick mensvärk vilket kan, som ni vet, leda till långa toalettbesök. Lösningen? Det var bara att dra in sångböcker och hänga där alla tre.//Bella

Ingenting sätter väl igång ett kommentarsfält fyllt av kvinnor som ett inlägg om något av följande ämnen:
1. Bajs
2. Mens
3. Bajs OCH mens

Folk blir lika exalterade av detta som Catrin Hedlund blir av att åka Finlandsbåt.
Ett riktigt hattrick skulle vara om hon spydde av mensvärken också men någon sådan tur hade vi inte idag utan vi fick nöja oss med två av de tre.
Ingen Eva Nazemson alltså. Jag är lite besviken.

Så! Den självklara frågan!
Hur är det för EEEEEEEER!??! Bajs vid mens? Här har ni ett helt tomt kommentarsfält – än så länge – att dela era bajs och menshistorier i. Ser det som er alldeles egna vita målarduk!
Grab a brush for crying out loud!

Här är den någon som tagit det ett steg längre och som målat av Donlad Trump med hjälp av sitt egna mensblod. Där kan vi snacka om att kombinera mens och bajs!

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har haft ibs större delen av livet så alltid förknippat den med min dåliga mage, även vid mens. Har skämts ögonen ur mig när jag behövt gå iväg i långa stunder på toa och alltid skyllt på att det lindrar mensverken att spola varmt vatten på händerna och försöka värma livmodern, vilket visserligen är sant men jag sitter ju svimfärdig på toaletten samtidigt..

      hur blir livmodern värmd av att du sköljer händerna?! frågar åt en vän.

        Haha, kanske var otydlig. Jag sköljer händerna en bra stund under varmt vatten och håller dom sedan mot livmodern eller svanken vilket ofta lidrar krampen. Funkar väl på samma sätt som en vetepåse förutom att man måste göra det tusen gånger MEN man har en jävligt bra ursäkt för att man spolar i kranen samtidigt som man kan dämpa ljudet av vulkanen som ska ut ?

        Hen sköljer antagligen händerna i varmt vatten, för att sedan hålla dem mot magen.

    Får diarré vid ett toabesök dagen innan mens. Alltid samma ?

    Märker ingen skillnad. Jag har dock så ”bra” mens att jag nästan skäms när mina vänner berättar om störtfloder och dödskramper. Kan ställa min klocka efter den (tack för det p-piller) och blöder så lite att jag har binda första dagen och så trosskydd de andra tre. Däremot har jag PMSen från helvetet och vill hoppa i älva för att livet känns så meningslöst en vecka innan mensen.

      Jag har också både jättekort och jättelite mens (dag 2 och 3 skulle jag kunna sova hela natten utan skydd – någons mer mens som liksom ”sover” på natten? Är det för man ligger ner eller? ??‍♀️?) men blir ändå lös i magen och superbajsig.

        Ja, det är därför att du ligger ned. Blöder en tillräckligt lite samlas blodet livmodern och rinner inte ut medan du ligger ned.

          Alltså jag får sova med dubbla bindor och trosor och shorts för att det inte ska rinna ut i sängen när jag stiger upp på morgonen. Eller typ ska fisa. Då äre kört.

            Har du testat menskopp (och med binda som extra skydd kanske?) Anonym? Eller är det inget för dig?

            Jag har samma problem att jag får väldigt mycket mens. Så jag sover alltid på mage med benen stängda (det gör att det inte kommer så mycket). Och så sover jag med en stor handduk under mig som jag har vikt några gånger ifall att olyckan är framme. Blöder jag väldigt mycket så går jag även upp en gång på natten för att byta.

              Men fy stackare. Jag blöder inget på natten, och väldigt sparsamt på dagen. Har en tvååring + är rätt ung så enligt barnmorskan som gjorde senaste cellprovet ”borde” jag blöda mer (sa hon, jag vet inte!) jag är glad att jag inte gör det :p

                Så onödigt svar

                  Men va? Varför?

        Samma för mig. Slutar att blöda runt 22-snåret på kvällen och sätts oftast inte igång igen förrän jag har varit uppe i någon timme (spelar ingen roll om jag är uppe sju eller elva). Väldigt skönt eftersom jag aldrig behöver slösa skydd på natten

    Min mage går som en välsmord klocka precis som vanligt när jag får mens. Den blit tack och lov varken orolig eller förstoppad utan är bara en helt vanlig go veganmage*. Sen är jag en sån som inte ens märker av mensen, får varken värk eller dåligt humör. Är välsignad när det kommer till det men tål istället inga syntetiska hormoner och kan således inte ta nåt såna typer av preventivmedel. Mår otroligt dåligt av p-piller etc, så helt välsignad är jag inte.

    * de allra flesta veganer bajsar 3-5 gånger om dagen pga sitt höga fiberintag och magen är som en klocka, haha…

      Alltså, veganmage <3 Ingen berättade för mig hur ofta en skulle behöva bajsa som vegan, men shit (pun intended) så mycket bättre en mår!

        Visste inte heller om hur många toabesök jag skulle behöva spränga in under dagara innan jag blev vegan! Trodde nästan det var nåt fel där ett tag men har sen pratat med andra veganer som har lika snabbt arbetande mage också så nu vet jag att det är normalt. Ja, nog mår en bättre allt! Jag har blivit 100% fri från min svåra IBS sen jag blev vegan <3

          Om man redan går minst 3 gånger om dagen, blir det ännu mer då? Någon som vet? Haha vill inte behöva gå ännu mer.

            Ja alltså, jag gick 2 gånger innan jag blev vegan (var vegetarian då) och nu 3-5 gånger beroende på vad och hur mycket jag käkat. När jag var blandätare/köttätare var det nog 1 gång om dan, men ibland inte ens det utan varannan dag. Så tror att det nog ändå blir fler gånger för dig med 😉

              Haha tack så mycket för svar 🙂

          Det mesta i en vegansk kost är ju ej nedbrytbart av människor så därför kommer det ut som ”rester” 🙂

      Nu är jag visserligen lakto ovo sen snart ett år tillbaka men jag går på toa minst 2-3 gånger per dag. Och fiser illaluktande hemska fisar som ibland är omöjliga att hålla inne. Så du menar att magen ALDRIG kommer vånja sig? Ska jag inte ens våga lämna hemmet pga fisar som kan råka döda andra?

        Vadå vänja sig, det är ju bra att bajsa ofta. Det beror på alla fibrerna. Mina och familjens veganfisar luktar ingenting. Då menar jag absolut ingenting men vad jag kan minnas luktade de en del när jag var lakto-ovo vegetarian så det har nog med mejerierna att göra.

      Jag är vegan och skiter en gång per dag, direkt när jag stigit upp på morgonen. Det enda som får mig att bajsa mer är om jag dricker kaffe vilket jag gör ytterst sällan. Det är bara vid mens som det luktar när jag skiter, annars är det luktfritt ?

    Förstoppad, men tror det är all ipren mot smärtan

    Haha shit. Jag har googlat som en dåre för min mage kaosar alltid vid mens, och det är asjobbigt. Nu vet jag att det är VANLIGT! Och när jag har mens så fattar jag hur jobbigt alla som har IBS har det. Tänker på er! Lovar!

    Förstoppad och magkramper, lös som fan. Båda två varje gång. Vet att mensen är på G när jag behöver gå på toa tre gånger på 30 minuter. Men jag har knappt nån mensvärk längre. Skönt.

    Men va?! Här har jag gått runt och vart förstoppad och tänkt vaaaaarföööör men jag har ju för tusan mens som ska komma igång imorgon/söndag. Då vet jag det 🙂

    Magen slår volter och hörs långa vägar de första två mensdagarna. Att våga släppa lös en fis under dessa dagar finns inte på kartan.

    Jag har på det senaste börjat få typ extrem kramp i analen när jag gör nummer två vid mens. Alltså, det kommer så plötsligt och gör så ont att det nästan svartnar inför ögonen. Utan förvarning känns det som om jag får en (ursäkta ord valen) en påle uppkörd i röven. Gör så ont att jag i panik slår ut armarna till sidorna och greppar tag handfat och badkar för att liksom ”hålla” mig själv upp, typ suga upp rumpan haha 🙁 Detta hände bara vid mens innan men nu verkar det som min anal-muskel typ kommer ihåg? krampen och det händer även nu när jag inte har mens. Kan dock nu ofta känna av vad komma skall och försöker då hålla ryggen rak, andas och försöka intala hjärnan som skickar signaler till rumpan att den är ok. Ok blev en novell, men någon som haft liknande? Hehe 🙁

      Men hallå! Jag känner igen mig helt. Den smärtan är extrem om än väldigt kort. Detta kan även hända om jag hastigt sätter mig ner i en stol (just vid mens) och flyger då upp lika snabbt av smärtan. Varför händer detta? Någon som har koll?

        Hajflickan, jaaa åh det händer ibland när jag sätter mig ned hastigt också. Känner sig så ful när en sen står där och försöker ”dra upp rumpan” med en sammanbiten min för att få det att kännas normalt igen där bak…

      Bara när du bajsar? Inte att du får kramp i anus annars? För det är väldigt vanligt, det problemet har jag och även Pernilla Wahlgren. Det är sjukt, det kommer från ingenstans, inte bara vid mens men helvete… när man får kramp i anus vid ett möte och studsar som att man fått en elstöt. Usch.

        Låter som Proctalgia fugax. Min slår till på natten 2-3 ggr/år. Har alltid ipren vid sängen för det gör så djävulskt ont att jag vaknar av mina egna smärtrop. Det måste vara ngn form av kramp för när iprenen kickar i känner jag hur det släpper och jag kan somna om.

          Anonym, jag har fått upp det svaret när jag sökt runt också. Men det verkar oftast då bara hända på natten? Jag har aldrig kännt av detta när jag ska sova/sover. Men annars låter det ju precis som Proctalgia flugax. Får kika vidare på detta. Sjukt jobbigt. Har ibland liksom undgått att gå på toa pga rädlsa för att jävuls-blixt-smärtan ska komma.

      Men åh, det där får jag också, fast det kan komma typ närsomhelst under mensen. Har googlat men inte hittat några svar. Äntligen vet jag att vi är fler <3

      PS: När jag födde barn kändes de första smärtorna exakt som de där kramperna, fast mer i ryggen och hundra gånger värre. DS.

    Well jag får raka motsatsen om ni förstår vad jag menar. Men jag svimmar även och kräks och mer därtill så.

    Jag hade i princip noll problem med min mens förut, blödningarna var inte så farliga, hade noll mensvärk, inga problem med magen och ingen pms. SEN satte jag in en kopparspiral och nu har jag mensvärken från helvetet, ner i låren till och med, små blödningar innan och efter mens, mycket mens och typ diarré.

    Livet var bättre förr.

      Hear hear! Det där var anledningen till varför jag tog ut min kopparspiral.

        Jag med ? även rövkrampandet slutade när kopparspiralen åkte

    Aldrig märkt någonting soeciellt med magen vid mens. Känner inte alls igen mig i era berättelser.

      Nähä

      Inte jag heller…

    Jag har haft så problem med mens och då speciellt med mensvärken. Min pojkvän har hittat mig på köksgolvet gråtande och kan inte röra på mig för att jag har haft så ont. Detta ledde till en jättedålig och orolig mage. Så jag befann mig på toaletten ca 3-4 h i sträck i början av mensen med mensvärk och diarré.

      Endometrios?

        Har kollat upp det. Den första läkaren sa att jag hade det (utan att göra någon undersökning) och sa att det finns inget att göra och att jag skulle vara försiktig med ipren.
        Var inte nöjd med det svaret så gick till en annan läkare som gjorde en undersökning. Visade sig att det inte var endometrios. Fick bytt till minipiller och mår mycket bättre nu?

    Alltså är det bara min mens som vissa månader håller på i sex dagar, blöder jättemycket och får mensvärk och andra månader är den över på 3-4 dagar, ingen mensvärk och inte speciellt mycket blod alls? Har dock PMS väldigt sällan, vilket är jätteskönt.

    Kolla Lollo Carters insta!!!?

      Jävlar! Blev minst sagt chockad.

      Öh ? det var verkligen hårda ord.

      Länkar till inlägget: https://instagram.com/p/BaMdfsMBcuG/

      ”Timell = TV4’s egen Harvey Weinstein”

        Jisses ?

    Dagen innan mens: Förstoppning med några ynkliga små stenhårda ”kulor” som kommer ut.
    Mensdagarna: Diarréfloder 3-4 ggr per dag.
    Yeah baby yeah! ?

    Minns knappt hur det är /gravid i 9 månader och helammat i 2… fast när jag tänker efter var jag väldigt gasig när jag hade mens, lukt- och ljudlösa dock som tur var ;P

    Min bm sa att jag kunde blir bajsnödig vid mensdags för att min livmoder är så väldans bakåtlutad? hmm…

    Hum Påtal om detta och att folk brukar kunna få hjälp här.

    Jag har aldrig haft så mycket problem med mensvärk eller mycket mens. Har nu satt i hormonspiral och har mens väldigt sällan, och då väldigt lite. MEN. Om jag har tränat hårt och utfört övningar där man behöver buktryck (marklyft, knäböj) så kommer jag få ont på kvällen och under dagen efter. Smärtan känns lite som mensvärk men intensivare, känns nästan som smärtan när jag satte in spiralen. Molande men hugger till ibland. Blöder också ganska ofta efter träning (dock väldigt lite). Utöver detta kan jag ibland få samma besvär efter sex, men det är sällan.

    Eftersom det är relaterat till träningen tänker jag ibland att det är relaterat till bäckenbotten? Men samtidigt upplever jag att problemet kom i samband med att jag skaffa spiralen.
    Någon som känner igen något av de jag skriver om?

      Jag har exakt samma problem!!! Men har ingen spiral/p-piller eller annat.
      Sökte gyn för det men dom hade ingen förklaring?

        När jag hade en period av obalans i hormonerna så kunde det uppstå en liten blödning efter sex och även efter skoteråkning (det var vinter o jag bor i Norrland). Vände mig till min läkare på Kvinnokliniken där han kollade upp hur det såg ut. Han sa då att jag upplevde vad han kallade ansträngningsblödningar. I mitt fall berodde det på att livmoderslemhinnan byggdes upp för klent och då inte stöttes ut annat än vid retning/ansträngning.

        Alltså, vilken härlig kommentarstråd. 🙂 Fasen vad vi kvinnor måste härda ut med pga våra hormoner. Har skrattat av hög igenkänningsfaktor flera gånger.

          Sökte också gyn för det, hon kunde inte heller hitta någon förklaring till att det skulle vara så… tack för era svar! Så härligt och skönt att kunna skriva här 🙂

          Sofia, upplevde du någon smärta i samband med som han då kallade ”ansträgningsblödningar”?

            Nej ingen smärta. Jag hade heller inga vanliga menstruationer under den här perioden pga för låga hormoner. Därför blev jag ju lite orolig över de små blödningar som ändå uppstod. Men vid gynundersökning såg allt bra ut så det gjorde att oron släppte. Efter en tid upphörde ansträngningsblödningarna.

              Okej. Tack för svaren! 🙂

    För mig har mens i alla år varit rent helvete. Från 10 års åldern till ca 16 så kräktes jag, hade frossa/feber, extrem huvudvärk, dålig i magen. PMS från helvetet då jag hatade allt och alla.
    Men fick bekräftat denna vecka (via titthålsoperation) att jag har endometrios. Även om kräkningar avtog så tycker jag nästan att smärtan är värre nu, (är 27 år) och har inte ens haft mens på över ett halv år?

    Har aldrig märkt samband mellan mens och förstoppning. Är däremot rätt disträ så jag visste inte att min mens var regelbunden innan jag började tävla på onsdagar och kom på att min mens alltid kom strax innan matchen. Onsdagar kl 17.

    Jag var ständigt förstoppad tills jag slutade med fiber. Var vegetarian i flera år. Nu kör jag LCHF och magen funkar perfekt.

    Alla Ni som är obekväma med att bli gamla… det är ljuvligt!
    Min mens försvann bara genom ett… BAM… när jag var 47. Bara försvann liksom.
    Jag fick några värmevallningar… and that’s it. Det var det klimakteriet det.

    Att bli gammal och få vara frisk är underbart. Trots härliga hängtuttar, muffinmage och hängknän.

      Lät det BAM när den uteblev eller hur menar du? ?

    Har ingen mens (pga p-piller) men är fan alltid förstoppad. Jag vill också ha lite BAM BAM BAAAM i toalettstolen!! ? Glad fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.