Vad är det egentligen Lulu Carter anklagar Martin Timell för?

De forna ”Äntligen Hemma-kollegorna” har länge legat i en bitter fejd då Lulu anklagat Timell och programmet för än det ena och än det andra men ord har stått mot ord och Martin Timell har kontrat rejält.
Men det här? Att anklaga någon för att vara en tyrann att arbeta med, att vara någon som använder sin makt som ett vapen är en sak men det här?
För den som inte vet så är Harvey Weinstein en välkänd filmproducent som nyligen har anklagats för våldtäkt och sexuella övergrepp, närmanden och trakasserier av en mängd skådespelare – bland annat Rose McGovan, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Mira Sorvino, Rosanna Arquette, Ashley Judd och Cara Delevingne.

Så…om Lulu Carter antyder att Martin Timell är den nya Harvey Weinstein så antyder väl hon att han gjort sig skyldig till våldtäkt och sexuella övergrepp, närmanden och trakasserier? Eller?

Tillägg – med facit i hand så vet vi nu att Martin Timell gjort sig skyldig till mängder av sexuella trakasserier men det jag ifrågasatte i inlägget var inte huruvida Lulu talade sanningen eller inte utan det var luddigheten i inlägget jag var tveksam till eftersom Lulu faktiskt inte anklagat Timell för våldtäkt trots att det är just vad Weistein anklagas för och som Timell jämfördes med.

Tack för tips!

149 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    MT är väl känd för att vara en idiot? Slagit sin fru osv.

      Mäkl: Och detta är något du har bevis för? Är han dömd för detta?

        Till Anonym: personen skrev inte att han var det, utan att han var känd för att vara det.

          Amanda! Står att han var känd som idiot och att han slår sin fru:-( på läst ger bäst resultat

      Hans son tog i alla fall BBs oskuld.

        Vad betyder BB här? Blondinbella, Bloggbevakning eller någonting annat? ?

          Blondinbella! Söp ner henne på fest och tog hennes oskuld och drog på morgonen.

          Rättelse! Timell Virtanen Kroner och SR profil 🙂

        undrar ifall det här nämns i hennes nya bok xD

    Fast bara för att Timell är folkkär på tv så betyder väl ändå inte det att han kan vara en stor idiot i verkligheten??

      Fast det är väl skillnad på att vara en idiot och på att vara en våldtäksman. Man kan givetvis vara båda delarna och Timell kan givetvis vara båda delarna men att anklaga någon på det där sättet kan bara komma tillbaka och bita Lulu i röven.

        För bara några veckor sedan skrev du väldigt uttrycksfullt om hur vidrigt det är att utsatta kvinnor misstros när de vågar berätta offentligt om övergrepp? Då lät det så här:

        ”när det kommer till sexuella övergrepp och kränkningar så kommer jag att backa dig till hundra procent. Det spelar ingen roll om du är min vän, Blondinbella eller en fd medlem i Sverigedemokraterna.
        Där står jag enad med dig som kvinna och kommer alltid backa dig!”

        Och nu låter det ”Det hon skriver kan mycket väl vara sant men är detta verkligen rätt väg att gå? Det känns aningens för spekulativt och märkligt. Mer som att hon vill sprida ett rykte än någonting annat… ”

        Vad hände under dessa veckor som fick dig att svänga så tvärt?

          Fast nu skrev ju inte L att hon hade varit med om någonting? Det här känns ju mer som ett sätt att starta ett rykte på än att faktiskt ta upp en händelse som hänt? Vad exakt är det vi ska stötta i detta läget…? Att hon inte gillar honom?

        Exakt! Det är inte bra att anklaga någon…det går alltid anmäla tillbaka för falsk tillvitelse vilket fler oskyldigt anklagade gjort!!!! Jag blir chockad då jag ser bilder på nätet där Carter sitter med lite öppen skjorta och ler i M Timells knä?!
        Är det frågan om hämnd för att hon åkte ur programmet???! En kvinna kan vara riktigt farlig!! Flera som gagnar ihop sig rent ut sagt livs farlig…jag är kvinna själv men ibland blir jag rädd för olika historier..det ska bli spännande se var detta landar med Titeln Viftande Kronor SR profil….

    Känns så ja… Men anmäl skiten isf…

    Haha, minns ni detta:

    https://www.hant.se/blondinbella-hyllas-efter-bikinibilderna-jag-ar-vacker-med-mjuk-mage/

    Alltså. Vet knappt vad jag ska ta vägen. Så äckligt motsägelsefull är hon.

      Fast vadå, har hon nu hävdat att mjuka magar är fult och äckligt eller?

      Nej, eller hur.

      Detta är ganska underhållande också. Synd att Bella inte droppar så många one-liners nu för tiden:
      https://www.hant.se/12-citat-av-blondinbella-vi-bara-vill-glomma/

      Vad är det med det inlägget som gör henne motsägelsefull?

    Oj. Om timell gjort sig skyldig till samma grejer som weinstein så borde hon väl polisanmäla i stället för att antyda saker ?

    Känner en person som jobbar m tv. Han är illa omtyckt på tv 4. Personen ogillar honom skarpt. Blev förvånad, då han verkar vara så mysig i rutan.

      Bara du inte menar Ernst, han är la go! Hade blivit smått besviken då.

        Nej, nej. Inte Ernst. Han är underbar.

        Tror hen menar Martin Timell…

        Jag kan ha fel och anklagar ingen! Jag älskar Ernst men något inom mig säger…. Att Ernst är annan person när kameran är släckt! Har jag tro fel?!

          Ernst är privat precis som han är på tv. Min storasyrra gick i hans klass.

    Haha men är hon 14 år eller? Pinsamt av henne att hänga ut, oavsett vad dom har otalt med varandra.

    (ASSÅ JÄVLAR jag får psykos på ”du postar för snabbt” varje jäkla gång man ska kommentera, haha. hellre några spamkommentarer än att man ska behöva posta om kommentaren 1000 gånger innan den tillslut går igenom)

      Några stycken? Mitt spamfilter fångar tusentals varje dag. Tror det hade blivit lite trist här inne om jag tog bort det..

    Är inte detta klassiskt. En kvinna i vuxen ålder som Lulu skulle förmodligen inte ha skrivit detta utan att ha på fötterna. Och blir ifrågasatt. Undrar hur många kvinnor som blivit så ifrågasatta att de helt enkelt inte vågat gå vidare med sina anklagelser. Om det nu är övergrepp som Lulu menar. Det vet jag inget om. Men hon känns som en smart kvinna, och skulle nog inte hänga ut nån utan att ha väldigt goda motiv.

      Jag ifrågasätter personligen inte Lulus upplevelser, om hon skulle ha berättat att Timell förgripit sig, sexuellt trakasserat eller våldtagit henne eller kvinnor hon känner till. Men är inte tillvägagångssättet här ovanför, som bara är ett insinuerande fritt för tolkning, lite konstig väg att gå?

      Men inga andra vägar kanske fungerat, vad vet jag.

        Inte alls konstigt mitt tycke. Hade hon gått ut att han ordagrant gjort det ena eller det andra så hade han kunnat anmäla henne för förtal. Detta är ett smart drag.

          Har han någonsin polisanmälts? Alltså jag förstår om det rör sig om några få unga tjejer i beroendeposition som inte orkar/vågar stå upp emot Timell, speciellt inte om TV4 håller honom om ryggen (vilket också blir min tolkning av ovanstående Instagraminlägg), men om det nu är systematiskt och har pågått i över 10 år… varför är han kvar? OBS, försöker bara förstå hur det gått till. Fruktansvärt om det är sant, och har totalt missat detta.

          Styrkan i motståndet mot Weinstein är ju antalet, att fler och fler talat ut och ännu fler med stor makt ställt sig bakom som support. Hade det enbart varit en kvinna som berättat och resten tigit, hade det nog blivit annorlunda.

            Hur kunde Weinstein hålla på under alla dessa år? Både han och Timell är män i maktpositioner. Do I need to say more?

            Nu är det dessutom så att Lulu gick ut med detta för 1 timme sedan, det kan gott och väl träda fram fler kvinnor inom kort. Jag tror verkligen inte Lulu hade gått ut med så starka anklagelser (även om hon inte förklarar något ordagrant) utan att ha något på fötterna.

              Ok du tror uppenbarligen att jag är bra lengräddad och helt oblivious vad gäller maktordningar och strukturer. Och vi skulle kunna diskutera skillnaden mellan Martin Timells och Harvey Weinsteins makt för att det är intressant att förstå hur skit kan fortsätta hålla skit om ryggen på olika nivåer, men jag märker att du tror att jag försöker försvara Timell och lägga skuld hos de eventuellt utsatta.

              Så jag lämnar det med orden – I hear you. Och är det sant, att Martin Timell våldtagit, sexuellt trakasserat och ofredat kvinnor så hoppas jag att hans skyddsnät försvinner och han straffas.

      Problemet belyser du ju omedvetet i din kommentar. Vi vet egentligen inte vad hon menar. Kanske menar hon något helt annat, kanske menar hon sexuella trakasserier fast vi spekulerar om våldtäkt (det kan ju vara enorm skillnad på de två).
      Där i ligger ju problemet.

    Älskar att det är så många kända kvinnor som vågar berätta om sina erfarenheter efter allt med Weinstein. Hoppas att det gör någon skillnad, men det blir väl som vanligt snart! Bara vissa åker dit

    Är inte MT känd för att misshandlat sin fru och betett sig illa mot kvinnliga kollegor? Har hört de ryktet i typ tio år…

      Jag med. Står mycket på Flashback

      Att lita på rötäggen på flashback är ju inte heller rätt väg att gå. Vi har ett, visserligen inte optimalt, rättssamhälle. Således är det förkastligt av oss att sitta här och förtala honom. Slår han sin fru så kan hon anmäla. Våldtar han sina kollegor så kan de anmäla.
      Att VI ska sitta och spekulera/komma med rykten är helt uppåt väggarna.

        Jag vet från den direkta källan att han misshandlar sin fru.

          Kommer tyvärr inte göra det mer trovärdigt då du bara är ytterligare en anonym på nätet. Jag säger inte att han INTE gör det, jag bara säger att sociala medier underminerar rättssamhället, att man är oskyldig till motsatsen bevisats, brist på på källkritik, den personliga integriteten ETC.

          Nu är loulou iofs offentlig så hon får väl stå till svars för sitt inlägg längre fram.

            Då får Timells fru skylla sig själv som tar skiten! Eller vågar inte hon heller anmäla??? Den biten lär jag aldrig någonsin förstå! Kvinnor som är fullt kapabla att träffa män på nätet och dans men som inte vågar dra när det visar sig att han inte är en dununge 🙂 det vågar i alla fall jag…som är kvinna och än har lite omdöme kvar.

      MT pratar om dessa rykten när han gästade nemos podcast

        Vad hette avsnittet, ”anonyma sexualförbrytare”?

          Står du inte för dina åsikter som du skriver då du väljer anonym? Sånt är modigt!!!!

    Inte ok att hänga ut någon på detta sätt, oberoende om det är sant eller inte. Ligger det nåt i det hon säger borde hon ta det med polisen och inte på instagram.

    Må så hända att han är illa omtyckt och anses vara en idiot, men detta är allvarliga anklagelser.

      Håller inte med. Varför ska dessa män klara sig gång på gång, varför ska han inte hängas ut om det är sant? Män som MT som varit med länge i branschen har haft det alldeles för lätt. Låt honom brinna, han förtjänar det. Karma.

        Ultimata uthängningen är väl isf om han blir DÖMD för brott…. Sånna här uthängningar skapar ju bara spekulationer åt alla håll…

          Är säkert max 0,01% av de som sexuellt trakasserat som döms för det. Så att avfärda troliga misstankar pga ej dömd är lite lalala *håller för öronen och blundar*.

        Om det stämmer att han är skyldig till allt som påstås ska han självklart få betala för det. Men det ska skötas enligt vårt rättssystem, inte via anklagelser på instagram.

        Om det är så många som råkat ut för hans trakasserier så som påstås så torde det finnas tillräckligt med bevismaterial (vittnen) för att han ska fällas.

        Vi har ett rättssystem av en orsak.

        Pöbelmentaliteten is strong with this one…

      Carter var min idol men i längre!!!
      Ni får aldrig glömma att även män som anklagas för olika brott en gång var små gulliga bebisar som lika gott! Det händer att fel person vistas på fel plats vid fel tillfälle. Vi får aldrig blunda för att vi i våra fängelser har oskyldiga sitter (se fallet Kaj linna m.fl.. I incest och vi tror personligen jag att fler sitter oskyldiga… Vi får inte glömma de kvinnor som anmäler trots att det inget har hänt! Straffet för dessa borde bli lika långt som den oskyldiga skulle fått om sanningen inte kommit fram!!! Jag läser otroligt mycket om detta och jag undrar när våra politiker ska våga öppna ögonen för idag borde dem veta behovet!!!!

    Förstår precis varför hon inte går till polisen. Kan väl alla gissa hur det skulle sluta (ord mot ord). På det här sättet är det kanske fler som vågar kliva fram och gör processen enklare.

      ”Det här sättet” är solklart förtal, dvs olagligt, oberoende om det är sant eller inte.

      Tror personligen att fler skulle komma fram anonymt genom en stängd undersökning, inte genom att erkänna det officiellt i media..

        Olagligt eller inte – det har fungerat förut. Självklart skulle jag önska att det räckte med att gå till polisen och de gjorde resten, men det gör det ju inte i dagsläget…

    Har alla helt missat hels flashbacktråden om Martin Timell?

      Eh ja, jag blir helt förvånad. Han som är så ”töntig” och ”gullig” … aja där ser man.

    Han är producent, inte regissör, kanske en petitess i sammanhanget men ändå..

      Rätt ska vara rätt. =)

    Tips ang bevakning och granskning av bloggvärlden: Hur ser representationen ut bland de nominerade på stora influencer-priset? Är det en gala för vit feminism? Detta att hylla sig själva och varandra utan att se att man exkluderar en massa människor. Gäller iofs här med att det mest skrivs om vita men branschen ser ju ut så. Varför gör den det?

      Inte säker på att jag förstått dig rätt nu men; klart att det mest skrivs om vita influencers i Sverige. Eftersom de flesta som bor och lever i Sverige är vita så finns det ju mer vita än ickevita influencers. Om någon ickevit människa är värd att vinna pris/skrivas om kan du nog vara säker på att hon eller han nog får den uppmärksamhet som förtjänas.

    Det har ju gått ryktener i flera år att karln är ett riktigt rötägg med förkärlek för unga praktikanter . Eller tja .. han lär ju vara efter de flesta kvinnor som jobbat med eller runt honom.
    Det är ju bara ett år eller två år sedan som flera av programledarna från äntligen hemma gick ut med hur svårt det är att arbeta med honom och flera menade att de lämnade programmet p.g.a M.T. Det varit den härvan som hans sexuella ofredanden kom upp

    Som f.d. hotell/restauranganställd, kan jag berätta att Timell verkligen inte är den mysgubbe som han framställs som i TV.
    USCH!

      Kan du inte berätta vad det är han har gjort?

      Att du orkar?! Hur är du irl och på jobbet

    Hon var med i Redgerts podd, dom pratade lite om honom. Minns inte exakt vad hon sa, men jag har för mig att hon sa att dom inte är osams idag och att deras barn är väldigt bra kompisar och att hon därför inte ville prata massa skit om honom.

      Vem?!

    Redan för 17 år sedan fick jag veta mindre trevliga saker om denna Martin och han är allt annat än en trevlig och fin människa. Och många andra här syftar på en del av det jag fick berättat för mig. ?

      Men säg inte A utan B? ?

      Jag bodde i göteborg för tjugo år sen och min kompis var på en tillställning där Martin var närvarande.
      Han blev full och försökte tafsa på henne vid flera tillfällen och slängde sig med mycket fula uttryck bland annat mycket nedsättande ton mot kvinnor i allmänhet..

      Är ju uppvuxen med bullen så jag blev både besviken och chockad när hon berättade om den kvällen.

        Berättade din kompis detta för dig då eller nu när detta hänt?!
        Ska hon nmäla nu????

    Se på Weinstein-affären. De som nu har vågat tala ut såhär åratal senare är de kvinnor som numera ”har sitt på det torra”. De är inte beroende av hans maktsfär längre. Älskar att höra om hur de i kraft av starka kvinnor åtminstone har försökt att varna sina medsystrar. Gud vet hur mycket som är dolt i Hollywoodmörkret.

    Vad gäller Martin Timell. En gång i tonåren var han i min hemstad för att leda ngt event i vår Folkpark. Alla skämt var sexistiska. Jag var typ 13 år. Reagerade över hur diametralt annorlunda han var off resp on camera. Jag och mina vänner hade verkligen ingen trevlig upplevelse. Sedan dess har jag kanske haft ett lite ont öga och stor skepsis till honom som person.

    Oavsett. Jag kommer aldrig att ifrågasätta en kvinnas upplevelse eller erfarenhet av en mans beteende. Jag kommer alltid att backa kvinnan. Med tanke på alla anmälningar, åtal, rättegångar och allt snack om övergrepp som rinner ut i sanden, ifrågasätts, förminskas eller helt enkelt förnekas kommer jag ALLTID att stå på kvinnans sida. Så mycket förnedring som den som äntligen vågar ta bladet från munnen får utstå, är det inte mer än rätt att vi backar. Backar kvinnan.

    Så. Motbevisa mig eller kvinnan det berör då. Då är jag beredd att omvärdera. Men fram till dess är jag beredd att slå mig blodig för att omgivningen ska förstå.

    Det är inte ok. Det är aldrig ok! Och alla män behöver ta sitt ansvar att säga ifrån vid minsta tendens på att andra män, söner, pojkar i fotbollslaget eller i hockeylagets omklädningsrum, svärfar och ens egen pappa så lite som antyder den minsta sexistiska, kvinnoförnedrande eller kvinnoförminskande kommentaren.

    Jag väljer att tro på kvinnan. För jag vet vilket helvete hon behöver gå igenom. Och hur modig hon är. För oss andra kvinnor.

      dumt att tro blint på någon oavsett kön så länge man inte hört andra partens version av vad som hänt, när det gäller ord mot ord.

        därav ”oskyldig till motsatsen bevisats”.

        Vad vinner Lulu Carter på att gå ut med detta offentligt och vad riskerar hon att gå miste om både professionellt och privat?

        Du får gärna kalla mig dum. Jag tar det. Jag har ända sedan tonåren och fram till nu i vuxen ålder haft nog många gråtande kvinnor och flickor i min famn som lätt uppväger det faktum du insunierar.

          Ruccola for president! ❤??

            Tack för att du förstår. På riktigt – ödmjukt tack!

              Ta kontakt för att du så bra sätter ord på det vi alla känner. Lulu har inget att vinna på att hänga ut MT.

                Ta kontakt = Tack

            Jag förstår också precis vad du menar! Blir glad av att vi är flera som vet hur viktigt det är ???

          Hon fick lämna äntligen hemma och har säkert inte kommit över det än.. När cicci Walin nu anmälde minns Carter alla former av övergrepp och haka på..
          Anmäler gör man i anslutning till ett brott och inte flera år efterrätt då det varken går få fram dna eller annan bevisning…komma försent borde utredning läggas ner direkt vid anmälan. Lägg in en tids gräns i lagen för anmälan efter brott…det finns inte enbart ett offer utan även en gärningsman med familj…rättsväsendet borde på fler punkter ses över. Det är 2017 och inte 1700- tal

    Jag bodde med en tjej när jag pluggade som jobbat med Martin, hon var helt skärrad ibland när hon kom från jobbet. Det spårade på en julfest också rätt duktigt

    Timell är ju sjukt jobbig när han blir full. Har inget ölsinne alls och blir knappt bjuden på kalas längre.

      Han och Anders Borg kanske borde börja hänga ?

        Du mä kanske!!!!

    Anders Timell är väl inte heller den som drar sig för sexistiska skämt. Känns inte som en överraskning om Martin gjort det Lulu anklagar honom för. Som sagt, oskyldig tills motsatsen bevisats men det luktar inte gott här… ?

      Tycker eg att Anders Timell officiellt, dvs när kameran är på, är den som verkat mest sliskig. Kommenterar alltid tjejers utseende och ”tar i dem” väldigt mkt och på ett obehagligt sätt. Urk.

    Jag har inga direkta åsikter om Martin Timell. Minns han mest som ”den som bygger tråkiga saker i Äntligen Hemma”. För ett par veckor sedan lyssnade jag på avsnittet där han gästan Nemo Hedens podd. Klarade knappt av att lyssna. Jag tyckte det sken igenom vilken gris han egentligen är. Sättet han svarade på frågorna Nemo ställde beträffande Lulu-skandalen, att han slagit sin fru etc gjorde det så tydligt att han ÄR precis så grisig som ryktena säger. Har förstås inga bevis för detta, detta är bara min analys. Jag gillade han i alla fall inte alls efter denna pod – och innan jag lyssnade på den hade jag inte ens en aning om att han ryktades ha slagit sin fru (visste om Lulu-bråket dock).

      Kommer du ihåg ungefär när i podden han besvarar de anklagelserna? Så långt jag hört hittills låter han inte så grisig men hade velat lyssna på just den biten

        Mitten någon gång!

          Tack!
          Jo han undvek ju frågan lite, samtidigt respekterar jag att jan inte vill bli involverad i nåt mediadrama. Tyckte iaf inte han kändes grisig direkt men verkar ju finnas en del tecken till det, om man ska lita på alla anonyma första-och- andrahandskällor iaf

    Vet från en säker källa att han försökte få en ung kvinnlig praktikant i säng fast han var/är gift.

    Så även om det inte går att bevisa att han begått några brott mot kvinnor så tror jag helt klart på att karln är svinig/slemmig iallafall.

    Det finns hur många ögonvittnen som helst till Martins framfart på äntligen hemmas slutfesten i Martins sommarhus. TV4 och produktionsbolaget meter har tystat ner Martins fasoner i decennier. Tjejer som har velat anmäla men som istället slutat abrupt efter hemliga möten i frihamnen. Nu äntligen kanske allt kommer fram. Nästan alla som jobbar med teve är frilansare och vill inte bli av med produktionsbolaget meter som arbetsgivare eller hamna på tv4s svarta lista.

      Då kan det vara en bra idé att vända sig till moderbolagets hjärtebarn kalla fakta och be dem kolla upp TV4s hantering av dessa ärenden.

    Frun har väl anmält men tagit tillbaka. Det har iaf flertalet gånger varit utryckningar till deras hem ang. Misshandel.

      Källa på det?
      Eller rykten?

        Den där Flashbackkommentaren ”Källa på det??” är ju bara så grymt irriterande…

          Tycker också det är så himla jobbigt när folk är källkritiska.
          Visste dock ej den kommentaren var flashbackinspirerad, tack! Då har jag lite bakgrundinfo till detta uttryck.

        Jag har källa. Men man väljer att tro på vad man vill. Jag vet iaf att det är sant.

    Jag blir illa till mods av Lulus inlägg, för det kan verkligen ödelägga ett helt liv. Jag har ingen aning om Timell är ett ”svin”. Men om han gjort brottsliga saker , borde han polisanmälas. Inte hängas ut på Instagram. Om han har utnyttjat sin position som makthavare gentemot kvinnor på jobbet tycker jag samtidigt att de som berörts av det också har ett ansvar att ta upp det med överordnade , med ev risk att hamna i kall-luften. OM detta har gjorts, utan gehör. Fine.

      Jag håller med dig helt! Det är riktigt taskigt av Carter!! Barnen frun m.m. Att vilja rasa en hel familj! Nä inte alls ok!!!! Ingen vet idag om Timell kan ha något smaskigt om Carter i skjort armen 🙂
      Om nu deras barn var vänner så har garanterat Lulu förstört den kontakten!!! Det behöver inte i slutänden vara Martin som förlorar eller mår Carter bättre om Martin får sitta 3-4 år i fängelse?????!

    Veckans bläcka har delat inlägget på sin IG. Vill minnas att Jennie var servitris på Teatergrillen eller Riche (där Anders Timell arbetar) under studietiden och därefter om journalist inom flera medier. Även Karin har arbetat med olika produktionsbolag och verkar känna många i branschen, så kan inte tänka mig att de skulle dela detta utan att ha bra på fötterna.

    Oavsett vad som är sant lider jag med de anhöriga som oundvikligen blir indragna i drevet. Jag är medveten om komplexiteten när det gäller maktmissbruk, men undrar huruvida ett inlägg på Instagram är den enda möjliga vägen för att påvisa förtrycket?

      Drevet ? Det är ju knäpptyst i media

    För en 10 år sen kom jag i kontakt med MT via mitt dåvarande yrke. Ska inte gå in på detaljer för vill inte röja min anonymitet. Men även jag kan intyga att han inte är som han framställs i tv. Var direkt chockad av kontrasten efter att ha vuxit upp med småstjärnorna osv. Inga rykten om honom förvånar mig.

      Varför!! Måste väl vara bättre när du vet och berätta…..då ska man stå för saken el låta bli att skriva

    En vän till en vän jobbar på sjukhus och hans fru har hamnat på akuten ett flertal gånger med skador i ansikte. Har även hört från andra källor att han slår sin fru så inte bara från ett håll

      Då borde din väns vän sluta jobba på sjukhus om hon har så svårt att hålla på tystnadsplikten. Stackars Timells fru om det stämmer, vara offer för skvaller från sjukvårdspersonal dit du ska kunna vända dig och känna dig trygg i sånna lägen. Fy!

        Sorry men sjukhuspersonal är rätt kassa på det här med integritet. (Och nej, inte ALL sjukhuspersonal. Men det finns lika många ruttna människor där som ute i resten av samhället)

      Det kallas sekretess! Be din väns vän att hålla den!!

      Sitter du här anonymt och kommenterar Timell och har en sån usel väns vän arbetande på sjukhus som sitter och skvallrar om.patienter…vore jag Martins fru skulle jag anmäla hela akuten!!!!! Vad är du en stackare???????

    Måste skriva av mig lite angående Weinstein..Har läst många av de artiklar som har publicerats och det är så fruktansvärt hemskt…mår illa…ska det behöva gå till så??

    En sak jag har noterat är att Alicia Vikander hade huvudrollen i hans senaste film, ”Tulip fever”, där även Cara Delevigne hade en roll..Cara gick ut för ett par dagar sedan och berättade vilka hemskheter HW utsatt henne för..har dessvärre svårt att tänka mig att Alicia har blivit besparad från samma ”behandling”…hoppas verkligen att hon sluppit men ja…hon har inte uttalat sig offentligt kring HW än och kommer kanske aldrig att göra.
    Förlåt för att jag kapade tråden lite men tycker så synd om henne om det visar sig att hon inte vågar säga något.

      Förvånad? Det är ju extremt vanligt förekommande både i Hollywood och inom andra branscher där ett fåtal män har mycket makt.. har sett mycket av både idrotts- och musikvärlden i både LA och Vegas. Weinstein är faktiskt inget i jämförelse. En skivbolags producent bodde ihop med 10 prostituerade och förutom att han själv utnyttjade dem så ”jobbade” de även med klienter till honom. Weinstein har troligen trampat någon högt uppsatt på tårna och därför blivit outad.

        Det är alltså inget problem isolerat till Weinstein utan ett strukturellt problem inom ett flertal branscher.

          Stämmer. Har vistats flera år inom universitetsvärlden. Finns gott om (manliga) professorer som gärna tafsar på de kvinnliga studenterna- vilka förstås inte vågar säga något eftersom de i många fall är i en berondeställning.

    Stelt i och med att Martins son Fredrik och Lulus son Lucas är bästa kompisar sedan de var supersmå.

    Det Lulu skriver stämmer mycket väl. Precis som Harvey har Timell sextrakasserat och använt sin position för att utöva makt mot alla inblandade. Han har genom åren hotat både produktionsbolag såväl som tv4. Både kanalen och produktionsbolaget är väl medvetna om vad som har pågått. Han har vid flertal tillfällen blivit varnad för sitt beteende. Produktionsbolaget gjorde en stor åtgärd kring detta för 2 år sedan då dom avsatte äntigen hemmas producent. Dessförinnan har ingen förändring skett. Förövrigt sitter alla Martins bästisar i ledningen på tv4. Tv4 ägs av samma företag som såväl äger kvällspressen och andra mediakanaler.. därav tystas allt ner.

      Välformulerat! ???

      SVTs Uppdrag granskning borde göra gräva i detta, som en uppföljning på Ridtränaren eller vad det hette.
      Men det är väl för optimiskt att tro att hans tentakler inte når dit också, så litet som Sveriges mediaankdamm är.
      Fattar bara inte hur MT fått så mkt makt, han är ju bara en trött programledare.

      Tystas ner och tystas ner.. Är väl en sak för polisen att ta tag i och inte kvällspressen?

        Jag ska erkänna att jag förväntat mig fler journalister / programledare som jag tycker varit kaxiga och stora i mun under många år i flera program… än har deras namn inte dykt upp även om jag inte önskar dem illa så blev jag lite snopen:-( om nu någon skulle vågat…ingen nämnd ingen klämd

    Förvånar mig inte. Han har alltid blivit mörk i blicken så fort någon skämtat på hans bekostnad (t.ex i TimeOut). Han skrattar gott åt andra men när någon imiterar honom skaver det. Kall person. Redan som liten gjorde jag denna analys genom tvn.

    Varför nappar inte kvällsblaskorna?

      Ja, att Expressen håller tyst är inget konstigt i detta fall. Möjligen borde Aftonbladet ta upp det.

        Aftonbladet kommer inte att skriva ngt om det eftersom Virtanen är exakt likadan och vill inte riskera att blickarna riktas mot honom!

    Många i Stockholms uteliv tror sig veta att båda bröderna Timell har ägnat sig åt diverse sexuella trakasserier under många år.

      Det där var nog den sämsta hänvisningen till källa jag läst

        Tja, att herr T är en ”ful gubbe” tillsammans med FV är uppenbarligen en mindre välbevarad hemlighet i medie-Sverige och det kommer inte bara från Lulu Carter, så varför är jag inte förvånad över just det här… Mycket som kommer fram nu under #metoo-taggen. Obehagligt, verkar vara mycket som sopas under mattan här, hoppas att det briserar för dem innan de försvinner ur våra liv.

    jag tror ganska många här inne överskattar polisen, om dom faktiskt gör något kan dom va bra. Men hur jävla ofta är det?

    Men ja!! Timell är allmänt avskydd bland anställda på Arlanda då han är en av de mest osympatiska (milt sagt) passagerarna.? Trodde det var ett skämt när han var inhyrd som konferencier till en stor fest för Arlanda-företag. Fy fasen till obehaglig gubbe!

    Har mött M.T. Och nej inte något bra intryck alls, dumdryg. Lulu såg jag vid ett tillfälle på Grev Thureg. Hon bodde där då, vet ej om hon bor kvar.. Hon kom utrusande på gatan halvnaken med morgonrock och var hög som ett hus. Personal från Filippa K butiken tog hand om henne och följde henne in igen.
    Säger väl inte så mycket mer om henne än att hon mådde skitdåligt då..

    Hmmmm undra varför hon fick sparken från programmet äntligen hemma…..??????
    Undra om de hade sex på avslutningsfesten i huset ute på Lidingö , undra om det var i badrummet på andra våningen ………..???
    Han är Sveriges största fitta!!!

      Det låter som om du vet mer om vad som ligger bakom ?

        Hans bror ju ?

    Jag tror att L har varit med om saker eller känner till saker. Det är öppen hemlighet i tv-branschen att MT är en vidrig typ – och på samma sätt som med Weinstein – har han också varit en viktig och lönsam person med makt. Om det sedan är på samma nivå som Weinstein vet jag inte – men syftet med posten är väl att locka fram/uppmuntra hans offer att tala ut. Det jag kan säga med bestämdhet är att om damluckorna öppnas kan det gå illa för honom – precis som i fallet Weinstein är han oavsett eventuella övergrepp en illa omtyckt person som många med glädje skulle se dras i smutsen.

    Henrik Bastin backar upp Lulu på Twitter!

    Hej! Helt rätt resonerad. Tyvärr så är det inte så många som kan resonera som du/ni har gjort. Man bara håller med om. Och det är skrämmande.

    Inte ett dugg förvånad. Enligt en god vän som gick i skolan med Timell var han ett svin och en mobbare redan då. Det ni ser på TV är bara en fasad.

    Värsta är att du skriver såhär, ”Det riskerar ju bara att slå tillbaka på henne – eller alla kvinnor – istället för att rätt person får stå till svars för sina handlingar.”- vilket är exakt det du bidrar till. Du slår tillbaka på henne- och alla andra kvinnor.

    Lite ironiskt att anklaga lulu för förtal samtidigt som skribenten gör sig skyldig till detsamma. Harvey har inte anklagats för våldtäkt.

      Jo, det har han

    Bullshit! Martin Timell har väl dåliga sidor precis som alla andra har. Stör mig i aftonbladets artikel att anklagelser som ”han tog mig på rumpan” behandlas som om det vore lika allvarligt som våldtäckt!!

    Stå På Dig Martin

    Äh! Martin uthängandet kommer helt klart nu uteslutande för att dra blickarna från FV..

    Nu får det räcka! Hela situationen har tagit helt vansinnigt för höga proportioner.
    Är detta nutidens Skampåle på torget!
    Ska Martin verkligen behöva svara för sina påstådda handlingar inför hela svenska folket.

    Det finns andra områden i brottsbalken som den här uthängningen kan läggas under.
    Häxjakt från Aftonbladets sida.

    Inte läst allt så oviss om detta tatts upp. *Harkel* Nån som minns nyheten som gick om Martin innan detta? Den om att han e bundis me osamas brorsa som han haft skoj familjeresa med… Jag försöker inte insinuera nåt. Men det var nåt med den grejen som störde mig i bakhuvudet. Sen orelaterat så fick jag höra av en kompis för länge sen, runt millennieskiftet, att han ute på resa med familjen sett Timell ute med sin egen familj under en dag, då Martin, enligt min vän, vart allmänt jävlig, hotfull mot frun och skrikit gränslöst åt barnen… Bara ett rykte och inget jag grävt i, likväl har det ändrat min bild av honom, misstänkliggjort honom i mina ögon. En fråga. Ja e åttitalist. Vafan va bullen?

    Förtydligande.

    Jag läste kp när jag var liten. De publicerade läsarbrev på två sätt. Dels som klotterplanket DU (typ du 91) och på en sida de kallade kropp och knopp. Vilket mer eller mindre var en sexspalt för barn, där kp svarade på insända frågor. De tycktes helt oförmögna att urskilja trollen dock vilket roade många. I kropp o knopp kunde du läsa om killen som gillade turkisk peppar i rumpan… Kp tyckte som alltid att det lät normalt men att personen kanske skulle prova att borra hål o blåsa ur pulvret först. Eller om killen som upptäckt att brorsan sparat all sin sperma i glasburkar. Normalt. Eller om tjejer som leker ihop i sängen när de sover över o känner sig kissnödiga, undrar varför (även som barn tänkte jag att detta måste va ett troll) och får svaret att det e normalt o att det är låta dom är som ju lätt kan blandas ihop med kissnöd.

    Trots detta framstod kp i stort som en bättre ledstjärna för svenska kids som började komma av ålder än Martin Timell. Än idag undrar jag. Fanns breven på riktigt? Jag veeeet att det inte är tjejen i filmen som skrivit brevet. Öppen fråga till Martin: Var det du som skrev breven?

    Öppen fråga till er alla: Hade du velat leda en show om ungdomssexualitet med fokus på unga tjejer?

    Hade du kallat den bullen?

    Lyssna på podden ”veckans Blecka” så får ni lite mer info om en viss Timell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.