Dilemma

Sociala Medier:

Jag såg det här på baksidan av vårt mjölkpaket och blev glad över att man tar upp situationer som kan förekomma på nätet och sociala medier men ställer mig lite kluven till alternativen.
Att tro sig veta vem personen i fråga är (AnonymX) och sedan skriva ett inlägg om det kan lätt gå över i ren pajkastning och unhängningar. Stå upp för din kompis – absolut, i ALLA lägen – men kanske inte på det här sättet på sociala medier utan ta hjälp av en vuxen.
Jag tycker att barn alltid ska vända sig till en vuxen när saker och ting spårar ur på sociala medier, men då gäller det också att dessa vuxna är tillräckligt insatta i vad sociala medier faktiskt är så att de kan uppfatta allvaret i det och agera på rätt sätt.

Vad tycker ni om sådant här?

6 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    JAAA!! VAD BRA! Som förälder behöver man göra det man kan för att sätta sig in i barnens intressen, är det sociala medier så sätter man sig in i det och man behöver det ändå lite grand för det är deras vardag. Många pappor är väldigt intresserade av sina söners hockey och vet och sätter sig in i spelet och laget mm. Mammor följer ofta sina barn på ridlektioner och börjar inte sällan att rida själva så det borde vara lika självklart att sätta sig in i hur sociala medier fungerar och hur hårt klimat det kan vara där. Tror många lurar sig med att mitt barn är i alla fall hemma i kväll och inte ute på en massa dumheter, öppna ögonen! Sitter ditt barn och kollar en massa influensers, har blogg, insta, chattar mm. det kan absolut vara precis lika illa om inte värre.

    Det står att man gör ett inlägg om att Anonym har fel, inte att hänga ut hen.

      Det skulle vara svårt även för mig att skriva ett sånt inlägg utan att hänga ut tror jag. Problemet här är att det är barn och ungdomar vi pratar om, för att uppmuntra någon till att skriva ett sånt inlägg tror jag de borde skriva med riktlinjer. Det är svårt för kids att ta saker på en bra nivå, speciellt om det finns lite ilska i grunden. Därför man stod i klungor och pratade skit om en person eller kastade saker på någon när man var riktigt liten istället för prata

    Bra, men just biten att skriva ett inlägg om någon kunde de ta bort. Fast samtidigt är det viktigt att prata om. Jag skulle nog önska att de omformulerade det, kanske att den elaka personen hade gjort det istället så de ändå tar upp ämnet men inte som ett bra alternativ. Jag kände mig genast väldigt gammal när jag såg den här bilden. Vad hände med ’följ snöret till skatten’….

    http://kissies.se/sondagslistan-4/#comments

    Kissie säger att hon inte retuscherat bilden… jo tjena!

      Gick in och läste. Hon menar att någon annan retuscherat den

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.