Seth McFarlane ”avslöjade” Harvey Weinstein redan 2013

Youtube/Twitter:

https://www.youtube.com/watch?v=KCNvREKTnQc

När Seth McFarlande tillkännagav de nominerade till ”Best Supporting Actress”  2013 så avslutade han det med orden:
– Grattis, de här fem kvinnorna behöver inte längre låtsas vara attraherade av Harvey Weinstein.
Det ”skämtet” får en helt annan mening nu med tanke på alla anklagelser som riktats mot honom den senaste tiden och är inte längre att betrakta som ett skämt om du frågar mig.
McFarlane har förklarat att repliken var inspirerat av hans vän Jessica Barth och hennes historier om alla de sexuella trakasserier han utsatt kvinnor för.
Han har sedan dess kritiserats för att han skämtade om det istället för att ”göra det rätta” men försvaras av Jessica Barth på twitter som menar att han respekterade hennes önskan om att inte göra det.
Finns det några liknande ”skämt” eller insinuationer kring den sk Media/Aftonbladetmannen eller är hans feministiska krönikor ”humor” nog. (Humor skrivet med den sorgsnaste av tangenttryck)

36 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    CamCam, jag måste tacka dig för din bevakning av alla de här skandalerna, speciellt kring ”Aftonbladetmannen”! Jag har varit så överjävligt jäkla arg på tysthetskulturen och hanteringen kring det här de senaste dagarna, och jag tror ärligt att din bevakning var det som hjälpte många av oss att dels få nys om den här skandalen, men också att ena oss och hjälpa varandra att agera.

    Jag vill gärna tro att vi allihop, och den shitstorm vi hjälptes åt att skapa, bidrog till att något till sist faktiskt hände.

    Så TACK! Du har gjort något oerhört viktigt. <3

      Håller med ?

      Instämmer! Tack! Mycket bra gjort!

    Finns ett klipp på courney love från många år sen där hon säger typ ”bjuder harvey in dig på en fest i hans hus, tacka nej” i en intervju

      Har alltid älskat Courtney.

      Precis, hon var först ut men ingen lyssnade… ??

    TV4 har tagit programledaren som anklagas för bl.a. sexuella övergrepp ur tjänst.

    Jag har också ett och annat att säga om den här bloggen men kommer likväl alltid tillbaka, den är ju lite som en bilolycka… Känns dock bra att det här får utrymme och når många och det finns ändå rätt många vettiga kommentarer bland tokerierna som kan dyka upp här.

      ”Tokerierna”……….. blev generad över mitt eget ordval men okej då, bättre än något ilsket.

      Känner likadant. Bloggbevakning och Lifetimes tv-filmer är mina guilty pleasures. (Så många onda styvföräldrar, okända syskon och nannys som vill utöva hämnd!)

    Bra av Jessica att skriva det där. Det var så jag tänkte när några hoppade på Läckberg för att inte ha sagt något innan. Att Cissi helt enkelt bett henne vara tyst om vem det var

      Det har inte cissi gjort. Men kul att mänskligheten alltid ska rationalisera vad dem tror. Faktum är att läckbergs tystnad är otroligt uselt men att ha UMGÅTTS med honom är ju sjukt. Undrar hur hon uppfostrar barn liksom. Men visst bryt din tystnad nu Läckberg och rid på modiga kvinnors våg.
      #BackaCissiOchLulu

      /nån vars hat gentemot tysta människor är oändligt.

        Eftersom Cissi själv gjort ett aktivt val att inte gå ut med namn, så tror jag nog att hon bett sina vänner att inte göra det heller. Dessutom retweetade Cissi Läckbergs ursäkt, tror inte hon hade gjort det om hon delade dina åsikter om saken

    katrin zyto dubbelmoralens moder, skyddade Bingo o spydde gala över Marie som berättade om övergrepp fr Bingo o kompis. Urs! Hon ska gå i tåget Metoo….

      Wow vilket jävla skämt. Vet fler som har den erfarenheten..

    Det är väldigt tyst från både Tilde, Jenny och resten kvinnorna på tv 4. Undra om dom inte vågar uttala sig 🙂

      De kanske bara är som Elisabeth och Katrin Z.
      Alltså kåta, glada och tacksamma…

      Javisst är det märkligt.? Men då är det bara att titta på dem, Jenny, tilde osv så har ni tydliga exempel på hycklare.

      De kanske inte har något de vågar uttala sig om? De kanske bara har hört rykten? Det kanske inte har hänt dem något? Och även OM det gjort det har de ingen som helst skyldighet att berätta om det inför alla utan det är helt okej om de bara tar upp det internt. För många kanske det bara är en kollega de träffat på fester, ytlig bekant. Kanske är det en vän som de nu känner sig äcklade av. De kanske är vänner till hans fru? Ifrågasätt inte varför vissa kvinnor väljer att prata och andra inte. Det är inget tvång att berätta eller uttala sig inför hela svenska folket

        Precis ja, vi ska inte vända det till att jaga kvinnorna som inget säger. Det är förövaren som ska bära skammen och ansvaret, samt de arbetsgivare som låtit allt fortgå.

        Att inte vilja gå ut och prata om det som möjligt offer, kollega, vän m.m. är en sak. Att aktivt skydda förövaren en annan, speciellt om man sitter i en maktposition och har möjlighet att förändra situationen.

          Tack! Precis så. Jag blir så stött av Emmas kommentar. Kalla dem för hycklare. Största hycklarna är personer som med ena handen stöttar en tjej och sen tar till andra handen för att slå ner på andra. De flesta inom tv4 mår nog rätt dåligt just nu, på ett eller annat sätt, oavsett om de är direkt utsatta eller inte

            Fast att sitta år ut och år in och prata om feminism, män, våld. osv och sedan inte ens ha en egen arbetsplats där det här hanteras rätt är väl underligt? Det här sveper in som en orkan över Sverige, och de väljer att inte säga ngt? Det är ytterst märkligt i min värld. TV4 är en megafon och deras kanaler med instagram osv är väl ypperliga plattformar att ta ställning på.

            Ibland är det jobbigt och obekvämt att stå upp för ngt och andra kommer tycka att det är jobbigt. Ibland är sanningen obekväm. Men ska det här fortsätta att tystas ner. De på TV4, Jenny, Tilde och co borde väl jubla efter alla år som de har pratat om feminism, män osv att ämnet är uppe på tapeten. Att man agerar och inte bara pratar? Men istället är det knäpptyst.

              Nej. Tilde, Jenny eller vem du nu vill har inget ansvar alls att prata öppet om det här. Tv4 och ledningen har det. De bär ansvaret och ska stå till svars, inga andra. Det är upp till de andra om de vill men absolut inget tvång.

                Word Em.e ??

                Något jag tycker är helt galet dock är att Aftonbladet nu har 5 artiklar om Tvprofilen medan det inte skriver ens i närheten av lika mycket om Mediamannen. Och jag tycker att Lena Melins svar bara är oerhört provocerad där hon hänvisar till två artiklar av S.O.O. och att Cissi W fick en artikel 2012…

                  Tack! Skönt att se att de flesta har sunda tankar iallafall. Att dra upp att de pratar om våld, feminism etc i vanliga fall.. Det är ÄMNEN. Det är inte samma sak eller lika lätt att sitta och prata om en kollega/vän och ingen ska behöva göra det om man inte vill, mer än de ansvariga som låtit det fortgå

              De kanske säger ngt om det när de har något att säga? Alla skall väl få prata när de känner sig redo…. Visste de inget så är det kanske en chock att höra… Har de något att berätta kanske de hellre säger det i en utredning, eller som sagt när de känner sig redo…

              Kan ju vara så att kulturen på hela tv4 inte är likadan som den verkar vara i produktionen av Äntligen Hemma tex… Tror ju att Nyhetsmorgondelen är hyfsat separat eller?

        Jo det är tvång och lag på det, har du inte lagboken hemma eller?
        Herregud.

    Vore intressant att höra vad Elsa Billgren har att säga om Martin Timell. Hon har ju jobbat tätt med honom i flera år.

      Ja! Jag är också sjukt nyfiken på det!

    Säga vad man vill om Calle Schulman, men han har gått hårt på FV om våldtäkten. T.ex. i den här twittertråden: https://mobile.twitter.com/calleschulman/status/733982592651931648

    Avsnitt 61 av humorpodcasten Specialisterna handlar om TV4-mannen, men de utgår från att han en hustrumisshandlaraura snarare än att de hört rykten tror jag.

      Både tweeten och podcastavsnittet är alltså gamla, sen förra och förrförra året.

        Jag blir rädd! Verkar klart och tydligt alltså vilken slags person ”aftonbladetmannen” är och trots detta har inget kunnat göras mot honom? Hur många fler offer finns det som han borde stå till svars för? Kommer han ens behöva stå till svars mer än att förlora sitt jobb? Fy fan vad man blir deprimerad 🙁

    Courtney Love var långt före honom.

    Angående kvinnorna på fyran som inte sagt något: hur vet ni att inget har hänt? Och vilka är ni att kräva att de blottar sin smärta och skam i så fall?

    Dessutom är det rätt magstarkt att man ska riskera sin försörjning oavsett vad man har eller inte har råkat ut för. Att ta asen i försvar gör den sakens skull hade varit vidrigt. Att som chef ansvarig inte ta sitt ansvar är vidrigt. Men att kräva av människor att de ska riskera sina jobb och framtida anställningsmöjligheter för att utala sig om något de kanske inte har någon ankng om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.