Att sminka sig till förlossningen

GabJoss:

Men ja.. Att vara ”fixad” på sin förlossning? Vad har ni för tankar? Jag hade ju sminkat mig inför att jag skulle föda sist och vet att jag är långt ifrån ensam om det. Många börjar ju locka håret i ren panik över att dom har fått värkar typ, haha =) Det var lite så det var för mig. Blev så stressad och visste inte riktigt vad jag skulle göra så började fixa mig!? Det är mycket tokigt som händer i huvudet precis där när värkarna drar igång.

Hur ser jag på det idag? Jag tycker att det är upp till var och en. Man ska göra det man känner sig bekväm med och det som får en att må bra. Jag kommer nog att ordna en fransförlängning innan förlossningen och första tiden med bebis just för att fokus kommer att ligga på så mycket annat när man har en nyfödd (samtidigt som jag gärna vill känna mig lite fin) men kommer iiiinte att sminka mig denna gång till förlossningen (om det nu inte blir samma sak och att jag börjar göra det i panik, hehe). Allt blev ändå bara utkladdat medan jag födde så det var totalt onödigt. Lustgasen gnuggade bort allt + att jag grät och skrek och vet inte vad.. Och det sista jag brydde mig om var hur jag såg ut där och då kan jag lova.//GabJoss

Förlåt en tragisk och barnlös kvinnas enkla fråga, men va?
GabJossan har ett helt inlägg som handlar om att sminka sig inför förlossningen. Jag som tycker det är märkligt med folk som bär lager av smink när de tränar…
Jag fattar att man kanske inte sminkat av sig när man kommer till gymmet och samma sak om förlossningen kommer igång lite oväntat men att faktiskt sminka sig och locka håret för att man ska åka in till förlossningen?
Är det normalt? I GabJossans fall så skriver hon att det var en reaktion hon fick i paniken över att värkarna kommit igång och det köper jag – då gör man väl någonting man känner sig trygg med antar jag men att planera skönhetsprocedurer inför förlossningen? Märkligt…
Får man inte ens vara naturlig längre när man ska göra det mest naturliga som finns – föda barn? Eller handlar det mer om att man måste se så snygg ut som möjligt på den förlossningsvideo som ska läggas ut på Youtube så snart den nya mamman hunnit klippa filmen?

Influencers alltså…

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Som barnmorska tycker jag att alla sätt att ta sig igenom de första värkarna och lantensfasen är bra 🙂 fokusera på någon annat och låt kroppen göra jobbet. Att vara upprätt och koncentrera sig på någon mellan värkarna är bara bra, oavsett om du viker tvätt, går en sväng eller sminkar dig. Saker som gör dig lugn och trygg påverkat förlossningen positivt 🙂

      Vilken nyanserad och bra kommentar. Jag fick också hjärnsläpp och tvingade ner sambon i tvättstugan. Vi tvätttade säkert 8 maskiner tvätt medan jag hängde över tvättmaskinen vid varje värk.

        ?

        Förlåt men jag kunde låta bli att skratta. Så härligt ?

    Jag försökte se till att duscha innan för att vara ren… Men hade inte rakat benen (gör det i vanliga fall) inte mellan benen (för hur fan når man med magen ivägen) och åkte till BB i mannens kläder… På förlossningen brydde jag mig inte ett dyft om hur jag såg ut, att jag sket på mig eller öht något annat än att föda barnet och att vi båda skulle överleva och må bra. Men hej, alla är vi olika, vissa kanske bryr sig andra inte. Tycker det är upp till en själv att göra som man vill ?

      Jag tänker att man kan bry sig om att en själv och barnet ska överleva och må bra, inte oja sig över att man både bajsar på sig och spyr samt diverse andra saker trots att man är sminkad ? Sen kan jag väl också hålla med om att jag inte brydde mig särskilt mycket om ifall mascaran rann ? Lite annat fokus då.

      Haha alltså min bästa vän skulle ha första barnet och hon var så orolig för hon kom inte åt att vaxa där nere.. frågade om jag kunde hjälpa med det.. ”nä aldrig nånsin! Då föds hon ju med en kalfläck på skallen!” ? ”Ja men då kan jag lägga vaxremsan i ett album å skriva ”ditt första hår”” ??

    Alltså jag blir så provocerad av tjejer som sminkar sig inför konstiga tillfällen, varför blir jag det? Hobbyanalys någon?

    Att sminka sig inför förlossning, alltså va ? ibland ser man tjejer stå och sminka sig på gymmet också, innan ett pass? Hade en bekant som sminkade sig på solsemestern, alltså innan de skulle till stranden och typ poolen. Varför gör man det? Hur utseendefixerad kan man vara?

      Du kanske blir irriterad för det speglar din egen utseendefixering, för du låter fixerad vid vad andra gör med sina utseenden.

        Vilket drygt svar.
        Du tar åt dig för du är förmodligen den personen som sminkar sig innan gymmet och innan du ska till stranden.

          Haha va? Hon bad om en hobbyanalys, jag bryr mig inte om folk sminkar sig eller inte. Ibland sminkar jag mig innan gymmet och ibland inte, beror på känslan. Tycker inte alls att det är drygt att kommentera någon annans fixering vid vad andra gör innan träning mm.

            Fast du lät rätt otrevlig i ditt svar och vad hade hennes utseende med saken att göra när hon frågar varför vissa sminkar sig innan gymmet och stranden?

              Hur lät jag otrevlig och var har jag skrivit något om hennes utseende? Det är ganska klassiskt att störa sig på något hos andra som är något man vill trycka undan hos sig själv. Hennes kommentar är ju otrevlig om något.

                Ledsen om den uppfattades som otrevlig ? du kan mycket väl ha rätt. Jag önskar nog att jag var bättre på att sminka mig och piffa mig i allmänhet. Känner mg alltid som den trötta småbarnsmorsan på Ica när man stöter på snygga och fixade tonåringar, hehe

                  Äsch, ingen är perfekt och det är väl skönt att kunna reflektera lite över en själv ibland. Jag är själv småbarnsmamma så ser du mig komma med mascara till gymmet så ge mig en high five nästa gång i stället, för då har jag haft en bra morgon ?

                    Haha will do! ?

          Hahah och vad är det för fel på att sminka sig? Det är förfan bara lite smink.

      Smulad på gymmet, för att det är en massa snygga killar dör att titta på. ?Min kompis raggade upp sin man där. Men jag kan lika gjärna gå till gymmet med skitit hår, eftersom jag kommer ju duscha efter ha tränat klart.

        Sminkad inte Smulad, jäkla mobil

        Haha det var en hel del fler stavfel än så… ”gjärna” ?

          När jag började skriva blev min syn suddig så jag kunde bara se svårt och vitt av texten jag skrev. Bokstäverna är större så det såg jag ganska bra. Så jag skrev på utan att se , läsa vad jag skrev. Vilket är stressade, nog därför jag lade in ett j i ordet gärna. Att jag får suddig syn är väldigt jobbigt, händer flera gånger under dagen och håller i sig olika länge.Just nu ser jag bra. Det händer aldrig när jag är utomhus. Så på sommaren när jag ligger ute hela i solen inga problem. Men nu kan jag ju inte länge göra det.

          På riktigt? Jag undrar om somliga i detta kommentarsfält mår helt bra….

          Apropå inlägget; när vi gick på föräldrarkurs inför första barnet så var det ett ungt par med på kursen. Hon var helt inställd att föda i en prinsessklänning med tiara och hela paketet. Undrar än idag hur det gick. 🙂

          /Linda

            Min undran var förövrigt till superdryga anonym….

            /L

              Jag mår jättebra ? Hur är jag dryg?

        Håller med ?? träffade också min man på gymmet. Sen tror jag kanske inte sminket va grejen dock…. Men jag känner mig mer självsäker med lite mascara och nått på läpparna. Inget annat klet dock det svettas jag för mycket för hehe

      Så onödigt att kalla folk som fixar till sig för vrickade eller utseendefixerade.

      Jag har jäkligt dålig självkänsla. Det är därför jag kan ses fixa till mig lite på gymmet innan jag tränar. Jag skäms över att jag fixar till mig, men mår för dåligt för att visa mig helt utan smink för främlingar. Man ska liksom vara så där coolt obrydd och skön men tyvärr är jag inte det. Skamma inte tjejer för att de är osäkra. Dubbelbestraffning, någon?…

        Ja, verkligen dubbelbestraffning.

        Jag känner verkligen igen mig i din
        kommentar också Laura!

        Jag är extremt blek, med massor av ilsket röda acneärr i ansiktet, trots att jag börjar närma mig 30. Jag upplever att folk stirrar på mig när jag är osminkad. På gymmet vill jag bara känna mig ”vanlig” och anonym, inte som en jäkla apa i bur, så jag brukar också vara lite sminkad.

          Jag är också väldigt blek, och har i perioder ilsket röda utslag och eksem i ansiktet. Har upplevt både att folk tittar men även kommentarer från folk jag känner som säger typ ”oj du är helt röd på kinden”. Jag kan gå ut utan smink nu, men det är sällan jag faktiskt känner mig bekväm med det. Så döm inte folk som sminkar sig jämt att de är ”utseendefixerade”, det kan finnas andra orsaker.

      Vissa sminkar sig för att de tycker att de är fula naturliga och inte törs visa sig för andra utan smink. Så det behöver inte vara utseendefixering, utan kan också vara osäkerhet och dålig självkänsla. När jag var yngre gick jag inte ens till soprummet utan smink. I dag är jag ofta osminkad och trivs bra med det, men är osäker i vissa sociala sammanhang och vill ha smink då.

      Själv har jag sedan jag var typ 13 alltid sminkat mig. Varje dag. I timmar. För jag har acne och en massa asfula ärr som jag skäms något enormt över. jag sminkar mig även om jag ska till gymmet, till stranden, gå och köpa mjölk 100 meter hemifrån, få besök av min bästa vän. alltid. det finns säkert massor av människor som kollat på mig och tyckt jag är korkad som har lager på lager av smink på stranden i Grekland, i badhuset med min son eller vad som helst men dom skulle kanske tänka om ifall dom visste varför. Så provoceras inte, det finns kanske anledningar som inte är så kul ibland. Jag skulle nöja mig med att bara se halvt ok ut, jag behöver inte ens känna mig snygg. Bara att slippa tvångskänslan av att jag måste hyfsa till mig bara jag ska sticka näsan utanför dörren för att andra inte ska stirra hade varit ovärdeligt för mig. Att kunna bli lite solbränd på kinderna liksom, vilken lycka det hade varit.

        Precis samma för mig i många, många år pga. hormoniell acne. Huden är bätte nu men jag sminkar fortfarande jämt hyn om jag lämnar huset.

      Nu känner jag mig dum ? ledsen om någon tog illa upp!

      Tycker inte du ska bli provocerad, det finns ofta ingen anledning att bli det. Min anledning till varför jag är sminkad på gymmet är för att jag ofta drar dit direkt efter skolan eller helt enkelt inte orkar ta bort det. När jag duschar efter gymmet försvinner allt smink, så orkar inte ta bort det innan när det ändå försvinner. Tvättar även ansiktet mer noga med produkter på kvällen, vilket är bortkastat om jag ska göra det efter skolan, sen svettas och göra samma procedur igen.
      När jag var yngre, ungefär gymnasieålder, så hade jag förfärligt dålig hy och massa akne. Då sminkade jag över det och även några år efter för att dölja ärren. Turligt nog har det bleknat och har en helt okej hud nu.
      Ofta finns det en bra anledning och inte bara att man vill vara ”snygg”! 🙂

      Alexa! jag har haft problem med acne i 10 år och blir otroligt provocerad av människor som ”tar sin fina hy för givet” genom att t.ex. sminka sig inför gympass, att sova utan att tvätta bort smink etc etc. tror det är bitterheten över att själv ha en rigid hudvårdsrutin utan att resultatet någonsin blir bättre än ”rätt ok” medan vissa går omkring med perfect glow och använder typ sminkborttagningsservetter och handtvål som ansiktsrengörning.

    Men seriöst, måste du ha en så förolämpande ton? Inför min andra förlossning var jag så svullen, tung och hade ont. Gick typ runt i onepiece eller träningskläder jämt. Samma dag som vi åkte in duschade jag, fixade håret och sminkade mig. För mig var det härligt att få känna sig lite fräsch och fin (enligt mina mått). Även om jag skulle föda barn. Jag förstår de som göra olika grejer (fixa hår, fransar whatever) för att pyssla om sig själva lite. I synnerhet eftersom man knappt lämnar hemmet i början. Sedan kan jag ju säga att jag, efter förlossningen, inte såg ut som när jag åkte in ? Jag bryr mig helt ärligt inte om någon åker in osminkad och oduschad, då tänker jag att andra kan skita i om vissa vill sminka sig eller locka håret.

    Har skrivit en roman här och ändå postar jag för snabbt? ?

    Alltså 90-talisterna!! Gud hjälpe oss…

      Hej. 90-talist som såg ut som en hemlös på båda sina förlossningar ?

        Haha samma här, också 90-talist!

    Lite… beklämmande är det allt.

    Första barnet ville jag vara fixad vid förlossningen, nyklippt och färgad med fransar osv. Tänkte att livet skulle förändras så kraftigt, det kändes som att jag skulle gå in i en ny del av livet och jag ville väl se bra ut. Andra barnet hade jag inte ens rakat benen och åkte in med håret i en bulle (som jag hade kvar en vecka efter) och kände mig lika fantastiskt ändå. Priset var ju ett barn och jag visste inte innan första gången hur oviktig en själv blir den första tiden.

    Men ärligt, är ni helt vrickade? Att ens tänka på hur man ser ut är man föder barn…..

      Hur gjorde du när du fick barn?

        Inte så, uppenbarligen.

        Åkte in utan värkar. Blev igångsatt. Inget hände på 25tim. Ont. Epidural. Inget hände. Akut kejsarsnitt under sövning e 26 tim. Barn på neonatal pga nära död. Nära död själv pga mängd komplikationer. Åkte hem e vecka m barn o man. Öht tänkte ej på smink lr hår. Vem fan skulle göra det? Om man inte var fullkomligt vrickad. Det är barnafödande. Frågor på det?

          Tänker att majoriteten här pratar om vad man väljer att göra innan man åker in till förlossningen. Ingen pratar om att sminka sig under själva förlossningen. Förstår mig inte på attityden hos dig faktiskt.

          Vill också tillägga att jag har svårt att tro att det finns någon som bryr sig om det om ens barn (och en själv) är nära döden. Skönt att det gick bra för er.

    Sminket var det sista jag tänkte på. Så länge jag hade duschat var jag nöjd. Kom dit osminkad och naturligt hår. Annars bruka jag alltid platta det.

    Hm, jag vet inte vad jag tycker egentligen?
    Men överlag, rätt överdrivet.
    Fick första barnet -99, då 19 år nyss fyllda, 21 år med barn nr 2. Hade inte en tanke på smink då, och kanske tur att sociala medier inte fanns..
    Släpp dig lös nån gång kvinna, gabgoss!! (Med flera) det är kul att va ”ful” och naturlig ibland.

    Mvh sminkgalningen

    Jag tänker att inställningen till att vara sminkad på förlossningen är ungefär som annars, olika från person till person. Inte så mkt konstigare än så.

    Jag fick för mig att jag behövde ha hårfria ben (ingen aning om var den tanken kom ifrån) när jag stod i duschen med de första värkarna, så jag började kleta in mig med Veet mitt uppe i allt. ? Smink och hårfixning existerade dock inte i mina tankar, hade för fullt upp med att ha ont för att ens komma ihåg att packa hårborste.

    Den här gången blir nog förberedelserna inte fräsigare en en Descutan-dusch (eftersom junior ska komma till världen med planerat kejsarsnitt.)

    Spelar väl ingen roll vad enskild kvinna gör innan förlossningen, är skitläskigt och stressigt att föda… vissa virkar, vissa läser, vissa sminkar sig, vissa löser korsord, vissa gör inget. Jag tvättade håret precis innan vi åkte med riktigt jobbiga värkar men när jag tvättade håret tänkte jag på annat och lugnade ner mig (smorde också in hela kroppen i barnolja i hopp om att bebis skulle ba glida ut ?)

    OT: Många ”influencers” under kniven nu…
    My och Booken åker till samma klinik för att operera sina magar nästa vecka.
    Det var därför de åkte till Köpenhamn och Malmö tillsammans för ett tag sedan ?

    När jag växte upp fick jag höra att man inte fick ha make up vid förlossning el öht vid OP.

    Har heller aldrig i mitt liv fattat det där. Folk som oroar sig för om de ska bajsa på sig, måste fixa en brasiliansk vaxning innan, sminka sig osv. Verkligen det sista jag ens tänkte på. Fokus på fel sak! Är iofs 30 år gammal, kanske det som är grejen ?

      Vilken tur att vi är olika då! ? Jag oroade mig för att bajsa på mig innan förlossningen, men där och då sket jag i vilket. Tycker nästan det är värre med dig/er som klankar ner på andra som inte tycker som du/ni.

      Mvh 31 år.

      Vad kul för dig. Men jag måste säga att jag tror det är många fler som känner sig obekväma med att någon annan ser på när man bajsar på sig, än inte bryr sig. Åtminstone hoppas jag det.

    Tycker inte det är konstigt, vi är alla slavar under patriarkatets normer.

    Min farmor blev jättestressad av att jag kom på besök tidigt på dagen utan att ringa först för då hade hon inte hunnit lägga håret. Att kvinnor förväntas fixa sig och ständigt anstränga sig för att pleasa omvärlden är inget nytt. Det är bara det att vi nu blir dubbelbestraffade och hånade för att vi gör precis det.

      Amen! Spot on.

    Vet inte om någon skrivit det ännu men snälla Camcam, du är väl barnfri* och inte barnlös? Ingenting fattas oss.

      Men jag skojar ju! Alltid när jag sla tryckas till så är jag tragisk och barnlös. Och fet. Icke att förglömma. Och inte kan jag skylla det på en graviditet heller. ???

    Har man sett henne utan smink nån gång?

      Vem bryr sig? Varför försöker svenskar få smink till att vara tabu? Var och en gör väl som dom vill.

    OT; på en bild i Isabellas senaste inlägg syns det två toast Skagen. Tror bestämt HJ och hon kilar stadigt på riktigt. Skulle inte förvåna mig om han snart flyttar in. Snabba puckar oavsett.

      Han är väl där pga halloweenesten imorgon. Du har ingen aning om hur snabbt fram det går eller om de ska flytta ihop 🙂

    För mig handlar det till största del om att jag inte skulle kunna tänka mig att ha smink på mig när mitt barn kommer upp på bröstet. Vill absolut inte utsätta bebisen för en massa skit direkt. Av samma anledning som man inte använder parfymerade produkter för bebisens skull. ?

      Nej precis, har man lite mascara på sig när dom lägger den nyfödda på bröstet så lär ju bebisen trilla av pinn direkt.

        Nu var det inte riktigt det jag menade. I mitt huvud så tänkte jag även på en mer full makeup än bara mascara. Alla får göra som dom vill, men för MIG så känns det inte naturligt att pussa på mitt nyfödda barn med massa skit i ansiktet.

          Så du använder inte smink, någonsin, när du har en bebis? Vad tvättar du håret med, grönsåpa?

      Det där var nog det mest präktiga jag läst senaste halvåret typ.

      Nu känns det som att ni läser in lite för mycket i det jag skriver, kanske var det jag som var otydlig…

      Det jag ville få fram var att i mitt fall så var smink otänkbart på grund av de anledningar och inte hurvida jag skulle ha det för att fixa mig eller inte. Smink, hudvårdsprodukter, hårprodukter etc. innehåller en massa skit, så är det ju. Sedan dömer jag ingen annan för det, man väljer själv vad man tycker är viktigt här i livet och inte. För mig råkar detta vara något jag har valt att lägga energi på. ?

      Och som svar till ovan, nej jag använder sällan smink (mer än lite mascara vissa dagar, annars ser man ju föööör trött ut ?) när jag är med min bebis. Använder heller inga hårprodukter förutom parfymfritt schampoo och balsam.

      Återigen, sorry. Jag vet att jag anses vara en sån där jobbig, präktig mamma av många men jag är noga med att inte döma någon annans val och tycker att alla gör som dom vill! Och jag lovar att det finns andra områden jag är ”sämre” på ?

    Jag tycker inte att detta är självklart. Jag ska själv snart föda barn och har en enormt knäckande acne och gamla ärr som jag kämpar med att försöka acceptera varje jävla dag. Jag tror att jag kommer att vara utan smink på förlossningen men jag är inte helt säker ännu. Jag villl kunna titta tillbaka på gamla bilder av mig och min nyfödda bebis och tycka att det är en perfekt bild. Jag hoppas att jag kommmer kunna tycka det även om jag inte har smink den dagen men jag kan inte säga att jag idag känner mig övertygad. Jag vill inte behöva störa mig på att det hade varit en fantastisk bild ”om bara huden hade varit fin”…. Både när jag ser bilden ett dygn efter förlossning och om 30 år. Man får bara en chans. Summa sumarum: det kan tyckas fåfängt men för mig är sminkets vara eller inte vara något extremt laddat. En sorglig utgång av min påverkan av utseendefixeringen som råder. Jag struntar däremot fullständigt i om jag hunnit raka ben eftersom det inte är laddat för min del. Så detta kan nog sitta djupt för fler. Kanske även för GabJoss.

      Du kan alltid retuschera bort blemmor i Photoshop ?

      Cinna, du kommer tycka att det är fin bild oavsett. Nu när jag ser tillbaka på min första bild är det så mycket fina känslor som kommer över mig, fastän jag då tyckte att jag såg så ful ut på bilden.

      Men om du gärna vill ha smink på din hy för att inte tänka på just det – ha det! Det spelar absolut ingen roll. Lycka till när det är dags!

        Inte alls säkert att man gör. När jag ser tillbaka på mina bilder från förlossningen önskar jag både att någon sagt åt mig att ta av bh och tröja som låg uppdragna i halsen och massa annat. Nu är jag mest ledsen över att jag inte har en enda ”fin” bild på mig och min bebis, dvs fin som i att mina kläder inte är korvade över min överkropp eller att jag har mascara över hela kinderna.

          Nu syftade jag på Cinnas osäkerhet kring sin hy. Jag tror, och hoppas, att hennes hy inte får avgöra om bilden på henne och hennes nyfödda barn är fin eller inte. För hennes skull.

          Ja, det kan jag väl förvisso förstå. Men samtidigt ser man ju ut så, dvs icke totalt bildskön, när man precis har fött barn. Jag har många vackra vänner och alla har de fina bilder med deras nyfödda på bröstet. Även om det finns detaljer på bilden som skulle kunnat skippats, för att få ett mer bildskönt foto.

          Själv önskar jag att sjukhuset inte hade haft den där konstiga gula färgen på väggarna och kanske några roligare lampor än lysrör ? Mvh födda barn på kvällen en vintermånad

    Men alltså, här ska ni alltid vara jättefeministiska och kvinnor ska backa varandra. Men så märks det hur småsinta ni egentligen är.
    Varför alltid klanka ner på andra kvinnor? Fyy om man ser för sopig ut och ännu mer fyy om man väljer att sminka sig när man INTE ska, som typ på gymmet osv. Då är man svag och har dålig självkänsla. Det är ju ni kvinnor som bestämmer HUR kvinnor BÖR vara och se ut. Skärp er!

    Jag hade inte tvättat håret på tre dagar när jag födde min son, han var ute på tre och en halv timme och jag både skrek, svettades och bajsade på mig.
    Men efter det hade jag gärna haft lite smink och sett lite finare och fräschare ut än jag gjorde, för dom bilderna har man ju med sig livet ut.

    Personligen har jag nog aldrig varit så utseendefixerad som sista tiden under graviditeten, behövde fixa mig för att ta bort fokus från att känna mig stor, tung och svettig! De allra sista dagarna när jag inhögsommarvärmen knappt pallade röra mig så sminkade jag mig som tidsfördriv också! (Det är ju faktiskt skitkul med make overs!) Åkte in till förlossningen helt osminkad men det hade lika gärna kunnat vara med knallrött läppstift och victory curls i håret ?

    Jag börjar plocka med småsaker i lägenheten när jag blir stressad eller har ångest. Sen jag började samla smink börjar jag sortera och kategorisera det. Det hjälper mig slappna av och återfå fokus och kontroll så jag blir inte alls förvånad om hon började sminka sig mitt i.

    Själv fick jag panik och ringde nästan 112 när vattnet gick, till förlossningen åkte jag troslös med en handduk mellan benen, men jag hade dagen till ära gjort en brasiliansk vaxning och fixat naglarna!
    /Mvh födde min bebis två månader för tidigt, på självaste nyårsafton ?

    Jag såg ut som hin håle själv vid båda förlossningarna. Åkte in barfota vid första för jag glömde ta på mig skorna. Dessutom fanns inga som passade. Hade inte duschat på en vecka och hade antagligen chips i håret då jag spenderat veckan över tiden i soffan ätandes just chips. Vid andra förlossningen gick jag genom förlossningens korridorer helt näck. De lade mig i badet men jag fick panik av värmen och ville tillbaka till sängen så jag lämnade min man och barnmorskan i badrummet, bad båda två att dra åt helvete och traskade naken iväg till rummet igen. Stannade och tog en värk mot en vägg med rumpan i vädret medan flertalet andra par vandrade förbi. Så varken trevlig blyg eller snygg var jag. Men fan vilka fina ungar jag fick. Och vilken adrenalinkick det var. Skulle lätt föda barn vartannat år om det inte vore för att jag aldrig skulle få sova igen då.

      Haha! Helt underbart!!!!???⭐️ Har sett mycket men hade gärna varit med då? (Jobbar på förlossning)

        Fantastiskt! ?❤️

    Sminkade också mig innan jag skulle åka in, mest för jag alltid gör det om jag ska nånstans, inte Ica eller lekplatsen kanske men … iaf fick åka hem igen och när det va dags på riktigt att åka in satt jag i min dusch på en pall tills pojkvännen kom hem. Inte mycket smink kvar då kan jag säga haha Kunde knappt gå in på BB så smink eller inte va inte i mina tankar direkt. Men som förberesele förstår jag verkligen. Man följer sina rutiner, försöker koncentrera sig på allt utom det onda ♡

    Jag kan förstå att man vill sminka sig för jag känner mig så sjukt jäkla ful utan smink. Jag kan åka till jobbet utan smink (åker buss) men klarar inte att jobba utan smink för då skulle jag typ få panik o känna mig skitful trots att jag kan åka två st bussar, byta på stan o visa mig utan smink innan jag börjat att jobba för att sedan sminka mig på jobbet. Så vette sjutton hur jag skulle regera innan en födsel.

    Jag visste genom hela min graviditet att om det fanns tid, mojlighet och lust sa skulle jag ocksa sminka mig och forsoka fixa till mig lite. Inte for att jag ar utseendefixerad eller trodde att jag kommer se sarakilt underbar ut efter men for att jag visste att jag skulle fa traffa den viktigaste manniskan i mitt liv. Aven om han inte fattar sa ville jag put some effort i min forsta basta date typ.

    …det handlar inte om att kritisera själva sminket; jag är den första att försvara när kvinnor får skit för att de sminkar sig. Men., varför lägga tid och möda på något som lär svettas bort, gråtas bort, kladdas ut?? Jag har också sett kvinnor måla sig inför träningspass och efteråt varit svarta runt ögonen etc..så vad är vitsen med att överhuvudtaget sminka sig?? Ska jag göra något som jag vet kommer sabba sminket så skippar jag det. Känns fullständigt onödigt. Och det är ju just detta man ifrågasätter, inte sminket i sig. Eller att vilja vara fin. Hade min man klätt på sig kostym när han skulle verkstaden och meka så skulle jag även där undrar hur han tänkte…?

    Känns bara tragiskt… Fokusera på det som är viktigt istället.

      Så du menar att jag inte fokuserade på det som är viktigt enbart för att jag sminkade mig och fixade håret? Tycker nog att din inställning är mer tragisk i sådana fall. Vilken syssla är mest rätt? Svara gärna på det.

        Föräldrar är så lättkränkta…

          Haha skulle inte definiera mig själv som en lättkränkt person. Är mest less på människor som kommer med sina pekpinnar ?

    Jag gjorde planerat snitt, aldrig varit så ren som inför operationen, räknas det som att fixa till sig?

    Jag har varit sminkad vid två av mina tre förlossningar, typ rouge och ögonbryn. Har blivit igångsatt alla tre gångerna så jag har inte åkt in akut dock. Har inte reflekterat så mycket över det innan men tror det handlade om nån slags kontroll. Du är så utelämnad när du föder barn och jag tänker att mina förberedelser med lite smink och tvättat hår var ett sätt att hantera det.

    Ehm. Jag minns att jag fick sån panik när vattnet gick för jag hade inte rakat benen! Barnmorskan/sköterskan skulle se mina orakade ben! Haha så komiskt. Jag hade också panik för om min man skulle titta därnere under förlossningen eller att det skulle komma in 5 studenter i rummet under förlossningen. Under själva förlossningen kunde jag inte brytt mig mindre. Hade inte brytt mig om det kom in 10 studenter och fotade. Det gör så ont, det finns inget annat.

    Att man ens funderar på att sminka sig fattar jag inte men var och en gör som de vill. ?

    Jag ska föda i april (kejsarsnitt) och vill definitivt vara vaxad och fixad. Lite solbränd, fin i håret och fransförlängning. Ser absolut helt ok ut annars också men jag vill vara lite extra fin haha. Alla är olika, vissa bryr sig inte och andra gör det 🙂 tycker inte man behöver bli så upprörd över det…

    Det sista jag gjorde innan jag födde sonen var att raka benen, muffen & fylla i ögonbrynen.
    Jag visar mig inte utan ögonbryn, då jag är naturligt vitblond men färgar håret mörkt sedan.. 13 år tillbaka. Ser ut som Marilyn Mansons okända syster utan ögonbryn.
    Får jag pengar över så ska som tatueras in. Drömmen!

    Min första förlossning satte igång mitt i natten för några år sen. Jävligt var det från första början, men likväl tänkte jag att jag som fan inte ville se ut som en jävla kossa när jag föder, så där mitt i natten piffade jag upp mig bäst jag kunde. Lite visste jag, att förlossningen skulle ta en förbannad evighet, alltså typ ett dygn, och när det vä var dags så såg jag nog värre ut än vad jag hade gjort utan sminförsöken. nåväl, jag gjorde vad jag kunde. MEN! Nu kommer det värsta (*dör*). När det var dags att krysta och allt smink rann längs ansiktet och jag såg ut som Pennywise the Clown, så var det dags för skiftesbyte för barnmorskorna. Tråkigt men sant. Ok. Men jag föder och hur cool jag än var, så likväl klart att en massa skit kommer ut också (*sorry*). Då kommer den nya barnmorskan precis in, en jätte snygg blondin med stora boobs och perfekt smink, och säger ”nämen heeeeeej!!! Guuuuuuuud (*min mans namn*) är det duuuuuuu?!?!? Visade sig vara hans ex. Där ligger man sen, som pennywise the clown som har skitit på britsen och funderar om man ska skaka hand eller vad fan. Nåja. Ungen vat frisk och söt och jag brydde mig bara semi. Efteråt känns det ganska … nåja. Inte så namaste.

    Camcam det vore bra om det fanns enfunktion typ ”svar till CamCam ” istället för bara svar.. blir väldigt svårt att skilja på kommentarerna och vem de tillhör..

      Nyfiken på hur du menar. Varför blir det svårt att skilja på vem de tillhör?

    Blir ledsen av att så många av dagens kvinnor mår så dåligt utan smink. Finns inte i min värld att sminka mig innan förlossningen, de får ta mig som jag är 😉

    Har inte fött barn men kan förstå sminkgrejen. Är väl bättre att fokusera på något annat än att man har ont.

    Jag har inte haft smink vid någon av mina två förlossningar. Jag tycker bryr mig inte det minsta om huruvida andra vill ha det eller inte men personligen tycker jag att det var väldigt skönt att inte ha smink då jag svettades och hade ansiktet nedtryckt i kudden lite titt som tätt. Sminket hade alltså med störta sannolikhet varit utsmetat över hela mitt ansikte och med tanken hur trött jag var efteråt var det skönt att bara duscha och tvätta av sig utan att behöva gnugga bort smink. Men jag är generellt sätt rätt slö när det kommer till att tvätta bort sminket så det är väl därför jag tycker att tanken på att behöva göra det efter en förlossning känns extra jobbigt.

    Jag har den här rutinen .. smink innan jobb. Gym efter jobb. Duschar inte innan gym så givetvis har jag smink kvar när jag tränar. Fått många bitska kommentarer om de. Jag jobbar o tränar 5 mil hemifrån så orkar verkligen inte köra hem och ta bort sminket för att folk ska slippa irritera sig ?

    Haha. Såg till att vara piffad från midjan och ner. Knasigt, jag vet! Slät bikinilinje, inget hår på benen och filade och smorda fötter. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.