Det kom ett brev…

Kenza:

Nu är det inte Kenza i videon men jag tycker att sådant här är SÅ onödigt att lägga ut på sociala medier.
Jag förstår att tjejer som ser det här på Kenzas sociala medier blir ledsna och börja bedöma sig själva med självkritiska och nedvärderande glasögon.
Jag tror inte att den här brevskrivaren är ensam om det…

Gå gärna på events som detta och gör vilka behandlingar du vill, men koppla på lite jävla filter med vad du lägger ut till dina 1 700 000 st följare på Instagram och reflektera över vilka signaler du sänder ut.

Tack för ditt mail och kom ihåg – du är fin som du är!

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vänta. Suger hon på ena fingret också…? Viktigt att ta en sexig bild med maskinen….

      HAHAHAHA! Utan tvekan dagens roligaste bild.

    Hon har gjort tidigare behandlingar som ska slimma till kroppen. Kom ihåg hon bloggade om det nu innan bröllopet.
    Fick också lite klump i magen av att se en tjej som Kenza går på behandlingar för att tighta till sig, när man själv tränar och tränar för att nå upp till något i hennes kroppstyp, men får inse att det skapas på konstgjord väg.

      Efter att ha läst kommentarerna här kan jag tillägga att det inte är något som påverkar mig särskilt stort. Men när man ser det tänker man ändå ”inte ens Kenza är naturlig längre”. Tänker mer tanken hur skrämmande det är att det snart är normen att ha gjort något ingrepp/behandling som ska påverka ditt yttre än att inte göra något. Och då syftar jag inte på hår och naglar.

    Så fruktansvärt onödigt och verkligen, vilka signaler sänder det ut? Om undersköna Kenza inte duger som hon är, om hennes kropp måste modifieras – vem duger då? Vi kvinnor ska klämmas in i denna förbannade lilla mallen där typ ingen egentligen får plats. Man ska vara smal (men inte för smal för då ser man sjuk ut), muskulös (men inte för muskulös för då ser man ut som en kille), man får inte vara tjock (för det är värre än att vara pestsmittad), man ska ha lagom stora bröst, långt fint hår på huvudet(strunt samma om det kommer från ett indiskt tempel) och inget hår alls på resten av kroppen från nacken och neråt, man ska förlänga fransar och naglar (strunt samma om man får allergiska reaktioner) osv osv osv. Är så glad att jag med åren blivit mer och mer nöjd med mig själv och lärt mig acceptera hur jag ser ut (även om jag såklart också i svaga stunder vill banta och spraytanna osv). Men jag tänker framförallt på de unga tjejerna som ska växa upp med dessa sjuka ideal.

    Jag må vara väldigt oempatisk människa men det kommer alltid finnas människor som ser bättre ut, snyggare, ha råd med operationer, behandlingar etc.

    Thats life och man måste själv ha ett visst filter för att inse att man inte ska ta åt sig av allt.

      Precis.

      Det är väl inte så mycket det det handlar om utan att Kenza lägger upp detta till sina 1,7 miljoner följare, varav många är ganska unga och ser upp till Kenza och hur hon ser ut. Man kan tyvärr inte ha ett filter mot utseendehetsen just nu eftersom den är ÖVERALLT.

        Det kan man visst ha. Jag har aldrig mått dåligt pga att jag inte uppfyller rådande ideal. Visst har man konstaterat ett och annat och till och med önskat t.ex. snyggare ben eller hårfri haka men det är knappast något som tagit över/förstört mitt liv. Likaså de flesta i min krets är inte särskilt utseendefixerade utan har helt andra saker att lägga tid och energi på.
        Säger inte att det är lika lätt för alla men att man inte kan ha ett filter och leva ett helt normalt liv utanför utseendehetsen är helt enkelt inte sant.

          När jag skriver att man inte kan ha ett filter mot utseendehetsen menar jag inte att alla påverkas så mycket att de börjar gråta av det men alla påverkas av det, det skriver du ju själv också att du gör. Jag sitter heller inte och mår dåligt för att Kenza ser ut som en gudinna men det betyder inte att jag är opåverkad över dagens ideal.

            Om du inte mår dåligt så är det ju inga problem med Kenzas bild. Alla har ett eget ansvar för sitt filter.

              Om du inte förstått det nu såhär 90 kommentarer senare handlar det om varken mig eller dig som individer utan unga tjejer som är i en ålder där de lätt påverkas av sin omgivning. Ditt resonemang om att alla har ett eget ansvar håller inte när man snackar om unga och/eller osäkra människor.

              (Fortsättning) Där har vi alla ett ansvar. Eller tycker du att medier och reklam ska retuschera modeller, endast visa upp ett sorts ideal osv för att vi alla har ett eget ansvar?

    Får också dåliga vibes av detta. Tycker annars att Kenza verkar vara förnuftig med vad hon lägger upp kring sånt här. Får intrycket att hon äter godis, chips och annat ofta men har en bra balans med att hon också tränar då och då, vilket jag tycker är en frisk fläkt med alla som bara äter sallader och kvarg. Och så gör hon detta.

    Oookay… så kvinnor ska få göra vad de vill med sin kropp, eftersom att vår kropp – vi bestämmer, right? Varför gäller inte det Kenza? Varför ska hon behöva ”tänka efter” vilka signaler hon sänder ut?

    Om man nu mår så dåligt över att se smala, snygga tjejer på Instagram – sluta följa. Ingen tvingar dig att kolla på hennes Stories, bilder eller snaps.

    Att andra mår dåligt över att Kenza är small och snygg är INTE Kenzas fel. Hon har inget ansvar, eller skyldighet, alls att råda efter sina följares sköra självkänslor.

    (Förstår om det låter hårt, men det är såhär jag ser det. Och FIY, jag brukade också må dåligt över snygga ”goals fitness models” på Instagram, tills jag först slutade följa dem, och sedan insåg att jag ej behövde appen alls och raderade den 🙂 Råder er som känner likadant att göra det också.)

      FIY?

        For Information You.

        #yodaspeaking

          Bästa kommentaren på länge ??

          xD

      Håller med dig till 10000%
      Som sagt sluta följ snygga instagram tjejer om du mår dåligt över det.

      Gå ut i riktiga världen och kolla på folk på gatan så så ser du att människor har olika kroppsformer, färger, storlekar. Det är så världen ser ut. Sluta leva i en värld på nätet och aktivt välj vad du vill följa och läsa om.

      Alla har ett val och eget ansvar när det kommer till sitt eget välmående och kan man själv påverka vad följa och vad inte

    Om man är känslig och blir ledsen av hur andra ser ut och vad andra gör tror jag man måste ta eget ansvar och lägga ett filter på vilka man följer. Finns massa ytliga konton och jag tycker det måste få finnas, vi har alla olika intressen.

    Det är inte Kenzas fel att någon blir ledsen när hon gör en skönhetsbehandling. Can a girl live??

      Säg det till en 14-åring.
      Jag kan som förälder göra ALLT i min makt för att försöka ge min dotter självkänsla men i tonåren spelar det inte så stor roll vad jag säger.
      Speciellt inte om alla kompisarna följer dom på instagram.

      Och hur tänker du att vi ska filtrera all reklam som pumpas ut?
      Det är vidrigt att lägga skulden på barn och unga som inte är tillräckligt utvecklade för att kunna förstå och filtrera.
      Fatta att sånt här skapar hets hos våra unga och bara sluta.

        Läs innantill. Skuld != ansvar.

          Men läs vad jag skriver, du kan inte lägga det ansvaret på en tonåring.
          Deras hjärnor är inte tillräckligt utvecklade för att förstå och kunna sortera den flodvåg av fixade/ filtrerade bilder som dom här vuxna ”förebilderna” pumpar ut till dom.

            Du skrev skuld, är du senil eller gör du dig dum med flit?

              Nej jag gör mig inte dum och till skillnad från dig ditt anonyma troll så vågar jag skriva med mitt riktiga namn.
              Ni skuldbelägger unga när ni tycker att de ska kunna filtrera och stänga av det som får dom att må dåligt!

                Wow. Ja du madde är inte ett dugg anonym i motsats till mig. För att det står Madde i ditt namnfält.
                Dat courage tho.
                Wow.
                Just wow.

    Vi bestämmer inte över Kenzas kropp, det gör hon själv. Och vill hon göra skönhetsbehandlingar så gör hon det. Vi kan ha åsikter om industrin överlag, men inte om vad en individ väljer att göra med sin kropp.

    Ska hon lägga ut det eller inte? Well, det blir lite damned if you do and damned if you don’t. Om hon lägger ut det så får hon höra att hon är en dålig förebild eftersom hon får människor som har mer fett på kroppen att bli ännu mer missnöjda med sig själva. Om hon inte lägger ut det så får hon höra att hon är en dålig förebild som mörkar.

    Jag håller med kommentaren ovan, kan en kvinna få leva??

      …utan att bombarderas med tips och tricks på hur man blir snygg? Nä, tydligen inte.

        Nej absolut, jag håller med. Vi bombarderas. Men jag tycker att det är fel att gå på enskilda kvinnor. Kenza är också påverkad. Mer än de flesta förmodligen, eftersom hennes jobb kräver att hon är snygg varenda dag. Hon är också ett offer för idealet. Det är inte henne vi ska gå på. Sen är det klart att ju fler profiler som pallar stå emot desto bättre, men det blir dubbel bestraffning att skuldbelägga en kvinna för att hon kämpar för att leva upp till det ideal som samhället kräver av henne att leva upp till. Vi måste kämpa på ett bredare plan. Lära våra barn, tänka på hur vi själva agerar (utan att skuldbelägga andra), tänka på hur vi konsumerar etc etc.

    Alltså de här resorna som Wahlgrenarna gör hela tiden, nu till USA.. De verkar ha det sjukt gött alltså. Antar att kanal 5 står för kalaset även denna gång.

    Det är tydligt att flera av er saknar erfarenhet och kunskap av hur vårt skönhetssamhälle påverkar framför allt unga tjejer. Att säga att en 14 åring ska ha ett filter och bortse från allt de bombas med dagligen är otroligt naivt. Alla som påverkar har ett ansvar, även Kenza. Skeva skönhetsideal är inte hela skurken men en av de uttalade faktorerna till att man utvecklar en ätstörning; framför allt i tonåren.
    Att ta bort konton som påverkar dig negativt, typ Kenza, är såklart ett smart drag men det är inte så att du förstår att du har en ätstörning, raderar dina dåliga influencer och sedan kan bryta mönstret.
    Att alla har ett eget ansvar för sin egen olycka och får klara sig själv är en amerikanskt skitmentalitet som visats sig fungera skitdåligt.
    Vi behöver fler tunga motvikter till rådande idial, inte fler skönhetstips. Kenza kan inte göra allt, men hon kan göra lite mer än vi som har några få hundra följare…

      För en fjortonårig är det ett föräldraansvar.

      Att påstå att man inte har eget ansvar över sitt egna mående är otroligt skadligt. Man ska inte klara sig själv när man mår dåligt men självklart har man själv ett ansvar? Har jag fått sparken har jag två val:sätta mig ner och dö eller gå upp och söka nya jobb. Lär du ditt barn att alla tycker oliks och att andras åsikter därför är oviktiga kommer barnet förhoppningsvis ha lättare att hantera att ändra kan se ut på ett annorlunda sätt än henne. Kenza är en fri människa och ska väl kunna göra vad hon vill mes sig själv utan att anklagas för att hon startar en smaltrend bland tjejer. Och jag vet helt ärligt inte hur gammal alla folk här inne är? Inte träffat en enda ung tjej som vill vara smal som Kenza och inte kurvig som är det nya moderna. Det är inte 90talet längre och vikthetsen ser mycket annorlunda ut idag än vad den gjorde för några år sen.
      Vill du att vi ska införa förbud för saker som skapar utseendehets så din dotter slipper bli utseendefixerad?

        Ja, det är väl en strålande idé! Inför varningstext på retuscherade bilder precis som de gjort i Frankrike!

          Ja det är väl bra att de varnar för retuscherade bilder eller? Antar att du försöker ironisera mig på något sätt. Att varna för retuscherade bilder och tycka att det är nasty att kenza gör vad hon vill med sig själv är två saker som inte har med varandra att göra.

            Kenza gör vad hon vill med sin kropp, det är den signal hon basunerar ut till sina nästan 2 miljoner följare som jag opponerar mig mot.

              Så det vore bättre om alla kända som gjorde skönhetsingrepp och behandlingar inte sa nåt om det?

              Eller är det bara de behandlingar som inte riktigt syns som man ska hålla tyst om? När på ducklipskalan ska man då berätta om en läppinjektion?

      Fast Arg Pappa, var fan tror du att du är? Det kanske inte är Veckorevyns kommentarsforum men de flesta av oss här är tjejer/kvinnor i varierande åldrar där ett stort antal ändå är tillräckligt unga för att ha växt upp med internet och absurda skönhetsideal (som iofs funnits längre än internet).

      Ung pappa, du kan ju för allt i världen fundera över vilken påverkan du själv har och har haft på kvinnor i din omgivning. Var sjutton kommer dessa galna ideal ifrån?

      /Linda

        Nä, man ska inte skriva inlägg innan halv åtta en lördagsmorgon. 🙂 Arg pappa ska det så klart vara…

        /L

    Kanske ville hon bara testa? Jag vill också prova! Vart går gränsen, nya ögonfransar eller nån konstig fettfrysningsmaskin?

      hon har gjort fler behandlingar som ska tighta till kroppen

      Bra fråga. Vart går gränsen för att inte bidra med skönhetshetsen så att andra människor inte ska må dåligt.

      Gymma, färgahåret, fixa naglar, lösfransar, fillers?

      Jag vill gärna inte någon ska må dåligt över snygga röv då jag gymmar eller mitt långa svall. Men eftersom mitt hår är naturligt så kanske det är okej?

        Jag är så snygg att jag inte går ut överhuvudtaget. Tycker inte det känns rätt mot de som inte har samma tur. 🙁

        skoja

          Haha nej passa dig, man vill ju inte trampa någon på tårna 😀

        Ja, vad ska man göra åt sin snygga röv.. rejält pösiga gymkläder kanske. Har dock märkt att det är svårt, för när rumpan väl tillslut döljs fint så är byxorna alldeles för stora i midjan. Vilka problem vi med rumpor och smala midjor har alltså…och så mycket ansvar…
        Skojar bara såklart.

    Rimligt att Therese Lindgren undkommer kritik om kroppshets från dig men inte Kenza, går väl inte att missa alla kommentarer om hennes vikthetsarvideo där tonåringar frågar henne om de är ”normalviktiga”.

    Kenza närmar sig 30 bast och har många mycket yngre läsare, tycker verkligen inte det är lämpligt att lägga ut det här. Med tanke på all ohälsosam hets numera kan man faktiskt ta ett ansvar.

    Ett BARN kan inte välja att avfölja vissa konton för att det mår dåligt, det funkar inte så. Jättebra att många är så mogna och kan sortera vad de vill påverkas av, men det är så långtifrån alla.

      Såg att ”arg pappa” uttryckt det ännu bättre, tumme upp 🙂
      Hoppas min dotter slipper se allt för mycket av sånt här på nätet när hon växer upp..

      Det är ju 100% föräldrarnas ansvar att ha koll på vad barnet gör online, vilka det följer och hur det mår. Det är förbluffande att barn lämnas ensamma på nätet och deras förebilder utkrävs mer ansvar för deras mående än deras föräldrar!!! SKÄRPNING

        Du har inga barn uppenbarligen. Hur fan ska man kunna hålla koll på ALLT som barn ser på på nätet?

          Om jag fick 100 000kr för ett inlägg om en skönhetsbehandling så skulle jag inte fundera över något påtvingat ansvar en random mamma hävdar att jag har över hennes unge.
          Jag kan göra det, men det kostar dig 100 000kr.
          Jag har inte valt ett barnfritt liv för att sen få ta ansvar för andras ungar, gratis. Det är absurt.

          Det handlar väl knappast om att ditt barn inte ska få se att sånt existerar? Det handlar om att du ska kunna uppfostra barn att hantera Internet på rätt sätt. Du kan varken stoppa barnet från att se skit på nätet eller stoppa folk från att posta saker som har med utseende att göra så gör det enda du kan göra – snacka med ungen och lär den att hantera utseendehets. Vi kommer ALDRIG att komma undan normer eller utseendefokus då människor är varelser som ser och som kategoriserar saker baserat på syn. Så länge man är medveten om att ens syn inte berättar hela historian borde inte detta vara ett problem dock.

          Är du fan på allvar?! Jag har barn och har givetvis 100% koll på vad hon gör online. Att du inte har det och det därtill är otänkbart för dig att ha det är ditt sorgliga misslyckande som förälder. JAG har inte abdikerat!

            Haha, nej det har du inte. Att du är övertygad om det är obehagligt; står du bredvid ditt barn 24/7 och kollar hen över axeln? Nej, det gör du inte. Du har ingen aning om ifall hon har konton som du inte vet om, vad hon gör på kompisars telefoner, vad hon ser andra göra. Det är OMÖJLIGT att ha koll på sina barn dygnet runt, hela tiden (<– det beteendet vore också jävligt obehagligt). Att inse att det är omöjligt är inte att abdikera, det är att vara medveten.
            Var inte så självgod, skaffa dig lite verklighetsuppfattning istället.

              Haha okej då har jag inte det. Om du säger det så!
              Idiot.

                Toppen!
                Du kan ju börja fundera på det där med att överreagera också nu när du ändå är igång.

                  Absolut, hur skulle jag inte ta råd från någon som spekulerar om min reproduktion på nätet? ?

    Fast nu kan inte Kenza avstå att lägga upp saker hon vill lägga upp för att några har dålig självbild. Istället för att försöka moderera andra borde ni verkligen jobba med er själva istället. Jag ser ut som en pinne och hade dött för Kylie jenners kropp men inte blir jag triggad när jag ser att hon äter mycket eller att hon satt dit ännu större sillisar? Hela världens kvinnor ogillar sin kropp i iaf vissa situationer. Sluta anklaga Kenza för saker för att hon är mångas målbild. Jag ser ut som Kenza och vill se mycket annorlunda ut så sluta lägga upp bilder på era kroppar alla ni kurviga tjejer, jag har dålig självbild.

      Herregud, du är så jävla opåläst att du borde skämmas.

        Åh era kommentarer är så konstruktiva och verkligen värdefulla för samtalet. Tack för era berikande åsikter. Jag lärde mig så mycket. Puss.

      Kära anonym, sluta förpesta kommentarsfältet med 100% bajs. Tack.

        Åh att någon dag kunna leva upp till nivån av konstruktivt innehåll i din kommentar! ?

    Själv fick jag mest ”panik” när hon skrev något om att hon måste göra något åt sina åldersrynkor (?!?!!). För enligt henne kommer de ju nu när hon är 27. ?Vilka jäkla åldersrynkor?

      Man kan avgöra själv när de kommer genom att titta sig i spegeln. Superlätt. Faktiskt.
      Problemet med ”utseendehets” och ideal idag är att de påverkade lyssnar på alla utom sig själva; skit bara i dumheterna så är saken löst. ”Det är inte så lätt!”, men jo, det är precis så lätt det är. Att vara 27 år och inte våga, kunna, eller vilja, lita på sitt eget huvud är dock ett problem, hos alltför många, men det löser vi inte med goda förebilder, utan med god självkänsla. Börjar jobba där roten har sitt ursprung, så kommer den gordiska knuten också att gå upp, till slut.

    Kenza är en tjej som är känd pga. Sitt utseende. Nu börjar hon närma sig 30 och då börjar det yttre fallera. Hon vet dessutom om det och kommer antagligen därför göra ännu fler skönhetsbehandlingar i framtiden. Hur kan någon ens tycka det är konstigt? Klart hon vill fortsätta vara i topp så länge som möjligt.

    Inte hennes ansvar att se till så alla kvinnor där ute fattar att de är fina på sitt sätt, hon gör vad hon vill och alla andra gör vad dem vill med sin kropp. Man kan inte bli kränkt osv över allting som kändisar gör, man får skaffa sig egna sätt att tänka på så att man blir nöjd med sig själv. ACCEPTERA HUR DU SER UT OCH ÄLSKA DET!

    Men är det verkligen bättre då att göra dessa behandlingar utan att berätta? Och låtsas samt få folk att tro att det är uppnåeligt på nån mer naturlig väg? Tänker att det är lite samma som att outa retuscherade bilder för att folk inte ska få skeva uppfattningar. I det här fallet är det en verklig retuschering..

    ….bara nått jag började fundera på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.