Slut, slut, slut…

Linn Ahlborg:

Mina jackor som är helt SLUTSÅLDA. Alltså, hur sjuka är ni inte??? (på ett bra sätt hehe). Det gick sååå fort alltså. Är i chock fortfarande och vet inte hur jag ska tacka er nog. Jag har försökt vara tydlig med att jackorna är ”Limited Edition” men jag har fått så mycket frågor om de kommer tillbaka, och svaret är som sagt NEJ. Så himla tråkigt att ge det svaret till er som inte hann få tag i en. Men detta släpp var egentligen bara en liten teaser inför det ”riktiga”, stora, släppet.//Linn

Linn Ahlborg släpper jackor som egentligen ser ut som vilka jackor som helst via NA-KD – till skillnad från den här karamellen från Kenza – och de sålde slut snabbare än jag kan säga ”BAM, BAM, BAM”!!!
Dock är detta bara en liten tjuvtitt från vad som komma skall från Ahlborgskan och som grädde på moset kan ni fortfarande köpa Kenzas jacka, som mest ser ut att vara skalpen av en av karaktärerna från Mosters Inc.

Men vad tror ni? Hade Linns jackor sålt bra om hon inte varit en influencer? Själv tycker jag att de ser ut som typ alla jackor till salu just nu. Som den här på Kissie exempelvis…

 

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hmmm är det en slump att Maria Nilas produkter nu syns hos bloggare efter att många påpekade att LCCs nya design påminde om deras? Jag har iaf aldrig sett dem förut men nu gör t ex Forni reklam för deras grejer, skulle inte förvåna mig om de dyker upp hos ett gäng här nu i dagarna för att claima designen.

      Michaela Forni har haft ett samarbete med Maria Nila ett tag, här är t.ex. ett inlägg om dem från 7e juni:
      http://forni.se/2017/06/07/hair-care-maria-nila/

      Maria Nils har länge skickat ut presskick till bloggare och dyl:)

    Känns som att du försöker ge Kissie lite klick 🙂

      Varför skulle hon vilja det? Är de också bästisar, som många påstår att Camcam är med många influencers?

    Finns många snygga och coola fuskpälsjackor nu, men tycker helt ärligt att Linns kollektion ger ett tantigt intryck.

    Förstår mig inte på dessa jackor alls faktiskt. Om det börjar regna, blir det inte löjligt tungt då (och blött).

    /En sån som går runt i vind- och vattentät jacka

      Låt oss vara vänner

      Nja, jag har kanske 8-10 vinterjackor, de flesta dagarna går jag omkring i parkas eller annat vettigt men om jag inte ska vara ute länge och prognosen lovar klart väder tar jag en ull- eller pälsjacka (ärvd) 🙂 kul att variera sig!

        Oj! Går du runt i riktig pälsjacka år 2017?

          Ja, uppenbarligen. Varför slänga nånting som fungerar? Det är väl helknäppt att slänga en jacka som inte är trasig, är fin och fyller sin funktion för att sen bli tvungen att ersätta den med en ny.
          Jag går runt i äkta skinnskor btw.

            För att oavsett funktionaliteten på arvegodset så stödjer du pälsindustrin genom att vara den vedervärdiga branchens reklampelare och i längden uppmuntrar du indirekt till päls och pälsindustrin. Päls är inte okej för nån i västvärlden, må enuiter bära det men svenskar borde veta bättre – barockt. Jag ärvde också en päls men som jag grävde ner i backen för många år sen.

              Virtue signaling at its stupidest 🙂 tror du datorn du skriver dumheter på framställdes genom att smeka talgoxar i morgondaggen? Vi bidrar alla till skövling och lidande genom vår livsstil, men om det lindrar din ångest att låtsas vara lite bättre och finare så bjuder jag gärna på det. ?

              Det är i så fall lika mycket reklam för pälsindustrin att bära fuskpäls som att bära en gammal ärvd päls. Och varför är det så viktigt att vara föredömlig när det kommer till just päls? I andra situationer verkar det sällan så viktigt att vara rakt igenom föredömlig, i pälsfrågan landar det lätt i känsloargument utan logik där det ofta ska moraliseras över andras val. Jag är emot pälsindustrin men hetsjakten på folk som bär gamla pälsar är bara så tröttsam. Tanken är god men du missar verkligen målet.

                Fattar inte heller varför pälsindustrin är mer förkastlig än kött- eller fjäderindustrin? Varför är det värre för kaninerna än typ gässen?

                Hade det varit ”bättre” om man äter kaninen också, som i Spanien? Eller är det hemskt med pälsen då med? Jag kan tycka att det är bra att ta vara på hela djuret, om man ändå ska äta det.

                  Men inte tar man vara på hela djuret i pälsindustrierna. Djuren föds upp endast för pälsens skull. Jag är personligen emot köttindustrin med. Men du kan inte jämföra päls- och köttindustrin med varandra.

                    Självklart tar man vara på hela djuret i pälsindustrin.

                      Nej, där har du allt fel. Djuren föds upp endast för sin päls och resterna tas väldigt sällan tillvara. Ca en miljon minkar dödas årligen i Sverige, hur ofta ser du mink på menyn? Du tänker nog på läder, det brukar vara en restprodukt. Varför tror du Nelly, ASOS, Net-a-porter, H&M, Armani mfl (listan kan göras lång) hade slutit sig till Fur Free Alliance, om nu pälsindustrin inte vore barbarisk och totalt onödig?

                      Wow. Tror du verkligen att ta vara på = äta upp?

                      Nej det gör jag inte, jag syftade verkligen inte bara på köttet utan hela djuret.

                      Det var du som tog upp mink på menyn så visst tänkte du på köttet. Som tas tillvara tillsammans med resten av djuret.
                      Det är helt ok att vara mot pälsproduktion (jag som bär päls anser att päls endast ska komma från vilt jagade djur som ej är utrotningshotade) men det hjälper ens argument om man är påläst vilket du inte är om du påstår att man inte tar vara på hela djuret på en pälsfarm.

                      Du som då är så påläst, vad gör man med restprodukterna av minkarna? Vad gör det försvarbart att man ”ändå tar tillvara på hela djuret”? För min källa, citatet: ”Djuren i pälsindustrin föds upp endast för sin päls och resten av djuret tas sällan till vara”, kommer från Djurens rätt – som i sin tur hänvisar till Sveriges Pälsdjursuppfödares riksförbund, European Fur information Center, International Fur Federation, Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap.

                      https://www.djurensratt.se/djurvanlig-konsument/pals

                      Luddig formulering med ”sällan”.
                      Och Djurens Rätt som källa ?????
                      Googla så får du veta vad som händer med resten av djuret. Det är inte mitt jobb att utbilda dig.

                      Du glömde visst läsa vem de angav som källa. Och det finns en bunt med fler oberoende källor också om du använder den fantastiska google-funktionen. Haha för du är ju för go som inte ”tänker utbilda mig”, det förstår jag – svårt att utbilda någon i ett ämne man har noll kunskap i 🙂

              Gäller det samer också då eller? Vars päls är en del av deras kultur?

          Det är mer som en kappa, längre än de på bilderna. Inte så modern och ganska tung men ack så underbart varm!

          Spelar väl ingen roll om det är 1320 eller 2027, päls är alltid päls ?

            Men vi vet bättre idag.

            Vilket dumt svar. Tidigare fanns inte diverse värmande material och tekniker som vi har idag. Skillnaden från back in the days jämfört med idag är oerhört stor.

              Mm men de tekniker och material som används på vinterkläder idag är ofta hormonstörande och därmed dåliga för både människa och miljö. Det åker ut i vattendrag och stör den biologiska mångfalden i sjöar och hav. Så än så länge tycker jag att ärvda pälsar är bättre för alla.

                Har en råd att köpa en ny päls så har en råd att köpa en reko vinterjacka som är gjord på material som tar hänsyn till miljön. Vill någon bära en ärvd päls så fine with me. Men jag hoppas den nuvarande pälsindustrin bommas igen ASAP.

                  Kan du snälla ge en länk till en reko vinterjacka som du rekommenderar? Jag förutsätter också att den håller i några generationer. Jag är intresserad av en längre fårskinnskappa fodrad med fårpäls, kostar ca. 22 000, 30 000 med alla avgifter om jag beställer från USA. Så nånting som kan ersätta den, kvalitetsmässigt?

                    Finns flera märken med utvalda miljövänliga och hållbara vinterjackor i sitt sortiment. Tex Haglöfs, Fjällräven och Patagonia. Vill du ha något åt det lyxiga: Stella McCartney, Vaute Couture, Maiyet, mfl.

              Det är inte ett dumt svar, jag svarade på hennes fråga.
              Hon får väl förtydliga om hon inte är nöjd.

      Åh, vill vara vän med dig! mvh bor i mina olika tjocka fjällräven

    Nu är Bam bam bam Booken på väg till Malmö för operation antar att det är My´s läkare som ska operera. Vad tror ni är det bröst eller mage eller båda kanske?

      De kör live på Myggans IG nu… ?

    Varför är Bianca så noga med att skriv att Pernilla bjudit henna och hela familjen på resan till Karibien och Florida? På deras insta stories så skymtar man till och med press ansvariga för Royal carribien, borde inte dem vara bättre på gå ut med att det rör sig om reklam och märka sådana här samarbeten? Alla företag i nästan hela Sverige hill ju synas på Wahlgren svärd nu.

      tänker att programmet Wahlgrens värld väntar sig en svår framtid, kommer tillslut bara bli masa reklam i det hela. Alla sorters spa och resmål med mer kommer tävla om att bjuda familjen på upplevelser bara för att få synas i deras program

        Jotex har tagit första steget genom att inreda hela interiören liksom.

      Färre och färre av oss tittar på linjär TV och TV-bolagen tjänar mindre och mindre. Förstår inte riktigt att folk kan vara uppriktigt förvånade när de ser till att minska kostnaderna genom sponsor-kampanjer. Det skulle bli många testbilder i TV-rutan om de inte fick använda sig av det knepet för att få det hela till att gå runt.

      Plus de andra de sponsrat. Perrelli, Graaf…..

    Kan inte du skriver om det Forni tog upp om att hon blivit bestulen sina kläder på bloppisen? Hur tänker folk där egentligen alltså :/ jag menar nån som stjäl saker av en bloggare kan aldrig visa sig för henne igen pga skammen liksom

    Varför går aldrig Bella och Mogis på pressträffar eller umgås med dem andra bloggarna? Nu när jag såg Isabella ha en fest för alla så fart jag nästan förvånad, har aldrig tänkt på att hon är i samma ålder som dem ändå.

      Har sett att Isabella både umgås med Lagergrens, Sheila (stavas det så?) och Johanna Kajson bland annat.

      Sällan*

      Går väldigt sällan* ?

    ”Snygg-Erik” från Paradise Hotel har skitit i det blå skåpet. Gått fram och ”spankat” en okänd tjej på rumpan på krogen, dessutom har det fångats på film och lagts upp på Instagram av hans kompis. Kul, verkligen! Missa inte hans sk ”ursäkt” till tjejen bland kommenterarerna, eller tweeten han postade tidigare i somras.

    Läs allt här: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1477915092324704&id=100003186828724

      Såg filmen på Abbe Blattelitos snapchat, usch säger jag bara… blev förvånad av att se att Erik umgås med nån som Abbe.

        Jag såg det på Sabri Debesais Instagram. Sabri driver klubben Le! på Berns, vilket var stället där detta filmades. Han skriver på sin Instastory att Eric både blev utkastad och portad efter händelsen.

    Är det inte lite märkligt sammanträffande att familjerna Wahlgren, Perelli och Graaf är på samma kryssningsbåt i samma vecka och på samma plats i Västindien? Ngt mer än bara ett sammanträffande? 😉

    Både Bella och Kenza går väldigt sällan på pressträffar. De har ju sina företag och hinner/vill väl inte till skillnad från bloggare som lever på sin blogg. Varken någon av dem umgås med andra storbloggare och det är inget konstigt med det. Mogi är nog inte ens bjuden på pressträffarna

      Oj dubbelpost och svar till Klong vas ovanför.

    Har hört rykten om att Mogi (konstigt namn förresten, vf kallar hon sig det?) är gravid! Undrar varförhon inte går ut med det.

      Vadå “undra varför hon inte går ut med det”. Är det ett måste? Hon kanske inte är långt gången, hon kanske inte är gravid?

      För att det är väl något man kanske vill vänta med att göra? Om det nu ens stämmer. Fattar inte varför du sprider det vidare? Vem gör så?

      Det är väl snarare så att det är vanligare att vänta med att ”gå ut med det” än det är att säga det direkt? Kan ju vara så att man vill vänta ett visst antal månader för att känna sig med säker på att allt går vägen, kan vara en glad nyhet man vill njuta av själv en stund innan man delar med sig osv.

      Jag har slutat gissa (privat, skulle aldrig skriva ut det i kommentarerna, så fräckt!) om bloggare är gravida efter Victoria Törnboms graviditet. Helt omöjligt att veta med vinklar och gamla bilder haha, bara att invänta att de berättar själva istället.

      Jag tycker hon själv verkar försöka starta det ryktet, genom att lägga upp bilder där magen framhävs och sedan ta upp vilka kommentarer hon får kring dem. Tror tyvärr bara att hon försöker blåsa liv i bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.