Ännu mera ”Tihii” från Bella i Saudiarabien

Blondinbella:

I’m buying a new bag. It is matching my Abaya. *fniss*//Bella

I augusti var Bella tvungen att panikköpa en väska från YSL eftersom hennes Chanel var lite för ”damiga” för henne, och nu verkar hon panikköpa en Chanelväska eftersom hon inte har någon väska som matchar hennes Abaya?
Alltså hennes ansiktsuttryck när hon uttalar dessa ord och det nedlåtande leendet…alltså jag vet inte…
Jag blir bara mer och mer illa till mods för varje video hon lägger upp där nerifrån. Hon säger att hon menar väl med att etablera sig där nere eftersom hon kan ”göra mer för kvinnor” på plats men allt jag ser är bara tecken på en enorm respektlöshet.
Kvinnor som enligt lag är tvungna att bära Abaya så fort de visar sig ute får inte ens shoppa själva, än mindre prova kläder medan de gör det. Och vad gör Bella? Det här…

Tack för tips!

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️

    Men oj? Varför vill hon framstå som så oseriös?

      Eller omogen kanske är bättre ordval? Det skulle ju dessutom förklaras av att hon försöker attrahera sin målgrupp, vilket verkar vara typ 12-åringar som man kan kränga saker till. 🙂

    Har inga ord. ?

    Tycker hon verkar omogen när det gäller detta besök.

    Aaaalltså… Jag bryr mig inte om att hon är kapitalist och jag är inte ”avundsjuk” på att det går ”bra” för henne för i min värld är det här bara sjuk. Vidriga värderingar, prioriteringar och så dessutom pissig engelska på det. Nej HU! Skämt å sido, hade jag varit Bella hade jag helt seriöst lagt Chanelpengarna på engelsklektioner istället och hållit näbben tills mitt intellekt räckte längre än näsan. Vilken gräslig tomte hon är, kommer fortsätta att ärke-bojkotta alla hennes produkter och sociala medier.

      Du kan vara en gräslig tomte med den kommentaren.

    Enligt senaste inlägget förvånas hon över vilket trevligt och positivt land det är.. Hon har ju inte ens skrapat på ytan!
    Blä.
    (Måste sluta läsa hennes blogg, blir bara provocerad)

      Är hon medveten om att hon som västerlänning får uppleva Saudi Arabien på ett sätt som kvinnor boende i det landet, framför allt icke-västerländska kvinnor, aldrig får uppleva i Saudi Arabien – friheten att få gå ut själv, shoppa själv, skaka hand med män osv? Denna ”Fast jag får ju göra och shoppa grejer här så det kan ju inte vara så hemskt”-attityden är skrämmande och respektlöst mot alla kvinnor i Saudi Arabien som blir regelbundet diskriminerade.

    Så istället för att kommentera att hon hade ett möte med ett bolag som faktiskt _på riktigt_ främjar kvinnligt företagande i Saudiarabien, som skaffar jobbtillfällen och hjälper kvinnor…precis det hon sagt att hon skulle göra…så väljer du att fokusera på att hon—med största sannolikhet—skämtar om att väskan matchar hennes abaya och tolkar in saker i hennes beteende som du inte har nån aning om ifall det stämmer eller inte eftersom du inte känner henne.

    Kvinnorna i Saudiarabien är absolut förtryckta, men det pågår ju faktiskt förändring. Kvinnor har fått rösträtt, kvinnor har fått ställa upp i val som kandidater. Går det fort? Nej, men det går framåt. Och om det finns företag i landet som arbetar med att ge kvinnor bättre arbetsvillkor och som ville ha möte med Isabella och hennes företag, så kanske inte Isabella är så himla urusel trots allt. Fast du framställer det så.

    Men för all del. Det är din blogg. Fokusera på vad du vill. Men det här var riktigt lågt.

      Men inte lägre än Glocalnet! ?

      Word! ?

      Håller med!

      Ja nu tycker jag det räcker med alla dessa elaka inlägg om Isabella, börjar likna mobbing.

        Mobbning? Så om man granskar och ifrågasätter så är man plötsligt en mobbare? Skulle du kalla någon som håller ett extra öga på regeringen för mobbare? Nej, precis. BB är ingen privatperson (inte med oss i alla fall). Det är ett vinstdrivande företag (eller flera till och med) som frontas av en manipulerande skådespelerska Isabella. Dessutom ett företag med stora löften och ambitioner, inte bara att kränga produkter utan också ”inspirera” och påverka liv och värderingar. Därför är det extra viktigt att inte vi smälter som smör i solen så fort vi ser henne slänga med håret och säga ”everything is so much fun!”. Utan att vi faktiskt ifrågasätter som vi gör med allt annat. Vi ifrågasätter monarkins existens, huruvida man skall äta kött eller vegetarisk, hur många flyktingar vi skall ta in, vilka värderingar SVT förmedlar etc. Så varför skulle vi inte få ifrågasätta BBs livsstil och moral? Varför inte gräva i personens värderingar om man nu siktar att ta över världen och härska över oss alla vanliga dödliga?

          ??

          Exakt så! ?

        Det räcker med alla dessa försvarskommentarer av Bella. Varför är det så viktigt för er att skydda Bella från kritik för de hycklande och kvinnofientliga grejer hon säger och gör?

      Väldigt bra skrivet ??

      Håller med. ”nedlåtande leende”… va?? Går lite för långt och känns personligt på ett väldigt elakt plan snarare än på ett satirsikt plan nuförtiden.

      Och du som jämförde detta inlägg med riktig granskande journalism: det är rätt stor skillnad mot detta NEDLÅTANDE inlägg och en artikel i DN 🙂

    Är jag den enda som ganska uppenbart märker att hon skojar?

      Och på vilket sätt skulle det vara okej även om hon skojar? Finns saker man skämtar om och så finns det saker man inte skämtar om.

        Att folk kan sluta ta det så personligen och bli så otroligt provocerade? Det är ju just det hon vill, när hon ”skojar” om sånt här.

          Det där svarade inte alls på min frågeställning. Att någon blir provocerad gör det inte okej att skämta om?

            Varför skulle det inte vara OK att konstatera att hon skämtar för att DU blir provocerad? ? Logic..

              Fast det var ju inte det jag skrev. Jag tog upp olämpligheten i att skämta om vissa ämnen även om det är för att provocera. Det hade inte med att göra om jag blev provocerad av det eller inte.

          Oj, vad kul med kvinnofientlighet. Tihi.

    Uhm… ni läser verkligen in all möjlig skit i bella, hon har fucking kul, och skämtar runt med sin kompis. Snälla nån va töntigt att haka upp sig på

      Skämtar med sin kompis och lägger ut det för sina drygt 400 000 instagramföljare… inte särskilt professionellt och business. Men det är lite det som präglar hela hennes karaktär, svårigheten att kombinera businesskvinnan med bloggtjejen.

    Hon kan väl skämta runt med sin kompis utan att filma det och lägga upp på sina enorma plattformar? Fick en besk eftersmak av detta faktiskt

    Hon drygar ju om allt där. Musiken som spelas är ”mmmmm.. jääätteebraaa…. ”. Mannen som lägger upp hennes handduk på solstolen hånas också.
    Varför åka dit och håna allt ? ?

    Pratade inte hon mycket om att hon aldrig skulle lägga pengar på en sån dyr väska (som hennes första Chanel) igen, och att det inte är någon investering etc. eller blandar jag ihop henne med någon?

    Skulle aldrig vilja arbeta med henne. Hon ger alltid ett sånt otroligt oseriöst intryck. Hade jag suttit i möte med en sån person hade jag aldrig gått vidare med ett samarbete.

    Hon måste ju vara en annan person i möten?

    Jag gör jättestor skillnad på mig själv i jobb och privat.
    Men vi ser ju inte privata Isabella i bloggen? Och det där KAN INTE vara den person hon är i jobb sammanhang, hon måste ju ha tre personer, en privat, en blogg och en jobb.

    Bloggpersonen ger jag inte mycket för, den imponerar inte på mig.

    Sen tror jag inte hon är tillräckligt insatt i kvinnorättsfrågor eller i omvärldspolitik för att förstå hur illa hon beter sig.

    Jag har varit i Saudiarabien, och tro det eller ej, har sett kvinnor strosa runt själva i alla dessa enorma shoppinggallerior. Inte för att försvara landets vidriga kvinnosyn på något sätt, men att påstå att kvinnor inte ens får shoppa själva är lite överdrivet.

      Ja, och kvinnor har ju även helt nyligen fått börja arbeta. Mm. Yes. Alla tjejer som jobbat där hittills har alltså varit förtäckta män, eller?

    Knivmickes instastory….?! ???

      Vad leker han? Vem tror han att han är?

      Åh Jesus.. stäng av hans wi-fi och hans mobildata genast! Instagram/Snapchat borde ej fungera i affekt! ?

      Vad är det med hans instastory? Vill inte följa honom eller ge hans video views.

        Första är en tjej som han kysser på kinden och skriver ”Ibland”

        Andra klippet ligger han med bar överkropp och leker gangster med sina grillz och hiphopmusik i bakgrunden medan en blond tjej iklädd bh smeker och kysser honom och är allmänt all over him.

        Fräscht beteende, verkligen.

          Det första klippet är alltså från igår och det andra är från idag.

          Jag tycker faktiskt synd om sindy. Jag hade blivit så sårad 🙁

            Nja. Hon gjorde ju slut med honom,eller? Jag hade nog blivit lite sårad men mest av allt hade jag sett det som en bekräftelse på att jag tog rätt beslut som dumpade

              FAst var inte det för att någon sagt att han varit otrogen? Dom har ändå två barn ihop och känslor går ju inte bara över :/
              Fast sant att hon fick bekräftelse på att det var rätt beslut!

      Finns det en anledning till att CamCam inte skriver om deras break-up? Tycker jag bläddrat igenom men kan inte hitta varför. När hon typ slutade skriva om Tyra så fick vi någon vague anledning iaf.

    Någon som läser hennes blogg som kan förklara varför hon ens är i Saudiarabien? Som jag förstått det ska hon skapa skillnad för kvinnorna? Men vad innebär det, är hon där för att prata om kvinnor i arbete, skapar hon arbetstillfällen för kvinnor eller ska hon bara lansera sina produkter där? Så många frågor.?

      Lansera sina produkter, några här har sagt att hon troligtvis får rätt bra betalt för det (de har ju lite anseendekris i Saudi nu). Men hon har fått rätt mycket kritik, så nu har hon också träffat någon organisation som arbeta för kvinnor.

      Om jag förstått rätt då är de där för att marknadsföra sig, troligtvis ett samarbete via Svenska ambassaden eftersom de ska på deras event ikväll. Och de är inte de enda svenska bolaget som är med på denna resa.

      Hon hoppas kunna göra positiv skillnad i sin plånbok. Thats it.

      Okej, tack för svaren, fick det aldrigt riktigt klart för mig vad syftet var. ?

    Det enda som jag blir fundersam över är att hon har en Chanel som hon lämnade hemma, för att sen vara tvungen att köpa en ny. Glömde hon väskan eller var packningen dåligt planerat eller vad?

      Tvungen och tvungen. Hon kanske hade lust att shoppa?

        Ja, men hade det inte varit mer logiskt om hon köpte en väska som inte ser exakt ut som väskan hon redan har? Kanske inte exakt exakt med close enough, typ. Jag ser ingen skillnad i alla fall.

    Ibland känns hon verkligen som en fnittrig tonårstjej. Kan ju hoppas att hon bara är så på instastory och inte under möten m.m.

    Tycker hon verkar väldigt ansträngd på klippen. Som att hon inte är riktigt bekväm med situationen

    Förresten Cam. Har du sett Pingis senaste story där Bella (på engelska) försöker övertyga några Saudi kvinnor om att köpa hennes produkter? Kan inte avgöra vad som är roligast:

    1) Hennes engelska!111!
    2) Att majoriteten skiter fullständigt i vad hon säger. Två av fyra tittar in i telefonen helt utan att dölja sitt ointresse och den tredje tittar på Pingis som filmar.

    Orkar inte! ?

      Förstår inte varför människan inte lägger lite av sina hårdförtjända pengar på engelskalektioner. Det skulle gynna henne så ingen i Sverige mer skrattar åt henne och folk utomlands faktiskt förstår vad hon säger.

        Varför hacka på Bellas engelska kunskaper? Hon gör väl sig visst förståd? Ibland låter det som att folket här inne här inne är helt flytande på engelska men verkar ändå inte kunna förstå någon som pratar ganska okomplicerad engelska. Eller har ni svårt att höra andra engelska uttal förutom amerikanska och brittiskt? Jag fattar verkligen inte grejen.

        Hon kommer ju dessutom uppenbarligen bli bättre och bättre på engelska ju mer hon pratar det. Tycker hennes engelska har utvecklats jätte mycket dem två senaste åren.

          Hon gör sig inte alls förstådd. Såg en video när hon på engelska satt och pratade om sina egna produkter och det var väldigt många ord där hon inte visste den engelska översättningen.Ibland frågade hon den som satt bakom kameran vad det hette och ibland sa hon helt enkelt det svenska ordet och nöjde sig med det.
          Så lite fascinerad över att hon inte verkat tränat in en säljpitch på engelska (blir tydligt i pingis klipp) nu när företaget ska expandera globalt.

            Jag är 65 år och pratar bättre engelska än Bella gör.
            Hur kan man ha missat så mycket av detta i den generation hon är i ?
            Mitt barnbarn på 26 år har inga problem med detta, vi har varit i London ihop.
            Skåneland

              Säga vad man vill men jag ser ändå ingen anledning till att hacka på någons språkkunskaper.

              Alla är inte automatiskt bra på att lära sig nya språk. För vissa tar det flera år, för andra några månader.

                Fast engelska är inget nytt språk för Isabella. Hon började väl med engelska på lågstadiet och fortsatte via högstadiet och till gymnasiet där hon i och för sig gick ganska sporadiskt.
                Jag tycker Bella nonchalerar vikten av att tala bra engelska och framför allt kunna den vokabulär som gäller. Ska man ut internationellt så är det faktiskt varken oväsentligt eller oproblematiskt att tala stapplande svengelska.

                  Jaha? Varför motiverar någon av dessa anledningar till att håna och skratta åt Bellas engelska?

                Gick intr hon till & med utbildning i Schweiz? Var den på svenska då eller? Borde inte hon behövt använda sig av engelska då? Så många frågor.

                  Allt är en bluff. En yta för att FRAMSTÅ. Ingen utbildning. Den var bara för att kunna ha något på cv, trots att den aldrig blivit avklarad. Ungefär som att bli antagen till Harvard men hoppa av en vecka senare och säga ”jag har gått på Harvard”.

      fan vilket tjat om hennes engelska. vad äre för fel på er taskiga människor? vissa har svårare för att lära sig språk än andra, om nån av er var så jävla smarta själva hade ni fattat det. Tror ni på riktigt att alla har samma förutsättningar att lära sig allt lika bra bara för att det är ett grundämne i svenska skolan? Har ni aldrig träffat nån som har svårare eller lättare att lära sig ett nytt språk?? Eller passar ni bara på att vara jävliga och elaka vid varenda tillfälle ni får? Blä asså, dra nåt gammalt över er?

      Får nästan ont i magen av kommentarerna om hennes engelska. Troligtvis för att jag själv har såna jäkla problem med det. Man kan ändå kalla mig ett ”läshuvu har förhållandevis lätt att ta in nya saker och lär mig snabbt men just engelskan (och även spanska och troligtvis andra språk också) är helt omöjligt! Jag har ändå precis som Bella växt upp med engelska som ett sjävklart andra språk och har läst det sen fjärde klass och jag har absolut inga problem över huvud taget att förstå det men så fort jag ska tillämpa det själv, vare sig det är genom skrift eller tal så låser det sig totalt och det låter helt ärligt som att jag gör mig till för att låta så dålig som möjligt. Detta har ju förstås lett till att engelskan har blivit otroligt laddat för mig och jag kan nog tänka mig att det är likadant för Bella. Jag tycker hon är otroligt modig som ändå pratar så mycket som hon gör! Jag vill nog skylla min dåliga engelska på att jag dels säkert har det naturligt svårt att lära mig nya språk då jag hade extremt svårt även för spanskan men också pga en lärare under hela högstadiet som varenda lektion sa ”varsegod och arbeta med det ni känner ni behöver”. Inte en enda genomgång hade vi, vi hade inga läroböcker. Hon ansåg att vi BARA skulle prata och typ läsa en engelsk tidning varenda lektion under 3 år. Det jag försöker få fram är att man kanske kan visa lite mer förståelse, precis som vissa inte har ett mattehuvud har inte alla ett språkhuvud. Hur skulle drt låta om jag sa till någon ”det är fruktansvärt och pinsamt att du inte kan lösa en tredjegradsekvstion när du växt upp under en tid där matte har så stor betydelse och du har läst det hela ditt liv”??

        Hahaha förlåt för min fruktansvärda svenska! Skyller på att jag precis vaknat andrapråk** bland annat

        Alltså, jag tror att folk hackar på hennes engelska för att den inte låter professionell. Hade hon använt sin engelska endast på semestrar eller privat så hade det ju inte gjort så mycket att hon var dålig på den.

        Men nu använder hon ju endast engelska på t.ex Instagram, när hon åker och ska marknadsföra sitt företag m.m. Det finns ju en anledning till att folk läser affärsengelska t.ex. Jag vet många högre chefer som kontinuerligt tar engelskalektioner för att förbättra sig själva och låta professionella när de t.ex ska sälja in sitt företag.

    Är hon fullständigt obildad?

      Framför allt inte så smart. Men fake it til you make it

    Tycker att det är tråkigt att du inte är mer objektiv i ditt skrivande. Fine att vissa stunder med Bella är fjantiga men varje inlägg om henne är bara massa gnäll. Fokusera lite mer på vad hon faktiskt gör för vissa kvinnor, det hade jag tyckt var mer ”systerligt” men också mycket roligare läsning.

      Men alltså på riktigt. Vad är det hon gör för kvinnor? Rent praktiskt och konkret alltså? Varför använder hon inte sina sociala medier till att belysa förtrycket som kvinnor lever under i det landet istället för att framställa sig som ett dumt fnissande våp som shoppar märkesväskor? Hon använder feminism som ett sätt att kränga sina grejer, punkt.

        Ett praktiskt och konkret exempel på en sak hon gjort skrev hon ju om idag på bloggen. Det kanske inte är mycket för världen, men det är NÅGONTING. Gör du själv så mycket för feminismen att du känner att du har rätt att kritisera vad andra gör för den, stort som litet? Hur kan du tycka att hon framställer sig som ett ”dumt fnissande våp” bara för att hon (bland mycket annat!!!) lägger upp ett klipp på några sekunder där hon shoppar? Eller tycker du på riktigt det är rimligt att åka på en affärsresa och sedan öppet såga och bara tala negativt om landet man är i på sociala medier? Varför ska man göra det, för att inte bli kritiserad av alla duktiga feminister som du? Det finns andra sätt att göra skillnad. Ditt synsätt säger så mycket om dig och din ”feminism”. Liksom lugna dig och fokusera på vad du själv gör för världen.

          Word A!

    OT

    @Camilla, kan du inte skriva/granska bloggerskors samarbete med Sellpy (tex Kenza). Sellpy är ett riktigt risigt företag, har själv enbart 1 väldigt dålig erfarenhet av dem, bojkottat dem sen dess. Kenza har en egen ”store” på sellpy och säljer riktigt risiga kläder om jag ska vara ärlig (tror hon ger bort bättre grejer till sina vänner, i för sig). Tycker typ det är lite oförskämt hur kassa grejer hon säljer där…

    Det hela är så patetiskt att man vrider sig av genans. Verkar inte det hela som absolutely fabulous med edina o patsy? Camcam gör ett toppjobb här tycker jag, som aldrig i livet skulle gå in på bb:s plattformar. Kvinnan är helt klart störd. Och nej, då menar jag inte diagnoser etc utan bara knäpp, som det hette förr när folk passerade gränser, moraliska såväl som förnuftsmässiga..

    Inser du själv hur mycket du skriver om Bella? Visst att det väcker reaktioner och därmed klick (cash) till dig. Men varenda skratt, varenda instastory och varenda tanke kring Bella kanske inte behöver bli ett blogginlägg?
    Eller så byter du namn på bloggen till Bellabevakning.

      Eller Bellamobbing eller Bellabesatt kanske…

        Bella förminskar den kvinnofientliga kulturen och de kvinnofientliga lagarna som finns i landet eftersom hon själv som besökande vit kvinna inte har fått uppleva något hemskt under sitt besök. En kort visit hos en organisation och vips blev folk i trygga Sverige glada och beskriver henne som någon feministisk förebild – när hennes besök egentligen handlar om att sälja skönhetsprodukter till kvinnor som ändå inte får visa sina ansikten ute.

        Hon är mån om att inte djurtesta sina produkter (superbra!) men bryr sig inte alls om att tjäna en peng i ett land som har lagar som är direkt farliga för kvinnors välmående och säkerhet. Nej, det räcker inte med en föreläsning och denna ”konsumtionsfeminism” ändrar inte heller de kvinnofientliga strukturer som finns i landet för hon åtnjuter rättigheter i landet som de flesta kvinnor i det landet inte ens kan drömma om – bara för att hon är en besökande europeisk kvinna.

          Tycker också att det är illa att halvstatliga Business Sweden är involverat. Nu svassade ju Löfvén också runt i Saudiarabien för något år sedan men jag förstår inte att vi inte från officiellt håll kräver reformer av de mänskliga rättigheterna som förutsättning för att göra affärer med en diktatur. Lite bojkott á la Sydafrika och apartheid tycker jag vore på sin plats gentemot ett land som omyndigförklarat halva sin befolkning och tar in något som mer eller mindre kan kallas slavarbetskraft i form av gästarbetare.

    Jag kollade hennes Instagram o trodde jag skulle dö. Så konstigt på så många plan!! Hålla på att fingra på håret o lägga huvudet på sne o säga att hon gillar plagget som kvinnor måste bära medan männen får sitta i kostym??!?!! Jag hade känt mig i sånt jäkla underläge. Hej här sitter jag och kan inte välja själv vad jag ska ha på mig för jag är kvinna.

    Sjukt sjukt sjukt!!!!

    Tycka vad man vill om Isabella som person, men man kan inte säga annat än att hon lever (och lyckas) med sin dröm. Få förunnat att våga, ännu färre som lyckas. Kan inte annat än beundras av henne som person!

      Eh för att hon bor i ett land där hon kan göra det, till skillnad från kvinnor i Saudi Arabien.

    Isabella gjorde (eller i alla fall försökte) göra skillnad. Vad har ni alla som kritiserar henne så hårt gjort för vettigt för feminismen idag? Människor har olika uppfattning om saker och ting men vad fan, hon har väl inte gjort något sämre för kvinnorna i världen? Lugna er…

      Exakt, hon är inte värre än någon annan företagare. Hon hade aldrig fått samma kritik om hon inte varit en ung och bloggande tjej.

      Personligen anser jag att jag gör skillnad genom att inte resa dit och gå på charaden. Jag bidrar inte mer till deras ekonomi än jag måste. Att hon åker dit för att prata om att kanske skriva en bok på arabiska tror jag inte gör så mycket för deras politiska situation direkt, men det kanske bara är jag.

        Men att du inte reser dit tycker du gör någon skillnad för deras politiska situation på något vis??? Du tycker alltså på riktigt DU gör någon skillnad genom att göra INGENTING samtidigt som du kritiserar någon som i alla fall försöker göra NÅGONTING? Haha alltså hur kan man resonera så dumt…

          Hur är det med läsförståelsen? Ja, genom att inte bo på deras hotell, handla i deras butiker och sprida positiv propaganda om hur treeeevligt det är där så gör jag skillnad. Jag tar avstånd och lägger mina pengar på andra ställen. Det är väl inte rocket science eller? Hon har inte skrivit Economista på arabiska än om du missat det. Allt hon gjort är att dra sitt kreditkort på olika ställen. Hon har gjort NADA för kvinnorna där.

            Genom att du ”tar avstånd och lägger pengar på annat” så kommer exakt vilken skillnad ske med den politiska situationen i landet? Hur kan du resonera så fruktansvärt idiotiskt? Isabella kommer inte förändra Saudi, men hon gör eller försöker i alla fall göra NÅGOT, litet som stort, oavsett vad är det mer än vad du gör genom att inte göra någonting. Att hon samtidigt som hon befinner sig i landet använder sitt kreditkort eller bara skriver ut tankar på sin blogg att några av hennes fördomar eller tankar inte stämde överens med hennes upplevelser i verkligheten, och pga detta tycker du att det du gör (vilket ju verkligen är ABSOLUT NADA) gör något bättre för landet än vad hon gör? Herregud, du behöver inte tycka Isabella gör mycket eller något men ha lite insikt i att du själv inte heller gör ett jävla skit för kvinnorna där innan du börjar kritisera.

              Enligt min åsikt så är det bättre att jag aktivt väljer vad jag vill sponsra. Många bäckar små och om inte annat så mår mitt samvete bättre, Enligt dig spelar det bara roll vad stora företag eller multimiljardärer gör ( och du vet, LCC är ju en musfjärt i rymden i det avseendet) Få stora förändringar har kommit till stånd genom att man kammar diktatorer och förtryckare medhårs, ta kampen mot apartheid som en jämförelse. Bojkott och politiska påtryckningar krävdes. Så länge en diktatur kan fortsätta tjäna pengar och hittar affärspartners som inte ställer krav på förändringar som villkor för att göra affärer så kommer det inte att hända ett skit. Det handlar inte om att Saudiarabiska män/kungliga familjen aldrig har varit ute och rest och upplevt demokrati och kvinnor som lever under andra villkor än Saudiarabiska kvinnor. De flesta saudiarabiska män från rika familjer har t.o.m. utbildat sig och bott utomlands, har det lett till någon vilja att förändra något för de egna kvinnorna? Nej. Det handlar inte om att visa att se här kvinnor kan, det handlar om att de ska tvingas att inse att kvinnor är människor med samma rättigheter som män.

                Det du skrev tyckte jag var intressant och stämmer till stor del, verkligen. Det jag reagerar på var att du tycker du gör mer för landets utveckling genom att inte göra någonting. Det är en svår fråga och det behöver inte vara så att Isabella gör rätt, men hon gör ju något. Du gör ju ingenting för att förändra något samtidigt som du sitter och kritiserar en annan människas försök.

                  A, det är alltid intressant med människor som använder känsloargument när de diskuterar. Du skriver att Bella åtminstone gör något – vad exakt är det hon gör, menar du?

                  Helt uppenbart känner du inte till händelserna som har förändrat Sydafrika – om du hade gjort det så hade du förstått lite bättre vad Marja vill komma till. Jag rekommenderar dig att lägga känslorna åt sidan och läsa på bättre innan du tar dig an en diskussion i aggressiv ton,

                  /Linda

      Låter bli att tjäna pengar på diktaturer, åker inte på semester till diktaturer…

        Och detta gör skillnad för landet på vilket sätt tycker du?

          Eeeeh, jag spenderar inte mina pengar i Saudiarabien – alltså bidrar jag inte aktivt till deras ekonomi. Samma sak med att inte göra affärer med diktaturer. Vad var det som var svårt att förstå?

            Men att du spenderar pengar gör skillnad för landets utveckling hur? Du tar bara avstånd från landet, vilket du har all rätt till, men att du gör ingenting har ju inte bättre effekt än Isabella som försöker göra något litet iaf. Hon gör inte mycket och det hon gör kan absolut diskuteras kring, men hur man på riktigt kan tycka att man gör mer för ett lands utveckling genom att inte göra något istället för det Isabella gör är inget annat än dumt resonerande.

              *inte spenderar pengar

    Blir matt av tanken att det skulle ”kännas häftigt” att befinna sig i ett land som nyligen stängde gränsen till Jemen så att hjälparbetare och förnödenheter inte kan komma in till de miljoner som svälter i landet. Har vänner som jobbar i regionen och de är helt förtvivlade över denna humanitära katastrof!

    Bella måste vara en stark tjej, vem fan hade orkat med, så mycket kritik.

      Hon har anställda som modererar kritiken hon får.

      Hon väljer bort sådant som ger henne negativ energi har hon ju skrivit. Ibland kanske man bör ta till sig viss kritik.

    Jösses vad provocerande hon kan vara! :O Hahaha.
    Tacolov tycker jag fortfarande att hon är inspirerande på många sätt men ibland… undrar man… ganska mycket… hur hon tänker….

    «It matches with my abaya» ?‍♀️

    Har tanken slagit er att muslimska kvinnor inte vill befrijas av det västerländska samhället?

      Du kan inte stava, men du är tvärsäker på hur andra ser på sina liv?

        Och tvärsäker är ett ord som man använder i akademiska sammanhang. ??‍♀️

          När blev den här bloggen ett akademiskt sammanhang?

          Oj, visste inte att denna blogg räknas som akademiskt sammanhang. Tog det för ett kommentarsfält i en blogg och det mest effektiva är enligt min erfarenhet att anpassa sin språknivå efter budskap, målgrupp och kanal.

      Finns iaf några som tagit sig hit som hävdar det

        Oftast Iranier eller kurder ja

      Poängen är att just nu spelar de ingen roll vad de VILL göra eller tycka. De är förtryckta av sina egna ledare och sitt rättssystem. Hade de fått utrymme att välja hade det säker varit många som fortsatt leva på samma sätt som innan men då är det FRIVILLIGT.

      Nej, det är klart, kan man välja att vara omyndigförklarad och få hela sitt liv styrt av sin far/bror eller make, varför välja frihet liksom. Väljer man att bo i diktatur och överlämna sin rätt att fatta beslut om sitt eget liv till någon annan, fine be my guest. Det väsentliga är att du ska ha fått fatta beslutet själv. Jag väljer att tro på mänskliga rättigheter och demokrati, inte att skönmåla ett land där kvinnor är omyndiga och de facto aldrig kan fatta beslutet själv.

    Men snälla, orka gnälla på Bella… ?

    Jag har bott i Saudiarabien som tonåring, i tre år. Vill påtala att som västerländsk kvinna får en mer respekt och kan röra sig mer fritt på tex köpcentrum. Men jag minns det som att min mamma höll sig ändå väldigt mycket mer till de ”rikare” stadsdelarna när hon handlade mat eller shoppade, eftersom i utkanterna kunde hon ändå, trots västerlänning, råka illa ut ifall hon inte bar sjal. Jag som 12-åring tyckte mest det hela var ett häftigt äventyr men min mamma upplevde sig förminskad och förnedrad som kvinna, utan möjlighet att jobba och behöva min pappas påskrift för att göra i princip någonting. Det är så vidrigt och nu i efterhand kan jag förstå det, men just då kändes det typ normalt. Offentliga avrättningar på söndagar var liksom vardag… nej, givetvis såg vi inte sådana. Men de skedde ju. Varje söndag…

      Precis det blir så hånfullt när Bella beskriver landet som inte så jobbigt/farligt när hon som västerlänning har större frihet i landet än dess (kvinnliga) invånare. No shit, Sherlock. Och tycker hon att det blir jobbigt har hon lycen att lämna landet – utan tillstånd från en man. Men i hennes värld är det en rolig grej – köpa en ny Chanel som matchar hennes abaya ?

    pingis urringning här är väl lite onödig, fastän de är på svenska ambassaden… https://www.instagram.com/p/BbP8JyIlY21/

      Fast alltså, vad unket skrivet. Hela debatten här har handlat om att ingen annan lägga sig i hur kvinnor klär sig. Innan fick de kritik för att de tog på sig abaya, nu för att de har för lite kläder på sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.