Är det här någonting att skryta om verkligen?

Amir/Rosanna:

Amir och Rosanna gick in MediaMarkt och köpte på sig mobilabonnemang där det ingick högtalare värda 4000 kr som de sedan sa upp på en gång och fick på så vis behålla högtalarna som i alla fall Rosanna nu försöker kränga på både sin Instastory och nätet – någonting som de dokumenterade för att sedan glatt lägga ut på Youtube.

Kanske inte olagligt i ordets rätta bemärkelse men knappast någonting att skryta om? Är detta vad vi vill ha som förebilder till våra barn?
Så här kommentarer nämligen deras unga följare och fänz. Det här känns ungefär lika genomtänkt som det där att man ska gömma sig och övernatta i affärer, filma det och lägga ut det på Youtube. 

Tack för tips!

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Usch

    Du har verkligen satt mig på modd?! Gud vad patetisk. Visar bara att du inte kan ta det minsta kritik, eller snarare ifrågasättande. ?

      Ganska patetiskt att ta illa vid sig av att man är satt på modd :’)

      Skriver du kränkande kommentarer ska du va på mod. Vi vill inte läsa dina sunkiga kommentarer så bra att Camilla håller koll på dig ?

      Men palla vara kränkt. Jag verkar vara på permanent modd, och? Mina kommentarer släpps igenom förr eller senare. Uppenbarligen har jag skrivit ngt som Camcam inte gillar, det är bara att tugga i sig. Det är ingen mänsklig rättighet att kommentera bloggar!

      Camillas små minioner ?

    Någon skrev ju att mediamarkt ändrade erbjudandet nu att man måste köpa telefon för minst 2000 kr efter att folk gjort precis såhär och köpt telefon för 200 kr för att få högtalarna. Så verkar inte som de gjort något olagligt. Men samtidigt, vem skaffar 7 abonnemang… Det är ju systematisk utnyttjande. Inte så de bara gjorde det variant gång. Anyhow, Det jag tänker är väl mer hur ofräscht dom får sig själv att framstå.. Tänker med framtida samarbeten.. Och ja, extremt hur detta påverkar barnen. De är lättpåverkad och kollar på dessa klipp och det riktigt vrider sig i magen när man tänker på hur fel det kan bli.

      Men vem fan låter sina barn kolla på sånt skräp?!

        Hur många föräldrar har tid och möjlighet att sitta bredvid 24/7 och dubbelkolla exakt allt som barnen kollar på?

          Men va? Vår sjuåring har inget tillfälle att titta på youtube utanför vårt sällskap, den dagen hon får det kommer vi att diskutera det hon sett online när vi inte är med. Sina första 7-8 år har hon däremot spenderat helt befriat från amir, jockiboi och annat skräpinnehåll. Så ja, det finns.
          Detta tröttsamma argument att föräldrar skulle behöva närvara 24/7 för att barnen inte ska bli sabbade är sån bullshit som kommer som ett brev på posten vid precis varenda diskussion där föräldraansvar efterlyses. Som förälder bör man göra så mycket det går samt från dag 1 inpränta värderingar i barnet som gör att det kommer att göra rätt val framöver. Nej det funkar inte 100% men sannolikheten för att det blir en vettig människa av ungen är bra mycket större om föräldrarna gjort ett bra jobb.
          Så sitt du där och tro på skiten du skriver. Den blir inte mer sann för det.

            7-8 åringar är väl lättare att ha koll på. Men hur gör du med 14-17 åringar och äldre som sitter och tittar på den här skiten från sina mobiltelefoner?

              Det står väl i min kommentar hur vi kommer göra.

                Så naiv du är anonym. Tror du på riktigt att dina barn kommer att berätta om allt de har sett på youtube?

                ”Först kollade jag på porr, sen gick jag in på youtube och kollade på Amir”

                Lol.

            Håller med anonym. Värderingar är a och o

          Med yngre barn kan man begränsa skärmtiden och under den tiden ha lite koll på vad de sysslar med. Man kan också regelbundet gå igenom sökhistoria, besökta sidor, samt så klart installera olika typer av spärrar.

    Fast kommentarer om att fansen älskar dom och att dom är bäst står på alla videos så det är inget specifikt för just den videon/händelsen

      Och? Problemet kvarstår. Det är fortfarande yngre (barn) som tittar och ser upp till dessa sk influencers (förebilder).

    Jag kollade på vloggen igår och tänkte väl mest att det kan nog vara mycket troligt att media markt bara vill med av med högtalarna. Det kanske är utgångde modell och bara kostar i lager. Och det blir ju extra merförsäljning för media markt om amir och rosanna måste köpa på sig telefoner ur kampanjlådan. För även om det inte är så mycket pengar, endast 199:- för telefon och 199:- för högtalare så är det nog helt klart ett bra drag för media markt som på så sätt frigör yta och får in lite cash för skit telefoner/högtalare. Det är min tanke men jag kan ha fel, det kanske också vara så att någon kampanj snille missade en viktig punkt och det var just det att man kunde kringgå systemet..

      Fast det står ju att högtalarna kostade 4000kr inte 199?

          Tydligen så var dom inte så lätta att kränga för nu är dom nere i 1900 kr. Hoppas ingen nappar!

    Skaffa sju abonnemang, det är sju stycken olika kreditupplysningar. Vilket kommer ge dessa personer problem när dom kommer behöva ta lån i framtiden. Dom flaggas som ”risker” i bankers system när detta dyker upp. Men visst, grattis till högtalarna…..

      Fast om ett år är kreditupplysningarna borta så det är nog ingen fara.

        Som tidigare konsult på UC så kan jag meddela att så är inte fallet. Men du är säkerligen ung och vet inte hur det fungerar. Tar någon en UC på dig så kommer de senaste årens förfrågningar med.

          Fast det beror ju på vilken typ av kreditupplysning som tas. Finns ju olika nivåer.

          Jag utgår nu från att kreditupplysning som tas var tredje gång jag beställer mat.se eller mathem på faktura inte ligger som belastning och tas bort varje år. Samma borde det vara med dessa telefoner.

          Säker på att du inte är konsult via studentwork i receptionen på UC?

      Om det är en personupplysning som tagits så ja, men de kan lika väl bara ha tagit en mikroupplysnig som ej påverkar

        Mobiloperatörer tar inte mikroupplysningar.

      Ser det illa ut att ha många kreditupplysningar?? Även fast man i varje kreditupplysning fått bedömningen: Kreditvärdighet – mycket hög! Och inga betalningsanmärkningar etc OCH inte tusen lån och krediter utan bara några? Jag köper ofta grejer som jag betalar med Klarna, köpte t.ex. flygbiljetter igår. Klarna-fakturan betalar jag sen hel och hållen vid första tillfälle. Men varje gång görs ändå en kreditupplysning på mig, så isåfall borde jag ligga jättyerisigt till 🙂 Fastän jag har få lån och krediter, färre än de flesta.

        Klarna undviker kreditupplysningar så gott dom kan. Det tas endast vid större belopp eller om du inte har handlat av dem tidigare. Dom går mest på sin egen data av dig som kund när dom fattar sina beslut ang kreditvärdighet.

        Ja, din kreditvärdighet sjunker för var kreditupplysning som görs. Men Klarna och andra delbetalning göra oftast genom en så kallad micro-UC och de registreras inte på samma sätt.

        Desto fler kreditupplysningar (alltså inte micro) desto större risk att den kunden kan ha ett riskbeteende med ökade inköp på avbetalningar etc.

        Har jobbat på bank i över åtta år och sett skräckexempel på kunder som har en jättebra ekonomi men gjort 15 kreditupplysningar för att tex ”jämföra lån” och då ligger de där i 12 månader sen. Desto fler kreditupplysningar desto högre ränta på tex ett privatlån (dock ej bolån).

          Precis det hände mig. Skulle ta ett lån och jämförde olika lån på nätet men ringde sedan min egen bank för jag ville ha hos dom. De ville då inte ge mig lån pga min dåliga rang där. Förklarade att jag bara jämfört lån och de var fortfarande enormt skeptiska men eftersom jag varit kund länge kunde jag bara komma ner och ta ett snack med dem personligen så gick lånet igenom. Vet inte om de upplyser om detta på olika jämförelsesiter men då gjorde de INTE det.

        Ju oftare Klarna tar upplysning på dig desto större ”risk” är du i bankers system. Så sluta handla på kredit är mitt råd.

          De tar en upplysning första gången du vill handla på faktura och då har jag för mig att det gick via en konkurrent till UC och därmed inte syns hos UC (som alla banker går via). Annars går de på sin egen info
          E-handel genererar ej frågor som belastar dig. Dock får du alltid hem en kopia (eller digitalt om du har digital brevlåda) om någon har begärt ut din information
          Förfrågningar kan påverka din score så man ska vara restriktiv. Det är tex därför det är bra med låneförmedlare då endast en förfrågan registreras men din ansökan skickas till flera banker så att du får flera olika erbjudanden.

        Handlar också alltid på faktura, Klarna, för att slippa bli blåst av företag. Klarna har bara, vad jag vet, tagit EN kreditupplysning och det var för flera år sedan och första gången jag handlade på faktura. Betalar man sedan sina fakturor i tid så antar jag att man bara åker med hos Klarna som befintlig kund, eller?!

          Det stämmer!

            -Puhh, tack! Blev lite nervös där ett tag…

    Bra reklam för Mediamarkt.
    65.000 har sett klippet (än så länge) och dom har ”fått” produkter för 28.000. Billigt sätt för MM att synas…
    Undrar vem som gjorde det bästa kapet 😉

    Men alltså Amir och Rosanna. Vad är det för skräp till människor som gör så? Väx upp någon gång nu snälla.

    OT men ändå inte, vad hände med Amirs två hundar?Han har inte kvar dom om jag förstått det rätt? Var några år sedan jag följde honom.

      Han la upp en video om detta, sök på ”amir akrouti vad hände med mina hundar? #deeptalk” det är ett klipp på 7min och 17 sek 🙂

        Kan du inte bara kortfattat förklara om man inte vill ge klick eller lyssna på en video?

        Varför svarar du inte bara på frågan?

        Haha, tack för svar CA. Jag hade väl egentligen hoppats på att någon hade en kort sammanfattning bara men nu gick jag in och kollade klippet så då tänkte jag att jag kunde ge en kort sammanfattning för er andra som var nyfikna så slipper ni kolla klippet.

        När dom flyttade tillbaka till Sthlm så hade dom inte längre tid för hundarna och Amirs mamma fick ta hand om dom istället. Mamman fick sedan ett nytt jobb och hade inte längre möjlighet att ha dom så dom fick tillslut flytta hem till Dogges farbror, om jag förstod det hela rätt.

          Inser nu hur rörig min kommentar blev, ledsen för det. Ligger här hemma i hög feber så är lite snurrig i huvudet just nu haha.

          Tack LA! Att folk inte tänker ett steg längre innan de skaffar hund är för mig ett under. Fattar inte och blir så jävla förbannad av sånt.

          Inte hade tid för hundarna bara för de flyttade till Sthlm? Löjligt! Va skulle de va för skillnad. Djur tar man hand om oavsett om man har skaffat ett!

    Men om de ångrar köpet måste de väl lämna tillbaka allt? Annars så står de med sju abonnemang som måste betalas för?

      Men varför inte titta på klippet innan du kommenterar?

        Hon kanske inte vill ge klick till dem eller slösa nästan 10 min när du bara kan ge henne ett svar direkt?

        Haha älskar aggressionsnivån i detta kommentarsfält.

        Var på jobbet och scrollade lite snabbt på rasten. Orkade inte kolla. <— där är din förklaring

      De ångrade inte köpet utan ringde bara upp tele2 direkt och sa att de ville säga upp sina abbonemang. Så de betalade bara 199:- för telefonen

    Kan någon reda ut detta med X iphone och alla kändisar? Nu skriver Läckberg om telefonen och taggar Telia utan reklammarkering och då antar jag att det inte är ett samarbete. Har folk uppgraderat sina telefoner inom sitt abonnemangsavtal på typ samma sätt som alla åkte på samma kryssningsbåt till Karibien och betalat själva? Varför får vi då helt plötsligt veta att de bytt till samma telefon och varför taggar de en operatör om det nu är helt utan samarbeten? Haha, känns som om jag blir hjärntvättat med denna jäkla iphone och något skumt ÄR det.

      Det här med att de får nya telefoner har med deras abonnemang och avtal att göra. Vet inte hur det är med Telia med Tre har något som heter ”3first” har flera här i kommentarerna förklarat, därav iPhone X-boomen i sociala medierna.

        Varför är jag satt på mod Camcam?

        Ok, jag har missat tidigare inlägg. Så då har alla blivit erbjudna en X iphone som uppgradering och de har inte fått välja en ny telefon själva. Tycker fortfarande att det är konstigt att så många valt att nämna telefonen denna gång och taggar operatören. Har inte uppfattat att det är så tidigare när folk bytt telefon oavsett om de har 3first eller liknande. Men allt är säkert oskyldigt och korrekt markerat.

    Off topic: Englas inspopodden, åsikter om detta?

      Jag har alltid tyckt om Englas (få) vloggar pga hennes röst. Nu har jag lyssnat igenom de två första poddavsnitten, och det räcker för mig. Somnade idag när jag lyssnade på avsnitt två; så tråkig var den.

    Rosanna är verkligen ingen sympatisk människa de gånger jag mött henne. Betedde sig precis som hon gjorde i ”Under samma tak” som gick på svt 2015. Amir trodde jag dock bättre om.

      Har dessvärre fått samma uppfattning. Då har jag ändå stött på henne några gånger, så det var inget enstaka tillfälle liksom. Nu ska det tilläggas att det här var några år sedan så hon kan ju vara annorlunda idag…

    Det här är Kissies lägenhet va? 🙂

      Yes, Amir hyr den av henne sedan nu i månadsskiftet 🙂

    Amir har ändå tur att de varit så snälla. När man tecknar ett avtal i butik har man ingen ångerrätt. Tecknar man avtal över telefon gäller distansavtalslagen = ångerrätt i 14dagar

    Att lägga upp detta på YouTube är ju superdumt men själva grejjen tycker jag inte är fel alls! Det är väldigt vanligt att man kan göra såna här ”deals” och vissa får in extrapengar på det/sparar pengar. Självklart hade jag tyckt det var moraliskt fel om det drabbade en privatperson men nu är det stora företag som har hur mkt pengar som helst och ändå ”klantar” sig , som Samir säger. Han/Hon som skapat kampanjen har inte gjort sitt jobb.

      Jag tycker inte alls det är OK bara för att det rör sig om stora bolag. De kämpar tillsammans med sina mänskliga abställda minst lika mycket som mindre bolag för att inte tappa (tro mig, jag har nästan endast jobbat åt stora bolag). Att det skulle gå bra för Mediamarkt bara för att de är stora stämmer inte nödvändigtvis. De kanske omsätter otroliga summor, men vinsten är nog inte lika fin.

    Klippet verkar vara borttaget nu?

    Fyfan vad sjukt men skrattade så jävla hårt åt detta. Dock mest för att de är så pantade och lägger upp det på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.