Hur Alexander Bard reagerar när han avbokas..

Instagram/#metoo:

https://www.instagram.com/p/Ba9QdpcgNXq/

Tjejerna bakom podden ”Det goda samlaget” valde att ställa in den planerade inspelning de hade inbokad med Alexander Barn efter hans uttalande i #metoo-debatten.
Klicka till höger på bilden för att att komma till den två bilderna med hans minst sagt syrliga svar.

Jag backar tjejerna i sitt beslut att inte ha med honom – jag önskar bara att Blondinbella kunde fatta samma beslut angående sin onlineserie men det kommer aldrig hända…

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra gjort-rätt gjort!!

    Om han ändå hade DRUNKNAT i tackmail. Karman ändå…

      ????

    Heja Iza och Frallan! ❤️

    Så tröttsamt att du alltid måste pika mot Bella, har hon snott din pojkvän i ett tidigare liv eller?
    För övrigt håller jag helt med om Bard!

      Detta är dock en fullt legitim pik.

        Håller visserligen med, men de andra 111 pikarna är inte riktigt lika legitima.

      Hade det varit någon annan som intervjuat honom så hade ju samma pik riktats åt den personen. Nu råkar det vara Isabella…

      Bella intervjua honom innan han sa detta. Kan faktiskt inte tycka hon måste kassera den intervjun för det. Är likgiltig inför det. Jävligt bra av den podden att ställa in dock, speciellt om den har med sex att göra!

    Aftonbladet, Göteborgsposten och Expressen har kolumnister som står på hans sida, han DRÄNKS i tackmail och han påpekar att han är inbjuden i andra intervjusammanhang.

    Dagens vansinniga pöbelstyre var det va?

      Jo precis. Problemet verkar snarare vara att det finns så många som inte håller med honom. Man kan också undra hur man kan hålla fanan så högt och samtidigt vilja bojkotta PK-poddar dvs de som inte håller med honom? Varför ska inte han som är så himla duktig på yttrandefrihet deltaga i alla typer av sammanhang, inte bara de som bekräftar honom.

      Jag tycker inte heller man ska hänga ut folk för övrigt. Men nu skrev ju inte Bard enbart att man ska vara försiktig med uthängningar, vet inte varför han lådsas det.

        Ja, knivigt det här med yttrandefrihet. Så viktigt att påpeka rätten till yttrandefrihet och samtidigt försöka förlöjliga alla som inte tycker som en själv.

    OT!

    Kolla in Pingis InstaStory på klippet där Bella står och presenterar LCC’s produkter ? såååå dålig engelska hon har! Jag får nästan anstränga mig för att kunna förstå henne.

      Kanske dags för Bella och vara som alla andra och ligga i soffan, pilla navelludd och glo på engelska serier på Netflix. Stäng av undertexter så har Bella sin produktiva tid inklusive engelskalektion. Det upplägget borde till och med assistentSimon godkänna.

        Jag har faktiskt inte tänkt så men du har såklart helt rätt. När jag lyssnar på Bella känns det som när någon stod vid tavlan på en engelska lektion i skolan. Förstod inte riktigt varför hon var så långt efter men det är klart att hon inte fått det gratis som oss flesta andra om hon inte kollat så mycket på tv och serier

          Hon var heller inte närvarande vid engelsklektionerna i skolan. Hon skrev ju ett inlägg om hur allt gick för långsamt så hon pallade inte det långsamma tempot…

            Jag är inte ett fan eller hater av bella oftast brukar jag inte orka kommentera om henne, men nu är det ju så att hon har adhd och som en annan med adhd så förstår jag va hon menar här. När jag hade lärare som lät mig komma och gå lite som jag vill, typ gå när jag var klar med uppgifter och slapp för långa föreläsningar lärde jag mig mer och slapp va den där störiga i klassrummet. För våra hjärnor kan fokusera superbra men inte för länge utan paus.

      Har ni hört Volvos nuvarande VD tillika Scanias förra VD prata engelska? Svengelska precis som de flesta andra gubbar i näringslivet. De verkar uppenbarligen klara sig helt okej ändå. Men det kanske bara är unga tjejer som måste vara rakt igenom perfekta i allt de gör?

        Skillnaden är väl att när dessa gubbar (och gummor) gick i skolan var det inte så prio med engelska som det var när Bella gick i skolan.

        Eller så kan man kritisera Bellas engelska utan att man måste dra in Volvos VD.

        Linn, det tjänar inget till. Brudarna här tar vara på varje tillfälle att få hata lite på Bella… ?

          Hat är väl lite att ta i. Man ska väl få kritisera något utan att det klassas som hat eller avundsjuka?
          Tycker det är väldigt konstigt när 90talister har dålig engelska då vi växt upp med engelsktalande tv, engelska sen lågstadiet/mellanstadiet plus att internet blev världens grej sent 90tal så man började hänga på tidiga (engelsk språkliga) sociala medier (Myspace tex) man har lixom inte kunnat undvika detta språk…

            Nej, men alla är inte bra på språk. Många svenskfödda kan knappt prata ordentlig svenska och sen finns det dom som lär sig ett nytt språk på några månader. Det känns fånigt att kritisera.

              ….. skriver som många andra – min åsikt inte fakta. JAG tycker det är konstigt att 90talister är dåliga på engelska men det betyder inte att alla 90talister är bra på engelska.
              Min bästa vän tex var ”dålig” på engelska men sen jag flyttade utomlands och hon kommer och hälsar på har hennes engelska utvecklats massa så får väl vänta tills Bella hängt världen runt då 😉

          Att hennes engelska inte är på topp har jag inte så mycket problem med, tycker snarare att det är häftigt att hon gör vad hon gör trots språksvårigheter. Dock tycker jag det är ett stort problem att de engelska översättningarna, både i trailern, hennes blogg och intagram är så pass undermåliga som de är. Borde inte vara svårt att hotta bättre översättare.

        Hade Martin Lundstedt varit stor på sociala medier hade vi säkert haft anledning att diskutera hans dåliga engelska också.

          Ja men visst, verkligen sannolikt ??

      Bella gör många fel. MÅNGA fel. Men att kritisera henne för att hon är dålig på engelska känns lågt. Hon försöker iaf tala ett språk hon inte är bekväm med.

      Näää fy, vad plågsamt att titta på. Påminner om när man var 15-16, på semester utomlands och skulle beställa mat på restaurang.

      Snälla Cam, lägg upp klippet.
      Faaaan måste väl skaffa insta trots att jag bojkottat deltagande i social media i hela mitt liv.

        Oj, nu hamnade jag fel. Pingis instastory med Bella som snackar om produkterna syftade jag på.

      Alltså suck, jag blir så trött på svenskar som ska klaga på andra svenskars engelska hela tiden. Jag bor i Australien och träffar folk från olika länder dagligen, alla pratar mer eller mindre bra engelska. Jag har aldrig träffat någon aussie/person från annat engelsktalande land som klagat på någon för att den har ett konstigt uttal, bygger meningar på fel sätt osv. Så länge personen gör sig förstådd så är det liksom inte ett problem. Däremot ÄLSKAR svenskar att klaga på andra svenskars engelska, så himla löjligt. Jag förstår verkligen inte varför. Jag tycker personligen att det är häftigt att folk vågar prata på ett annat språk som dom inte är helt bekväma med, sluta tryck ner folk och lyft varandra istället.

    Alltså lol på hans svar. ’Buhuu jag ville inte vara med i er skitpodd ändåååå’. Låter som när en dissar någon och han ba ’haha hade inte velat ligga med dig ändå djävla fetto’.
    Och i slutet, ’ni får aldrig med mig’ blabla, liksom nä, det var det ju ingen som ville heller. Därför de avbokade med dig. Stackars.

    Att hans mailr bardissimo@gmail.com? Är det på riktigt? Är han 12 Eller? ??

      Då är det nog bara en tidsfråga innan vi får se bevis på det…

        Säkerligen…de hoppas väl på att få bli underklädes – och bikinimodeller.

      Fattade inte riktigt det där med stringtrosorna – ärren efter en magoperation borde väl vara på magen inte på rumpan?!?

      Ja herregud haha.. och så fick Myggis ett omnämnande också… Men varför envisas kvällstidningarna med att skriva om Book heela tiden helt stört.. men kul för Boken att hon nu fick chans än en gång att påpeka och understryka att det handlade om FUNKTION suck Nej det handlade i första hand om utseende, få trindare figur av fettsugning, finare ärr och så större och fastare bröst. Du har haft inplantat innan Anna!! Suck alltså..

    Jag brukade tycka att Alexander var en vettig människa. Fråga mig inte hur jag fått den uppfattningen. Så som han uttrycker sig i sociala medier. Han framstår som en yngre tonåring som inte bör ha tillgång till att uttrycka sina åsikter in public. Även om han inte håller med (vilket i sig är klingar illa) så sättet han uttrycker sig på gör det bara dubbelt så illa. Kallar Cissi Wallin galen. Vad tillför det? Kallar kvinnor för horor. Det tillför ingenting till debatten. Tvärtom så talar det emot honom. En vuxen man som kallar kvinnor för horor. Det får honom att framstå som en pajas och inget annat. Ingen kvinna kommer ta honom seriöst och ingen vettig man kommer ta honom seriöst.

    Jag hoppas det blir en bojkott på Alexander Bard. Vi kan inte ha en förvuxen trettonåring som syns i tv. Jag har till och med svårt att formulera mig och känner inte alls att min poäng når fram. Tycker det hela är så komiskt och sjukt. Hur kan man uttrycka sig så som han gör utan att bli bojkottad av all ”seriös” media?

    Det är nåt som är helt fruktansvärt fel när man som man kan säga vad som helst utan att det händer så mycket… spyr rätt ut på den här skiten.

    Sjukt snyggt hanterat av dem!

    Älskarr bard. Är inte det skägg, skriver efter en starkvinsglägg. Vilken påfallande begåvning. Fast i omvänd mening. Välformulerad förebild, halvfigur för folket… ?

    Funkar aldrig att ” trycka höger på bilden” för mig? Gör jag helt fel eller haha? ?

      Ska komma upp en liten vit pil? Så här – https://imgur.com/a/qFvu3

        För mig med MacBook Pro så ser jag ingen vit pil när jag högerklickar…

      Inte för mig hellee. Fattar inte varför man inte bara skriver ut vad det står eller infogar skärmdump.

    Bard har en hel del bra poanger, aven om jag inte hade uttryckt mig som honom. Tex, HAR nagon egentligen last polisrapporten fran Wallins anmalan. Hon gor en valdigt allvarlig anklagelse och om hon inte kan backa upp detta till 100% ar det verkligen tal om att hon startat en haxjakt.
    Och det stammer ju att eftersom mediefeminister lyfter fram alla grejer som kvinnofortryck kommer verkligt fortryck i skymundan, t.ex. alla overfallsvaldtakter och tortyrvaldtakter som skett pa senaste tva aren. Att kvinnor i vissa fororter och skolor inte ens kan ga ut utan att oroa sig for valdtakt och trakasserier. Men jag formodar att detta ror er som diskuterar har mindre, eftersom ni sakert sjalva bor i trygga omraden och darfor ej behover facea dessa problem…
    /nej, jag ar inte man

      Hej hej,

      Jag förstår inte riktigt vad du menar. ”…kvinnoförtryck kommer verkligt förtryck i skymundan”. Du menar alltså att kvinnoförtryck inte är ”verkligt” förtryck? Överfallsvåldtäkter och tortyrvåldtäkter är fruktansvärda. Men majoriteten av alla våldtäkter sker i hemmet eller runtom och gärningsmannen är familj/vän/någon som står en nära, det betyder inte att det inte är allvarligt. Jag har själv blivit våldtagen av en killkompis (och efteråt – mordhotad och förföljd). Jag kan berätta för dig att det är ett väldigt verkligt förtryck som satt djupa spår, trots att jag växte upp och bor i ett tryggt område. Mina chanser för att få en fällande dom var i princip icke-existerande, då det hade varit ord mot ord och jag innan detta hände hade haft sex med honom frivilligt. Jag hade inga vittnen och skämdes så brutalt att jag inte sökte mig till sjukhus för att dokumentera skadorna. Inte ens i trygga områden, inte ens i närheten av mina manliga vänner kände jag mig säker efter detta. Rättsystemet sviker oss kvinnor som blir utsatta, alla kvinnor som på något vis blir sexuellt trakasserade, verbalt eller fysiskt, i alla möjliga former. Rättssystemet sviker även kvinnorna i förorten. Det finns många problem som finns i förorten som de trygga områdena inte lider av i samma utsträckning. Men kvinnoförtryck finns i alla områden, alla klasser och i alla kulturer.

      Det ena behöver väl inte utesluta det andra?
      Jag tror även att de som håller på med grova sexuella brott även börjat med att kanske tafsat, kallat tjejer för horor osv. Bra då att alla runt omkring reagerar och säger ifrån när någon beter sig illa!
      Jag personligen tror på Cissi Wallin. Jag känner igen smärtan som hon skriver om både när det gäller händelsen men också även nu hur det känns att inte bli trodd på efter alla dessa år.

      Härligt att vi även idag får höra det populära argumentet ”men det finns ju faktiskt de som har det värre.” Hur kan vi bry oss om hundar i Asien som far illa, för det finns ju faktiskt människor i Sverige som är hemlösa. Hur kan vi bry oss om att en majoritet av alla kvinnor i detta land har upplevt sexuella övergrepp av varierande allvarlighetsgrad när det faktiskt förekommer ett antal överfallsvåldtäkter varje år? Att man uppmärksammar/bryr sig om en sak, betyder inte att den andra är mindre viktig.

      Hej, vi vänder på hela ekvationen. Om FV har gjort det CW anklagar honom för, är det fördjävligt, eller hur? Han hävdar att han är oskyldig och då tycker jag att bevisbördan får ligga hos honom. HAN får helt enkelt bevisa att han är oskyldig! Kan han inte det så får han ta de straffpåföljder som kommer. Det är väl rimligt?

      Om du är kvinna så skäms på dig (och på denna del är jag inte ett dugg ironisk)

      /Linda

    Är Bard expert på voyeurism? Låter som något alla som skickar dickpics lider av. Vår tids blottare som verkar föröka sig lavinartat.

    Han är ju för fan helt jävla hysterisk.
    Det är som att debattera med en rabiat babian.

    Men nej, varför Caroline Hainer?!?!

    Kan han inte bara sluta referera Cissi som galen?!! Blir fan förbannad.

      Blir också galen på det! Som att de facto att någon (FREDRIK VIRTANEN) är vän med honom per definition är mer trovärdig än alla andra. För mycket storhetsvansinne, det är som att han säger att han är för intelligent för att föras bakom ljuset.

    Så trött på alla dessa tyckande gubbar som tycker att deras åsikt om allt är rätt och måste höras överallt. Varför bryr vi oss om denna galning som fullkomligt spyr ut sitt kvinnohat. Sätt dig på ett av dina mansläger och sjung Kumbaya, Alexander!

    Bard darrar inte på manschetten.

    Pinsamma, sjuka gubbe! Varför bojkottas inte han också av fyran efter all skit han slängt ur sig ang kampanjen? Det känns som en sån där person som hela livet blivit intryckt att han är bäst, störst och vackrast och nu gått på myten om sig själv …

    Alexander BARN! Hahahahaha garvar läppen av mig! ???

    Och trodde allvarligt inte att jag skulle vara den första att kommentera denna (freudianska/klockrena) felskrivning!

    Tack för att du gav mig en sjukt roligt tunnelbanetur hem, smått vinlullig i natten ?

    FYFAN vad besviken jag blir på Caroline Heiner. Var iofs redan less. Denna kvinna som jag brukade tycka om så som man tycker om bloggare som är självömkande men kan skriva så man fastnar. Men nu. Just nu tjänar pengar på en bok om dickpicks och har suttit i tv och påstått att killar skickar såna för att de tror att man ska bli glad. Komikerns snapphaneoffer mfl ba eh tack? Ofta handlar det bara om makt och övergrepp. Har dock ej läst Carolines bok (”män skickar kukar till mig” heter den va?) så ska ej uttala mig hårt om den. Kanske har den bra poänger trots det där. Men. Nej. Hej då Caroline, hejdå respekten kan känt sen jag följde fifty scenstbloggen. Och aldrig att jag besöker jazzhands igen. Man bokar för helvete inte Bard att uttala sig om övergrepp mot kvinnor. Blä!

      Ja, fattade först inte hur och varför CH nämndes i sammanhanget – men så himla besviken! Supertrist…

      Hej!

      Det känns såklart trist att jag gjort dig – och andra – besvikna. Men det känns också konstigt att bli ett slagträ i en debatt jag inte bett att få medverka i. Eller tillskrivas åsikter jag inte har.
      Alexander Bard är inte med i poddavsnittet för att kommentera kvinnors utsatthet eller hans åsikter om dessa, eller #metoo. Att min bok råkade komma ut mitt under en pågående Twitterstorm är och var ett sammanträffande.

      Min bok handlar inte på något sätt om att ursäkta män som skickar dickpics (varför skulle den?) utan visa på ett fenomen i tiden som har mycket större implikationer, som är en del av något mycket större – ett samhällsproblem och ett samhällstillstånd. Jag skulle tipsa om att läsa den innan jag tillskrivs åsikter som jag inte har, som att den enda anledningen till att bilderna skickas är för att man ska bli glad. Självklart simplifierar jag inte så, det vore helt enkelt förödande om jag gjorde det.

      Att jag tjänar pengar på boken är också en överdrift om än en obetydlig sådan, jag har snarare gått ekonomiskt back på den men det var viktigt för mig att få fram också denna åsikt: för att verkligen få bukt med det obehag många kvinnor känner vid en dickpic (och i förlängningen andra former av sexuella ageranden) så måste vi också prata om varför dessa sker. Det var poängen med min bok vars titel är en hyllning till feministen Rebecca Solnit. Och för att nå dit har jag också behövt prata med folk som jag inte nödvändigtvis delar åsikt med.

      Hälsningar
      Caroline Hainer

    Har aldrig förstått varför tv4 envisas med att ha med Bard i olika sammanhang. Men ibland har han en poäng i det han säger, och han vågar iaf säga vad han tycker ibland säga sanningen och det gillar jag normalt men jag ogillar Bard ändå.
    Jag lyssnade på Ann och Anithas podd och jag måste säga att jösses vad folk läser in, letar fel och förvränger. De skammade ingen och försvarade ingen, de pratade bra och sakligt och om sina egna upplevelser. Bra podd som jag kommer fortsätta att lyssna på.

      Är du medveten om att de har klippt om podden efter all kritik? Du har förmodligen lyssnat på den friserade upplagan.

        Nej tror inte att de har klippt om den, de säger det folk reagerar på och nämner Cissi flera gånger i båda avsnitten MEN det verkar som att folk missförstått en del, tolkat in, letat fel och förvrägt. Tror inte den är omklippt!

          Jag har lyssnat på originalversion. Och på den omklippta varianten. Lägg ner!

    (Jag varken försvarar eller står på någons sida)

    Tycker det är rätt intressant detta. Nu med bard. Han utrycker en åsikt (och vågar stå för de till skillnad från många andra. Sedan om han har rätt eller fel är en annan diskussion) men eftersom han då står på den ondas sida i detta fall. Ja då skall han bojkottas. Indirekt blir de ett drev mot honom. Tycker de är konstigt med tanke på yttrandefrihet. Ja jag kanske inte håller med i hans uttalande och anser att de är kvinnorförnedrande. blir lite känslan tänker du fel får du inte vara med och leka. Och jo. Tror han vet precis vad hans uttalande skapat för kaos.

      Tekniskt sett betyder yttrandefrihet att staten inte ska begränsa en privatpersons möjlighet till att yttrycka sina åsikter. I ett land som Sverige har vi väldigt bred yttrandefrihet men med vissa gränser (tex ej tillåtet att hota eller hets mot folkgrupp).

      Att företag eller andra privatpersoner bojkottar honom är alltså ingen begränsning av hans yttrandefrihet. Folk har rätt att faktiskt bojkotta och kritisera honom om de vill eftersom det är deras yttrandefrihet också.

      Ska en inte få bojkotta någon som tex sprider nazistisk propaganda enligt dig?

      Men, Maria – eftersom han är en offentlig person med makt inom media så ÄR det problematiskt när han slänger sådan dynga omkring sig. Det är ju inte bara ”jag håller inte med” – resonemang utan det är ju direkta påhopp på alla som inte tycker som honom! Hur i hela fridens namn kan det då vara ett problem att folk vill starta drev? Sådana inskränkta människor som Bard borde inte få ta sådan plats i offentliga sammahang. Punkt!

      /Linda

      AB får väl yttra precis vad han vill? Och gör så också. Men ingen annan är väl skyldig honom ett visst utrymme i sina kanaler? De har väl också rätt att yttra precis det de vil och med vem de vill? Eller är yttrandefriheten enkelriktad så att det bara är AB som har rätt att yttra sig och alla andra ska stå klara med megafonerna och upprepa det han sagt – annars är han bojkottad och förtryckt? (snyft snyft)

      Du har inte förstått vad yttrandefrihet är. Yttrandefrihet är att man har rätt att säga vad man vill. Det innebär däremot inte att man har rätt att säga vad man vill utan att få kritik, mothugg eller konsekvenser.

      Försökte vi sätta honom i fängelse eller sätta munkavle på honom hade det varit mot yttrandefriheten. Att kritisera honom, välja bort att jobba med honom eller bojkotta program han medverkar i är en del av min yttrandefrihet.

    Sammantaget så finns det få saker som svenskar överskattar så mycket som sin förmåga att tala engelska. Att vi är rätt bra i internationella jämförelser säger ingenting.

    Alexander Bard har verkligen sjunkit i mina ögon sen hans senaste uttalande! Hur kan man påstå att någon som är utsatt för sexuella övergrepp är en galen toka? Det är ju snarare han som är en tokig gubbe!

    Han har hybris. Fran och med nu är det han som kallas galen toka, han har verkligen förtjänat det namnet!

    Han är fan definitionen av ”vit kränkt man” trots att det uttrycket känns lite 2016.

    Många verkar mena att det enda sättet att hantera någon som har dumma åsikter på är att bojkotta denna och vägra all form av kontakt med hen. Och att om man inte bojkottar så betyder det per automatik att man ställer sig bakom personens åsikter. Är det jag som misstolkar eller är det så många av er ser på saken? Kan ni i så fall motivera varför ni ser på det så?

      Jag tänker att man kan undvika att ge honom plats på sina plattformar där man sprider hans ord till många människor, därför att man inte kan stå bakom det han säger. Hade jag en podd så skulle jag vilja kunna stå för det som sägs alternativ bemöta det på ett bra sätt. Det finns gott om andra platser Bard kam uttrycka sig på. Man kan bojkotta företag/personer som gör fel enligt en själv för att markera, men det är ju inte direkt något tvång att bojkotta. Beror nog väldigt mycket på vad det handlar om också. Jag skulle ju inte bojkotta min morsa för att hon sa något klantigt, men skulle hon mörda någon skulle jag definitivt bojkotta henne.

        Men vad händer om han får sprida sitt ord? Om det han säger är dynga så kommer vettigt folk att höra att det är dynga. Jag tror personligen att det bästa sättet att bemöta dåliga idéer på är med bättre idéer, så om jag hade en plattform hade jag gärna bjudit in människor med andra åsikter än jag så att jag hade kunnat bemöta dem med motargument.

        Om de enda som låter Bard prata är folk som redan håller med honom, så kommer han att stå oemotsagd. Och då kommer han att kunna övertala en massa människor som inte riktigt vet var de står om att han har rätt.

    Heja Bard!

    Han har ju helt rätt i den här frågan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.