Vad pågår i Riyadh egentligen?

Blondinbella:

Bella och Pingis blev precis evakuerade från sitt hotell i Riyadh eftersom att det tagits över av regeringen. Läskigt värre, trots att deras manliga sällskap säger att det inte är någonting att oroa sig för.
Mjaaa…jag har nog suttit i lugnare båtar…

Vem mer än jag hade satt sig på första flyger hem räcker upp en hand? ✋?✋?✋?✋?✋?

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har tagit med pick och pack och tagit första bästa flyg hem!

      Eller så fortsätter vi bojkotten mot AB och läser här ist:

      https://www.expressen.se/dinapengar/preem-agaren-gripen-i-saudiarabien/

    Usch nej. Tyvärr har alla terrorattacker skrämt mig,så skulle inte våga vara kvar. Men var de inte oroligt där redan innan de reste?

      Tror det hade börjat blir lite mer oroligt än vanligt dagen innan de reste

    Får mig att än en gång fundera över varför de just väljer Saudi som marknad… såg förresten en inte så bekväm Bella i abaya på Pingis instastory… kan inte vara så himla avslappnat och enkelt att hantera allt nytt tänker jag.

      måste du fundera över det? såklart för pengarnas skull, och som bella säger, ”för att göra skillnad” ??

        Ja alltså jag förstår ju att det är pengarna såklart. Men kan ju tycka att det borde finnas andra länder att tjäna pengar i, men ja – som ni skriver är ju pengar det viktigaste för Bella och är Saudi Arabien där man tjänar bäst så blir det ju där de etablerar sig oavsett omständigheterna.

      Bella pratar om systerskap och bla bla..
      Men väljer samtidigt ett land som inte har en uns av feminism… Mer åt andra hållet…

      Men som vanligt hycklar hon och enbart pengar spelar roll.

        Hon pratar om det bara när det gäller henne själv.
        Hon hängde ut Katrin i sin blogg när Katrin hade lagt ut en bild på sin son och rumpan syns och Bella skriver genast ett inlägg ”inte ok Katrin”.

        Hon tyckte att Mia skulle ta det direkt med henne men aldrig att Bella behöver göra samma sak.

        Så kvinnorna i Saudiarabien förtjänar alltså inte att få köpa hudvårdsprodukter eftersom att de råkade födas i ett land som Saudi? Ok.

    Jag hade varit mer orolig över missilen de sägs ha stoppat utanför Riyadhs flygplats än arresterandet iom anti-korruption. Och om jag varit där som svensk vid svenska ambassaden hade jag känt mig ok över just själva arresten. Men inte över missilen som nu kommit så nära staden.

      Missilen sköts upp av den Iranstödda shiamilisen Houthi-rörelsen i Jemen.
      Saudis luftvärn med Patriot-missiler sköt ned den innan den han ställa till med skada.
      Sverige är tydligen snart redo för att köpa in Patriot också. Bevisligen ett fungerande luftförsvarssystem 🙂

        Alltså älskar det här kommentarsfältet. Man behöver knappt läsa tidningarna, Allt länkas, bloggar, insta, tidningsartiklar, nyheter, även skvaller så klart, folks åsikter om både högt och lågt och personliga tankar som man undrar över. Ni är verkligen underbara:)

        Tack Anton för svar 🙂 det är ju kanon att ett sådant system finns och fungerar (dock sjuk värld vi lever i när det behövs). Men jag hade ändå varit mer rädd för skjutande missiler än gripandet iom anti-korruptionsingripandet.

    Hålla sig till Usa rekommendationer är inte fel och än så länge uppmanar de bara till försiktighet. Men det görs till många länder. Finns en hel del länder där det är så, även Thailand dit många åker.
    Tror att säkerheten är stor på de stora internationella hotellen men turista i Riyadh verkar inte vara kul.

      UDs ska det stå, USA hade jag inte litar på

    Jag är mest förvånad över att både Bella och Pingis verkar så totalt bortkomna när det gäller händelserna i Saudi dvs kronprinsen ”långsamma statsomvälvning” kallad antikorruptions-åtgärder. Och de gripanden som gjorts med ”husarrest” på lyxhotell som följd.
    Om nu Bella och Pingis tillbringat två dygn och träffat diplomater från svenska ambassaderna i Abu Dhabi och Riyadh plus i Dubai haft möjlighet att kolla på CNN och BBC World på hotellet, varför är de då så förvånade över vad som händer när de kommer fram till Riyadh?
    Jag trodde för den delen att de inte skulle kunna resa till Saudi från Dubai över huvud taget. Men det verkar som Saudi vill att det ska vara business as usual.

    Behöver hjälp! Jag har så extremt fula ben och fötter pga åderbråck och ytliga blodkärl. Jag tror inte jag kan göra något åt det genom vanliga sjukvården för det ger mig inga fysiska problem, än. Är det någon som har gjort någon typ av ingrepp som inte kostat skjortan eller har något annat tips? Har börjat googla men vet inte vart jag ska börja. Mvh fulast ben

      Blir så himla ledsen av sånna här kommentarer. Jag är höggravid och graviditeten har inneburit bristningar och ytliga blodkärl över heeela rumpan, låren, vaderna och höfterna. Min man försöker övertyga mig om att det inte spelar någon roll och att jag ändå är fin, men så läser man en sån här kommentar och känner sig som den äckligaste i världen.

        Fast nu tycker ju jag så om MINA ben och ingen annans. Jag har haft så här sedan i början av tjugoårsåldern (är 30 nu) och det blir bara värre för varje år. Om någon enbart såg mina ben skulle se tro att jag är över 60 och jag mår dåligt över det här. Ja det är väl pga skönhetsideal jag känner så men när jag ser 70åringar som har slätare ben än mig känns det inte så kul. Jag tänkte verkligen inte att någon skulle ta illa upp och sorry för det isåfall!

        Jag är säker på att att din parner har helt rätt i vad han säger och lycka till med graviditeten! ?

        Det finns inget som är så vackert som gravida kvinnor.

      Gjorde inte Maria Montazami någonting i hollywoodfruar någon gång? Tog hon inte sprutor?

      Vänd dig till en plastikkirurgisk klinik, de problem du beskriver brukar kunna lösas med injektioner. Priserna varierar mkt beroende på vart du vänder dig men jag skulle rekommendera en seriös klinik med medicinskt utbildad personal.

      Testa sjukvården trots allt. Man kommer en bit med att man lider av det psykiskt också. Och åderbrocken lär de ju ändå få ta. Bara fråga om tid. Min moster fick hjälp (ok många år sedan nu) men fick det via sjukvården och det syns inte längre. Ändå operation…. Lycka till

      Har också fått ytliga blodkärl på låren efter graviditeterna, plus ett åderbråck som jag är trött på. Är inte ens 40, liksom. Funderar också på att göra något åt det. Tror det är bäst att vända sig till en plastikkirurgisk klinik som är rutinerad på sådant här.

      Tack för svar alla! ?

        Har precis tagit bort mina ytliga blodkärl och åderbråck. Enda sättet är med laser, det finns en klinik i Växjö som är grymma. Resultat direkt. Men det kostar ju 2-3 tusen per besök. Vet inte var du bor men åkte en gång till Malmö för att göra detta och hände ingenting. Efter andra besöket erkände hon själv att det inte blev så bra effekt så fick andra besöket gratis. Men när jag gick till doktorn i Växjö hade de en helt annan teknik. Man får blåmärken efter och extremt svullen men när det lagt sig efter någon vecka så blir det riktigt fint resultat, värt varenda krona.

          Man kan även ta bort ytliga blodkärl med saltlösning injektioner (men ej åderbråck). Man sprutar in saltlösning i kärlet och de skrumpnar bort. Väldigt effektivt och relativt billigt. https://aderbracksklinikerna.se/ta-bort-ytliga-blodkarl-med-laser-eller-injektion/

    Känns ju inte som om detta kan komma som en större chock? Jag hade varit kvar ett tag, enligt UD verkar det ju chill. Bott i flertal u-länder och är ganska van vid värre än vad som händer Bella nu…

      Cool du är?

        Jag svarade på frågan som ställdes i inlägget ovan. Jag hade inte åkte hem då jag har varit med om mycket värre saker i förhållande till vad som händer i Saudi nu där läget verkar förhållande vis lugnt. Att ha saker i perspektiv kan ju vara nyttigt…

          En bra indikator är också att om man klarar av att tänka på sociala medier och spela in filmer och skriva inlägg till dem, så är det inte så krisigt.

            När jag kollade på Bellas insta nyss så fick jag ingen känsla av att hon var en ny Åsne Seierstad rapporterande från en stad under attack.
            Några kryssningsrobotar verkade inte slå ned i närheten av Bella i alla fall. Utsikten från hennes hotellfönster var inte heller begränsad av rök från bomber eller bränder. Så läget verkar faktiskt lugnt i Riyadh 🙂

      f.ö.v vem som helst som är lite resvan hade väll haft koll på läget ombokat hotellet innan om det är granne med Ritz?

        Enligt bloggen var det tydligen Business Sweden som stod för det praktiska med bokningen.
        Men Bella och Pingis har ju en saudisk Simon vid namn Feisal som fixar allt praktiskt där i Riyadh. En facilitator som det heter bland utrikeskorrar.

          Hahaha ”en saudisk Simon” <3

    Bella påstår ju bloggen att det som händer är något bra och fint… Personligen hade jag aldrig satt min fot där från början. Man behöver inte stötta deras ekonomi mer än man måste.

      Ja precis, antikorruptionsinsatser… jag undrar om hon är så naiv som hon verkar. Men sugen på pengar är hon, då kan man kompromissa med deg mesta.

    Jag FATTAR inte att de forcerar och gör allt de gör. Kan det verkligen vara hållbart. Varför koncentrerar de sig inte på Sverige ? Europa ja visst. Men Asien, saudi …. så överdriven hybris .

      De försöker väl ta sig in på alla marknader de kan, om de har en idé om att de kan sälja LCC som ett lyxmärke utomlands så förstår jag att de vill testa det. Här är det nog få som köper det påhittet, man har hunnit testa deras produkter och fått uppleva hur såväl innehållet som själva förpackningen underlevererar.

      Min teori är att Bella och Pingis stressar runt utomlands del för att själva få resa på bolagets bekostnad, dels därför att omsättningen inte utvecklas särskilt väl på den svenska marknaden.
      Bara en sån sak som att sälja på Gekås i Ullared tyder på svagheter. Dessutom finns många vittnesmål om att de svenska återförsäljarna dvs i huvudsak de olika apotekskedjorna nu koncentrerar sig på ett mindre antal produkter från LCC som säljer medan övriga inte längre köps in.

    Bella verkar ofta ha noll koll på allt annat utanför karriären. Tror faktiskt inte hon grubblar så mycket på sånt här när man kan göra affärer…

    Roligt när hon pratar om förändring bland wahhabism i Saudi.

    Isabella känns så naiv och okunnig om allt utanför karriären. Hon som läser sååååååå många böcker trodde man mer allmänbildning om.

      Precis, hon är helt nollställd när det gäller saker utanför hennes bubbla. Hon kom inte ens att tänka på att hon hamnade att köra i mörker till Matilda och Robin. Det var inte solsken halv 7 på kvällen …

      Läser och läser… hon skryter om att hon plöjer en bok på 400 sidor på en flygning från Malmö till Stockholm och har lagt upp en guide på hur man läser snabbare – hemligheten var att man bara ska läsa mitten på varje sida… och låta hjärnan gissa sig till resten av varje mening. Tvivlar starkt på att hon har en aning om vad hon ”läst” när hon är klar och med hennes busy schedule så finns det ju inte en chans att hon hinner reflektera över informationen i böckerna heller.

    Personligen hade jag tagit första bästa flyget hem. Riskerar inget.

    ”Experter kallar händelsen för en regelrätt kupp, något som saknar motstycke i historien.

    – Beskedet är att allt som brukade vara Saudiarabien inte längre finns kvar. Det här är en revolution. Allt är mycket skört. Vi måste ha tålamod tills det lugnar ner sig, säger en annan källa inom den saudiska regeringen till Guardian.”

    Inte ens bälte i bilen använder hon ju än. Fast hon tidigare krockat med taxi i Sverige och skadat sig.

    Helt uppe i sitt eget. Barn på halvtid, men istället drar hon och har det ”häftigt” i Saudi.

    Hur gick det med marknaden i Estland? Känns som ett vettigare drag

      Hon är otroligt enkelspårig har jag märkt. Tidigare var det ett jäkla snack om Estland, Finland och Norge och bloggen skulle prompt översättas till tyska. Men hör man något om hennes affärsintressen i dessa områden nu? Nope. Nu handlar allt om något annat.

    De där klänningarna fick mig at definitivt aldrig sätta min fot där. Jävla kvinnoförtryck!

    Jag hade nog åkt hem. Känns som det kan eskalera väldigt snabbt i det landet.

    Någon har ljugit tidigare. Dom har aldrig varit bokade på Ritz Carlton från första början.

    I Isabellas instagram-inlägg berättar hon att dom var bokade på ett hotell ”next door” så dom var aldrig bokade på Ritz Carlton utan på ett närliggande. Men det är ju alltid bra att krydda sanningen lite.

      Ja, av Bellas Insta framgår att de skulle bo på Courtyard by Marriott som ligger intill Ritz Carlton dvs det hotell där ett antal personer nu hålls i som det verkar husarrest.
      Men även Marriott-hotellet har rekvirerats av myndigheterna så de blev istället inkvarterade på The Riyadh Palace Hotel.
      Jag skulle inte tro att det går någon direkt nöd varken på Bella eller Pingis.

    Varför är hon i på affärsresa i Saudiarabien som är en diktatur kan man undra, är ett land med kvinnoförtryck.

      För att dessa förtryckte kvinnor har män med olje-pengar som de måste se perfekta ut inför, så de är riktiga hejare på att köpa skönhetsprodukter. Varför de skulle välja hennes lilla svenska märke över de lyx-märken de redan har är dock en gåta.

    Första gången jag hör henne prata engelska eftersom jag inte har insta och då inte kan se stories. ?
    Men ingen annan som tycker hon artikulerar svinkonstigt!? Betonar bokstaven T så hårt att man knappast hör annat.

    Evakuerade och fine rimmar dåligt ? Otäckt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.