NUUUUUU fattar jag!

Twitter:

Ibland har jag stunder då jag mest vill dra något gammalt över mig men istället för att skämmas över min otroligt dåliga slutledningsförmåga så delar jag den med er istället.
Nöjesguiden publicerade den här tweeten och jag blev fullkomligt eld och lågor! Snabbt som en inlojad iller knapprade jag mig in på både Aftonbladet och Expressen utan att hitta minsta spår av att någonting sådant skulle ha hänt.
Sen, någon timme senare ser jag den här skärmdumpen på SRs felaktiga inlägg om att Ingvar Kamprad skulle ha avlidit och – hör och häpna – ser samma text:
Ej klar UPPDATERA TID

Man kunde riktigt höra hjulen snurra i mitt huvud. En konspiration? Varför står det så på båda tweetsen? Vad betyder det? Vad pågår!?!?!?!?
Inte förrän jag gick in på Nöjesguidens tweet igen föll poletten ner med ett brak. De har alltså gjort en parodi på SRs tweet och det tog mig SÅ lång tid att fatta det!
Jag skäms över mig själv – jag som anser att jag ändå är en ganska klipsk person sitter nu här och känner mig lika korkad som vilken som av våra inavlade raskatter som ligger här bredvid mig och sover i soffan!
Jag borde kanske passa på och dra någonting gammalt över oss alla tre?

12 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jatack

    De har väl antagligen ett sånt här utkast för en massa kändisar som är i riskzonen för att avlida, fy vad obehagligt ändå ? allt för att vara först ute med nyheten!

      Lyssnade på en utländsk podd igår om detta faktiskt. Att många stora tidningar har hemliga arkiv med ”dödsrunor” för kändisar (politiker, viktiga personer mm) dels för att kunna snabbt få ut infon men också som en säkerställning att i det känslosamma läget förmedla korrekt info om personen och dess liv. Så till viss del makabert och cyniskt men också av respekt för anhöriga.

      Vilket blir motsatt effekt om det visar sig att personen i fråga inte är död än :S Aaakwaaard.

        T & K ?

      Det stämmer! Tidningarna har förskrivna artiklar om kändisar när de går bort?

        Likaså sitter SVT och TV4 med färdiga hyllningsprogram att slänga ut i etern, som uppdateras fortlöpande tills personen ifråga behagar vika in hovarna. Med speakerpålägg dessutom. På hyllningarna alltså, inte på just hovarna. Var det inte mordet på Palme som satte dem på pottkanten och lärde dem ytterligare en sak som går att förbereda?

        Personligen tycker jag att det är tillräckligt läskigt med familjegravar som väntar på högst levande fru och namnet samt födelseår redan är inknackat, men av förklarliga skäl saknas datum för avgång. Brrrr för att ha en grav med sitt namn på.

    Riksdagen kablade ut i början av oktober att Liberalernas Jan Björklund hade avgått. Det berodde på att alla befattningar ligger tidsbegränsade i Riksdagens system eftersom ingen kan ha ett ämbete tillsvidare i systemet. Och Jan Björklund hade alltså honom ovetande uppnått datumet för när han enligt systemet borde avgå 🙂
    Kanske Kamprad hade uppnått gränsen för när Sveriges Radio tyckte att han borde vara död?

      ? jaha Uffe hur ska du nu lösa att jag skratt-frustade julmust över ett viktigt papper?!

        Och jag skrattade högt i min ensamhet åt din ”jaha Uffe”-fråga??

      hahahahahahaha

    Jag tror att du har en tankevurpa till – Nöjesguiden har inte gjort parodi på SVT-twitten. Det är så alla nyhetsmedier arbetar, de förbereder en massa artiklar och sm-inlägg för att snabbt kunna kabla ut nyheter när de väl inträffat. Sen råkar någon trycka på fel knapp då och då.

    Vad har SR gjort för tweet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.