Omplacering

GabJoss:

Vi har pratat fram och tillbaka, jag och F. Vi kommer nog inte att kunna ha kvar hundarna så som det ser ut idag. Vi får inte ihop det. Samtidigt så tar det emot att omplacera dom. Dom är en del av vår familj och har varit under så många år. Vi älskar dom båda så otroligt mycket. Helt oerhört mycket.//GabJoss

I september skrev GabJoss om att deras hund Dexter gjort utfall och bitit deras son och nu verkar det som att hon hon Fjodor bestämt sig för att omplacera hundarna.
Sannerligen inget lätt beslut och i kommentarerna berättar hon att de tagit hjälp av både hundtränare och veterinär för att få hjälp men ingenting verkar fungera.

Jag skulle själv gå sönder om vi var tvungna att omplacera missarna – de är ju mina bebisar ju – men vad ska man göra? Om hunden, i det här fallet,  inte mår bra av att vara i en familj med små barn är det ju extremt själviskt att behålla den för sin egen skull, särskilt om den utgör en fara för barnen.
Vem skulle våga riskera något sådant?

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ibland tycker jag folk är lite väl dömande. Herregud om en hund får flytta en gång och kommer till ett ställe där den har det bättre, tror ni verkligen att den tar skada av det? Det tror inte jag.

      Inte jag heller. Mer en eloge till dem som ser till hundens bästa och inte behåller djuren för deras egna själviska skäl.

      Beror på hund, en hund som bott med annan hund under längre tid kan bli deprimerad om de omplaceras till olika hem. Har själv varit med om det.

    Reagerar mest på att det tagit dem typ 2 år att ta detta beslutet. Förstår att det är svårt men om det har varit så akut, varför inte först nu? Förstår att ett andra barn också försvårar situationen men ändå.

      Va då ”men ändå” Klart som tusan två små barn är betydligt mer stressande för en hund som redan inte klarar av ett barn.

      Tycker hon gör helt rätt, i denna situation så väljer man sina barn framför djuren.

    Att omplacera en hund (oavsett anledning) och ge den möjlighet till ett bättre liv är inte elakt. Att däremot inte uppfostra sin hund och ge den verktyg för att klara sig i livet är elakt. Det är heller inte schysst att lägga skulden på hunden när den agerat utifrån förutsättningar den fått genom sin uppfostran (eller bristen på sådan).. men en hund som biter mår inte bra och det är ägarens skyldighet att se till så det löser sig på bästa sätt utifrån hundens behov

      I första inlägget om omplacering som hon själv länkar till står det ju typ också att de inte vet så mycket om hundar (nu formulerar jag mig säkert inte exakt som Gabriella, men det var så jag tolkade meningen).

        Med det sagt är det ju såklart bättre om de hittar någon som kan ta hand om djuren efter deras behov om de ej själva kan lösa problemet så att djuren mår bra.

      ALLA HUNDAR ÄLSKAR INTE BARN. Hur svårt ska det vara att förstå? Alla hundar är olika i temperament och personlighet.

    Även om det självklart i första hand är med tanke på barnen så är det ju också av hänsyn till hundarna. Om dom inte mår bra bland småbarn så är det ju väldigt bra om man omplacerar hunden, då får ju hunden det bättre.

    Kan hon inte omplacera ungen istället?

      Skoja men alltså förstår att det är tungt med både två hundar och två barn. Även fast det är så sorgligt när ägare och hundar måste separera, tänker att hundarna tror att de gjort något fel??

        Men sluta lägg mänskliga känslor på hundarna.

        Det man måste ta hänsyn till är om hunden inte har det bra i sin miljö. Får den inte den motion och kost den har rätt till och den kan få det någon annanstans då måste man välja ”någon annanstans”.

        Hårt, men ibland måste man. ?

        Ha en fin kväll!

        Moa

    Det är därför man inte ska låta barn skaffa hund…

    Förstår inte heller varför dom väntat såpass länge på detta beslut, även om det såklart är tungt. Och jag tycker att deras intresse för hundarna (iallafall Gabriellas) verkar vara lika med noll nu för tiden. Hoppas verkligen dom hittar ett nytt hem åt hundarna snarast så att de kan få den uppmärksamhet och kärlek de förtjänar!

    De skaffade ju hundarna med noll erfarenhet, har din vän Gabriella mer eller mindre erkänt. Låter som prydnadshundar, som hon senare insåg att de hade bristat i med uppfostran och de därför tvingas omplaceras.

    Man kan lära hundar att hantera barn altenativt att gå undan o varna när de blir pressade. Vår hund älskade inte vår bebis men jag lärde hunden att gå undan när bebis kom alternativt komma till mig så att jag kunde lösa situationen. Idag är bebis 5 år och det är inga problem längre. Han är lika poppis som de stora barnen. Det var bara en period mellan 1 och 3 år då de flesta barn är inkonsekventa och oförutsägbara som det var ett problem. Sedan måste man ju oxå ge hunden egentid så att en konkurrenssituation inte uppstår. Det är ägarnas ansvar och jag tror inte Gabjosd tagit sitt ansvar.

    Tycker det är roligt med folk som inte har barn som på riktigt tror att det är jämförbart med ett djur.
    ”De får väl göra sig av med barnen” typ. Haha, jisses.

      Nä, men man kan tycka att det är tråkigt att så många skaffar hund utan att tänka på allt ansvar det innebär.

      En hund är inget gosedjur och det är ingen maskin som man kan programmera in kommandon på, utan du får vad du ger. Ger du den dåligt med motion, uppfostran och mental stimulans så kommer du få en hund som visar symptom på att den mår dåligt.

      Det är väl självklart att man prioriterar sitt barn, ser ingen annan som säger annorlunda, men är det så mycket begärt att folk som köper hund tar sitt ansvar?

    Egoina uppdaterar sin blogg för sällan buhu

    Nu kommer ju december, och med det alla bloggares ”julkalendrar”. Bland mammabloggarna frodas det.

    Kolla typ:
    http://goteborgsmamman.se/dags-julkalender-2017/

    Pasmallen.nu på Instagram har en exakt likadan (också med priser värda 35 000 + …)

    Det här är väl fortfarande inte lagligt? Eller?

    (Och vad tusan får alla de där företagen ut av det? Det är ju inte direkt gigantiska bloggar vi talar om?)

    Gabriella har ju själv erkänt att deras kunskap om hundar är lika med noll. De har helt enkelt trott att små chihuahua hundar är bara gullegull och puttinuttigt. Fjordar eller vad han heter traskar gladeligen hem på sina raster för att rastar hundarna.
    Gabriella är ju så uppslukad över Jason så hon hinner inte det tyvärr.
    Sedan Jason kom så har Gabriellas intresse för hundarna blivit lika med noll. Nu kommer ännu ett barn som kommer sluka henne totalt. Naturligt men något man tyvärr borde funderat på när man skaffade dessa djur.
    Frågor man bör ställa sig när man köper ett djur:

    Har vi tid? Vad sker om familjesituationen förändras?
    Har vi råd vid sjukdom?
    Vad sker om hunden får bekymmer?
    Gabriella uppger att de pratat med både hundtränare/psykolog och veterinär. När var det? Tyvärr tror jag inte på det. Det är enklast så. Hur sorgligt det än är så är det enklast så.
    Men jag hoppas dessa hundar verkligen får komma till människor med kunskap om hur man bör hantera hundar.

      Kommer han hem på rasterna för att gå ut med hundarna?! Snacka om toffelhjälte.

        Ja gabjoss flyr ju lägenheten med Jason så fort hon kan vad det ser ut på bloggen. Gissar på att hundarna är ensamma hemma många timmar om dagen. Tur de har varandras sällskap iallafall..

        Jajemänsan. Han traskar hem på rasten och rastar de små liven. Gabriella är ju gravid just nu. Det är jobbigt. Innan hon blev gravid så var hon upptagen med att leka med Jason, laga vegetariska grytor, inreda i grått och andra deprimerande färger samt skriva om hur fantastisk Jason är.
        Så är det med det.

    Blir så provocerad av sånt här! Har folk nada framförhållning? Hundar lever i 10-15år, tänker folk aldrig på det? Var väl samma med blondinbella som hade astma *host* tröttnade på hunden *host*. Orkar inte ens fortsätta skriva … ansvar?! morr/ en med både hund och bebis!

      För att inte tala om Mirka Norrström, House of Philia och M Graaf. Är det ingen som tänker efter innan?

      När det gällde HoP så undrar jag väldigt mycket varför Cooper omplacerades, kändes som om han byttes ut mot bebisen (som ärligt talat är mycket tristare att läsa om i varenda inlägg) och hur vad dåligt Petra skötte det hela. Helt plötsligt var hunden bara borta och sen blir hon jättearg för att folk undrar …

        Håller verkligen med om HoP. Hon var ju så hiiimla T A G G A D innan cooper kom. Vart tog han vägen? Vad var anledningen? Berättade hon någonsin eller svalnade det?

          Googla på ”House of … hund” så får du läsa ett märkligt inlägg där hon är jättearg på läsarna för att de undrar var hunden är. Men det är ju inte konstigt, hon skrev ju inte nåt om att han skulle omplaceras, plötsligt var han bara borta och hon låtsas som inget. Det är allt jag minns togs upp. Så nej, inget vettigt svar. Väldigt mystiskt …

        Håller med om HoPs bebis och det allra värsta är de helt själlösa inläggen med bilder på honom där han ser ut som en onaturligt ditplacerad docka. Andra småbarnsmammor lyckas åtminstone spegla något av ungens personlighet i sina blogginlägg men här är det bara designfåtölj-designpläd-designmatta-dockpojke-designsoffbord. Så intetsägande att det är snudd på obehagligt.

    Äh, omplacera Jason istället. 😉

    Skicka hunden till Maggan Graaf, bästa omplaceringen ever som dom säger over there. ???

    Usch jo är fan elakt att skaffa hundar, låta de ingå i samma flock i flera års tid, skita i allt vad som heter ansvar och uppfostran för att sedan riva upp hundarnas trygghet till varandra endast för att man var för lat. Körkort för djur behövs uppenbarligen eller så får vi fan sluta ha djur helt och hållet.

    Har ens hälften av dessa som kommenterat ens läst inlägget? De omplacerar hundarna TILLSAMMANS till SAMMA hem eftersom de är bästa vänner. Sen kunde dom ju inte veta när dom många år sen skaffade Dexter att han inte kommer vara eller bli bekväm med barn, jag förstår absolut att det är svårt beslut i alla fall. Zelda o Jason kommer hur bra överens som helst, det påverkar säkert också valet men dom ändå förstod att dom inte vill eller kan separera hundarna. Otroligt att ni kommenterar om hur länge hundar lever och att dom borde tänkt på det när dom skaffade hundarna, för det första när man inte ens vet om man kan få barn. Och sen kan man inte veta hur hunden reagerar när barnet sedan kommer. Och nej, dom har ju väldigt lite kunskap om hundar men dom har lärt sig mycket av varandra, bästa möjliga och kloka valet har dom gjort, att omplacera hundarna tillsammans till et par som inte har eller tänker skaffa barn. Gå läs inlägget fören ni kommenterar. Man kan inte uppfostra en hund till att gilla barn, punkt slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.