Då kunde väl någon annan fått åka?

Emelie Walles:

Nu skulle jag egentligen varit i Sydafrika för att delta i den internationella tävlingen Mrs World och representera Sverige. Jag har valt att tacka nej, då jag fått spännande uppdrag här hemma! Det har aldrig varit min stora dröm att vara med i en skönhetstävling, utan jag såg det som en rolig grej, som också kunde göra min röst starkare för kvinnor runt om i världen.
Jag har full respekt för de kvinnor som ställer upp i tävlingen och satsar och lägger sin tid på detta, men för mig är detta inte min prio ett i livet.//Emelie

Skånebloggaren Emelie Walles skrev stor och mycket om hur hon blev Mrs World Sweden 2017 och jag ifrågasatte det fräscha i att tävla i skönhetstävlingar år 2017 – typ 20 år efter att Veckorevyn sa tack och hej då till Fröken Sverige.

Nu visar det sig att Emelie struntat i att åka på tävlingen i Sydafrika eftersom det dök upp något roligare/mer lukrativt/mer attraktivt som hon hellre ägnar sig åt.
På hennes blogg ramlar då den här kommentaren in:

Den här Sofie uttrycker sig som en påse skridskor i en torktumlare men jag tycker faktiskt hon har en poäng. Det fanns säker flera stycken tävlanden som hade älskat att få åka till Sydafrika och representera Sverige och att då ge vinsten till någon som inte ens bemödar sig med att fullfölja sitt uppdrag tycker jag är fräckt.
Fräckt, oprofessionellt och respektlöst mot de som anordnar tävlingen och mot de som tävlar. Jag hoppas att Emelie meddelade detta i god tid och att den tjej som kom två fick chansen att åka, men så mycket information får vi inte från Emelies inlägg.

14 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Känns lite som att hennes förhoppning med att delta i Mrs World (vem visste ens att det fanns en sån tävling??) aldrig infriades – hin skrev vitt och brett om hur de skulle ge henne en röst för kvinnor, hur hon skulle kunna vara med och påverka mm. medan det enda som ”hände” var typ att malmo24 skrev en artikel om henne?

  För övrigt säljer Petra Tungården ut sina skjortor (som du skrivit om i bloggen) från egna märket Adoore på Campadre för typ halva priset?

  Först så skriver du att ”skönhets” tävlingar är som att gå tillbaka i tiden.
  Sedan håller du med en ful kommentar. Och inte nog med det skriver du ”fräckt, oprofessionellt och respektlöst” om Emelie.
  Du vet inte ens vad som kommit emellan?

  Vilken jäkla dålig attityd du har ibland. Man får dålig smak i munnen och det går fan inte ens bort SB12.

   Emely skrev själv att hon fått ngt ”annat spännande uppdrag som kan ge hennes familj en bättre framtid”….låter ju eventuellt ngt överdrivet – han kan väl knappast fått ett bloggsamarbete som ”ger en bättre framtiden för hela hennes familj?!

    Ptja, ger det bättre betalt så är det ju också bättre för alla i familjen, eftersom livsvillkoren i vårt samhälle är tätt knutna till våra ekonomiska förutsättningar.

   Jag tycker väl mest att om ska göra någonting så kan man väl göra det ordentligt.

    Nu har det börjat strula igen. 🙁 Man hamnar längre bak (annan sida) på din blogg när man backar bak från kommentarerna.

    Och det var antagligen hennes tanke med 🙂 men ibland förändras saker och annat kommer imellan.

    Fail att du inte lyckades skriva den kommentaren felfritt då.?

     That’s the same.. ??

  Hon har väl fått en förfrågan om ett längre samarbete eller liknande – bättre inkomst för hennes familj. Det är inte hennes ansvar att se till att Sverige är representerat på Mrs World, klart hon ser till sig själv först och främst. Mrs World är väl bara för prestige och mest för att åka runt i egna landet och göra reklam för detta sorgliga skönhetsjippo? I och med att skönhetstävlingar inte är populära i Sverige lär hon inte fått så många uppdrag som Mrs World Sweden.
  Då är Miss World (alltså den större och mer kända tävlingen, för ogifta kvinnor) säkert mycket mer lukrativ för deltagare och sponsorer.

  Spekulationer från min sida.

   Och ska man vara riktigt krasst så är väl detta – att skita fullkomligt i deras skönhetstävling – verkligen ett statement i sig, som kan stärka kvinnor oavsett situation. ”Jag skiter väl i er för på annat håll har jag bättre betalt!”. Jag kan, jag vill, jag gör, typ, och att visa kvinnor att eget huvud kan tänka bäst tycker jag är exakt vad en sund förebild ska pyssla med.

  Förstår ändå inte vad den här medeltida objektifieringen har att göra i dagens samhälle. Ge henne applåder som väljer att satsa på något annat än att bedömas för sin utsida (vilket ”influencers” blir hela tiden iofs, men inte i det här formatet)

  Så länge hon inte själv anordnat tävlingen så kan det inte vara hennes ansvar. Självklart ska man tacka nej till saker i tid, men hade den svenska arrangören velat skicka någon annan hade de nog kunnat vaska fram tjej nr 2 ganska omgående.

  Du kanske inte granskar Stoppa Pressarna/Svenska bloggare men det är ju lite märkligt att hen i sitt senaste inlägg anklagar Saga Scotts pojkvän för att ha åkt fast för knarkförsäljning när det handlar om att ha testats positiv inför en tävling (vilket också är fruktansvärt men har en helt annan rättslig påföljd).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.