Hon menar alltså att det går?

Egoina:

Om mina läppar är utan någonting glidigt – pun intended – så får jag panik.
På riktigt. PA-NIK!
Jag kan inte gå någonstans utan någon typ av klet till mina läppar och för det mesta är min drug of choice Klöver Vaselin men allt tänkbart smetigt går bra.
Behöver jag berätta att de ack så trendiga, matta läppstiften är totalt bortkastade på mig eftersom jag hela tiden måste kleta vaselin ovanpå för att inte börja hyperventilera?
Om jag har torra läppar kan jag inte fokusera på någonting annat och blir en hemskt otrevlig människa att vara runt. En fnasig satmara är vad jag blir, fråga M om ni inte tror mig.

Men nu menar Egoina alltså att det går att sluta med det här hemska beroendet?
Jag skulle förmodligen behöva lägga in på avgiftning någonstans där jag inte har tillgång till minsta margarinpaket som jag i min desperation kan kleta på läpparna.
Kanske att jag kan ta tag i mitt beroende av nässpray med Eucalyptus när jag ändå håller på? Vad tror ni?
Om jag ska plågas så kan jag väl lika gärna göra det ordentligt.
Torra läppar OCH täppt i näsan. Kill me, Kill me now men gör det snabbt!

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vaselin är det värsta du kan sätta på läpparna om du vill ha dem återfuktade. Jag älskar eos läppbalsam, perfekt att man inte behöver doppa fingrarna heller och fylla burken med bakterier.

      Vaselin är väl inte så hemskt? Dock är det inte återfuktande som folk tror utan funkar så att det håller inne fukten i huden under där man applicerar det. Så bättre att lägga det ovanpå något återfuktande.

      Varför är vaselin inte bra?

        Kløvervaselin ääär bra. Fungerar, billigt, luktar inget, torkar inte ut. Kanske inte så glamoröst men alltså…

    Jag träffade en journalist som var specialiserad på hudvård för några år sedan. Hon sa att många hudkrämer innehåller uttorkande medel för att man ska bli beroende av krämen. Läskigt va?

      Känns som en myt 🙂 man ska inte lita på allt man hör.

        Gissar att hon pratade om mineralolja, finns i många men inte alla krämer och skapar beroende!

      Sen tog hon på sig foliehatten och flaxade iväg right?

      Titta vilken som är den första ingrediensen i din hudkräm, i det flesta fall är det vatten. Vad gör vatten? Torkar ut huden.

        Anledningen till att vatten ofta står som första ingrediens i en produkt, är för att det fungerar som ett emulgeringsmedel, eller något som binder samman/blandar produkten. Inte för att det är tänkt att produkten ska torka ut.

          Innehållsförteckningen skrivs i ordning efter hur mycket av ingrediensen som finns i produkten. Först = mest.

      Så varför ser inte bebisar ut som Benjamin Button när de kommer ut? Va?va?va? * kollar efter satellitkameror och springer iväg*

      Hudvård är kemi. Om någon lägger på fel saker på sin hud kan de antingen säga att det är bluff, eller lära sig vad som funkar för en. Många väljer det första.

    Tips som är värst att testa, köp Purelan (finns på Apoteket) lägg på mycket innan natten och på morgonen brukar det ha löst sig 🙂

      ”Värst att testa” ? ?

      Jag kör också med purelan. Det var min syrra som tipsade mig om detta när hon ammade.

    Gå över till läppbalsam eller liknande som är helt VEGETABILISKT (eller plant-baserad om man så vill 😉 ). Då får man återfuktade läppar som inte blir torra så fort man slutar. Det är mineraloljebaserade krämer som är problemet, de återfuktar bara yttre hudlagret tillfälligt. Samma med bodylotion, när jag använde med petroleum typ Dove och liknande fick jag smörja mig varje dag för att inte klia sönder benen. Nu använder jag naturliga som Nonique, Weleda eller bara Ica Eco, och smörjer mig max en gång i veckan!

      Tacka vet jag 100 % pure, det är en fröjd att smöja sig efter varje dusch… vanilj mmmmh!

      Kan rekomendera Rapsodines produkter! Suveräna för min hud. Finns att köpa på Apotea 🙂 Älskar deras dagkräm och fruktkräm

    Haha jag gillar när läpparna är torra, så att när man spänner de spricker de upp. Sen efter det dränka i återfuktande. Känns härligt.

      ?

      Det är inte ofta jag ifrågasätter vad andra gör med sin kropp. Men…. que?

    Har hud som blir väldigt torr, speciellt höst/vinter.
    Det absolut bästa jag hittat till läpparna är Dr rescue från baby lips, maybelline, jag använder det genomskinliga. Jag har det vid sängen och kör på innan jag lägger mig, ibland tar jag det någon gång under dagen och mina torra läppar är borta.
    Till händerna använder jag Css vårdande handkräm med karbamid. Till fötterna deras vårdande fotsalva (Exuviance heel när jag känner för att lägga mer pengar på det) Allt innan läggdags. Aldrig haft bättre pli på torrheten 🙂

    Använder Carmex alldeles för mycket men älskar verkligen den lilla svidande känslan den ger. På sommaren behöver jag ingen läppbalsam men vintertid äter jag upp läpparna annars. (känslan när man drar i en flik som går lite för djupt ?)

      Wow det finns alltså fler som gnager på läpparna om de är torra och flikar sig lite.. Ååhhh 🙂

      Jag har dock slutat med läppbalsam av alla dess sorter. Smörjer med Decubal om de är torra. Använder bara det eller Miniderm.

        Gud ja, trodde att jag var ensam om denna konstiga vana ? känns som den vuxna versionen av att äta snorkråkor. Jag brukar smörja läpparna med bepanthen innan läggdags men jag har inte märkt någon större skillnad än. Jag skulle verkligen vilja ha någon form av nattlig inpackning som gör underverk.

          Det skulle jag också vilja ha. Något som gör att läpparna inte blir sådär lite hårda på vissa ställen så man bara måste gnaga lite på dem. Tror dock de är hårda för att jag just gnager ?? Alltså så stört.

          ”Men du blöder på läppen!” Jag: ”Eeh oj vad… konstigt…” ??

            Haha! Skönt att man inte är den enda som spelar lagom förvånad när läppen blöder för 100:ade gången ??

        Haha jag ”gnager” (?) också på läpparna, liksom använder tänderna till att exfoliera de (bmed varierat resultat), är nåt jäkla tics jag har som jag inte kan låta bli om jag inte har smörjt in de? Haaaalp !

      Jag älskar också ”svid-känslan” man får av Carmex!
      Själv brukar jag dessutom använda tigerbalsam emellanåt (det svider inte alls så mycket som man kan tro) och det ger en helt GRYM plumping-effekt! ???
      Grunda med ett tunt lager Försvarets Hudsalva, Bephanten eller liknande, lägg sen på tigerbalsam och avsluta eventuellt med läppglans. ???

        Det låter alldeles för smärtsamt för att inte testas! ? tack ?

    Tacka vet jsg Hurraw! Vaselin och Lepyl är det sämsta skit du kan ha!!

    Jag är totalt beroende av Lypsyl (Vaselin funkar i nöd). Provade att sluta för 1 år sedan, höll upp i tre dagar sen gick det inte mer. Känner att det finns betydligt värre saker att vara beroende av! 🙂

    Carmex > pojkvän.

    <3

    Kör med Repair på läpparna innan jag lägger mig. Det är allt som behövs.

    Är läppsmörjar-junkie till tusen. Locobase Repair (min favorit, den hjälper faktiskt) har jag liggandes inom räckhåll vid sängen, i en låda i köket, i väskan och på jobbet. Jag kompletterar ytterligare med ”får duga i nöd” med att ha Lypsyl/Labello/Niveas variant spritt i diverse väskor (vore helvetet att ta en annan väska än den vanliga och inse att jag är utan), utspritt lite här och där hemma (vid tvn bl.a. – för tillfällen när jag är för lat att gå till köket), bilen, mannens jackficka osv.
    Sunt… ?

      Locobase repair i mitt hjärta <3 Har räddat min stackars hud så länge!

      // psoriasis & atopiskeksemare

    Jag är tvärtom..vidrigt att ha någonting på läpparna. Varken läppstift eller lypsyl här. *ryser’

    Nejnejnej alltså Hurraw (veganskt, fritt från typ bensin och annat skit som är i Carmex) är det bästa du kan köpa. Det är en sån produkt som det inte gör något om du glömmer hemma 2 dagar när du åker till jobbet. För den provocerar inte läppen på det sättet som typ lipsyl. Testa testa! Du kommer inte ångra dig.

    Är frivilligt beroende av Hurraw i diverse smaker/lukter. Så fantastiska! ?
    Eko, naturliga och veganska läppcerat för er som inte prövat Hurraw än.

    Kommer aldrig sluta med försvarets❤️ Däremot fick jag ett hemmagjort av en kompis som är svinbra, det kör jag i bilen nu. Så kan nog tänka mig att göra eget när mitt stash försvarets är slut ändå. Borde verkligen bli handkrämsjunkie, har så torra nagelband. Nån som har bra förslag?

      https://www.apotea.se/ccs-vårdande-handcreme-200-ml?gclid=Cj0KCQiAgs7RBRDoARIsANOo-HjV_PbbRwbyseQ6A_9NmD1fz11NvyBqKbragHqhjipkXiuXgT-kaKUaAtNcEALw_wcB
      Seriöst den absolut bästa handkrämen i världen, billig också

      Bliss hand cream är också väldigt bra, men om man redan är torr/sårig/sprickor tycker jag att parfymen i den kan göra att det svider rätt rejält innan det blivit bättre

        Ok, ska fantamaj prova. Svårare med handkräm då det inte är fickstorlek men får väl sprida ut den i hemmet och bilen.

          Css handkräm (Finns på typ alla apoteket btw) är sååååå jäkla bra. Storleken håller jag med om, men smörj in med den innan natten och använd handskar/vantar och underhåll händerna med annan handkräm på dagen om du inte vill släpa med dig den 🙂

            Alltså handskar/vantar på dagen hahaha såg nu att min text kunde missuppfattas

        Och jag tål inte karbamid. Använder Biotherms handkräm som jag älskar men med utopiskt eksem är jag ständigt torr och nu under vintern hjälper ju fan ingenting.

      A-kräm tycker jag är superbra som handkräm om man har torra händer, dock kommer den i glasburk och är ganska fet så det är kanske inget man går runt med i väskan och smörjer sig med hela tiden, men det känns verkligen som den återfuktar på djupet. Väldigt bra om man har känslig/eksemhud också. Finns både med och utan parfym, tror jag har sett att det finns en parabenfri variant också 🙂
      Finns bla på Apotea. Annars rekommenderar jag faktiskt mandelolja att smörja nagelbanden/naglarna med, finns på de flesta apotek 🙂 På apoteket har de också bomullsvantar som man kan ha på efter man smörjt in händerna, toppen om man är väldigt torr 🙂 /En som har torra händer/eksem och därför provat typ allt

      https://www.baressoshop.se/hud/kroppsvard/hander/vaseline-healthy-hands-stronger-nails-75ml?utm_source=gshopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link?gclid=EAIaIQobChMIkLqB5KmO2AIVDeAZCh1zKgvaEAQYAiABEgLSi_D_BwE

      Denna är bäst! Och naglarna blir fan starkare 🙂 åker lätt in i huden, och är inte för fet 🙂 kostar typ 20:- på Willys/rusta 🙂 finns i liten strl eller stor 🙂 thank me later! 😉

    Alltså gud alla läppsalvor etc jag tagit mig igenom…. Har atopiskt eksem och har torra fläckar på vintern kring ögonen och runt hela munnen. Smörjer jag inte in mig konstant med feta läppsalvor kliar det, svider, allt spricker och svullnar upp. För att göra det extra roligt blir jag regelbundet överkänslig mot det jag använder för tillfället. Har gått genom försvarets hudsalva, eucerin, lypsyl, idomin + massa annat. För tillfället är det Decubal ”lips and dry spots” som gäller. Räddat mig hela vintern och jag hoppas att jag inte börjar reagera på det också…

      Decubal är verkligen det bästa jag testat för läpparna. Brukade vara helt beroende av olika läppbalsam men detta är allt jag behöver morgon och kväll

    Jag är så tacksam att Carmex finns. Det behöver jag bara använda i perioder, ofta när vädret slår om till kallare temperaturer. Förut innan det fanns i Sverige använde jag lypsyl, vaselin och sånt att det behöver jag smörja på var 30 minut typ men tycker inte alls det är så med Carmex. Styvats utan känns inte som något alternativ då jag blir så torr att jag får sprickor och sår.

    Decubal basic lips & dry spots balm kan rekommenderas! Jag höll på med lypsyl i många år, applicerade nytt typ var 10:e minut, hade alltid ett stift i jeansfickan eller bh:n. Haha trashigt. I alla fall, decubalen applicerar jag kanske 3-4 ggr per dygn, ibland mindre än så. Väldigt bra.

    Jag rekommenderar ingenting. Tycker perifer av torra lämpar bara dras ut på tiden av massa balsam. Ge det någon vecka och det går över SV sig själv :p

    Köp nasonex, det tar några dagar men efter det kommer du vara av med ditt nässpray beroende

    Är också beroende av nässpray ☹

      Jag har också varit beroende av nässpray och det enda du kan göra är att sluta tvärt. Det blir några jävliga dagar, men jag lovar att sen kommer du kunna andas genom näsan igen! You can do it!

        ?

    försvarets hudsalva ❤

    Trodde det var med cheeseburgersmak.. ?

    Kanske har ngn redan TIPSAT om detta men värt att dela med sig för JÄKLAR vad mina läppar torkar ut vintertid men botemedel är funnet! Tror det är nivea? Kolla läppsylhyllan, vanilj och buttercream med guldig/gul hylsa. FANTASTISK!!! LIFESAVER!!!

    Jag säger bara: CERIDAL (innehåller ej vatten). Finns på apoteket och har RÄDDAT mitt liv!

    De flesta läppbalsam/lypsyl m.m. innehåller ju kristaller som river upp läppen lite och gör att man behöver smörja oftare och oftare. Är inte det allmänt känt?

    Jag smörjde också in läpparna heeeeela tiden förut. Men sen bestämde jag mig för att sluta och visst var det några tuffa dagar med såååå torra läppar, men sen blev det bra. Nu behöver jag aldrig smörja läpparna för de är alltid bra. Aldrig torra, aldrig flikiga utan mjuka året om.

    Hör och häpna – finns ingenting som är bereondeframkallande när det kommer till läpp-produkter. Det är inget annat än en myt.

    Det finns inga porer i våra läppar, alltså inte in- eller utförselgångar vilket alltså innebär att läpparna inte kan transporeta ämnen varken in eller ut. Det du lägger på läpparna, stannar just ovanpå läpparna – tänk dig att du applicerar vaselin ovanpå en tejpremsa. Det är exakt så våra läppar funkar.

    Det eeeeeenda som påverkar hur pass torra våra läppars torrhet är hur pass uttorkade vi är på insidan. Torra läppar kan endast förebyggas genom att dricka vatten, du kan inte ”återfukta” på något annat sätt eftersom att du inte har porer som transporerar in fukten. Om man däremot fyller läpparna med fillers som ex. innehåller huyaluronsyra så återfuktar man lokalt och motverkar torra läppar.

    Sen så påverkar klimatet läpparna men endast utifrån pga och kan förstärka torrheten då ex. fuktfattig luft drar ut fukten från annat (ex huden och då även prepararet som vi applicerar ovanpå läpparna).

    Vill du undvika torra läppar (och hud) så drick mycket vätska och undvik vattenbaserade produter vintertid, oljan är din bästa vän. Och släpp tanken att läppar kan bli beroende av något, det är alltså rent biokemiskt helt omöjligt pga våra läppar inte har några porer, tänk tejp och applicera det som känns bäst ovanpå! Olika ingredienser smörjer läpparna på olika sätt, hitta den du tycker känns bäst!

    Kanske lite Ot men jag har fått världens torraste ögonlock, de flagnar nästan om jag kliar mig i ögat. Har kletat på både försvarets hudsalva och ögoncreme men tycker inte det ger tillräckliga resultat. Någon som har tips på något riktigt återfuktande som kan funka på just ögonlock? Visste inte ens att de kunde bli såhär torra innan.

      Jag brukar köra någon creme med aloe vera i på ögonlocken om jag blir torr där. Funkar bättre än vanlig ögoncreme tycker jag!

      Jag hade det problemet för flera år sen. Min ögonlock flagnade och stramade utan att jag ens rörde på dom för dom var så torra. För mig hjälpte det att börja med ekologisk hudvård. Tvättar ansiktet med ekologisk olja (OCM) och smörjer in det med ekologisk olja.

    För mig gick det att vänja av! Smörjde helt tiden förut men sen började jag känna att TÄNK om jag skulle bli utan vid något tillfälle, den paniken! Ville inte vara beroende av det, spelade ingen roll om det satt i huvudet eller läpparna, ville bara inte riskera att hamna i en situation där jag ville, men inte kunde, smörja! Det var riktigt jobbigt de första två veckorna ungefär, men nu är jag fri. Det var över 10 år sedan jag slutade, jag har smort in någon gång per år kanske sedan dess, men bara vid extrema tillfällen så jag har inte åkt dit igen.

    testa Forever Aloe Lips, mjuk och glansig som vaselin när den kommer på läpparna o gör dig inte beroende 🙂

    Är det ingen annan som tipsat om kokosolja än? Jag var också lypsyl-junkie (eller ja, lypsyl, försvarets hudsalva, allt som hjälpte för stunden), hade med mig det överallt och använde det varje kväll osv.
    Började använda kokosolja i början av förra året, köpte en liten plåtburk från ebay och fyllde på så jag enkelt kunde ta med den/ha bredvid sängen och så. Minns inte hur lång tid jag använde det, men märkte efter ett tag att jag inte behövde smörja in läpparna längre.
    Tror jag har haft torra läppar typ två gånger det här året (alltså känt behovet av att smörja in dem), annars använder jag ingenting längre.
    Himla skönt ändå.

      Tycker också att kokosolja är helt fantatiskt.

    Avène Cold Cream lip balm är en mirakulös produkt om man är riktigt torr/knasig. Ta på innan man sover så är läpparna fixade på morgonen. Awesome!

    Dock löser det ju inte ”beroendet”. Det är ju känslan av att ha nåt lent på läpparna som blivit en besatthet. Mina läppar känns sällan fnasiga, men jag använder eos några gånger i timmen oavsett. Så fort jag ätit, ska äta, före och efter dusch, sömn osv. Stackars min sambo, det är ju inte så behagligt att pussa på…

    Jag har ett annat problem. För mig hjälper det inte hur eller vad jag än smörjer läpparna med, för jag har en jätteful ovana – jag ligger och river loss skinnet på läpparna när jag sover. Oftast är det i perioder när jag sover väldigt oroligt pga av stress tex. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att sluta. Testat sova med vantar, men dom tog jag givetvis av mig i sömnen. Har väldigt ofta torra och såriga läppar på grund av detta.
    Någon som har nåt tips eller bra förslag på vad jag kan göra? Tänker då främst på min ovana och inte läpparna i sig

      Svårt att bryta en sån ovana tänker jag, speciellt när man gör det omedvetet. Klipp naglarna jättekorta är väl mitt tips, så det inte ska gå att riva lika lätt.
      Har skrivit ett inlägg här precis men för mina torra läppar så kör jag Hurraws night balm (kör den faktiskt på dagen haha) och e-vitamin olja från Organic Makers på kvällen.

      Har även ett läppbalsam från Forever Living (?) som innehåller aloe vera, kan tänka mig att det läker dina såriga läppar. Dock så måste du beställa via en person som säljer det, finns ej att köpa i butik eller på nätet tror jag.

      Hoppas nått tips hjälper, men du kanske bör ta tag i din stress om det är största boven <3

        Missade att du inte ville ha förslag på läpprodukter… Skyller på att jag är trött 🙂

    Mina läppar blir torra och fnasiga när jag slarvar med att dricka vatten om dagarna. Är dålig på att smörja in både läppar och övriga kroppsdelar men Burt´s bees funkar alltid!

    Använder mig utav Hurraws läppbalsam på dagen och på kvällen och morgonen lägger jag på ett lager med e-vitaminolja på läpparna från Organic Makers (Kör även några droppar i min ansiktskräm från Rapsodine)
    Har verkligen räddat mina läppar och vintertorra hud. Kan varmt rekomenderas! Oljan är dock ganska tjock så om man inte gillar den känslan så finns säkert andra oljor 🙂

    Dagkrämen:
    https://www.apotea.se/rapsodine-dagkr%C3%A4m-50-ml

    E-vitamin oljan
    https://www.organicmakers.se/shop/hem/ravaror/naturliga-tillsatser-pulver/naturlig-e-vitamin/

    Andledningen till att jag började med E-vitamin olja var för att Amy Macedo (en youtuber) körde på det och provade själv. Här är länk till hennes video! 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=GxkfhQ6T8aE&t=445s

    8:35 pratar hon om oljan

    försvarets hudsalva görs på kofett, glömmer aldrig den dagen jag googlade det. Rekommenderar Burts bees naturliga, de med ”smak” är mycket tunnare och inte like bra, även om de såklart luktar gott. Ellerm hurraw eller eos…

    Hurraw Moon Balm. Bäst. Ever.

    För den med tjock plånbok så är Sensai Cellular Performance Total Lip Treatment outstandning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.