Bangerhead kör med lite gammal, hederlig fatshaming så här i mellandagarna.

Linda-Marie Nilsson:

Linda-Marie Nilsson sätter ner foten på Instagram och jag gör detsamma!

Vem i hela fridens namn kom på den här ”klatchiga” reklamen? Skäms, Bangerhead! Inte ens på julen ska man få slippa oroa sig över vikt, utseende och samhällets skeva normer utan till och med då ska man mötas av bodyshaming och pekpinnar! Jag blir så trött!

Tack för tips, Jennie!

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Håller med så onödigt av dom. ?

    Är det inte lite uttjatat att anspela på vikt och dåligt samvete? Är de verkligen så fantasifattiga på kontoret att de väljer den texten av alla färdiga de kan hitta?

    Bangerhead. Jag inser att jag ändå inte hör till deras målgrupp eftersom jag i detta nu inte kan komma på vad sjutton B-head är.

      Haha. Bangerhead är en frisör/skönhetssalong. Vet inte vad de har med vikt och jeans att göra dock..

        Gick in och tittade efteråt.
        Kan inte heller förstå vad deras produkter har med vikt och jeans att göra ?

    Vilka fan är Bangerhead och vem fan bryr sig? Fokus nu! Det är den goda maten som är viktig. Knutdagen är långt borta!

    It’s the season to be krääänkt, tralalala la la la laaa

      Jag förstår att du försöker vara lite rolig.
      Det är okej.
      Tyvärr föll skämtet platt eftersom ingen nämnt att de känner sig kränkta.
      Däremot tror jag att de som är kritiska är det av andra anledningar. De flesta är trötta på att allt ska anspela på vikthets, sex och utseende.

      Att slänga sig med ordet ”kränkt” är lika fattigt som att skrika ”rasist” när man inte riktigt förstått vad som diskuteras.

      Fortsätt fila på skämten så ser vi om du lyckas bättre nästa gång.

      God fortsättning.

    Det står ju egentligen inget om utséende, det är ju en tolkning man gör själv. Jag är inte på något sätt orolig över min vikt och äter det jag vill och det blir ju en hel del extra över jul. Ibland så mycket att man mår illa. Jag skulle kunna beklaga mig över att mina jeans inte passar längre för att jag har ätit FÖR mycket, men inte för att jag tycker att jag är ful. Utan just för att jeansen inte passar. Trångt, obekvämt och osmidigt, alternativt att jag får köpa ett gäng nya brallor o det har jag varken tid eller lust att lägga pengar på för att jag har mölat julmat.

      Tänker likadant.

      Tänkte exakt likadant. De lägger ju ingen värdering i utseendet utan i att individens jeans inte passar längre och det är ju rätt jobbigt oavsett om man är pinnsmal eller formad som en boll. Men som jag förstått får man absolut ALDRIG nämna vikt någonsin utan att någon blir kränkt. Man får inte ens säga att en person är snygg i ett par jeans för då kränker man alla som inte har samma kroppsform…

      Tror att man får tänka lite på att för många är jeans (och just att de är för små) förknippat med just ångest över kroppsideal och osäkerhet – året runt. Jag antar att hennes tolkning grundar sig i mer än ”bara” extra julmat, utan snarare påståendet att det Inte är ”kul” mer så fort jeansen inte passar och att det ligger skam i det. Just sådant här tror jag att man antingen känner eller tycker är en bagatell, finns inte så mycket mitt i mellan men hade ju varit lätt för bangerhead att bara ha hittat på något annat.

        Men ska vi anpassa världen efter alla sköra människor som får ångest över ditt och datt? Det är väl bättre att mota olle i grind och istället se till så att folk får bättre självförtroende. Bota sjukdomen, inte bara symptomen, som man brukar säga.

    Jag håller egentligen med men igår kändes mina jeansleggings (alltså inte ens riktiga ostretchiga jeans) som ett fängelse på jobbet och idag kör jag looseygoosey mjukisbrallor och känner mig friii som en fågel så jag som inte ens fatshamear mig själv känner ändå att uff, december är en extrem unna-sig-månad.

    Så med det sagt så kan känslan ändå vara obekväm och inte all fun and games även om en utseendemässigt inte tycker det är jobbigt. Men ja, som reklam är det kasst.

      Haha jaa samma här! Eller jag är ledig och har glidit runt i morgonrock i två dagar pga min baksmälla från juldagen tog rätt hårt. Men när jag på juldagen fick se killen jag har största crushen på blev jag så medveten om mig själv och kände mig tjock och ful pga all mat – då tränade jag ändå på julafton?

    Men snälla, de allra flesta har för avsikt att gå ner de kilona man kanske lagt på sig efter att ha gresat i sig all mat och godis. Så kul att du blir upprörd av att Bangerhead gör en kul reklam av det.

      Varför blir du upprörd över att någon inte tycker att den är kul då?

        För att det är såå uttjatat med folk som gnäller på sådant.

      Vad var det som var kul i den reklamen? Slöseri på reklamutrymme skulle jag säga, eller är det något fyndigt jag missar?

    Snälla CamCam, gör någonting åt de hemska ränderna som täcker text i varje inlägg och i kommentarsfältet. Vill ju kunna läsa allt (och lite till).

    God fortsättning!

      Var läser du bloggen från? Jag trodde det va min mobil som klydda men då är det tydligen inte bara hos mig. Jag behöver ladda sidan på nytt för att få bort det.

      Sett detta i typ alla kommentarer till inläggen nu, vad läser ni på för enhet? Jag använder 2 mobiler (Samsung, s8 och s6), Samsung surfplatta och en laptop men har inte problem någonstans. Tycker det är så konstigt att inte alls upplever samma problem?

        Jag har en s8, använder Chrome som webläsare och jag ser randen titt som tätt :p

          Jag använder Galaxy s7 edge och Chrome och randen finns i nästan varje kommentarsfält. Ibland också på själva inlägget. Sjukt irriterande, det har varit så länge nu…

            Testat att byta webbläsare? Jag använder inte Chrome, använder den app som heter ”internet”…
            Testade Chrome precis dock, hade inga problem

        Jag har problemet både från MacBook och iPhone 7, använder Chrome på båda.

          Jag kommer inte vara kvar på den här plattformen så länge till så förhoppningsvis kommer alla sådana här problem försvinna inom en snar framtid. Jag är hemskt ledsen för allt strul. =(

            Lämnar du Ng helt?

              Ja, det gör jag.

                Hurra!!!?????

                Och grattis! ?

            Åh! Härligt med ny plattform!

      Också nyfiken vart du läser från. Har aldrig haft det problemet nämligen ? varken via iPhone eller på datorn (safari/google chrome).

      För mig blir det också så, men bara ibland, trots att jag läser frpn samma enhet (oneplus)

      Läser från Samsung Galaxy S8 med Chrome, från laptop via Internet Exploret och Samsung surfplatta med Chrome. Har samma problem på alla enheter.

    Bantning is all fun and games untill you get vinterkräksjukan.
    Då vill man bara äta choklad fast man inte kan på grund av tillfällig laktosintolerans ?

    Fast det har väl alltid skämtats om julmaten och att man äter så mycket under dessa dagar att man inte kan knäppa jeansen? Varför är det helt plötsligt inte okej?
    Jag får alltid knäppa upp mina byxor efter julmaten annars kan jag inte andas.

    Varför kommer en av systrarna G alltid undan med det? X antal gånger per år tar hon upp det och sedan soppdiet. Är väl rätt uppenbart att hon är tunnare än de flesta.

      Men va? Vadå ”kommer undan”? Även systrarna G har en fri vilja och rätt att banta så mycket dom vill..

      Men hon är vuxen, låt henne göra vad hon vill, herregud.

    Det kan ju istället vara jeansen som krympt i det fuktiga vintervädret.
    Jag tänker alltid så när jag inte får på mig ett par jeans som jag brukar kunna dra upp över låren och dessutom knäppa i midjan 🙂

    Alltså är det något fel på gillaknappen? för mig funkar den som vanligt men jag tycker det verkar som om kommentarerna får mycket mindre gillningar just nu.

      Instämmer.

    Är folk helt humorbefriade idag?! Jösses, välj era strider…

      Måste man välja samma strider som du? Någon väljer denna och du en annan, du kan ju istället välja att inte bry dig om vad andra vill bry sig om.

    Kom i form efter jul, står ju nästan i varenda jävla tidning, varje år ?

    Jag gillar Sverige och hur vi är skitjobbiga med smådetaljer, något (även det lilla) måste man väl kämpa för?
    Samtidigt kan jag tycka vi är lite väl rigida. Detta var inte bodyshaming, det var kanske uttjatat ja, men jag tror många känner igen sig och kan skratta lite åt det. Man äter ju för 2-3 personer på jul, magen blir kaos och uppblåst och jeansen passar inte längre. Det är standard och lite komiskt. Chill downnnn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.