Sex är helt naturligt??

Elaine Eksvärd:

Igår visade TV4 den animerade filmen ”Anomalisa” som – trots animerad – innehåller en del regelrätta sexscener och de ilskna kommentarerna lät inte vänta på sig på TV4s Facebooksida.
Kanalen motiverade filmvisningen med att den är godkänd från 7 år men verkar ha missat en siffra med tanke på att filmen är ”rated R” i USA, vilket betyder att den är barnförbjuden.
Aftonbladet tog in en sexualrådgivare igår som menar på att ”sex är naturligt” och att det inte är någonting märkligt eller skadligt alls med att barn fick se de här scenerna.
På Facebook verkar folk ha intagit två olika läger och Elaine tog till sitt Instagramkonto för att fördöma den här rådgivarens åsikt.

Vad tycker ni? Team Elaine eller Team Sexualrådgivaren?

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Team Elaine helt klart!

      Här hade jag gillat kommentaren när den hade noll tummar och nu är den på noll igen.

        Nu står här 5 tummar men jag gissar på att den borde ha fler. Min egen kommentar fluktuerar mellan 1 tumme och 2.

      Cam! Jag har också märkt att gillningarna inte helt hänger med. Kan gilla en kommentar med 2 likes (alltså sammanlagt 3) – Men när jag återvänder till kommentarsfältet står den plötsligt på 1.

    Team Elaine så klart!

    Team Sexualrådgivare.

    Lycka till att skydda era barn från sex i dagens samhälle! Sex är naturligt..

      Det är bajs också, vill du ha det till frukost för det?

        Du får köpa hem dig en Baja Maja då.
        Bajs är sopor som min husläkare brukar säga.

        Nej, men lika förbannat kommer systersonen där med blöjan full av diarré-gegga som stinker fan döden, lämpligen när jag ska äta min äggröra.
        Så kan det gå här i livet.
        Ska jag dra nån pedofiljämförelse nu?

          Tycker du själv att det är jämförbart? Jag drog en parallell till det naturliga och inte pedofili. Skulle tipsa om att inte titta i barns blöjor om det är känsligt, lukten kan man inte göra så mycket åt och det är garanterat samma sak med dina fisar.

            Din jämförelse går dock inte hela vägen fram just för att man lägger så mycket vikt på att prata med barn om att det är naturligt och pratar om det… inte heller någon som blir speciellt upprörd om en karaktär i en film som visas vid lunch går på toa.

            Men du, pedofili är också naturligt..
            Det är en sexuell läggning = ytterst naturligt.

        Fast alltså det ska ju tjatas in att mens är naturligt också, och det måste man ju vilja se, höra och säkert äta också.

          Just ja, mensen. Den naturliga men av någon anledning inte så privata mensen. Menskonst ska hängas på väggarna, man ska avbilda blödande fittor, någon hade säkert fittor hängandes i julgranen i år också.
          Det är alltså helt okej att visa alla andra funktion könsorganen har men inte den där kuken och fittan möts.

            Känner du många som hänger menskonst i barnrum? Eller rullar det informationsvideos med tydliga bilder om mens och bindor mitt på dagen? Jag var 12 år när jag fick mens och 22 när jag gjorde sexdebut, visste ändå mer om sex än mens när jag fick mensen och det är fan sorgligt. Men patriarkatet behöver sina väktare och du gör ett fint jobb ??

              Amning är också naturligt. Vill du skydda barn från att se det också?
              Tönt.

        Elaine skriver ju om hur hon kissar och bajsar på sig hela tiden.

        Jag vet inte riktigt vart du kommer ifrån, men nej, det är verkligen inte naturligt att äta bajs till frukost.

    Team har-vi-inte-tillräckligt-med-problem-som-det-är?

    Ja, sex är naturligt! Men ska en 7-åring se det? Enligt mig själv, nej! Det känns inte som att det är relevant att prata om vad sex är med barn. När de börjar närma sig puberteten eller själva blir nyfikna på vad det innebär kan man prata om det. Men att bjuda in småbarn till att se/prata om sex känns inte rimligt. OBS! Detta är min åsikt

      Håller med! Sex är naturligt för oss VUXNA. Inte för 7-åringar.. Det SKA inte vara naturligt för en 7-åring att titta på detaljerade scener med sexsstön och oralsex. Nej, bara nej.

        Vad korkat. Barn är nyfikna på kroppen och har en egen sexualitet på deras nivå, varför är det tabu för barn att ha det? Det som ska vara tabu är att vuxna ska delta i barns sexualitet men annars… chilla folk.

          Fast detta var ju detaljerade sexscener mellan två vuxna människor, inte ”sex på barns nivå”. Kalla det korkat om du vill, men jag anser inte att slicka fitta är något som ska falla sig naturligt för så små barn.

            Såg scenerna nu, ångrar uppfattning.

      Är det något barn som har pratat sex med sina föräldrar efter puberteten? ?
      Det är skämmigt att vuxna om sådant, speciellt ens föräldrar ?

    Jag vill gärna själv välja när/om min 4-åring ska se scener som han inte förstår vad de innebär, t ex sex. Att det kommer mitt i en animerad film som sänds mitt på dagen känns olämpligt just av den anledningen. Sex är naturligt men inte lämpligt för barn/småbarn att råka på utan någon vuxen som kan förklara, precis som våld och en hel del annat.

      Detta är ingen barnfilm, torde ligga i ditt intresse att se till vad ditt barn få glo på i så fall, animerad eller ej.
      Animerad är btw inte = barnvänlig.

        Den är tillåten från 7 år, då räknar man väl med att såna scener inte ska visas, animerat, tecknat eller ej?

    Jag tycker det är viktigt att informera barn om sex, vad som är naturligt respektive INTE OKEJ. Detta för att barnet själv (förhoppningsvis) ska kunna se om hen blir utsatt för något som inte är normalt, kanske någon rastvakt i skolan, träningsledsre osv närmar sig barn på ett onormalt sätt (eller annan plats där föräldrar inte befinner sig 24/7. Menar inte på att ansvaret ska läggas på barnen men ni förstår nog min poäng.

    Däremot tycker jag inte att sexscener och dylikt är något som ska normaliseras framför barn. Precis som att nyhetsklipp från krigshärjade zoner, våldsfilmer, skräck osv ska visas för barn. Absolut ska våra barn informerad om våld och krig, men kanske inte från så unga år. Barns hjärnor är inte fullt utvecklade och de har inte samma förmåga att dra slutsatser som undgdomar och vuxna har.

    Information om sex? JA
    Sexscener för barn? NEJ

      * klipp från krig, våld etc ska INTE visas för barn

      …. menar jag såklart!

      Anonym bra skrivet håller helt med dej.

    Var tvungen att youtuba sexscenerna som hade visats och jag får nog hålla med om att de inte var direkt barnvänliga. Men har också svårt att bli vidare upprörd på TV4. Love actually visas också dagtid nu i julledigheten och innehåller också sexscener. Precis som annan film.

    Problemet att ”barn kan råka se” köper jag inte. Jag har uppsikt vad mina barn kollar på pga jag anser de vara så pass små att det är lämpligt att jag håller koll. Och jag tror inte att sexscener för lite äldre barn direkt ärrar dem för livet om de nu skulle råka se det på tvn.

      Var tvungen att youtuba sexscenen i Anomalisa och tycker den är lite väl grafisk för småbarn. Sen fattar jag inte, det där är väl ingen barnfilm bara för att den är animerad… Kan ju inte jämföra den med en scen ur Love Actually!

      Anade att det skulle komma en ”jag har koll på vad mina barn tittar på”-kommentar. Har också hyfsad koll på vad sonen tittar på eftersom han bara får titta på Barnkanalen och Netflix barnutbud MEN visst händer det att han kan vara en stund ensam och då skulle kunna byta kanal. Det finns gott om barn som kan råka se det som går på de allmänna kanalerna på dagtid, det är därför det är olämpligt att sända sånt mitt på dagen. I en animerad film som barn kan tro är barnfilm.

        Ja. De kan byta. Jag tror bara inte att det är hela världen. Men är man hemskt orolig som förälder att barnen inte ska se något man inte vill att de ska se kanske det finns en poäng att ha större koll.

      OT: En modern Oprah Winfrey? Bella, is it yoou? 🙂

      Läääänka?
      Försökt kolla själv men hittar bara trailers och recensioner. ???‍♀️

    ,,är detta en så kallad vuxenfilm? Alltså ingen barnfilm? För i så fall förstår jag inte hur man kan bli så upprörd. Att det går filmer på dagtid med sexscener är inget konstigt, folk får väl ha lite koll på vad som går på TVn när deras ungar kollar? Jag är definitivt den som tycker sex är privat oavsett hur naturligt det är men i detta fall känns det lite väl långsökt att resonera som Elaine. Bara för att hennes pappa slängde sig med så vidriga argument så kan det inte riktigt appliceras på denna händelse.

    Som vuxen kan man ju istället ha ett extra öga på vad barnen ser på TVn….

      Har du ens sett klippen med sexscenerna? Det visas INTE så explicita scener i vanliga vuxenfilmer…

        …jag har sett dem och kan i sak hålla med om att de är väldigt grafiska för en film som enligt svenska mått ska funka för barn. Dock står jag fast i att man som vuxen får vara lite vaken på vad ungarna kollar på. Det är väl ingen barnfilm i stil med Paddington eller Frost eller?! Och de här pedofilassociationerna får jag inte alls med i bilden: vad som hände Elaine är fruktansvärt me tyvärr tror jag mkt att de tragiska upplevelserna tar sig rätt drastiska uttryck. Såvitt jag läst så visade hennes pappa verkligen aktivt porrfilmer för henne: detta är liksom inte jämförbart med sexscener som helt plötsligt dyker upp i annars vanliga filmer. Det är inte frågan om att barn tvingats se på renodlad porr här . Tyckee folk kan vara lite väl skitnödiga ibland; lite som när Historieätarna gjorde julkalendern och folk gick i taket över den där kommentaren om vuxna som har sex. Fruktansvärt överdriven reaktion kan jag känna…?‍♀️?‍♀️

      I Nordamerika är filmen från 17år och anses alltså vara en vuxenfilm. Här i Sverige är filmen från 7år och är tydligen en barnfilm.

    Barn utsätts idag för porr från tidig ålder, alltså samtidigt vi ger dem tillgång till Internet. Barn får sexuella förslag från okända män så fort de skaffar Instagram, musicaly, Youtube… Barn tror att porrsex är normalt och att det är så det ska gå till så. Så sex på tv känns väldigt oskyldigt i sammanhanget ändå även om det kanske hade varit bättre utan. Vi har skapat ett samhälle där den fria tillgången på porr skapar effekter som inte är så önskvärda.

      Stina ja men dags att ändra på det. Vill ha ett samhälle byggt på kärlek och inte porr nej tack.

    Har man småbarn så ska man sitta med eller i vart fall ha uppsikt på vad barnet tittar på. En TV är inte en barnvakt. Det är upp till föräldrarna att se till att inte barn ser på sådant som inte är lämpligt inte TV4.

    Kan förstå att man reagerar men hoppas också att samma upprörda föräldrar har koll på vad deras små telningar hittar på Internet.

    Diverse youtubers som till exempel Jockiboi, sex, våld, svordomar och könsord. Allt finns där på skärmen, lättillgängligt.

    Har en kompis som är lärare för åk 1-3. Ni skulle bli förvånade om ni visste vad majoriteten av dessa småglin redan sett och hört… (och detta sker troligtvis utan föräldrarnas vetskap).

      Hua! Mitt äldsta barn är 4 år och vi försöker begränsa vad han ser på TV och internet. Han har exempelvis inte tillgång till mobiltelefon eller surfplatta. Datorn kan han inte styra på egen hand, så de få klipp han ser på SVTplay eller sopbilsklipp (sopbilsfas här hemma ?) på youtube så sitter alltid en förälder med honom. Han kan se på Barnkanalen ensam men då är fjärrkontrollen oftast uppe på en hylla för att undvika att lillen käkar upp batterierna ?

      När jag växte upp så hade vi datorn i vardagsrummet. I tonåren fick vi internet hem med Lunarstorm, MSN chattar och allt vad det nu hette, vilket innebar att allt man gjorde kunde även en förälder se till 90% av tiden (smartphones fanns inte på den tiden). Detta kommer vi nog köra med här hemma också. Jag skulle inte vilja ha tonårsbarn med egen dator inne på rummet…

        Oooh sopbilar är najs, tips från mig är även göteborgs spårvagn på youtube när kameran filmar spåret under färd

        Stackars barn!

          Varför det?

            Det man inte får vill man göra ännu mer!

        Tanken är god och jag tror de flesta föräldrar försöker ha koll på barnens internetvanor, helt enligt rekommendationen. Men det finns så många kryphål för en nyfiken unge.

        Nästan alla barn har mobiltelefoner med Internet. Många slutar på fritids när de börjar trean och går hem direkt efter skolan.

        Är de hårt styrda hemma passar en del på att njuta av förbjuden frukt (internet, tv-spel, godis m.m) hos kompisar istället.

        Vi har haft flera sådana barn hemma hos oss, så ett tag messade jag faktiskt föräldrarna och kollade om de fick spela tv-spel. Det är ju inte alltid det överensstämmer med vad barnet sagt…

          Som sagt så fanns inte smartphones på under min ungdomstid, enda tillgången till internet var via datorn. Nu är ju mitt äldsta barn bara 4 år så vi har gott om tid på oss att lösa hur vi ska hantera eventuella ”internetproblem”. Är väl medveten om att man inte kan begränsa och bevaka barn i all evighet och i framtiden kommer säkerligen även smartphones också finnas i någon form.

          Jag känner ändå att det är bättre att begränsa internetanvändandet redan nu än att låta min fyraåring klicka runt på youtube/andra appar i ensamhet. En fyraåring behöver inte en surfplatta! Han donar på med andra saker, läser, kör med bilar, ritar, leker med trolldeg etc.

      Här är en hel tråd med noll tummar. Det tror jag inte på att det är så att ingen har gillat.

        CamCam, ledtråd. Jag tror det började när du lade upp den senaste årsresumén, den för augusti. Då såg jag tummar som kom och gick samt vissa som aldrig ens registrerades. Jag såg också ute bland senast kommentar-rutan flera hänvisningar till dina länkar från inlägget.

        Men för min del kan du plocka bort tummen helt. ??

          Varför bryr du dig så mycket om dessa gilla markeringar? Är det så du får din dagliga dos bekräftelse?
          Vi har fattat, gillamarkeringarna fungerar inte som de ska. Släpp det nu.

            Hej hej! ??

            Glömde du att önska dig glasögon i julklapp. Förstora texten och läs sista meningen i kommentaren ovan igen. ?

              Kan också tillägga att jag här kan se att du gillat din egen kommentar. ?

                Det har jag inte, men även om jag hade så är väl inte det konstigt. Man gillar väl och håller med i det man själv säger? 😉

                  Nej det är det inte men i förhållande till vad du valde att skriva till mig och vad du ville få det till var orsaken till att jag flaggade för CamCam, vilket jag och andra har gjort ofta när det kommer till tekniska frågor, så var det rätt skoj. ?

                  Och jo det hade du. ?

                    Hur ser du att någon gillat sitt eget inlägg?

          Om du inte bryr dig, varför tjatar du så i varje inlägg? ?

            Ja hur kan der komma sig? Hur? ?

            Vad är det med folk och deras läsförmåga så här runt jul? Detta må hända?

            https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/forskare-iq-nivan-faller-i-skandinavien

              Varför kan du inte svara på frågan istället för att vara dryg? Jag ser inte att du skrivit det någonstans

                Därför att du skrev en dryg kommentar med en dryg emoji.

                Läs min kommentar kl 14,44

                  Jag som försökte ”avdryga” kommentaren med en smiley, det är min standard-emoji, använder den jämt ?

                    Ha ha ok. Puss på dig. ?

                      ?

        Hur ser du vem som gillar vad? Uppriktig fråga. Jag och andra dödliga verkar inte kunna se det..?

          Det kan jag inte heller i vanliga fall. Bara just nu. ?

            Och som i vanliga fall ett drygt svar…
            God fortsättning på dig!

              Det där var faktiskt bara drygt i ditt huvud. Jag svarade men ville inte berätta hur jag ser det just nu.

              Men ditt avslut var drygt och visade på att du inte fann dig i att jag inte berättade hur.

                Nej, för jag kan inte se hur du, om du inte har inlogg till bloggen eller dyl, kan se sådana saker?

        Blir irriterad bara jag ser ditt namn i ett kommentarfält. Hur kan man lyckas att vara så dryg och jobbig jämt? ?

          Ina, Som ni ropar får ni svar. 🙄

            Va?? Fattar inte…

              Nä jag märker det.

    Som vanligt tycker jag att Elaine drar saker och ting lite väl långt med hänvisning till sina egna upplevelser. Att barn får titta på grafiska sexscener är knappast lämpligt, men det är nog väldigt få fall där föräldrarna tvingat barnen att titta och begat övergrepp på det sättet.

    Ibland känner jag att Elaine menar typ ”Så sa min pedofilpappa också! Du måste också vara pedofil!” om helt vardagliga grejer, typ ”Jo man måste faktiskt tvätta håret”. Man är inte automatiskt pedofil för att man tycker att sex är naturligt.

    Team Elaine! Såg snuttar av filmen och blev chockad att det var från 7 år. Den gav liksom mig rysningar. Kändes verkligen som light porn! Och jag är inte jätte känslig. Men nu var den animerad också och allt kändes bara konstigt!

    Tycker det är jättejätteviktigt att barnens integritet respekteras. Vissa kanske inte reagerar på att se en sexscen men andra kan ta skada av det. Vi kollade mycket på film med min familj då jag var yngre och en del filmer innehöll sexscener. Mina föräldrar hade attityden som sexrådgivaren ovan, en väldigt avslappnad attityd till sex, men jag tyckte det var väldigt jobbigt och skulle ha behövt mer integritet. Kunde också höra mina föräldrar ha sex ibland och självklart tyckte jag även att det var jobbigt. Som barn/tonåring vill man kanske inte ta upp sådana saker med sina föräldrar heller. Jag har nu som 20+ märkt att jag faktiskt tagit skada av denna brist på integritet för kan än idag tycka att sex och närhet är något obehagligt. Så mina föräldrars avdramatiserande av sex har i själva verket haft totalt motsatt effekt på mig.

    Så definitivt team Elaine på denna!

    Ibland skriver du så konstiga saker, vadå ”de verkar ha missat en siffra för att filmen är R rated i USA och därför är den barnförbjuden”. Den är barnförbjuden i USA ja, men Sverige importerar inte åldersgränser därifrån utan sätter egna, så den är inte alls barnförbjuden här.

    I Sverige sätts högre åldersgränser mycket mer baserat på våld och skrämmande inslag än på sex, just för att vi har en öppen attityd kring sex. Kan tycka att det är positivt att vi inte delar USAs syn på sex…

    Men jag har också upplevt att det blir fel med sex i barnfilm, minns en gång när jag var barn och familjen hyrt film och de började diskutera sex väldigt ingående och pappa skrek ”det här är inte för barn!!” och stängde av (ska sägas att han är från mellanöstern och antagligen lite känsligare än genomsnittssvensken). Men då var det inte själva sexet som gjorde mig upprörd, utan det faktum att pappa blev arg. Jag förstod ju att vi hade gjort något fel eftersom han blev arg, och DET lärde mig att förknippa sex = fel. Tror att det ofta är de vuxnas reaktioner som skrämmer barnen och inte själva sexet.

    Mer än vad jag reagerar på att sexscener visades mitt på dagen (alltså nyheter visas också mitt på dagen och kan innehålla fruktansvärt skrämmande inslag) reagerar jag på hur de infiltrerat reklam där det är svårare att värja sig eftersom reklamhelvetet går på alla kanaler. På radion går hela tiden reklam för ”vuxenlekar, vuxenleksaker” och på tv något långt inslag om att ”många kvinnor får inte orgasm, testa vår produkt som förbättrar känsligheten”. Huuu *ryser*. Vet inte varför jag tycker att det är obehagligt, kanske för att man är helt oförberedd och reklamerna inte är jättebra så det blir plötsligt superstelt.

    Intressant att Aftonbladet tog in en sexualrådgivare men till videon med scenerna skriver ”känsliga tittare varnas” och ”varning för obscent innehåll”.

    OT:
    Emmas efterträdare sökes av Löwengrip & Co:
    https://www.lowengripcarecolor.com/sv/content-manager/

      Oh my, ännu en episk annons från team Löwengrip 🙂

      ”Turn your words into inspiring texts” eh, va?
      ”Young professionals with 3-10 years workingexperience” -får man ha 11 års arbetserfarenhet eller är man för gammal då?
      ”Allowing for a sound work-life balance”- Man får väl gissa att den där artikeln med Emma i Elle inte gick hem hos Bella med tanke på att det lät allt annat än sunt att jobba så. Frågan är också hur lätte det är när man är ansvarig för allt content och måste följa med Bella när hon ”spurtar”.

      Fortfarande verkar inte Bella eller Pingis ta till sig att deras ansökningar inte håller måttet. Tror definitivt folk söker, men det ger ju ett oproffesionellt intryck…

    Okej, vad Elaine har varit med om är helt förjävligt men att dra pedofilparaleller här passar inte. Det är inte jämförbart

    Sen… snälla? Var detta allt? Eller är det en tecknad porrfilm? För det i klippet på aftonbladetd innehållande lite oralsex och missionären tror jag knappast ingen unge dör av, det var ju respektfulla och fina sexscener.
    Idag har ju var och varannan unge egen smartphone och surfplatta, oroa er istället för hur otroligt lätt de själva kan komma i kontakt med pedofiler (tänk bara tillbaka på hur det var när ni själva var små och började använda internet .. ganska otrevligt eller hur?)
    Och hur lätt är det inte för barn idag att komma i kontakt med porr? Porr gör en sån otrolig skada för samhället då det vräker ut en sån unken och farlig kvinnosyn. Åldern på porrtittandet har dessutom sjunkit i åldern. Så att sitta och uppröras över det TV4 visade är i mina ögon helt slöseri med tid, kom igen! Ja sex är naturligt! och sluta jämför det med bajs? Herregud vart får folk allt ifrån..

      ”Åldern på porrtittandet har dessutom sjunkit i åldern.”.

      Och just här har du problemet och TV 4 gör det inte bättre.

        Men snälla? Tror du på fullaste allvar att TV4 är anledningen till att kidsen kollar på porr?
        Så farliga är inte dessa scener, som någon annan sa: då är jockeboi bra mycket värre. Tillgång till internet från tidig ålder är värre.
        Att barn ser sexscener från vuxenfilmer här och där är inte hela världen, så läge det inte är porr- sån skit ska barn verklig inte se.

          Snälla snälla. Skrev jag att TV 4 var orsaken eller skrev jag att de inte gjorde saken bättre?

          Och om jag behöver förklara orsak/verkan samt normalisering för dig så lägger jag ner här för idag.

            Men din kommentar implicerar på något sätt att denna *^skandal^* då tv4 visat en film som innehållit en sexscen som vissa barn råkat titta på, skulle vara en del av problemet.

            I believe not.

              Det är en konsekvens av problemet.

      Håller med dig om att det är långsökt att dra pedofilparalleller. Istället kan man diskutera om det är lämpligt eller ej att låta barn ha tillgång till en allt för tidigt sexualiserad värld. Även om sex är något naturligt så finns det en vits med att vänta. Det kan exempelvis innebära att anpassa information efter ålder.

    Vilka barn kollar ens på nyhetsmorgon…..?

      Vadå nyhetsmorgon?

    Kan tycka att det är hyckleri att rasa över en animerad sexscen men inte höja på ögonbrynen åt all den sexistisk reklam somför trycks upp i fejset i tid och otid. Hyckleri för att raseriet saknar självreflektion och för att det ena (sexistisk reklam) enligt mig är värre än det andra (sexscen).

    Känns som vi lever på 1800-talet och inte 2017.
    Kanske har de flesta av dagens ”vuxna” glömt bort sin egen barndom eller så är jag förstörd eftersom jag var ung på 70-talet då kroppar och sex var rätt naturligt.
    Har man en avslappnat förhållande till sex och samlevnad så blir inte barnen förskräckta.
    Tror barn blir mera skadade av att se allt verkligt våld som visas i tvnyheterna.

      Jag håller faktiskt med dig, och då är jag född 94. Tycker det har gått till överdrift idag.
      Jag tror barn skadas mer av vad de får se som är verklighet och alla dessa satans tv/datorspel.

    Och en annan råkade klicka på kanalerna på tv och fick upp en riktig porrkanal, alltså inte något tecknat, när jag var 7 år. Detta satt jag och glodde på, förstod ändå inte innebörden mer än att jag berättade allt jag sett för mina vänner men vi skrattade bara åt det.

    Detta hade jag glömt fram till detta inlägg kom på tal, haha

    Året var 1966 och Per Oscarsson klädde av sig naken i Hylands hörna. Skandal! Eller vänta? Var det 2017? Nej han är ju död sen ett par år tillbaks. Jaja han kanske vänder sig i graven.

    Sluta skyll på andra och ta lite ansvar över era barn så ordnar sig nog.

      1966, var jag inte ens en spermie 🙂
      När Oscarsson visade sig i kalsongerna hos Hyland i SVT.

    Jag håller mig, mittimellan. Vid tv-tittande och dataanvändning är det ett föräldraansvar. Var med er barn och förklara, lätt som en plätt

    Jag har inte läst Aftonbladets artikel, men jag gissar att sexrådgivaren inte sa att man BÖR visa sexscener för sina barn, däremot att det är fullständigt ofarligt och icke-skadligt om ett barn råkade slå på TV4 och se en animerad scen där två samtyckande vuxna hade sex. Att tvinga barn att se porr i ens sällskap och därmed tvinga in dem i ens egen sexualitet är givetvis vidrigt och en helt, helt annan sak.

    Rätta mig (gärna) om jag har fel men jag tror inte någon alls skulle tyckt det var ok om det varit tjejen i filmen som sugit av en kille i stället.

      Antagligen inte

    Men sexcuse me… har inte föräldrarna ett ansvar att själva ha koll på vad deras barn tittar på? Det är inte som att tv4 utgett sig för att vara en barnkanal. Om man är så rädd för att ens stackars barn ska råka se nakenhet och sex kanske man bör slänga teven helt och hållet och bara använda Netflix när man själv är närvarande.
    Och det är väl klart som själva fan att det inte är skadligt för ett barn att råka se en sexscen? När jag var liten och kollade på film med familjen (är minst i syskonskaran och ville också vara uppe sent) så ingick ju intima scener i vissa filmer, det var för min del varken konstigt, skadligt eller har gjort mig frigid alternativt sexuellt destruktiv. När man blev ^könsmogen^och förstod vad sex var så var det fortfarande inte skadligt, bara stelt och pinsamt.
    Sedan så har jag all sympati för Elaine och hennes hemska upplevelser, men de är på intet sätt hemmahörande här. Hon är extremt partisk och känslig. Som att orden ”sex är naturligt” skulle betyda att sexualrådgivaren och i förlängningen tv4 uppmanar till pedofili för det var det hennes pappa sa. En utåtagerande pedofil kommer ju utsätta barn för sexscener och övergrepp oavsett om det visas en film på tv4 mitt under dagen eller på kvällen.

    Detta är överdrivet och en anledning till att jag inte gillar vissa föräldrar. Överbeskyddande, överdrivna och tror de är över andra.

      Bästa inlägget här! Håller helt med!

    Man undrar vad nästa grej blir? Erotisk bok för barn skriven av nån hippie-psykolog??

      Har redan funnits. Antar att du är för ung för att komma ihåg Puss & Kram böckerna?

        Åh ÄLSKADE dom fanns väl flera stycken? Lånade sjukt mycket böcker om sex och kroppen osv när jag var 10-12 år. Kanske yngre. Jättenyttigt och INTRESSANT.

          Det är så tabu att barn har en sexualitet/nyfikenhet. Det betyder inte att barnen inte ska lära sig om gränser gentemot andra eller att det rättfärdigar att någon gör ett närmande mot ett barn såklart. Men många barn utforskar sin kropp i mycket tidig ålder och det är inget konstigt eller fel med det. Om de däremot blir för intima med andra barn måste man sätta gränser och förklara. Själv började jag onanera när jag var 12, men kunde utforska min och mina kompisars kroppar tidigare än så.

    Jag såg också filmer med sexscener som barn och jag hade inte pedofilföräldrar. Elaine har ett skruvat perspektiv, och det är sorgligt men gillar inte att hon ska se allt naturligt i världen genom sitt solkiga perspektiv.

    Team Elaine tusen gånger om! Sex är till för vuxna, och det finns ingen orsak för barn att se på det. Då börjar barn gärna experimentera och härma vad de ser, vilket faktiskt kan resultera i övergrepp det också. Av barn på andra barn. Det var jag med om av flera barn när jag var liten och såklart det inte är så skadligt som att bli antstad av vuxen men det är fortfarande kränkande och skamfullt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.