Har ni några nyårsmål?

Elaine Eksvärd:

Elaine visar upp sina nyårsmål som hon satte för 2017 och konstaterar att hon lyckats med konststycket att checka av en hel del av dem.
Är det förresten bara jag som älskar att hon signerat och skrivit under sitt papper? Ett bindande kontrakt med sig själv typ…

Har ni några nyårsmål eller löften? Förutom att äta mer grönsaker och börja träna – målet som varje år leder till att alla spinningpass på Stockholms alla SATS har en väntelista på trehundra personer fram till Alla Hjärtans dag då det som tur väl är börjar klinga av?

Mitt mål är att inte ha några mål.

137 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ditt mål att inte ha några mål kan vara bland det bästa jag läst från dig.

    Lever efter att göra det jag mår bra av.
    Träning, mat, jobb och kärlek!

    Mitt och Sambons viktigaste mål är att bli föräldrar och köpa hus. Vi har äntligen sparat ihop till en kontantinsats.

      Grattis! Bra gjort, fan vad stort! 🙂

      Grattis! Oslagbar känsla!

        Tack 🙂 vi har sparat i evigheter så det är skönt att äntligen kunna säga ”ja men det där huset kan vi har råd med”

    Måste sluta skjuta upp saker, det är mitt mål för 2018.

      Ååh mitt med! Är bäst på att prokrastinera och måste verkligen sluta upp med de dumheterna!

      Äsch, att skjuta upp saker är mänskligt. Apropå det älskar jag texten på Fritiof Nilsson Piratens gravsten:

      ”Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 jan. 1972.”

      Kan du inte göra det nästa nyår? ?

      Mvh skjuter upp allt

      Det är mitt mål för 2019

    Haha nej lever i nuet, huva för allt vad lister och rutin heter!

    Dricka vatten utan bubblor? Är det farligt med kolsyrat vatten? ???

      Om det är smaksatt så kan du riskera att drabbas av erosion på dina tänder, om jag inte är ute och cyklar.

      Har hört att kolsyran kan skada emaljen, men vet inte om det stämmer. Jag dricker otroligt mycket bubbelvatten tack vare sodastream-maskin hemma och på jobbet, men har inte märkt av det på tänderna.

        Jag dricker också stora mängder kolsyrat vatten. Inget min tandläkare reflekterat över så jag kör på ?

        Jag dricker 2 l Cola om dagen och det syns inte på mina tänder. Min tandläkare trodde jag skämtade så fina tänder som jag har enligt henne

      Frågade min tandläkare om kolsyrat vatten. Hen sa att det bara var att köra på!

        Kolsyrat vatten är inte bra för tänderna oavsett om det är smaksatt eller inte. Det handlar om dryckens pH-värde vilket är lågt vad gäller kolsyrat vatten. Som någon sa orsakar det erosionsskador i längden.

          Bättre med vanligt kranvatten då.

      Kan det inte vara miljöhänsyn som ligger bakom? Jag gissar bara, men har man ingen sodastream kommer ju bubbelvatten på flaska och det är ju inget vidare för miljön. Fast då borde löftet kanske vara ”sluta dricka flaskvatten”…

      Jag tror det är för att det är dåligt för magen, försurar och skapar obalans. Jag har för mig att jag läst något sånt om alkaline diet, alltså att man ska äta basiska livsmedel (grönsaker tex) och undvika sura livsmedel (bubbelvatten, kaffe, kött tex).

        Den dieten är ungefär lilla vetenskaplig som chemtrails

      Det mjukar upp emaljen för en stund. Det gör kolsyra samt fruktjuice. Säkert fler drycker men det är bara dessa jag vet om. Man ska helst inte borsta tänderna på ca en timma när man druckit sådant då det kan slita på emaljen som blivit lite mjukare.

      Det som åsyftas är att det innehåller kolSYRA. Syra surt. Men, i de mängder som finns i alla bubbliga drycker är det absolut ingen fara.

    En lista skulle göra mig stressad. Mitt enda fokus som har med nyår att göra är att hålla min ena katt lugn. Om folk kunde hålla på med fyrverkerier vid tolvslaget och inte starta redan på eftermiddagen. När hundägare tipsas om att rasta sin hund i tid ska det då ske vid lunch? Har förresten aldrig hört/läst att en kvinna skadat någon i sammanhanget. Däremot många onyktra män skadar både sig själva och andra när de ska få fyr på de kära pjäserna. OBS! Är inte arg nu heller ?

      Vår hund hann bli 14 år innan han gick bort här i våras, men vet verkligen vad du menar för han var livrädd för fyrverkerier och folk skjuter dem verkligen hela dagen och ibland t.o.m sporadiskt dagen innan och efter och det är ett helvete när man har ett husdjur som inte klarar av det. Om det bara var vid 12-slaget så hade man ju i alla fall kunnat trösta sig med att det bara var en stund… Nu har vi 7 månader gammal valp och hon är otroligt trygg och säker så vi håller tummarna för att hon inte ska reagera så mycket. Ett tips annars är att hotellet ute på Arlanda tar emot rädda husdjur just under nyår och där är det ju fyrverkeriförbud och isolerat pga flygplatsen.

        Hoppas det går bra med den lilla.

      Det skjuts ju ta mig fan innan lunch också. Sen måste ju hunden ändå kissa framåt kvällen. Förra året bodde vi på femte våning, då var det svårt att pricka rätt. Nån jävel som stod bakom huset och brände av precis när vi kom ut. Nu bor vi på bottenplan så det blir enklare att reka och smita ut för en snabb kiss. Strikt runt tolvslaget vore en dröm.

        Ja, det är så jävla dåligt.

          Jag vaknade i natt med skenande puls och trodde någon höll på att bryta sig in alt. pistolskott, så vare bara en raketjävel. Redan nu skjuts det på löpande band här och jag känner mig som en 80-åring som vill kolla ut genom fönstret, bakom gardin och vara beredd på att springa ut om jag ser någon skjuta.

          Vi äger inte den här planeten och delar den med ett rätt stort gäng skotträdda djur, hur svårt ska det vara att ta lite jävla ansvar?

          /En något irriterad 29årig kvinna som snart står bakom gardinjäveln och är beredd att skälla på fanskapen.

            Hänsyn är verkligen en bristvara ☹

      Alltså jag har problem att rasta min hund nu, dagarna innan. Rasta hunden i tid? Det GÅR ju inte. Folk skjuter ju hela tiden. Idag har det varit lite mindre men igår var det kaos, inte en timme på dygnet gick utan att dom smällde. Hur skulle jag gjort liksom?

        Jag har varit extramatte till en hund som jag fick ha i mitt fönsterlösa badrum. Det var iofs en bra lösning när det bara small runt tolvslaget.

          Ja, hade dom hållt sig till tolvslaget – typ från 23 till 01 – på nyår så kan man ju jobba runt det till viss del iaf. Men man kan ju inte hålla hunden inne i flera dagar…

        Samma här, tycker så otroligt synd om honom. Han är livrädd och VÄGRAR gå ut. Totalförbud pls 🙁

          ❤??

      Jag har 7 katter som är tryggheterna själv aldrig några problem vid nyår. Märkligt vad olika det kan vara…

        Ja himla märkligt att djur (precis som människor) kan vara så olika… du hade väl bara tur att du fick 7 katter som inte är rädda för raketer ?

          Eller så är hon som ägare inte sjåpig med sina djur. Det är ju väldigt underligt hur vissa kan ha 10-15 både hundar och hästar utan att de bryr sig om att det skjuts raketer för fullt och andra har om och om igen problem med rädda hundar och andra djur tex genom hela livet. Måste ju helt klart vara i de flesta fall att de är sämre på att hantera situationen och gör något så stort och stressigt av det hela

        Hon var vuxen när jag tog hand om henne så hon kan ha varit med om mycket som jag inte känner till.

        Jag har en hund som inte bryr sig överhuvudtaget. Och när det smäller som mest då står han vid balkongen och vill ut o titta. .. Min lilla mupp ?

          Samma här, alla vill vara med ute när vi själva smäller av våra fyrverkerier.
          Vi är glada och hundarna är glada

      Efter att ha haft en extremt skotträdd golden som vi fick droga gav jag mig själv löftet att aldrig hamna där igen. Alla mina fyra hundar är skottränade och helt oberörda av smällare. Det har tagit tid och kostat pengar men jag ser det som välinvesterat kapital och en skyldighet mot mina djur. Jag kommer inte kunna stoppa smällare så då får jag ta mitt hundägaransvar och förbereda dem. Förra året stod både min italienare och whippet och tittade ut genom fönstret vid 12-slaget. Chihuahuan sov som en stock.

    Mitt mål är att vara nöjd med mig själv och behandla mig själv (och andra) väl. Tänker vägra mer konkreta mål.

    Jag har känt att nästa år är året jag blir fysiskt stark, tänkte börja styrketräna och satsar på synliga och feta muskler. tror det skulle vara väldigt bra för mitt mentala mående, att visa att jag är en stark och vacker kvinna även när jag är på botten av mitt mående.

    Hon har då INTE lyckats med ”Tänk först – debattera sen”…

      Kanske därför hon har det som ett nyårslöfte …

        Det var hennes nyårslöfte för 2017. Se rubriken på listan.

    Att hitta sätt att ha lite jäkla balans på, inte köra allt eller inget.

    Och såna där banala saker de flesta gör dagligen; inte knarka, inte sälja knark och inte köpa knark. Inte pyssla med kriminalitet och olagligheter. Typ så ?.

    Och fortsätta blogga i hopp om att det kan hjälpa fler. Få människor att döma mindre, älska mer, inte känna sig så ensamma i sina tankar, känslor och missbruk. Öka förståelsen och heja på närstående som kämpar för att inte bli medberoende.

      Lycka till och gott nytt år till dig!?

      Åh, lycka till!

    Mina mål är att

    strunta i fler grejer och inte ha dåligt samvete när jag gör det

    Vara tuffare vid löneförhandlingen

    Njuta av bröllopet och inte hänga upp mig på allt som (kommer att) gå fel

    Inte vara rädd för att berätta för folk om min ångestproblematik

    Äta mer riktigt god mat. Inte okej mat, det ska vara delikat!

      Vilka bra mål! Jag ska också proppsa på lite mer lön än de erbjuder mig, gjorde det förra året och fick igenom det, var så nöjd efteråt!

      Angående bröllopsjubileum så gick några grejer fel på mitt bröllop 2014, men nu i efterhand är det mer som roliga historier (som att vi glömde ringarna i huset och vi gifte oss på tomten så min svåger var tvungen att kuta in och hämta dem under vigseln haha). Njut!!

    För nåt/några år sen när jag fortfarande följde blondinbella tog jag hennes tips och skapade en lista med 100 mål, eller en bucketlist. Jag tickar av en eller ett par av dem varje år så är jag nöjd och glad. I år blev det en tatuering och att äta mindre kött och mer grönsaker tex.

    Nästa år hoppas jag på att få barn. Jag har tidigare bockat av tex resa till Borneo och Bali, hoppa fallskärm och köpa bil. Några andra mål jag har är att resa till fler spänna de länder, skriva en bok, se en (fri) val och hålla mig ung i sinnet även när jag blir äldre.

    Bli bättre på att släppa taget om människor. Om någon behandlar mig illa eller inte respekterar den jag är så måste jag bli bättre på att sätta ner foten och bara gå. Tänka på mig själv. I nuläget slutar det med att jag romantiserar hela relationen och blir helt förstörd, alternativt fortsätter ha människor runt mig som bara tar energi utan att ge.

    Det måste jag bli bättre på. Men hur? Någon som har några konkreta tips? Har jobbat på detta i åratal och kommit en lång väg men aldrig i mål. Så mitt löfte är att fortsätta jobba på det och förhoppningsvis lyckas.

      Du behöver hitta kärnan till varför du inte anser dig vara värd mer än så. För mig handlade det om min dåliga relation till min mamma, varje gång någon behandlade mig illa så kändes det bekant och tryggt. Jag började med mindfullness och såg mönstret och nu har jag kapat rejält bland människor och mår så mycket bättre.

        Tror att det handlar om att jag är rädd att bli lämnad. Vet inte varför det är en sån stor dealbreaker för mig dock. Det är ju inte farligt att vara ensam. Kan ju ha att göra med att min pappa drog tidigt i mitt liv, men har aldrig upplevt att det har påverkat mig utan har ansett att min uppväxt varit toppen… så jag vet vad kärnan är men inte varför och inte heller vad jag ska göra åt det :/

          Trots att din uppväxt har varit toppen betyder det inte att din pappas frånvaro inte har påverkat dig. Du säger att du tror att du är rädd för att vara ensam men samtidigt att det inte är farligt.. är kärnan att du accepterar att bli illa behandlad framför att inte vara ensam (trots att du vet att det inte är farligt?) eller kan det vara så att när du märker att någon behandlar dig illa så startas någonting inom dig som gör att du för allt i världen vill att personen ska gilla dig? För att du kanske tror att din pappa kanske hade stannat om du hade varit annorlunda? Barn kan tänka så och det är inte konstigt om det ligger kvar undermedvetet. Nu är jag bara hobbypsykolog men försöker visa att du behöver gå djupare.

    Senast igår var jag och knackade på hos grannar som sköt raketer och förklarade att min hund mår dåligt och att det är tråkigt för grannsämjan om jag måste ringa polisen! Varför kan folk inte hålla sig till 12-slaget!

      Visade de nån förståelse?

    Använda bälte i bussen:)

    Dejta sin man, bonda med barnens kompisar och fixa tjejmiddagar känns inte som att man riktigt gör för sin egen skull utan för att man SKA, även om de flesta säkert mår bra av att göra sånt till en viss del.

    Jag måste sluta röka, första nyårslöftet ever.

      Fast de där målen kan jag se som ett sätt att prioritera sina relationer. Jag är lite av en arbetsnarkoman och alla mina relationer kan bli lidande om jag inte ser upp. För att hitta och lyckas hålla lite mer balans i livet så kan det vara bra att ha det som mål, rätt bra mått på om en har varvat upp arbetet lite för mycket igen. Hinner en inte/prioriterar bort att träffa vänner eller partner så är det dags att tagga ner, så för mig ser det mer ut som antistress och att prioritera rätt 🙂

    Har inga nyårslöften utan är rätt så nöjd med livet. Vi har dock bestämt totalt köpstopp fr.o.m. 1 Jan. Det ska bli spännande ?

      Varför köpstopp? Bara köpstopp på onödigt? Ser mig själv som en solklar kapitalist och måste själv ta mig en funderare. En flos gör en inte lyckligare. Eller? ?

        Jo. Måste ha svarta sarfatti

          Haha! Jag har den i krom. Letar febrilt efter Ljusstakarna i Milano.. Sluta spendera pengar på prylar var det ?

        Köpstopp för att jag vill bli medveten om hur mycket pengar som omsätts i onödan, hur lite vi skulle klara oss på, för att se vad som påverkar köplusten och för att jag är trött på att behöva dra kortet varje gång man känner sig lite nere. Varför jobba 40h veckan om 50% av lönen bränns på saker man klarar sig utan? Jag umgås hellre med barnen. Köpstoppet gäller alltså allt utan mat, hygienartiklar och nödvändiga kläder till barnen. Ska bli så spännande! ?

          Superkul idé! Ska göra likadant! Vi snusar både jag och sambon, äter ute, han köper dyra kläder och jag köper dyra viner, gardiner och tavlor ?

        Åh, soulmate! ❤

        Ska försöka dra ner på den onödiga lyxkonsumtionen nästa år. Det sa jag förra året vid den här tidpunkten också men det gick sådär. Enda undantaget är om en väska jag väntat år på (väntelista) dyker upp. It’s my holy grail bag.

        I övrigt ska jag 1. Vårda mina relationer mer, det gäller även relationen till mig själv. 2. Komma hem mindre arg pga jobbet utan istället hitta en bättre harmoni i mig själv. Behöver överlag bli mindre lättretlig/arg. Hur vettefan ännu. Börja boxas typ? 3. Kolla jobbmobilen mindre. 4. Spara mer pengar. 5. Börja laga mer mat hemma (mindre dyr hämtsushi varje vecka). 6. Börja löneväxla på jobbet/sätta mig in mer i min pension.

    Starta och skänka till egna insamlingar hos Barncancerfonden och Djurens Rätt.
    Ta ut pengar månadsvis istället för pö om pö ur mitt företag.
    Våga bli kär.
    Skriva dagbok, minst en gång i veckan.

    Det kommer säkert att dyka upp fler punkter under året.

      Just det! Jag ska bli frisk från min vestibulit också. Har gått i terapi i snart ett halvår och är bättre, men 2018 vill jag vara helt smärtfri.

    Släppa tanken på att JAG tycker att sambon ska fria, sluta tjata om frieri till sambon ?

      Jag, kvinna, friade till min karl. Han blev så rörd att han grät och vi gifter oss i sommar 😀

        UNDERBART!! Åh stort grattis till Er ? Sjäöv har jag en bild i huvudet om hur jag vill ha det. Åh den föreställningen innehåller inte att jag friar.

        Drömmen vore att sambon friar högst upp på Åre skutan ??

      Ja vill du gifta dig så fria själv! Jag friade till min man och har aldrig ångrat det:)

      Friade också till min snubbe, på nyårsafton förra året! ?
      Hade bokat lyxigt hotellpaket med trerättersmiddag och tänkte fria och skåla i champagne på tolvslaget… Slutade med att jag födde vårt barn två månader för tidigt, kl 22.48 på nyårsafton, och friade mellan värkarna ? (hade ju redan bestämt datumet, så det fick bli så..)
      Detta nyåret hade vi tänkt gifta oss (enkel vigsel bara) men jag födde vårt andra barn två månader för tidigt också (16 december), så vi ligger åter igen på sjukhus över nyår och får ändra våra planer.. ?
      /Mvh försökte iallafall.

    Jag hade så bra mål det här året (låta min skobesatte son välja skor själv, åka tåg helt själv och köra upp minst en gång) och fixade alla tre (och körkort på första försöket!) Och nu funderar jag på nya mål. Vill ha såna som går att genomföra och är mätbara. Men det är helt tomt. Funderar på en vegansk månad men sen vet jag inte.

    Tyvärr en grej på hennes lista hon inte tänkt på, hemtelefonen ska tas bort helt. Vet inte men antar att det gäller alla kommuner.

    Så nu ska jag och syrran lära mormor hantera en smart phone. ?

    Jag har inga direkt nyårslöften, jobba som ett as och spara pengar. Har aldrig nyårslöften eftersom jag inte vågar lita på att jag håller dem. ?

      Jag köpte en Doro till min mormor – fungerar som en vanlig sladdlös hemtelefon??

    Jag ger mig mål varje dag istället. Som att tro på mig själv och bygga upp mitt självförtroende. Nyår är ingen speciell dag för mig.

    Nöpp

    Läsa minst 52 böcker, men det har jag alltid som mål och lyckas alltid.

      Oj- en bok i veckan? Så imponerande!
      Själv har jag som mål att läsa en bok i månaden men vill gärna läsa fler?

    Vill få tillbaka min sexlust. Konstigt löfte men 4 år utan lust är inte så roligt.

      Att ha tappat sexlusten är inte konstigt idag i vårt stressiga samhälle, gå till lästen och kolla upp så att du inte är utmattad eller har obalans i hormonerna.
      Jag har varit sjukskriven i över 3 år nu och inte fått någon riktigt hjälp, sista steget blir privat endokrin. Det kostar över 6 tiden men är värt i längden om man slipper att vara sjukskriven utan orsak.

      Lycka till 🙂

    Skaffa ett liv typ. Nej men ärligt. Känner att jag står och stampar och behöver en nystart. Nya vänner nya jobbmöjligheter osv.

      Feel tha same. Svårt att göra något åt för mig just nu då jag studerar……….. Men om något år…. kan du utveckla lite hur du känner att du står och stampar?

        Jag pluggar också. Är just därför jag känner att jag står och stampar. Är liksom 28 år och det känns som andra jämnåriga ligger så mkt före på alla sätt. Känns för min del som åren går men jag står kvar på samma ruta och tragglar med plugget. Fast är klar nu så därmed hoppas jag på jobbmöjligheter.

    Inga, men för att ha något:

    Överleva och göra comeback på fotbollsplanen.

    OT: Använder Madde Ilmrud makens Instagramkonto till reklam för att slippa kritik som t.ex Carola Wetterholm fått för samma reklam? (Sverigeautomaten)
    https://instagram.com/p/BdQvE7CAgOo/

      Myggan gör också reklam för Sverigeautomaten och skriver att hon ”älskar att spela”, eller hur…
      https://instagram.com/p/BdQDhO2gNx_/

        Såg också det!! ? Måste slå pris i den mest krystade och det mest falska samarbetet som Myggan (miss)lyckats med ?

        Hann se ca. 20 negativa kommentarer innan hon tog bort dem. Flera följare sa tack och hej. Jämförde med att även träning och sockerintag är dåligt om det inte görs med måtta. Sant förvisso, men lär knappast förvålla såna livstragedier som ett spelberoende gör. Många mister ju familj, jobb och får ett ekonomiskt helvete. Smaklöst samarbete ?

          Hoppas nu att folk förstår hur falsk och hal My är, då menar jag inte för det hon gör reklam för utan för att hon inte vågar stå för det utan tar bort kommentarer, hon säger ju att hon till skillnad från andra står för sina samarbeten MEN hon tar bort alla negativa kommentarer. Carola däremot står för det och vågar ha kvar kommentarerna, reko och ärligt iaf. Fy blä för falska pinsamma My och cred till Carola även om reklamen är tvivelaktig. Sluta följa My bara, ge henne ingen uppmärksamhet.

            Precis! Antingen står man för det eller ber om ursäkt. Ingen kommentar var otrevlig, men togs ändå bort. Fegt och falskt!

    Ge mig själv en komplimang, högt, framför spegeln varje morgon.
    Avsluta saker jag börjar på.
    Lära mig virka.
    Inreda barnens rum.

    Sluta snusa

    Äta mindre kött

    Flytta från Sverige

    Njuta av nuet

    2016 och 2017 har varit riktigt jobbiga år och äntligen börjar det kännas bättre så jag ser fram emot att få lämna 2017 bakom mig. Jag kommer alltid minnas detta år, men är redo att gå vidare. Vill njuta av 2018, av de små sakerna och de stora.

      Heja dig! Min sambo slutade snusa i januari och mår jättemycket bättre! Han är piggare, sover bättre, är mer sugen på träning etc. Första veckan är jobbig, sen leker livet 🙂

        Första veckan?! Jag höll upp i fem veckor, det enda jag gjorde var att tänka på snus och hur sugen jag var. Så istället för att plåga mig själv mer så började jag igen.

        // Vekling

          Det är lite mer än ett och ett halvt år sedan jag slutade snusa. Är fortfarande KONSTANT sugen på snus.

            Nej ursäkta. Två och ett halvt år sedan. Undrar fortfarande när suget ska minska?!

              Uuuh fy! Är det värt det då? Ditt mående och så, känns det bättre? Tänkte mest om det är värt att göra en rejäl satsning igen för mig själv, men är det ingen skillnad kroppsligen så känns det lönlöst att bara gå runt med ett sjukt sug och en jäkla abstinens ?

                Nja, jag slutade snusa pga att jag blev gravid. Sen ammade jag rätt länge och ville inte snusa då. Sen hade det gått 2 år och det kändes onödigt att börja igen eftersom jag ändå skulle behöva sluta om jag blev gravid igen. Och nästa gång kanske jag inte klarar det. Jag har ju slutat, känns dumt att börja igen, även om jag verkligen skulle vilja, haha!

                Anledningen till att jag slutade snusa var att jag blev gravid, sen ammade jag rätt länge. När det var klart hade jag hållit uppe i 2 år och det kändes onödigt att börja igen. Skulle jag bli gravid igen så skulle jag behöva sluta igen, och det kanske inte alls går lika bra än gång till, haha! Men skulle inte påstå att jag mår bättre när jag inte snusar, märker ingen skillnad. Småäter mer dock. Och sparar en hel del pengar ?

              Jag höll upp ett år, sparade undan pengarna och åkte på semester – men värt att sitta o ta ett gott glas rosé om man inte får snusa. Livet tappade en dimension så jag började igen. Sitter hellre hemma men med en dosa snus.

                Haha, känner igen mig! Älskar att ligga under filten, läsa o snusa? Slutat en gång, med onico först(som man oxå kan bli beroende av såklart) och sen lite hushållspapper under läppen?. Sjuukt svårt att sluta, mycket svårare än att sluta röka ( o lära sig snusa) Började igen i samband med en livskris, ska väl ta tag i det så småningom, kanske, eventuellt.. Gott nytt år!

                  Har hört att en bit färsk ingefära under läppen kan hjälpa. Själv väljer jag att fortsätta snusa för jag orkar inte utsätta mig för abstinensen. Jag bryr mig inte mycket om yta, men gillar inte när ett snyggt lipgloss liksom försvinner med prilla inne. Ser ut som endast underläppen är sminkad. Men men, min kärlek till snus är större ?

          Haha vekling här med! Slutat 5 gånger i år…börjat igen lika många. Men jag vill sluta. Vill inte vara beroende 🙂

    varför skriver du inget om anna book längre?

      Anna Book varken bloggar eller har öppen insta så det finns väl inte så mycket att rapportera om henne nuförtiden …

    Har som mål att lösa en rubiks kub under 2018.

    Ett enda mål här- samma som varje år- skall alltid finnas minst en flaska champagne på kylning.

    Mitt mål med 2018 är att flytta ut ifrån USA. Men vart kosan styr är en annan fråga… åSydamerika kanske? Eller Holland? Den som lever får se.

    Har tre mål:

    – Inte klicka in på Blondinbellas blogg (efter plattformsbytet har jag inte ens kännt mig lockad, så det ser ljust ut!)

    – Ta der där jävla körkortet (inte ens nära överhuvudtaget, men känner åtminstone ett stort behov av det vilket är mer än jag gjort någon gång tidigare.)

    – Dricka mer champagne, inte minst när mål nummer två är uppfyllt!

      Kände också att körkortet var ljusår bort men sen gjorde jag det på första försöket (och med alla rätt på teoriprovet) på 6 veckor när jag hittade rätt körskola. Håller tummarna för dig! Lycka till.

      Jag körde den här för att lura mig själv lite: lovade mig själv att jag skulle köra upp en gång 2017, då slapp jag ångesten över att faktiskt behöva ta körkortet det här året, var så övertygad om att jag skulle behöva köra upp flest gånger av alla jag känner (så minst fem ggr). Och det funkade!
      För mig var det viktigaste för att genomföra det tillslut (jag är 34 och har alltid varit livrädd för att köra bil) att jag kände att det inte fanns någon återvändo, det fick ta så lång tid som det tog och kosta så mkt som det kostade men jag hade inget alternativ, ger upp allting hela tiden men nu blockerade jag alla såna tankar så gott jag kunde. Heja du kan! Om jag kan så kan verkligen du!

    Finns ingen ruta att bocka i för nr 6 (fyra tjejmiddagar) ?

    Att inte vara så himla upptagen. Är SÅ trött på den glorifierade stressen över att ha så mycket stt göra att man nästan (men bara nästan) får magsår. Jag vill ha tid att sticka, måla, spontanträffa vänner och inte göra ett dugg.

    All heder åt er som bestämmer nyårslöften och försöker/håller dem!

    Personligen har jag inga nyårslöften då jag anser att (för mig iaf): vill jag ha en förändring, så gör jag den. Att prokrastinera och skjuta upp en önskan till ett nyår inträffar funkar inte för mig. Bestämmer jag mig för att göra en förändring känns det också som att det är större sannolikhet att jag håller fast vid den om den inträffar ”spontant”. Obs: menar inte något illa mot någon, alla gör vad som funkar för en själv, såhär gör jag och det funkar för mig ?

    Mitt nyårslöfte är att laga mer mat och ta med mig matlådor till jobbet ? Tycker det är såå tråkigt att laga mat bara till mig själv och köper alldeles för mycket utemat. Slut med det nu!

    Är så glad för att jag inte behövt nyårslöften för att bonda med barnens kompisar! Det har kommit av sig själv , med omtanke, kärlek, nyfikenhet och folkvett. Var mot barn som mot vilken person somhelst du träffar i livet!!

    Jag vill lära mig tycka om att springa. Alltså inte plötsligt kasta mig ut i spåret fem gånger i veckan för att komma igång utan faktiskt göra det hållbart. Och bygga upp min rygg! Var stark innan första graviditeten, men nu är jag som en 75årinc i en 27årig kropp.

    Kommer aldrig ihåg vad jag haft för löften så kanske borde skriva ner dem och ha på kylen? Men känns så dumt, är på något sätt lite emot hela vår tideräkning att det plötsligt ska byta år mitt i mörka vintern och att allt ska ~förändras~ ?
    Men men:
    Mitt löfte är att inte bry mig så mycket om allt. Har blivit så mycket lugnare när jag slutade noja sönder över allt. Kunde analysera en persons sätt att skriva ”grattis på födelsedagen” på min Facebook i timmar. Kunde gå upp i atomer för att en kund varit otrevlig. Kunde börjat gråta för att någon kritiserat något jag gjort osv osv. Vill detta år inte bry mig så jäkla mycket om allt som ändå inte spelar så stor roll.

    Åh- jag har en lista! Älskar för övrigt listor!

    Det är valår och det ska bli spännande, vem som vinner det, den 9 september 2018.
    Inga mål eller nyårslöften här.

    Mitt mål är att få barn. Eller iaf bli gravid. Och om inte det lyckas är målet att inte bryta ihop helt, och vara snäll mot mig själv och kroppen.

    Vi får väl se hur det går.

    Mitt mål är att bara ha det så jävla bra som jag bara kan. Har redan bockat av alla planer för året, gifta mig, fixa det där jävla körkortet, byta jobb, börja träna.

    Nästa år blir jävligt chill. Kanske ska ha som mål att övertala maken om en till katt

    Mina nyårslöften är:
    – Inte gå in i väggen
    – Ta körkort
    – Ta hand om relationer bättre
    – Vara det stöd min man behöver

    Att ha två dagböcker. Tycker om att skriva dagbok men har insett att det har blivit ett sätt att få utlopp för mina frustrationer. Detta har resulterat i att jag i slutet av året har en dagbok fylld med allt dåligt jag kan komma på, inte speciellt roligt att se tillbaka på ? Så nästa år ska jag ha två, en där jag skriver allt jag är frustrerad, arg, irriterad och ledsen över och en där jag skriver allt roligt. En positiv och en negativ alltså. Kanske man ska bränna den negativ på nyårsafton nästa år, som en symbol för att lämna allt det jobbiga bakom sig?

      Skriver också dagbok. Lyckats skriva varje dag utan att låta det rinna ut i sanden i två år nu. Är nog för det mesta ganska negativ jag också.

      Nån som har tips på en schyst dagbok? Den jag har nu är på en sida per dag vilket är lite mkt för mitt ganska så händelsefattiga liv. Femårsdagbok har för få rader dock.

    Har alltid mål istället för löften – löften känns omotiverande, men ett mål är mer peppande.

    Har dock inte kommit på så många för nästa år. För 2017 hade jag 24 stycken, uppnådde 5…mest för att jag tappade bort min kalender och inte hade dem i huvudet.

    Men under 2018 vill jag hitta kärleken, det är väl det största målet då allt annat är bra i livet just nu. För att göra det tror jag att jag behöver jobba lite på mig själv.

    Så jag vill först och främst gå ner ca 2 klädstorlekar.
    Jag ska äta nyttigare mat
    Få rutin på mitt liv igen
    Träffa fler vänner
    Resa mer
    Köpa ny bil
    Träna mer
    Spara mer pengar
    Regelbundet rensa garderoben
    Bli lite mera modig kanske…finns tex en kille jag vill skriva till men inte vågar.

    Typ det jag kommer på. Jag ska helt enkelt fortsätta leva livet???

    Har bara ett mål, börja vara snäll mot mig själv

    Mitt mål är att bara ta mig genom 2018 levande. 2017 var det värsta året i mitt liv och jag hit rock bottom. Hoppas 2018 blir bättre.

    Jag höll typ ingenting av det jag planerade inför 2017.. jag orkade inte ens skriva klart listan på vad jag skulle uppnå inför 2017 (!) Då är det illa. Känner att 2017 var ok, inte bra men inte dåligt. Har dock insett vad jag vill ändra på och vad jag måste komma tillbaka till för att trivas. Känner som 2017 försvann och jag gjorde inget åt det..

    Så jag har liksom börjat förbereda mig i en vecka nu redan och skrivit lista på löften inför nya året och prata igenom alla saker jag vill ändra på inför 2018 med min sambo, vi har diskuterat och bestämt oss tillsammans.. Inser att det låter väldigt klyschigt.

    Men jag vill börja äta nyttigare, mer grönt på tallriken.. och försöka köpa mer eko. Försöka äta mindre godis. Har gått upp en del och slarvat mycket med mat så vill bli mer medveten, och fortsätta minska på kött.

    Röra på mig mer. Jag vill komma ut på fler promenader. Och börja springa. Gjorde alltid det förr.

    Bli mer strukturerad med pengar. Jag har sparat och varit duktig under året så ska fortsätta spara likadant, men vill bli ännu mer medveten om vart pengarna går.

    Och köpstopp, precis som många andra. Alltså bara köpa mat osv. men inte onödiga prylar, kläder osv. Är så trött på alla prylar hemma så vill spy, rensat massor denna höst och vinter och har bestämt mig att rensa enormt mycket mer under 2018. Har rensat massvis med påsar av kläder men även prylar.

    Sen håller vi på att renovera hemma, och vi har så mycket saker som är halvfärdigt och påbörjat, men även saker som vi inte påbörjat alls. Vi har bestämt att jobba extra hårt för att få allt färdigt. Det är så roligt med resultat och att känna sig nöjd, men det blir ju inte så när saker inte blir slutförda. Det ska bli så spännande och jag ser fram emot 2018 jättemycket.

    Mitt enda mål är att inte lägga en enda krona på hårfärg och således lyckas spara ut mitt hår ?

    https://leuwna.blogg.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.