Hur är det möjligt?

Monas Universum:


Kommentaren kommer från Monas blogg.

Året är 2017 – snart 2018 och det finns alltså fortfarande människor som hellre lånar någon annans mail än skaffar en egen.
Och hur kan man INTE ha en mailadress 2017?
Till och med min morfar hade en mailadress när han levde och han var över 90 år gammal.
Det här gav mig flashbacks till hur en Blocketannons kunde se ut 1997 men så här 20 år senare? Lånad mail?
Vad har man för jobb om man inte ens har tillgång till en jobbmail utan måste låna någon annans mailkonto för att ställa en fråga till en bloggare?
Lånad mail alltså…
Fascinerande…minst sagt fascinerande!

Jag känner mig ohälsosamt nyfiken på vem den här personen är. Någon mer?

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nu har jag ju egen mailadress… Haft sen högstadiet i mitten av nittiotalet 😉

    Men har faktiskt inte haft jobbmail förräns nu… Finns många jobb där man inte har egen mailadress på jobb… Alla jobb utförs ju faktiskt inte vid fast dator 😉 (inte för att det behövs just fast datorplats för att han mail, men ni förstår kanske vad jag menar…)

      Fick också jobbmail nyligen, efter att den nya ”it-strategin för hållbar utveckling” (lol) sjösattes. Man loggas in automatiskt när man stämplar in sig, annars hade jag aldrig öppnat den, mailen är irrelevanta för min position, går ut till alla… Men hade jag använt den hade det inte varit för att kommentera bloggar och fråga om fotsvettsspray?! Så random, haha.
      Troll eller gamling i alla fall, allt annat är uteslutet, och lutar väl åt troll? För en gamling frågar så klart efter sånt på apoteket, inte på en blogg. Det är ju befängt…
      Men om personen är seriös så blir man ju i alla fall lite nyfiken på personen som lånat ut mailen också, vem är det och vad jobbar personen med? Säkert något trött barnbarn i och för sig… Aja, hoppas analogen hittar sprayen till slut!

    Jag har ingen jobbmail ? Bara tjänstemän på företaget som har jobbmail där jag jobbar

    Haha låter lite världsfrånvänt att vara så förundrad att inte alla har en jobbmail.

      *Förundrad av att

      Det kanske det är? Men känner du någon som inte har en mailadress? 🙂

        Men det var ju inte frågan du ställde. Du undrade vad man har för jobb om man inte _ens_ har tillgång till en jobbmejl. Tja, jag har aldrig haft en jobbmejl och då har jag jobbat som idrottstränare (alltså professionellt som yrke och inte bara som typ rolig grej), har jobbat inom äldreomsorgen, har jobbat i flera olika affärer och butiker. Inte någonstans har jag haft tillgång till jobbmejl. Min egna mejl har jag dock använt mig utav, men som sagt ingen jobbmejl.

        Dessutom kan ju ’låna’ i detta fallet betyda att hen använt sig av en fejk mejladress – som ju med största sannolikhet ägs av någon annan. Det står ju ingenstans att denne ’Fia’ inte äger någon egen mejl. Det enda jag utläser från kommentaren är att hen inte uppenbarligen inte ville ge ut personlig information, som ju en egen mejl kan göra.

        Nej men det var ju inte det min kommentar handlade om heller 🙂

        Fia kan ju ha en egen mejladress trots att hon skrivit från någon annans! Jag känner personer som inte har någon mejladress, min mamma har ingen och min pappa hade ingen heller när han levde. Så det finns personer som inte har mailadresser även om de är få och ofta äldre.

        Min pappa har ingen…. Mamma dock, så det är den som används hos dem….

        Jag jobbar inom LSS. Där är det få som har egen mail. Haft två jobb mailer av typ 10 jobb.

      Ja, det känns som om Camilla lever i en helt annan värld än vad jag gör, och märks extra tydligt i det här inlägget. Måånga, skulle säga majoriteten har ingen jobbmail. Hon kanske bara umgås och känner människor med flådiga skrivbordsarbeten och glömmer bort att det finns folk som arbetar som städare, busschaufförer, hemtjänsten, restaurang, industri, eller andra slitiga arbeten som inte är mellan 09-16.00 på ett kontor.

      Det bekräftar bilden av vilka det är som tycker Lady D har bra värderingar och viktiga hjärtefrågor. Man kan gaffla om strukturer som visar att män bara städar 46% av gångerna i hemmet eller något annat icke-problem.

      Jag har jobbat nattjobb där jag måste ta nattbussen i förorten för att ta mig hem. Jag har varit livrädd för att åka till och från jobbet, rädd för att bli våldtagen eller rånad. Jag får ont i magen när det låter ute för att jag är rädd att någon kommer kasta in en raket eller sten genom fönstret. Ibland vågar jag inte ens gå till affären dagtid för att det finns gäng som hänger vid porten. Det är inte bara jag utan majoriteten av mina tjejkompisar som känner likadant.
      Snälla Camilla, vidga dina vyer lite.

        Jag är så trött på att läsa att skrivbordsjobb är flådiga och inga riktiga jobb. Vad är det för människor med noll insikter och noll empati som skriver detta?

        Alltså va, läser vi samma blogg? Min uppfattning är att Camilla är ”vanlig” dvs inte världsfrånvänd överklass, eller vad du nu menar angående behöva vidga vyerna.

        Skulle tro att de flesta i hemtjänsten har jobbmail faktiskt

    Det är jag! Tänker inte förklara mig. Gillade bloggbevakning tills nu…

      Jag menade absolut inget illa med mitt inlägg om du tror det.. Jag blev bara ofantligt nyfiken…

      Jag är inte kritiskt lagd till ditt val, är däremot nyfiken hur du går tillväga med exempelvis fakturor? Jag får varje månad bland annat fakturorna för bredband, fackavgift, VA/sopor skickat till min mail (plus eventuella saker jag beställt med tex Klarnafaktura). Hur fungerar det med onlineshopping? Eventuell kontakt med kundtjänst? Alla företag har inte möjligheten att kontakta en per telefon.

        Beroende på Fias ålder – Sambos mail, man/frus mail, föräldras mail, gemensamt mailkonto via bredband (@telia.com,@tele2….. Osv). Eller, pappersfaktura, autogiro…?

        Fakturor är väl det sista man behöver mail till. Jag undrar mer hur man kan ha en mobil idag utan mail. Har iofs inte något från apple… Det kanske inte kräver en mailadress?

        Man kan ju faktiskt få fakturor med posten. Jag får inte en enda faktura på mail. Och man behöver inte onlineshoppa. Jag älskar att gynna fysiska, lokala butiker.

      Tror ”fia” trollar 🙂

        Tror oxå Fia trollar. Hur fan ska hon kunna beställa fotsprayspray om hon inte har någon mail? Hon hade ju kunnat skriva i kommentarsfältet från första början.

      Sekundärkränkt Fia? ??

    Men vem fan använder sin jobbmail att kommentera bloggar?

    Enda gången det känns okej är om man faktiskt jobbar med att blogga…

    Men jösses Camilla kära nån.. är väl inget konstigt om personen skrivit från någon annas mail, betyder väl inte att Fia inte har en egen mail.. och vadå jobbmail långt ifrån hälften av alla skulle jag tro som har en speciell jobbmail. Gud haha..varför hänga upp sig på kommentarer på vissa bloggar och blogga om dessa haha..

    Det finns många yrken där man inte sitter framför en dator och således inte har någon jobbmail, tror mest det bara är tjänstemän som har jobbmail.

    Varken min svärmor eller svärfar har mail fast å andra sidan sidan vet de knappt hur man använder en dator mer än till att betala räkningar och spela spel.

    Låter som white trash att fråga efter ”fotsvettsprej” från en lånad mailadress.
    Om ej WT så åtminstone skämmigt.

      Ja jäklar vad WT alltså att skriva ett mejl från t ex sin syrras, kompis eller dotters dator, och fan så mkt bättre och mindre WT att gå omkring och lukta fotsvett ju.

      Man ska väl inte behöva skämmas för att man vill ta hand om sin hygien?

    Jag är snarare ofantligt nyfiken på vem i hela friden som fortfarande vill handla från Mona…

      Jag har nog inte läst om så mycket förseningar från någon annan faktiskt, så undrar också lite. Dock mycket fina och bra saker i shopen, så att folk vill ha sakerna förstår jag, men inte varför man vill vänta i veckor på dem

      Haha,spot on?

      Men Jahopp kanske handlar det inte om att hon vill handla av just Mona utan kanske om att hon är på jakt efter att köpa just den fotsprayen helt enkelt 😉

      Ja, när man kan handla direkt från Wish.

    Jag har aldrig haft nån jobb-mail, och jag känner flera stycken som inte har någon mailadress de har inte ens någon dator. Tycker absolut inte att det är något konstigt med det…

    Men hallå,konstigt inlägg, alla har inte jobbmail och alla har inte ett arbete? Fia bry dig inte om det här bottennappet, fortsätt du Camilla istället att fundera över hur du framstår när du skriver sådana här inlägg…..

      Ja, jag kanske är extremt teknik-insnöad? Med en alldeles egen typ av humor? Är det något att bli kränkt och sekundärkränkt över? Att jag påpekar att det är lite märkligt att inte ha en mail 2017? Jag skulle tycka samma sak om en person inte har en telefon…

        Ja, du kanske är insnöad och har en egen typ av humor, vad vet jag men kanske du ändå kan försöka fundera över om det här inlägget inte var märkligt?

        Fast vad är det som säger att hon inte har en egen mail för att hon skrev från någon annans mail!? Jag är mer förundrad över att det verkar finnas personer som har svårt att fatta att man kan vara inne på någon annans mail alltså om man lånar en vän el familjemedlems dator el telefon vid tillfället, som jag uppfattar det i Fias fall. Jisses. Och ja det var ett bottennappsinlägg, töntigt.

          Men va? Vem går in på någon annans mail?? Skulle jag aldrig göra och jag skulle bli skitsur om någon tog sig friheten att läsa mina mail/började maila från mitt konto ifall jag lånade ut min telefon/padda/dator

      Förstår inte heller varför man väljer att kommentera en människa på det sättet, i en av Sveriges största bloggar.

      Uppfattar inlägget som väldigt raljant, typ ”Höhö titta på neandertalaren utan mail” känns inte riktigt okej med tanke på storleken på det här bloggen.

      Och nej jag är inte sekundärkränkt. Men jag tycker lite synd om Fia.

        Det var i så fall inte alls meningen eller de intentioner jag hade när jag skrev inlägget…

      Är också nyfiken. Till och med min pappa hade en mailadress innan han dog. Han hade den bara för facebook. Han var i och för sig den enda jag känner som skriver julkort för hand till hela släkten & skickar vykort från semester.. Den tiden är i princip förbi 🙁

      Någon som fick ett handskrivet julkort i år?

        Jag både skickar och får julkort, mest från äldre släktingar men en gammal vän och jag skickar alltid julkort till varandra fast vi inte umgås. Skickar även vykort till familj och en vän när vi är på semester, får även vykort från den vännen när han reser. Det är mysigt att få annat än räkningar och reklam i brevlådan ❤️

          De e så mysigt, minns när man skickade med godis i breven.. Ska baskemej skicka lite kort och önska folk gott nytt år i efterskott

        Jag fick! 🙂 Samtliga som skickade är under 25 år också. Skickade själv tre julkort, sen tröttnade jag.

        Jag fick sex och skickade 15 julkort…. De jag skickade var inte bara handskrivna utan även handgjorda!

        Skickar även liknande födelsedagskort, när jag kommer ihåg födelsedag…

        Jag är snart 30 och både får och skickar handskrivna julkort till både vänner och familj. Skickar också när jag är ute och reser. Och får vykort från vänner som reser utomlands och även i Sverige. Kul tycker jag?

    Vad har man för jobb om man inte ens har jobbmail?
    Takläggare, lastbilschaufför, förskolepedagog, snickare, rörmokare, målare, brevbärare, lokalvårdare, sjukvårdspersonal osv osv
    Typ alla som faktiskt gör något praktiskt på sitt arbete istället för att sitta framför en dator och titta. Nu tillhör jag senare kategorin, men tyckte inlägget var väldigt märkligt och lite smått nedvärderande mot många yrkesgrupper

      Jag menade inget nedvärderande med mitt inlägg överhuvudtaget utan jag var mest fascinerad. Men det blir jag ju även av människor som inte har swish, bank-id eller visakort också… =)

        Men fortfarande ett märkligt inlägg. Min syster, som är 38 alltså runt Camillas ålder, har ingen egen mejladress. Hon får ingen via jobbet och behöver ingen privat. Hon har varken Facebook, instagram eller vad annat man nu kan tänkas behöva mejl till. Hennes partner är egenföretagare och har en jobbmejl som min syster använder om hon nödvändigtvis måste ha en mejl till något.

        Då kommer en fråga tillbaka till dig Camilla, vem mejlar egentligen i dagens samhälle? (Om det inte gäller jobb alltså). På alla mina olika arbeten har all kommunikation skett genom telefonsamtal eller sms. Det enda min mejl används till är nyhetsbrev från diverse affärer, hade jag avregistrerat mig från alla dem hade jag inte fått ett enda mejl. Min syster känner inte att hon behöver nyhetsbrev. Vem får DU mejl från om du tar bort jobb och nyhetsbrev?

          Man kan inte handla online utan mailadress, mina barns skola skickar info till mig via mail, även deras fritidsaktiviteter informeras om via mail, information från ex försäkringsbolaget, många av mina fakturor kommer på mail, sen behöver man mail för att exempelvis kunna ladda ner appar, ha ett netflixkonto, se tv4play, osv osv. Nu är inte jag Camilla men jag tog mig friheten att ge exempel på när mail är nödvändigt ändå?

      Jag är förskollärare och vi har jobbmail 🙂

      För ”att sitta framför en dator och titta” är inte alls förminskande tycker du? Innan du ska klaga på att någon förminskar de som jobbar praktiskt kanske du ska se över din egen syn på andra arbeten.

        Fast hon tillhörde ju själv gruppen som sitter vid datorn på jobbet…

      Är ssk på ett sjukhus och har en jobbmail. Alla anställda på mitt sjukhus har det.

        Usk på äldreboende i kommunen. Alla kommunanställda har jobbmejl. Min pappa 69 år har ingen, det var mamma som höll sig uppdaterad (och uppkopplad).

      Även vid en dator utför man nåt praktiskt:
      man skriver texter ( som den här bloggen), textar tv-program, sköter bokföring, betalar ut löner, sköter utbetalningar av bidrag, journalför, planerar kollektivtrafik, informerar, etc… Något av detta kanske du har nytta eller nöje av?

      Jag jobbar inom vården och har jobbmail.

      Klart att jag har jobb mail som förskollärare ?. Hur skulle jag annars kunna sköta fakturor, pedagogisk dokumentation, mail till föräldrar och dylikt? Använder datorn flera gånger per dag.

    Aah. Mona gör så mycket konstigt, fascineras av det istället.

    Håller med om att de nog är väldigt få som inte har en mail och att de måste va lite jobbigt att inte ha någon… man behöver de ju till stort sett allt nu… men däremot ställer jag mej lika frågande som andra här ang jobb mail…. de finns ju ett helt land här knökfullt med människor som inte sitter framför en dator o jobbar hela dagarna. Vården, handeln, busschaufförer, poliser o brandmän, städare och snöskottare. Sophämtare och brevbäraren… alltså listan över jobb som inte har en egen mailadress kan göras enormt lång… jag jobbar som butikschef och har ingen mail… vi har en intern mail såklart så man kan ta emot från huvudkontoret och lager men ingen egen mail jag kan använda hemma…

      Jo, men om man inte har en privat mail med typ Gmail så är det oftast för att man använder sin jobbmail till allt men om man inte har en jobbmail så brukar ju de flesta ha en privatmail. Men att inte ha något av det tror jag inte är så vanligt…

      Till Elin, vad får dig att tro att Poliser inte har jobbmejl? Kan meddela att mycket information inom Polisen sker per mejl. Mejlen används i yrkesutövningen en hel del.

    Mona har säkert fotspray på G från leverantör. Men den är försenad o sen strular ALLTID PostNord när hon/de ska skicka ut dem sen.

    Den männskan har sååååååååå djävla många ursäkter till ALLT.

      Meen geee dig nån gång Maja S med att smutskasta Mona… ändå är du ständigt inne på människans blogg och läser, STÖRT!

      Postnord strular mycket ja och det kan inte Mona klandras för tyvärr!

        Haha! Trampade jag på en öm tå??

        Hej Mona 😀

        Postnord klantar sig säkert men inte så där OFTA 😀

        Störd kan du vara själv. Gott Nytt År!

      ”Den männskan har sååååååååå djävla många ursäkter till ALLT.”

      Japp. En gång i världen, väldigt länge sen när jag inte visste vem Mona var på riktigt, beställde jag några grejer från henne. Det dröjde några veckor och jag hade inte fått grejerna. Jag mailade till deras kundtjänst och fick svar från Mona. Det var nåt babbel om att de har fått såååååå sjukt många beställningar och det hade tydligen nåt att göra med att jag inte fått mina grejer.

      När paketet väl dök upp såg jag att de hade skrivit nån annans namn insidan på paketet som de sen hade strykt över och skrivit mitt namn där istället. Så paketet hade varit på väg till nån annan.

    Åh gud. Folk här inne blir verkligen sekundärkränkta över varenda inlägg camcam skriver. ”Du bör verkligen fundera på att ta bort det här inlägget” eller ”hur kan man hänga ut någon i sin blogg på det här viset” under alla (verkligen alla) inlägg oavsett vad det handlar om. Otroligt att så många orkar både läsa OCH kommentera i en blogg som de bara tycker skriver elakt.

      Men till och med personen som skrivit inlägget har ju kommenterat att hon tog illa vid sig!

        Bortsett från det faktum att vem som helst här kan kalla sig för Fia så syftade inte min kommentar på enbart det här inlägget utan alla, vilket i alla fall jag tycker börjar bli lite tröttsamt. Men nåja, jag får väl acceptera att kommentarsfältet är till för kränkta att få utlopp och överväga om jag ska sluta läsa kommentererna ? Gott nytt år på er alla

    Jag har visserligen jobbmail, men den är enbart intern inom myndigheten. Vill jag maila ”ut” får jag skicka från en annan adress som flera har tillgång till.

    Jobbar som bibliotekarie och lägger ofta in nya låntagare i bibliotekssystemet. Det händer fortfarande att vissa personer har mejladresser som antyder att den delas med en sambo, om en kvinna tex anger ett mansnamn och ett efternamn i mejladressen. Händer också att en del människor saknar mejladress övh och att det är ett medvetet val.

    Är väl mer vanligt att man har en mailadress nu förtiden.. Alla appar, facebook ect ect kräver ju det!
    Har man en nyare mobil så krävs det ju en mail även till de ( iaf iPhone & tillgång till AppStore )

    Mamma, mormor och farmor har ingen mejl. Mamma är i 50-års åldern, skickar pappersbrev fortfarande. Ingen av mina föräldrar har mobiltelefon, bara en hemtelefon. Och pappa jobbar på Sony så inte precis att han är oteknisk ?

    Ang alla ni som rabblar yrken där man inte har en mail pga sitter inte vid datorn:

    Jag arbetar för Göteborgs Stad, en av Sveriges största arbetsgivare, och där har alla anställda en mail, oavsett typ av yrke. Du förväntas ha koll på din mail t ex om chef mailar, få information osv.

      Även i min kommun har samtliga anställda jobbmail just för att chefer ska kunna nå ut med info osv. Rätt så smidigt sätt att nå sina anställda ju?

        Japp, så är det i min kommun med. Men som lärare hinner jag knappast sitta vid datorn.

        Visst är det säkert vanligare att ha en mailadress idag, men här handlar det ju enbart om att dra egna slutsatser för ingenstans står det att personen inte har en egen mail, bara lånat någon annans.

    Men tycker inte man ska bli tvingad till att ha mail. Det är ju liksom inte lag på att ha det!
    Jag känner folk som inte har mail. Pensionärer tex.
    Dom som ej handlar på nätet eller betalar räkningar på nätet utan skickar på giro.
    Tycker det är otroligt skönt med människor som kan leva utan att vara uppkopplad hela tiden.

      Men det blir ju så bökigt utan dator och mejl när man ska boka en tågbiljett eller annan resa eller konsertbiljett eller gympapass, eller kolla saldot på Ica-kortet eller spara favoriter på Youtube eller skicka in en insändare eller…

    Hahaha, ja men nu kanske inte alla åker tåg, går på konsert eller gympapass eller kollar youtube;-))
    Utan faktiskt har andra saker som fyller deras vardag. Själv tränar jag inte på gym utan går utanför dörren och rakt in i skogen på långa promenader och där behöver jag ingen mailadress eller telefon och dator. Såå skönt! Det är avkoppling för mig.
    Det här var underhållande. Känns som folk har glömt hur man lever utan telefon och mailadress;-))

      Fritt fram för den som vill att leva utan telefon och mail. Även fritt att leva utan tv, värmesystem i huset och elektriskt ljus. Själv tycker jag att telefon och internet underlättar på flera sätt och inget jag skulle välja bort. Och det behöver inte betyda att jag inte uppskattar att vara ute i naturen. För det ena behöver ju inte utesluta det andra, man kan välja båda?

        Jo jag använder mig av mail och telefon också.
        Men blev mer förvånad av att många här inte tror att det går att leva utan. Men det gör det ju såklart.
        Fast jag använder mig av det varje dag så kan man ju faktiskt klara sig utan. Jag har fast telefon så kan ju ändå bli nådd.
        Hade nästan varit kul och testa att köra utan sociala medier nån vecka. Hade varit otroligt skönt tror jag.
        Och utan tv. Man får nog mycket tid över till annat och vi hade fått människor som mår bättre som inte jämför sig med andra hela tiden.
        Gott nytt år!

    I mitt nuvarande jobb har jag ingen jobbmail 🙂 . Vi har inlogg till en plattform där vi sköter dokumentation och har viss kontakt. Arbetar inom vården.

    När jag jobbade inom tele/försäljning hade vi ingen jobbmail, inte heller när jag jobbade i ladugård. MEN en egen mail har jag 😀

    Vafan skaffa er ett liv, all denna energi om en mailadress vara eller icke vara. Så jävla patetiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.