Kontraster

Petra Tungården:

Dagen innan nyår är det hattfest och Carro har tillverkat världens finaste hatt åt mig – den är helt fantastisk. På nyårsafton är det smokingmiddag. Jag har en klänning hemma som jag tänkte återanvända, men jag har ingenting att bära under för den är helt genomskinlig så ska cykla och köpa det nu.//Petra Tungården

Petra och jag kommer sannerligen fira nyår på varsin sida av spektrat.
Hon ska på smokingmiddag och jag kommer förmodligen inte ta av mig pyjamasen på hela dagen och inte heller sminka mig.
Vi ska nämligen åka ut till huset i skärgården och fira, bara jag, M och fjortonåringen. (Vi har larm hemma om någon skulle komma på tanken att hälsa på när vi är borta)

Jag tycker att nyårsafton är så otroligt överhypad precis som midsommar. Jag kan lika gärna vara utan båda dessa dagar.
Julen är däremot helig för mig men alla andra högtidsdagar? Nä, galet o-brydd faktiskt.
Nyårsafton och nyårsdagen kommer således spenderas i en fåtölj framför öppna spisen, iklädd raggsockar med datorn i knät. Jag ska nämligen börja försöka strukturera upp den bok jag planerat ett tag och som jag ska diskutera med en förläggare i början av nästa år.
Och vad är en bättre plats att göra det på än mitt ute i ingenstans?

Vilken typ av nyårsfirare är ni?
Team Tunis eller Team CamCam?

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Måste alla inlägg handla om eller referera till dig?

    Alltså, jag fattar att det tillhör din stil att referera till dig själv, men jag läser den här bloggen p g a influencers och din bevakning OM dem. Det har på senaste tiden varit ovanligt mycket inlägg som främst verkar syfta till att nämna dig. Uppskattar personligen dem med en något mer neutral (bevakande) ton väldigt mycket mer!

    (Innan alla riddare kommer: givetvis är det Camillas blogg och blablabla, men det här är en trevligt formulerad kommentar och ni behöver inte uppfostra mig p g a den.)

      Håller med! Läser bloggen för att jag vill läsa om influencers inte Camilla. Tycker Camilla kan skaffa en egen personlig blogg eftersom hon gillar att skriva om sig själv:)

        Va?! De dummaste jag läst idag! Jag önskar Camilla skrev mer om sig själv!!

          Spela roll? Jag gillar Camcam!

      Lol.

      Om du hade vetat hur torr och innehållslös sociala medier är i december då alla inlägg är sponsrade och/eller julkalendrar där man kan vinna saker så hade du förstått att jag i princip fått trolla med knäna för att producera mer än ett inlägg per dag, så jag fyller dem med allt jag kan för att bloggen inte ska eka tom.

        Camcam, försvara dig inte. Man kan inte vara kompis med alla och passar inte galoschen så …. Nä visst nä, det finns ingen liknande blogg.

          Någon kan ju starta en blogg som heter ”bloggbevakningutancamilla” eller liknande, där det är reposts av alla inlägg här men allt ur Camillas personliga perspektiv är raderat. Så inga katter, filter med smudge effekter, usa, jobbmail eller vafan nu alla kan tänkas störa sig på

        Men gör mer grävande inlägg under ”torktiderna” då? Sommarsemestern och runt jul är det alltid stiltje, det vet man ju så lätt att ta höjd för.
        Upprepade gånger under året har många kommenterat och efterfrågat tillbakablickar, recaps, sammanställningar, kartläggningar/längre reportage om specifika, lite större grejer, eller bloggvärlden i stort, mer allmänt.
        Ta typ Dashas företag som jag kommer på på rak arm, eller temat ”bloggare då och nu” – vilka är stora, varför, hur gick det till, vilka blev stepping stones, vilka har lagt av etc. Väljer du de 10 största bloggarna har du där 10 kvalitativa inlägg som öppnar för nostalgi = perfekt grogrund för småprat, djupare reflektion, diskussion, interaktion blabla. Nostalgi sätter alltid fart på kommentarerna.
        Så lite gräv eller åtminstone sammanfattning kring det, t.ex., hade väl passat utmärkt att researcha under högsäsong och slänga ut nu under låg… Är ju inte bara ögonblicksbevakning som råder här ändå, så jag tänker spontant att med bättre framförhållning hade man förmodligen mer än hjälpligt seglat sig förbi torkan som är synonym med jul, nyår och lediga dar.
        Det är som snö i april – den kommer varje år. Räkna med det; planera för det.

          Verkligen! Bloggare genom åren tex, eller va fasiken som helst.

      Håller oxå med om att de personliga delarna och framförallt det ständiga fjäskandet för LD är tråkigt…

      Men jag väljer att hoppa över de delarna av texten istället! Scrolla, scrolla…

      Hur kan detta vara ett problem?!

    TeamCamCam i det att jag tycker nyår är ganska överskattat men jag tycker att det finns något lite härligt med en så pass tydlig nystart som 1 januari symboliserar i mycket. Kommer vara hemma med mamma och syskon, kanske lägga pussel eller spela monopol och sen gå och lägga mig precis efter tolvslaget. Kommer bli toppen och slipper vara bakis dagen efter.

    100% #teamcamcam.
    Har aldrig förstått varför man firar nyår på en av årets mörkaste och kallaste nätter. Sen ska folk envisas med att springa ut och kolla fyrverkerier i tunna finkläder- och skor mrn det totalvägrar jag helt oavsett vad folk tycker. Det är bara korkat. Den fula dikten på Skansen hatar jag också. Så jag är mycket hellre hemma, kollar film/gejmar med massa goda snacks.
    I år ska vi bort på parmiddag och det är helt OK men jag har satt en sluttid när vi ska hem. Det är något jag börjat med och det är så himla skönt, mycket lättare att ”uthärda” sociala evenemang och jag kan faktiskt slappna av och njuta av det när jag vet att det kommer ett klockslag då det tar slut.

      Men Nyårskonserten från Wien är en av mina mest älskade traditioner, nyduschad med mimosas & lyxfrulle och nya finpyjamasen man fick i julklapp, det är en så underbar start på varje år! ❤

      Rest från romarriket. Vår kalender, gregorianska, är i stort baserat på den julianska.
      Från början var nyår 1 mars, året hade tio månader. Det blev dock tajt med tid för Roms konsuler, som från början tillträde sina poster 1 mars varför nyåret också ropades in då. Att på blott ett år då, tio månader idag, planera för de i takt med rikets expansion, ständigt fler och mer krävande fälttågen blev helt enkelt väldigt svårt.
      Lösningen? Man la till årets början två nya månader och lät konsulerna tillträda redan från detta nya års start, den 1 januari. Nyår utropade man dock fortsatt vid konsulernas tillträde, och det är därför vi firar på det datum vi gör idag.
      Tog för övrigt lång tid innan Europa till datumet sett blev enhetligt i firandet. Det var först långt in på 1700-talet som det slutade det vara ett issue att olika länder i Europa följde olika tideräkning.
      Ryssland föll in i ledet sist och har bara firat nyår den 1 januari sen 1917, vill jag minnas 🙂

        Vad intressant! Jag älskar att få förklaringar på detta sätt! Men jag måste fråga. Jag har hört att det var juli och augusti som lades till (pga av kejsar augustus och Julius Caesar). Är det en myt då? (Jag vet att jag kan googla, men det är mycket roligare när någon som är duktig inom området vill svara ?)

          Det var Caesar som 45 f.Kr reformerad almanackan; den var en röra innan dess. Därav ”den julianska kalendern” 🙂 I samband med detta gav han också en månad sitt namn, liksom Augustus senare kom att göra detsamma. Varför de valde dessa två månader gissar jag har att göra med skördetid eller dylikt. Ingen vill ju sätta sitt namn på en trist, slaskig månad som februari! Det bringar ingen ära eller goda associationer till ens namn. Bara spekulationer detta från min sida, dock!
          Nåväl, det är i alla fall vara dessa två, juli och augusti, som bär personers namn. Övriga tio bär spår av räknetal, om de inte bär gudars namn. Och fun fact på det ämnet är att just ’januari’ är efter Janus, guden av början och slut, guden som öppnar och stänger himlaljusets portar.
          Passande ändå för denna mörka tid.

            Tack! ?

    Team Camcam! ”Firar” med min mamma som visserligen vill äta något extra gott men i övrigt inget speciellt. Bingolotto och försöka distrahera hunden så hon inte får panik på allt som smäller. Som jag firat de senaste åren 🙂 förutom det där med hunden då för det var först förra året hon blev rädd..

    Jag blir ofta ångestfylld när det kommer till nyårsafton. Det nya året infaller och jag blir äldre och alla tankar snurrar om arbetslöshet och bostadsbrist och samhället som är fast i en nedåtgående spiral.

    Under mina snart 31 år har jag aldrig gjort någonting på nyårsafton och det ska jag inte göra i år heller. Ovanpå det har jag PMS så jag ska spela Bingolotto och gå runt i min pyjamas.

      <3 till dig!

      Jag känner exakt som du.Har världens ångest och stress.
      Hoppas du får en trevlig dag/imorgon trots att det nya året startar <3

    Popcorn, för mig vore det otroligt tråkigt o kliniskt om inte Camilla visade sitt personliga o sina egenskaper. Det ska handla om henne o bloggar.
    By the way..Team Camcam ?

    Team camcam helt klart!

    Har jobbat varje nyår sedan 11 år tillbaka, så det känns ju som vilken annan dag som helst. Får ju bara lite mer pengar just den dagen.. Men när jag kommer hem (OM jag kommer hem i nyårstrafiken) så ska jag laga lite gott käk, mysa ner mig i soffan med filtar o grejer och läsa en bok.

    Och personligen så tycker jag cams småsnuttar om sig själv är det som gör att det blir kommentarer i kommentarsfältet. Utan dem = mindre diskussioner.

    Team CamCam helt klart!

    OT.. men blir så irriterad när jag läser om fler utbrott av mässlingen på Nyheterna och lik förbannat väljer föräldrar (som GabJoss) att INTE vaccinera sina barn.

      LDs barn är inte heller vaccinerade.

        Ja då vet vi. De och många fler idioter

        Va?! Har hon skrivit om det nånstans? Orsak?

          Hon skrev om det för några år sedan, långt innan tredje barnet. Jag kommer inte ihåg motivering, men det hade ju varit intressant att höra (eller nej. Jag blir bara arg när folk kommer med sina argument för varför de inte vaccinerar barn som kam vaccineras…) men det var upprört i kommentarsfältet.

        De är de väl? Har för mig att ja läst inlägg där hon skrivit att de varit på BVC för ettårssprutan och dyl?

          Då kan hon ha ändrat sig i frågan. Isf ber jag uppriktigt om ursäkt!

            GabJoss har skrivit att de inte vaccinerar Jason och har svårt att tro de kommer vaccinera lillasyster. De går inte heller till BVC utan väger/mäter hemma istället.

            Googla GabJoss vaccin så kommer inlägg/kommentarer upp angående det.

            Detta är dock inget hon skyltar med superöppet även om hon inte döljer det.

              Blir så arg på de som inte vaccinerar. Jag och många fler kan bli väldigt sjuka om vi skulle smittas, jag tex har kroniskt dåligt immunförsvar pga genetiskt syndrom. Egoistiskt är det!

    Team camcam!!

    Team CamCam! Äter i morgon tacos tillsammans med min 14-åring, sedan chips och popcorn.

    Mina grannar ovanför lär hålla jordens baluns, vilket jag faktiskt bävar för. ?

      Rekomenderar öronproppar 🙂
      Kör jag och sambon med.

        Har din bebis kommit?

    Har inte firat nyår i sann fest-anda sedan jag var i tidiga 20-års åldern (hu vad gammal jag känner mig nu).
    I år ska jag jobba så det blir inget nu heller. Vi brukar i vanliga fall titta på fyrverkerierna och skåla med något vänligt bubbel med barnen och krama om varandra och vara tacksamma att vi fick ytterligare ett år tillsammans. Brukar tänka att månne det nya året innebära mindre sorger och mer glädje.
    Gott nytt på er.

    Och jag blir så fruktansvärt trött på alla bloggare/poddare/instagrammare som hela tiden dissar nyår. Det är ångest och det är överreklamerat och det ska vara motvalls i största allmänhet. Blääää…
    Jag och mina vänner går all in! Det är fest det är glitter det är champagne det är god mat och vuxna och barn dansar in det nya året i en härlig röra.
    MERRY NEW YEAR!

      Fast det är väl det som är grejen – alla har inte massa vänner som de kan festa med. Alla har inte möjligheten att go all in med champagne och megafest. Eftersom nyår promotas som att det MÅSTE va glitter, fest, champagne etc så anses allt annat vara fel och tråkigt, men alla varken kan eller vill fira som du gör.

        Så ni menar att de bloggarna/poddarna/influenser jag refererade till i mitt inlägg har ångest för att dom inte har vänner eller pengar????? Deras Instagram inlägg visar något helt annat iaf…

      Gör du det. Men tänk på en sak: Alla har det inte som du så tänk en gång till innan du skriver ett nedvärderande inlägg.

      Men om du och dina vänner går all in så är ju du all set. Finns ju ingen bloggare som inte håller med dig som hindrar dig. Ser inte ditt problem här. Att du tycker det är kul med nyår tar ju inte automatiskt bort någon annans ångest precis som att det finns många som har tandläkarskräck oavsett om du råkar ha det eller inte.

    Hej! Har du sett sandhrhaas senaste story? Där en man hör av sig till henne angående pengar och hon lägger upp det på ett extremt respektlöst sätt?

      Respektlöst på vilket sätt? Det är tyvärr naivt att tro på berättelsen med tanke på hur enkelt det är att utföra bedrägerier idag.

    Team CamCam. Ska sitta BH-lös i min nya pyjamas och sörpla havskräftor med familjen. Kankare stänker jag på lite mascara dagen till ära.

    Säger som någon ovan, nyår är överreklamerat och jag har inte firar ordentligt sedan jag var 19 1/2.

    Jag har jobbat varje nyår sedan jag fyllde 18, så för mig är det inget speciellt. Tycker det mest är jobbigt. Är dessutom livrädd för raketer och smällare vilket inte gör det roligare direkt, haha.

    Team camcam helt klart. Är hemma i lilla stugan en bit från byn (där du bor;-)
    Brasa, raggsockor och hunden i knät. Helt perfekt nyårshelg för mig. ?

    Team CamCam definitivt. Här spenderas kvällen med man, tvååring och min gigantiska bebismage. Vi ska laga god mat, dricka pommac, titta på film och ha det lugnt och skönt (mest troligt iförda myskläder). Kanske somnar vi till och med en stund i soffan innan vi hasar oss ut på balkongen och ser på fyrverkerierna. Kommer säkert sova som en gris igen en halvtimme in i 2018.

    Team Tunis!! Måste inte vara superglammigt dock men fest ska det vara på nyår så mna kan skråla in det nya året ordentligt 🙂

      Helt rätt!

    Jag är nog nånstans i mitten. Jag planerar gärna fin middag med vänner, uppklätt och champagne.
    Men bara hemma och inget supande så utöver champagnen på tolvslaget. Utan en god middag, sällskapsspel och umgänge. Inget mer avancerat än så.

      Samma här. Alldeles lagom men ändå en trevlig kväll med god mat o dryck 🙂 Gott nytt år!

    I år jobbar jag natt så jag slipper bry mig. Men annnars tycker jag att nyår är lite weird, det är ju helt onaturligt att just den 31a december ska vara den roligaste megafesten på hela året. När vi var yngre var det enkelt, då var alla singlar och vi festade utan bekymmer. Nu har folk partner, barn och bor utspridda så det är inte lika naturligt att vi samlas som vi gjorde innan. Ingen som känner igen sig i det?

      Joo exakt så! Alla vi ”gamla” vänner bor utspridda i olika städer och länder och världsdelar så det blir inte så mkt fira som förr i tiden.. lite tråkigt men mest skönt! Med två småbarn kan man ju endå inte gå ut och festa festa, vi vill inte ha barnvakt på nyår. Nu ska vi hem till kompisar på parmiddag med barn ? För att kunna ta lite bubbel vid tolvslaget får vi sova över hos dom ?

    Bara jag som får så obeskrivligt mycket ångest på nyår?

      Jodå! Jag med. Alltid. Därför jag valt att jobba detta nyåret! Fördelar med vården – man kan jobba de där stressiga högtiderna!

        Arbetslös, sjukskriven för depression sen länge. Nyårsafton gör fysiskt ont.

        Ni är hjältar som ställer upp i vården ❤️

          Önskar dig ett gott nytt 2018 ❤️

            tack! ❤️
            Detsamma till dig!

      Samma här. Arbetslös och bor med mina föräldrar och fyller snart över 30. Nej nyår försvinn.

    OT: Är det inte överdrivet att Penny Parnevik hyllas för att hon skrynklar ihop sin mage när hon skriver att hon gillar mac n cheese och att man ska gilla sin kropp? Självklart är hennes budskap bra, men…
    Är så trött på de som är smala och ska visa någon slags ”fetbild” av sig som överhuvud taget inte finns.

      Stör mig också på det. Ok, om hon hade haft mage öht. Nu blir det bara löjligt.

    Här ska det firas med familjen på spaanläggning i sälen 🙂
    Medan de ickegravida kör hårt på klubben ska jag och mamma gosa framför sagan om ringen 3ologin

    Gillar att Petra T ska ÅTERANVÄNDA en klänning, som att det ska låta osyndigt och miljövänligt, men för att kunna använda den så måste hon köpa nya underkläder. Men creds för att hon väljer cykeln till affären! ❤️? (sorry för min cyniskhet, vet själv hur man bara vill ha nyttnyttnytt inför nyår, så lägger egentligen ingen värdering i det….)

      Blev nyfiken på hur hon använt klänningen tidigare? Utan någonting under?

      ”Återanvända”? Alltså använda ett plagg mer än en gång? Låter som någon kunglighet.

        Blir alltid sånt löjligt ståhej när kronprinsessan Victoria har på sig samma plagg TVÅ gånger.

        Jag brukar återanvända mina klänningar, senast var på julafton. Har haft min röda sammetsklänning tre år på raken nu. Känner mig riktigt unik och miljömedveten när jag tänker efter ?

    Team Camcam? Börjar jobba 07.00 nyårsdan, för gammal för att palla med fest dan före jobb.

    Jag älskar nyår och har en dröm om att få fira den med min man, en glitterklänning och jazz på någon rooftop i new york. Men nöjer mig med vår sönderklösta soffa, tomtebloss på balkongen och lite god mat.

      På med glitterklänningen i alla fall! 🙂

    Vi ska käka middag och spela brädspel med två andra par. Min man och jag är typ världens yngsta pensionärer, så vi ser fram emot en stillsam kväll och sen sova hela natten, haha

    Hemma med min 7 raringar! ? Bästa som finns ?

    Team camcam här.
    Ska fira med familjen = mys med barn, god mat och otaliga omgångar av Den försvunna diamanten och Sänka skepp. Tjo!
    Den glammiga nyårsgrejen är på paus tills kiddosarna är äldre och jag kan ut o glittra igen. Fast då lär jag väl föräldravandra och/ eller sitta telefonjour för att barnen är ute. ?

    Definitivt team CamCam ?
    Ostbricka o marängswisse ?
    Enkelt o gott.
    Och så filmmaraton i soffan

    Har vid 35 års ålder insett att det är ok att inte tycka att det är speciellt trevligt fira det nyår som media målar upp. Allt för många tråkiga nyår där man stått i tunna festkläder och huttra för att kolla på fyrverkerier eller sittit på stel middag med personer man annars inte umgås med … I år blir det en mysig middag med nära släkt på landet utan krav på smoking ?

    Djuren blir stressade av raketer så senaste åren är det jag och catsen i soffan. Brukar komma folk hit iofs. Men det är mjukiskläder, god mat och snacks som gäller

    Team CamCam definitivt!

    Team camcam

    Vi har två mindre barn hemma och en 15-åring på fest med sina kompisar. Så 100% nyktert in case of skjutsa. Det blir mjukisar, film, hämtmat och äppeldryck med ciderkaraktär. ?

    Känns helt ok att slippa holdinholdup strumpbyxor och för kort blåsa (ni tjejer som är långa vet hur classy en klänning i stlk 36 blir på 175 cm…)

    Såg mässling nu lite högre upp här. VEM i helvete vaccinerar INTE mot det?? Vi som blev vaccinerade som barn på början av 80-talet har inte skyddet kvar, nyfödda, gamla och barn som inte hunnit vaccineras utsätts för dödligt virus. Sinnessjukt att inte göra det.

    ”För tre år sedan vaccinerades 96 procent av barn under två år mot mässling, påssjuka och röda hund. Sedan dess har allt fler föräldrar valt att inte vaccinera sina barn. Den senaste statistiken från landets barnavårdscentraler visar att mer än var tionde förälder inte vaccinerat sina barn.

    – Dagens nivå är en kritisk gräns för att vi ska riskera en större epidemi. Mässling sprids lika lätt som en förkylning. Den smittar innan man själv vet att man är smittad, säger Ragnar Norrby.

    Anledningen till färre vaccinationer är rädsla för biverkningar.
    Annons

    – Det är propaganda som sprids från en del organisationer som fått fäste. Vi vet att vaccinet kan ge biverkningar, men effekterna av att inte ta vaccinet kan bli mycket allvarligare.
    Enligt Smittskyddsinstitutet kan vaccin mot mässling inte leda till autism. Däremot kan det i värsta fall orsaka hjärninflammation.”

      – Ett barn på miljonen mässlingsvaccinerade drabbas. Det ska ställas mot ett av tusen som drabbas av mässling som riskerar hjärninflammation, säger Patrick Ohlin.

      Tvångvaccinera alla som inte är det. Gör samhället en tjänst.

        Inget jävla tvång

    Apropå nyår. Allas vår HOFP skriver att man måste ha raketer för att det är nytt år. Hon som har haft hund, som de älskade så mkt men var tvungna att lämna bort, borde väl veta att man inte måste ha raketer och att alla husdjur lider något fruktansvärt på nyår även om de inte är skotträdda! Ta upp detta snälla Camcam!

      Alla husdjur lider något fruktansvärt? Gå och lägg dig, inget av mina djur lider det minsta av raketerna då prata för dig själv

    Team CamCam! Nyårsafton är sååå överskattat. Vill man äta på restaurang, gå på nattklubb eller dylikt är allting skitdyrt. Det är en press att man SKA fira, gärna med en massa vänner, vilket alla inte har. Det är ofta svinkallt ute, det skjuts raketer för en massa pengar som kunde skänkts till välgörande ändamål, och många djur blir rädda och mår dåligt. Låter sjukt negativ nu men jag har svårt att se tjusningen. Själv ska jag jobba från kl 08 den 1/1 och ber en stilla bön om att det inte kommer vara fest i mitt hus..

    Team Cam Cam!

    Team mellanmjölk/småbarnsförälder.

    Middag med en annan familj som också har barn. Ballonger, glitter på bordet och tända ljus. Man får glass (!) till efterrätt och barnen får riktiga (Ikea) champagneglas till tolvslaget.

    Har aldrig firat nyår med fest. Förstår inte grejen med det? När jag ser alla tunnklädda tjejer i för höga klackar vingla fram längst gatan är jag SÅ glad att jag själv sitter hemma i soffan, i värmen i mjuk pyjamas.

    I år gör vi som alla andra år, nyårslunch hos mina föräldrar sen när ungarna somnat (vid 19 har småbarn) så blir det soffmys med snacks, godis, läsk och tv, kanske något sällskapsspel. Bara jag och mannen som kollar på fyrverkerier genom fönstret sen smyger in och pussar på barnen.

    Team CamCam 😉

    Firar med mina föräldrar min 12-åriga son och lite vänner och äter en trerätters meny och sen lite kvällsgott med ostbricka och chips med dipp.
    Inga raketer bara tomtebloss då vi väljer att tänka på djuren!

      Har också köpt tomtebloss. Glittrar fint och skrämmer ingen ✨

    När jag var yngre (sena tonåren till 25 år) var det alltid fest med kompisgänget. Det var oftast roligt, men jag har ändå alltid tillhört skaran som får lite ångest runt nyår; att man både ska göra ”bokslut” och sätta upp mål känns jobbigt. Nyårslöften har jag därför skrotat och sedan vi blev föräldrar är firandet lugnare och hemma. Att vara bakfull har jag aldrig gillat och det finns definitivt inte på kartan nu länge när man har barn som kliver upp i arla morgonstund. Vi firar således i lugn och ro hemma med trerätters och ett glas champagne vid tolvslaget, sedan är det dags att sova. Bor i Skåne så på nyårsdagen tänkte jag ge mig ut och leta efter snödroppar med barnen. Gott Nytt År ?

    Jag har nog aldrig festat på nyår. Har lyckats ha planer med några vänner typ 3 gånger på 23 år. Får nyårsångest och är livrädd för fyrverkerier. Brukade känna mig sämst som alltid satt hemma med min familj eller med min partner men nu när vi faktiskt har planer för imorgon med massa folk känner jag att jag hade gjort allt för att bara sitta i soffan med varsin katt, äta ost och godis och kolla på komediserier. Kan ju vara att jag bara är trött på tentaplugg och måste upp tidigt 1/1 för att….plugga……..

      Åh nu fick jag ångest, har tenta 8/1 och inte börjat plugga än…

    Jag älskar att fira saker – årsdagar, födelsedagar, helgdagar och allt vad det är. Men utan direkta krav på hur det ska firas. Nyår har jag firat på olika sätt, allt ifrån skidresa med nyårsafton i underställ framför en brasa till dunderfest och trerättersmiddag på superfancy hotell i Budapest. Imorgon blir det middag med lite vänner. Lär väl gå hem efter tolvslaget för tant sover egentligen gärna redan vid 22

    Mitt erbjudande förresten, om sällskap om någon i Karlstad är ensam och vill hänga på, står fortfarande fast. Alla som kommer är snälla, klädseln är valfri!

    Vi är ett kompisgäng som träffas tidigt på dagen och fiskar röding. Tänder en brasa och lagar mat ute. Sen åker var och en hem till sitt, knallar runt i underställ tänder i vedspisen och lagar något gott till middag. Sen får vi se om jag orkar hålla mig vaken till tolvslaget eller om jag ligger och snarkar i soffan.

    Gott nytt år på er!

    Team Camcam all the way. Vi har liksom tackat nej till tre festinbjudningar… Ehh vi skyller på hunden fast egentligen vill vi bara vara hemma och äta. Sen har två anhöriga till oss och en annan i vår närhet gått bort på nyårsafton, så vi känner inte riktigt för att fira. Nyårsafton är ju ”amatörernas afton”. ???

    Jag firar lugnt med min lilla familj, vi har småbarn så det blir nyårsmiddag med barnen o mannen samt hans familj, o så snacks o gott och fyrverkerier och alkoholfri champangne 🙂 mys ?

    Team CamCam! Min dejt för kvällen är Mr Halsfluss och Mr Öroninflammation. Så mitt matintag kommer bestå av Alvedon, Ipren, antibiotika, kortison och nässpray. Så jädrans glammigt! ?? #topnotchfirande

    Nyår är fest för mig. Ska fira i San Francisco på Cat Club och dansa hela natten till 80’s och 90’s musik.
    Nyårsdagen ska jag andas in havsluften och gå pa sightseeing.

    Nej usch i år skulle jag eg bara vilja sitta i pyjamas o spela bingolotto och äta glass på nyårsaftonskvällen, men svärmor o svägerskan kommer över och äter middag med oss så vi lär ha kläder på oss iaf. 😉 Gör de mest för barnens skull då.. 😛

    Jag är mest upprörd över att mitt gym är stängt imorgon på nyårsdagen.
    Inte alla vill dricka massa alkohol ikväll och vara bakis imorgon 🙁

    Sen bor jag i ett land där det inte är särskilt säkert att vata ute på kvällar/nätter så det blir till att sitta hemma i vårt gated community (mannen är iväg på jobb och hade fått tokspel om jag var ute på ”stan” efter solnedgång).

    När jag var yngre var det alltid full fest, och det var så jävla roligt! Ingen glamorös fest dock, utan gamla Volvo, stora snusar, pallar med öl, Eddie Meduza på högsta volym, tveksamma och starka groggar, slagsmål (som oftast var bortglömda dagen efter) och mängder av lekar och sällskapsspel. SÅ roligt. Festen var alltid i någon gammal lada.

    I år skulle jag ha jobbat, men blev sjukskriven. Så det blir nyktert för mig, men lite kalajs blir det allt. Jag och sambon ska hämta god mat och mysa i soffan. Senare åker vi till en vän och där väntar fest. Ska bli trevligt 🙂 .

    Hade gärna firat in det nya året, behöver inte vara något superspektskel men att iaf käka en god middag och dricka lite bubbel.. Men detta året blir det inget firande då jag inte blivit bjuden till något och de flesta vänner har barn och egna familjer numera. Så tilläggas att jag är 28år så inte lastgammal kan man tycka!!
    Men det får bli en dag hemma för mig själv, övervinna den krypande ångesten och hoppas på att dagen går flrt så det snart blir 2018 🙂

    #teamtunis ??

    Här vankas det hummer till förrätt, ska ge mig på sous viden med köttbiten, avsluta med någon Mat-Tina schweizernötefterrätt som hela skiten ackompanjeras av rödtjut och champagne.
    Detta i soffan framför Bingolotto med mannen, ev Yatzy om det blir för tråkigt, iklädd leopardmönstrad pyjamas (jag då), en stor jäkla blödande finne på truten som jag rev sönder i natt och flottigt hår.
    Kommer inte gå utanför dörren, undantagsvis balkongen vid 12-slaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.