Akta dig, Elaine!!!

Elaine Eksvärd:

Elaine har ju gått med på sin blogg att hon ska bli vegan 2018 och bara dricka vatten som enda vätska. 
Det lät ju jättebra, ända till jag såg det här inlägget på Facebook….. NÄÄÄÄJ!!! ELAINE!!!! DON’T DO IT!!
Vi vill inte förlora dig än! Du har mycket mer än tre år kvar för att förgylla jorden med din närvaro!
Här! Ta en köttbulle!

Godmorgon mina små kalvar! Mår ni bra? Provocerar jag er? Jag hoppas verkligen inte det. Jag hade hoppats på att ni skulle tycka att mina mål inspirerade er till er alldeles egna mål. Jag har inga ambitioner att förvandla världen till veganer, jag har testat livsstilen i en dag. Herregud jag vet alldeles för lite om detta. Men tydligen väcker veganism en massa känslor som jag inte hade en aning om.//Elaine

Att veganism väcker känslor hade jag kunnat tala om för henne.
Vegeterianism/veganism väcker tillsammans med diskussioner om vaccin mest känslor i hela bloggvärlden skulle jag säga.
Enjoy the ride and the snowball du precis knuffat över kanten. 🙂

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Shit! Jag är inte vegan, men dricker inte mjölk. Jag borde ju vara död sen länge. Hur ska det gå för mig?

      Haha, samma här!

        Undrar också hur det är möjligt att jag lever???? Läskigt

          Hörni är ni säkra på att ni lever då?? Ibland verkar man ju inte fattat att man dött liksom. Jobbigt läge då kan jag känna.

          Källa: det okända.

            Hej Birkan!

      Har inte druckit mjölk sedan 80-talet, samt ätit vegetariskt de senaste 25 åren.. Inte död, dock!

        Du kanske tillhör de 10% som haft tur. Det var ju bara 90% av veganerna som dog inom 3 år ???

    Mjölk är faktiskt farligt för vuxna. Ett-två glas är rimligt men inte mer. Så att det skulle vara ”livsviktigt” vet jag inte… för barn ja, för vuxna – nej.

    Detta pratade dem om på Nyhetsmorgon med doktorn som brukar vara med i programmen.

      Mjölk är ej viktigt för barn heller. Det finns ju en anledning varför barn suger på tutten när de är små. När de har växt ur det stadiet så behöver de ej dricka mer mjölk.

      Ja, just den doktorn är ju känd för sina kunskaper. Fascinerande nog har han dessutom kunskaper om allt. Eller inte.

      Fast det där stämmer inte riktigt. Läs gärna vad Jacob Gudiol har skrivit om det.

      Knappast farligt. Ta också i beaktande att vi blir äldre och äldre. Bara under det senaste decenniet har antalet som får uppleva sin 100-årsdag ökat med mer än 70%.

      Och redan 2105 hade vi rekordmånga 100-åringar i Sverige. Uppvuxna på kött, potatis och mängder av mejeriprodukter. Just sayin’

        Och vad levde de på innan då när de dog tidigare? Fanns det inte kött, potatis och mjölk då också?

          Nej

          Har man gått svensk grundskola brukar man ha snappat upp att det handlar om bättre hygien, renare dricksvatten, vaccinationer och antibiotika 🙂

          Poängen är fortfarande att en normal mjölkkonsumtion inte är farlig för oss människor.

    Det läskiga är hur t.o.m. vissa sjuksköterskor säger att det är bra att dricka animalisk mjölk. Jo, tjena. I Sverige dricker vi otroligt mycket mjölk och benskörheten är hög i detta land. Att dricka mjölk bidrar till benskörhet. Jag dricker aldrig animalisk mjölk. Tycker att det smakar äckligt.
    Jag åt under ett år helt plantbaserat och mådde toppen i början men med tiden kände jag mig så otroligt trött, svag och hade knappt någon energi. Då visste jag ej vad jag gjorde så jag kan väl bara tala när det kommer till mina erfarenheter. Dock kan jag säga att jag luktade knappt något när jag svettades och pojkvännen tyckte jag var väldigt go (om ni fattar vad jag menar). Jag saknade kött så mycket under den tiden och det är vad jag äter än idag. Allt annat animaliskt lärde jag mig aldrig att käka igen.

      Det är ju viktigt man äter ordentligt, som man alltid bör, men kanske behöver tänka extra på när man äter animaliefritt. Jag fick en period (lång sådan) när jag flyttade hemifrån då jag helt saknade inspiration att laga mat. Så jag åt bara typ.. pasta och skit plus att jag var sjukt rätt ofta under den perioden p.g.a. annat. Då blev jag också trött. Särskilt viktigt är ju B12 och järn som kan vara svårare att få i sig med plantbaserad kost. Skötte du maten vet jag dock ej vad som bidrog till tröttheten. Läste någonstans att olika blodtyper har olika matteman som passar dem bättre/sämre, kanske en sån grej 😉

        Viktigt att man har foliehatten på sig när man följer blodgruppsdieten, annars funkar det inte.

          Ja, förstod ju att den lät orimlig 😉

      Att mjölk-drickande skulle bidra till benskörhet är det tröttaste argumentet jag hör, gång på gång på gång. Vet du varför många TROR att mjölk skulle göra oss bensköra?
      1. Sverige och Norge är de landen där flest befolkning ”drabbas” av benskörhet. Detta beror delvis på att under 6(!!) månader om året bor vi i ett land som är mörkt och vi får brist på Vitamin D – vilket är vitaminen som hjälper oss att ta upp kalcium i kroppen – och kalcium är en mineral som stärker skelettet- hänger du med?
      2. OCH pga att det oftare är snöigt, isigt och halt här till skillnad från de flesta andra länder gör det att fler människor (oftast äldre) ramlar och benskörhet uppdagas i mycket högre utsträckning än i länder där det inte är dåligt väglag osv.

      Summa summarum – mjölkdrickandet har INGET med benskörhet att göra. Varför sprider folk saker de läst på en facebook-status för 2 år sedan och tror blint på allllllt!!

        ?

        Finland, island och Ryssland då? Sverige och Norge är inte länderna med svårast väglag.

        Vi svenskar ska äta D-vitamin året om och är du ännu mörkare i hyn är det ännu viktigare! Helt otroligt att folk är så okunniga!

    Typiskt att det kommer ett snyftinlägg hos LD som ett brev på posten efter den massiva kritiken här ang hur hon uppför dig. Nu ba ”jag är så mån om att göra rätt” yeah right! Lika utstuderat som Bellas känsloinlägg varje gång hon gjort bort sig.
    Sen så råkade kag klicka på en annons på hennes blogg och den gick inte att backa ut ifrån utan den laddade bara om sig en massa gånger, fick tvångsstänga appen för att komma ur den. Snyggt jobbat med att inte sälja sig! (Egen domän kostar några hundringar per år men swishen kanske inte räcker till både det och gifflar)

    Veganer i all ära. Det drabbar ingen annan än dem. Men vaccinerar man inte sina barn är man inget annat än dum i huvudet och borde fan inte ens få gå på allmänna förskolor.

      Skulle nog påstå att veganer som har koll på kosten och lever hälsosamma liv o tar hand o sig nog sparar samhället en hel del pengar genom att undvika folksjukdomar som är undvikbara som typ 2 diabetes, fetma och högt kolesterol. Vaccinmotståndare däremot tycker jag inte ska nämnas i samma grupp- de behöver nödvändigtvis inte vara veganer!!

        Fast din kommentar har ingenting med veganism att göra. Det finns många veganer som lever ohälsosamt och många allätare som lever hälsosamt.

          Jo fast fetma-problemet vi har i västvärlden idag beror ytterst lite på veganer… för då hade de behövt vara majoriteten i sammanhanget och det är de inte.

            Du har fel.

              Länka gärna till källa som visar att majoriteten av den västerländska befolkningen lever som veganer och/eller att majoriteten av de som lider av fetma är veganer.

    Men att folk inte fattar att personen trollar? ?

      Exakt. Har folk så dålig Trollradar?

    Haha, mjölk livsviktigt ?!??

    Exakt denna kommentaren har jag sett på ett gammalt inlägg, tror nog det är ett troll ?

    Hahaha vad kul!!?? Har varit och ör vegan sedan tio är tillbaka och hela familjen är det inkl våra barn.

    Jag har inte haft en sjukdag på 9 år och barnen har aldrig varit förkylda ens. Kanske är vi vålnader eftersom vi borde varit döda sedan länge?

    Tycker det är intressant hur ”oroliga” vuxna människor blir för andra vuxna som utesluter kött och mejeriprodukter ut kosten, det gastas om näringsbrist osv. Som om det är något som människor i västvärlden med en grundläggande koll på vad man behöver få i sig, drabbas av. Lägg energin på människor runt om i världen som är undernärda på riktigt. Runtom i världen är dessutom många laktosintoleranta och de drabbas inte av benskörhet i samma utsträckning som vi komjölksdiande människor gör.

    Jag hade också som nyårslöfte att bli vegan och de flesta jag sagt det till har varit kritiska mot mitt beslut. Jag förstår inte hur det kan väcka så mycket reaktioner. Om någon säger att den börjat med lchf-kost så rycker de flesta på axlarna bara, men så fort någon väljer att bli vegan så kommer frågorna ”Vad tycker du man ska göra med alla boskapsdjur då?” ”Det är omiljövänligt att äta soja som importeras långt” ”Du kommer få brist på protein/b-vitamin m.m.”
    Det är en sak att vara nyfiken och ställa frågor, men det känns som många blir upprörda och arga över mitt val att bli vegan.

      För några år sedan hade jag som nyårslöfte att sluta dricka alkohol och det upprörde också folk av någon konstig anledning. Jag tror att folk känner sig hotade i sina egna normer och tankesätt, om någon ifrågasätter köttätande-normen kanske de också boooorde göra det egentligen. Jag vet inte.

      Haha, välkommen till ditt nya liv med ständigt ifrågasättande och försvarstal från folk – utan att du ens frågat dem något eller attackerat dem. Folk går av någon outgrundlig anledning i försvarsställning.

      Jag tror snarare att det kanske är själva förändringen som upprör, har man levt på ett visst sätt så umgås man ofta med likasinnade. Börjar man plötsligt leva annorlunda så kan man sända signaler om att de som forsätter som vanligt gör något fel, du valde ju bort det av en anledning.
      Jag har aldrig druckit särskilt mycket alkohol utan kan ta ett glas på nyår och ibland ett glas rött men det är sällan och äter vegetariskt sen urminnes tider. Ingen har någonsin ifrågasatt eller ens sagt något men jag kan få liten gliring med glimten i ögat om någon ser mig smyga med choklad.

        Nyårslöften i sig kan ju också vara rätt tröttsamma att lyssna på eftersom vi alla har en helt hop människor i våra liv som alltid predikar nyfrälst om diverse dramatiska livsstilsförändringar de minsann gjort sen två h tillbaka och som är komprmisslöst bäst. Men man vet att de kommer vara annat ljud i pipan om max två veckor när de tröttnat, så det är måttligt intressant att lyssna på, det är liksom bara snack. Tycker det är intressant med livsstilsförändringar, men bland folk som snackar upp sin nya livsstil massor blir det ju sällan någon förändring.

        Lite som att läsa BBs blogg 😉

      Tror att det kan hänga ihop med att vi är flockdjur i mångt och mycket och folk blir alltid lite oroliga när någon väljer att göra något som den stora massan inte gör. Min mamma äter LCHF för att hon trivs med det och tro mig, hon blir ifrågasatt varje dag av folk som är ängsliga och beter sig som att det är en personlig attack på deras egna kostvanor.

    Mogi och hennes pojkvän gjorde över 22 resor tillsammans under 2017:

    http://afashionistasguide.com/resume-of-2017/

    Inte så mycket miljötänk där inte.. :-/

    Upplever faktiskt Elaine som rätt fånig i många blogginlägg. Märk så övertydligt att hon vill provocera fram reaktioner och skriver dumdryga svar. Har inte heller kunnat förstå vad hon blivit så känd för…retoriker är hon väl? Ändå är hennes retorik stundtals fruktansvärt barnslig.

      Gud vad jag håller med. Hon skriver fruktansvärt illa också, på ett sätt som man märker att hon själv är nöjd med men som får mig att vilja tvätta ögonen. Jag vet att hon själv säger att ”retoriker arbetar med det talade ordet” jaja men man måste väl ändå behärska språket och då veta hur det ska vara både i tal och i skrift? Slutade läsa hennes blogg för ett bra tag sen för att både språket och innehållet irriterade sönder mig.

    Har noll respekt för Elaine och uppfattar henne som allmänt störig. Tror inte en sekund på att hon kommer bli vegan, då hon i så fall skulle behöva byta ut rengöringsprodukter, täcken, kuddar, stearinljus, sminket, shampoo och balsam, två… ja det mesta hemma, inte bara det hon har i kylskåpet! Hon kanske kommer äta vegetariskt en stund, men vegan blir hon inte för att hon slutar dricka mjölk, något som många gör genom livet utan att bli vegan för det. Finns ju inga andra djur här på jorde som dricker mjölk livet ut och absolut inte andra arters mjölk. Tillväxthormonerna i mjölken är ju till för att man ska gå från liten till stor och sen äter man annan mat. Spelar ingen roll om man är människa, ko eller häst.

      peppande inlägg! eh nej man behöver inte byta ut allt på en gång…. Sluta klaga!

        Klart man inte behöver göra allt över en natt men man ska vilja göra det. Annars får man allt kalla sig för vegetarian.

        Det som verkar vara gemensamt för veganer är en hård och dömande hållning. Inte bara mot köttätare utan främst mot nybörjare i veganvärlden. Det verkar så viktigt att göra ”rätt” och framför allt vill de skoningslöst slå ner på allt som ligger utanför dogmen.

        Ve den nyblivna vegan som utesluter all mat från djurriket men råkar ha kvar någon mascara, ett skosnöre, täcke eller stearinljus som inte är veganskt!

        Nej, fy f*n för att inte få leva som man vill utan så hårt styrda regler och kritik för minsta lilla. Istället för att glädjas, inspirera, stötta och låta andra utvecklas i sin takt.

        Glöm inte bort att vi alla har varit nya på saker en gång i tiden.

        Personligen har jag svårt för Elaine och dessutom vräker jag i mig animaliska livsmedel, men tänker att man kan försöka visa lite förståelse för människor som gjort andra livsval än de egna.

          Tro det eller ej, men jag håller med dig och menade inte min kommentar på det sättet – vad jag menar är dock att det totalt verkar saknas etik bakom hennes användande av ”vegan” och jag tycker det är dumt att en livsstil och ett etiskt ställningstagande används som ren diet. Hon får göra precis som hon vill men precis som att man inte blir brandman för att man genomför deras fyspass på gymmet så blir man inte vegan för att man äter växtbaserat. Sen kan man ju ta det etiska ställningstagandet och ändra sin livsstil i sin egen takt, det är ju toppen!

            Hahah, älskar liknelsen med brandmannen och tänker att det är synd att jag inte automatiskt blev pilot när jag struttade runt med Ray Ban-solglajjer förra sommaren 😉

            Jag kan faktiskt förstå precis vad du menar, och tror att det är lite baksidan när kosttrender blommar upp. Jag fattar att det inte är en trend för den som gjort livsvalet, men tror ändå du förstår vad jag menar utan att ta illa upp över ordvalet.

            Man kanske inte heller behöver outa alla förändringar i sitt liv innan man provat på dem i lugn och ro själv först. Precis som man inte behöver vara så snabb med att sätta en titel på varje förändring. Man kanske borde säga ”Jag ska prova att äta veganskt” istället för att skrika ut ”Nu är jag vegan”.

            Eller ”jag försöker dra ner på kolhydrater” istället för att gå ut så hårt med LCHF eller vilken valfri gurkdiet man än valt att prova.

              Ja gud ja, just pilot hade ju varit supernice om det fanns en shortcut till. Dra runt i coola solglasögon och snygg hatt. ??

              Jag är en döende art (haha) i det att desto mer trendigt det blir, desto färre kommer komma ihåg vad ordet först betydde så snart kommer även jag få ge mig. Men ett tag till kommer jag tjata på om skillnaden. Blir superglad och positivt överraskad om Elaine precis som du säger tycker att det verkligen är något hon vill satsa på sen när hon provkört.

      Som Calle Sch som börjat predika djurrätt och vegetarianism (med hänvisning till sin tjejs stooooora hjääärta, snyft) men gärna glassar runt i skinnjacka (vilket också barnen och Sandhra med (halv-)hjärtat gör..)

      Och dessa räkor var det dock inte synd om:
      https://www.instagram.com/p/BdASu5aHGYH/?taken-by=calleschulman

      Här ska mjölk bojkottas pga ”kalvar råmandes i panik”:
      https://www.instagram.com/p/BaHs2SShbiY/?taken-by=calleschulman

      och ett år tidigare var Way out West världens löjligaste festival pga mjölkfritt:
      https://twitter.com/calleschulman/status/764059333877305344

    Skriverier om veganism, vaccin eller plantor & gifflar säkrar årsinkomsten 😉

    First rule of being vegan: Always talk about being vegan.

    Det enda man verkligen behöver ha koll på som vegan är att man får i sig vitamin B12. I övrigt är det lugnt.

      Suck!

        Vaddå ”suck”? Förutom vitamin B12 innehåller en väl genomtänkt vegansk diet allt kroppen behöver.

        (Nej, jag är inte vegan själv.)

    Elaine får göra vad hon vill med sin kropp och sitt liv. Det som är provocerande är att hon tillåter felaktig information florera i sitt kommentarsfält utan att bemöta det. Vegansk kost botar INTE sjukdomar, t.ex.!! Att påstå sånt är rentav farligt. Sedan gör hon rent ointelligenta påståenden som ”Jag tror att kroppen mår bättre av vegetarisk kost och ingen annan dryck än vatten”. Hon tror!?! Baserat på vad?? Referera till en säker källa eller håll tyst. Sånt gör mig lite upprörd. Annars får hon väl som sagt bli hur mycket vegan hon vill, men hon behöver ta lite ansvar för vad hon skriver och tillåter andra att skriva på hennes plattform.

      Äntligen någon som förstår vad jag försöker säga henne. ? ??????

      Sanningen är väl den att Elaine har ingen sjukvårdsutb alltså kan hon inte sålla eller bemöta vissa påståenden i sitt kommentarsfält heller. För hon vet inte vad som stämmer eller inte. Sedan har vi väl alla kunskapen att googla :)).
      Yttrande frihet i all ära. Ingen av oss bär ansvar för vad nån kommenterar? Det är ju DITT ansvar som läsare om man köper smörjan(?!) eller inte.

    Hahaha alltså, det här är så roligt. Nu har jag inte läst Elaines inlägg utan kan bara basera mina ord på det där messenger-meddelandet. För det första har jag varit vegan i 7,5 år och min kropp mår bättre än någonsin! Det finns till och med forskning som visar att veganer lever längre än de som ej är det :))) Sedan visst kan det vara bra att tänka på vissa vitaminer, men antingen kan en ta kosttillskott eller äta mer av vissa varor som faktiskt innehåller mer protein än t.ex. kött. Avslutningsvis är inte slakt okej bara för att ”vi alltid har gjort det”. Gud, är så trött på det argumentet. Barnaga är inte heller så käckt, men betyder inte att det är rätt bara för att det var en norm förr i tiden. Det är 2018 nu, ta reda på information och rannsaka er själva innan ni spottar ur er saker (<– menar till personer i allmänhet).

      Vi blir bara äldre och äldre och har redan rekordmånga hundraåringar i Sverige idag (de råkar lustigt nog vara icke-veganer). Och jag är faktiskt inte särskilt intresserad av att försöka leva längre än så 😀

        Wow! Snacka om att missa målet. Tror du att veganism enbart handlar om att bli äldre? Du har möjligen inte sett alla debatter kring hur vi behandlar vår jord och följderna av det? Kanske, bara kanske, kunde du tänka utanför din egen box och på de människor som ska ta över stafettpinnen?
        /Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.