All in som nyårslöfte!!

Elaine Eksvärd/Camilla Läckberg:


Bildkälla.

Äta mer grönt, träna några gånger per vecka eller försöka dricka mer vatten är vanliga nyårslöften som nog var och varannan av oss någon gång givit och med största sannolikhet brutit innan första blåsippan tryckt upp plytet i någon skog nära dig.
Att smyga igång med en livsstilsförändring känns mer vanligt än de förändringar som influencerna Elaine Eksvärd och Camilla Läckberg skrivit om på sina sociala medier.
Elaine ska nämligen bli vegan och sluta med kaffe, vilket hon redan börjat med igen eftersom det var allt för svårt och eftersom kaffe varken kommer från grisar eller andra djur så tycker jag att det är helt i sin ordning.
Läckis då? Vad ska hon göra?
Nu ska ni få höra…
Hon ska träna och ställa upp i en fitnesstävling för kvinnor över 40. Hon ska alltså bli en av de där bruna och glänsande kvinnorna som svassar runt i en minimal bikini och klackisar på en scen för att bli bedömd.
Tänk er grillad kyckling i klackskor – ungefär det är den bild jag får upp på näthinnan när jag tänker fitness. (Säkert är det någon som blev kränkt nu men tolka mitt uttalande som att jag vet noll och ingenting om fitness så blir allting bra ska du se…)

Att ha mål är alltid bra även om jag har en tendens att misstro de som kommer i kombination med nyårsafton.
Har ni några mål eller löften?
Själv har jag några stycken men som knyter i varandra och som har med kropp och hälsa att göra.

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Då kommer hon alltså inte skriva några böcker på ett tag.
    Att träna upp sig till tävlingsnivå kommer att ta mycket tid, ett heltidsarbete typ.

      Hon har väl två nya böcker på gång tror jag?

      Men tycker annars hon kan satsa på sitt författarskap istället för att flänga runt på annat trams. De två senaste böckerna har varit riktigt skräp, och jag har en känsla av att Simon och alla tv-program tagit all tid.

        Tror du är hyggiigt ensam med att tycka att ”Häxan” är en av Läckbergs sämre böcker… Så lagt tid på att skriva och kämpa på med det har hon absolut gjort. Allt som syns på instagram etc är inte hela sanningen och varje dygn har 24 timmar – för oss alla…

          Tycker att varken Häxan eller Lejontämjaren känns i närheten lika genomtänkta som exempelvis Stenhuggaren eller Änglamakerskan. Kan bero på att jag vanligtvis är så fascinerad av ”parallellhistorierna”, och de gillade jag inte alls i de två senaste böckerna.

            Tyskungen är min favorit av alla hennes böcker!!!!

          Läste Läckbergs böcker tills ögonen stod i kors, förhandsbokade och kunde knappt vänta tills posten kom med ny bok. Sen kom Häxan… så j*vla uselt dålig så jag läste knappt halva, sen åkte ALLA hennes böcker inkl. limiterade signerade utgåvor ut till försäljning. Där och då slutade jag läsa hennes böcker.

            Så de gamla böckerna blev helt plötsligt dåliga, bara för att sista boken inte var bra?

              Eftersom jag går all in med författare, filmer etc så ja.
              Gillar jag en författare köper jag allt av personen, gärna limiterade och/eller signerade utgåvor. Samma med filmer, finns det flera utgivna vill jag gärna ha alla.

              Rensar jag ut av någon anledning åker allt från en och samma och inte bara enstaka.
              Ber om ursäkt för att du vaknade på fel sida idag.

                Jag? Nej inte fel sida… Jag bara undrade.. Du förkläde hur du tänkte, så jag är nöjd 🙂
                Tyckte bara det var synd att en dålig bok även förstörde för de andra.
                Ibland tröttnar man helt enkelt på en författare, om böckerna inte utvecklar sig och blir för samma…
                Har dock inte läst Läckberg just, så där kan jag inte uttala mig…

        Jag skulle absolut inte kalla hennes senaste bok för skräp 🙂

        Jag har verkligen försökt läsa hennes böcker men de är sååå dåligt skrivna. Själva handlingen är det kanske inget fel på men språket.. så enkelt och dåligt, som om en 15-åring skrivit. Jag kan inte förstå hennes populäritet alls, det finns ju så många fantastiska författare.

          Kanske för att många gillar att det just är enkelt språk och lätt att läsa?
          Jag har inte läst hennes böcker, så kan dock inte komma med ngn recension….
          Men vet att min mor gillar hennes böcker, och hon är en som har läst mååånga böcker….

          Håller helt med. Läste två av hennes första böcker och kvaliteten är undermålig på alla plan. Förstår inte alls hennes popularitet. Det finns massor med bra böcker därute. Massproducerat skräp klarar man sig utan.

        Jag tycker tvärtom hon kunde sluta med sitt ”författarskap”.

          Varför? Gillar man inte böckerna så läser man inte! Uppenbarligen är det ju rätt många som gillar hennes böcker…Skall de inte få läsa då? Bara för att vissa inte tycker det är tillräckligt fint författarskap?

      Hon har det som mål… Sen får man väl se om hon lyckas träna då mycket eller ej…
      Är det inte bara vettigt om man lägger mer tid på man och barn? Och att träna för att må bra är ju kanon, helst om man har så stillasittande jobb som hennes!

    Mitt nyårslöfte var att äta på Dånken och unna mig en filmkväll i lugn och ro. CHECK!

    Alltså 40-årskris deluxe!

      Vilken taskig kommentar.

      Bara för att man vill ha ett mål med sin träning?

    Låter jobbigt.
    Slår upp en ny kopp kaffe.

    ”Kicka upp min vardagsträning en nivå.”
    EN nivå…?

      Hahahahhahaaaa totalt bortkopplad i hjärnan när hon skriver det. En nivå?!?! Kommer kräkas på allt skit hon ska lägga upp som nu kommer handla om mat och träning.

        Men sluta följ henne då? Så slipper du ”kräkas på allt skit hon ska lägga upp som nu kommer handla om mat och träning”. Är väl inte svårare än så..?

      Hon har många nivåer att krypa upp…..

    Elaine och Camilla. Två osäkra bajsnödiga brudar som skriker högt och ändrar sig konstant! Elaine är ju så jävla jobbig. Orkar inte med hennes PK inlägg och att hon ALLTID måste få sista ordet, Camilla borde snarare fokusera på att inte vara sådan kärring och sluta ge ut skitböcker som handlar om träning!

      Camilla har väl inte gett ut några böcker som handlar om träning

    Såg en bild på Läckberg + två av barnen på makens Instagram. Alla tre var alldeles släta i ansiktet av något filter.

      VA?! Och du ringde inte socialen när du såg detta????!!!!!!

        Vad har det med saken att göra?

      Ja den bilden är lite märklig, men ingen av de andra bilder på Camilla, barnen eller honom ser ut så 🙂 så det är nog inget du behöver oroa dig över.

    Vad är en paus?
    Gick in på Bianca Ingrossos blogg där hon menar att hon varit frånvarande och att det säkert varit tråkigt för läsarna. Oj! Hur länge har hon varit borta? 2 dagar. Är det verkligen så länge att läsarna reagerar ens?

      Ja, bloggare får ganska mycket skit när de inte uppdaterar på 1-2 dagar ? Så jag förstår att hon skrev som hon skrev.

        Läser inte så många bloggar. Är det så att bloggare får skit för någon dags ledighet? Det tycker jag verkar helt galet.
        Jag skulle nog ha svårt för att leva med en som hela tiden måste uppdatera sina sociala medier. Som ska fota, blogga och vlogga i tid och otid och som har svårt att njuta av stunden själv.

          Ja! Visst låter det galet…. Vissa skall ju tom lägga upp flera ggr om dagen… Har man verkligen så mycket att komma med?
          Det samma gäller ju vissa YouTubers…

          Gå in och läs kommentatorerna på Ebba von Sydows blogg. Hon har varit kass på bloggandet et tag och en del kritik hon får är så himla rolig läsning ?

          Det låter jobbigt, men det är ju hennes jobb. Hon får väl ganska bra betalt för det.

    Bilden visar inte bikini fitness om det var meningen ?

      Exakt.

      Det krävs en helt annan typ av kropp i bikinifitness och därför är det lite missvisande med den här bilden. Bikinifitness är en ”lightversion” jämfört med grenen som visas på bilden.

        Jag antar att det är body fitness på bilden då va? Tycker just att bikini fitness är sån sjuk sport eftersom det läggs så mycket vikt vid så mycket annat än bara fysik och musklerna. Typ att man ska posa snyggt och ha fin bikini. Läste också nånstans, och jag kan vara felinformerad nu såklart, att tillexempel magrutor INTE är önskvärt i bikini fitness eftersom målet är att se mer slimmad än muskulös ut. Om jag skulle satsa på tävling i någon träningsform skulle jag köra på body fitness så man får bygga lite. Att vara muskulös är coolt!

          Så var det i början, numera ska det vara definition även på magen. Om man googlar bikini fitness och jämför dagens vinnare med de från första åren så har det utvecklats mycket!

    Läckberg gör allt för ännu mer uppmärksamhet i media

    Läckberg och Elaine är båda lika utseendefixerade. Läckberg är väl rädd att förlora sin unge man kanske.

      Man kan nog inte beskylla Läckberg för att vara utseendefixerad. Men hon har ju blivit rundare och vill väl helt enkelt må bättre.

        Rundare?? Jag har ingen aning om hur hon sett ut tidigare, men om man ser till bilden ovan så kan hon väl knappast vara rundare än tidigare. Och om så är fallet så var det nog välbehövligt!

          Fast det är väl gamla bilder?

          Det står ju att den bilden är tagen 2015, efter två månader av fokuserad träning. Vidare står det att hon har en något fluffigare utgångsläge idag.

          Jaha ursäkta, läser uppenbarligen inte!

            Nä det verkar vara tidens melodi, titta på bilderna men inte läsa och sen kommentera helt obegripligt.

              Trist att alla inte orkar nagelfara den noggrant korrekturlästa texten som produceras på instagram och på den här bloggen. När du CamCam väger varje ord på guldvåg tycker jag faktiskt det är respektlöst att bara skumläsa!

                Om det ändå bara gällde den här bloggen/instagram.

        Rundare? Haha skämtar du? Snarare tvärtom ?

          En gammal bild i inlägget, kolla in bilden som hon retuscherade , före jul. Nååååågot större lår än ovsn.

        Fast om hon vill ”må bättre” så är nog inte att börja tävla i bikinifitness en bra idé. 😛 Jag gymtränar 5 pass i veckan och har på det 3 fotbollsträningar. Och det är tufft så inihelvete! Och då behöver jag dessutom inte bulka, vara petnoga med kosten för att sen svälta mig inför fotbollssäsongen. Utan att ha tävlat i vare sig body- eller bikinifitness så kan jag föreställa mig att det sliter enormt på både kropp och psyke.

          Man sabbar ämnesomsättningen när man deffar. Men hennes kanske redan är paj eftersom hon bantat så mycket i sina dagar?

    Äh, de är båda vuxna människor som själva kan bestämma över sina liv.

    Detta år ska jag ha köpstopp (inte på mat, toapapper etc såklart), och så ska jag sluta äta kött – dvs hålla mig till fisk, mjölk, ägg och grönsaker. Jag har under en lång tid minskat på köttkonsumtionen så hoppet till att verkligen sluta känns inte så långt. Målet på längre sikt är att även sluta äta fisk, mjölkprodukter och ägg, men jag väljer att göra detta stegvis då jag tror det underlättar en hel del.

      Jag gav mig själv köpstopp i januari. Funkade bra, men hade en explosiv relapse under mellandagsrean. Behovet att shoppa hade tydligen blivit totalt uppdämt.

    Tycker det är kul att hon sätter ett sådant här mål för sig själv men upplever det som att vissa blir provocerade? På liknande sätt som folk blir provocerade av Isabella Löwengrip och hennes högt uppsatta och uttalade mål. Jag vet inte vad det är som provocerar, om det är att målen är höga eller att de uttrycks offentligt. Jag har bara så svårt att förstå varför folk verkar irritera sig. Det hade varit intressant om någon kunde förklara varför. Jag är genuint intresserad.

      Hon fick supermycket positiv respons faktiskt.

    Okej: nu låter jag djävulskt negativ och bitter men det bjuder jag på. Att Läckberg plötsligt vaknar upp med ett begär av att ställa upp i bikinifitness är så skrattretande. Varför tänker ni? Jo, för att det är rätt uppenbart att det handlar om att hon vill träna sig tajt och slank. Fel med det ? Nej då men med detta urtöntiga löfte så kommer ingen undra när hon slänger upp mat eller träningsbilder. Perfekt cover-up för att träna hårt. Extra komiskt blir det när hon i någon intervju klargjort att hon varit orolig att Simon hellre skulle vilja ha en ”fitnesstjej”. …..så himla lägligt då att bikinifitness blev hennes nya grej. Verkligen oväntat. Dessutom undrar jag också hur i hela friden hennes bokkarriär ska gå när bikinifitness är extremt krävande? Vi talar inte om vanlig hård träning utan lägga hela sin själ i det. Sist men inte minst kan jag känna att bikinifitness är något unket objektifierande av kvinnor, trippa runt i bikini i högklackat och få poäng? Maken till fånig ”sport”. Så, nu får alla skriva hur avundsjuk och missunnsam jag är. För det är ju favoritargumenten när man inte kastar sig fram och öser beröm över vad folk gör.

      Wow, du sammanfattade verkligen mina tankar där! Tror exakt detsamma. Perfect cover up för att hårdbanta och hetsträna. Så genomskinligt.

        Vad skulle denna cover-up göra för skillnad mot om hon sa att hon skulle börja komma i form igen efter graviditeten?

      Tycker du bra fånig som bryr dig vad andra gör med sina liv. klart man kan ha ett jobb och ändå klara av hårdträn, dygnet har ju trots allt 16-17 timmar vakna!

        Bryr sig om vad andra gör? Njae, min åsikt om hennes plötsliga intresse för den här urlarviga sporten snarare.

    Avföljt Elaine på insta sedan nåt halvår tillbaka pga att jag inte klarar av henne. Följer fortfarande Läckberg men överväger att sluta följa henne också. Speciellt om hennes insta blir ett ”fitnesstjejkonto”. Vill jag bli inspirerad inom träning så kollar jag på Sara Dahlström för att kolla in hur man lyfter tungt, Brita Zachari för all möjlig inspo och eftersom jag gillar yoga följer jag några yogis (där döljer det sig dock många konton med mycket fokus på snygg tjej som står på händer så det gäller att sålla).

      Äsch du behöver inte vara orolig, hur ska hon klara det? Alla barn, stjärnfamiljen, författatskapet. Nä kommer aldrig gå.

      Gillar också, och vill tipsa om, Sara Dahlström. Brita slutade jag följa. Tröttnade på alla bilder på hamburgare och choklad, känns lika troligt att hon käkar allt det som när bloggarna förr i tiden fick frågor om hur dom höll sig i ”form” och svarade att det berodde på medfödd bra ämnesomsättning.

    OT
    Jag har blivit tillfrågad av ett startup-företag som jag är kund hos om jag kan bli intervjuad (och filmad) kring hur nöjd jag är med deras produkt. Detta klipp kommer de sen använda på hemsidan och i material till investerare. Typ lightversion av reklamfilm.

    De frågar även vad jag vill ha i kompensation. Vad är rimligt? För ett år sen skrev jag ett citat på deras hemsida och för det fick jag ett superpresentkort på 1500kr. Tack!

      Skulle krävt minst 15.000 om de ska visas överallt

        Wow tänk om jag lyckas få det! Tack!

          Trevliga pengar. Lycka till!

    Jag tycker ändå det verkar lite roligt och ambitiöst! Finns många extrema träningsformer… Säkert roligare och mer motiverande att satsa på något galet än att bara säga ”jag ska träna mer”.

    Mitt nyårslöfte är att få six pack. Är ganska päronformad med smal midja (så det borde vara ”lätt”) och behöver bygga coremuskulatur för annan träning.

    Har alltid gillat Elaine, men på sistone börjar för mycket. Kan inte sätta fingret på vad det är, men har börjat irritera mig på henne alltmer.

      Jag kan berätta vad det är. Hon klarar inte av kritik! Så otrolig vidrig sida. Men själv kastar hon ut pekpinnar. Får hon inte rätt bölar hon och är ett offer. Hon är helt enkelt en väldigt ocharmig person. Märkt att hon gillar att tillrättavisa och har typiska ”jag är bättre än dig” beteende. Hon har någon härsknarpersonlighet som ingen klär i. Och som sagt. Hon sätter på offerkofftan så fort någon ifrågasätter eller kritiserar. Trist typ helt enkelt.

    Nu har jag ju ingen relation till Läckberg och för mig ter hon sig rätt så oklanderlig. Den däringa Elaine och hennes påhittade PK-saker och allmänna jakt på publicitet utan egen prestation…äh…Hon går fetbort.

    En helt annan sak då – jag som lekman är helt oförmögen att bedöma vem av de tre solariemonstren ovan som har snyggast kropp. Fattar inget. Nr 1 ser väl i alla fall ut som någon form av kvinna – dom andra två ser ju ut som karlar. Ja ja…vem är jag att döma.

      Användandet av ordet PK och åsikten att kvinnor med synliga (gud förbjude) muskler ser ut som män, får mig att känna att du säkert är en rolig och trevlig person att umgås med. Verkligen. Jag trodde att sådana åsikter var utdöda men tydligen inte.

      Mvh tjej som är stolt över att vara stark och lyfta tunga vikter (ibland tyngre än män) ????

      Hlet talas om bus! Ingen bryr sig om din åsikt trots allt ska man göra allt för sin egen skull inte vara ett objekt åt andra!

    Min första tanke var: Varför? ?

    You go Camilla (även fast det är rätt ytlig o en brunkrämsvärld). Tycker hon är en fascinerande person. Hon fick Martin o skriva böcker, o Simon fick säkert henne intresserad av träning. Hon verkar vara en väldigt generös människa. Så hejja!

    Jag har väl dålig koll på Läckberg, men har faktiskt reagerat på en sak. Vad jag förstått så tycker hon det är tröttsamt att folk ska tjafsa om att Simon är yngre än henne, och det håller jag med om. Men när andra kända kvinnor går ut med att de har en yngre kärlek är hon framme och kommenterar glatt att ”har du gjort en Läckberg?”.
    Camilla var väl knappast först med att ha en yngre man? Och om hon tycker det är tröttsamt borde hon ju inte själv hålla igång det mot andra, även om det är med glimten i ögat.

    Asså denna kvinna (Läckberg) måste ju bara älska att vara i rampljuset?
    Maken till bekräftelsetörstande änniska får man ju leta efter.
    Känns som hon är livrädd för att bli bortglömd.

      Oj.. hon har gjort ett inlägg på IG om att hon skall börja träna… Som typ ganska stor del av svenska folket lovar sig runt nyår…

        Men snälla du? Det är ju inte bara detta som hon vill uppmärksammas för
        Hon är ju ständigt i ropet, för det ena en det andra och sen är det en jävla skillnad på träning och fitnesstävlan?
        My God…

    All form av fitnessport med hård diet och träning är ett utmärkt sätt att rubba hormonerna och få problem med sköldkörteln.

      Mmm, jag tänker det också, men hon har alltid jojo-bantat så hennes ämnesomsättning kanske redan är körd?

    Mitt mål är att varannan månad inte drick en droppe alkohol. För att min lever är så värd det!

    Det går skitbra förresten! ?
    Inte ett spontanglas på hela 2018

    Kan inte de som skriver att man äter veganskt sluta upp med det så det slutar skapas förvirring kring alla begrepp någon gång… Man äter inte vegansk mat, det är en livsstil. Man äter en VEGETARISK kost om man utesluter alla animalier.

      Hahaha orka bry sig, alla fattar vad man menar. Ty ner dessutom fet låter bättre att säga vegsnsk… språket förändras!

        Äter inte vegetariskt eller är vegan själv men tycker det blir löjligt och är slappt att folk inte kan läsa på. Det är som att folk vill verka coola och så går det mode i dieter och träningsformer och alla hakar på och vill visa att de är så extremt hälsosamma.

        Om nu veganism betyder mer än bara vad du äter, kan inte folk som äter vegetariskt respektera dom som är veganer istället för att ”kidnappa” begreppet för att det låter coolt?

        Alla fattar vad man menar? Det är exakt vad ALLA inte gör och det skapar problem för de som äter en helt vegetarisk kost att folk t.ex fortfarande tror/säger ost och ägg är vegetariskt.

        Om man använder RÄTT begrepp så skapas det inte förvirring och om DU hade haft någorlunda koll på att ”språk förändras” så har folk tidigare sagt man äter veganskt men nu är begreppen mycket klarare kring det, så kanske dags för dig att hänga med i utvecklingen?

        ”Språket förändras” men så hänger du själv inte med i utvecklingen.. Man sa förr att man äter veganskt men du vet, språket förändrades och oklarheter reddes ut så nu är det fel begrepp att använda.

        Och ja, jag bryr mig för det skapar problem för de som äter en vegetarisk kost.

    Wow, så otroligt mycket elaka kommentarer om Camilla. Är det så katastrofalt att damen skriver böcker och sätter upp ett fitnessmål?

    Tips: Läs inte hennes böcker och avfölj henne på Instagram.

    Varför är alla som ställer upp så solbruna…? Alla verkar verkligen vara bruna och glänsande.

      Den bruna färgen skall framhäva musklerna mer… Det mesta är ju brun utan sol…

      Strålkastarna på scenen gör att dina konturer försvinner om du inte har någon färg eller glans på dig. Det vanligaste är tre lager spray tan och sedan ”glaze” på det. 🙂

    Jag ska debutera i bikini fitness till sommaren! Är så taggad ? Följ min resa på instagram: olivoliv ??

      Lycka till!

        Tack!

    Känns inte som att Läckberg har någon koll på bikinifitness. Bilden hon la upp som sitt ”mål” är inte alls hur bikinitjejerna i Sverige ser ut. Det krävs betydligt mer muskler och framförallt en välformad rumpa, det går inte att sticka under stol med. Hon borde bege sig till Gymmet STHLM och kolla in bikinitjejerna där, så blir hon nog snart ödmjuk. Hon skriver att det handlar om att bli stark – då ska man nog snarare tävla i crossfit än bikini (som helt och hållet är en bedömningssport). Tycker det är dålig respekt mot de som är seriösa med fitness att vilja tävla när man har NOLL koll på sporten.

    Ironiskt att hon lägger upp massor semlor efter att hon gått ut med det här. Om hon ska tävla om bara 1,5 år behöver hon sätta igång illa kvickt. Att bygga muskler tar TID.

    Känns som att hon är ganska upphängd på sin kropp och pendlar en del i vikt. Inte så himla nyttigt med jojo-bantning, men det är ju hennes kropp. Hoppas hon inte för över sina hang-ups på barnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.