Ännu en Blondinbellsk vattendelare

Blondinbella:

Jag tror inte det finns någon bloggare som engagerar sina läsare på samma sätt som Blondinbella gör.
Oavsett om hon skriver om husfärg, träning, livet som ensamstående förälder, flygplan, snittblommor eller mat så mullrar det till bland kommentarerna och förvandlar varenda vardagssituation till någonting på liv och död.
Ta det här inlägget till exempel.
Bella skriver om hur härligt det var att träffa sina barn, om hur de lekte innan middagen utklädda till Pippi och Ironman med en beskrivning av vad de åt till middag och sen en liten bild på det hela.
Vad händer?
Jo, följande:

Jag är ju så där ”tragisk och barnlös” så jag måste fråga er föräldrar här på bloggen?

– Är det så här livsavgörande viktigt att äta tillsammans med barnen?
– Hur många av er brukar/brukade fixa maten till barnen först så att det kunde börja äta innan ni själva tog mat?

Det är ju bara en tanke och ren spekulation men en tanke som inte verkar ha slagit en enda kommentator inne hos Blondinbella.
När jag jobbade som nanny gjorde jag ofta så – fixade barnens tallrikar och så innan jag själv tog mat och satte mig vid bordet. Tänk om jag hade bloggat om det då? Vilken HATSTORM jag hade haft att vänta då! Tur att det inte fanns så många bloggar och bloggläsare med stensäkra åsikter då. Phew! 🙂

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jätteviktigt, annars kommer barnen aldrig att klara sig i sociala sammanhang, de kanske till och med dör om föräldrarna inte äter samtidigt. Har för mig att jag läst forskning på det men hittar inte artikeln nu.

    Nevars. Man låter barnen äta först så kan man själv äta i lugn och ro sen. Annars får man avbryta och springa runt hela tiden och ens egen mat blir kall och tråkig. Bättre att vara uppassare först och sen vara ledig.

      Ja, detta + att de inte dricker mjölk gör att de till 90% kommer dö inom 3 år. Läste forskning om detta för bara ett par dagar sedan, och ja, jag länkar gärna:
      https://blogg.ng.se/bloggbevakning/2018/01/akta-dig-elaine

      Eller hur! Vi har tre barn, 5, 4 och 2 år. På något magiskt vis kan dom bete sig på restaurang när vi väl äter ute, men hemma är någon alltid kissnödig mitt i, spiller över hela bordet, har fått fel gaffel, vill ha mjölk eller vad fasen som helst. När dagen varit stressig i övrigt är det verkligen ett MÅSTE för mig att få äta i lugn och ro, därför får barnen ofta mat först.
      Ibland äter vi såklart ihop och pappan äter oftare än jag med barnen, men ändå.

      Blondinbella som verkar ha ett ännu stressigare liv än mig förstår jag ännu mer om hon vill äta när ”hemtjänsten” gått hem och barnen sover, typ.

    Sådär gör jag jätteofta, jag ger dottern mat, sitter med henne när hon äter och hjälper henne istället för att prioritera att äta själv. Lägger jag upp mat till mig och henne samtidigt blir ju resultatet nästan alltid att jag ändå lägger all tid på att hjälpa och fixa med henne och jag får ändå äta efteråt, fast kall mat då. Det viktiga lär ju vara att man är närvarande, inte om det står en tallrik framför föräldern eller inte!

    Folk är så löjliga ? Hur kan man ens få för sig att lägga sig i en sån sak. En del verkar typ leva för att kritisera bellas mammaroll.

    Idag åt jag lunch först sen åt barnet. Hon var upptagen med att dansa drakdansen så hon ville inte ha på en gång men det ville jag. Äter ibland samtidigt ibland efteråt.

      Hur KAN du???

        Reagerade också på att äta innan barnet… kan någon höra av sig till soc?

          Förlåååååt! Jag ska genast ringa soc själv :((

          Haha älskar att du ”reagerade” på det sann Bella-läsar-anda ? Jävlar vad det ”reageras” på allt jämt bland mammorna (?) där inne.

      Jag är mer nyfiken på denna Drakdans. Hur ser den ut?

        Bolibompas drakdans, dansas överallt, hela tiden. Ibland på nätterna vaknar jag av att barnet ligger och visksjunger bolibompalåten och liksom liggdansar drakdansen. Hon är två så det är mest gulligt trots att hon väcker mig mitt i natten med det.

          Drakdansen is the shit. 2.5 åringen fick en ”kostym” som ser ut som ”bompis” som han säger så nu kan han vifta med sin svans på riktigt ?

    Barnen kommer att bli svårt traumatiserade av detta, det vet alla på familjeliv och mammamaffian. Herregud, jag blir helt matt

      Ja, eller hur. Jag skulle vilja träffa dessa kommentatorer i verkligheten. Skulle vara så intressant att se om de verkligen är så patetiska som de framstår.

    Vi äter alltid middag tillsammans. Och jag kunde inte bry mig mindre om hur andra gör.
    Det roligaste är den fradgatuggande aggressionen med vilken fangirlsen bemöter minsta lilla fråga. Det verkar inte ha trängt igenom deras små skallar att bloggen finns till för att man ska kunna kommentera, annars hade väl BB startat en tidning. De är så söta när de skrapar ihop precis all sin hjärnkapacitet för att RASA mot kritiketna ?
    Mycket mer intressant är däremot LD:s gräv om Blondinbellas citat om att hålla magen indragen.

      Jag tror inte man behöver vara en ”fangirl” för stt reagera på märklig kritik 😉 Det är bara mänskligt att säga ifrån när man ser någon säga eller skriva något galet haha. Jag hade gjort samma sak oavsett vem som fått kritiken.

        Fast 99% av kommentarerna som blir angripna är varken galna eller märkliga. De är helt rimliga med normala mått mätt.

          99% är nog en liiiiiten överdrift va?

            You think? ?

              Det finns människor till allt. Jag tror de som reagerar sådär stark är människor som är lättkränkta bara. Jag tror inte de egentligen bryr sig mer om blondinbella än någon annan, men en del tar ju illa upp av all kritik, oavsett om den inte ens är riktad till dom själva.

                Haha, va? Om det är några som är lättkränkta är det ju idioterna i kommentarsfälten (som inte ger befogad kritik till 99% som ngn skrev).

                Att försvara folk mot troll, är det att vara lättkränkt? Säger du samma sak om barn som försvarar mobbade klasskamrater? (Och nej, jag säger inte att alla bloggare är ”mobbade”, det är endast en jämförelse.)

                  Men ge dig.
                  Det finns inga troll i Blondinvellas kommentarsfält.
                  Det finns folk som kritiserar i mer eller mindre trevlig ton.
                  Och så finns det de som under rubriken ”försvar” skriver de mest aggressiva och ointelligenta, raljerande svaren.

                    Största trollet i Blondinbellas blogg är väl ändå Bella själv? Hon vet ju exakt hur hon ska trolla sina läsare för att få reaktioner…

      Har det trängt igenom din lilla skalle att man skriver när man skriver kritik i hennes kommentarsfält gör man det offentligt, och således kan vänta sig sig att få kritik på sin egen kommentar? Vill man inte ha respons kan man skicka ett mejl till Bella.

      Lyckas du skrapa ihop all din hjärnkapacitet så kanske du förstår att det är ungefär samma sak 😉

    Det finns alltid något att anmärka på och det har hon väl på sätt och vis själv bjudit in till.

    I vår familj äter vi nästan alltid tillsammans, men naturligtvis händer det också att vi inte gör det. Ett liv med barn ser inte likadant ut varje dag. Ibland duschar barnen, ibland badar de badkar. Ibland sover de i föräldrarnas säng, andra nätter i egna sängar. Ibland äter man tillsammans, ibland inte. Det är olika från gång till gång, men det är något många inte verkar fatta.

    Jag tycker absolut inte att det är livsavgörande att äta med barnen, men väldigt trevligt att äta tillsammans. Vi äter alltid middag tillsammans hela familjen och det är ett bra tillfälle att prata om saker som rör familjen, låta barnen berätta om sina dagar osv.
    Min minsta börjar förskola nästa vecka och under dom två åren hon har varit hemma har hon för det mesta ätit lunchen själv men med mitt sällskap givetvis.

      Det viktiga är nog inte att äta tillsammans, tvivlar på att det viktiga är att alla stoppar saker i munnen och tuggar samtidigt. Det handlar nog mer om att sitta ner tillsammans och ta sig tid att lyssna och samtala.

      Något man kan göra även utan mat, men världen över anses det som en viktig social handling att dela måltider. Och man kan ju fundera över vad det beror på.

        @Madelon, klockrent. Haha. Det kan eventuellt vara lättare att övertyga en mstvägrare att äta om man själv gör det. Annars är det nog samvaron, samtalet, ögonkontakten som är det viktiga och då ser det ut på bilden som om Bella nailed it.

        Nej, jag tycker inte att själva maten är det viktiga. Men alla behöver ju äta och då kan vi ju liksom passa på att göra det samtidigt och under den stunden som alla fem sitter vid matbordet så är det ett ganska naturligt tillfälle att prata med varandra. Tycker jag iaf. Sen vad som anses socialt i resten av världen lägger jag faktiskt ingen vikt vid.

        Sen är jag uppvuxen med att vi äter tillsammans som familj och tycker att det är väldigt trevligt. Det är ju inte så att vi inte säger ett ord till varandra under dygnets andra 23 timmar. Men mellan jobb, skola, träningar, läxläsning, lek med kompisar osv så är inte tiden till att ”bara prata” hela familjen obegränsad tyvärr.
        Med det sagt så anser jag att varje familj gör det som passar dom och inte behöver få märkliga påhopp (som Bella i det här fallet) för det.

          Nej, du kanske inte lägger någon vikt vid vad som anses socialt ute i världen (alla är inte så beresta, inget konstigt alls) men poängen gick dig hur som helst förbi… Jag menade att alla människor, världen över, har för vana att samlas vid måltider och äta tillsammans. Vilket borde styrka teorin att det är en viktig sak för det sociala samspelet.

          Vilket du själv också verkar tycka.

            Ok du sjönk till den nivån…

            Nej jag tycker fortfarande inte att det är viktigt att samlas vid matbordet, att det är trevligt är inte lika med viktigt. För mig är det viktigt att jag får prata med barnen, höra deras tankar/känslor/funderingar osv. men när, var och hur dessa samtal äger rum har ingen betydelse. Att vi inte äter olika tider handlar varken om mitt beresta liv, intresse för andras rutiner kring måltid eller vad jag anser vara viktigt.
            Förstår du nu vad jag menar eller missade du poängen igen?

    Nä, egentligen är det inte viktigt att göra nåt med sina barn det blir folk av dem ändå, verkar anti-mammamaffian tycka. Förstår att det är svårt att vara mamma i det offentliga. Den stora ”bristen” hos BB som mamma tycker jag är att de verkar som att hon mest vill leka med sina barn och coacha dem att bli drivna som vuxna. Allt däremellan vill hon nog gärna outsourca. Och det är ju inget fel med det, det är väl den traditionella papparollen. Och barnen har ju Odd som verkar vara en mer känslomässigt och vardagligt närvarande förälder (traditionell mammaroll). Tycker dock intensivt illa om principen ”mammor känner sina barn bäst och vet alltid vad som är bäst för dem”, nej, det finns faktiskt en massa saker man kan göra fel som förälder och där studier visar på vad som är bättre eller sämre i längden. Och det finns t.o.m. en massa mammor som gör sina barn illa. Dock är ju alla föräldrar bristfälliga på något sätt, och så länge man älskar sina barn och inte fysiskt eller psykiskt missköter dem eller begår övergrepp så kan nog en och annan brist slinka igenom och det faktiskt blir folk av ungarna ändå. För övrigt så läste jag BB:s blogg idag för första gången på länge och fick ärligt talat sämre smak i munnen av kommentarerna från BB:s beundrare än de som ifrågasatte henne. Skulle vara kul att höra om det finns NÅGOT Isabella kan göra som inte tilldrar sig hejarop från dessa fanatiska beundrare som så gärna på ett smakfullt sätt skriver ner eventuella kritiker.

      Exakt. Kommentaren ”Du som mamma vet vad som är bäst för dina barn” mm är bland det värsta jag vet. Finns mängder av mammor/föräldrar som inte alls vet detta och tusentals barn vanvårdas dagligen, även i ett bra land som Sverige.

        Personlig favorit: att mammor nog vet om vaccinationer är bra för deras barn eller inte ?

        Jag kanske ska ringa en mamma om jag behöver akutopereras. De verkar ju veta och kunna ALLT. Eller är det just bara ens egna mamma som vet om just jag behöver opereras?

          Bara din mamma vet. Annars kan ju någon ha en initierad åsikt (t ex en läkare) och det kan man absolut inte ta någon hänsyn till för det är bara just din mamma som känner dig och vet vad du behöver.

      Vilken störd kommentar MQ. Vad fan vet du im hur hon är som mamma? Vem tror du att du är? Sjuka människa som tar dig friheten att drömma henne som mamma utifrån några blogginlägg och bilder. Skäms på dig!

        M1 inte MQ

        Antar att det var riktat till mig. Kul i alla fall att du blev så provocerad av min kommentar att du kallar mig störd. Någon ut BB:s hejaklack som hittat hit, för det var väl ungefär så kommentarerna från hennes fans var skrivna. Utifrån vad kommenterar du BB, är du en nära vän kanske? Trodde de flesta av oss gjorde personliga uttalanden utifrån vad vi tror, inte vad vi vet. Tror BB:s barn har det bra, de verkar ha två föräldrar som kompletterar varandra.

          Fangirls och hejarklack, ni BB-hatare börjar få brist på uttryck märker jag. Så antingen hatar man Bella eller så slickar man hennes röv?

          Är det inte jobbigt att gå omkring och hata så mycket? Nu har det nyss varit jul och nyår. En härlig tid. Ta en kopp te och mys framför någon härlig film så blir livet lite bättre ska du se.

            Jag gillar folk som lever som de lär. Så lite självinsikt och en kopp te kanske vore på sin plats för dig också. Att kalla någon för störd tyder också på ett visst hat. Jag tycker att Bella är ett fascinerande fenomen, känner exakt noll hat mot henne, ibland fascineras jag av henne, ibland roas jag och ibland imponeras jag.

    Men va tråkigt. Klart det är viktigt att man äter med sina barn men ett barn äter kanske oftare än vissa vuxna? Hon sitter ju där med sina barn håller dom sällskap och hjälper väl dom vid behov.

    Själv är jag som vanligt mest fascinerad över den anonyma fotografen som tagit bilden. Alltid i bakgrunden, alltid med kameran redo och alltid lika välregisserade ögonblicksbilder där inget lämnats åt slumpen.

      Hon har redan sagt att det är hemhjälpen som hjälper till att ta bilderna. 🙂

        Jo, jag har läst det i flera kommentarer här på BB. Min poäng var mer att barnen växer upp i något liknande en modern Truman show. Allt regisseras, dokumenteras och privata ögonblick tillsammans med mamma blir sällan bara privata ögonblick.

          Äsch. Alla växer upp på olika sätt 🙂 så länge man tar hand om sina barn och bryr sig om de så är det nog ingen fara. Det blir ju oftast ett lite annorlunda liv för de som växer upp med en offentlig föräldrer, men det blir nog bra människor av dem ändå.

            Jag har inte befarat att de skulle fara illa av det, utan skrev att jag var fascinerad. Själv skulle jag aldrig palla att arrangera, styla och dokumentera tillvaron hela tiden.

              Vi förstår allihopa vad du insinuerade så försök inte.

                Jag förstår inte alls vad jag skulle ha insinuerat så förklara gärna.

          Haha, tittar på bilden igen och liksom ser BB posea och väsa mellan tänderna i leendet:
          – Knäpp bliden nu då! Knäpp!!

            Hahahaha, exakt ”…innan den här kladdiga j*vla lasagnen stänker på min vita blus”

    Vi brukar äta tillsammans. Jag personligen tycker själv det är tråkigt att vara den enda (eller en av få) som äter vid bordet, medan andra bara sitter med. Men det är mon högst personliga åsikt och upplevelse. Hur andra familjer löser sina måltider bryr jag mig inte om. Så länge barnen får mat finns väl inget att anmärka på?!

    Det kan vara svårt att äta samtidigt som små barn, som behover mycket stöd i matsituationen. Det allra viktigaste är såklart att man har rutiner för måltiderna, sitter ned tillsammans, har samtal osv vid matbordet. Det är en viktig del av socialiseringsprocessen, gemensamma måltider. I takt med att barnen blir lite äldre är det lättare att själv äta samtidigt.

    Haha Bella har ju själv lååååånga utlägg om tid och mat och tårtbitar konstant, så inte konstigt hon får många att nappa på detaljer – det som gör att bloggen går runt.
    Tycker som vanligt synd om barnen dock som står i korselden, varför skyddas inte deras privatliv åtminstone.

    Jag tycker det var konstigare att hon funderade över att hämta barnen till sin säng? Kan de inte få sova där de sover, och självmant komma till hennes säng ifall det är vad de vill. Konstigt att väcka dem bara för att hon vill ha dem i sin närhet liksom.

      När man tänker efter så ja känns ju lite mysko! Min son kommer över på nätterna, men har nog aldrig kommit på tanken att släpa upp honom för jag vill. Fast så är man ju inte mamma på knapp halvtid heller.

      Hon har väl saknat sina barn 🙂 inte konstigt att kroppen skriker efter deras närhet då.

        Himla jobbigt att tvingas åka till Maldiverna, det är det ju. Att hela tiden resa och låta pappa ta barnen på sina dagar (japp, vet att de kom överens om en annan fördelning kring jul/nyår). Har för mig att BB vid nåt tillfälle försvarade sig med att hon bara missade 4 av sina dagar med barnen fram tills årsskiftet pga redan inplanerade resor, men kan för mitt liv inte få ihop det (men å andra sidan har jag inte räknat efter heller 🙂 ). Saknar hon sina barn mycket så är det delvis väldigt självförvållat.

          Men sluta vara så dömande. Det är väl inte konstigt att man väljer att ta en vecka var ifall barnen har två veckor julledigt, så båda får en varsin sammanhängande ledig vecka.

            Dömande? Du skrev att hon kanske saknar sina barn och jag konstaterade att om hon VILL så har hon sannolikt möjlighet att umgås med dem mer än vad hon gör.

            Nu handlar det inte bara om Maldiverna utan att hon strax innan jul valde att spendera några dagar i New York med nya killen istället för att åka hem till sina barn. Hon missade en dag ganska nyligen för att hon skulle på någon middag och sen åka ner till nya killen. I somras lämnade hon bort barnen för att gå på bröllop vilket jag tycker är fine. Bröllopet var pågick dock endast under eftermiddagen, efteråt gick hon ut och festade med nya killen och hans polare. Osv. Osv. Det är alltså återkommande, och inte endast pga jobb, att hon inte är med sina barn på sina få dagar

          Du lever för Bellas blogg eller hur? Hur minns man annars sådana detaljer.

          Ett råd: sluta läs Bellas blogg. Det gjorde jag för länge sedan. Undvik sådant som irriterar i största möjliga mån. Jag lovar, man blir mycket mer harmonisk.

            Alla har vi olika bra detaljminne. Läser inte hennes blogg särskilt ofta men tycker att hon är intressant att följa på distans för man vet verkligen aldrig vilka vändningar saker tar. Tycker dock att det är intressant att du tror det stör min harmoni, det är väl ungefär som att folk läser skvallertidningar för att man fascineras av kändisar. Blir man disharmonisk av det? Skulle jag bli på riktigt upprörd av Bella så skulle jag sluta läsa om henne, så du kan sluta bekymra dig för min harmoni. Sluta läsa mina kommentarer för de verkar störa din harmoni, ta nu en kopp te istället eller hur det nu var.

      Bella har ju haft en sängkompis nu i en vecka så det känns väl ensamt att sova själv.

    I vår familj äter vi tillsammans och för oss är det viktigt att även små barn sitter vid bordet och äter tillsammans. Det är en del av deras socialisering. Vi skulle aldrig få för oss att laga speciell mat till barnen heller. Äter vi ostron gör barnen det också. Men kan inte bry mig mindre om vad andra gör.

      Precis så! Samma här ??

    Sett Bianca Ingrossos osysterliga utspel i podden? ”Jag är ingen feminist”

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Mg1RMo/bianca-ingrosso-jag-ar-ingen-feminist

      Man måste inte se alla andra kvinnor som systrar 🙂 eller bry sig extra mycket om alla av samma kön som en själv.

    Min första tanke blev faktiskt – hjälper inte husan till att skära upp barnens mat?

    Ibland äter jag tillsammans med min son på 9mån, oftast äter han innan mig. Varför? Tja gör jag plättar så steker jag ju resten medan han äter, och på morgonen är jag inte hungrig så oftast äter han själv med mig som sällskap. Tänker det viktigaste är att han får kärlek, mat, trygghet och umgänge.

    Jag är mest förundrad över vad Bella tar sig för när hon kommer hem efter sin kärleksvecka på Maldiverna. Inte skyndar hon sig att avlösa Odd som under sagda vecka haft barnen på heltid. Nej, Bella ägnar sig åt ytterligare ”egentid” i avvaktan på det magiska klockslaget 16:00 som tydligen är det klockslag då hon får/måste hämta barnen.
    Inte någon fundering alls över om det finns möjlighet att träffa barnen tidigare. Nej, enligt kommentarerna så misstänker man att Odd har planerat aktiviteter med barnen och inte vill avstå ens några timmar av samvaron med barnen. Vilken exemplarisk pappa han är denne Odd 🙂
    Såsom vore det något problem för Odd att få hur många extra dagar som helst med barnen!

    ”Jag landade 06.00 imorse, tog en taxi hem och tog en dusch. Bytte om till ett kashmir-sett och gick ner och gjorde frukost. Knäcke med avokado och soltorkade tomater och en cappuccino till. Tog fram en fotobok jag köpte i New York med Claudia Schiffer, det är så otroligt vackra bilder på henne och jag får inspiration med vackra frisyrer och klassisk make up, åh.
    Jag ska hämta barnen på eftermiddagen (vi har 16.00 som stående bytestid) så nu ska jag gå till gymmet och efter det göra en manikyr och pedikyr. Jag har haft en period med mörkt lack, rött lack och nu hade jag fransk manikyr till Maldiverna. Januari månad är för mig nästan alltid förknippat en en fin beig/nude-nyans. Nystart på något sätt.”

      Men att ha en ”stående bytestid” tänker jag spontant underlättar för alla, även för barnen. De vet tydligt när det är dags att åka och det är lättare att planera dagarna med aktiviteter, mat och mellanmål om det inte kan bli missar i kommunikationen.

      Din kommentar är lite rolig med att du både kritiserar Bella som inte hämtade tidigt, och Odd som inte släppte ifrån sig barnen. Vem anser du är skurken egentligen? 😉

        Jag är helt enkelt fundersam över om det verkligen är så att Odd ”tjuvhåller” på barnen fram till en ”stående bytestid” som gäller oberoende av alla andra omständigheter eller om det är så att Bella till varje pris vill stretcha sin egentid så långt det bara går.
        Att sitta och bläddra i en fotobok iförd ett ”kashmir-sett” och därefter ägna sig åt träning, pedikyr och manikyr för att så länge som möjligt njuta av egentiden gör att jag är tveksam till uppriktigheten efterföljande uttalanden i stil med:
        ”Hjärtat höll på att sprängas när jag klev ur bilen i eftermiddag och gick upp mot O:s uppfart. När jag plingade på dörren och hörde ”Mamma!” innanför kunde jag känna mina egna hjärtslag dunkades. Älskade, älskade barn.”

      Jag tror så här att Odd har varit noggrann från början att inte Bellas schema ska styra. Missar hon sina dagar/tider så går hon miste om den tiden helt enkelt.
      Han ruckar inte på den förinlagda planen för att Bella ska flyga på kärlekssemester mm och kika in när det passar henne.

      Kanske tråkigt för barnen, men även ett sätt för henne att tvingas ta hänsyn (när hon kör fortare än alla andra i sin vänsterfil eller vad det nu är hon brukar skriva).

      Hur vet du om det funnits någon fundering om att hämta tidigare? Du tror inte att hon kan ha funderat på, och pratat med Odd om, att hämta tidigare utan att skriva om det i bloggen?

        Exakt. Det är en blogg inte en loggbok.

        Bella verkar i alla händelser klara sig bra även om hon inte får hämta barnen tidigare än avtalat. Ser inte ut som hon har tråkigt i alla händelser 🙂

          Ja, det är vad hon förmedlar i sin blogg. Sen om det är hela sanningen vet bara hon – som med allt som står och inte står i bloggen.

      Haha Greta. Tror du på allvar att varenda en av Isabellas funderaringsr skrivs ner i bloggen? Du har väl ingen aning om ifall hon frågat Odd om hon kunde hämta tidigare men att det inte passade pga att han hade annat inplanerat osv.

        Nej, jag vet inte något om deras eventuella diskussioner.
        Det är därför som jag spekulerar och ställer frågor.
        Precis som alla andra som kommenterar här 🙂

          ”Inte någon fundering alls över om det finns möjlighet att träffa barnen tidigare” är inte en fråga eller en spekulation, det är ett konstaterande om något du inte vet något om.

            Jag uttalade mig bara om vad Bella gav uttryck för i bloggen. Jag vet lika lite som alla andra om hon haft någon diskussion med Odd om detta.

    Varför skriver du inget om Calle S äckliga inlägg som hab skrev senast? För att försöka släta över sitt jävla vidriga beteende som skedde under julhelgen. Buhuuu nu ska han bara lägga ut som är viktiga, som verkligen är en mening. Anar att lille dvärgen fick en tankeställare eftersom han har ett bolag och idag ska man akta sig jävligt noga då man yttrar sig. Särskilt om man visar sig vara ett kräk och snacka skit om sitt ex! Ingen vettigt har kommenterat hans smöriga inlägg. Som om man skulle glömma vad han gjorde för x antal dagar sedan…. tönt!

      What!? Vad? Vad har han gjort??

        Tror det syftas på kommentaren/inlägget där han skrev något med att mamman till barnen, A, inte är lämplig som mamma då hon – enligt honom – lämnar barnen för att festa och att han ”kommer att skicka soc på henne”. 🙂

          Så skrev han inte, han skrev att soc redan är inblandad och hjälper A då hon misskött barnen grovt.

    Jag är helt fascinerad över hur somliga människor orkar engagera sig. Hur i hela friden kan man bli upprörd över detta? Vem bryr sig?!
    Är det fred på jorden? Alla fisar luktar hallon? Finns det verkligen inga problem kvar?

    Ja jag tycker det är viktigt att äta samtidigt som barnen, men inte varenda måltid. Jag tror att det är svårt att visa och lära barn om matglädje om man aldrig äter själv när de sitter med. För det lär inte vara så att barnen sitter med sen när föräldrarna äter. Jag vill att de ska se hur jag tar för mig, njuter eller kanske provar något nytt och utvärderar det. Jag vill att de ska se mig spilla, skratta och diskutera samtidigt som vi äter. Ännu viktigare eftersom jag är kvinna och jag vill att de ska förstå att kvinnor inte behöver hålla tillbaka, inte minst när det gäller mat.

    Men jag har svårt att se att det finns en stor andel familjer i Sverige där barnen alltid äter ensamma och jag tycker det är så störigt att döma någons föräldraskap utifrån ett par bilder.

    Alltså alla vill ju egentligen inte ha barn. Många tror dock att ”det hör till” så att dom ”skaffar” för att dom tror att dom MÅSTE. Sån är nog BellaDonna.

    Att barnen ska styra familjen är bara trams dock. Föräldrarna bestämmer. Vill man äta i lugn och ro så matar man barnen först – sedan söver man dem och sedan börjar det ”riktiga livet”. Ja det är inget skämt.

    När barnen börjar bli typ 5+ kan man ta med dem på resor och annat skoj och dom kan nästan fungera som vuxna. Att sätta barnen främst har blivit en ”ond” kultur här i Svärige. Ni tattartanter kan åka till Frankrike eller Italien t.ex. Gå ut en sen kväll på en restaurang – titta och lär hur familjerna umgås och beter sig.

    Heja BellaDonna och köp dig fri från bekymmer!

      Du är fördomsfull tattare, jobba med dig själv!

    Är inget fan av Isabella men finns ju en hel del annat hon pysslar med (enligt blogg och IG) som är märkligare än att hon kanske inte är sugen på samma mat som barnen eller vill ge dem fokus och äta sin mat (varm) senare.

    Ibland äter barnet först, ibland äter jag först, ibland äter vi alla samtidigt. Vi gör det som passar dagsformen bäst. Alla behöver ju nödvändigtvis inte vara hungriga samtidigt samt att barnet är liiiite sämre på att vänta.

    Så märkligt resonemang. Varför är det så himla viktigt att hon ÄTER medan hon hjälper dem? Hon sitter ju där och är med barnen… de flesta småbarnsföräldrar jag känner måste turas om att äta, sällan det funkar att barnet (ju mindre desto svårare) bara sitter som ett litet ljus och äter lugnt och stilla. Kanske finns det såna barn men att påstå att alla barn är sådana.. nej det tror jag inte. Enda som jag märkt är väl om barnen och föräldrarna äter samma mat så blir barnen mer benägna att tex äta grönsaker osv om den vuxne gör det. Ser de nått de inte får är det ju lätt att de blir petiga med maten.

    skrev nyss dehär på gabriellas blogg. Vilken stjärna hon är alltså?

    Ni ska alltså flytta från eran andrahandslägenhet för ni inte vill riskera barnens hälsa på något sätt? Men att strunta i vaccin gör inget? Seriöst det dummaste jag någonsin hört.. Flera fall av mässlingen har upptäckts, det pga idiotiska föräldrar som struntar i att vaccinera sina barn. Hur skulle det kännas om super-j fick mässlingen?

      haha, hon valde att radera kommentaren. Herregud.

        E inte precis förvånad? den kommentaren passar väl inte in med alla hennes ”perfekta” kommentarer som e så puttinuttiga? hade gärna läst hennes svar på din fråga!:)

      Hur skulle det kännas om hennes bebis fick mässlingen när hon väl är född?

      Skrev också en kommentar på hennes blogg om vaccination för ett par dagar sen. Såklart blev den raderat. Börjat störa mig mer och mer på henne nu.

    Men jisses folk är inte kloka…Snacka om att leta fel bara för att få klaga. Herregud. Bella kanske hämtade sig en tallrik mat just efter att fotot tagits. Madeleine Ilmrud skrev ett jäkla bra inlägg häromdagen om trenden att bli kränkt och att leta fel och skapa fel. Sjukt.

    Lite märkligt är det ju att dom sällan äter mat ihop…varför?

      Fast vad vet du om det egentligen? Hon brukar ju inte direkt blogga om varenda måltid barnen äter ?

        Tydligen annars hade jag inte reagerat, fåntratt! ?

    Herregud hon sitter ju med dem iaf. Finns det inget att anmärka på och klaga på så hittar man alltid nåt ööh går alltid att hitta fel om man letar och vill klaga, stört!

    Vet att anekdoter aldrig är giltiga som argument, men då vet jag inte vad som är det då det inte finns forskning för allt. Men jag är ett av de barn vars föräldrar aldrig åt tillsammans med mig. Som vuxen har jag extrema ätstörningar i samband med sociala sammanhang. Inte ens lunchen på jobbet fungerar; jag måste äta minst en halvtimme innan alla andra. Annars får jag kraftig stressreaktion och kan inte äta på resten av dagen då stresspåslaget stänger ner aptiten och jag börjar må fysiskt dåligt. Kan inte följa med på jobbmiddagar och kan inte äta på restaurang, och jag rent av lider av detta och känner att mitt sociala liv är förstört; mycket kretsar kring mat i sociala sammanhang.

    P.g.a. detta går jag på ätstörningsklinik för terapi, och de är säkra på att denna problematik grundar sig i att mina föräldrar aldrig åt tillsammans med mig som barn. Dock var mitt hem kärleksfullt och fick god omsorg. Skulle därmed aldrig få för mig att skylla på mina föräldrar för detta.

    Även om alla är olika och utvecklas olika p.g.a. olika förutsättningar, så anser jag som lever med effekterna av bristande sociala färdigheter kring matbordet, att man tar det säkra före det osäkra och sympatiäter med sina barn om inget annat.

    But that’s just me.

      Sen vet jag inte hur Isabella faktiskt gör. Hon kanske äter med sina barn när kameran inte är uppe, så min kommentar hade inget med Isabellas föräldraskap att göra. Ville bara klargöra det innan folk får för sig något annat.

      Byt ätstörnsingsklinik skulle jag säga, till en som kan göra en lite mer seriös analys av din problematik.

    Som erfarenhet av att vara barn. Nej de dör inte. Men minns när min mamma inte åt med oss bär man var liten, kändes alltid konstigt och var hon inte hemma blev det tomt och otryggt.

    Kanske för att det bara är massa gamla gnälliga kärringar som läser hennes blogg? Hon känns ju som en 60 åring själv. Jag äter med barnen men äter aldrig samma måltid då det enda 4 åringen äter är fiskpinnar. Hon är galen i fiskpinnar och matvägrar all annat mat. Ibland kanske en pannkaka är okej. Men här serveras det fiskpinnar vareviga dag….

    Som förskollärare så anser man det så viktigt att äta tillsammans med barnen att vi pedagoger är sk pedagogiskt(gratis) med barnen. Viktigt att äta med barnen och äta samma mat(så man inte har matlåda med sig). Sen kommer nog inte Isabellas barn gå under för att hon inte äter med dem nån gång ibland.

      Har också jobbat på förskola och jag såg inte riktigt det pedagogiska i det.

      Jobbade på en avdelning med bara barn som var mellan 1-2 år. Varje måltid satt man själv med 6-7 barn. Måltiderna brukade gå till såhär:

      1. Maten kommer in och jag tar mat först på min tallrik (för att inget barn skulle hinna nysa/kladda i maten och därmed göra mig oförmögen att arbeta kommande veckorna).Ställer tallrik på en hög bänk.

      2. Hjälper barnen ställa ut maten. Letar upp alla barn och sätter dem på varsin stol.

      3. Låter de större barnen sleva upp mat själv på sin tallrik. Tar samtidigt en annan slev och slevar upp mat till de andra så de små liven få mat ungefär samtidigt och därmed undvika panikgråt på grund av att barnen dör väntdöden.

      4. Delar mat, slevar upp mer mat till de som hinner äta upp medan jag delar, torkar upp mjölk som någon spillt, diskar av sleven som någon slängt på golvet, hindrar ett barn från att slänga köttbullar på en annan, hindrar barn från att suga på ketchupflaskan.’

      5. Ser en lucka på en minut när det verkar vara helt okej lugnt. Tar min tallrik med kall mat och andas in hälften av maten.

      6. Återgår till punkt 4 tills måltiden är klar och jag känner att barnen fått en djup förståelse för ätandets konst.

      Jag ska försöka att äta tillsammans med mina barn så ofta som tillfälle ges, men i vissa åldrar är de självmord att ens försöka. Och just ”pedagogiska måltider” hade ju varit jättefint att ha på förskolor. Om det fungerade.

        Vi har nog väldigt olika sätt att jobba som pedagoger. Finns mycket man kan plocka fram vid måltiden ur läroplanen.

          Fanns absolut en massa saker man kunde lära barnen vid måltider. Meningen med min kommentar var att det fanns inte tid till det utan all tid gick åt till punkt 4.

        Hahah alltså också jobbat på förskola som barnskötare och känner igen detta scenario!! Tror mkt handlar om barngruppens strlk och om barnen är trygga el ej. Jobbade själv i ett socialt utsatt område o många barn hade föräldrar som hade det tufft ekonomiskt och/eller socialt svajigt och det märktes att deras barn var mer otrygga- många som levde rövare och behövde konstant närvaro av vuxen. Inte så konstigt egentligen

    Vi åt tillsammans. Dottern åt samma mat som oss och vi åt när maten var färdig. Om jag hade gillat att laga mat och orkat göra olika rätter hade hon kanske ätit innan oss, men förmodligen överlevt och blivit en kompetent tonåring ändå. ?

    Vi äter alltid samtidigt! Har en fyraåring och en nybliven ettåring och de får äta själva med bestick respektive händerna. På sin höjd får vi plocka upp och damma av någon matbit den yngsta kastat på golvet. Äter alltid varm mat. ?
    Men så länge man i alla fall sitter med ungarna medans de äter tror jag resten kvittar.

    Min uppfattning av kommentarerna hos Bella (det är liknande kommentarer på de flesta inlägg när hon äter/inte äter med barnen) är snarare att kritiken gäller att hon inte äter samma mat som sina barn. Barnen får en vegetarisk maträtt och hon själv får en annan vegetarisk maträtt som är betydligt nyttigare/lättare. Det samtidigt som hon påstår att hon inte äter på ett visst sätt för att hålla sig slimmad.

      Nyttigare vet jag inte, men mer kalorisnålt. Hon verkar oftast äta sallader (iaf de bilder hon lägger upp). Och ger sina barn mer ”barnvänlig” mat.

    Haha att folk orkar hålla på. Vad är det för människor som ens får för sig att fundera och kommentera huruvida hon äter samtidigt med sina barn eller inte.

    Jag försöker se till att vi äter samtidigt, men händer ibland (ganska ofta) att vi äter lite senare efter barnens läggdags för att kunna äta i lugn o ro och föra ett vettigt samtal med sambon. Jag tror barnen överlever detta.

      1. Sannolikt helt vanliga människor med ungefär lika mycket vett i skallen som du. Att de intresserar sig för andra saker gör dem varken sämre, konstigare eller dummare.
      2. Jag tror (och håll i dig nu, jag kan inte länka till en vetenskaplig källa utan tycker och tror helt fritt baserat på mina egna upplevelser) att folk anmärker på separatätandet för att BB nämner det relativt ofta att hon inte äter tsm med sina barn utan ger dem mat och sedan äter något annat ensam.

        Glömde 3. Barn överlever fruktansvärt mycket men de flesta lägger inte ribban där.

          Haha precis, om vi endast ska debattera sånt som folk överlever av så blir det inte mycket.
          Så knäpp kommentar.

            Bryr du dig lika mycket om barnen i Afrika som om Bellas barn? Nej, självklart inte, Bellas barn har det ju mycket värre!

            Tönt.

        Nej, E, de har sannolikt inte vett i skallen.
        Hur kan du du försvara sådana här hetsjakter på enskilda människor? Se på saken ur ett större perspektiv. I ena hörnan: En människa sitter och bloggar. I andra: Hundratals människor anmärker på precis ALLT, och varenda en av dessa VET att just hen har rätt. Hela det här scenariot är så befängt. Vem med självrespekt vill vara en del av dessa hundratals människor? Vi som inte är en del av det ser ju ner på dessa. Jag om mina kollegor på jobbet skrattar åt hur folk beter sig. Folk som aldrig skulle komma på tanken att uttrycka samma sak irl ansikte mot ansikte. Allt det här är så patetiskt och folk inser det inte själva. Och du är en av dessa aom försvarar det här beteendet.

          Blondinbella har byggt ett affärsimperium på att sälja ut sitt privatliv till högstbjudande och allmän beskådan. Där ingår det att få både ris och ros samt att bli granskad.

            E: bara för att hon är offentlig och har en blogg ger dig inte rätt till att bedriva denna häxjakt. Skaffa dig en annan hobby där mobbning inte ingår.

              Håller fullständigt med!

              Nitlott raring. Har aldrig kommenterat på hennes blogg.

                Yeah right.

          Jag tror de flesta av oss spekulerar fritt utifrån det som syns på bloggen och förstår fullt väl att vi inte ser alla aspekter av Bellas liv eller vet hur saker och ting verkligen förhåller sig. Isabella och de flesta andra influencers tjänar stora pengar på sina kanaler och väljer själv vad de vill visa. De skulle inte kunna försörja sig så som de gör om de inte genererar intresse. Stor skillnad på att skvallra om en arbetskamrat och att prata om en person som offentligt publicerar väl valda delar av sitt liv på en plattform som hundratusentals människor läser.

        Oj, var du en av dem som anmärkte att det är sååå hemskt att hon inte äter samtidigt som sina barn att du kände dig träffad? Då kan jag informera dig om du har ingen aning hur ofta hon äter/inte äter samtidigt med sina barn. En bild säge liksom inte allt.

          Min kommentar var till ”E”

          Det var ingen som tyckte att det var hemskt. Endast i dina fantasier.

            Snarare i dina fantasier eftersom min kommentar träffade rakt i ditt hjärta. Ett råd: ta de inte så personligt.

              Okej nu blev jag verkligen avslöjad ?

    Aj aj aj, vad kommer nu ske med mina ungar? Fixade först mat åt dem och åt mig men de åt upp all mat så jag blev utan. Sövde den yngsta och sen delade jag och den äldsta på (håll i er) ett nudelpaket!

      Saknar ord, vilket trauma!

    Hon käkat väl ritalin? Då blir man inte så hungrig ?

    Vi äter oftast tillsammans. Men vissa kvällar händer det, oftast på en fredag eller lördag, att barnen äter först och efter att de nattats äter jag och min man själva i lugn och ro; som någon slags hemma-dejt. Ser inget fel i det.

    Men man ser ju att foto är helt fake. Antagligen har hennes hemhjälp gjort maten och sedan har hemhjälpen tagit ett foto på dem. Blondinbella har säkert själv varit ut till en restaurang före och ätit utan barnen så som hon brukar göra.

    Jag lägger ALLTID upp maten först till min son, delar osv sen går jag och tar mat till mig så äter vi tillsammans, kan väll lika gärna vara så.

    När kommer del 2 om bröstoperationen? Var tror du om teorin i början av oktober? (Med tanke på diverse sport bh och väldigt täckande tröjor). Du borde ge din egen gissning!

      Finns två bilder på Isabella i samma baddräkt (”NK-påsen”) på hennes Instagram- 4/10 respektive 7/11. Tycker nog brösten ser lite större och fastare ut på den sistnämnda.

    Jag är noga med att äta med mitt barn och blir sjukt ifrågasatt av henne de gånger jag inte gör det. Detta är dock mindre av sociala skäl och mer pga att jag haft en ätstörning som till stor del yttrade sig i form av uteslutande av måltider och/eller ”nyttiga”(kalorifattiga) alternativ. Under min uppväxt hade min mamma ett identiskt beteende vid matbordet som jag hade mitt i min ätstörning, och oavsett om hennes beteende bidrog till min ätstörning eller ej, så får jag fortfarande en jobbig känsla i magen av att tänka på hur middagarna var när jag var liten.

      Hahahaha! Jag läste ”att du är sjukt noga med att äta ditt barn”… Jag ska nog gå och sova. ?

        Jag läste samma sak när jag läste det igen men bestämde mig för att låtsas som ingenting och tänkte att ”INGEN MÄRKER”. Tji fick jag! 🙂

    Har inte b-Bella själv gått ut med att hon INTE äter med sina barn flera gånger?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.