HAAAAIRY ARMPIIIIIT!!!!

Madonna/Instagram:

Madonna la ut den här bilden på Instagram föreställande sig själv och dottern Lourdes och jag trodde nästan att hela Internet skulle självantända.
Em armhåla.
På en kvinna.
En hårig armhåla på en kvinna.

2018 och vi förfäras fortfarande över en hårig armhåla?
Jag tror jag går och lägger mig igen.

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja det är ju upp till vat och en. Men jag skulle inte stå ut. Med mer än håret på huvudet

      Ok

    Det är ju fantastiskt (läs idiotiskt) att någon säger att det inte är normalt att ha hår i armhålan. Man blir mörkrädd över hur korkade folk kan vara.

      Ännu mer idiotiskt med den där jeppen som hävdar att man är äcklig och luktar illa om man har håriga armhålor… Folk har fan i mig inte många hjärnceller till övers.

        Det är ju samma person

        Fast så var det för mig, har själv provat!

      Ja men förbannat starkt av Lourdes att ändå palla ta den kampen även om det ”bara” är en armhåla och ”bara” handlar om sociala medier. Jag minns armhåle-gaten i mello för ett par år sen och folk var fan inte nådiga mot den okända kvinnan med en hårig armhåla som kameran fångade på bild. Jag tror en del faktiskt har hänt sen dess, i Sverige dvs. Väldigt många tycker nog fortfarande att det är osmakligt men jag tror också att det är en mer avdramatiserad grej idag än det var då, att vi kommit någonstans. Detta är ju helt sjukt, att en viss acceptans för en naturlig armhåla ska vara nåt att uppmärksamma som positivt, men ändå. Jag tror vi ligger i framkant i Sverige och att de är betydligt mer efter kring feminism och rätten till sin egen kropp i USA. För det handlar ju egentligen bara om att kvinnor anses i behov av rakning, vi är smutsiga och fula med hår medan män inte är det. Och det är ju helt sjukt.

      Dessutom vet man sen evigheters evigheter att hår och dålig hygien inte alls hör ihop. En hårig armhåla luktar mindre, ett hårigt underliv håller fukt och svamp borta och män med skägg har färre bakterier i ansiktet än män utan skägg (förutsatt att man tvättar det och yadda yadda yadda). Håret finns liksom där av en anledning.

    Varför skulle det vara smutsigt att ha hår där? ?

      För att vi inte lever i grotor och faktiskt har möjlighet att vaxa bort skiten. Både killar och tjejer. Vill ni he hår på armar/ben/rygg m.m, kör på, men just runt könet och armhålor är bara vidrigt.
      Detta är vad jag själv tycker. Har inget med utseende att göra, utan att det bara är allmänt vidrigt.

      Me detta sagt så vill jag inte att någon lägger ord i mun på mig: jag vet att det är naturligt och jo, det är ok om man har lite hår då och då.

      Varför jag tycker att det är äckligt är för att håret inte uppfyller sin funktion till fullo. Förr gick vi runt i andra typer av plagg/ nakna men idag har vi kläder som inte alltid andas. Att ta bort håret (inte raka, utan rycka bort håret från roten) är bara frächare. Jag vill inte suga en kuk med masse hår runtom, och det vill nog inte min partner heller. Vi lever i tighta lager av kläder, vi behver inte håret.

      Sen är det upp till var och en vad de vill/hinner göra.
      Kom inte med bullshit om att vi rakar oss för att män tryckt i oss att vi är äckliga om inte kroppsbehåringen ryker, då det är minst lika äckligt på killar.

      ps. jag har mens och är lite irriterad.

        Eh….vi behöver håret runt fittan och kuk EXTRA mycket nu när vi går i så tighta kläder. Håret bildar en luftbariärr mellan huden och kläderna och gör att det inte blir lika varmt och fuktigt. I en varm och fuktig miljö blidas och växer bakterier snabbt så jag undrar vem som är ofräsch egentligen….

          ”Varför jag tycker att det är äckligt är för att håret inte uppfyller sin funktion till fullo. Förr gick vi runt i andra typer av plagg/ nakna men idag har vi kläder som inte alltid andas.”

          Wow, detta stycke får klockorna att stanna.

            Precis min tanke… ??‍♀️

          Jag tycker fortfarande att det är vidrigt och ohygieniskt. Är ni sånna som torkar röven med toapapper efter att ha bakat en snus och tror att det är rent runt anus också? Jag tvättar mina privata delar med vatten och det stinker mindre fukt när jag är hårfri. Ushh på er…Ni är säkert sånna som står i duschen på gymmet och tvättar fiffi för att sedan dra handuken fram och tillbaka samtidigt som ni möter folks blickar. Haha. Äckel. Dock respekterar jag era val, tyvärr.

            Måste ju vara skapligt korkad om man tror att vatten får bort bajs… Bajs är ju fettigt…

            Nu är ju inte hygien en fråga om tyckande utan om fakta och du har fel.

            Du är ju en man, det märker man på din ton och skrivsätt. Varför låtsas du vara en kvinna?

        ”Jag vill inte suga en kuk med masse hår runtom, och det vill nog inte min partner heller.”

        Min partner vill inte suga kuk alls, men bryr sig inte det minsta om mina små hårstrån.

        Du får tycka att hår är skitäckligt om du vill, men det är lite konstigt beteende att gapa om det till andra. Jag tycker att skor med öppen tå är fullkomligt vidrigt, men det kan ju liksom andra skita i, jag tänker inte tvinga folk att ändra sina skodon eller känna sig äckliga för att de visar tårna

        Åh herregud giv mig styrka.

        Trollolollololoollllllllollllll! ?

          Nja tror faktiskt människan bara är skapligt korkad..

        OK jag tycker massa grejer med folks kroppar är äckliga, men jag kräver inte att de ska anpassa sig efter mina personliga preferenser för det. Jag ska berätta något trevligt för dig: du behöver inte ha fysik närkontakt med folk du tycker är äckliga.

        T ex tycker jag bättre om orakade kön än rakade kön. Men eftersom jag inte är centrum av universium och alla människors högsta önskan inte är att ligga med mig så kan jag låta folk raka sina kön och armhålor i fred, utan att kalla dem fula ord eller rättfärdiga mina känslor genom att hitta på långsökta förklaringar till att alla som inte faller mig i smaken är ohygieniska.

    Ja nu lär man bli skjuten men tycker det är ofräscht med kroppshår (förutom på huvudet). Fattar inte varför det måste vara ett slags statement att visa upp en hårig armhåla/håriga ben.

      Det är en statement just för att folk tycker att det är äckligt.

        *ett

      Inte blir du väl ”skjuten” för att du tycker det är ofräscht.

      Men det är ju ett statement just för att det ses som ofräscht och äckligt om kvinnor inte rakar håret överallt. Det är desto färre som tycker det är ofräscht att se en man med håriga armhålor eller som tänker ”usch han måste ju lukta illa som har hår under armarna”.

        Fast det lika ofräscht att stå och flasha sina håriga armhålor vare sig det är man eller kvinna. Inget som någon vill se.

          Du sa att du inte förstod varför det är ett statement att ha hår under armarna som tjej, jag berättade hur jag tänker.

          Jag sa aldrig att du inte tycker att det är ofräscht på män, jag sa att det är desto färre som tycker det är ofräscht att män har kroppshår än när kvinnor har det.

          Tala för dig själv. Jag bryr mig inte.

      Har du funderat lite över varför du tycker det är ofräscht? Kroppsvård har som syfte att skydda kroppen och hålla den fräsch, inte tvärtom. Finns en massiv industri som tjänar miljarder på att kvinnor ska känna sig ofräsch för att köpa olika produkter.
      Och varför skulle det vara ett statement att låta kroppen vara i sitt naturliga tillstånd? Är det även ett statement om jag låter mitt hår (på huvudet) vara ofärgat?

        *kroppshår

        Jag tycker också det är ofräscht med hår under armarna, oavsett vem det sitter på… men det känns ändå ofräschare på män av någon anledning. Urk!

        Jag skulle känna mig ovårdad om jag gick omkring med håriga ben/armhålor. På samma sätt om jag skulle låta håret på huvudet växa hejvilt.

      det är inte ett statement bara för det inte följer normen. jag ser en fin bild på en mor och hennes glada dotter – du ser nån extremfeministstatement. helt sjukt egentligen. kan dessutom lova att du och andra in de facto inte alls bryr er eller tycker det är nämnvärt ”ofräscht” med armhålor när ni ser bilder på modeller som har armarna upp – så länge tjejerna är rakade är det la ok? 😉

      Behöver inte vara ett statement att visa upp håriga armar och ben. Behöver inte vara av något särskilt skäl en väljer att inte raka sig (och ATT raka sig är också ett val en väljer att göra). Men menar du att en kvinna som valt att inte raka sig ska gå i långa byxor och tröjor hela sommaren för att inte råka visa upp ett hårigt underben för att någon kan tro att det är ett statement?

      Det är ju ett större statement att raka sih än att inte göra det. Att raka är ett aktivt val. Att inte raka sig är inte det eftersom kroppsbehåring är något som alla utom vissa (som de med Alopecia) har. Har jag på mig ett linne där mina armhålor syns är det inte för att visa upp dessa för världen. Jag existerar bara. Det finns inga baktankar med det. Om någon tror det säcer det mycket om hur mycket de själv måste plocka och fixa för att känna sig bekväma i sitt eget skinn. Jag är dock bekväm i mitt, lite hår under armarna till trots. Tillskriv mig inte egenskaper jag inte har, bara för att jag tycker det är så otroligt tråkigt att raka sig. Rakade mig typ 2 gånger i veckan innan. Nu tänker jag inte ens på att jag INTE gör det. Det är frihet enligt mig.

      Det är det väl i ne alltid men blir det pga såna som absolut måste tala om att de tycker det är vidrigt.

      Du får jättegärna tycka att det är ofräscht och fult, alla har vi olika smak och preferenser, men det är sällan vi gapar till folk om allt som är fult på dem, men bara för att det rör sig om helt naturlig (och funktionell) hårväxt på kvinnor så ska det skrikas högt om hur äckligt det är. Eftersom vi är vana vid att se kvinnor rakade. Sen är det helt felaktigt att påstå att det skulle vara sämre hygieniskt, för som många påpekat så är det precis tvärtom.

      Det är ju inte ett statement i sig, hon visar bara en kroppsdel som är hennes egen, på bild – men DU gör det till ett ”statement” när du reagerar som du gör.

    Världsfreden är långt långt borta… skrämmande att vissa upprörs av hår i armhålor.

    Seriöst.. Har någon en ögonskugga jag tycker är ful, en dito tröja eller frisyr så säger jag inte det.
    Varför måste man då absolut tala om att man tycker så om folks kroppsbehåring oombedd?
    Helt absurt beteende!
    Folk får väl vara som de vill.

    Jag säger då det… Varför kan man inte låta folk se ut som de vill. Argumentet om att det skulle vara smutsigare med håriga armhålor är dessutom helt felaktigt. Och ni som undrar varför det skulle vara något slags statement att visa upp sitt hår under armarna kan ju ta sig en funderare över varför NI upplever det som ett sådant. Hår under armarna är helt naturligt som ni säkert märkt på era egna kroppar, idén om att kvinnor ska vara släääääta är såsom någon tidigare antydde ett sätt att kapitalisera på kvinnor. Före 50-talet hade de allra flesta sitt hår kvar på kroppen – tills Gillette marknadsförde idealet om den rakade kvinnan, och VIPS hade man utökat sin marknad med 100 %. Gå inte på den skiten.

    Det är verkligen hjärntrusten som kommenterar under dettta inlägg.

    Gud vad lika LD och Lourdes är :). Kolla på bilder på LD från hennes yngre dagar!

    Det är naturligt absolut och inget att förfasa sig över och visst kan man gå med håriga armhålor ett tag dock ser det inte så fräscht ut så ska jag visa mig bland folk så ser jag till att raka mig. .

    Fast det är inte fräscht ?

      Så om jag duschar varannan dag och använder deo är jag ofräsch endast pga min behåring? Jaaaaha ????. Alla ni som äcklas av behåring-är det endast tjejers behåring som är äcklig? Hör ALDRIG någon kommentera killars armhålor på sanna sätt och de brukar vara minst lika håriga som Lourdes, om inte mer. Av någon anledning tror jag inte det, men det har jag väl hittat på ?.

        Jag äcklas mer utav mäns håriga armhålor? donno why tho

          Kommenterar du också under mäns bilder där deras håriga armhålor syns att de är äckliga och vidriga (och mer därtill)? Nej det gör du inte för skillnaden är att det bara är kvinnor som får såna kommentarer.

            (Och för att förtydliga min kommentar ovan menar jag så klart inte att DU kommenterar så om tjejer heller utan mer allmänt.) ?

    OT
    Krickelin är en relativt stor inredningsblogg på Elle Decoration. Hon skriver ofta ”Detta inlägg kan innehålla reklam för min egna verksamhet” Alltså, ”KAN innehålla”…?! När det utan tvekan ÄR reklam. Är det ok?

      Har också noterat det och nej, det är inte ok. Hennes ”kan innehålla” gör det inte tydligt för följaren att det innehåller reklam, det gör snarare att man blir mer förvirrad. Jag som inte följt henne så länge vet inte vad hon har för verksamhet och fattar ingenting av den märkningen. Väldigt otydlig därmed olaglig.

    Personligen är jag inte så brydd om andras kroppsbehåring. Jag själv rakar armhålorna för jag tycker det är obekvämt när ett tight plagg drar i håret. Benen rakar jag ibland, några gånger per år bara när jag har lust och ork. Könshåret rakar jag sällan pga får massor med bölder om jag rakar mig… Brukar dock klippa det med sax. Jag har ganska mycket besvärande urinläckage (förlossningsskada för 4 år sedan), och trots att jag tvättar underlivet regelbundet så luktar det gammal urin genom kläderna om håret får växa för långt. Lukten försvinner om jag klipper ner håret. Jag antar att håret ”suger åt sig” urinlukten och är svårare att tvätta bort.

    Någon som har samma problem?

    Hår och smuts är inte samma sak. Tycker ni att folk är ofräscha som har hår på huvudet också? I alla fall jag svettas i hårbotten också (om nu svettproduktionen skulle vara det utlösande). Tänk om en industri velat få så många som möjligt att tro att bara en kroppstyp är rätt. Tänk om ni har gått på det? Vore det inte coolt att överlista industrin?

    Men orka raka sig varje dag

    Jag blir glad av att se orakade kvinnors armhåla! Det känns befriande när man har blivit hjärntvättad av reklam sedan barnsben att kvinnor ska vara släta och hårfria förutom på huvudet. Med det sagt säger jag inte att jag är där själv, än, men för varje orakad armhåla är jag ett steg närmare mot att låta håret växa fritt.

      Jag blir också glad! Heja!

    Intressant att armhålorna anses vara ett statement. Hur är det då med ögonbrynen? Jämfört med gamla bilder ser det klart ut som att Lourdes fixar brynen mellan ögonen. Är det bara hår i armhålorna som är ett statement? Eller hade folk varit lika upprörda om armhålorna varit hårfria, men ögonbrynen liknat ett unibrow?

    Hmm… Alla gör som de vill men de som kommenterat bilden med att det inte är normalt… Va? Va va va…? VA?

    Så jävla provocerande att läsa kommentarerna. Orka raka sig i tid och otid liksom. Jag orkade knappt scrolla och läsa.

    Så länge man håller sig någorlunda hygienisk och inte skadar någon annan så får man väl se ut precis hur man vill. Trodde det var en självklarhet

    Jaha hår där det växer är väl inte hela världen det må vara hänt. Jag får dock inte ihop det. Alls!

    Hur fanken kan man försöka passera som ”naturlig” när man poserar med sin till oigenkännlighet opererade 60+ moder??? Berätta alla ni som vet. Vad är naturligt och vad är inte? Varför är vissa naturliga saker ”fina” och andra inte?

    Kräks på plastikmongon gör jag – varje dag i veckan. Kräks på fula håriga armhålor gör jag bara ibland om dom luktar (vilket dom faktiskt gör ibland).

      ”Kräks på plastikmongon gör jag – varje dag i veckan.”

      Vet inte om det är att jag är extra känslig eftersom jag ska ha mens snart men vilken fullkomligt vidrig sak att säga…

        Ja om du nu orkar blanda ihop det med sjukdomen som man kan födas med så hoppa för all del det för det är inte det jag menar.

        I övrigt står jag för att jag kräks över fula själar som försöker göra sig vackra genom operationer och annat. Dom blir bara fulare. Det har t.ex. Madonna lyckats med.

          Du verkar vara en fin människa du….

          Du låter bara som en extremt osympatisk människa i och med sättet du beskriver andra människor.

          ”I övrigt står jag för att jag kräks över fula själar som försöker göra sig vackra genom operationer och annat. Dom blir bara fulare.”

          Ironin i att du pratar om ”fula själar”… Du kanske ska ta och rannsaka dig själv lite innan du dömer andra så hårt.

    Förstår inte hur man kan få en orakad armhåla till ett jävla statement. För vissa är det säkert det men för egen del betyder det ingenting. Jag försöker inte bevisa något med mina orakade armhålor, jag är bara alldeles för busy med att leva life. In och ut ur duschen bara och så på nästa kul grej. Raka armhålorna? Ain’t nobody got time for that!

      My words exactly!

      Men verkligen. Jag gör det när andan faller på (sällan), orka ha det ”måstet” också? Raka om du vill, eller inte. Omger mig inte med människor som har en åsikt om detta. Känns rätt ointelligent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.