Vill du bo i Sveriges första Youtubehus?

Youtube/Emma & Konrad:

Youtubers’arna Emma och Konrad har precis köpt ett hus på 400 kvadrat för hela 20 miljoner kronor som de ska förvandla till Sveriges första Youtubehus.
Med andra ord så kommer de låta andra Youtubers och Influencers få flytta in här för en typ av ”Real World Youtube” – ni som var med då vet vad jag menar.

Det kanske bara är jag som är gammal och grå men jag skulle inte kunna tänka mig någonting värre än att dela hus med ett gäng centrumkåta Youtubekids, alltid med en kamera i högsta hugg.
Hur ska de lösa det här? Man vill ju liksom inte filma andra människor som filmar så de får väl turas om med att filma måltider och så tänker jag..
Gud så avslappnat!

Sen förstår jag inte heller hur de här två kidsen som har dryga 30 000 subscribers på sin kanal har haft råd att köpa en hus för 20 mille – de kallar det för lyxhus men jag ber om att få säga emot. Många av rummet är i stort behov av renovering för att kallas för lyxhus men det kanske bara är detaljer i sammanhanget? Det är ändå 20 millar…
Visst – de har fler följare på sina andra kanaler men ändå? De ligger i lä jämfört med många andra…
Tänk om de inte får tag i några tubare som vill flytta in? Vad ska de göra då med alla sina rum? Starta hunddagis?

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ser inga renoveringsbehov? Fint hus!

      Inte jag heller. Det enda jag skulle fixat är att ta ner gardinstängerna i vissa rum (gardiner ska hänga i skenor från taket à la hotell- annars kan det vara), plugga igen gamla tavelhål och måla om. Ser dock inget brådskande behov av det.

        “Ska”? Du har inte varit i många äldre hus inte…

    Kollade inte så noga på klippet, men det verkar vara köpt möblerat?! Är det säkert att de köpt huset eller hyr de bara det?

    Som husägare själv så lär man sig att se vad som är i behov av renovering, trots att det på ytan ser någorlunda bra ut. Visst ser det väl helt okej ut men renovering behövs absolut.

    Hade inte valt att bo sådär, känns som att det snabbt blir tramsigt och oseriöst a la studentkorridor. Det är väl ändå vuxna människor som ska bo där?

      Vad är det som behöver renoveras? Är uppriktigt nyfiken ?. Jag gillar gamla hus och tycker det är charmigt med gamla knarrande parkettgolv ex. Det har i princip slutat göras sådana golv (det finns ett företag i Sverige som kan lägga gamal fiskbensparkett och kostar många tusen per kvadrat). Har man ett sådant golv skulle jag rekommendera att i första habd slipa ifall det är lite slitet. Dock viktigt att våtrum och dränering funkar men av vad jag kunde se i klippet ser åtminstone badrummet som tillhör ”master bedroom” inte ut att vara mer än några år gammalt.

      Hej anonyma husägare,
      Jag ser inga tydliga renoveringsbehov. Vilka ser du?

      Äger (eftersom det verkar viktigt) ett sekelskifteshus som vi renoverat i omgångar. Att huset behöver omvårdnad är inte samma sak som att det behöver renoveras.

    Tror dom hyr, tror också att folk kommer bo i ca en månad sen flytta ut (inc youtubedramavideor och tårar). Kan va så att deras nätverk köpt/hjälpt till kanske? Vet inte om de tillhör samma. OBS ej kollat på denna video utan såg det när moamurderess flyttade in.

    Detta har redan gjorts (Team 10, samma idiot som filmade i suicide forest) och hamna ju på nyheterna hur det projektet gick…
    Sveriges youtube community är lite av ett skämt. Alla apar efter varandra, drama och förvuxna barn.
    Intressant att se hur det ser ut på samma webbsida fast t.ex i USA. Jenna Marbles, rhett & Link (gmm show varje dag), Shane Dawson, Nigahiga, React showerna m.fl
    Vuxna människor som skapar material, inte alls samma typ av drama och dumheter (förutom några fall som Paul bröderna).

      Dock har jag följt Swebliss på twitch i många år och hon är strikt emot drama, skulle inte tro att hon skulle sjunka så lågt. Dom har ju lyckats ha en kanal i snart ett år utan att hoppa på dramatrenden och säger rakt ut att hon inte gillar Jake paul. Jag tror det är kul för dom att kunna bo och jobba tillsammans. Moa murderes är vegan och håller inte heller på med drama så det är nog ingen fara att det ska bli ett ”team10” av dom

        Personerna må vara annorlunda, men hur mycket kids samlades inte utanför huset för att se en skymt av sina förebilder?
        Där det kan bli kaos.
        Om en av de inflyttade är vegan blir det intressant att se hur huset kan anpassas efter hennes behov

      Team 10 var min första tanke också. Jag förstår grundtanken och att det säkert kan låta som en bra idé men i verkligheten blir det ju någon blandning av Big Brother och Flugornas Herre, ganska omgående. Förvånad att någon är sugen på att testa nu med facit i hand.

      Team10 skapades av Jake Paul. Inte Idioten som la upp videon med liket. Det är Logan Paul, hans storebror.

    Grejen är ju att Swebliss (tjejen) streamar på twitch. Hon har fått donationer för sjuka summor så fullt möjligt att hon tjänar tillräckligt mycket på twitch för att få ett ordentligt lånelöfte.

      Haha tror knappast hon tjänar så hon får köpa ett hur för 20mille. Hon är ju nära vän till Notch, han kanske köpte det. Det är en droppe i havet för den mannen.

      Donos är ju dock inte samma som subs. Du ska kunna visa för banken att du har en stadig inkomst varje månad för att kunna ta ett lån. Och jag gjorde en snabb lånekalkyl på maxbeloppet man kan räkna på online. För att få låna ca 6,5 miljoner måste man tjäna 100’000 kr/månaden före skatt. För att dra in det på twitch behöver du ca 4000 subs, minst, beroende på vilken deal du har med twitch. Och då är man inte ens i närheten av att få låna 20 miljoner av banken på en osäker anställning som twitch. Banken kommer garanterat att kräva en rejäl handpenning och en rätt tuff amortering av någon som jobbar med en så osäker anställning (för att inte tala om att du måste hitta en banktjänsteman som ens vet vad Twitch är för något…).

    Ehh vilka?
    Aldrig hört talas om dem tidigare! Kollade på början av videon nu dock, på vilket sätt är de underhållande? Vad är deras grej!

      Tror han är mest känd från STHLM Panda och hon som ”sweblis”. Där har dom ju några hundra tusen tillsammans

    Ja har dom verkligen köpt det? Är ju massa grejer kvar i huset som inte ser ut att vara deras? Tror dom hyr också.

    Det känns som att samma typer av människor som på 90-talet och 00-talet drogs till dokusåpor nu drar sig till Youtube istället för snabb berömmelse. Ostoppbart och obehagligt fenomen som känns som en uppfylld dystopi. Det blev extra tydligt för mig igår när jag hörde om youtubern som hade filmat ett självmordsoffer.

    Haha men va?? Vilka är detta? Trodde mig ha ganska bra koll på våra kända yt ”nissar” men dessa har jag aldrig sett ens tror jag?
    Vad är de kända för och vilken fanskara har dom? Asså är de mest barn som JoJ som följer eller äldre?

    ”Kidz” Emma och Konrad är väl närmre runt 30 om jag inte missminner mig. Emma har även haft en stor streamingkanal på twitch där hon legat på ganska högt följar(och subscriber)antal. Men 20 mille är ganska mycket och vi diskuterade om att de inte bara hade hyrt det pga den delvis möblerade ytan

    Swebliss har fått allt från hyran betald (när hon var ny streamer) till donationer på 5000 dollar – hon hade lätt kunnat köpa det där huset om hon hade suttit med mindre kläder på sig på sin twitch/haft cosplays.

    Tror dock att de hyr kåken.

      Så trött på titty streamers på Twitch…

        Bwahaha kallar du HENNE titty streamer? Hahah du vet inte vad du pratar om, jag har följt henne med frugan i ett år och hon är ju inget om man jämnför med Lea, kacytron, goodgirlmiwa och alla dom. Hennes ”kända” outfit är ju en hoodie. Bra koll du har mannen hahah

          Tror inte han syftade på just henne utan andra som streamar så?

          Snackade generellt till att börja med. Sen ser jag ingen nytta i att kunna rabbla titty streamers. Jag följer Anne Munition av tjejerna. Sen Lirik, Strippin, Shortyyguy och ibland Summit.

          Så otroligt uppenbart att boi inte syftade på swebliss. Men kul att hen trampade på en öm fanboy-tå!

    Man inser att man är gammal när man inte förstår vad Twitch är eller förstår hur det kan inbringa så mycket pengar. Är det som Youtube? Är det via reklam man tjänar pengar? Är det inte enklare att bara ha en kanal på ett ställe? Och vem sjutton är denne tydligen stenrika Notch som någon kommenterat om?

    Mvh pinsam 30-åring

      Instämmer! Fattar inte mycket av detta kommentarsfältet ärligt talat.

      Jag fattar ingenting heller. Notch, steechy, twitty, tussi, mussi och sweblis.. Va? :/

        Notch är grundare av Mojang AB och skapare utav Minecraft! Twitch är en streamingsida där människor streamar vad dom spelar och kan även få donationer utav tittare! 🙂

          Tack för förklaringen! 🙂

            Lugnt 🙂

          På twitch kan folk även prenumerera på sina favoriter, så en person som exempelvis Lirik, en av de största på Twitch, har ca 20’000 prenumeranter varje månad (kallas ”subs”). En sub kostar från $4,99/månad och ger tillgång till vissa priviligerier i just den kanalen. Lirik får en viss procent av varje subs betalning, twitch får resten. I runda slängar drar just Lirik nog in drygt en halv miljon svenska kronorn varje månad bara på prenumerationer…. Lägg sedan till donationer, sponsorkontrakt, både löpande och enstaka ”spela vårt spel en gång så betalar vi”, och du har en mycket rik 27-åring… Han tackade tydligen nej till att göra en två timmars ”träffa fansen” på ett event trots att det skulle betala $50’000 för att han inte gillar att resa…

          I spelindustrin är Twitch en ENORM maktfaktor och de håller på att nå andra områden.

          Om man vill veta mer om twitch kan man läsa den här artikeln från The New Yorker. https://www.google.se/amp/s/www.newyorker.com/magazine/2017/11/20/how-to-get-rich-playing-video-games-online/amp

    Konceptet låter precis som gaminghusen stora e-sportlag köper och bor i tillsammans för att kunna träna tillsammans lättare. Rätt frän grej, om folk kommer överens.

    Jag har ingen aning om vilka dessa filurer är, men herregud vad jobbigt att som vuxen ha tittat på bara två av deras videon. Tjejen spelar sådär dumsöt hela tiden och killen ”meeeeehn älskling, så söoouwt du är! Awe bajbi!”.

    De flesta lär väl flytta ut inom ett par månader, att bo ihop med folk man knappt känner är en riktig dum idé. Du har ingen aning om deras rutiner, samt dåliga egenskaper (för att inte tala om städning etc) och saker man kan störa sig på hos folk. Nu verkar huset stort så att man inte råkar in i luven på varandra hela tiden men det är jäkligt påfrestande för vem som helst att bo med så mycket folk. Speciellt Moa som knappt klarade av att bo med 2-3 roommates i London och klagade tills hon flyttade hem. Lär tyvärr inte bli bättre här.

    Tyckte det var jobbigt att ha egen studentrum redan men nu ska man ju faktiskt dela kök etc med massor av människor, nä usch, för gammal för sådant 😀

    Linn Ahlborg med två tjejkompisar/YouTubers käkade lunch nånstans i Sthlm och filmade -givetvis- hela proceduren. Alla tre la sen ut ungefär likadana videos. Jättespännande. Så det känns inte speciellt otänkbart med ett hus fullt av YouTubers som filmar sig själva och varandra från olika vinklar. Det är väl nästan lite typiskt för det hela…? Väldigt likriktat och navelskådande.

      Det är nog inte för alla men kidsen älskar dom och det säljer som smör i solsken, så hur man än ser det är det en grym affärsidé om inte annat! Förutsatt att dom inte gör massa dumheter och förstör deras branding. Man får hoppas att dom inte är lika korkade som team10 i USA men annars då kan det lyckas.

    Familjen Toledano Book kan ju flytta in! Perfekt för hennes livsstil att bo i ett hus för 20 miljoner undrar hur många gånger hon Emma fick med det i Moa Murderes youtube klipp. ”Tänk att det här huset kostade 20 miljoner”

      En gång. Räknade. Haha butthurt much? Sluta med den svenska ”jag kan inte vara stolt över det jag har” attityden tack. Dom måste ha kämpat mycket för att få ihop en sådan sak kan jag lova.. vad man än tycker om dom så är dom minst sagt ambitiösa individer!

    2 youtubers har väll redan flyttat in. Moa murderess och Tarzan??

    Du är så fruktansvärt negativ, men… läser du ens artiklar innan du själv skriver? INGEN av de slm bor i ”YT-huset” betalar hyra, det är ett företag som hyr huset och lånar ut det till deltagarna… läs innan du kastar skit och sprider med negativitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.