Sabla smörsituationer

Monas Universum:

Jag får f-n krupp på det här men det är HELT omöjligt att få dom här tomtarna att ändra ovanan. Jag blir lika sur varje gång jag tar ut paketet och kladdar ner hela handen och börjar på allvar fundera på om jag ska köpa hem flytande steksmör i stället.

Har ni några olater i hushållet? Eller snarare; har ni några inneboende som har det?//Mona

Inlägg med hög igenkänning har oftast de absolut bästa kommentarsfälten och det här inlägget av Mona gör mig inte besviken.
Det handlar alltså om smörpaket och smörknivar och hur hennes man och dotter envisas med att lägga den kladdiga kniven PÅ smörpaketet inne i kylskåpet och hur mycket det stör henne eftersom hon då blir kladdig om händerna när hon tar i det.

Kniven har jag inte så stora problem med, ibland får den hänga med in i kylen igen, ibland stoppar jag den i diskmaskinen.
Men! Det finns en sak som resterande medlemmar i mitt hushåll sysslar med som gör mig lika irriterad varje gång och det är att lämna kvar det lilla täcket som ligger mellan smöret och locket efter att man öppnat ett nytt smörpaket för första gången.
Varför?
Det blir bara knöligt och kletigt och jag sliter alltid bort det och slänger så fort jag ser det, men jag kan inte minnas att jag någonsin fått en anledning till att de behåller det.
Egentligen är det Magnus jag ska skylla på för det är ju han som överfört denna ovana till sina barn så de är egentligen helt oskyldiga i sammanhanget och bara en produkt av sin pappas märkligheter. 🙂

Hur gör ni? 
Har ni några märkliga smörvanor och skulle man kunna sträcka sig så långt som till att säga att det är ”White Trash” att behålla smörtäcket på smörpaketet efter att det invigts? (Den som vet, vet..hehe..)

127 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag skulle aldrig återanvända en smörkniv som legat inne i kylskåpet. Diskar den alltid efter användning! Sambon envisas dock med att lägga den på smörpaketet ?

      Det är så konstigt när folk återanvänder smörknivar och osthyvlar, utan att diska dem. Ibland under flera dagar. Det gör man ju inte med andra köksredskap eller bestick. Hoppas jag innerligt.

        Bestick har man ju i munnen, så det blir fler bakterier på? Smörkniven nuddar ju bara smöret och lite på mackan

          Fortfarande lika äckligt! Lösning= ägg flertal köksutrustning!

    Men ELLERHUR! ? För egen del har jag heller aldrig förstått hur i H*LV*TE man kan lämna kvar pappret mellan locket och smöret ??‍♀️ Allt blir bara så mycket krångligare?!?!!

      Håller med!!

      Haha, mina svärföräldrar lämnar alltid kvar det. De öppnar ett par cm av pappret och gräver sig ner i smöret tills den lilla öppningen är ordentligt renskrapad, sen öppnar de någon centimeter till… JAG BLIR GALEN!

        Fett drar åt sig smak från andra matvaror. Därför ska folielocket vara kvar. Jag blir galen om någon tar bort det.

          Men det är ju därför det finns ett lock på paketet!? Men klipper man hål i det för smörkniven som vissa (knasiga) människor gör kanske det har ett syfte…

            Haha och jag har alltid beundrat folk som orkat klippa smörpaketet för att ge plats åt kniven, tycker att det ser så ordentligt och fräsch ut ? Nu när jag skriver det inser jag hur extremt små life goals jag har, och ändå orkar jag inte engagera mig nog mycket för att komma dit – Till smörpaketklipparnas nivå ?

    Det enda jag stör mig på är när maken och dottern GRÄVER djupa gropar i smöret så det blir helt omöjligt att ta en slät klick på kniven nästa gång när det stelnat utan man får liksom bända loss en klippavsats av kall bregott. Man kunde tro att de sitter med var sin lilla grävskopa vid frukostbordet i stället för en platt smörkniv!

    Kniven får ligga kvar på smörpaketet.
    MEN! Min irritation som ibland retar hål i huvudet på mig är att min sambo leker gruvarbetare i paketet. Stort hål rakt ner i smöret!
    Jag tar smöret jämt ur hela paketet så det är jämt och snyggt i asken.
    Ungefär lika retligt är det att han misshandlar osten. Precis som att han inte bryr sig om att ena halvan tar slut först.
    Hur kan man inte bry sig om sånt här?!
    O M G

    Jag klipper två små snitt med en smörknivsbredds mellanrum i locket och sen får kniven följa med I smörpaketet in i kylen. Byter med lagoma mellanrum.

      Jag gör också så!???

      Haha förlåt men klickade mig precis in för att skriva att detta är det ÄCKLIGASTE jag vet. Fine att lägga smörkniven på paketet, men att göra hål i locket! Då är ju paketet aldrig riktigt stängt sen och blir äckligt snabbare. Ryser när jag ser sånt i andras kylskåp.

        Har alltid gjort så, under hela min uppväxt, och jag har aldrig haft äckligt smör. Hur skulle det bli äckligt? 🙂

          Mina föräldrar har alltid bara låtit kniven sticka upp ur ena hörnet, dvs så att locket bara är stängt i tre hörn, och smöret har aldrig blivit äckligt. Samma princip gäller ju mjölk och yoghurt vars förpackningar rivs upp och inte kan förslutas igen.

            Jag är född skåning och uppväxt med Skånemejeriers variant av mjölkpaket- de rektangulära/avlånga som lätt går att ”stänga” på toppen. Blev på allvar chockerad som barn när vi hyrde en stuga i Stockholms skärgård och tvingades köpa mjölk från Arla- man rev upp paketet och det gick sedan inte att stänga- mjölken smakade kylskåp efter någon dag. Har fortfarande inte hämtat mig riktigt efter den upplevelsen ?

              Va! Hur gammal är du? Jag är född 88 och jag minns när vi hade vanliga tetra istället för kork på Skånemejeriets mjölkförpackningar. Än idag är det inte kork på alla!

                Nu läste jag din kommentar igen och inser att jag nog inte hänger med. Syftar du ändå på tetraöppning som man kan ”försluta” eller hur såg Arlamjölkpaketet ut?

                  Antar att hon menar de lite lägre paketen man rev av ena hörnet på: https://goo.gl/images/HRQHjV

                    Ja, precis.

                Jag är född i början av 1980-talet. Även om paketen inte hade kork då så kunde man försluta dem på toppen.

          Samma här ?? Aldrig varit med om att smöret blivit dåligt eller tagit smak av annat.. Dock är jag noga med att ”stänga in” allt som sprider smaker i kylen.

            Smör tar åt sig smak. Jag har smakat smör som stått på samma bord som surströmming. Blä!

              Enda gången det har hänt mig var när jag hade köpt pepparmyntsolja för att göra mintkyssar en jul och flaskan välte och läckte ut i kylskåpet. Då tog allt i hela kylskåpet smak av oljan! Inte så gott. Annars har jag faktiskt aldrig märkt att mitt smör tagit smak av något, mitt äckliga uppklippta lock till trots. 😛 kanske för att mitt kylskåp är ett riktigt singelkylskåp och typ bara innehåller det där smörpaketet, nån bärs och en flaska ketchup. 🙂

      Samma här 😉
      Alltså hur svårt kan det vara ?
      O smörkniv? Va fan använd vanlig kniv.

        Ja, köper man hem Bregott behöver man fan en köttkniv för att få upp något smör. Hatar Bregott, de fastnar och tar sönder hela jävla mackan. ?

          Bregott ekologiskt är inte hårt i kylen, världens bästa smörgåssmör!

          Prova Bregott havssalt, det är mjukare och lättare att bre!

          Köper alltid Bregott mellan. Det är mjukt och fint ? Skulle aldrig för mitt liv äta margarin ?

      Men nej!!! Tänkre precis lämna en kommentar om att det ju är typ det värsta som finns i en människas kyl. Varför? Äger man bara en smörkniv eller vad är det frågan om? När annars lämnar man bestick/serveringsbestick i mat som ställs in i kylen?

    Jag tar bort täcket och brukar inte ha smörkniven i kylskåpet.

      Ja, det är så det ska vara.
      Hushållsredskap som inte används ska ligga i sin låda eller vara i diskmaskinen.
      De hör inte hemma i kylskåpet.
      Och självklart ska skyddspappret tas bort helt när man öppnar paketet för första gången.
      Varför ska folk uppfinna egna tokigheter?

    Apropå smör, vilken sida på knäcket brer ni smöret på? Jag kör på den slätare sidan (men ett rejält lager). Men på polarbröd brer jag på den guppiga sidan. Om ni är med i intresseklubben och vill anteckna….

      Knäckebröd: släta sidan och mkt smör om jag inte ska ha annat pålägg, annars mindre smör.
      Polarbröd: även där på den släta sidan ??

        Och jag gör tvärtom!

      Samma som du ?

      Alltid guppiga sidan uppåt

    ÄNTLIGEN!!
    Trodde det bara var jag, folk i min närhet tittade konstigt på mig då jag när jag packar upp efter att ha handlat redan tar bort pappret mellan smöret och locket, mjukosten osv. Jag tjatade ihjäl mig ställde mig nästan på pass för att kolla. Jag HATAR pappret emellan för när någon varit där före och inte tagit bort pappret eller glömt eller inte tänkt på att ta bort det så uppstår situationen KLADD för nästa person eftersom mina nära inte heller bryr sig så mycket om att draaaaa med smörkniven utan mer trycka ner kniven och bända upp smöret. Kniven kan hänga på, stör mig inte jag byter som sagt jag med och jag vet att kylen är ren och att inte någon slickat på kniven eller dyl. En sak är ett mysterium och det är hur det kan bli så mycket gegg i smörpaketet av några som använder så lite som möjligt på mackan?

    Ett annat störningsmoment är när smör liksom ligger kvar på locket eller kanterna så det trycks ut när locket läggs på. Då blir man också smörig om händerna.

    En evig smör-diskussion brukar annars vara: Bregott eller något annat smör? Själv kan jag INTE äta något annat än Bregott och de som påstår att man inte känner skillnad på typ Bregott och Lätta… er förstår jag mig inte på!

      För mig gäller Bregott Extrasaltat varvat med Becel Gold.

        Har Becel verkligen samma smak som Bregott? Eller du kanske gillar det ändå? 🙂

        Körde extrasaltat förr, numera bara vanlig eller mellan.

      Lätta är inte smör, det är margarin, tycker det smakar päcka! Blä!

      Bregott havssalt for life.

        Det är förstås sant. Ändå tycker jag folk brukar anmärka på att ”det bara är att ta vilket pålägg som helst, för det smakar ju samma” 😮

        Bregott är inte heller smör eftersom det även innehåller rapsolja. Det är en matfettsblandning.

          Det är smör med rapsolja. Stor skillnad emot margarin. Smör kommer från kossan, margarin ifrån en kemist

      Jag körde Lätta hela studietiden, just för att det är så äckligt att jag då inte använde så mycket. Dessutom billigt.
      Nu när jag börjat jobba och har lön är det dock Bregott som gäller. Så. Mycket. Godare.

    Min man lämnar alltid folien kvar men det är inte i närheten lika irriterande när någon tar hela kniven full med smör, brer mackan och skrapar sen tillbaka överskottet på kanten! ? blä!

      Glömde visst lite ord här och där, begynnande migrän på g så jag skyller på det.

    Hatade det med mitt ex så vidrigt att lägga ennanvänd smörkniv i kylen! Skönt att bo själv! ?

      Helt klart bäst, att vara egen chef över smöret ?

        Och mjölken !!! ingen jävel som gör att man står där utan en skvimp mjölk till morgonkaffet ! 😛

    Vilken tur att jag inte äter smör och kan leva ett fridfullt liv utan dessa störningsmoment ?

    Nä, smöret retar mig inte men däremot hur folk tafsar ogenerat på OSTEN! Sen måste man plasta in osten ordentligt i kylen.

      Är man flera om en hårdost krävs DISCIPLIN!
      Inte gegga med osten eller skära den i fåniga formationer likt kälkbackar osv. Och som sagt, osten måste plastas in ordentligt efter varje användande så den inte torkar.

        Jag är skyldig till att vara den i familjen som hyvlar osten till en kälkbacke ? Var skönt när man bodde själv och slapp höra gnället om att man ”förstört” osten- river alltid upp det sista av den ändå. Min man är även självutnämnd diskmaskinskontrollant och ”expert” på hur disken ska placeras för att maxa utrymmet. Någon mer som har en sådan i hushållet?

          Ehh ja! Och cirka varannan månad kommer han på att han klurat fram ett NYTT mycket BÄTTRE sätt att lasta diskmaskinen! Så då får jag lära om vilket tar ungefär lika länge som han klurar fram nästa revolutionerande fördelning. Fam vad jag älskar honom ?❤

          *räcker upp handen*

          Jag är inte betrodd att ställa ner disken i diskmaskinen. Inte att packa resväskor heller. Eller att sortera papper i pärmar efter hundratusentals olika system. Men inte mig emot…

            Samma här…

    Innan jag träffade exet la jag aldrig kniven på utan ställde i disken. Han introducerade mig för att lägga kniven på locket på samma sätt hela tiden, så det bara blev kladdigt i ett hörn. Men grejen va ju att jag jämt glömde VILKET hörn så hela locket va ändå kletigt och han irriterad. Vi är inte längre tillsammans… ?

    Helt orelaterat men väldigt bra inlägg från Kissie om Me Too och familjen

    http://kissies.se/blir-sa-arg/

      Hon jagar bara klick, hon har knappt några kommentarer på sin inlägg längre så hon måste skriva lite provocerande inlägg då och då.

        Hahahaaaa antar att du inte är en medelålders man iom att ditt namn är Fuccboi men tror visst du passar samma mall.

        Nu är ju inläggets innehåll viktigt så oavsett om det är clickbait eller inte så är det helt rätt.

    Jefla galningar. Kan inte ha höga studieskulder…

      Men va? Vad har studieskulder med det att göra? Jag har en högskoleexamen (3,5 år, yrkesexamen varav ett halvår masterstudier) och jag har inga studieskulder? Två jobb, heltidsstuder och ett jäkla pannben däremot 🙂

      Ekonomin har väl inget med smörpaket att göra?

        Kan inte bestämma mig för om du skojar eller om du verkligen inte förstår vad du svarade på? ??

          Samma här ?

          Travesterar

        Mona (Monas universum ) brukar använda den meningen om folk som hon tycker är lite tröga.

          Usch jag är medlem Mensa men hatar verkligen när folk ska skryta om sitt intellekt. Eller tracka ner på andra.

    Hej! Känner någon till en offentlig inloggning till landguiden? Är ute i sista minuten med en rapport och inser att det kostar en förmögenhet att vara medlem där ? ? ? ? ? , skulle vara så hjälpsamt och har redan googlat runt men ingenting funkar 🙁

      Tyvärr inte, annars hade jag delat med mig. Vet inte ens vad Landguiden är.

    Snöpaket och smörknivar? ?

      Tack för att du läser kommentarerna och ändrade din text CamCam, även om jag tycker det är charmigt att allt inte är perfekt. Och tack till alla som förgyller kommentarsfälten och ofta får en att skratta ?

    Min man gör också så med smörkniven ? alltså VARFÖR. Köp fler smörknivar?!

    Detta kan vara bland det vidrigaste jag vet. Förutom kladdet som alltid blir eftersom det handlar om smör så kan det även finnas gamla brödsmulor på kniven. Vi använder inte träknivar, utan kniv av typ rostfritt stål och då blir den även ISKALL. Har aldrig och kommer aldrig att lägga smörkniven på smörpaketet och ställa tillbaka i kylen.

    Brukade ha kniven i paketet men sen sa min pojkvän att smöret tog smak av kylen så började lägga den uppepå.

    Mammas sambo slänger hela locket så smöret står alltid öppet där.

    Margarin är inte smör, den som säger margarin är samma sak kan dra nått gammalt över sig. Bregott mellan 4 life.

    Det ensa jag tycker är äcklig är när nån skrapar av smulor efter mackan ner i paketet igen. Man får väl portionera hur mycket man behöver?

    Det var allt

    Monas blogg ..
    Repeat reapet reapet ?????

      Ännu värre att Mona ägnar ett helt inlägg åt hur synd det var om henne som åkte buss i Peru, nu när en buss hade krockat åkt ner i en ravin där 48 personer dog. Inte ett ord om hur olyckan var för de som var inblandade och anhöriga, bara om henne. Empatistörning är ju tema i hennes blogg.

        Gjorde hon inte likadant efter attacken på Drottninggatan? Att det var så hemskt för henne som var där veckan innan? (Kan minnas fel men känns som en typisk Mona-grej)

    Booken livear och nämner råttorna på bloggbevakning!! Och urnorna!! Ojoj. Så här exalterad har jag aldrig varit över en live. Typiskt att jag inte hinner se!!

      HURRA!!!! =)

      Jag tittar för en gång skull. Var väldigt länge sedan jag orkade eller hade tid. Hon jämförde nyss Camcam med att tugga på staniol och något beskt…det blir så ”ouhh”. Hahahaha

      Men hon bidrar gärna med till Camcams försörjning genom att låta henne håna Anna. Tyvärr (enligt Anna) gör ju inte Camcam något för Annas försörjning.

      Btw, ser inte Anna väldigt sliten ut? Alltså trött, ledsen?

        Men gud! Tillägnades jag hela liven eller? =) Jag blir smickrad! Men jag bidrar gärna till hennes försörjning. Jag kan hyra in henne att mima till ABC när Magnus fyller 40. Hoppas det är okej att jag betalar i tonfisk?

          Jag skulle säga 2/3. Jag hets tittade samtidigt som jag gjorde allt jag måste. Kunde ej slita mig.
          Men alltså Camcam! Anna säger att du också har gjort fasader på tänderna. Tell us!?

            Nä, inga fasader… De är porslinskronor som landstinget betalade för efter att jag slagit ut mina fyra framtänder i en cykelolycka. Jag bad däremot att få dem så naturliga som möjligt och vill minnas att min exakta referens till det var att jag INTE ville se ut som Andreas Carlsson i Idoljuryn. Anna körde på det motsatta konceptet.=) Jag har sedan dess chippat en lite men det gör bara att de ser ännu mer naturliga ut så det gör mig inget.

            Kul att hon fattat det nu.. för ett tag sen när hon gästade My och Åzas podd så sa hon nämligen att om jag har tur så tjänar jag snart ihop pengar så att jag också kan skaffa nya tänder. Antar att hon missat att jag redan har porslinskronor eftersom hennes försök till förolämpning föll aningens platt. Hehe….

              Som om Anna Book är så rik… hon är Queen wt

          Magnus 40 års fest kan bli svårt hon lät meddela att Musicquiz osv gör hon icke. Nähä då hon kommer bara och gästar om någon annan håller i festen.

          Vidare pratade hon om försäljningen av lägenheten. Den ska minsann inte alls säljas. Icke då. Men hon ska ändå måla om i vardagsrummet så att den blommiga tapeten inte ska avslöja när de ska lägga ut lägenheten till försäljning. Och lamporna över bordet ska också säljas. Ojoj

            Jag kanske kan utmana henne i Singstar? Hon är nog inte så särskilt svårt att slå.. =)

          Bajs går säkert bra annars också!

      Ojdå haha så Anna känner till denna blogg och Camcam numera då, och läser uppenbarligen denna bloggen, som hon tidigare bestämt förnekat hehe.

    Lever med en som gör en grop i mitten av smöret, har slutat att maniskt försöka spackla igen det med förhoppning om en anständig ask. Tycker det är en petitess jämfört med att låta kniven följa med in. Aldrig hos mig! Men snäppet värre är min bekant som aldrig missar ett tillfälle att påpeka hur/vad/ när andra äter, med en rynkad näsa, och min payback när jag upptäckte att hen ställde in halvätna filtallrikar, oövertäckta, MED SKEDEN I i kylskåpet. Sån puke på det och alla tusen bakterier som bildas. Alltså- vem är man om man ställer in halväten mat i kylen?!?! En sak om man ställer in direkt från kastrull, men i mat man geggat med sin saliv i? Fifan.

    Nu tycker jag att det är nasty med kladd och så, så jag skulle inte lämna kniven på locket men har ju tyvärr upplevt att andra gör det, samt att vissa klipper upp små hål i locket som dom sticker ner kniven i. Kan bara verkligen inte förstå VARFÖR??

    Hur ofta brer ni mackor? Är det så många gånger på en dag att ni inte har smörknivar som räcker till? En smörkniv kan väl inte kosta många kronor? Är det för att spara på disk? Så himla mycket plats tar inte en smörkniv i diskamaskinen (om det är en sådan man har, och annars kan man väl bara diska den när man diskar andra bestick så går inte mer vatten åt)

    Återanvänder ni andra bestick utan att diska?

      Åtminstone hemma hos oss handlar det inte om en eller två extra knivar att diska utan vi kommer antagligen upp i 15 extra knivar per dag om alla skulle byta varje gång de använt. Visst, vi har diskmaskin men känns inte rimligt att byta varje gång.

      Tycker det blir dumt att jämföra med matbestick, dem har man ju i munnen så det är ju helt annan sak än att breda en relativt ren macka.?

        Ja, nu jämförde jag ju inte med specifikt bestick som man stoppar i munnen 🙂 tänker på bland annat skedar till creme fraiche eller pesto, hänger det också med in i kylen? Om man har side salad i en skål till middagen, diskar man inte salladsbesticken till nästa gång? och så vidare.

        Nu äter jag i princip aldrig mackor hemma, så kan för mitt liv inte förstå hur ofta mackor kan bres per dag. Men det gör det ju uppenbarligen!

    Eftersom jag är från en stor familj finns det inte en chans att vi skulle byta ut kniven efter varje gång någon tagit en smörgås. Det skulle bli för mycket extra disk. Så den får följa med in i kylen och byts med jämna mellanrum i stället.??

      Det här kanske låter konstigt men:

      Har inte familjer gemensamma måltider längre? Vi brukar äta tillsammans. Efteråt så får någon diska. Smörkniven också.

      Om vi inte är i Norge. Där har vi inte smörkniv, utan alla har varsin kniv på assietten. Som diskas efter måltiden.

        Vi äter tillsammans när det är möjligt men halva familjen jobbar väldigt olika tider. Börjar tidigt, slutar sent, jobbar kväll/natt osv. så det blir ofta blir det ändå så att vi äter olika tider.

        Sedan om vi går över till smörkniven så är det oftast vid frukost/mellanmål som det äts mackor och då är det igen olika tider när folk åker till jobbet eller känner sig småhungriga så det funkar inte på samma sätt som hos er.?

        Älskar detta kommentarsfält btw, det diskuteras verkligen allt möjligt här!??

    Smörkniven och osthyvelen stör jag mig inte så mycket på då jag lämnar dem kvar själv i kylen, MEN JAG ÖGAR DEN SOM SKAPAR EN SKIDBACKE I OSTJÄVELN. Helvete, vad uppretad jag vart av bara tanken.

      Du hade aldrig kunnat bo ihop med mig ⛷

      #Teamjohanna

      Jag gör skidbackar medvetet för jag tycker att kanten på osten är för hård och förstör min mackupplevlse. Min man smyghyvlar osten och äter upp skidbacken när ingen ser. Vi ostkompletterar varann perfekt. ?

        Älskar detta! ? Hos oss är det likadant! När vi flyttade ihop sa jag helt enkelt ”jag betalar för min ost, så jag får äta från den hur jag vill” (har alltid blivit kallad ostdödare av ex och familjemedlemmar så jag safeade ?) och han bara ”jaha?” och skär glatt av kanten och ”lagar” osten genom att äta upp det jag ratar! ?

          Haha, vad sjukt! Vi hade separata ostar till en början men sen började han nalla på min och laga den i smyg, jag fattade inte först hur jag kunde ha så snygga ostar plötsligt men så kom jag på honom med osthyveln i högsta hugg. Det var en lång ögonkontakt tills vi förstod vad som höll på att skapas, en ostsymbios.

            ????

      Vad betyder det att ÖGA någon? Ge onda ögat?
      Känner på mig att det här kommer att bli mitt favorituttryck oavsett betydelse 🙂

        Haha ja precis, att ge onda ögat ?

    Något jag retar mig på är folk som skrapar av överblivet smör på kanten som sedan fastnar i locket. Syrrans sambo är värst för han förväntar sig sedan att någon annan ska äta upp skiten. Han tar alltid från mitten.

    Om man bara tänker till innan så är det ganska lätt att beräkna lagom dos. Om inte så skickar man det överblivna med disken. Direkt. Jag har lyckats uppfostra hela familjen att inte kladda i onödan.

    Sedan separerar man och träffar en ny man. Som skrapar överblivet smör med smulor på kanten. Han är så fantastisk (och städar som en Gud) så jag vill inte gnälla om petitesser. Så jag svor över det kladdiga locket och käkade smulor i flera år.

    Sedan kom han på att jag inte gillade vanan och då lärde han sig också att dosera lagom med smör.

    Skulle aldrig lämna smörkniven PÅ förpackningen
    Hur många har pillat på den förpackningen innan

    Man ”ska” väl låta foliet vara kvar för att smöret inte ska dra till sig lukt. Förstår inte det konstiga

    Det jag inte förstår är varför alla har bregott? Man måste ju vänta i 25 minuter innan smöret är mjukt nog att bres på mackan. Tacka vet jag gårdsgoda från valio, bättre smör finns inte.

      Hur kallt har ni i kylen egentligen? Vi förvarar vårt Bregott mitt på mittenhyllan och är alltid perfekt bredbart.

        Eller så har man två kylskåp med olika temperatur.

        //Matnerd

          Nu under helgerna har jag haft 3 grader i ena kylen och 5 grader i den andra. Bra att kunna ha de känsligaste varorna extra kallt.
          Bregott brukar aldrig bli för hårt ens i den kallaste kylen. Rent smör blir förstås stenhårt i kylen så det får man ta fram och låta bli mjukt vid behov.

      Varje gång jag ska äta smörgås så tar jag fram mitt bregottpaket en kvart innan och låter det mjukna. Tycker den ansträngningen är värd det bara jag slipper äta något så vidrigt som margarin.

      Min mormor (gammal bondmora) har alltid smöret i skafferiet. Det smakar bättre om det smöret än om det från kylen.

      Själv är jag drillad av livsmedelskurserna på universitetet (”Max 4-5 grader i kylskåpet!!!”) så mitt smör hamnar inte i skafferiet även om det blir godare ?

      Bregott Mellan är extra mjukt.

    Knivar och folie stör mig inte. Något som stör dock är när folk envisas med att säga smör till allt matfett förutom olja. Smör är inte samma som margarin!

    Gick nyss och stoppade smörkniven i disken. Vem mer?

    Alltså på riktigt, hur många smörknivar har folk som byter varje gång man har använt den?

    Här får smörkniven åka med in i kylen och sedan byts den med jämna mellanrum.
    När jag träffade min sambo så lade han alltid sin använda smörkniv på diskbänken för att sedan återanvända den odiskad vid bästa tillfälle. DET förstod jag mig inte på.

    Men här hemma kan andra salladsbestick åka med in i kylen också. Skedar i alla skålar till tacosen tillexempel.

      Jag brukar ha fem smörknivar i diskmaskinen vid dagens slut och jag har bara mig själv att hålla reda på.
      Är man en familj med två vuxna och fyra barn som alla använder smör/margarin flera gånger om dagen får man nog ha en diskmaskin för enbart smörknivar. Eller handdiska använda smörknivar löpande.

    Jag skulle aldrig låta smörkniven ligga ovanpå paketet. Man vet aldrig hur sunkigt locket är (det har gått genom fabrik, packning, leverans, uppackning i butik, många i personalen och övriga kunder kan ha petat på locket, ibland ser man synlig smuts, kanske någon fluga suttit på paketet osv.) TÄNK er att ha kniven ovanpå det paketet och sedan veva ner kniven i det rena smöret/margarinet/matfettet/whatever. Hur fräsch är smörgåsen då? Hur fräscht är smöret efter ett antal dagar efter att en kontaminerad kniv åkt i och ur smörbyttan? Urk! Inte konstigt att en stor andel har så mycket magproblem.

    Jag har alltid smörkniven ovanpå, skulle aldrig falla mig in att diska den eller osthyveln efter varje användning. Man får ju skrapa av smör om man tagit för mycket och sen lägga ovanpå. Jag tycker inte det är ohygieniskt, men sen så tar jag ju inte heller i den med otvättade händer. Då hade jag bytt på dirren.

    Vem fan bryr sig. Ät smör istället.

      Med sked menar du?

    Värsta någonsin är mina svärföräldrar… De:
    1. Slänger locket (!!!! Omöjligt att stapla på smöret efter det ju 🙁 )
    2. Sparar papret som sitter mellan
    3. Har kniven i

    Blä för smörkniven uppe på smörpaket! Ryser varje gång jag ser en smörkniv som ligger så… känns så ohygieniskt på något sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.