Youtube, Youtube, Youtube…

Bingo Rimér:

Bingo Rimér skriver en väldigt bra och insiktsfull text om barn och sociala medier där han hyllar sin dotter Nova, samtidigt som han diskuterar kring hur man som förälder och vuxen ska förhålla sig till denna nya virtuella värld som är våra barns nya verklighet.
Ska barn ha Youtubekanaler och liknande trots att de med största sannolikhet är för små för att kunna göra en adekvat konsekvensanalys kring vilka faror som finns och var det kan innebära att visa upp sig själv och sitt liv för alla och envar att tycka och tänka kring?

Vad tycker ni?
Har ni barn som har sociala medier? Kanske till och med Youtube? Hur tänkte ni kring det?

Tack för tips, Marina!

16 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tips: Dennis Maglic´ la 23 dec 13:21 upp på sin fb (samma konto för DM retro) där deras produkt som är någon svart gegga för tänderna testas – såklart har de också hittat till grands badrum. (Du la för ett tag sen upp att både Blondinbella och Kenza hänger där)

    Han skriver ”det finns inget rätt eller fel” men det gör det ju. Finns massor av rätt och fel, och så en smal gråzon däremellan.

    Men herre gud, det är ju bara fasad. Det är hans sätt att exponera hans dotter. Han gör ju indirekt reklam för hennes nya kanal HELA tiden.

      Ja, jag reagerade lite på användandet av dotterns namn. Var tog pronomen vägen? Helt okej att slänga in ett ”hon” ibland.

    Jag kommer inte vilja att mina barn hänger för mycket på youtube, eller internet överhuvudtaget för den delen. Samhället i stort pushar redan stenhårt för det så jag tror att föräldrar gör gott i att pusha för naturen, det enkla i livet, och att likes inte definierar någonting alls.

    När även barnen får en släng av snygg-filtret…

    https://www.instagram.com/p/BdKQmrxDS8R/?taken-by=simonskold

      Fan var sorgligt. Eller är det kameran som gör så?

      Ahhh, måste vara Perrelli-filtret (flitigt använt på hennes instagram, alla blir onaturligt släta och detaljlösa…)

      Men det är bara just den bilden som ser ut så, alla andra bilder på hans barn är vanliga 🙂 så tror absolut inte han försökte få dom att se finare ut

        Nä men den osminkade 40+ frugan. Ungarna råkade bara vara med i samma bild

    Cami du borde starta en egen (Youtube?)talkshow där du intervjuar influencers och talar om aktuella saker i sociala medier ☺️

      Nej, det finns redan (Anitha Schulmans) och ju mer nära hon blir influencerna desto mindre objektiva blir inläggen.

    Håller med om att det bara känns som illa dold reklam. Jag har överlag svårt för den här trenden att göra sina närmaste till kändisar. Är man känd så vill man tydligen passa på att göra sin partner och sina barn till kändisar också.

    Familjen Wahlgren har blivit hånade och förlöjligade för att driva kändisfabrik i åratal men jag tycker nog man ser detta lite överallt. Läckberg är ett bra exempel, Calle Schulman ett annat. Sandhra kan åtminstone välja själv, till skillnad mot barnen. Allra värst tycker jag det är när man märker hur han lärt Penny säga inövade saker, för att framstå som smart och lillgammal.

    OT: När du byter plattform hoppas jag att du ser till att en ny ruta öppnas upp för länkningar. Tycker det är lite jobbigt om man i din text (eller kommentarernas) klickar på en länk och sedan måste gå tillbaka till din sida igen och hitta rätt.

      Men det är ju bara att högerklicka och välja ”öppna i ny flik” på dator eller hålla in länken på mobilen.

    Nova har en bra back-up hos sin pappa. Jag skulle inte uppmuntra mina barn att ha egen Youtube kanal, än. Mediatränad är jag icke o kan inte ge det stöd som Bingo kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.