Vem är dåren egentligen?

Calle Schulman:

Nä nä! Calle har inget samarbete med Mat.se utan han har bara fått en rabattkod som är hans namn ändå, tror ni inte? Alla andra med sina namn som rabattkoder har samarbete – som Elsa Billgren här – men iiiinte Calle!
Calle kallar läsarna för dårar men jag undrar vem det är som har otur när han tänker egentligen? I alla fall när det gäller att reklammarkera på sociala medier för där har Calle sällan många rätt.

Jag undrar om jag kommer få ett traditionsenligt argt mail från honom nu?
Vad tror ni?

KLICKA HÄR!!!

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilket väldigt passivt aggressivt sätt att göra reklam på. Jag blev inte alls sugen på att använda mathem. Däremot ska jag gå till min vanliga ”röviga” matbutik, där jag vet vad alla i personalen heter, som tar hem nästan vad man än ber dem att beställa åt en, som alltid ler och pratar en liten stund. Jag gillar det, liksom kontakt med levande röviga människor. Kan packa mina egna matkassar ändå så tack för inget Calle! 🙂

      Eller mat.se då. 🙂

        MÄÄÄH!!! =)
        Taskigt att anta…. 😉

      Helt rätt Ajlin?

      Inlägget var så dåligt att man missar det väsentliga – vad han egentligen gör reklam för.

      Håller helt med dig. Han har dålig koll på hur man marknadsför produkter trots det bolag han driver. Han är osmaklig och lite pinsam.

      Nej, jag föredrar också att själv gå i butiken, hälsa på personalen och ge dom ett ansikte på de kunder som handlar av dom. Ge dom ett leende och kunna önska dom trevlig helg eller en bra dag. Jag älskar min matbutik, den får min stad att leva.

      Hej Ajlin, det är INTE MatHem som Calle gör reklam för utan mat.se. Skillnad

        I know, I know! Det är därför jag rättade mig själv direkt i kommentaren under min första. Läste lite för snabbt och blandade ihop. My bad!

    Men Camcam. Mat.se och Mathem är två olika företag. 🙂

    Calle tror väl han är smart som skriver en baklängescopy. Men någon lust att handla hos mat.se med koden han fått sig tilldelad får man verkligen inte.
    Jag är rädd för att kunder till mat.se faktiskt byter till en konkurrent efter detta.
    Fick inte Calle förslag till hur han skulle utforma sitt reklammeddelande? Fast han tyckte väl han var smart nog att komma på något eget förstås.

    Framför allt är mat.se kund till Calles byrå och det är dom som producerar filmerna med Glenn (som också Sandra är med i).

    Hallå Camilla! Jag har intervjuat Margaux och Jacob till ett nytt pilotprojekt, OM du tycker det är intressant/kul får du hemskt gärna fråga dina läsare vilka par (gärna bloggare ;)) de vill se i serien framöver? Vore guld!

    https://www.youtube.com/watch?v=G_JJNia7480&t=643s

    Allt gött,

    HP

      Fantastiska HannaPee! Livar upp vems instagram som helst ❤️??

      Varför har denna kommentar rosa inslag som Camcams kommentarer har? Betyder detta att Camcam utger sig för att vara Hanapee? Trodde enbart att bloggägare kunde ha dessa färger för att lättare se när kommentarer besvaras. 😛

        Nä, alla som har en blogg på NG får tydligen det, men jag har aldrig kommenterat på någon annans blogg än min egen och vissate faktiskt inte det förrän nu. =)

          Haha, jag misstänkte det! Blev så förvånad bara!

      Paula och Hugo!
      Kenza och Alex!
      Och kanske Calle och Sandhra och Anitha och Joel.

    Bläddrade i en gammal mattidning. Elle Mat. En intervju med Bella om hurhon baaaara äälskar kött. Hehe. Men där ändrade hon sig. Det jag skrattade mest åt var att hon påstod att hon odlade egna kryddor på balkongen. ?

      Läste ollade egna kryddor på balkongen…

        Olla mat? Var det Anders T du tänkte på? =D

        Åh gud! Mitt morgonkaffe…! 😉

    En stor närbild på Calle himself i ett köpt inlägg för mat.se? Vad sägs om att anstränga sig liiite mer för att skapa innehåll? Snygga bilder på mat, kassar eller annat relaterat? Är så trött på dessa kändisar som kommer undan med noll engagemang och ändå blir anlitade av företag. Och han skall driva en byrå?!

      Okej, fel företag. Det var ju mathem reklamen var för. Skulle jag varit marknadschef där hade jag skämts över att jag anlitat honom.

        Blev förvirrad av kommentarer och cam cams text. Det var ju faktiskt mat.se som Calle hade samarbete med.

      Och vilken bild, ett läskigt svävande huvud.

      Hon som var så sjukt söt förut innan hon började med alla ”alterations”… :/

        Men snark. Lägg ner.

    Stackars Anna Book. Nu tvingas hon gråta ut i Expressen igen…Hon har aldrig känt sig hemma i Solna, trots närheten till de kungliga grannarna… she is ”more Of a Nacka kinda gal”. Och efter Arga Snickarens skändning av hemmet säljs det nu. Jag menar, det var väl i förra veckan han var där, eller var det i november?

      Jag förstår att Anna inte trivs i lägenheten. Hon har varit i luven på flera av grannarna och polisen har varit inblandad ett flertal gånger. Visst är det svårt att veta vem som talar sanning men jag har svårt att tro att det är flera grannar det är fel på och inte Annas familj.

      Jag tänker inte gå in på vad som sägs och görs mellan dom men det är inte helt normalt. Sen har historien med sonen lockat till sig människor som står utanför och skriker saker.
      Jag tror att grannskapet är glada om de flyttar av flera skäl.

      Det mest intressanta är ju att det inte är HENNES lägenhet!!! Bostadsrätten ägs till 5% av Roberto och resterande 95% ägs av Bokens svärfar. Är det verkligen hon som vill sälja eller är det någon annan?!

    Suck. Förakt av den vanliga människan.
    C.S. är en rykande bajskorv.

    Blev blockerad på hans Instagram efter att jag gillade en kritisk kommentar.
    Tar det som en komplimang! ???

    Men Camcam mat.se som Calle gör reklam för och mathem är två helt olika företag och dessutom konkurrenter 😉
    Du borde nog ändra i texten då man blir lite förvirrad, men lätt att blanda ihop när de är så lika namn hahah

      Fasen, jag trodde jag hade ändrat men nix. Men NU så! =)

    OT
    Men ändå apropå dårar MONA
    Tänk va bra att man kan skylla på att datorn/mailen är knäpp. Så man kan kasta mail o låtsas som att ooooj era frågor kring ordrar osv .. skriv gärna igen blaaaablaaaablaaaa ?

    Sälja huset till sommaren? Haha jaa tror hon att alla glömt det sunkiga huset tills dess ?

    Oj, och där bestämde jag mig för att inte handla av dem mer.
    Så jäkla osympatisk människa och korkat inlägg.
    Grattis till matföretaget ang val av samarbetspartner.. Lär generera typ noll köp.

      Observera att det inte var mathem.se dock, CamCam hade skrivit fel.

        Ja, för faaaaaun! Bli inte arg på mathem!!! =)

    Vad hände med hans Podcasts? Han hade ju två ett tag? Ett med gårdinger och ett där han intervjuade människor. Någon som vet?

    Förövrigt är hela Schulman klanen lite som ett guilty pleasure hehe. Så himla underhållande och märkliga människor.

    Skrev till Mat.se på Instagram och undrade hur de tänkte här egentligen? Inget trevligt inlägg, alls. Hänvisade dessutom hit till Bloggbevakning så att marknadsansvarig kanske ta reda på lite mer om den Influencer man väljer att samarbeta med. Bara för att man har många följare betyder det inte att man automatiskt får det genomslag man önskar. Ifrågasatte även den bristande reklammärkningen. Vi får se vad de svarar (återkommer).

      Ja återkom gärna med svar! 🙂

      Fick till svar:

      Meddelande 1:
      Hej! Först och främst vill jag börja med att tacka för din feedback. Självklart tar jag som ansvarig till mig kritiken och ska tänka på det i framtiden. Dock har arbetet med Calle pågått länge eftersom vi sedan 2012 arbetat med hans produktionsbolag. Jag håller med dig, han skriver inte alltid lämpliga saker men det får han stå till svars för. Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Calle och hans inlägg har alltid genererat många och bra kunder. Har kontaktat honom angående märkning om samarbete

      Meddelande 2:
      Återigen vill jag understryka att vi är tacksamma för den här typen av feedback. Tack för att du tog dig tid och hörde av dig! Önskar dig en fin kväll 🙂

      Meddelande 3:
      Fick svar angående märkningen… han laddade ju upp en annan film på sin som från början där det tydligt framgick att det var ett samarbete. Dock insåg han själv att det inte riktigt var ett lämpligt innehåll. Så i sin hast missade han att märka det nya. Han är dock kontaktad och ska ändra asap. Vill bara inflika at jag tycker att bloggbevakning är en av de vassaste analys-bloggarna av sociala medier! ??

        Oj, vilken jäkla komplimang där på slutet.
        Det är bra att de kontakta Calle för skulle det blir en DO-utredning så måste företaget yttra sig och det tar både tid och pengar för företaget.

          Ja, det var du värd! 🙂 måste bara inflika att de fortsatt har svarat mig väldigt trevligt. De bad mig även att ge mer input på Calle som varumärke, se nedan:

          Ett av mina meddelanden:
          Hej! Tack för ett informativt och vänligt svar. Jag kan förstå att ni för flera år sedan valde att samarbeta med Calle då även jag hade en helt annan bild av honom som varumärke, men detta har tyvärr ändrats den senaste tiden, till det sämre. Jag förstår att Calle själv får ta ansvar för sina uttryck, men däremot tycker jag också att man som varumärke måste ta ägandeskap för tonaliteten och den bild som ges av företaget, i alla led. Det var det jag hade synpunkter på då det lite går ut över er.

          Svar från Mat.se:
          Du har helt rätt. Jag ska absolut ta upp detta i utvärderingen av pågående kampanj. Om du har möjlighet får du gärna skicka lite mer tankar om dina tankar om Calle samt gärna exempel på vad han gjort oprofessionellt. ? STORT tack igen! Önskar dig en fortsatt fin kväll. Med vänlig hälsning, xx (har suddat ut namnet av hänsyn till skribenten) på Mat.se

          Tipsade då om att jag tycker att de bör läsa här för fler än bara min åsikt om Calle, vilket de gärna skulle göra! Så det hade varit fint om ni alla kunde delge konstruktiva kommentarer om Calle som varumärke och varför det är fel.

            Måste bara säga att jag är otroligt imponerad av att de faktiskt bryr sig och vill lyssna på konsumenternas åsikter. Upplever ofta att företag slår ifrån sig all kritik pga tjänar pengar ändå.

        Men hag såg det första inlägget och det var inte reklammatkerat överhuvudtaget??

    Sån fruktansvärt osympatisk människa. Vem orkar följa honom?

    Men Gud. Jag skrev ett inlägg som var korrekt märkt. När jag sen tog ned det för att lägga upp en ny version (jag gjorde misstaget att min son var med och ångrade det) så glömde jag helt enkelt klicka i det.
    Och ni är helt galna. Skitarga. Istället för att helt enkelt skriva en kommentar och påpeka misstaget hetsar ni så här. Kom igen nu. Var inte så jävla arga hela tiden. Hur orkar ni? Skratta mer!

      Problemet är knappast reklammärkningen utan din förmåga att uttrycka dig med ord. Har du tappat all respekt för människor runtomkring? Offensiv marknadsföring kan göras snyggare.

        Men det är ju skämtsamt! Tror du att jag tycker att 95% är dårar på riktigt? Alla förstår utom gänget här. Jag har 188 000 följare. Jag fick EN negativ kommentar som kallade mig as. Vet att Nöjesguiden tycker skitilla om mig och har gjort det sen jag slutade blogga för dem. Tycker det är sjukt tråkigt att gaphalsar gör allt för att göra sociala medier likriktade, slätstrukna, färglösa. Sjukt tråkig trend.
        Att försörja sig på att referera till meningslösheter som skriva på Instagram är…kommer man lägre? Jag menar – jag är låg! Men här lyckas man fan komma ännu lägre. (Well. Jag har ju ett riktigt jobb också.)

          Du har 188k följare men når aldrig upp till 20 000 likes på ett inlägg, det säger en del om hur relevant antalet följare är.
          Du är snabb på att radera och blockera kritiska kommentatorer.
          Klart vi inte vill lägga en negativ kommentar där om vi riskerar att bli blockerade.

          Du tycker vi är arga och ska skratta mer men du själv får härja fritt utifrån humör och åsikter?
          Du har alltid slarvat med att markera reklam så din ursäkt till mat.se är bara löjlig, du glömde ingenting.

          Ödmjuk, ärlig och trevlig.
          Det är egenskaper du inte besitter Calle.
          Alls.

          Godnatt.

          Wow – så nu är du bättre än denna blogg som bevakar vad som skrivs på den största mediaformen som finns i världen – sociala medier? Jag är snarare förvånad att det inte finns 100 liknade bloggar som analyserar vad ALL media i Sverige håller på med. Förstår att det är jobbigt att inte få härja fritt som gammelmedia gör, själv är jag glad för det lilla som Bloggbevakning kan bidra med när det gäller att sätta social medier under lupp. Hade dock önskat att det fanns en bevakningsblogg som var mer mogen och mer vass gällande samtida analys gällande sociala medier i stort, men jag är som sagt glad för det lilla. Att hacka på Bloggbevakning som fenomen är ju bara dumt, tror att du säkert hade gjort en liknade sak om du kommit på det först. Hoppas fler följer efter och får sin egen knorr på bevakningen.

          Låg, lägre, lägst.
          Om en nu ska jämföra så anser nog de flesta att lägst på listan kommer den som öppet skriver ner sina barns mamma. Den som skriver att barnens mamma ”nog dricker igen” och att ”soc får ta tag i detta nu” är nog den lägsta av de lägsta. Oavsett hur pengarna på banken rullar in. Om en ska jämföra alltså. Vilket du verkar villig att göra. Och jag med.

          Det är en vanlig härskarteknik att klistra olika epitet på människor som tycker annorlunda och kritiserar. Gör det du. Jag tycker att det du skrev är barnsligt och ser ingen humor i det alls. Jag tycker du presenterar en ganska taskig attityd i mycket du skriver. De du har samarbete väljer jag konsekvent bort för jag tycker att om man samarbetar med dig så är man inte trovärdig. För mig är det så.

          Såg på socialblade att du förlorar flera tusen följare i månaden så snart kanske det inte är så många kvar? Är någon som framstår som arg tycker jag det är du.

      Men alla som ens kritiserar dig eller kommenterar något du inte själv sympatiserar med på Instagram blir ju borttagna/blockade?

      Det är dessutom en hemskt nedvärderande ton i ditt inlägg, mot de människor som dels inte har möjlighet på grund av sin adress att få leverans, samt att vissa kanske tycker mycket om att både jobba och handla i butik. Vi måste väl öppet kunna få diskutera dig som varumärke när du gör reklam för ett företag? Ett varumärke där vår bild av dig skapas av det du förmedlar i dina sociala medier?

        I får diskutera precis vad ni vill såklart. Problemet med en sån här blogg är att mina följare vet hur jag uttrycker mig. De vet att jag ibland är skämtsam och tar inte illa vid sig. Nöjesguidens läsare följer inte mig av en anledning. För de är inte intresserade av mig, de har ingen relation, de gillar mig inte etc. Att då lyfta in mig här – då blir det ju hatiskt. Och jag är så otroligt trött på detta. Som sagt – ni gör vad ni vill. Mejla mat.se och säg precis vad som helat. Jag blir noll påverkad av det. Alltså noll.

          Okej Calle.. Så alla som inte är med dig, är emot dig? För att vi inte följer dig, så har vi ingen rätt till åsikt? Vi är alla härinne vanliga människor, i hela landet. Ödmjukhet och sympati kan ta en mycket längre än försök till diktatur i sina (offentliga) sociala medier.

          Ingen här kritiserar dig i detta inlägg som privatperson. Hur du är när du är en vän/partner/pappa. Allt det vi uppfattar av dig, är det du själv gör i dina sociala medier. Är det då vårt fel hur vi uppfattar den bild av dig som du själv förmedlar? Du flyttar verkligen över ansvaret på oss som blir illa berörda.

          Gillar inte din ”om ni tar illa upp är det er det är fel på”-mentalitet. Var det inte du som ville sprida värme och kärlek nyss?

          Ja du blir noll påverkad av allt detta men likförbannat är du här inne igen och försvarar dig. När ska du förstå att du inte är relevant för fem öre längre? En gång i tiden var du en ganska skön snubbe men du har ju spårat ur totalt. Ingen köper längre vad du säger eller gör. Du kan gulligulla och fejka ditt nya förhållande hur mycket du vill men när du slänger dina barns mamma under bussen och beter dig som ett svin så försvinner all din trovärdighet. Du skryter om 188k följare men som någon påpekade tidigare så har du aldrig mer än 20k likes. För resten av alla dessa människor är bara där för att skratta ÅT dig och den här tragiska cirkusen kring dig och din nya plattångssäljande flamma där ni skämmer ut er dagligen. Ingen bryr sig om dig Calle, så lägg ner sociala medier som du föraktar så mycket och gå tillbaks till ditt vanliga jobb. Fast det kan du inte, för du skulle dö utan uppmärksamhet. Ingen bra uppmärksamhet, det är därför du kastar skit på Anitha eftersom det är det enda sättet att fortsätta vara relevant på vilket genererar i klick.

        Och ja – jag blockar alla som skriver saker de inte skulle komma fram till mig och säga till mig i verkliga livet. Det är inget dramatiskt. Det är inte så att jag liksom är arg och uppriven. Jag blockar de som inte borde lägga energi på mig bara. Det är liksom inte en rättighet att följa någon och skriva otrevliga saker.

          Oj! Du skriver till människor härinne att sluta vara arga. På det får du en rad inlägg med konstruktiv kritik där ingen av de som kommenterar går på dig som på person. Inte alls! Ändå väljer du till svar att skriva att dessa är aggressiva, puckade och inte intelligenta. Tyckte du att det svaret var befogat?! Det där med att vara snäll som du upplyser andra att vara verkar inte vara din egen melodi direkt….

          Calle: Du får nog förstå att ingen här inklusive CamCam identifierar oss med NG.

          Jag har följt den här bloggen sedan den var oberoende på egen plattform och jag misstänker starkt att det har föga med NG att göra att bloggbevakning är stor idag. Tvärtom jublar vi alla över att vi ska flytta bort från NG.

          Så så viktig är du inte att du ska tro att du är ogillad här för att du inte bloggar här. Tvärtom är vi nog rätt nöjda över det för det har garanterat att CamCam har kunnat skruva fritt om dig utan att du ska nafsa och flåsa efter NGs chefredaktör för att sätta munkavel på oss.

          Personligen har jag alltid ogillat dig. Det sträcker sig mer än 10 år, så du kan släppa självgodheten om att ogillandet av dig beror på ditt val av plattform utan har allt att göra med vad du kräker ur dig på alla dina sociala media.

          God Natt!!??

            *SKRIVA fritt om dig….

          ”Var finns ketchup i den här röviga affären? ” är alltså något du hade sagt till en av de som jobbar i din närbutik?

      Calle, om man har valt att vara offentlig får man ta lite kritik som din bror brukar säga när han trackar folk i sin pod?. Och ett tips, jobba lite på impulskontrollen, mat.se blir nog jätteimponerade när de läser vad du skrivit här??

        Men jag står ju för allt. Och skiter helt i något kändisskap. Jag gör vad jag vill på samma sätt som du. Så trött på puckade och aggressiva människor faktiskt. Ok att inte vara intelligent. Men man får fan vara snäll ändå tycker jag.

          Varför håller du på och hetsar om att man ska följa din flickvän på Instagram om du skiter i kändisskap?

            Varför tror du att hon ens är i den relationen??

              ?

          Calle, du är pinsam. På riktig.
          Och vart är kvittona du skulle redovisa? (På ditt egna initiativ)
          Skärp dig

          Okay, du verkar förstå noll när det gäller varumärkesvård, både ditt eget varumärke och kundens. Föga genomtänkt för att inte säga lågpannat. Klok kund funderar nog ett extra varv på om du är rätt person att samarbeta med.

            Varit inne på mat.se nu och sett en av de reklamfilmer med Glenn Hysén som du och ditt gäng gjort. Classy Gbg humor på hög verkshöjd. Lägre är svårt att nå. Så, my bad, kunden och du tycks förtjäna varandra.

    Fattar inte hur ett företag som mat.se kan vilja bli förknippade med en pajas som Calle Schulman. Snacka om att dra ner varumärket…

    Är det samma företag som Pernilla Wahlgren nämner titt som tätt?

    Naaw vad gulligt att Calle på fullaste allvar inte tror att folk skulle våga säga saker till honom Irl. Hahahha , ja du Calle, fortsätt tro det. ?? själv skulle jag glatt säga att du är en jävligt osympatisk och trist människa som verkar livnära dig på att nedvärdera andra. Du borde skämmas ?

    Och nu har vi fått Calle att sluta instagramma! Ha ha ha…förstår bara inte varför han ska göra 111 inlägg innan han lägger av. Det är väl bara att sluta, eller??
    Så jäkla jobbigt för C mannen när det han gett andra under alla år drabbar honom själv…buhuuu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.