Therese Lindgren har börjat blogga

Therese Lindgren:

Youtubedrottningen Therese Lindgren har slagit sig ihop med United Influencers för att börja blogga och nu har hon publicerat sina allra första inlägg.
Jag följer det här med viss skepsis – inte för att jag inte tror att Therese kan skriva osv – utan snarare över vem det är som är tänkt ska läsa det här?
Det känns som att Youtube, Snapchat och till viss även Instagram är där Therese följare hänger och att de är lite yngre än exempelvis de som läser den här bloggen.
Vad kommer Therese kunna presentera på sin blogg som inte redan finns på alla hennes andra forum? Det känns som att det mest kommer vara en omflytt av information.
Istället för att publicera någonting på Instagram så dyker det i stället upp på hennes blogg för jag tror knappast att hon kommer publicera ÄNNU mer material än hon gjort tidigare, det kommer bara omdisponeras.
I sitt senaste inlägg skriver hon nämligen om hur dåligt hon mådde under slutet av förra året och att anledningen var att hon tagit på sig alldeles för mycket saker att göra:

Jag förstår att vissa av er uppfattar det här som någon typ av humble brag, men det är verkligen inte min avsikt. Tvärtom är jag ju en jävla idiot som inte anställt någon som kan redigera mina videos, ta mina säljmöten, hjälpa mig filma/fota, skriva min bok och agera presskontakt.//Therese

Om jag inte är helt fel ute och cyklar så har vi nog till och med en kandidat till den tjänsten.
Influencers of Swedens Linda Hörnfeldt, eller La Linda som hon kallar sig – ni vet hon stod bakom den fantastiska galan i höstas – är nämligen inne och coachar och skriver kommentarer på alla Therese inlägg och verkar mer än gärna vilja hoppa på framgångståg som är Therese Lindgren.
Tuut tuut!

Nu har både Therese Lindgren och Jonna startat bloggar och ingen av dem verkar ha fått så många kommentarer på dem.
Tror ni att det är svårare att få följarna att följa med från Youtube till blogg än tvärtom?

Många bloggare har ju även blivit stora på Youtube men det är kanske för att videos kan bäddas in på bloggen – du behöver liksom inte byta plattform men för Youtubers är det betydligt svårare?

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Therese har på senaste tiden börjat kännas mer och mer fake. Som Blondinbella….

      Jag läste någonstans att hon inte alls mådde bra. Hon kanske har lagt på sig en fasad, som du tycker verkar falsk, för att orka med allt? Tycker inte alls Therese och Bella kan jämföras.

        Ja, precis! Känns mer som en fasad än som skådespeleri (?) a la Blondinbella. Jag har själv en tung ryggsäck med psykisk ohälsa (bland annat mycket ångest och depression), den fejkade fasaden och allt ”överspelande” känner jag mer än väl igen från de perioderna som jag mått väldigt dåligt. Utanpå mår jag aldrig så bra som när jag inuti mår riktigt, riktigt dåligt.

    Asså måste bara säga att Therese är så JÄVLA vacker <3 *emoji med hjärtögon*

      ??

    Jag tycker att det blir för mycket. Jag började inte lyssna på hennes podcast och kommer inte följa bloggen, men hennes videos på youtube ser jag gärna på 🙂

    Fast Therese har själv sagt att uppfattningen om hennes typiska följare är fel, det är mest yngre (10-12 åringar) som kommenterar, men hennes typiska följare är en kvinna i 25 års åldern.

      Detta stämmer nog! Dessutom tror jag nog inte hennes blogginlägg tilltalar den yngre följarskaran. Thereses inlägg känns väldigt välskrivna och genomtänkta, det verkar inte vara så mycket yta och ”lätt” information. Inlägg som nog kan vara svåra för unga att uppskatta.

      Nyhetens behag lockar säkerligen även den yngre skaran, men efter tid så tror jag det mattas av.

      Dessutom är det nog inte så konstigt att inläggen har få kommentarer. Hon länkade sin blogg i ett instagraminlägg som lades upp alldeles nyss, är nog få som hunnit klicka in sig på den. Låt det gå ett dygn eller två, och låt Therese ha tid att promota sin blogg så ska ni nog se att kommentarerna ramlar in.

      Många youtubers påpekar att deras tittare är 20-25 typ baserat på den statistik som går att utläsa. Men…dom har inte med i sin beräkning att 10åringar skaffar konton med fejkade, äldre åldrar för att kunna ha youtubekonton. Majoriteten av Therese följe är definitivt tonåringar/yngre!

        Åldersreglerna på Youtube gör definitivt att den verkliga åldern på följarna blir missvisande dvs för hög.
        Många minderåriga verkar tycka att Therese Lindgrens kanal på Youtube är något slags Bollibompa. Men med tanke på all reklam hon gör behöver hon snarare köplystna vuxna än barn som vill följa en mysig lektant.

    OT men egoina har skrivit ett bra inlägg om NC!

    Har inte bloggar en äldre målgrupp då? Jag som är 35 följer inte nån youtuber men massa bloggar.

      Jag är 29 och läser inga bloggar alls längre(förutom Bloggbevakning)
      Förut läste jag massor men tycker inte alls de är bra längre. Trivs bättre med instagramdär man får en snabb överblick och youtube där man lär känna folk och får se dem er ”på riktigt” än på bloggar.

        Det är oftast bara små bloggsr som är intressanta att läsa… När folk lixom bara har det för att skriva av sig, dela sitt ”vanliga” liv… Men så fort de blir stora och börjar leva på att just bara blogga, blir det lätt tomt och menlöst…. Och fullt med reklam

    Någon som har koll på vad som händer med Lady Dahmer blogg? Hon har uppdaterat två gånger, men ingen verkar intresserad nog av att kommentera, vilket är ganska ovanligt. Många har iofs gillat, men som sagt ingen har sagt ett ord…

      Tror du inte hon har strängt av kommentarerna?

      Jag har kommenterat men hon har inte publicerat något. ?

    Jag tror absolut bloggen tilltalar de äldre och översta inlägget hon skrivit om hur hon behandlas av affärsmän och affärskvinnor är välskrivet och bra. Sånt kommer inte alltid fram i hennes videos då hon är så mån om att förklara allt 10 gånger om för att ingen ska missuppfatta. Om nåt kan få strykas är det podden. YT och bloggen är toppen.

    Jag håller med sig camcam – Vad ska bloggen ge som inte yt, insta, snap ger? Det känns bara som kaka på kaka.

    Men ser att många tror att det kommer bli ”djupare” ämnen i bloggen, det kanske stämmer. Men JAG skulle hellre se henne satsa sitt krut på yt.

    Det här är den enda blogg jag läser, annars följer jag bara folk på Youtube och känner mig inte alls lockad av att gå tillbaka till att läsa bloggar. Tror att detta blir ett tillfälligt projekt för henne. Kanske har UI övertalat henne och/eller hon tycker att det känns roligt att göra något nytt men majoriteten kommer fortfarande föredra att följa henne på YT och är det där hon har räckvidd så är det också där hon tjänar pengar.

    Mogi och hennes pojkvän har skaffat en bmw i8 för 1,5 miljoner.

      Hej Mogi ??

      Fordonet ägs av BMW Northern Europe AB från SOLLENTUNA

        En lånad demobil eller leasing?
        Är det leasing finns uppgift om brukare + ägare i bilregistret.

    Fast läs hennes senaste inlägg om vad kvinnor vs män talar med henne om och hur statistiken ser ur gällande utbildning osv osv. Ett bra och viktigt inlägg.

    Jag tror hon kan komplettera hennes andra kanaler perfekt med en blogg där hon emellanåt kan gå in på större och mer komplexa ämnen. Precis som hon gör på youtube men här kan hon enklare ta upp saker från hennes vardag. Precis som i hennes senaste inlägg.

    Hon har ju fått jättemycket kommentarer?
    Tycker bloggen ser proffsig ut! Väldigt kul att hon skriver ett inlägg om Reinfeldts bok samt skiftningen i betygsresultat osv mellan kvinnor och män. Härligt med en bloggare som kan skriva lite intelligenta, analyserande och viktiga inlägg emellanåt! =) Dock är ju jag överlag trött på allmän konsumtions-och-utseendehets så får se om jag kommer ha överseende med det, men annars verkar den spännande!

      När jag skrev mitt inlägg var det 3 kommentarer på varje inlägg.. =)

      Tyckte också den var bra. Kommer läsa. Som lärare blir jag också glad att någon som jag vet barnen följer har ett bra språk.

    Tror ni Blondinbella tar med Hampus till Elle-galan?

      Känner verkligen att jag struntar i Blondinbella. Hon känns så irrelevant.

        Irrelevant kanske inte riktigt stämmer med tanke på att hon har en av Sveriges största bloggar. 🙂

          Fast det sjunker markant.

      Ja han får följa med om han lovar att inte raljera på Twitter över galan och fälla sarkastiska kommentarer vilket verkar vara hans jargong ?

    Kanske sist på bollen, men: nu har även egoina skrivit om natural cycles.

      Det har hon gjort länge, men det är okej att vara sist på bollen!

        De sista skola en dag bli de första 🙂

    Tycker inte det brukar vara så värst mycket kommentarer i bloggar…. Iaf inte dem jag kollat in. Följer dock ingen av de ”stora”. Sen brukar väl många har att kommentarerna granskas innan dom publiceras och det gör ju att mycket skräp försvinner….
    Om man tar Jonna tex… Och jämför med Youtubekanalens kommentarer inte innehåller många riktiga kommentarer…

    Jag känner precis tvärtom, men verkar vara ensam om det! Varför skulle jag slösa en kvart på att se någons video, när jag kan läsa texten på 2-3 minuter? Så jag är glad att hom börjat blogga, kommer definitvt följa!

      Jag håller med dig! Är nyfiken på Therese men orkar typ aldrig kolla på youtubevideos. Så tycker det är jättetrevligt att hon skapat en blogg! 🙂

    Alltså hon är så otroligt falsk och pengakåt. Hon spelar att hon är så strikt vegan och använder exempelvis baaaara smink av märken som inte testar på djur.
    Men i sin video där hon rensar sin garderob berättar hon om hur Madlady skickat henne skinnskor men dessa har hon inga problem att använda kläder ifrån samt göra samarbeten med för det får hon ju pengar ifrån.
    Alltid tyckt att pengar styr den här kvinnan men detta med Madlady och skinnskorna var bara över gränsen.

      Drar man in en miljon i månaden så måste förmodligen samvetet vara ganska rymligt.

      Fast hon säger ju i videon att madlady skickade skinnskor som hon nu ska rensa bort för att hon vill inte vända dom eller göra reklam för dom.

        Just precis! Är ju svårt för henne att styra över vad någon annan skickar till henne. Jag är själv inte vegan, men äter däremot lakto-ovo vegetarisk kost (mjölk och äggprodukter + veg). Trots att jag informerar andra om min kosthållning vi bortbjudning etc. så tror många att vegetarisk kost innebär att man även äter fisk – vilket jag inte gör. Therese har säkert informerat Madlady om att hon är vegan (dvs äter vegetariskt + undviker kläder, smink etc med ”djurinnehåll”), men hon kan ju fortfarande inte styra över om de faktiskt skickar ett par skinnskor till henne. Ansvaret ligger ju hos Madlady.

          Nej, men hon behöver väl inte nämna på Youtube att hon fått något hon inte vill ha? Det kastar ett dåligt ljus över hennes sponsor Madlady (fast själv får Therese naturligtvis guldstjärna för att hon säger att hon absolut inte vill promota skinnskor).

      Veganer som bråkar sinsemellan om vem som är en bra vegan. Feminister som gör likaså. Känns som att det inte hjälper direkt.

    Asså förlåt med hon känns bara så pengakåt och falsk. Kallar sig vegan men köper ändå djurtestat för att sedan säga ”oj det var ett misstag” Lite anvsar får man ha och kolla upp.

    Dessutom, kolla detta https://youtu.be/kBisIIkTrLM

    Känns så hemsk hur hon tar av och på leendet. Fattar väl att det sker omtagningar då och då, men detta tar ju priset. Kan inte kolla på hennes vloggar efter detta klippet…

      Jag kanske är naiv, men jag trodde iallafall dom såkallade ”vloggarna” var äkta och inte med inövat manus.

        Man kanske inte vill ha ett stapplande intro? Sånt stjäl videotid

      Vet du vad, hon är bara människa, hon gör misstag precis som resten av oss gör. Jag köper bara cruelty free smink osv och har flera gånger råkat köpt icke cruelty free för att jag antagit att det var ok. Drag me to the fucking cross då!!

    Uppriktig fråga, vad har gjort henne känd och vad kablar hon ut som gör henne så intressant?

      Therese är mest känd för att hon gett Madlady ett ansikte.

      Jag gillar hennes härliga personlighet 🙂

      Sminkvideos. Youtube. Skön personlighet.

      Hon slog igenom ordentligt när hennes pojkvän gjorde slut med henne. Hon var också bland de första att prata om psykisk ohälsa och tror hon var bland de största och första skönhetskanalerna som pratade och vegetarianism och päls.

        Tillägg: Hon släppte då en video när han gjorde slut:

        https://youtu.be/IJXnLxf8NT0

    Alltså tråkigare finns ej??

    Hon ser verkligen ut som om Kissie och Jonna fått ett kärleksbarn.

    Hon är verkligen jättefin på bilden. Men nånstans inom mig har jag lite svårt för Therese, även om jag fortfarande kollar på hennes videos. Men det är så himla mycket spons… Alla instagram storys innehåller enbart spons!

    Ett litet tillägg. Lyssnade på Ida Warg och Viktor Frisks podd där Viktor säger att han är så trött på att ALLA youtubers och bloggare blir sponsrade av madlady, Nakd och tappat namnet på den 3:e.. Ida säger att hon inte tänkt på det alls.. Klart hon har hon är ju också sponsrad av samma företag…

    Kan det vara att hon pga hon mått dåligt i höstas/jul vill hitta ett medium som inte kräver lika mycket av henne just nu? Att fronta videos flera ggr i veckan när man har det tufft kanske inte funkar. Om det från början var en fristad när hon började med youtubevideos så är det nu oxå ett jobb. Kanske kan blogg kännas mer fritt. Du kan skriva flera utkast till blogginlägg och disponera ut när du vill, och behöver inte lägga massa tid på att redigera.

    Ofta kan man ju själv se på sina ögon när man inte mår och vill kanske inte under en period vara så publik. Tycker verkar smart att skriva blogginlägg då ibland. Tex en lärare som går igenom en tuff tid/sjukskrivning kanske inte klarar jobba med elevkontakt/massa lektioner, kanske behövs en period med annat arbete som mer internt skolprojektarbete eller nått.

    Sen kan det vara att hon analyserat marknaden och målgrupper och ser att detta passar henne. Gillar henne, tycker hon gör ett bra jobb och förstår branschenoch följare. Skulle vara intressant att höra hur hon tänkt och planerat.

    Det kan alltså vara både privata anledningar att starta blogg och stategiska för hennes varumärke och jobb.

    Blev faktiskt förvånad när Therese ville starta en blogg då jag känner att det ”nya” är youtube nu, bloggar tror jag kommer dö ut mer och mer (förhoppningsvis aldrig bloggbevakning såklart, vad hade jag då gjort med mitt liv?)
    De flesta bloggar som är stora idag har varit det under en längre tid och även fast hon har en fördel i att vara känd från youtube sen innan så tror jag fortfarande det kan bli svårt att få en fast följarskara. Och som du säger så är det helt klart lättare att gå från blogg till youtube än tvärtom, började följa anty på youtube genom att jag läste hennes blogg från början. Tror inte riktigt alla gör kopplingen att gå in på Therese blogg när de ser hennes videos. Men vem vet, beror kanske på hur mycket hon tjatar om bloggen lol. Hoppas inte jag låter som årets pessimist :))) älskar bloggar själv, men inte lika mycket som kanske för 5-7 år sedan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.