Odd säljer sin och Bellas bröllopspresent på Facebook

Blondinbella/Odd:
 

Jag undrar om Odd får lite goda råd och coachning av Marcus Birros exfru Jonna, för precis som henne så säljer Odd nu hans och Bellas bröllopspresent på nätet.
(Alex Schulman blev den lyckliga innehavaren av deras bröllopsporträtt så kanske att han även vill ha en Jetsonfåtölj i sin samling?)

Hur som helst så älskar vi den. Den blev roligt bra i vardagsrummet. Fåtöljen är en bröllopspresent från Odds föräldrar. Den ska vi använda och slita med glädje!//Bella

Som ny kostar fåtöljen hela 33 990 kr så att Odd endast vill ha 25 000kr för sin måste betyda att han antingen behöver pengar snabbt, han vill göra sig av med allt som påminner honom om hans äktenskap med Bella – ja, minus barnen då – eller så är det som han skriver – att han har platsbrist.
Men hur kan han ha det? Han som ska köpa hus och allt?
Kanske finns det yttepyttesmå hus på Lidingö?

Jag tror ni min inställning till en fåtölj för 34  000kr så jag är egentligen fel person att fråga så jag frågar er.
34 000 kr för en fåtölj?
Vansinne eller helt rimligt?

Tack för tips, Anna!

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag lägger gärna en STOR peng på inredning. Skulle däremot aldrig betala i en bil, djur eller konserter. Alla prioriterar vi olika:)

      Fast nog är det värt att lägga pengar på en bra bil.

        Det är kanske inte värt för alla?

          Såklart inte alla lägger sina pengar på en bil. Men jag tänkte ur säkerhetssynpunkt. Alla här fattar väll att vi som kommenterar tycker olika ibland.

            Eller så kanske man inte lägger pengar alls på den om man inte har någon 🙂

              Nej, då återstår bara att stjäla en bil.

            Man betlat för väldigt mycket annat än just säkerheten när man köper en ny bil. En bil som kostar 10 % av priset på en ny bil kan forfarande ha 90 % av säkerheten.

            I synnerhet om man inte känner att man behöver massa ansvarade system typ för att komma ihåg att hålla avståndet om de framför.

            (Bilförsäljare kommer inte hålla med om detta, nej)

              Äsch glöm kommentaren, inte ens tillräckligt intressant att diskutera för att jag ska orka korrekturläsa mig eget inlägg, uppenbarligen.

        Jag är hellre utan bil. Har inga barn och bor centralt i en storstad. Skulle aldrig lägga en krona på att ha bil. Som sagt, det är bara en fråga om prioriteringar. Jag priproterar inredning och har inget emot att köpa en fåtölj för 30k eller mer om det är något jag verkligen gillar. Men med det sagt så dömer jag så klart inte den som prioriterar annorlunda:)

        Bra bilar finns i många prisklasser.

          Nja det gäller med bilar som det mesta du får vad du betalar för. Kvalitet är viktigt och innebär att du har ditt dyra köp länge. Och det är värt det.

            Inte sant.
            Dyraste bilen jag ägt var fabriksny BMW 318. Avbetalning, service, däck, bränsle osv hamnade på 8000-9000/mån.

            Billigaste bilen, Volvo V70 från 02 som rullat 33000mil och jag betalade 4000kr för och som agerar stallbil. Rostfri och nybesiktad. Den har hittills körts 1500mil utan att ha kostat mer än bensinen och halvförsäkring (1500-2000kr/mån)

              Här i Finland kostar en bättre begagnad bil minst 20000 euro. Hutlöst!

                Bullshit.

                  Då kikar du nog hos dyra bilhandlare, jag köpte en Passat från 06 som var i finfint skick för 6000€, hade aldrig problem med den

                    Bättre begagnad bil innebär ca 3 år gammal. Inte från 2006 alltså.

                    Så ser ser prisbilden ut i Finland:

                    https://www.nettiauto.com/volvo/s60?yfrom=2015&yto=2015

            Dyra nya bilar är det sämsta du kan lägga dina pengar på, tappar värde varje år. Bästa är att hitta en prisvärd begagnad bil, ifall man vill vara ekonomisk dvs. Men har man ett intresse för bilar är det kanske mer värt att köpa en ny dyr modell 🙂 det är ju olika för alla

            Man får inte alltid vad man betalar för (tyvärr, hade ju varit trevligt!), bilar och barnvagnar är två exempel på grejer där man betalar massor för lyxig känsla och fancy design, och olika funktioner som helt ärligt inte är särskilt grundläggande för användandet även om de är bra att ha.

            En ledtråd är att jämföra begagnatpriset med nypriset. Prylar som faller 40 % i värde av att man packar upp dem innebär gissningsvis att man betalar rätt mycket för ny-känslan.

            Men vad som helst kan ju vara värt att betala för, om man själv blir glad av det. Stolar som bilar.

            Knappast, jag köpte min bil för 20.000 för 5 år sen 🙂 inga fel på den. Aldrig haft problem. Skulle aldrig få för mig att köpa en bil för 150-200k det är ju bara ett transportmedel som ska ta mig till o från ställen. Sparar pengar till ett hus istället, där värdet inte sjunker så fort jag gått in i hallen 😉 men alla gör som dom vill.

        Man får nog tag i en riktigt bra och säker bil för samma summa som den där stolen (t.ex. Volvo S60), men en bil är en riktigt värdelös investering ur ekonomisk synvinkel – den tappar värde för varje meter den rullar, plus att det kostar en hel del att underhålla den.

      Fast man får mer nytta av ett djur och jag lägger hellre 30k på konserter (vilket skulle bli typ 100 stycken) och upplevelser än en skitful stol

        Vad man har mer nytta av är ju högst subjektivt och upp till var och en att avgöra:)

      Jag lägger gärna en stor peng på mina 7 katter men inte på inredning, dock älskar jag inredning men god smak behöver inte kosta mycket! 35 tiden för en ful stol?! ? Löjligt.

    Är inte 25 000 väldigt mycket om den som ny kostade 34 000?

      Dessutom 4 år gammal…

        Dessutom från en barnfamilj med katter…

      Aaa: Jo min erfarenhet är att om du ska sälja begagnat så ska du kolla nypris och sedan ta ca en tredjedel av den summan. För om du ligger på mer än 50% så kan köparen för en lite slant till få en helt ny och varför då köpa begagnat?

      Nu gäller detta så klart inte alla möbler och väskor etc, vissa saker håller ett bättre andrahandsvärde, men en fåtölj från en barnfamiljer inte ett sådant exempel enligt mig.

        Spelar ju ingen som helst roll att den kommer från en barnfamilj, det är ju skicket som spelar roll. Designklassiker brukar dessutom betingade ett högre andrahandsvärde än 30% av nypriset.

          Jo det gör det och det var ju det jag sade.
          Hur mycket av en klassiker denna är kan nog diskuteras.

            Hur snygg och habegärlig den är kan också diskuteras.

            Men say whaaat? Det är väl klart att det är en klassiker. Formgivaren är prisad, internationellt erkänd och stolen har stått sig fint i typ 50 år. Det är ju nästintill en nationalklenod!

            Skulle dock inte betala nypris för den, trots att den är både snygg och skön ?

              För tio till femton år sedan hade du inte ens kunnat skänka bort den. ?

              Jag förutspår samma sak tio år i framtiden. ”Ingen”
              kommer vilja ha den.

              Så nej, klassisk är den inte.

                Stämmer dock inte

              Denna stolen är utan tvekan en klassiker, och har varit i många år, så andrahandsvärdet på en sådan här stol är stort!
              Tar man hand om den så kan säkert värdet även öka om några år!
              Mina föräldrar har en del sådana här ”designer möbler” som de köpt och förvaltat eller vad man ska säga, och de har ju inte direkt sjunkit i värde genom åren.
              Allt beror ju såklart på skicket.
              Men att säga att en sådan här möbel kommer tappa allt sitt värde om något år stämmer inte 🙂

      För högt andrahandsvärde, tycker iallfall jag. Men stolen är väl inte såld ännu.

    Tycker många på blocket tar för mycket för tex soffor. Flera år gammla och 5000 nej tack.

    Jag förstår inte helt syftet med det här inlägget. Är Odd ens en offentlig person? Vad ska vi diskutera? Jag kan väl försöka:

    Jag förstår att han vill sälja den fula stolen, som troligtvis väcker minnen han inte vill minnas, och de 25k kan troligtvis användas till bättre saker till honom och barnen, som han verkar prioritera fullt ut.

      Vad vet vi om Odds prioriteringar egentligen? Han är ju ingen offentlig person ?

        Nej, det är just därför han verkar vara en man som prioriterar sina barn. Det tror jag förvisso alla hade verkat som, om Bella vore mamma till deras barn.

          Sant, och jag håller med dig om syftet ?
          Det känns lite sorgligt att Odd inte ens kan sälja en stol utan att det ska skrivas om. Han borde få lämnas ifred nu.

            Jag har sett denna annons då vi är med i samma säljgrupp och hoppas så att inte detta skulle uppmärksammas på denna blogg. Sorgligt att han så tydligt visar att han inte vill vara offentlig, men ändå kan han inte komma undan med att kunna sälja en stol utan att det ska nagelfaras. Jag skulle bli oerhört folkskygg för mindre. Dålig stil att ha denna ickenyhet med en icke social mediaperson som ett eget inlägg.

            Håller helt med er båda! Jag tycker så oerhört synd, han har till och med stängt av alla andra sociala medier och sagt att han inte längre vill vara en offentlig person eller kopplas med sin ex-fru.

      Odd kanske inte är en offentligt person, men stolen är väl det i viss mån, den var ju väldigt omtalad i Blondinens blogg när det begav sig. ?

    Endast 25000 kr? Det är väl om något en ganska liten procentuell rabatt för en begagnad stol. Du kan säkert hitta en motsvarande rabatt online. Men ditt argument leder ju till en ”komisk” slutsats i att han skulle vara desperat, så you got me.

    Trodde att du inte skulle skriva mer om Odd iom att han inte är en offentlig person och helst vill bli lämnad ifred? ??

    Jag tycker inte att man behöver skriva fler inlägg om Odd i denna bloggen. Låt honom sköta sitt liv i fred nu.

      Håller med. Låt Odd vara ifred nu.

    ”Lyxloppis Stockholm”
    Vet inte varför, men jag garvade sönder… Kanske för att jag tycker överklass är så fascinerande och något jag aldrig kommer förstå mig på.

      Men det har väl inget med överklass att göra, bara att det är där man lägger in lite dyrare grejer. Odd är ju inte direkt överklass.

      ”Överklassen” har sitt lyxloppis på Bukowskis.

      Överklass och loppis är två ord som inte går ihop. Så nej.

      Finns inget överklass med gruppen på det sättet – det är en grupp för märkesvaror helt enkelt där varor köpta på IKEA, Åhlens osv inte platsar. Finns en liknande grupp med bara märkeskläder. Skönt att slippa scrolla förbi hundra annonser med lego, begagnade tält och använda barnstrumpor när man kanske bara är ute efter märkensprylar i både heminredning och kläder. Ofta så är gruppens medlemmar också beredda att betala mer än en vanlig, lokal köp och-säljgrupp. Helt odramatiskt.

    Kom igen. 14,000 må va rimligt. Get a grip.

    Sinnessjukt att betala över 30 tusen för EN fåtölj. Minns att Bella skröt som fan över det där åbäket…

      Det är snarare sinnessjukt att betala 3000 för en.
      Om man räknar in design, yrkesskicklighet, schyssta arbetsvillkor och sociala avgifter är 33 tusen ett fullt rimligt pris för en möbel.

      Jag skulle vilja ha Fritz Hansens fåtölj ”Ägget” med fotpall, nypris 136 845 kr i färgen cognac. Dock skulle jag vilja ha den som bättre begagnad då jag tycker om patinerad läder bättre än ny läder. Då får man pröjsa ca 70 000-100 000 kr bara för fåtöljen. Om jag hade råd, skulle jag köpa den (lever på CSN så…). Tycker väldigt mycket om fåtöljens design och skulle vilja ha den även om den kom från Ikea och kostade 1000 kr.

        Och jag skulle älska en Åskbolle-fåtölj. Älskar att ljudet från omvärlden liksom försvinner när man sitter i en sånn. (Trodde tidigare att det var den som var Ägget, pga vit och äggformad, haha.)

          Älskar åskbolle-fåtöljen! Synd att den är så dyr bara 😐

    Om jag skulle försöka sälja den stolen så hade jag då satsat på bättre bilder…

      Håller med, ser ut som något skräp som bara blivit utslängd!!

    Tycker inte om när man pratar om att saker är dyra.

    Så svårt att svara på vad som är dyrt.

    Har som standardsvar när någon frågar mig om något jag köpt var dyrt.

    ”Det va värt det för mig”

    Skulle känns mig så jävla dryg om någon frågar, jag svarar nej och sen visar det sig att det för den personen är jättemycket pengar.

    Så ja stolen kanske upplevs som dyr, men tycker man att det är värt det så är det inte dyrt.

      Eller hur. Det är skillnad på ”dyrt” och ”kostar mycket pengar”.

    Helt jäkla verklighetsfrånvänt att köpa en fåtölj för det priset ??

      Fast nä. Det är ju en designklassiker. Den håller i flera generationer och sådana möbler går ofta i arv. Tycker inte 30.000 är så mycket alls för en kvalitetsfåtölj som är så tidlös.

      Vi köpte en kottenlampa när vi gifte oss. Den var dyr. Men ändå så värd det, den kommer vi alltid ha och vårt barn kommer ärva den.

          Nä vi har den stora i borstat stål. 80.000 betalade vi ungefär har jag för mig.

            Gaahhhh, vilken GRYM lampa!!! Fick sjukt vill-ha-begär

            Den är så fin ❤️

        Linnea fast för det behöver inte ditt barn gilla samma som du .

          Självklart behöver min dotter inte gilla tidlös design. Då kan hon antingen sälja lampan och få åtminstone 50.000kr, eller spara lampan och låta den gå i arv till sina barn. Jag kommer inte tvinga henne att ha den upphängd i vardagsrummet, men vill hon behålla den så kommer den kunna gå i arv i familjen i många generationer framöver.

      Du lägger förmodligen samma pengar på något annat. Något som en annan tycker är onödigt.

      Varför skulle det vara ”verklighetsfrånvänt” ifall man faktiskt har råd med den? För dig och din ekonomi vore det kanske det, för en del andra inte. Och som några andra påpekar så är den ju tidlös och något man kan ha i flera år framöver.

        Ja, jag har hört det förr. ”Den är tidlös”, ”det håller i flera generationer” osv. Det handlar inte om att jag inte har råd, vi sparar 15-17 000 var månad så hade jag velat hade jag också kunnat köpa designermöbler, chanelväskor och liknande istället. Bara det att jag tycker det är så onödigt och verklighetsfrånvänt helt enkelt så jag gör det inte. Jag vill inte ha sådana saker som en prioritet i mitt liv. Men självfallet är det upp till var och en och alla prioriterar vi olika. 80 000 hade jag lagt på en jorden runt resa, medan andra kanske hellre lägger det på en lampa. Det är rimligt för dem. Jag blir bara lite illamående vid tanken för i mina ögon är det helt orimligt. ?

          Ja vi alla är olika. I mina ögon är det helt orimligt med en resa för 80000kr. En dyr märksväska osv kan man sälja vidare eller ha i flera år utan att den blir omodern, som tex LV.

            Du väljer alltså hellre en väska att hänga på din arm, framför en jorden runt resa där du får upptäcka världen och sedan har minnen, erfarenheter och kontaktnät för resten av ditt liv, för att väskan aldrig blir omodern? Totalt verklighetsfrånvänt i mina ögon.

          Varför betala mindre för flera produkter som ger mer utsläpp och förmodligen produceras under sämre villkor för att sedan hosta upp 80 lax på något som sprayar jorden med gift?

          Hellre en bra stabil pryl som en får spara till (hur gjorde folk förr? Jo, sparade till EN klänning länge och sedan sparade lika länge igen -> bättre kvalitet, större respekt för produkterna och mycket mindre konsumtion)

            … än flera prylar som en lätt införskaffar och inte håller samma kvalitet och därför inte får samma respekt och underhåll.

          Saker från femtio och sextiotal är inte heller tidlösa utan är just nu moderna. ??

    Folk köper tv för 10 000 och Smartphone för 6 000. Sen köper man ny efter 3-5 år. En fåtölj för 30 lök har man väl som regel hela livet. Förstår inte varför det skulle vara ett sämre köp. (Och då har jag inte ens nämnt bilar där 30 000 typ fäljar och en snyggare klädsel.)

      Eller fälgar som man också kan stava det…

      Iofs sliter jag på min telefon varje vaken timme, men hur många timmar sitter man i en fåtölj? Har 2 fåtöljer men ligger ändå i soffan :p

      Men håller med, designermöbler har ju bra andrahandsvärde (till skillnad från telefoner) och hamnar inte på tippen utan forsätter att göra nytta i nya hem hur länge som helst.

    Oss har redan flyttat in, veckan innan jul. Litet hus- ja.

      Ser ut som radhus! och Gillis födelsedagspresent har fått flyttat hem till Odd. Kanske lika bra, det är ju där kidsen hänger mest!

        Han har en på varje ställe??

      Samma kvm som i br lägenheten han hade ser jag…

    Men är det inte lite synd att sälja något man fått av föräldrarna i bröllopspresent?

      Kanske inte om man gått igenom en skilsmässa? Kanske inte jättetrevligt för ens nya framtids kärlek heller att ha bröllopspresenten från sitt förra äktenskap i vardagsrummet. Det kan ju vara en jobbig påminnelse för båda.

      Varför?

    JUST NU! Anna Stolledano kör live och försöker sälja sin underkläder som blivit för stora ??

      Snälla, säg att de är oanvända! Annars måste hon ju ha tappat det fullständigt!

        Klart ”oanvända och föör små på henne nu”
        Kom och kööööp ? trosor i högsta kvalité och så ? kanske kan få 2 för 1 ?

    Jäkligt snygg fåtölj, DOCK anser iaf jag att det är ett allt för högt pris som Odd satt. Den har ju ett par år på nacken och har säkerligen blivit åtminstone måttligt använd under denna tid. Runt halva priset hade varit mer rimligt. Sen förbättrar inte de slarvigt tagna bilderna direkt. Säljer man så dyra saker kanske man ska lägga lite extra tid och energi på bilderna till annonsen.

    Allt utöver 8000 kr för fåtöljen är kändisbonus för Odd.
    Men han tror väl att det ska bli som när Bella annonserade ut deras fläckiga soffa till inköpspris efter ett par år. Folk köade för att få träffa henne och komma över den berömda soffan!

      Vilken soffa menar du? Länk? 🙂

        Det är fem år sedan men ändå:
        http://www.isabellalowengrip.se/2013/01/g-83/

          Var är fläckarna?

            Under och bakom kuddarna ?

    Det är ju en klassiker, ett fantastiskt hantverk. Självklart är den värd 25.000.
    Mina svärföräldrar har två som jag planerar ärva?.
    Däremot skulle jag aldrig nånsin äga en bil. Sånt slös med pengar och miljö. Vi har alla olika prioriteringar som tur är.

    Vad är det Bella gör reklam för? 🙂

    Som ni vet är jag stolt ambassadör för . Jag får ofta frågor som rör kreditkort

      Hon har tjatat en del om
      SAS EuroBonus American Express
      Classic Credit Card
      på senare tid.

        Jo jag vet men hon glömde skriva ut det

    Självklart är det rimligt.

    Jetson är en klassiker. Har själv en här hemma om än annan klädsel, just den på bilden är inte en favorit. Även Jetson kommer i olika prislägen, vår köptes för drygt 20000 på rea och jag ser fram emot att sitta på kvällarna i många decennier framåt. Slår man ut kostnaden över tid blir det inte så fasligt mycket dessutom är andrahandsvärdet högt.
    Vi har alla olika prioriteringar och lägger våra pengar på olika saker. Personligen har jag hittat en fåtölj som jag inte kommer att behöva byta ut under min livstid.

    Vansinnigt för en sån ful fåtölj, tycker jag ?

    Ja uppenbarligen har vi alla olika prioriteringar. Jag tycker personligen mycket om inredning och lägger gärna en hel del pengar på det, MEN aldrig att jag skulle köpa en s.k. ”klassiker”. Åtminstone inte för att det är en klassiker i sig.

    I mitt tycker är det så fantasilöst och tråkigt med hem som är inredda med statusprylar och i regel har ägarna en kollektiv förkärlek för dessa (alltid svindyra) klassiker. Upplever även att de som är mest välbeställda också, i många fall, är de med tråkigast heminredning. Ängslig borde det stå på tapeten i sådana hem!

      Fast ofta är ju klassiker just klassiker av en anledning:)

        Ja för att folk tycker och känner även kollektivt! Om än omedvetet…oftast..

        Måste tillägga att ofta ingår också, av någon anledning, en raskatt- eller hund i dessa hem klassiskt inredda hem.

      Haha, håller med. Och sen gör man ngn grej av att man lever så himla miljövänligt och tidlöst, när myranstolarna byts ut mot till den senaste tidlösa trenden, nu Thonet-stolar för minst 3000 kr st. Och så förfasar man sig över simpelt folk som köper kopior och tänker kanske inte på att de faktiskt kanske bara köper dessa kopior en gång i livet istället för flera ”tidlösa” designklassiker varje gång Elle interiör byter trendfokus 😉

    Det finns både radhus, lägenheter och villor på Lidingö. Små och större, slott och kojor. ?

    Han kan ju verkligen inte ha plats för den om den till och med fotas utomhus ?

    Var det inte precis de var gifta och var experter på allt inom art vara i ett förhållande? Det gick ju bra.

    Ett ofattbart överpris, för en begagnad möbel. Så fort den kommit hem från möbelaffären, är de begagnad.
    Jag hade, om jag absolut velat ha en Jetson… hade jag aldrig betalt mer än max halva priset.
    Hälsningar från en vars hem till största delen består av second hand…*1

    *1. Nytillverkat och antikt.

    Kostar betydligt mer än 34 000 ny, den på bilden har väv i ryggen. Den Odd säljer är helt klädd i skinn… Går inte hitta pris i butik, specialbeställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.