UnderbaraClara svarar på kritiken

UnderbaraClara:

Underbara Clara har inte bara kritiserats för att lyfta fram och ”glorifiera” användandet av spanx och korsetter utan även för sitt bitska sätt att svara på kritiska kommentarer om ämnet.
Många reagerade på att Clara svor och var allmänt otrevlig i sitt kommentarsfält och nu svarar Clara på den kritiken genom att publicera ett nytt inlägg om saken, där hon till och med försöker kasta Blondinbella under bussen. (Just den kritiken kan jag dock hålla med om eftersom jag tycker likadant om saken)

Och för mig har det också känts märkligt att INTE berätta. Gå ner femton kilo i vikt och sedan hävda ”Nej jag har inte gjort någonting för att bli så här” som Blondinbella gör. Eller hymla och låtsas som att jag aaaldrig skulle stoppa något annat under kläderna än det Gud gav mig. Och dessutom är det sådan dubbelmoral – för om folk blir arg på en midjeformare för att den ändrar kroppens form borde de ju i rimlighetens namn bli vansinniga på att jag bär BH som i allra högsta grad ändrar bröstens form.

Jag hatar det här hyckleriet men framförallt hatar jag känslan av att inte få uttrycka min mening. Känslan av att behöva vara falsk för att inte väcka anstöt bland läsarna – och känslan av att vara kringskuren i vad jag skriver om. Det här är MIN BLOGG! Mitt forum för att uttrycka mig!//Clara

Ja, det är i högsta grad Claras forum att uttrycka sig i och skriva precis om vad hon vill, men hon har också gjort sitt forum till en plats där hennes läsare kan uttrycka sina åsikter. Om hon inte hade velat det så hade hon väl inte haft ett kommentarsfält?
Det är lite så det fungerar… Att läsarna kan skriva både ris och ros. Det blir svårt att ha ett kommentarsfält om läsarna bara får kommentera positivt och att Clara – som varit i branschen så här länge – börjar jiddra om att ”DET ÄR MIN BLOGG” och verkar helt oförstående till kritiken förvånar mig. Där har hon lite att lära faktiskt av den hon kastar under bussen här ovan – Blondinbella – för hon släpper igenom de flesta kommentarer oavsett om de är positiva eller negativa.

Vill man endast ha idel ja-sägare och hyllningar på allt man publicerar så finns det nog bara en enda lösning och det är att stänga kommentarsfältet, ta bort kommentatorsfunktionen på Instagram, på med skygglapparna och hörselkåporna och göm dig inuti ett kuddfort av modell större.
Eller så får man bara lära sig leva med att folk inte alltid kommer hålla med en och att det också är okej.

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inget nytt att Clara har jättebebissyndrom och känner sig kränkt så fort någon skriver en kommentar som inte passar???

      Som 99% av alla andra bloggare med andra ord..?

        Ja haha exakt!

      Jättebebissyndrom, exakt, exakt! Och så o-er-hört förnumstig med noll humor.

    ..apropå Bella; såg insta-posten för nya produkterna. Musiken är väl Gina’s låt Love men det låter mer som ”blablablabla”?? passande ihop med Bellas produkter

      Blablabla? Det är engelska 😉 en ganska bra låt enligt mig iallafall ?

        Jag skrev ”låter som” ….??? jag vet att det är engelska ??

          Jo jag såg vad du skrev 😉 förstår dock inte hur man kan höra det som ”blablabla” , har hört låten flera gånger och aldrig uppfattat något blabla ??

    Bella frågar ”how can I get used to pics of me everywhere? Och filmar magasin och en tavla med sig själv på vägren.

    Börjar blir löjligt med alla ”provokations” försök – WE GET IT!

      Väggen* ?

      Jätteskoj annars med en tavla av sig själv i vägrenen.

        Ett valår får många den önskan uppfylld. ?

      Frågan om hon ens gör det för att provocera. Jag tror faktiskt inte det. Vilket kanske är mer skrämmande…

        Jag tror inte att alla blir så värst provocerade heller som vissa verkar bli av precis allt 😉

          Därav jag skrev försök – de flesta blir inte så provocerade som hon tycks tro och har genomskådat henne för länge sen. 🙂

    Kan inte du skriva om att Hannah och Amanda ska starta ny podd? Jätte spännande ju!

      Skojar du kanske? Vad är spännande med det annars?

      Noll procent spännande

    OT. Camcam kan du inte snoka lite varför Dasha och Forni har åkt till samma ställe i Mexico? Samarbete? Ingen av dem nämner något iaf.

      Jag har för mig att Forni skrev ett inlägg bara för några dagar sedan (eller om det var i frågor till Forni?) där hon nämnde att den resan hon och D var på nu inte är spons utan att de betalt den själva. Eftersom hon och Dasha är kompisar privat kanske de helt enkelt fick för sig att semestra ihop. Dasha skrev väl att hon och Douglas bokat all inclusive första veckan bara för att kunna slappna av, det lät inte som spons på sättet hon skrev det.

      Varför är det intressant ?

      Men hmm.. De är inte ens samma hotell? De möttes upp EN dag.

        Nej alltså jag menade Tulum som resmål inte själva hotellet. Tänker snarare att spons kommer från en resebyrå eller flygbolag.

        Och så bra vänner är de väl inte? Någonting hände väl mellan dem för några år sedan i samma veva som Forni blev ihop med D, Dasha var ju kompis med honom. Om det inte är spons är det väl lite skumt att Dasha bokade resan just dit när Forni redan hade bokat?

          Varför då? Det är väl inte alls konstigt att synka semester med kompisar?

    Jag läste detta i morse och tyckte att det var ett ganska uselt försvarsinlägg. Jag blev förvånad av alla kommentarer som hyllar det som ”bra rutet!”.

    Dessutom så tror jag inte att hon förstod kritiken hon fick? Jag har inte läst kommentarerna på hennes inlägg angående underkladerna utan har läst kommentarer här på BB.
    Här verkar det iaf som att kritiken mest handlade om att hon skrev att korsetten hade hon bara när hon ville vara ”extra fin” eller ”ha getingmidja”. Inte att hon inte fick bära vilka kläder hon ville.

    Däremot så tycker jag att du har fel angående Blondinbella! Jag vet inte om det har ändrats de senaste 3-4 månaderna sen jag slutade läsa hennes blogg, men hon släpper ju i princip bara igenom kommentarer som hyllar henne!

      Om du kollar Isabellas blogg så är det väldigt blandat, både ros och kritik

        Ok, då tar jag tillbaka det. Det måste ha ändrats sen dess!
        Innan så tog hon ju bort kommentarer så fort man ställde en fråga, hur kritisk eller okritisk den än var, det räckte att dte var ifrågasättande.

        Fast samtidigt verkar det vara rätt många kommentarer som inte släpps igenom. Det var en av anledningarna till att jag slutade läsa BB:s blogg + att jag inte vill ge henne klick. En kan ju tycka vad som helst om spretiga kommentarsfält (som t ex denna), men så länge det inte förekommer personangrepp och hatkommentarer så tycker jag att kommentarerna är en nästan lika viktig del av bloggen som inläggen. Ett kommentarfält som på Underbaraclaras svarinlägg eller där BB:s fanclub härjar fritt är ju dödstrist. ”Heja, du är bäst! You go girl! Du är en sån inspiration! Väl rutet!” Det är supertrevligt med positivt feedback och klart man ska ge det om man håller med, men då får man gärna utveckla det på något sätt som är intressant. Tycker jag. Som nog också har skrivit ”Väl rutet” någon gång. Och denna gång tycker jag inte att det var särskilt väl rutet av UC. Hon skriver ju relativt ofta inlägg som hon vet att alla inte håller med om, men det kanske är så att detta är ett ämne som är mer personligt och att all kritik (jag såg inga osakliga kommentarer på korsettinlägget?) tas personligt? Svårt som läsare att veta vilka åsikter som är ok att ha och när det är ok att ha en avvikande åsikt. Men om alla bloggare bara vill ha hyllningar så tror jag definitivt de får se sig om efter nya jobb snart, för då har de slutat beröra folk öht.

        Jag har endast kommenterat några få gånger på Bellas blogg, ingen av mina kritiska kommentarer har släppts igenom. Då har det ändå varit relativt snälla kommentarer med fokus på investeringar, (är varken mamma-polis eller känner något behov av att klanka ner på Bellas privatliv). Moderatorn släpper nog mest igenom sådant som får igång läsarna mot varandra och ger klick…

          eller så har kommenatrerna visst släppts igenom utan att du sett det, kan ju ta några timmar ibland på vissa bloggar. Fjantigt o fegt med moderator och granskning, sånt går fetbort, föredrar bloggar med öppna kommentarsfält, det känns mer äkta och ärligt.

            Min erfarenhet är att väldigt få kommentarer som kritiserar hennes affärsstrategier släpps igenom.

      Ja, det är jättekonstigt och dåligt av henne. Det mesta var ju inte ens kritik, utan reflektioner kring retoriken och den underliggande betydelsen i hennes inlägg. Det var väl ca ingen som sa att hon ’inte får ha på sig vad hon vill’ eller tror att de själva måste ha korsett för nu har Clara det (som hon vill vända det till).
      Men, har sett innan att hennes analysförmåga inte är på topp, ofta sparkar hon väldigt hårt bredvid mål…

        Håller verkligen med om detta. Claras totala brist på feministisk analys förvånar mig. Alltså det är okej att hon inte har förmågan att tänka längre än det hon skriver i sitt ”försvarsinlägg” – men då kanske hon ska droppa den självpåtagna feministiska glorian. Alltså vi får alla göra precis vad tusan vi vill med våra kroppar – operera, sminka, eller skapa ”getingmidjor” – men att hävda att det har med feminism att göra är så totalt insiktslöst.

        Håller också med Camcam om hennes reaktion på kritiken. Varför tycker hon att det är konstigt? Och ja, det är hennes blogg – ett offentligt forum där hon som ”influencer” tjänar pengar på sina läsare.

          Fast alla kanske inte har samma feministiska analys? Det finns ju inget facit på vad som är rätt eller fel i detta fall.

            Sant, det har du rätt i. Men är ändå förvånad över hur insiktslöst hon uttrycker jag. Tycker ”S” här nedan säger det väl:

            ”Då hade hon ju kunnat förbereda sig, checka sina formuleringar, tänka ett varv till i frågan – kanske till och med skapa ett problematiserande och diskuterande inlägg med inbjudan till input från sina läsare/kommentatorer. Det hade kunnat bli så intressant (för många som läser UC har ju uppenbarligen analysförmåga).”

        Ja, som hon sa så förväntade hon sig kritik, men då tycker man kanske att hon hade kunnat svara lugnare och sakligare?
        Nu känns det som att hon satte sig i försvar och bara attackerade. (kollade kommentarerna en snabbis)

          Precis, reagerade också på detta. Då hade hon ju kunnat förbereda sig, checka sina formuleringar, tänka ett varv till i frågan – kanske till och med skapa ett problematiserande och diskuterande inlägg med inbjudan till input från sina läsare/kommentatorer. Det hade kunnat bli så intressant (för många som läser UC har ju uppenbarligen analysförmåga). Det här gör det ju bara ännu barnsligare och ganska töntigt, som om hon tryckt ’publicera’ bara för att få sitta och vänta på att rapa ur sig sina ’TRAMS!’ och ’JÄVLIGT less på’

    Jag tyckte Lady Dahmer skrev bra på sin blogg om hur hon funkar i bråksituationer, Clara borde hitta någon liknande strategi tycker jag. Uppenbarligen har hon problem med kritik men då får hon väl jobba på det? Hon kan väl inte längst inne tycka att hon bemöter kritik på ett vettigt sätt?
    Det är väl klart att en uttalat feministisk bloggare får kritik när hon förespårkar korsett! Det är ju ingen som säger att hon inte får ha många olika delar, vara ytlig och ändå feminist men då får hon väl se det, att hon är komplex och lyfta det?

      Jag tycker inte att hon ska ta råd från Lady Dahmer om hur man bemöter kritik.

        Du har tydligen inte läst LD:s svarsinlägg som Camilla länkade till tidigare.

        ???

    Kritiken som Clara fick var befogad eftersom det ÄR problematiskt det hon skriver kring korsetter och att forma kroppen. Men hon reagerar som väntat – med bitska, snäsiga och otrevliga kommentarer (hon verkar vara oförmögen att svara kritik sakligt och med god ton). Obehagligt tycker jag. Hon har även tidigare avfärdat kritik som ”trams” osv. Inte särskilt trevligt eller professionellt.

    Tycker faktiskt att blondinbella har rätt i att inte diskutera viktminskning och bantning. Som offentlig person och förebild skall man inte spä på den hetsen. Kolla med kroppsaktivisterna på instagram, de håller nog med att man gör vad man vill med sin kropp men inte behöver dela bantningstips, invägningar och före och efterbilder osv. Speciellt med ett så stort antal följare/läsare.

      Fast det är inte det det handlar om, den handlar om att hon ljugit om -hur- hon gick ner. Först drog hon en vals om att det var pga adhd-medicinen. Sen erkände hon ju att det var pga hennes ”plantbaserade” kost.

        Men det fattar väl tom en idiot att man går ner i vikt om man bara äter mest bara grönt och inte längre vräker i sig onyttigheter. ?

    Med tanke på att INGEN hade reagerat på det sättet hennes läsare gör om hon skrivit om sminkning vilka produkter hon använder för att känna sig extra fin, så är det skitnödiga reaktioner. Om man tycker det är kropp och utseendehets får se till att reagera när folk skriver om make up produkter också.

      Eller så kan det vara för att smink inte ger användaren andnöd (om inte allergisk då).

        Handlar inge om andnöd eller ej. Handlar om kropps och utseendehets. När jag säger att hag sminkar mig för att jag könnner mig finare och piggare då är det ok. Säge ekar att jag använder en getingmidja för att känna mig fin så hetsar jag folk istället. Inte rimligt.

      Håller med D (och Clara). Bh har många funktioner, nödvändigt t.ex vid stor byst som räddar ryggen. Men, b-kupa med inlägg och push up. Tycker det är självklart att man använder det men vad är skillnaden med en korsett?

        Om du säger om din bh att ’särskilt skön är den ju inte’ + att den ger dig felaktig andning så kanske ditt användande av densamma hade ifrågasatts av de du beklagade dig för.

        Det är inte fel med korsett. Felet är att skriva att hon känner sig finare med korsett.

          Det är ju inget fel med det. Hon känner sig finare i korsett, varför skulle hon avstå från att skriva det? Hon uppmanar ingen att följa efter eller känna likadant.

            Vad har influenserna för arbetsuppgift?
            Inspirera, motivera och påverka..

              För det med sig att man måste bli inspirerad och påverkad av varje inlägg? I så fall ska man nog inte få vara ensam framför en skärm…

              Du menar att 100 % av alla inlägg en ”influencer” skriver ska vara inspirerande? Det var det konstigaste jag hört på länge.

              Dessutom är tillmälet ”influencer” något som pådyvlas personerna i fråga och inte något de från början sätter på sig själva.

                Nja är väl något en del sätter på sig själva, vissa vill gärna kalla sig det.

          Varför är det fel? Känner hon sig finare med korsett så får hon väl göra det?. Förstår inte varför andra ska bli upprörda över det ?

          Inte konstigare än att man känner sig finare i en klänning och klackar ex än i ett par mysbyxor och flippflopp! Herregud.

        Korsett är ett förtryckarredskap. Dem håller oss små. Hur ska vi kunna ta över världen om vi inte ens kan andas? Inte ens kan röra på oss? Av alla framsteg kvinnorna gjorde under 1900-talet är det största att vi tog oss ur korsetterna. Och 100 år senare tar vi självvalt på oss dem igen?!!

    Isabelle Strömberg ska tydligen vara helt nykter i en månad. Bra initiativ tycker jag. Kanske något *vissa* andra bloggare också borde prova?

      Att känna ett behov att ta en vit månad är ett tecken på alkoholism. Just sayin’. Folk som inte har osund alkoholkonsumtion behöver inte gör det. Jag tycker inte att det låter särskilt bra, eller särskilt svårt för den delen. Händer ofta att jag inte dricker på några veckor utan att jag ens tänker på det.

    OT: Isabelle Strömberg ska tydligen vara helt nykter i en månad. Bra initiativ tycker jag. Kanske något *vissa* andra bloggare också borde prova?

      Haha oj min första kommentar kom visst fram såg jag nu.

      Vilka är ”vissa” i dina ögon?

      Wow vilken bedrift att vara nykter i en månad…svårt mycket svårt öh.. eller not so much. Har man svårt för att vara nykter i en månad så har man definitivt problem och är i riskzonen.

        Oj vilka bittra haggor ni verkar vara. Jag tycker det är grymt av henne! ?

      Men ja initiativet är ju bra.

    Tycker det var rätt av henne att säga ifrån, alltså vissa skrev att hon var osäker och inte trygg i sig själv bara för att hon skriver om något shapingplagg. Hade också blivit förbannad om någon random människa slängde ur sig sådana bedömningar om mig. Eller att hon borde ”problematisera” användandet av shapingplagg. De verkar ju vara så duktiga på det själva. Vad ska hon skriva? Be om ursäkt för att hon ibland använder sig av knep för att få smalare midja?

    OT men tycker Biancas och Alices senaste poddavsnitt var rätt intressant. De talar om vad de tjänar pengar på (går sjuuuukt bra för Bianca just nu!) och om falskheten på bloggträffar/event. Man får ju ge dem cred för deras ärlighet menar jag.

    Sandra Beijer raderar ju de flesta kritiska kommentarerna och hävdar att det är hennes safe space.
    Håller inte riktigt med dig om detta camcam, kommentarsfältet blir det bloggaren tillåter det att vara.

      Jag tycker att 90% av kommentarerna hos SB är skrivna av wannabe SB:are.
      De skriver så likt SB så jag skämms. Sekundärskämms kanske det heter

        ”Skäms” kan man också skriva.

          Sorry
          (Skäms ?)

      Jag tycker att det är upp till var och en vilka kommentarer man vill ha kvar. Uppenbarligen har ju bloggaren läst kommentaren om hon väljer att radera den och det är väl huvudsaken? Varför är det så viktigt att kommentaren ska sparas liksom

        Javisst. Någons blogg är ju inte ett öppet forum med fria spelregler utan just någons blogg. Jag väljer vad jag vill ha på mina plattformar och andra väljer vad de vill ha på sina. Vill man bara ha hejarop så är det upp till den personen. De det inte passar kan hitta ett annat forum eller starta en egen blogg för det som inte får plats på någon annans.

    Diskuterar man viktnedgång som redan smal och berättar hur man aktivt gått tillväga får man skit. Och Isabella som väljer att inte skriva om det får skit oavsett ?

    Någon som vet hur det går för GabbJoss?

      De ligger tydligen inne på sjukhus med dottern. Någon mer information tror jag ingen annan väljer att gå ut med

      Jag gissar att de myser på hemma för fullt. De hade tid för ultraljud den 16e men om det inte är väldigt allvarligt åker man hem efter det.

        Gissar? de är inlagda på sjukhus

    Självklart ska väl ”folk” få ha en avvikande mening och uttrycka detta. Men när det blir direkta påhopp och elakheter så räknas det inte längre som enbart att ha en ”avvikande” mening. Skillnad på att tycka och att trolla.

    Sånt trams! Varför får hon inte tycka getingmidja är snyggt?! Vissa tycker om tjocka andra smala andra brunetter ect… Detta fjanteri har gått förlångt!

      Nja, återigen borde nog UC tänka på sitt varumärke. Det är magstarkt (pun intended) att tramsa med shaping och korsetter när a)hon säger sig vara feminist b)hon är skitsmal. Inte trovärdigt. Plus, hennes klänningar marknadsförs med idel spetor trots att de finnsupp till xxxl. Dumt.
      Nä, korsetter shaping smink ett evigt petande med sitt eget utseende är inte feminism öht. All den tiden kan läggas på att göra vettiga saker som utvilda sig, göra karriär, tänka, läsa, tänka igen

        Jag vet inte om de spelar någon roll len eftersom du ändå tar upp det…nä Clara är inte ”skitsmal”.’Hon är absolut inte smällfet heller, men har rejäla kurvor och lite hull (många har spekulerar i om hon är gravid igen just p g a viltuppgången). Kolla flera bilder och rätt nya. Gärna bilder som någon annan valt ut. När hon var som smalast var hon igång med träning och poserade ståendes på tå i träningstajts…

          Men då har ni fel på synen alt lider av bodydismorf åt andra

          https://www.elle.se/ellegalan-roda-mattan-bilder-2018/

            ? Clara är ju inte ens med på ellegalan så jah förstår inte vad du lenar. Skrev aldrog att Clara är tjock, men hon pr absolut inte ”skitsmal” som skrevs, så låt bli att ge mig diagnoser…

    ”Försvarsinlägget” är bara för mycket och gör det hela än dummare. Av vad jag läst har ingen skrivit att hon inte får ha vilka underkläder hon vill däremot om skönhetsideal, vilka värderingar man vill föra vidare till unga tjejer, vill man vara fin får man lida pin- tänket och hon fullständigt rasar. Känns fullständigt absurt och att hon gör hennes ställning i frågan till feminism, ….handen mot pannan alltså.

    Hon tycks svinga åt alla håll just nu och har uteslutande hejarop på sin blogg (modererat förstås, förstår ju allt och alla), och det hela är bara pinsamt att läsa.

    Varför dra upp Bella ? hon har väl inget att göra med hennes korsetter el uttalande, lågt

      Det pr ibte första gpngen Clara skriver negativt om Bella. Tror hon pr avundsjuk på Bella som har större blogg, sticker ut hakan samt har den figur som Clara klämmer ner sig i åtstramande köäder i ett försök att uppnå. Det är lätt stt skriva självsäkert i en blogg men självförtroendet i verkligheten kan vara kasst och då kan det bli avundsjuka och behov av att trycka ner, peka på andras fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.