Same, same but still different

UnderbaraClara/Sandra Beijer:

När UnderbaraClara skrev ett inlägg om underkläder så fick jag en dålig känsla som var lite halvsvår att sätta fingret på och nu är jag där igen, fast tvärt om.
Sandra Beijer skriver nämligen ett inlägg om bh’ar och trots att de modifierar kroppen, lyfter, puffar upp och fram så får jag inte alls samma negativa känsla som jag fick av Claras inlägg och jag undrar nästan varför.
En bh kan användas för att förändra hur man ser ut, precis som spanx och korsetter. Är min brist på negativ association orsakat av att de flesta kvinnor jag känner bär en bh varje dag och att det då är normaliserat jämfört med hur Clara skrev att hon använder en korsett när hon vill vara extra fin och ha getingmidja?
Kanske…
Själv har jag bara ett enda krav på en bh och det är att den ska passa och helt inte kosta mer än handpenningen på en mindre lägenhet.
Min byst är av den storleken att jag inte kan vara särskilt kräsen med hur de ser ut, jag är bara tacksam om de sitter där de ska och känns sköna.
De två bh’rna jag just nu använder är en svart och en vit i samma modell från Gekås i Ullared. Jag tror de kostade 49 kr styck och jag ångrar att jag inte köpte 10 stycken till eftersom de är underbara.

Men nog pratat om mina bröst och tillbaka till Sandras blogginlägg.
Kanske är det att hon skriver mer praktiska tips än fokuserar på utseendet av själva brösten och kroppen? Hon ger mer praktiska tips på vilka bh’ar hon använder under olika typer av kläder utan att fokusera på själva utseendet av kroppen. Hon skriver inte ”jag använder den här typen av bh för att brösten ska framstå som större med världens sexigaste klyfta” utan är mer hjälpsam med hur man ska tänka kring färger, modeller till olika kläder mm…
Jag inser också efter att ha läst hennes inlägg att jag är lite av en tvättmaskinsligist som varken tvättar mina bh’ar på handtvätt. Inte heller använder jag en särskild tvättpåse till dem.
Herregud, jag är vuxen men har fortfarande SÅ mycket att lära mig.

Håller ni med mig om teorin kring Claras och Sandras båda inlägg?
Eller besitter ni någon annan teori som kanske är ännu bättre än min?
Och VAR handlar ni helst underkläder? Och vad är viktigast? Utseende eller bekvämlighet?
Och vems underklädeslåda känner ni igen er i mest?
Min – med lite basic-underkläder där fokuset ligger på bekvämlighet eller GabJossans – som skulle kunna göra vilken Victoria’s Secretaffär som helst grön av avund?

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    På FB finns det en grupp som heter gekås-jag handlar åt dig. Där kanske du kan få hjälp att få hem fler bh:ar 🙂

    JAAAA!
    Så mycket för Clara att lära sig här:
    tex skriva ‘så nära din egen hudfärg som möjligt’ istället för Claras medvetet provocerande ‘hudfärgat’, som hon uppenbart tyckte var jättekul att klämma till alla som problematiserade över.

      Så sant!

      Men måste ju ändå vara något galet fel med henne när hon är så aggro och beter som en förvuxen bebis ”jag får visst säga så för jag utgår bara från miiiiig, mig, mig, mig”.
      Hennes fåniga leende på bilder går verkligen inte ihop med den ursinniga rödflammande högljudda bebisen i texterna.

      Men snälla. Det är inte fel att kalla sin egen hudfärg för hudfärgat, man är inte på något sätt raistisk eller elak för det. Klart man utgår från sig själv när man säger ”hudfärgat”

        Nej,
        just Sandras specificering av ‘så nära din egen hudfärg som möjligt’ i stället för det generella ’hudfärgat’ är hela skillnaden och så mycket smartare.
        + i Claras kommentarsfält blev det sedan så uppenbart att hon fiskat efter denna kritik bara för att få trycka till folk à la ’nu är det faktiskt DU som är rasistisk’ genom att skriva som hon gjorde.
        Jag räknar med att du har en hudfärg som ligger ganska nära detta ’hudfärgade’ plåstret:
        http://static-cdn.sr.se/sida/images/1646/3560139_2048_1152.jpg?preset=h432
        och därför kan tillåta dig att tycka att ordet är oproblematiskt.
        Lästips:
        https://www.etc.se/inrikes/de-som-ar-i-majoritet-tanker-inte-pa-hudfarg

          Men herregud, jag brukar också säga hudfärgat, men det betyder inte att jag inte har koll på att det finns andra hudfärger. Jag tror knappast de som bor i länder där befolkningen är mörkhyade kallar våran hudfärg för hudfärg, de kallar väl sin egna hudfärg för hudfärgad. Klart man får säga hudfärgad utan att klä in det i PK-Bomull

            ”de som bor i länder där befolkningen är mörkhyade”

            ok.

        Det är skillnad på att kalla min ljusbeiga ton för hudfärgad och att utgå från att hudfärgat är just min ljusbeiga ton.

      Får man seriöst inte säga hudfärgat längre?
      Först klickade jag på inlägget och trodde hon hade på sig typ en beige bh och sa att det här är hudfärgat.

      Men det står alltså bara hudfärgat…va? Förlåt, kan någon annan formulera sig bättre för jag blir fan snart tokig.

        Jo, man ’får’ säga hudfärgat, om man gör det så smart och inkluderande som Sandra – INTE om man utgår ifrån en vithetsnorm.
        Det är alltså så enkelt som att säga ’så nära din egen hudfärg som möjligt’ – eller du kan ju bildgoogla ’hudfärgat’ och se hur många träffar du får som inte är ljusbeigea, eller hur många som på ett neutralt sätt framställer andra hudfärger som ’hudfärgat’.

          Clara är inte känd för att vara inkluderande. Hon skrev ju bland annat rätt osmakligt om de sexiga svarta männen som sopade gatorna i USA. De rörde på höfterna på ett visst sätt har jag för mig och visslade efter henne.

          Sedan är hon dessutom aktiv församlingsmedlem i en kyrka med högst tveksamma åsikter kring homosexuella.

            Oj, hade lyckats förtränga det – Clara har också tagit bort sitt exotifierande och fetischerande av ’afroamerikanska’ män:
            http://underbaraclaras.se/2017/09/06/new-york-tankar/

          Haha nej man får säga hudfärgat, man behöver inte säga det på något extra snällt sätt bara för att visa att man vet att det finns massor av olika hudfärger.

          Men..är det då bara vithetsnorm när en vit människa säger hudfärgad?

          Så jag, som en icke-vit människa skulle kunna säga hudfärgad utan att det är icke-inkluderande?

          Uppskattar ditt svar förresten, jag var lite spetsig i min kommentar ser jag nu.

            Det problematiska ligger i att säga hudfärgad och mena ”beige”. Säger du det som icke-vit bidrar det också till vithetsnormen – men att t ex kalla mörkbrun för hudfärgad är inte i dagsläget problematiskt pga upprätthåller ingen norm.

            Tänker att Clara använde ”hudfärgat” på två olika sätt i sitt inlägg, varav ett var problematiskt.

            1. Hon länkar till en bh som har ”runda släta hudfärgade kupor”, och använder alltså ordet för att beskriva en specifik färg (beige). Visst kan en hävda att hon anspelar på sin egen hudfärg, men eftersom kopplingen hudfärgat-beige är så stark känns det rätt onödigt att bidra ytterligare till den kopplingen.

            2. Hon ger rådet att ha hudfärgade plagg under ljusa kläder. Här vore det ju i stället absurt att skriva ”beige”, eftersom rådet då inte skulle funka för alla. För mig är inte den användningen problematisk.

        Haha alltså människor.

        ”Herregud, nu får jag inte säga hudfärgat längre. Var ska detta sluta??? STACKARS MIG”.

        Ett förslag är att fundera på vari det riktiga problemet ligger. Att just du måste tänka till en extra gång innan du använder ordet ”hudfärgat” (hur ofta gör man det ens?), eller att en del människor kan känna sig exkluderade av det. Om du landar i att det är mest synd om dig, ja men kör vidare med ditt hudfärgat då.

    Håller helt med! Känns som att det var Sandras inlägg som Clara hade velat skriva men eftersom hon tycker om att ”skapa debatt” så valde hon att fokusera på utseende snarare än funktion. Hade hon pratat tvättråd, hur viktigt det är att hitta modeller som passar en själv etc så kanske hon hade fått ett annat gensvar. Och det tror jag hon vet.

    En intressant sak är att både Sandra och Clara skriver att deras inlägg legat länge bland deras opublicerade inlägg så visste förstår båda att underkläder är laddat. Föredrar dock Sandras approach eftersom den så tydligt utgår från Sandra själv. Medan Clara tar upp mer sådant som utgår från samhällets föreställning om vad som är fint.

    En annan sak som slår mig är hur olika Sandra och Clara resonerar både kring underkläder och NC. De har visserligen lite olika målgrupp men ändå. Intressant att båda har berört två så laddade ämnen inom så kort tid och tänkt så olika.

    Claras ”hudfärgat” var det första jag tänkte på när jag läste Sandras inlägg, och jag visste att Sandra inte skulle få den kritik Clara fick. Sandra är bättre på att formulera sig helt enkelt, och själva andemeningen i hennes inlägg skiljer sig markant från Claras som bara gav olustkänslor.
    Heja Sandra!

      Ja, heja Sandra!!

    Sandra är helt enkelt en bättre skribent tror jag! Hon är kanske också medveten om att målgruppen är lite yngre och anpassar tilltalet efter det?
    När det gäller underkläder tycker jag personligen att det är det tråkigaste som finns att köpa (ok inte lika tråkigt som en tvättmaskin eller så) så går endast på komfort och har alltid gjort. Mina pojkvänner har aldrig anmärkt på mina osexiga underkläder, möjligtvis någon enstaka kille men han blev ändå inte långvarig 😉

      Sandra är helt enkelt smartare. Jag är äldre än både SB och UC, läser regelbundet Sandra men får ca alltid klåda av Claras tankevurpor (när hon försöker vara ’smart’) och bisarra aggressivitet mot kommentatorer.

        Vilken genialisk slutasats att ”Sandra är helt enkelt smartare”!
        Hur kom du fram till det, och sedan när mäter man intelligens i vilket ord man använder för nånting som är ”beige”?

          Men läser du deras respektive texter (eller deras bloggar överlag) så är det inte särskilt svårt att se: Sandra är smart, Clara enbart tror att hon är det.

    Både och såklart! Älskar hur rätt BH kan lyfta ett plagg, och jag tar ofta med mig 3 olika BH:ar när jag ska ut och shoppa kläder. Jag har allt ifrån släta mjuka till stela hyllor i spets och en urfin rosa Glossie som blir som att vara naken fast med lite lyft.

      Berätta mer om den där glossie. Var köper du den??

        Glossie är en BH som tillverkas av Gossard, har haft flera olika, jag köpte min senaste på Gossards engelska hemsida, där finns det ofta reafynd, men Zalando säljer också Glossies i olika färger. Så tunn att bröstvårtorna syns 😉

          Tack. Ska ägna 10-fikat till att leta upp en i min storlek då?

            Lycka till!

    Fast om jag säger min personliga tanke varför folk blir mer upprörda över en korsett är för att den kan missbilda skelett, flytta om organ och har tagit livet av många bärare genom tiderna. Hur ofta har man hört om någon som tuppat av på grund av för tajt BH?

      Barnslig tanke. Ingen dör av att bära korsett idag.

        Var tredje minut i Sverige dör någon av korsettbärande…!

        Var skrev jag att någon dör idag? Men plagget i sig kommer med en blodig historia och då är det väl klart att folk har olika känslor inför plaggen?

          Håller helt med dig och förstår precis vad du menar. Korsetter var ju i princip ett måste för ”fina” kvinnor. Vilket medförde precis det du skrivit med olika typer av skador. BH är för de allra flesta något som gör livet lite enklare, man kan springa utan att få ont exempelvis. Sen är det ju ingen som tvingar på någon en BH heller, medan korsetter var ett tvång. Dagens korsetter gör väl inte detta, men jag förstår kopplingen. Korsetter fyller heller ingen vidare funktion, om man nu inte har något problem som man behöver rätta till. Springa utan BH för mig är ren tortyr, även fast jag inte ens har någon vidare stor byst.

    Jag kände samma sak! Tror dels det bidrar att Sandra vågar vara mycket mer sårbar i sitt inlägg; hon lyfter den komplicerade relationen hon och ca alla andra kvinnor har till sin kropp, och hon gör klart att inlägget enbart handlar om vad hon föredrar. Clara, å andra sidan, kallade sitt inlägg ”Vikten av att ha bra under” vilket för mig genast kändes normbyggande: här ska någon tala om för mig dels hur viktigt det är att ha rätt underkläder och dels vilka de underkläderna är. Jämfört med Sandras mer neutrala ”Stora inlägget om bh:ar”. Tror i grunden det handlar om de två bloggarnas olika röster? Med Sandra kan det kännas som att ”ok, vi är båda kvinnor som försöker hitta sätt att gilla oss själva i en sugig patriarkal värld, här är hennes strategier just för tillfället”, medan Clara tenderar att låta mer säker & mindre sökande i sina åsikter. Att hon också kämpar med t ex patriarkala kroppsideal plockar hon inte fram förrän hon får kritik.

      Det tål även att funderas på varför det ogillas att Clara framstår som mer säker och mindre sökande. Är det fult att vara det? Går det emot en idealbild av kvinnan som osäker och trevande?

        Men det är skillnad på att vara bombastisk i att utmana ideal och begränsningar och att, som Clara, vara så skråsäker i sitt ofeflekterade bekräftande av normer:
        ’riktigt fin i korsett’, ’getingmidja’, ’håller in’, ’formande’
        Kvinnor som upplevs som modiga sanningssägare när de bara rapar patriarkat är väl egentligen inte så utsatta eller radikala?
        Medan de som verkligen utmanar normerna får hat och hot..

        Ja, eftersom de åsikter Clara så självsäkert framförde var ganska ofeministiska och patriarkala, icke analyserande osv trots att ämnet är så problematiskt och komplext. Lite som om hon självsäkert framfört främlingsfientliga åsikter. Sandra vet att ännet är känsligt och problematiskt och väljer därför en ödmjuk approach.

        Menade inte att det är fel att vara säker på sin sak! Claras säkerhet är ofta en styrka, särskilt i debatter. Det är i den här sortens inlägg det blir fel för mig, av anledningar som andra kommentatorer redan påpekat.

        Men: generellt tycker jag, oavsett kön, att det är mer sympatiskt att vara lite sökande, ödmjuk och inkännande när en framför sina åsikter, i stället för liksom tvärsäker och oföränderlig. En sådan hållning ger helt enkelt ett större utrymme för produktiv diskussion (fast självklart krävs tvärsäkerheten ibland). Tänker att ett problem i patriarkatet är att kvinnor tvingas va högröstade & tvärsäkra – alltså anamma manligt kodade egenskaper – för att komma nånstans. Världen sku kanske egentligen va mer najs om männen i stället sög upp mer kvinnligt kodade egenskaper och va lite mer ödmjuka och resonerande :)))

          Så jäkla bra skrivet.

    Apropå, sett flera här tidigare som rekommenderar Cubus för bh-ar för lite större byst. De funkar för kuporna men tyckte alla var för elastiska i materialet och inte alls håller upp en större byst, dvs de var inte så stadiga som jag önskar. Nån som har andra förslag om man inte pallar åka till gekås eller bli ruinerad? Behöver också tips på stadig sport-bh, tittsen slänger och hänger mycket mer nu efter/under ammning.

      Kappahl har en jättefin och skön bygellös bh i spets. Den finns både i ”vanliga” sortimentet och i plus size. Jag kör på den från plus då den har tre hyskor baktill. Jag har 85D och L sitter som ett smäck på mig. Skönaste bhn ever. Går även att sätta ihop banden i kors bakom ryggen och att ta ut fyllningen i kupan. Finns svart och vit och kostar 279 om jag inte minns fel. Älskar den!! Stadig och stabil fast den är utan bygel, inte lika slapp och hängig som jag upplevt andra vara

          Tack, ser skön ut men behöver nog nåt stadigare. Jag avskyr verkligen slapp omkrets och tror dessa blir lite stora för mig.

        Denna använder jag uteslutande. Så skön! Och inte alls sladdrig, den ger massor av stöd till min rätt rejält tilltagna byst. Aldrig mer bygel!

      hogengard

      Jag undrar genast, hur stor byst pratar vi om? Jag har helt gett upp att ”fynda” bh:ar, eftersom jag har 70G/75H. Inte ens Lindex, som ska vara bra på bhar och större bröst, har något i närheten av detta. Twilfit och Triumph is the way to go.

      Handlar det som sportbh så har jag en från ”Shockabsorber” som funkar asbra när man springer. Sen har jag en mjuk från Abecita som är perfekt för yoga/styrketräning pga mindre stöd. Båda finns på Twilfit!

        Generellt har jag ca 70/75 DD/ E. Svårt att säga nu dock när jag fortfarande ammar och inte heller har samma kroppssammansättning. Tänker dock vänta till jag slutar amma med att köpa ny vanlig bh men min gamla sport-by väller över lite fööör mkt även om den går att använda. Har en panache som är bra, har haft schock absorber som är ok men inte mer samt slits snabbt i knäppningen. Panachen är liksom lite föör stadig nu då den inte ger utrymme för extra mjuka fluffiga bröst. Skulle behöva nån som liksom är lite mjukare och ändå tillåter det samtidigt som den ger stöd. Vi snackar inte löpning men tittsen slänger verkligen bara jag gör frivändningar och sånt med den mjuka ”vanligaste” jag kör med nu i brist på annat. Om ni fattar vad jag menar?

          Hej Matilda

          Min Comfort Support låter som en sportbh för dig.

          Jag har samma storlek som du och hittade en sportbh på Stadium som jag gillar. Bygelbh underst och sen ”vanlig” sportbh över eller vad man ska säga. Knäpps fram med snabbknäppe på den undre och dragkedja på den övre. Sitter som berget. Inte alls dyr heller, kanske 300 kr.
          Vanliga bh köper jag på Twilfit.

        Change är enda stället jag köper bh på. Har för stora bröst för att köpa i andra affärer och tycker mycket om utbudet hos change.

    Helt olika tonlägen i de två inläggen. Sedan tycker jag personligen inte att BH är lika provocerande som att förespråka användning av korsett. Jag har stora bröst och det gör ont och är obehagligt att gå utan BH. Så det handlar marginellt om utseende. Korsett är ett plagg som genom historien uttryckligen skadat kvinnor. Visst finns det de som periodvis behöver använda korsett pga bristande bålstyrka, men att okritiskt förespråka korsett av utseendeskäl, det var där UC hamnade helt vilse.

      Men precis! En BH för mig är ett nödvändigt ont, klarar mig inte utan den. Och att ha en bh som sitter bra är lyx. Och sitter den bra ser det ju dessutom oftast bra ut.

      Å andra sidan skriver Sandra att hon väljer push up och vadderat för att hon vill att brösten ska se ut som på en seriefigur, handlar knappast om att det ska vara praktiskt. Sandra är ju inte typen som gillar naturligt heller direkt.

      Tror skillnaden mer är tonen i inlägget, Sandra är väldigt noga med att det är en personlig preferens om hur just hon gillar när det ser ut. Hon späckar också texten med så mycket brasklappar att det typ är omöjligt att klaga på något.

      Tror Sandra också känner ett ansvar för hennes yngre läsare och liksom vill ta hand om dem, medan Clara tycker läsarna ska kunna ta lite.

      Samt också att förväntningarna på UC är väldigt höga. Hade UC skrivit att hon ville ha seriefigursbröst hade en del blivit sura tror jag (inte lika många), eftersom de tycker hon förespråkar ett naturligt ideal de kan identifiera sig med.

    Sandra problematiserar kring kvinnokroppen och hur den ses på och tar avstamp därifrån. Hon skriver kärleksfullt och pratar om kroppshatet alla kvinnor någon gång upplever. Clara å andra sidan ökar bara kroppshatet genom kraven på en smal midja, slät kropp och bra hållning. Clara känns mästrande där Sandra känns ödmjuk.

    Jag gillar inte heller Claras raljanta ton. Än en gång, det är hennes blogg och hon får skriva bad hon vill. Men hon bör nog vara lite ödmjuk och inse att det är pga hennes läsare hon är där hon är. Utan dem hade hon inte haft något av det hon ger sig själv all cred för.

    Snälla skriv ett inlägg om hur Clara helt uppenbart själv skrev några hundra positiva kommentarer till sitt svarsinlägg om korsetterna! Hon satt på hotellrummet och skrev med sin syster, ett inlägg i minuten ungefär. Idel ”bra rutet” och hurrarop.

      Haha, reagerade just på alla ’bra rutet’ – formulerar verkligen alla UCs läsare så?

        Det måste vara ett norrländskt uttryck?

          Mogli: du har nog rätt, av 279 kommentarer har över 10% , 29’st, bra eller väl rutet i sig. Det är överrepresenterat. Kollar man google o förekomst av rutet det senaste året ligger clara på 4:e plats, före webbkryss, sida för lösningar på veckotidnkryss av typ hemmets journal.

            Bra research!

          Haha nja, troooor inte det är norrländskt (källa: norrlänning). Kommer nog av ”Clara ryter till”, bara. Plus: gjorde inte Alex Schulman det till en grej att svara hatmejl med ”Väl rutet” när han fortfarande byggde sin karriär på att vara elak på internet?

        Det tänkte jag också på, alla hyllningar som bara rasade in ?

      Fast med tanke på Claras bemötande i kommentarsfältet och kategorin = Clara ryter ifrån, är det väl inte konstigt att svaren är därefter? ”Bra rutet” eller ”Du är så klok” brukar vara standard på sådana inlägg.

      Tycker det är ganska knäppt att hävda att Clara skrivit hyllningskommentarer på sin egen blogg, hur kan du veta det? Märkligt att någon som ställer så höga krav på andra i hur man ska uttrycka sig och hur man ska vara försöker förstöra trovärdigheten hos någon, bara för att denna inte tycker som en själv. Är det schysst?

        Ganska uppenbart att hon skrivit kommentarerna själv; de är skrivna med exak 1-2 minuter emellan varandra under hela kvällen. Eller tror du att 100 pers satt med telefoner och stämde av med varandra när de skrev kommentarerna? Inget annat inlägg har fått så många kommentarer och SÅ bra rutet var det inte. Jag har högre tankar om Claras läsare än så.

          Jo, det finns inlägg som har fått fler kommentarer än detta, till exempel detta: http://underbaraclaras.se/2014/12/10/jag-betalar-garna-extra-for-att-slippa-vuxna/

          Sedan så stämmer det inte att alla kommentarer är skrivna med en eller två minuters mellanrum.

          Tycker mest det är konstigt att moralisera över Claras åsikter men inte ha några problem med att grundlöst påstå saker för att sänka hennes trovärdighet. Ni tolkar in saker för att ni inte gillar henne och använder det för att sänka henne. Jag håller inte med om allt som Clara skriver. Men tycker det är sunkigt när man påstår saker när man inte har belägg för att skada hennes trovärdighet och få henne att framstå som patetisk. Förstår inte vad det är man drivs av då?

      Haha alltså stämmer detta? Sorgligt.

    Redgert bekräftar i sin nya podd att han ej är vän med Hannah och Amanda längre

      Ger han någon annan kommentar om detta?

        Ganska förtegen men säger att han gillar dom fortfarande.. att han varit tydlig med att han vill ta mycket plats och om man är med fler människor som oxå vill ta plats funkar de inte alltid.. typ?! ?

    OT. Okej, idag är dagen då jag slutar snusa. Skriver det här för att det kanske blir lite mer verkligt då och att hjärnan ska förstå att nu är det dags. Ikväll tar jag den sista! Ska iväg till apoteket och köpa lite tuggummi att ha i nödfall så jag kanske slipper den värsta yrseln första veckan.

    Peppa mig lite, snälla?

    /Trött på att vara slav under ett beroende/missbruk ?

      Lycka till, det fixar du galant ??

      Varför ta den sista ikväll och inte nu? Släng skiten.

        Därför att det är skönt att ta ett avsked? ”Varför slutar du inte bara röka? Varför äter du inte bara mindre?” Klart det låter enkelt för dig som inte går igenom det

          Jag har både slutat röka, blivit nykterist och börjat träna löpning. Slutade med cigg samma dag som jag bestämde mig för att försöka bli gravid. Blev nykterist när jag fick ett plus och började träna en månad efter förlossningen. Det är bara att bestämma sig.

            Bra jobbat, fantastiskt att det funkade för dig dock är behöver det inte funka likadant för någon annan. Viktigt att poängtera är också att det har visat sig att människor har olika ”starka” nikotinreceptorer vilket förklarar varför vissa kan sluta när som, knappt ha någon abstinens medan andra behöver hjälp i form av medicin, tuggummi eller annat för att hantera det. Att ”bara bestämma sig” är därför en sanning med modifikation.

            Jag rökte hela graviditeten, drack några glas vin då och då och jäste mest. Gick hur bra som helst, präktigt barn på 3,8 kg. Löpträna? Är du skvatt galen? Låt kroppen vila, ge dig själv lite andrum

        För att jag helt enkelt har bestämt att ikväll blir det så. Och då får det bli så. Tror nog ändå att det bästa är att ha en ”plan”. I alla fall för en sån idiot som jag själv ??

          De grejar du!
          Jag slutade snusa efter 10 år.
          Första veckan var hemsk med dålig sömn och hjärtklappning från helvetet!
          Använde inge tuggummi eller nikotinfritt.
          Men efter en vecka gick de hur bra som helst!
          Är idag, 3 år senare fortfarande sugen men de är absolut hanterbart ?
          Kämpa, you can do it!

            Vad skönt att höra! Bra jobbat! Jag har slutat fler gånger än jag kan räkna. Och varje gång har jag gjort det utan plan och helt utan substitut. Varje gång har jag börjat igen för att abstinensen är från helvetet. Yrsel, svettningar och jag grät konstant. Men nu är jag beredd på allt det där. Denna gången ska det gå. När jag känner att jag är på bristningsgränsen skall jag tugga ett tuggummi. Så hoppas det går lika bra som i min fantasi ☠️?

      Heja heja, det fixar du galant! Jag slutade i somras och det gick bättre än jag trodde. Köpte en dosa nikotinfritt snus och när den var slut stoppade jag upp skivor av ingefära under läppen. Efter några dagar kunde jag vara utan något alls. Lycka till!!

    Jag använder push up bhar, strumpor av olika modeller som strampar in. Just för att jag inte tycker om just min bröstform eller att de hänger och dinglar här och där. Använder bh även om jag är ensam hemma för att jag inte gillar känslan av att inte ha något som håller i tuttarna. Önskar att jag gillade tunna små spetsbhar utan byglar eller vaddering men jag passar inte i dem för fem öre, men det finns många andra som är fina i det. Likaså finns det många bröst som passar utan bh 🙂

    Allt är ju högst personligt i vad man anser är snyggt på sig själv och jag ser inte varför det skulle vara ”fel” att tala om detta. Alla har ju olika preferenser och det är väl inget att hymla med. Det är 2018 och jag tycker det är hemskt att man ska vara en ”dålig förebild” för att man skriver ett inlägg som Clara. Det är ju hennes tankar om sin egna kropp, inte någon annans. Hon talar om vad hon tycker om att ha på sig, inte vad andra ska eller bör ha.
    Jag kan heller inte hitta att Clara skulle ha skrivit ”jag använder den här typen av bh för att brösten ska framstå som större med världens sexigaste klyfta” som detta inlägg antyder att hon ska ha gjort.

    Tycker både Claras och Sandras inlägg inte var direkt utmanande utan bara kul att få tips och ideer till sig själv. Tycker man inte det kan man ju scrolla vidare. Förstår faktiskt inte ramaskriet kring Claras inlägg, alls, känns bara uppblåst och onödigt.

    Jag handlar faktiskt mest hos Hunkemöller. Har alltid sett underkläder som den tråkigaste shoppingen men där blev det faktiskt kul! Fick fin hjälp att hitta 2 modeller som var riktigt bekväma och passar till nästan alla jobboutfits och helg (har E-F kupa beroende på modell), och sen började jag helt plötsligt tycka det var kul? Behövde nog bara hjälp att hitta rätt och sen öppnades en värld av andra färger och material. Inte alls dyrt heller, ligger runt 300:- vilket är ungefär hälften av vad jag brukade ge förrut!

    Sandra verkar vara en bättre skribent än vad Clara är, helt enkelt.
    Jag läser Claras blogg ganska kontinuerligt men hade aldrig läst Sandras blogg innan detta inlägg och det är ganska uppenbart att Sandra har en bättre (mer passande?) förmåga att uttrycka sig.

    Annars så tycker jag även att inläggen skiljer sig lite åt. En BH är inte bara för att ändra på utseendet på brösten, utan det är precis som namnet säger: en bysthållare.
    Kvinnor med en större byst använder BH för att inte få ont i ryggen t.ex. medans kvinnor som har lite mindre bröst kanske använder BH för att inte bröstvårtorna ska skava mot tröjan eller för att de inte ska gôra ont, för bröst rör ju på sig om de inte har en ”hållare”.
    Jag vet ju att det inte bara är för dessa orsaker som kvinnor idag använder BH, men det är iaf grundtanken.
    En korsett har man ju i princip inte någon annan användning för än att man ska se smalare ut. Kanske om man har ryggproblem, det vet jag inget om, men då heter det väl något annat?

    Alltså toppar i bomull dom ska vara bekväma. Inga byglar för mej. I Frankrike köper kvinnor behå ofta. Skulle inte lägga typ 600 på en behå. bomull och bekvämt är viktigast.

    Och när vi pratar om UC – kan vi prata om de 50 stjärnögda fansen som ropar ”heja heja” när deras prästinna hyllar NC utan att reflektera över kiritken att en influencer kanske inte skall göra reklam för annat än mode/smink/inredning… (och låta andra yrkeskategorier sköta p-medelsrådgivning). Där var det också en del ”bra rutet” och jag kände mest ”bra ruttet”… ;P

    Någon mer än jag som reagerat på att ingen i kommentarsfältet tänkt på SBs lilla hyllning till balconetten? Att det får en att känna sig som en kvinna i en Jane Austin roman?! Eller att hon gärna vill att hennes bröst ska se runda ut, som på en tecknad figur? ?

      Fast Sandra säger ju hela tiden om nästan alla sina outfits att hon vill se ut som en seriefigur, det är ju inget nytt och har alltså inte bara med brösten att göra.

    Bloggare: ”Media reproducerar dåliga könsrollar etc etc” (allt dåligt är ju alltid medias fel, inte bara enligt bloggare utan enligt alla)
    Också bloggare: Får pris för årets magasin. Försörjer sig och sin familj på bloggen bla bla
    Bloggare får kritik.
    Också bloggare: ”Det är min blogg. Jag skriver vad jag vill. Vägrar vara förebild.”
    Detta går inte ihop för mig riktigt.

      Huvudet på spiken.

    Clara skulle kanske vinna på att inte vara så tvärsäker, men det verkar som att Camilla har hakat upp sig på det här inlägget lite väl mycket. De ständiga hyllningarna till Sandra börjar bli tröttsamma. Vi fattar, hon är din favoritbloggare.

      Glöm för all del inte bort Elaine, Cissi Wallin, Lady Dahmer, GabJossan och My! De är tydligen också mina favoriter dagen till ära…

    Har Clara förlorat det?

    från hennes blogg:
    Ett önskemål från min läsarundersökning var att återinföra kategorin Dagens Citat. Så det kommer jag göra. Inte varje dag – men då och då. Först ut:

    I learned long ago, never to wrestle with a pig. You get dirty, and besides, the pig likes it. George Bernard Shaw

    Detta påminner jag mig ofta om när jag stöter på någon av världens alla grisar. Det är frestande att sänka sig till samma låga nivå och ibland får jag sitta på händerna för att inte provoceras till en brottningsmatch med svinet.

    Men så minns jag att den som blir gladast av det är grisen själv. Så jag gör klokast i att låta bli och istället tänka ut en strategi som bättre tjänar mina syften.

    Som en bultpistol i trynet.

    Givetvis bildligt talat.

    http://underbaraclaras.se/2018/01/23/om-att-brottas-med-grisar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.