Smaklös marknadsföring

Amanda Schulman:

Att någon som Amanda Schulman – som praktiskt taget kan strössla pengar omkring sig – raljerar över och använder människors utsatthet som ett sätt att sälja sina produkter är riktigt smaklöst.
Även fast det kan verka osannolikt för Amanda och hennes man att ta in – en duo som inte gärna rör sig utanför Östermalms gator och vars största katastrof i livet vore om Sturehof tvingades stänga vid en ombyggnation – så finns det människor där ute som just i detta nu knappt har råd med fil och musli ens. Och anledningen är inte för att de gått bananas på Daisy Grace-rean utan för att deras lott i livet tyvärr ser ut så.
Jag blir illamående av den här konsumtionshetsen som bara blir värre och värre och som eldas på av människor som Amanda Schulman som tycker att det är helt okej att driva med de mindre lyckligt lottade för att sälja mer kläder.

Jag önskar att Amanda kunde ta av sig sina diamantprydda skygglappar för en sekund och kanske lyfta blicken en aning och inse vad det är hon håller på med..
Istället för att utnyttja människors utsatthet för att tjäna pengar att stoppa i egen ficka så borde hon istället besöka ”Giving Peoples sida på Facebook” för att förstå innebörden av sitt putslustiga instagraminlägg.
Där finns det nämligen människor som på riktigt inte vet hur de ska ge sina barn mat innan nästa lön eller bidrag kommer, människor som inte ens har råd att köpa toalettpapper eftersom pengarna är slut för längesedan och som skulle bli jätteglada och tacksamma över fil och musli.

För Amanda är hennes text om fil och musli ett raljant skämt, men för allt för många människor så är det deras verklighet.
Smaklöst, Amanda. Riktigt smaklöst.

 

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Läskigt osmakligt!
    Men, snälla, sluta med ’även fast’ nu:
    ”Även om det kan verka osannolikt ”
    eller:
    ”Fast det kan verka osannolikt ”
    eller ev:
    ”Fastän det kan verka osannolikt ”

      Förutom det och alla felstavningar strösslas ”så” överallt där det ej ska eller bör stå

      Precis, brukar störa mig på ”även fast” jag med.

      Plus en del annat…
      ”Hudvårdsprodukter a Terese Lindgren” – det heter ”à la”
      ”Sociala Medier” – små begynnelsebokstäver, tack

    Detta gör mig heligt förbannad! Dom döljer sig alltid bakom, ”Alla har ett eget val”, ”våra älsklingar är smarta nog att själv bestämma”. Men nu är det faktiskt så att deras älsklingar är relativt unga och allt dom gör och har är goals. Och då har man faktiskt ett ansvar att inte skinna dom på allt dom äger och har för att man själv ska kunna vältra sig i osmaklig lyx.
    Amanda beklagar sig över den fruktansvärda ångesten hon får när hon åker på sina lyxresor, det botar hon med svindyra ”skönhetsrutiner”. Väl på lyxsemestern får hon ångest över köket i den nya lyxvåningen och kommer på att det måste renoveras. Allt bekostas av deras älsklingar som gladeligen lägger sina sista slantar på att finansiera dessa orgier.
    Herre jisses! Vad är det för en hemsk människa

      Tack för att du satte fingret exakt på problematiken här! Har för övrigt aldrig hört någon mer bortskämd människa än Amanda Schulman. Som ett litet barn.

      Billiga mattips från coachen Mandy:
      https://www.instagram.com/p/Bdhy8MxAYWa/?taken-by=mandyschulman (gröt = billigt, utsikten får du betala lite för)
      https://www.instagram.com/p/BcB9uSWAxlb/?taken-by=mandyschulman (ingen mat = billig mat! att hon inte tipsade om det!)
      https://www.instagram.com/p/Ba4druxh1eh/?taken-by=mandyschulman (två polarbröd med cola)

      Dessutom skrev hon mitt kök behöver renoveras, är det inte deras kök??

    Från början gillade jag deras pod, men numera är den så verklighetsfrånvänd. Samtidigt vill de ge sken av att vara så fiiina medmänniskor. Amanda som börjat prata med sch-ljud och Hannas skrockande skratt och utbristande i , jaaa men det är sååå viktigt…blä.

      Glömde Amandas sockersöta ”Men sååklaart”.

    Alex håller ofta på likadant i podden med Sigge; håller på och ojar sig över hur skralt det är på kontot efter diverse renoveringar osv. Inte sällan för att marknadsföra nåt företag som lånar ut pengar, såklart.

    Reagerade också då jag såg detta på insta.
    Nästan obehagligt osmakligt ju!

    Förövrigt är de där DG kläderna sjukt konstiga; dålig passform, illa sydda. Inte alls värda de pengar de vill ha betalt för plaggen.
    Bara kolla systrarnas outfit (framförallt Hannah) på ELLE galan.
    Facepalm liksom

      Men eller hur. Amandas klänni g så hemmasydd ut, färgen drog mig tillbaka till 80 talet, saknade bara puffärmen och Hannah…WTF..

        Var tvungen att kolla klänningen, otroligt dålig passform – det är ju nästan svårt att få något att sitta så illa på en normkropp: konstiga veck från axlar och byst, påsig under armen, i midjan och i fallet + jättekonstig längd, den liksom ’står’ som ett tält på golvet runt hennes Aaaalaaaaaiaaaa-sandaler.
        Färgen vill jag inte ens kommentera…

      Ja! Så fruktansvärt fula kläder de hade på sig.
      Köpte några grejer på en utförsäljning, bla en strandkaftan. Så sjukt dålig kvalité och passform. Hur svårt kan det vara? Slängde den efter att använt den en gång pga det gick trådar så det blev som maskor I den, ärmarna var typ 10 cm för långa på mig som är 175 cm samt den fick missfärgningar av vatten som inte gick bort.
      De säljer produkter svindyrt men det är då dåliga material och kvalité. Och det rimmar så illa med Amanda som tidigare alltid pratade om att hon älskar bra material, tex cashmere, siden osv.

        De hade en fuskpälsjacka för ett tag sedan som var helt omöjligt att använda eftersom den lämnade stora håriga spår efter sig överallt.

        Missfärgningar av VATTEN? Åh herregud ?

      Människan är GALEN! Hon är totalt helt världsfrånvänd! Och dessutom så säljer dom SKIT! Hon som glider omkring i dyra märkeskläder säljer kläder som är 100% polyester! Vilket jävla skämt. Det blir så fel när hon ständigt lever i lyx att ha ett varumärke som säljer kläder i piisdåligt material. Och fula som stryk är allt. Men det är en annan sak. Hon har sådana gamla pengar komplex och önskar inget annat än att hon kom från en adlig familj. Detta ständiga tjat om deras lyxvåning. Lyxresor, väskor, hur Alex köper julklappar för flera inte tusen utan hundra tusen. Hon är dessutom inte så jävla gullig. Och kan människan sluta böla för allt. Hennes lunga tex som hon pratar om ungefär som hon skulle dö… snark. Man ligger inte på sjukhus i 48 timmar om man håller på att dö! Har så otroligt svårt för båda syrrorna. Hannah är ju känd för att vara vidrig mot personer som inte är ja sägare. Och hon däremot försöker vara lika ”fin” som syrran men URSÄKTA?!?! Vad hade hon på sig på Elle galan som hon äntligen fick gå på, första gången. Hon jobbar ju numera med mode (skrattar så jag gråter) men har så noll koll på kläder. Buhuuu vi ska lägga ner podden. För att sedan -nu kommer en ny pod. Säkerligen en podd där dom bara kommer prata om deras usla produkter inom skönhet.,. Och alla kidsen går på allt dom säger. Så trött på hela Schulman klanen. Tänk att det tagit sååå lång tid innan andra märkte deras falskhet och att dom producerar skit produkter/kläder. Ett skämt att dom överhuvudtaget får visa på Fashion Week. En örfil får alla riktiga designerns!

        STÄLLER MIG UPP OCH APPLÅDERAR DIN KOMMENTAR!!

        Har stört mig sååå oerhört länge på exakt allt det där. Och på Alex och hans elaka småsinta personlighet.

    Nä fy sjutton! Jag skulle inte ge ett enda öre till Amanda och Hanna alltså.

    Men det här inlägget är ju typ en kopia på bloggkommentatorernas inlägg? Kanske kan vara trevligt att lägga in ”som mina kollegor på bloggkommentatorerna påpekade/skrev”.
    Du gör samma sak när det pågått en smart diskussion i kommentarfältet. Då tar du tankarna rakt av och får det att låta som du kommit på det. Tex diskuterade vi underklädesinlägget av UC under ett inlägg som handlade om något annat här, sen kom det ett inlägg där du typ kopierat kommentarerna men skrev det som om du kommit på det. Kan vara trevligt om du då skriver ”som mina läsare påpekade…”.
    Det är liksom snyggare att credda den som creddas bör. ?

      Gud vilken löjlig kommentar! Cam brukar alltid tacka för tips och har fler gången länkat till eller tillskrivit BK hela inlägg så jag förstår helt enkelt inte vad du klagar om…

      Är det märkligt om två sidor som skriver om liknande saker tycker lika om en sån här grej?
      Knappast va?

      Ge dig.

        Oj, du låter upprörd. Det var inte min avsikt.
        Jag tycker inte det hjälper att man länkar nångång ibland. Om man använder typ exakt samma ord som någon annan så bör man skriva ut var man fått idén ifrån.

        Och var är felet i att credda andra? Det brukar liksom bara vara positivt.

          Inte det minsta upprörd men med tanke på att CamCam ALLTID skriver ut om hon fått tips och länkar till källan så tvivlar jag på att hon den här gången skulle ha struntat i det medvetet.
          Jag tror mest att du leta efter en anledning att få sätta henne lite på plats men din kommentar framstår bara som fånig.

            Nu är det inte tips jag pratar om, utan när man tar text och kopierar/parafraserar utan att säga var man tagit texten ifrån. Det är inte samma sak som att få ett tips. Och det sker inte alltid, som du vill få det till.

            Jag har inget behov att att sätta dit Camilla. Hade jag haft det hade jag försökt med något värre än att påpeka att det är trevligt att credda den som skapat texten.

              Håller med! Det är skillnad på tips och plagiat typ. BK skrev i princip EXAKT samma sak så det hade varit på sin plats att nämna att man håller med. Inget fel i att tycka samma sak men källkritik är viktigt, precis som reklammarkeringar. Även skillnad på att ’sätta dit’ och att ge saklig, konstruktiv kritik.

                Igår tyckte Cam Cam och BK i princip samma sak om Bellas intervju med Expressen men då var det ingen som härjade om plagiat och credd och jag tror det är samma sak här. De tycker ungefär samma sak om hennes inlägg efter de allihop bevakar sociala medier – är det så konstigt?

                Tack❤️

      Men eftersom Cam ofta förinställer inlägg så händer det inte sällan att diskussionen OT i kommentarsfältet redan kommit igång kring ämnet som sen dyker upp som egna inlägg några timmar senare. Ibland uppmanas man ju också att hålla in hästarna just därför att ett inlägg är på gång kring ämnet.
      Viktigast är i alla fall att tacka för specifika tips som kommit på mailen eftersom det är viktigt att uppmuntra just tips.

        Fast jag reagerade också och tyckte inlägget mer eller mindre är en exakt upprepning från Bloggkommentatorena.

      Så sant, så sant J. Camilla har satt i system att plocka ut ämnen och åsikter i kommentarsfälten och presenter dem som sina egna snilleblixtar och funderingar utan några hänvisningar. Men när detta påpekas är man löjlig som klagar, enligt CamCam-maffian.

        Exakt! Det händer väldigt ofta att man läser någon vettig kommentar i kommentarsfältet till något random inlägg, och sen några timmar/dagar senare kommer det upp ett inlägg där Camilla kopierat i princip hela kommentaren och får det att framstå som att det är hennes åsikt. Hon tycker säkert så, vad vet jag, men det stör mig så himla mycket. Känns inte äkta utan som att hon bara vill vinna lätta poänger hos läsarna. Men som sagt, skulle det påpekas så kommer bloggbevakningsmaffian och käftar emot. Suck… skönt iallafall att andra märkt samma sak!

          Nu tillhör jag inte bloggbevakningsmaffian (eller annan maffia heller för den delen) men är det inte bra om Camcam lyfter upp bra kommentarer och gör det till egna ämnen?
          För mig som inte har möjlighet att följa bloggen slaviskt är det lätt att missa någon rolig infallsvinkel eller kommentarer.
          Tycker också att Camcam ofta tackar för tips i slutet av sina inlägg. Vad mer ska hon göra?

            Absolut kan hon lyfta bra kommentarer och även inspireras till egna inlägg utifrån kommentarer, men hänvisa då till dessa.

            Ja, hon tackar för tips när någon gett tips om ett konton, länkar osv, men hon ger aldrig credd för text. Det är två olika saker.
            I det här fallet tex, hade Camilla tackat för tipset om hon fått en mejl/kommentar som hänvisade till Amandas instagram. Men nu, när texten i stort sett är snodd rakt av från bloggkommentatorerna, då creddas inte deras tankar och text.

    Jag avundas inte om denna kvinna kan strössla pengar runt sig eller hänga på Sturehof som en annan gör lekandes hemma med sina barn. Amanda som driver med människors utsatthet, som verkligheten ser ut för många skulle inte klara sig en fjärdedel så bra som dem i kris. Sådana som Amanda skulle bryta ihop och göra ner sig av minsta lilla motgång. Motgång i hennes värld är primärt en dålig vimmelbild eller att behöva bära hem sitt egna dasspapper från mataffären efter en råkat avslöja sig som bonuskund för personerna bakom i kön.
    Man skämms tammefan för dumskapet!

    Hittade deras gamla kokbok med sommartema som jag köpte för många år sedan. Var tvungen att kika igenom den och de har verkligen förändrats, som dag och natt. Avslappnade bilder och texter, ingen extremstyling, inga diamanter och Amanda hade ännu inte gjort sin bröstoperation (som hon verkar dölja).

      Den kokboken fick jag av någon. Tyvärr var ju typ inget recept alls korrekturläst ( och ett recept dök upp två gånger) så efter att fått hiva två maträtter bestämde jag mig för att sådana slarvpellar går ju inte att ta seriöst nånstans. Korrekturläsning av manus är ju ganska banalt..,,

        Särskilt recept är viktigt att korrekturläsa.
        Väldig skillnad på en tsk salt och en dl salt t ex 🙂

    Hur lättkränkta har människor blivit egentligen ?

      ?????

      Eller hur. Jag gillar inte Amanda för fem öre men man fattar ju att hon bara vill vara lite rolig. Hur ofta pratar man inte med sina vänner om att man måste spara för att kunna köpa ditt och datt, eller bara äta knäckebröd i en vecka för att man ska kunna svulla på helgen.

      Ta inte allt så seriöst.

        Om ni läser mitt inlägg lite högre upp förstår ni nog att problemet går lite djupare än att folk känner sig lite kränkta..

        För oss som är en familj som lever under extremt knappa förhållanden i perioder är inte alls detta roligt. Jag känner mig inte kränkt dock, utan blir bara förstummad av hur dumma och arroganta vissa rika personer tycks bli. Hellre fattig, tänkande och kännande..

        /L

          Men det är ju ni som väljer att tolka det så överdrivet djupt och känner att eran ekonomi och livssituation kränks av detta. Jag tycker det är otroligt löjligt av er 🙂 men självklart får ni känna er kränkta om ni vill.

            Nu vet du ingenting om min ekonomiska situation och det kanske kommer som en överraskning för dig att man kan ha god ekonomi och ändå känna sympati med dom som har det sämre ställt.

              Nu var ju mitt svar iofs till kommentaren ovan min, inte till dig. Och jag har själv en väldigt låg lön (85kr/h) och har absolut inte råd att shoppa massa kläder men skulle aldrig vilja att någon sympatiserar med det och tar absolut inte åt mig av att någon skriver såhär som Amanda gjorde. Världen kretsar inte kring mig liksom. Man kan inte gå runt och bli kränkt för allt

            Innan man av en eller annan anledning får mer insyn i och kunskap om hur det är att leva fattigt, så förstår man inte hur det är. Man tror att skyddsnätet i Sverige fångar upp alla som vill bli hjälpta. Då kan man fortsätta leva ostört i sin bubbla, och som ovan tycka att det är löjligt att reagera på Amandas ”skämt.”

              Som sagt, jag har själv inte det bra ställt. Men skulle aldrig bli upprörd över en sån här liten text, det påverkas liksom inte mitt liv 🙂 man behöver inte göra sig till ett offer för minsta lilla.

            Men det är väl ingen som är kränkt? Detta ord har tappat sin betyfelse. Skillnad på att kritisera hur man väljer att marknadsföra sin rea och ta det personligt. Befogad kritik på idiotisk formulering betyder inte per automatik att man är kränkt. Är som att säga att du är kränkt av folks kommentarer här, fast du bara har en annan åsikt.

            Man behöver ju inte vara kränkt för att tycka viss marknadsföring är osmaklig! Detta från någon som dessutom kränger ”mirakelpiller” med tvivelaktiga metoder. Jag unnar verkligen människor att tjäna pengar, men blir väldigt provocerad av deras lyxliv på grund av det.

        Instämmer till 100%. Man kan ju bli kränkt av allt i dagens samhälle

        Ja man undrar om Camilla hade reagerat och kallat detta smaklöst om det var Egoina, Sandra Beijer eller Myggan som skrivit så. Tveksamt.

    Man undrar ju lite hur hennes Älsklingar tänker egentligen när hon skriver såna idiotiska saker. Hon säger alltså rent ut att ”nu drar ni in på maten så att att ni kan ge era sista slantar den här månaden till mig och Hannah”. Hon är ju helt världsfrånvänd och värre verkar det bli hela tiden. Ingen hejd på lyxresor och dyra renoveringar och uteätande. Börjar kännas riktigt riktigt omodernt och helt fel i tiden. Systrarna brukar beskriva sig själva som föregångare, tycker jag verkligen inte. Tvärtom.

    Kollade hennes insta. Det är så fjantigt och käckt och yta och bara blahaj… ”kändisar”. My gad…

    Glömde den sliskiga reklamen

    Vettefan om det är värt att leva på fil & müsli så att jag kan köpa deras kläder.

      Nej, strunta i kläderna och unna dig en sjötunga på Sturehof istället 🙂

    Är så trött på Hannah och Amanda. Och på att de hånar sina kunder (fast alltid ett par år efteråt, för då är det ju okej, verkar det som?!)

    Exempel: ”Guuud Hannah minns du när vi hade en tidning?? Som var såå dålig! Hahahah” (Kul för de som köpte/prenumerade på den… För när det väl begav sig var den ju så klart såååå bra och alla måste köpa den för att läsa sina årshoroskop, älsklingar!)

    Eller: ”Hannah, minns du vår kokbok? Hahahahah den hade ju inte ens några recept. Det var typ recept på Gin & Tonic. Så sjuuuukt dålig!” (Japp, var nog en del av deras fans som köpte den också. Kul för dem att höra att det var en skitbok utan recept)

    Och: ”Minns du när vi trodde att vi var ’Leila Bakar’ och hade matlagningsprogram? Hahahaha vi kan ju inte det!”

    Jag väntar bara på att de ska garva åt att de försökte vara romanförfattare och att deras böcker ju var sååå usla (det är iofs en sanning).

    Och om några år garvar de nog åt sina egendesignade kläder också. Och indirekt åt dem som köpte dem.

    De tror att de garvar åt sig själva/bjuder på sig själva, men HUR kan de inte fatta att de också garvar åt alla dem som ”gick på” det och köpte/konsumerade?

      En sann illustration av ”Skrattar hela vägen till banken”

    Jag som vuxen/gammal/luttrad människa, ser igenom dessa ”krängarinlägg”. Influencers som lägger upp betalda inlägg… fast de privat aldrig skulle köpa och använda grejorna.
    Betalda inlägg som känns genuina… ja, det kan jag ta.

    Men hur kan unga människor förstå skillnaden. Kanske lättpåverkade, som bara vill vara som sina ”idoler”, hur mycket skit de än lägger upp.

    Ärligt talat, tror jag inte att denna Amanda skulle visa sig ute i kläder från detta märke.

    Jag avskyr även mode och trender, som bara är ute efter vår surt förvärvade pengar.

    Hälsningar från en käring som blir mer och mer ”anti-köp-köp-köp-köp”. Jag nästan kräks på detta överkonsumerande av saker vi inte behöver.

      ”Betalda inlägg som känns genuina”
      Någon som sett något sådant inlägg på senare tid?
      Jag tycker de flesta influencers nu för tiden frontar produkter och tjänster som man spontant känner att de varken använder eller verkar tycka är något att ha över huvud taget.
      Influencer marketing bygger på trovärdighet och auktoritet när det gäller rekommendationerna. Allt har sin grund i de ”endorsements” som stora sportprofiler ägnade sig åt med början på 80-talet. Att Michael Jordan frontade Nike är knappast något man kan ifrågasätta men att han samtidigt fick miljoner från Coca-Cola är mindre självklart.

    Jag brukade lyssna på deras podd då jag tyckte och tycker fortfarande att de kan vara roliga/mysiga. Men slutade helt med det 2 år sen. Så befriande!! När jag insåg hur detta mys är bara ett sätt att sälja saker. Och alla deras problem som jag inte alls kunde relatera till, som t.ex. inte hitta vart man köper en viss designtapet…eller åka på semester och tänka på hur man ska göra om köket fast det är helt nytt. De lever i sånt överflöd. Detta inlägg är ju bara knäppt. Uppmana till konsumtion och dra ner på maten? Skämt, ja. Men verkligen osmakligt. När det kommer från en person som äter hotellfrukost hemma varje dag. Hon vet inte vad musli och fil är. Tips verkligen att sluta följa dem. 🙂

    Är en sjukskriven fattiglapp men blev inte stött

      Tänker att ingen mer behöver skriva att de inte blev stötta eller kränkta av Amandas uppmaning. Det är ju självklart inte det det handlar om. Det handlar om hur man säljer sina produkter till sina kunder, hur man tänker, vad man har för värderingar, vilken framtoning man vill ge sig själv och sina företag, vad man står för etc etc

        Tycker inte att du är person att bestämma vad folk får skriva angående det här eller inte?
        delar bara min åsikt och när jag endå är igång kan jag dra tips från en sann fattiglapp att müsli är inte att rekommendera när man har det skralt veckan innan lön då de är svindyrt. tacka vet jag blodpudding med lingonsylt 🙂

      Också sjukskriven och har det motigt ekonomiskt. Jag blir inte stött men får en klump i magen, är inte så nöjd med hur livet ser ut(&kommer se ut) för mig och har svårt att acceptera det. Blir liksom påmind om det, och sjukvårdsräkningarna som ligger på hög. Samtidigt som jag känner mig otroligt lyckligt lottad som lever och får ha många guldstunder(vänner och skratt kostar inte pengar!)

    Jag älskade podden i början. De första avsnitten har jag lyssnat på så många gånger, speciellt det om ångest. Visst, det gick väl aldrig på djupet utan det var lite ”åh när jag har ångest så MÅSTE jag äta snälla saker med vetemjöl och köpa fina blommor”, men det tröstade mig verkligen. Det var första gången jag hörde nån känd person prata om ångest överhuvudtaget.

    Jag FÖRSÖKTE verkligen fortsätta gilla dem efter det, men det senaste året har jag inte lyssnat alls. De förändrades helt och pratade bara om utseende, lyxkonsumtion och reklam, oftast med falska röster. Men det verkar ju ha gått bra för dem, så uppenbarligen tycker andra om förändringen 🙂

    Säljs deras vitaminer? Piller? Kosttillskott eller va fasiken det var fortfarande?

      Japp, 359 kr för 60 kapslar, och man ska ta 2 kapslar per dag, dvs 12 kronor om dagen.

    Och här sitter jag i detta nu och äter fil och ICAs müsli (som är delicious btw) för att jag har 2kr på kontot, och inte äger jag ett enda plagg från Daisy Grace.

    Ot, får man lägga upp videos där andra barn/ungdomar syns? Boken har lagt upp ett klipp där hennes dotter dansar men man ser ju alla andra med, o hon har ju ganska många följare så kanske inte så smart..eller?

      Tänkte EXAKT samma sak!
      Såg också att någon kommenterat just detta under filmen, vilket nu är raderat (givetvis).

      Får ch får är väl svårt att avgöra (folk i bakgrunden har ju alltid råkat hamna med i media) men det är så fruktansvärt ointelligent, egoistiskt och farligt. Jag jobbar inom skolan och hos oss var det panik idag då vi fick reda på att en annan elev filmat en annan elev som har hemlig identitet. Upprörande nog över ungdomars oaktsamhet men att en vuxen människa prioriterar sitt egna nöje för sociala medier över någon annans säkerhet är bara oursäktbart.

        Du jobbar inte som svensklärare hoppas jag 😉

    Så fruktansvärt osmakligt av Amanda. Hon och Alex som i princip kan torka sig i röven med tusenlappar därhemma i Östermalmsvåningen för att de är så rika, och så ska hon hetsa oss vanliga att hellre köpa en Daisy Grace-tröja än mat (så att Amanda blir ännu rikare) och äta fil och musli hela månaden. Fy fan så ruttet.

    Hm. Det låter lite som att författaren till inlägget är lite sekundärkränkt. 😉

      För att hon belyser problematiken i att en välbärgad person utnyttjar fattigdom för att tjäna pengar?!

    Jag kan förstå att en person som har det knapert kan ta illa vid sig, men vad man än skriver så är det väl alltid någon som tar illa vid sig? Man måste ju få skämta om saker och säga sina åsikter. Tycker inte att det här är särskilt smaklöst. Att däremot kasta skit på någon, diskriminera någon eller trakassera någon, det är osmakligt.

      Jag har det inte knapert alls men tar ändå illa vid mig. Alla med lite empati och som kan sätta sig in i andras situation kan väl reagera på att en rik person tipsar fattiga om att hellre köpa en tröja än bra mat. För det är ju ingen hittepå-situation. Finns ju många i dagens samhälle som måste vända och vrida på varje krona. Inte minst efter julen då man kanske unnat sig nåt extra eller köpt julklapp till barnen.

    Blev sjukt sugen på filmjölk nu. Och icas müsli med frukt och nötter. Sånt jag unnar mig när jag är gravid, eftersom det blir så dyrt jämfört med gröt.

    Amanda som låg med syrran Hannas man. Som syrran sen fick barn med. Och som hon i början av deras poddkarriär ständigt snackade skit om. Fast dom har barn ihop. Gullig tjej den där Amanda. Och Hanna. Gör vad som helst så länge det gynnar dem.

      Haha vaaa?? Källa på det tack

        Well. Umgicks med dem för länge sedan. Och vilken jävla drama/svartsjuka det var mellan dem. Dom tar upp just svartsjukan precis i början av podden dvs avsnitt typ 10. Hanna fd snubbe var ett as. Låg med allt som gick att ligga med. Han älskade vackra, smala tjejer. Hanna var han bara tillsammans med för att komma någonstans i sin egen karriär och för att hon tjänade bra pengar pga av sitt jobb på produktionsbolag. Men som sagt. Amanda och han hade en grej bakom ryggen på henna. Fräscht va??? Lady Mandy. In my ass.

          Men åter igen, vad är din källa på atta Amanda låg med Hannahs kille? Det är ett rätt intensivt påstående du precis slängt ur dig..

            Vad förstod du inte? Läs vad jag skrev. Jag var en i gänget som umgicks med dem. Han blev påkommen, detta kom ut bland vännerna. Det är min källa. Behöver jag vara mer tydlig än så?

      Utveckla gärna! Nyfiken!

      Blev orimligt nyfiken nu. Utveckla gärna!

    Amanda Hood – Tar från de fattiga och ger till de rika(givetvis i DG från topp till tå).

      I en illasittande cape i syrénlila polyester…

    Håller helt med dg ! Jag blir äcklad av denna köphysteri.Jag är en av dom som knappt har råd med fil & musli och som vet hur det är att leva på existensminimum hela tiden.

      Jag är också otroligt less på all konsumtionsmaximalism, köphets, tillväxtbesatthet och allt reklamsälj överallt… Och jag har ändå en god inkomst och kan spendera om jag skulle vilja.

    Lite OT kankse:
    har det skurit sig mellan Hannah & Amanda och den tredje systern?
    Någon som vet?

      Varför tror du det? Är det någon klassisk avföljning på insta?

      Det verkar vara svajigt. Ett tag jobbade ju Amelia med dem- eller de drev verksamheter i samma lokaler, men sedan flyttade hon ut. Innan var hon också synlig när de var på Gottland. Sen följde de inte varandra på insta längre. Nu verkar de följa varandra och umgås lite, men det verkar ha varit knas mellan dem.

      Ja, storasystrarna stämde lillasystern på rejält med pengar.

        Nu blev jag orimligt nyfiken…varför gjorde dom det???

        Ja, snällla berätta mera om detta!

        Well ingen nyhet att syrran är GALEN. Hon har bedrivit häxhjäkt mot mig då jag ifrågasatte Alexs vidriga jävla betende när det begav sig och han mobbade halva Sverige. Hon är på riktigt så jävla falsk. Hade en period då hon slogs på krogen. Vilka äääääälsklingar dom är va!!!??!

          Vilken syster syftar du på? Mvh nyfiken!

        Vad stämde de Amelia för? Nyfiken!

        VILKEN syrra är galen? Vem slogs på krogen? Vad stämde de sin lillasyster för?

    Såg precis att hon har ett instakonto som heter mandysmansion.
    För att vara miljonär och kunna köpa vilka inredningsgrejer som helst så tycker jag att hon har så dålig smak!
    Det skriker pensionärslägenhet på Östermalm.

      Vad är det de brukar säga på ”Project Runway”? Man kan inte lära ut eller köpa god smak…

      Word! Alltså, har också sett detta konto och det enda som är fint där är typ tapeter. Allt annat är så konstigt? Senaste bilden med 2 krukor. Så ful? Eller bilden på matbordet och lila duk. Rummet känns såå instängt och deppigt? Eller den röda mattan med flamingo? Kan lista flera haha. Såg sen också att hon sålde gardiner för ”chipspengar” vilket kostade 3000-5000 kr, minns ej. Och det var bara 2 st.vanliga. jag förstår inte!!!

        Den förra lägenheten (med tornrummet) var superfin och verkligen smakfullt inredd. Sedan de flyttade känns hennes inredningsstil mest krystad och onaturlig. Får känslan att hon försöker ”för mycket”.

          Håller med! Det var en fin lägenhet, med eld i sovrummet osv. Vet vi förresten varför de flyttade? Blev det större lägenhet? Eller ett roligt projekt?

    Har ALLTID tyckt dom är falska!

    Used by – är det ytterligare nånting från Hannah & Amanda? En handfull ”profiler” som säljer sina begagnade kläder och som förmodligen fått skriva sin presentation själva eftersom Calle Schulman presenteras som ”En av dem mest inflytelserika inom reklam och PR.”?Och minsann om inte Lady Mandy säljer två vita begagnade gardinlängder för ”chipspengar”, bara 10 000 kr! Skynda fynda! Mycket fil blir det…

      ”En av dem” i en presentationstext?
      Ja, antingen har han skrivit det själv eller så är det någon praktikant utan gymnasiekompetens… ..eller någon av ’dem’ där företagsledarna utan gymnasiekompetens.

      + detta är skoj, Mandy vill motverka konsumtionshetsen:
      ”Då det råder konsumtionshets i mode och inredning idag känns det viktigt att vara med och vidareutveckla den digitala andrahandsmarknaden för dessa produkter. Affärsmodellen ligger i tiden och Used By är bäst i kategorin, sa Amanda Schulman i en intervju då.”

    Lite som bloggaren som inte hade ekonomin på topp efter jul så det blev bara en helg i Stockholm på hotell Diplomat och shopping på NK. Det var efter en 3 dagarsorige i julklappsöppnande…
    Kul för dom. Men säg inte att ekonomin inte är på topp. Vi skänkte julklappar och matkassar till dom som inte hade nått före jul. De hade knappast råd med en sån helg heller efter jul. Eller kanske inte nånsin…

    1. Jag följer inte henne
    2. Har aldrig besökt deras Daisy Grace i NÅTT forum what so ever

    Men ÄNDÅ stör jag mig på dem. Hur? Undrar ni nu (inte, men jag ska berätta ändå). På nått magiskt vis började jag ändå få deras nyhetsbrev, som jag då avanmälde mig ifrån eftersom jag inte kan bry mig mindre. Efter ett par veckor så – POFF! Fick jag deras nyhetsbrev eftersom att ”jag ligger med i deras mejllista”…..?????????

    Man kan alltså anta att de köper mejladresser från nått register/annat företag. Hur framgångsrika är man då egentligen, undrar jag?

    Borta. Lady Mandy har raderat inlägget. Såklart.

      Ja, såklart!

      Ser att Alexsbutik, som uppmärksammats för att de säljer fake väskor, har skrivit en kommentar till denna Instagram-bild. Vem är denne Alex..? För övrigt har de tömt kontot på bilder… De ligger väldigt risigt till…

      Såg på Bloggkommentaroerna att Anders Timell gillat bilden. VIlket ”fint” gäng”!

        Konton är inte tömt utan har massvis med bilder kvar. Kanske har du blivit blockad?

          Aha, kanske det. Visste inte hur det ser ut då. Det står ”Inga inlägg” än. Eller så beror det på att jag anmält kontot…

            Japp, jag är också blockad från det men kommer åt det på datorn ändå..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.