Kallar Underbara Clara sina läsare för grisar?

UnderbaraClara:

Ett önskemål från min läsarundersökning var att återinföra kategorin Dagens Citat. Så det kommer jag göra. Inte varje dag – men då och då. Först ut:

I learned long ago, never to wrestle with a pig. You get dirty, and besides, the pig likes it.  George Bernard Shaw

Detta påminner jag mig ofta om när jag stöter på någon av världens alla grisar. Det är frestande att sänka sig till samma låga nivå och ibland får jag sitta på händerna för att inte provoceras till en brottningsmatch med svinet.

Men så minns jag att den som blir gladast av det är grisen själv. Så jag gör klokast i att låta bli och istället tänka ut en strategi som bättre tjänar mina syften.

Som en bultpistol i trynet.

Givetvis bildligt talat.//Clara

Det verkar ha slagit lite slint i huvudet på UnderbaraClara efter att hon fick ta emot kritik för sitt inlägg om kroppsförvandlande underkläder.
Hon vägrar rabiat ta in och ta till sig läsarnas åsikter – trots att många av kommentarerna var både välskrivna och sakliga.
Nix, nope, nej!
”Jag – UnderbaraClara har rätt och ni alla har fel” verkar vara lite den linje hon är inne på.

Därför är det väl föga förvånande att hennes senaste inlägg gå i samma ton och anda där hon publicerar citatet här ovan av Bernard Shaw som ytterligare ett sätt att förminska sina läsare och framhäva sin egen förträfflighet.
Läsarna är inget annat än grisar som gillar att vältra sig i lera och dy, och hon gör bättre i skjuta dem i trynet med en bultpistol än att dras med – så tolkar i alla fall jag hennes inlägg.
Själv låtsas hon som att det regnar när frågan ställs bland kommentarerna men man behöver knappast vara varken Einstein eller Stephen Hawkins för att förstå vad Clara vill ha sagt med sitt citat.
Jag önskar mest att hon haft stake nog i sig att stå för att hon tycker så än att försöka besvara frågan med ett fråga för att slippa kommentera den.

Men det är ju skönt att veta hur Clara ser på sina läsare som inte enbart klappar henne medhårs och baxar upp henne på en piedestal. Man blir nämligen inte så smidig i varken spanx eller korsett så en hjälpande hand är lite av en nödvändighet.

Med handen på hjärtat så är jag nog hellre en ifrågasättande gris än en kvinna som får andra människor att känna att de inte duger som de är och att de kanske också borde försöka få en smalare midja och mindre dallriga lår med hjälp av obekväma kroppsstrumpor och korsetter eftersom man då är ”riktigt fin” (Citat UnderbaraClara).

Tack för tips!

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Killen dessie träffar heter Gustav ”pj” Eriksson. 99.9999% säker, dvs en kille helt i hennes smak som äger flertalet sportbilar✌️

  Svara

   Jag trodde hon inte var attraherad av svenska killar, varken utseende mässigt eller personlighetsmässigt 😂 det har hon ju klargjort flera gånger… Men han kanske har pengar då 😅

   Svara

    Men lägg ner. De män hon tidigare dejtat har ju varit svenska. Vad spelar det för roll vad deras föräldrar haft för ursprung? Man kan idag vara svensk men samtidigt ha släkt i Iran eller Kina. Hade du ifrågasatt hennes val av män om alla haft ljus hy och varit blonda? Någonstans inom mig tror jag inte det. Det är 2018 nu, förhoppningsvis kan man bli tillsammans med en person man gillar, oavsett vilket kön den har eller var dens föräldrar är födda.

    Svara

     Haha va? Vad pratar du om? Det är ju hon som uttryckt sig så.. Att hon inte är intresserad av svenska män, vare sig utseendemässigt eller personlighetsmässigt. Alltså en etnisk svensk man. För inte alls länge sen. Men hon har kanske ändrat sig..

     Svara

    Ibland tror man att man har en viss typ, men så träffar man en kille som är helt tvärtom ens ”smak” och faller totalt 🙂

    Svara

    Money talks👐😎😂😂

    Svara

   Han måste vara riktigt rik som äger flertalet sportbilar 🤔

   Svara

  Men va? Missar jag något eller hur i all världen kopplar du det här till att hon tycker att hennes läsare är grisar? ser inte sammanhanget alls…

  Svara

   Inte?
   ”Ibland får jag sitta på händerna för att inte provoceras till en brottningsmatch med svinet.”
   Varför skulle hon behöva sitta på händerna om det inte handlade om att svara på kritik som hon inte gillar?

   Jag tycker det är klart som korvspad…

   Svara

    Håller aldrig med dig, Camilla, men här tycker jag du har rätt – det är mycket tydligt att hon läst kommentarerna här inne vad gällande korsettgate och således ”sitter på händerna” för att inte svara. Hon har ju redan drygt loss i kommentarerna på hennes egen blogg så det är nog grisarna här inne som åsyftas 🙂

    Svara

     Aa fast då är det väl inte hennes läsare utan de som hon anser vara troll/grisar överlag, som i denna bloggs kommentarsfält?

     Svara

    Tänker inte att det nödvändigtvis är hennes läsare hon kallar grisar utan det som andra kallar för troll? Tycker inte det är någon skillnad på att kalla folk för troll eller grisar.

    Svara

     Hon skriver ibland debatterande inlägg där hon snärjd in sig initrelevanta argumen.
     Sen släpper sen inte igenom relevanta kommentarer, sakliga intelligenta kommentarer som inte styrker medhårs.

     Svara

    jag uppfattade inte heller att det fanns någon anledning att tro att ho syftar på sina läsare, men jag har i ärlighetens namn inte följt hela korsettgate på hennes blogg.

    Men det finns väl väldigt många trollare och provokatörer på nätet förutom på hennes blogg? Jag tycker att det är svårt att ens läsa facebook utan att vilja gå en runda med ”grisarna”

    Svara

   Eller hur! Snacka om att läsa in information som inte finns där…

   Svara

   Ser inte heller sammanhanget. Rena påhitt ju, står inget om att hon pratar om läsare.

   Svara

  Känner att jag vill rulla mina ögon så hårt men jag är rädd att de rullar iväg för gott, så uppenbart att det bara är en kaxig och tuff attityd utåt.

  Svara

  underbara clara har aldrig varit duktig på att ta emot kritik. hon agerar jämt som ett litet kränkt barn. hon blir putt, sätter armarna i kors och går in i försvar när hon blir ifrågasatt.

  Svara

   Nu har inte jag läst Claras blogg mer än någon gång för ett par år sedan men jag kan tänka mig att hon fick en jädra massa jobbiga kommentarer och kritik efter korsettinlägget. Men det finns bloggare som är så lättkränkta, lättstötta och blir vansinniga för minsta lilla fråga och grej som inte ens är elakt. Vissa kallar sig mobbade och näthatade över kommentarer som inte ens är elaka och förstorar och förvider det något enormt, även vissa av deras läsare/fans ser typ allt som jätteelakt och hemskt och förvrider och förstorar, sjukt. Tycker att det säger en del om vissa bloggare, det liksom avslöjar en del..

   Svara

    Fast de är ju människor de också. Precis som alla sekundärkränkta, lätt provocerade och dryga läsare som inte tycker att det är oki att andra faktiskt ser saker på olika sätt. Som tycker att det är fel att ändra åsikt men som även tycker det är fel att uttrycka den åsikt man har. Så tyvärr, bloggaren ni hackar på är precis som ni. Ser inte en jäkla skillnad.

    Svara

  Förminskar sina läsare och framhäver sin egen förträfflighet – Ja det är inte Clara den enda bloggaren som gör, kunde tro att du beskrev någon annan. Finns fler som borde haft stake att våga stå för och vara ärliga med vad de tycker och vill och inte dra bortförklaringar, undanflykter, svepskäl, påhitt och snyft.. och inte kalla läsare som utan att vara elaka ifrågasätter och ger goda råd för bitterfittor, troll och bittra haters för att deras frågor och råd inte faller bloggaren i smaken, det är lågt. Vissa bloggare är extremt lättstötta och brusar upp i onödan. Har inte läst Claras blogg men grisar var nytt..

  Svara

   Upplevde detta ”fenomen” hos allas gullegris Elaine Eksvärd. Ett tag spelade det ingen roll vad folk frågade henne, för hon hade minsann alltid rätt! HON är ju retorik-expert… Så tröttsamt!

   Svara

    Syftade inte alls på Elaine, läser inte hennes blogg men ja även hon verkar ibland lättstött och förvrider, av det man läst härinne iaf. Även Camilla förvränger och förstorar saker som hon läser på olika bloggar ofta.

    Svara

     Lady Dahmer blir väldigt putt om man inte håller med henne i ämnet bantning. För att bli smal måste man hårdbanta är hennes ständiga mantra. Håller man inte med henne om att viktnedgång måste innebära svält (enligt min egen erfarenhet), så blir hon riktigt tjurig. Trist, med en annars så bra person på många sätt och vis. Men här får man inte tycka annorlunda, ens om det är baserat på egna faktiska upplevelser.

     Svara

  Lyssnade precis på redgert och dietz pod, pilotavsnittet, och undrar bara; är det bara jag som reagerar på att han försöker kränga droger till henne? Eller år han oseriös? Får otroligt äckliga vibbar av denna pojk.

  Svara

   Say whaaaat? Berätta. Orkar inte lyssna på podden.

   Svara

    Okej, nu har jag lyssnat 2 minuter. Enligt mig är porrden väldigt osammanhängande och flamsig utan röd tråd. De hoppar från ämne till ämne. Fattar inget. Mvh Trög.

    Svara

  Jag tyckte mest det var obehagligt att hon tyckte att man skulle skjuta grisar i trynet med bultpistol. Det låter som fruktansvärt djurplågeri. Om du nu ska bedöva en gris med bultpistol så sikta mot skallen åtminstone.

  Svara

   Kanske att man kan se det som någon typ av piercing?

   Svara

    Mmmm…vackert och så.

    Svara

   Jag håller med!!! Överhuvudtaget stör det mig att grisen får representera otrevliga, avskyvärda och dåliga personer. Grisen är ett intelligent djur som som inte borde fungera som skällsord.

   Gris, hund, djur ….. Överhuvudtaget tycker jag illa om när dessa används för att beskriva någon otrevlig.

   Skämta om bultpistol i trynet är bara vidrigt.

   Svara

  Precis all lerbrottning efter det inlägget stod ju Clara själv för. Den första att kasta sig i gyttjan vid minsta lilla fundering eller frågande yttrande från läsarna var ju hon!
  Kan inte se en enda kommentar som uttrycker sig näbbigt, eller innehåller svordomar, medan hälften av hennes svar gör det…

  Svara

  Finns ett uttryck som heter du målar guld på grisen. Brukar användas när en kvinna råkat ut för en elak man men ändå pratar bra om honom. Nöff nöff.

  Svara

   Är du säker? Aldrig hört uttrycket och googlade, fick inte upp en enda träff som stämde haha. Ett bra uttryck men varför är vi så elaka mot grisar hela tiden…? :'(

   Svara

    Jag är säker. Men gillar grisar i djur format. Tycker dom är fina.

    Svara

   Aldrig heller hört uttrycket men det var ett bra uttryck ju. Men ja varför är vi elaka mot grisar haha och mot apor haha.. Jävla apa och jävla gris heter/låter det ofta när man är typ arg på någon eller tycker illa om någon. Svin används ju också, låter iofs lite vettigare och mer passande på något sätt hehe..

   Svara

  Men herregud, varför driver hon en blogg och är ”influencer” om hon inte kan ta kritik?! Alltså valfri journalistisk kurs vore på sin plats här…
  de vill kalla sig författare, bloggare, poddare – whatever u name it. Men professionalitet är inte att förvänta sig tydligen…

  Svara

   Hon är väl lite mer som en arg krönikör, typ Linda Skugge.

   Jag tycker hon är rolig när hon bemöter kommentarer faktiskt.

   Om jag kritiserar någons kommentar här inte brukar de bita ifrån tillbaka. Inget jag gnäller över. UC är väl som oss som kommenterar här inne, inte någon himla myndighet, för mig får hon gärna behålla lite personlighet. Diplomater år tråkiga, kul med bloggare som har lite åsikter trots läsare som kallar typ allt ”problematiskt”.

   Svara

    Jag förstår hur du menar, men det som jag tycker blir skillnaden i exempelvis Claras fall (för övrigt tar jag inte ställning varken för eller emot Clara) är att hon har gjort sig själv till ett varumärke. Hade hon jobbat på ett företag som skrivit inlägget om korsetter hade företaget fått kritik. Nu är Clara sitt eget varumärke och får således ta emot kritiken personligen. Jag har inga problem med att hon är sitt eget varumärke, men då måste hon också förvänta sig att man kritiserar henne precis som man ibland kritiserar företag och inte bara gapa ut att man faktiskt skriver vad man vill på sin blogg.

    Svara

  Hahahahaha så inte underbar. Som en gumma. Känns som hon är hundra år och lever i en helt annan tid. Kanske därför hon bor i en håla? Där en gumma kan få vara i fred.

  Svara

  Fast hon skrev inte att ’om man vill vara riktigt fin’. Hon skrev ’om JAG vill vara riktigt fin. Enorm skillmad.
  Kan bara skriva som tidigare idag. Förstår inte varför vissa kvinnor drar den slutsatsen som inläggets sista stycke. Jämfört med Clara är jag en elefant men det skulle aldrig falla mig in att hon kanske tycker att jag borde bli smal som hon, eller att hon tycker att sådana som jag är fula. Och om hon tyckte det skulle det inte röra mig i ryggen. Alla vars åsikt betyder något tycker att jag är söt och fin som jag är, resten spelar 0 roll.

  Svara

  OT, men kan du gräva lite i detta? 🙂

  Angelika lagergrens gastric bypass
  Blondinbellas bröstoperation

  amanda schulmans bröstoperation
  att amanda schulman legat med systern hannas man

  skulle vara så smaskigt!

  Svara

   Nej, det tänker jag inte göra. Jag förstår att det skulle vara så smaskigt för dig att du förmodligen skulle dregla ner hela framsidan på din tröja men om det är sådant du är ute efter så måste jag tyvärr informera dig om att är på fel blogg.

   Det finns andra sidor som förmodligen skulle passa dig och dina behov bättre tror jag… 🙂

   Svara

   Tror inte Angelika L gjort gp. Tror inte Bella gjort bröstförstoring. Schulmans bröst eller ligg har jag ingen aning eller tanke om. Men fattar inte heller intresset och nyfikenhet om hon opererat brösten, so what har ju de flesta sk influencers gjort.

   Svara

   Och hur skulle Camilla luska i eller kunna veta säkert om Amanda legat med sin systers man, skulle hon fråga henne eller mannen? Skulle de svara ärligt på det?

   Svara

   Va!? Tell uz more… Ang Mandy och Bankis…….

   Svara

  Kan verkligen förstå att man tröttnar på alla dömamde idioter efter år av bloggande..

  Svara

   ….jobbar man på Ica tröttnat man på otrevliga kunder. Men for den sakens skull får man hålla god min. Det onda med det goda liksom…

   Svara

   Då kan hon ju byta jobb

   Svara

  Visar kissie upp s.k ”skitkläder” i hennes senaste inlägg😂 Jfr och chiquelle nämner hon bland annat

  Svara

  Jag tror hon snarare syftar på trollare/näthatare/whatever, men det känns som att du tar alla chanser att trycka till henne nu. Sedan tycker jag att UC får obefogat mycket kritik i hur hon bemöter just kritik. Det enda rimliga sättet att göra det är tydligen att säga ”tack så mycket, jag ska ändra mig”, men det tycker jag inte man ska behöva. Hon har själv skrivit att hon bemöter kommentarer i samma ton som de är skrivna och det tycker jag att hon oftast gör.

  Svara

   Nej man behöver inte bara tacka och ta emot kritik. Man kan förklara hur man tänkte och vilken ståndpunkt man har. Ingen av kommentarerna var otrevlig så varför känner hon ett behov av att vara det? Skriva svordomar och skriva men DU då, är du så himla perfekt, ungefär. Nej, det är klart ingen är, men det är också få av kommentatorerna som livnär sig på att vara ett mer eller mindre ett varumärke med en viss image.

   Svara

  Tycker väl att det finns andra som gnäller, skäller och bemöter kommentarer betydligt värre än Clara. Men Clara får göra som Maggan Graaf nästa gång som hon ska skriva om korsetter, bh:ar, smink, vikt eller att hon vill vara fin – varna om att ; inlägget kan uppfattas som stötande för vissa. Haha den var riktigt bra tycker jag, något för fler att ta efter 😉

  Svara

   Jag tror att skälen att Claras läsare reagerar är att hon (låtsats?) ha andra åsikter förr än de som slank igenom i inlägget om korsetter. Clara har nytt ett varumärke men är ju inte den hon vill låtsats vara i bloggen. Hon är ju ett varumärke med en uttänkt image och detta är ju hennes försörjning. Men läsare blir besvikna när hon plötsligt vimsar iväg och glömmer bort vem hon tidigare valt att framstå som…

   Svara

  Det där med att Bella har ett (sponsrat) inlägg där det står att hon gjorde en miniintervju med Mockbergs grundare. Njaaaa? Är det meningen att man ska gå på det? Blir ju ännu tydligare då att man bara fått en text skickad som man ska publicera eller vad tycker ni?

  Svara

  Med tanke på att hon kallar sig själv ”Underbara Clara” ska man nog inte förvänta sig någon vidare självinsikt eller förmåga till reflektion över egna brister och fel. Hon är ju så UNDERBAR och alla som inte håller med är grisar.

  Svara

  Hej! Jag tror du läser in en hel del annat i formuelringen än vad som faktiskt står där. Att ”sitta på händerna” är ett uttryck man använder i tal och skrift och det har egentligen ingenting med händer att göra. Det handlar om att hejda sig. Men det tror jag mycket väl att du förstår. Däremot väljer du att inte förstå det i ditt blogginlägg – för att vinna billiga poänger på någon annans bekostnad. Det är lågt och bara mycket osympatsikt. Men, jag förstår att du kanske ser en poäng med det också.

  Svara

   Fast det handlar lite om tajmingen också. Hon tar just detta citat (av ALLA världens citat) bara några dagar efter hon skrev ett inlägg som hon fick en del mothugg på. Och sen kom inlägget där hon försvarade det första inlägget. Och så ytterligare några dagar alltså detta. Sammanträffande? Tror inte det.

   Svara

    Men vad vet vi om någonting överhuvudtaget? Jag har oerhört svårt att tro att Claras liv på fullt allvar kretsar kring huruvida någon tycker bu eller bä om hennes val av preventivmedel, underkläder och val av citat. För mig är tanken på det näst intill skrattretande! Jag skulle gissa att hon har bra mycket viktigare att fylla sin vardag och arbetsdag med än att fundera över hur hon ska tjonga till någon/några okända med ett citat eller två. Då tror jag ärligt talat att man som bloggkommentator tillskriver sig lite väl mycket betydelse. Nu sätter jag punkt och går och gör någonting vettigt av mitt liv.

    Svara

     Jag tänker att man läser en blogg som en bok, eller som man följer en serie. Man ser det som skrivs, inte mer. Självklart finns det annat bakom kulisserna, men det vet ju vi som läser inte så mycket om. Hur kan vi? Såklart drar vi då slutsatser om de inlägg som kommer efter varandra. Och uppenbarligen tog Clara åt sig ganska ordentligt av de som kritiserade hennes inlägg om underkläderna, annars skulle hon ju inte ha gått till motangrepp så häftigt. Så inte så konstigt att läsarna (en del) läser detta tillsammans med citatet om grisar. Själv tror jag att hon vet precis vad hon gjorde.

     Svara

  Jag uppfattade det inte som att hon såg sina följare som grisar. Kollar hennes blogg och Insta. Kommentarsfälten hinner jag inte med. Har någon sagt något smart eller sjukt taskigt som får en kvinna att få gå och lägga sig?

  Svara

  Amen på detta:

  ”Med handen på hjärtat så är jag nog hellre en ifrågasättande gris än en kvinna som får andra människor att känna att de inte duger som de är och att de kanske också borde försöka få en smalare midja och mindre dallriga lår med hjälp av obekväma kroppsstrumpor och korsetter eftersom man då är ”riktigt fin”

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.