Dagens Offpiståkning

Det är sällan som jag kan förutspå var kommentarerna under vissa inlägg kommer barka hän men ofta leder detta till diskussioner som är bra mycket mer intressanta än det ursprungliga inlägget i sig.
Det är någonting att uppmärksamma och lyfta upp tycker jag, så med det sagt så har jag skapat ännu en ny kategori härpå bloggen som jag valt att kalla ”Dagens Offpiståkning”. Som ni märker fortsätter jag på skidspåret och nu då inte bara ”Öppet Spår” på helgerna utan även denna.
Jag hade tänkt kalla det för ”Dagens Urspårning” men fick bara upp en massa bilder på tågolyckor och det var ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig.
Dagens Offpiståkning innebär kort och gott att jag kommer uppmärksamma ett ämne eller kommentarer som lämnats här på bloggen och som fått ett eget liv och helt lämnat ursprungspoängen. (Lite som när man lämnar de markerade nerfarterna i skidbacken och drar iväg åt ett annat håll – Offpist)

Så med det sagt så vill jag välkomna er till världspremiären av Bloggbevaknings ”Offpiståkning”!
På med hjälmen, för nu drar vi!

I det här inlägget från tidigare idag så berättade jag om hur Katrin Zyto reagerade när hon fick höra att hon och hennes barn minsann upptog hela trottoaren där de kom gående.   
Hon blev arg som ett bi på kvinnan och kallade henne för surkärring när hon passerade och det ju lite intressant med tanke på att Katrin uttryckte sig så här tidigare om föräldrar som tar med sig sina barn/barnvagnar ut när det är rusningstrafik:

Absolut, det är helt rätt med barnförbud på fik. Det är inte roligt med småbarn på kaféer och restauranger. De stör och barnvagnar är i vägen och gör att det blir bökigt för andra. Det handlar om respekt.

Man är ju helt rubbad om man tar med sig barn till vanliga fik eller restauranger under rusningstid. Föräldrar som tränger in sina barnvagnar med skrikiga barn som sitter och smular med kex.//Katrin

Under inlägget började ni diskutera kring annat folk gör som driver er till vansinne.
För min del är det människor som tvärnitar när de klivit av rulltrappan, precis klivit ur en hiss eller ur en tunnelbanevagn så att man tycks ihop som sillar där bakom eftersom ingen kommer någonstans.

Dessa människor skulle vilja nysa i nacken för att uppmärksamma dem på att det finns fler människor på jorden som också vill kliva av/ur, men tyvärr är jag riktigt dålig på att nysa på beställning så jag får finurla vidare på en lämplig hämnd lösning.

Åh, en annan typ av människa som ger mig utslag över hela kroppen är de föräldrar som tillåter sina barn att frenetiskt sparka på stolsryggen framför när man åker flyg eller tåg. De gör det med största sannolikhet för att barnet äntligen hittat något att roa sig med i fyra och en halv minut innan det är upp till föräldrarna att underhålla barnet igen, men jag tror inte barnets mamma och pappa inser hur nära det är att jag vänder mig om, tar ungen och stoppar in det i bagagehyllan och stänger luckan.
Än så länge har min goda uppfostran stoppat mig men jag kan inte garantera att den kommer göra det nästa gång.

Vad eller vilka är det som får er att se rött?

307 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Mindre skidor mer sociala medier!

   Hehe fick dåligt samvete nu så lägger till en smili:)

   Håller med! (osäker på om tummen fungerar som den ska)

   Har varit ute och åkt offpist hela dagen och så möts man av den här rubriken ☺️

  Folk som inte använder blinkers!!! Jag kan inte gissa mig till att de skall svänga. Då blir jag tokig.

   +1. Särskilt folk som inte blinkar när de ska ut ur rondeller och man står och väntar helt i onödan. Morr på den!

    Och dom som blinkar vänster i rondeller även när dom svänger ut ur den……. först blir man glad att någon har vett att blinka, men så blinkar dom fel!!

   +1 på den! Jag bor i Italien och här anses blinkers vara frivilligt… 😑

  Känner likadant inför tvärstannande personer i slutet av rulltrappan. Ännu värre än de personerna är dock de självupptagna, korkade människorna som täpper till tunnelbanedörrarna så ingen, inklusive de själva, kan stiga på då de hindrar folk från att kliva av. Seriöst?!! Blir arg bara jag tänker på det, trots att jag är väldigt långt ifrån närmaste tunnelbanevagn för tillfället.

   Haha jag behövde verkligen tänka till om jag ”stannar” eller bara går vidare när rulltrappan är slut och jag insåg att ops jag är en såndär som stannar plötsligt när rulltrappan är klar och sen går jag vidare. 🙈 Ska försöka tänka på detta nästa gång så jag inte aggar upp mina medresenärer i onödan x}

  Människor som sätter sig på yttersta sätet på bussen och därmed tar upp två säten! 👹

   Men du måste förstå att ”dyra handväskan” absolut måste ha eget säte!

   För stor att ha i knät- kan inte scrolla i mobilen.
   Sätta på golvet? Fy vad ohygieniskt.

   Mindre väska? Får inte plats med sminkväskan.

   Retar ihjäl mig på detta ofog och 99% är tjejer.

   Killar har ingen handväska (oftast) och är inte så hysteriskt hygieniska utan sätter ryggsäcken på golvet.

    Busspendlar varje dag och det är ooofta snubbar som ska ha ryggsäcken eller skateboarden på sätet bredvid. Hopplöst.

     + skrevar.

   Jag sätter mig alltid vid fönstret, men om jag hade vågat hade jag satt mig på sätet bredvid för jag lider av socialfobi, och min värsta mardröm på bussar och spårvagnar är att någon ska sätta sig bredvid mig. Tänker att det kanske finns någon som lider av det också och inte klarar av att sitta bredvid någon annan.

    Samma här, eller rättare sagt lider inte av social fobi, men avskyr att ha främmande människor nära mig.

   Men herregud fråga bara om du kan hoppa in ? Brukar sitta ytterst när jag ska av inom bara några hållplatser pga smidigare än att bli inblockerad av nån som ändå kommer kika ner i sin telefon helt ouppmärksamt så du nästan inte kan hoppa av… Däremot de som blockerar säten med sina väskor osv borde bli förvisade till att stå 😛

   Om jag sitter så sitter jag alltid på sätet längst ut, då jag har svårt för att åka kommunalt (liten buss/vagn och mycket folk) och mår väldigt dåligt (kan få en panikattack) om jag känner för instängd. Reser mig och låter någon annan sätta sig längst in såklart.

  Överlag folk i trafiken som inte kan köra (kör för sakta, inte blinkar, vet inte hur man blinkar i en rondell?!?! Seriöst, logiken i att blinka vänster när man ska köra rakt fram??) Roadrage deluxe…

   Dem som kör i högerfilen i en cirkulationsplats även fast dem ska vänster!!!!!!! GAAHHHH!!!!!!

    Jag gör det för jag tycker det är läskigt när jag ska falla ut. 🙁 Krockat på det viset en gång, därav rädslan. Obs, det var den andra förarens fel att vi krockade.

     Men då byter du ju fil till ytterfilen innan svängen? Är det ngn idiot som blockar dig eller om det känns läskigt, kör ett varv till! (Sa min körskolelärare)

      Svängen börjar ju direkt när man åker in i en rondell. Därav namnet ”cirkulationsplats”.

      Men om det är två filer som går ut ur rondellen behöver man ju inte byta fil?

  När min sambo lägger strumporna BREDVID tvättkorgen istället för i. Eller för att applicera på människor överlag – de som lägger skräpet bredvid istället för i skräpkorgarna. Pust och frust!

   När min snubbe gjort slut på toarullen och tagit en ny, så sätter han inte den nya i hållaren utan lägger den i tvättkorgen.
   Wtf liksom…?
   När jag flyttade tvättkorgen började han i stället placera rullen på fönsterbrädan en och en halv meter ovanför toastolen… 😞
   Då ställde jag tillbaka tvättkorgen eftersom det ändå kändes som ett smidigare alternativ att plocka rullen därifrån och nu hamnar rullarna där igen.
   Han kan inte förklara själv heller varför han gör detta. 🤔

   (När jag ser rullen i tvättkorgen plockar jag givetvis upp den och sätter den i hållaren. Jag har provat att låta den ligga för att se om han skulle tröttna på att sträcka sig ned i tvättkorgen efter varje toabesök, men det hände aldrig.)

    MEN Jaaa! Min sambo gör likadant bortsett från att vi ej har någon tvättkorg nära – han ställer de nya rullarna på golvet ??? VARFÖR? Det tar ju max 10 sekunder att ta bort den gamla o sätta i den nya 😅🤯

     Ha, ha! 😂😂😂

     Vad ÄR det med våra karlar egentligen? Måste vara nåt genetiskt. 🤔😆

   När min snubbe gjort slut på toarullen och tar en ny så sätter han inte den nya i hållaren utan lägger den i tvättkorgen.
   Wtf liksom…?
   Han kan inte heller förklara själv varför han gör detta.
   När jag flyttade tvättkorgen började han i stället placera rullen på fönsterbrädan en och en halv meter ovanför toastolen! 😞
   Då ställde jag tillbaka tvättkorgen eftersom det ändå kändes som ett smidigare alternativ att plocka rullen därifrån så nu hamnar rullarna där igen…

   (När jag ser rullen i tvättkorgen plockar jag givetvis upp den och sätter den i hållaren. Jag har provat att låta den ligga för att se om han skulle tröttna på att sträcka sig ned i tvättkorgen efter varje toabesök, men det hände aldrig.)

    varför vill du ha toarullarna i tvättkorgen?

    sorry, läste för snabbt! Nu är jag med 🙂

   Ha ha ha! Javisst är det underbart, min sambo gör likadant. Fast efter hans förklaring förstår jag det liiite mer. Han menar att om strumporna är lite fuktiga så lägger han dom bredvid korgen för att torka innan dom hamnar i korgen. Synd bara att det är jag som till sist plockar upp dom då han helt glömmer bort…

   Haha! min gubbe är likadan!! Han stänger även av tvättmaskinen när den är klar – utan att hänga upp tvätten = tvätten glöms bort 😅

  Ja man är väl lite typiskt svensk och feg och vågar kanske inte alla gånger säga till…åker numera bara första klass och har hittills sluppit alla småbarn som sparkar en i ryggen, även bra att åka tåg i tyst avdelning om man vet att man ska åka ensam för där är det aldrig några barn. Så har man råd/tycker det är värt det (ibland är det ju till och med billigare även om det inte är så ofta) så rekommenderar jag första klass😃

   Jag har åkt i tyst avdelning på tåg rätt många gånger. Varje gång har det varit minst en familj med skrikiga ungar där. Blir fan tokig!

    Men visst, har du fått en råtta i pizzan med?

     Misstänker att du hör till en av de barnfamiljerna som väljer att åka i tyst avdelning. Det är inte alls ovanligt att griniga ungar åker där. Därav har jag själv slutat boka tyst avdelning så slipper jag bli arg lver att det inte är tyst där. Kram på dig

   Folk som du stör jag mig på.

    Med största sannolikhet stör jag mig på dig också, det brukar vara så. Ömsesidigt och bra👌🏼

  1) Alla som kör bakom en och i princip ligger inne i bagageluckan. Herrejävlar håll avstånd!
  2) Gamla människor i kassan på ica. Förlåt men du behöver inte betala med enkronor och 40 olika kuponger.
  3) Människor som åker kollektivt och lyssnar på musik utan hörlurar.

   Kanske dom faktiskt behöver, pensionärer har överlag inte jättemycket pengar 🙁

    Jo kanske. Jag har också levt på luft men man behöver inte vara sjukt omständig för det liksom. Tex man KAN ta upp pengarna innan man kommer till kassan istället för att leta upp kort eller småpengar i nån enorm väska efter att man hört vad det kostar. Lite framförhållning är allt jag ber om 🙂

     Vissa gamla drar ut på tiden för att de är så ensamma, det kanske är den enda sociala kontakten de har. Samma sak när jag arbetare i kundservice, de ville aldrig lägga på luren och oftast småpratade jag lite med dem men chefen var alltid på mig.

     Hej.
     Min mor är 92 år, väldigt pigg och alert,men hon har mycket nedsatt syn p.g.a grava förändringar på gula fläcken på båda ögonen. Därför kan det ta lite tid för henne att kolla vad för slags sedel eller mynt hon lämnar fram. Kassapersonalen hjälper ofta mor med detta. Hon har stela leder i fingrarna så därför kan hon inte hålla i börsen för länge innan hennes tur i kassan. Hon och många med henne gör så gott de kan utan att de ska ses som en bromskloss i kassan där de handlar. Förhoppningsvis blir du också gammal.

      Ja absolut folk gör säkert så gott de kan men jag har väl rätt att bli irriterad ändå? 🙂 precis att du har rätt att störa dig på att jag stör mig. Så är livet liksom. Vill ändå tro att alla går genom livet och gör så gott de kan.

   Första punkten är en ren och skär livsfara! Ännu värre om man har barn i baksätet. Jävla idioter det finns ute på vägarna alltså.

    Jag skulle inte ens säga att jag ”stör mig” på det, precis som jag inte ”stör mig” på typ sexuella trakasserier eller inbrott.

  För att brodera ut folk som tvärstannar utanför hissen eller längst upp i rulltrappan så blir jag bindgalen på folk som står mitt i gången i affären så man måste gå tillbaka och runt hyllan för att komma vidare, eller dom som går jääääätttteeee långsamt.. Då riktigt kryper det i kroppen på mig..

   Finns en enkel lösning på ditt problem och det är att säga ”ursäkta mig”

  När folk hostar/nyser i sina händer och sedan håller i sig med samma hand i tunnelbanan. Har ingen lärt de att man hostar/nyser i armvecket??
  Sen de personer som går längst fram från tunnelbanan till universitet och som envisas med att röka så att alla som går efter tvingas andas in deras rök.

   Oh Lordy, Yes! Är det bara jag som noterat att fölk utomland (typ UK) ALLTID nyser i handen? Helt sjukt…

    JA!!! Jobbar på ett sjukhus i UK och en Sister skulle utbilda oss vanliga skuksköterskor i hur farligt det var med att ta på saker som skulle vara sterila (eh…. ja?) sa ”om du skulle sett bakterierna skulle du aldrig ta på domt” och så nös hon i sin hand.

    Kunde inte låta bli att fråga henne varför hon då nös i handen och sen tallade på saker vi skulle ta på också.
    Tanken hade aldrig slagit henne

  Karlar som manspreadar, folk som har sina väskor på sätet brevid när det är mkt folk. De som ej väntar utan kliver på innan folk gått av. Folk som står på fel sida i rulltrapporna. Folk som snackar svinhögt i mobilen om privata saker eller har ljud högt på spel eller filmer. Folk som har fötterna på sätet osv osv
  Vill man bli på dåligt humör ska man åka tunnelbana.

  Stör mig på de flesta kunder, arbetar i butik…

   Värsta med kunder när man jobbar i butik är, när de inte orkar gå fram för att fråga om hjälp utan visslar på en som en hund, alternativt skriker ’ursäkta!’ och vinkar till dig att komma.

   Guuud ja. Folk som försöker tjata till sig rabatt (nej jag kan inte ge dig en gratis dricka!?), som försöker ragga (nej jag vill inte att du väntar utanför när mitt pass är slut!), som praaatar och pratar medan kön blir längre och längre, som klagar på allt som går att klaga på, som är otrevliga, som kommenterar mitt utseende, som stökar/smutsar ner,

   Haha åh hatar verkligen kunderna 😭😭

   Kunder är den värsta sortens människor…

    De flesta är faktiskt jättetrevliga och tacksamma för hjälpen 😊
    Plus att dom betalar min lön. Men jag är inte deras slav. Viktigt att komma ihåg

  Att det är så j*vla skevt i världen. Zappade bort från Rapport nu där de visade från Jemen. Stackars barn 😓😓😓

  Folk som går runt med lösa hundar mitt i stan. Fullt med folk, barn, andra djur, trafik = ingen plats för din okopplade hund?!

   En gång var jag och min kille på en inhängnad fotbollsplan i vårt område och spelade lite, och helt plötsligt springer en hund mot mig och jag ba va?? Kollar runt mig och ser ägaren stå utanför planen, hon har då släppt in sin hund för att springa löst på fotbollsplanen trots att vi är där. Varken jag eller min kille är särkilt förtjusta i hundar så jag ropar faktiskt på henne och ber henne ta bort hunden från oss.

   Kvinnan stormar fram till mig (hon hade två till hundar så det är hon + tre hundar precis på mig) och SKRIKER att hon alltid rastar sin hund här och att enda anledningen till att den sprang mot mig var för att jag ”psykade” den. Jag ba ok men om din hund är så jävla lättpsykad kanske du inte ska släppa den lös på en fotbollsplan där det är folk och där du själv inte ens är????????? Hon stod bara någon centimeter från mitt ansikte och de tre hundarna skällde och skällde och hon skrek och skrek, jävlar vad det tog mycket viljestyrka att inte bara boxa henne (ok inte viljestyrka så mycket som att jag var livrädd att hundarna skulle attackera då hehe).

    Åh fy fan. Varför tror många hundägare att alla älskar hundar? Om man inte gör det reagerar de som om man skulle ha sparkat på en liten hundvalp.

     Som alla som tror att man älskar småbarn

      Men alltså hundar är djur och småbarn är människor.
      Varför ska hundälskare alltid envisas med att jämföra de två?

      Hundmänniskor alltså… 🙄

       Små barn är som hundar många gånger. Skulle hellre föredra en okänd hund än en okänd unge.

        Ett småbarn kan inte slita loss ditt ansikte eller bita dig (lika hårt) i armen/handleder där stora blodpulsådern ligger. Men du har rätt, man tar hellre en okänd hund framför ett okänt småbarn.

        Ja, hellre tio lösa hundar än en ouppfostrad snorunge som sparkar mig i ryggen och gallskriker på flyg/tåg.

         Du borde skämmas! Du har glömt bort att du själv också skrek som barn.
         Vad är det med folk? Eller är det bara WT folk här inne eller. Man börjar ju undra alltså.

          Klassiskt argument. ”Du skrek också som barn”. Skulle man störa sig på sig själv då? Skulle man som skrikande 3-åring tänka på alla andra?
          Det funkar ju inte riktigt så.

           Öh, ok. Så är det ju för alla barn.

          Snarare wt att ha många ungar och/eller ha snorkiga barn som sparkar och har sig

          Uh, jag hade ansvarstagande föräldrar som tog hem mig om jag uppförde mig illa/ sa till mig. Men du har rätt i att det inte är barnens fel direkt, det är föräldrarnas.

         Nu är det olagligt att ha lösa hundar springandes ute bland folk 🤷🏼‍♀️ En hund kan döda en annan hund eller annat djur samt människor. Många har hundrädsla kanske pga tidigare attacker och oavsett hur snäll husse/matte säger att hunden är så ska den vara kopplad där det rör sig mycket folk. Hundar är förbjuda på bland annat lekplatser av en anledning och inte tvärtom. Människor har dålig koll på hundar överlag och behandlar dem som människor så det är klart att de inte är att lita på.

          Slår vad om att dina barns förskola har problem med att dina ungar biter andras barn. Du känns som den typen av förälder🙂

           Haha va? Det är ingen hund jag har 🤔

       Mums: Alltså va? Kan du respektera att alla inte automatiskt värderar människor högre än djur eller är det för svårt?

       Åh, sådana som du gör mig förbannad.

        Det spelar ingen roll att hundägare tror att deras hund värderas högre än människor, lagen säger annat. En människa går alltid före en hund och en hundägare ska se till att deras hund inte skiter, stör, skadar och skrämmer barn. Det spelar liksom ingen roll om ett barn skrämmer hunden, biter den så ska den avlivas. Sen så ska barn läras att respektera djur, självklart, men barn går ALLTID före hundar. Alltid.

         Min katt går före dina ev barn för mig. Frågor?

          Min dammråtta går före din katt, frågor på det?

           hahahaha😂👏🏼

           För dig ja. Du vet mycket väl vart jag ville komma

           Jag pratade allmänt om hur det är i samhället mellan hundar och barn. Dina känslor inför din katt känns rätt så irrelevanta.

          😂

        Haha nej, jag kan absolut inte respektera någon som värderar djur högre än människor. För du/ni är…? Världsfrånvända foliehattar?
        Är så jävka löjligt att ens behöva bemöta det. Väljer att tycka synd om dig istället. Styrkekram ❤️

         Styrkekram till dig som känner att du behöver vara nedlåtande för att någon inte delar din uppfattning. Gå och ät lite pepparkakor så kanke du blir snäll❤️😁

    Jag som fd hundägare skäms över andra hundägare som uppför sig så här, de drar ner oss ansvarsfulla i skiten. Vi flockas ihop i samma skithög och jag förstår faktiskt det, det syns ju inte direkt på oss vem som sköter sig och inte när man möter oss ute.

     Håller med. Men vi kan nog dra slutsatsen att hennes hundhantering förmodligen inte är hennes enda brist när det kommer till hyfs.

     Samma sak som med föräldrar alltså.

   Om hundägare ska kärva att folk frågar innan de går fram och klappar deras hund kan jag känna att hundägare kan fråga mig innnan de släpper lös sin hund som springer fram och ”bara vill hälsa” på mig.

  När man är ute och kör bil och de flesta ligger i omkörningsfilen och grötar. Värst är när det är trefiligt och innerfilen är tom. Tacka vet jag Tyskland, där är det disciplin!

   Bor i Tyskland och spenderade fyra timmar på motorvägen idag. Öppen motorväg och folk körde i nittio i vänsterfilen, höll på att få spel. Dessutom tyvärr många lastbilar som tycker att det är lämpligt att köra om andra lastbilar så man får ställa sig på bromsen..

    Det där lät bara läskigt

     Det är läskigt! Men man vänjer sig 😊

    Va? Tycker du att det är lika illa som i Sverige? Är det någon speciell del av landet där folk kör dåligt? Själv var jag nordvästra delen av landet och där var det fantastiskt jämfört med Stockholm. Bra att veta om det är någon landsände man skall undvika…

   Lägg dig bakom och blinka med dina hellysen så flyttar de på sig.

    Fast det är också vidrigt beteende! Blir svinarg när jag kör om och det kommer någon och lägger sig nära mitt i omkörningen. Och då är jag inte en vägsnigel, men att riskera mitt liv för att få mig att flytta mig är så jävla svinigt beteenden.

     Fast nu pratar vi om vägsniglar.

      Tycker väl inte det framgick helt hundra av texten. Man kan ligga och ”gröta” i 140 också. Och det är aldrig okej att ligga närmre än tre sekunders regeln så även om nån kör under hastigheten så är det rövhattigt. Framför du inte ett utryckningsfordon finns ingen laglig rätt att blinka med helljusen. Utan det är enbart rövhattigt. Inget annat. Det är den som blinkar som får åka i bättre tid, jobba med sin stress, äga sitt problem och ge fan i att riskera
      andras liv. Dessutom har vi maxhastighet på våra vägar, inte minihastighet.
      Allt över 90 på motorvägen är bara att tugga i sig.
      Jag hatar det också men respekterar mina medmänniskor mer än att riskera deras liv genom att ligga för nära.

       Då är jag en rövhatt då. Jag gillar inte att blinka med hellyset, men när det ligger nåt pucko helt ensam på en motorväg och sniglar i vänsterfilen blir jag mordisk.

  Två fils rondeller.

   Folk som särskriver 🙂

    Folk som inte avslutar en mening med en punkt. 🙂

  Alla hundägare som inte plockar upp skiten efter sina hundar. Så jävla äckligt när snön börjar försvinna & det är bajs överallt.
  Vidrigt!!

  Stör mig på alla som tar sig friheten att röra vid min gravidmage utan att fråga om lov först. I och för sig skulle de få ett nej även om de frågar. jag tycker inte om att bli taffsad på gravid eller ej, en vänskaplig kram eller klapp på axeln på sin höjd.

  Men mest av allt stör jag på mig på alla som förutsätter, utan att fråga, att jag kan absolut ingenting om mitt tillstånd, kommande förlossning, eller barnuppfostran. Ja, det är mitt första egna barn men nej, jag är inte en nybörjare så håll käften med era ”goda råd” så till vida jag inte frågar om råd först. Gud vad mycket moralpinnar, predikningar och skit man får, i all välmening, men shit vad trött jag blir på det. Min plan är att uppfostra vår dotter till att inte sparka i ryggstöd när vi åker kollektivt och att våga klä ut sig till en varmkorv i bröd när alla andra är prinsessor, resten löser vi själva efter vägen på ett vis som fungerar för oss.

   Tafsa tillbaka !! klappa på magen och säg nåt drygt typ. Det är seriöst inte okej att gravida kvinnor behandlas som något slags allmängods ?

    Ja, jag önskar verkligen att jag kunde finna mig snabbt nog i situationen och göra det men jag blir så överrumplad varje gång.

    Svärmor på 75 år kom och tog mig på magen ett par gånger, andra gången sa jag vänligt men bestämt att jag inte tycker om när man rör vid min mage. Hon såg helt oförstående ut, sen kom hon springande efter mig och tog mig i rumpan ”men rumpan får jag ta dig på!!”. Jag menar, what? I vilket universum är det bättre…?? Jag fick inte ur mig ett pip utan satte mig bara ner och undrade vafan var det som hände.

     Jag är också gravid och tycker att det skulle vara jobbigt om någon okänd skulle komma fram och klappa på magen. Det har inte hänt än tack och lov!

     Men familjen stör jag mig inte på… Min svärmor klappar mig på magen och säger ”Hej Ilse!” (som vår dotter ska heta). Det stör inte mig, hon håller ju inte på och klappar i en evighet heller.
     Det är hennes sätt att visa kärlek och att hon är glad att vi ska få barn. Skulle det vara en okänd så vet man ju inte riktigt varför dom gör det!

     Sen så bor jag i Frankrike sen 15 år tillbaka och visst är man kanske lite mer ”hands on” här än vad man är i Sverige så kanske är det helt enkelt så att jag har vant mig vid att folk ta i mig lite mer.

     Förstår att du blir ställd, brukar också bli det (inte gravid men i andra situationer) och ha svårt att finna mig. Men tycker faktiskt man har rätt att va oförskämd tillbaka om ma lyckas finna sig i tid 😛

     Angående din svärmor – va ? och dubbel-va? Vad sjutton fick hon det ifrån :,)

   +1 på den. Mvh bf 13/2

  Barn.

  Folk som cyklar på trottoaren. Blir fan galen. Om man inte vill cykla i trafiken så får man låta bli att cykla överhuvudtaget. Även cyklister som cyklar mot trafiken på cykelbanorna, wtf? Överlag verkar det som att cyklister tror sig stå över allt och alla andra och att dom kan göra som dom vill. Vill skrika när någon misshandlar ringklockan på sin cykel för att hen tycker att jag som fotgängare är i vägen på trottoaren. Kom igen för fan. Gah. (Blev många ”cykel” där.)

   Cyklister som kommer i full fart och kastar sig ut i korsningar utan att ens se sig om. Jag vet inte hur många gånger ja fått tvärbromsa och fått stopp på bilen med bara nån mm till godo. Mörkklädda cyklister utan reflexer som kör mot rött är en klass för sig själva.

   Gångtrafikanter som kliver rätt ut i cykelbanan utan att se sig för. Eller bilar som ska svänga höger när cykelbanan går brevid och inte ser sig för. Båda får mig att överväga Hövding.

  Kvinnan på mitt jobb som varje dag måste påpeka att hon inte tycker att jag borde ha på mig min vigselring då jag jobbar inom vården (inom psykiatrin så heller ingen avdelning med nyopererade personer eller liknande) dock 110% administrativt och enda gången jag ens ser en patient är när jag kommer/går då den dörren är brevid väntrummet!

  Jag har dels fått ”klädkod” från min chef och dessutom har all annan adminpersonal smycken men hon har liksom siktet inställt på just mig😡

   Varför skulle du inte få ha vigselring inom psykiatrin? Nu har jag aldrig jobbat inom psykiatrin på sjukhus men jobbat med samma klientel i andra sammanhang och jag har aldrig hört något om vigselringar på mina jobb. 😦

    Vi har sjuksköterskor som ibland jobbar patientnära med provtagning och andra undersökningar och då måste ju de följa basala hygienregler – och då tycker väl hon att alla ska göra det…..dock helt utan anledning och de dagar hon inte har patienter inbokade så har hon också ha smycken….så ja, egentligen vet jag inte varför…

    Dock klagar hon alltid på att hon inte hinner med sitt jobb – och jag vill bara skrika ”men om Du sluuuuutar klaga på mig så får du iaf några minuter över varje dag”🤦🏽‍♀️

  Hostar i händerna.

  Stör mig otroligt mkt på kyla och snöslask.

  Människor överlag.

   Precis det jag tänkte kommentera. Människor överlag är jobbiga.

  There’s a special place in hell för folk som spottar. Vidrigt. Vill inte trampa i någons saliv, yuk!

  Människor med ryggsäck i kollektivtrafiken. Dom har den på sej men bär sej åt som dom inte vet om det. Livsfarligt!!

  Folk som backar in i parkeringsfickan, snackar alltså inte fickparkering. Det är nästan alltid en självgod man som tror att han kör bil så jävla bra. Det får mig dock inte att se rött men detta gjorde nästan: nån idiot har backat in, vid trottoaren finns en laddstolpe så bara för att hjälten backat in får vederbörande dra sladden runt hela bilen för att sätta i den framtill ist för typ 50 cm. Why? För att backa in biljäveln.

   Att backa in är trafikmässigt säkrare och det är många storföretag som uppmanar de anställda att parkera på det sättet.

   Nu blev jag nyfiken. Varför är det irriterande att folk backar in i parkeringsrutan? Oftast måste man backa antingen ut eller in. Själv föredrar jag att backa in. Då är det bara att tuta och köra (samtidigt som man har god sikt över medtrafikanter) när man ska iväg igen 😊.

    Hehe bara en sån grej jag tycker är stupid och folk som gör det är så självgoda. Sen sitter ju bagaget där bak va och det säger ju sig självt att det är fel att blockera det genom att backa in.

     Varför skulle det vara dumt att blockera bagaget…? Pratar du om folk som storhandlar nu eller va.

     Jag backar också in i fickor, tycker det är lättare därför att dels har jag backsensor bak och inte fram (och en ganska lång motorhuv som jag inte riktigt vet var den slutar alla gånger) och dels för att det är jobbigare att backa ut sen för då ser man ju inte så bra om det kommer annan trafik/personer osv?

  Folk som skäller på mig när jag går med min hund lös fastän hon inte går en dm ifrån mig och vi följer regler om var man får gå lös. Folk som skäller på mig att plocka upp efter hunden när hon inte ens är färdig. Folk har lite väl uppbyggda aggressioner mot hundägare ibland…

   folk verkar också oerhört äcklade av bajs som ligger ute i gräs/natur överlag. Fattar att man plockar upp på trottoarer och där man går, men vissa blir så himla arga över bajs.. i diket.. vadfan ska du ner i diket och göra ändå?? Sorry to break it to you men det är bara människan som skiter i keramiktoaletter inomhus, den mesta avföring sker ute, av resterande arter. Get over it, du behöver inte gå dit och gnida ansiktet mot det.

    Det finns lagar som bestämmer att man ska plocka upp sin hunds bajs, det är ett ansvar som kommer med att vara hundägare. Det och att hålla sin hund kopplad på offentliga platser och i parker på sommaren (alltid i slottskogen) och borta från lekplatser. Hundar och barn är inte samma sak och har inte samma rättigheter. Vill man inte plocka upp hundbajs så skaffa inte hund.

     Jag plockar upp och släpper henne lös där man enligt LAG får ha hunden lös så länge den lyder. Vad är det du inte fattar?

      Jag fattar inte varför du svarar på kommentaren? Har jag skrivit något om vad du inte gör med din hund? Hundbajset ska alltid plockas upp, även i diken.

    Men ha i åtanke varje gång du låter din hund bajsa i diken utan att plocka upp att de finns markarbetare som jobbar med att trimma/klippa gräsen längst dikena. De är nog inte jätte kul att komma med trimmern och få hundskit sprättat i ansiktet..

     Haha åh jobbar med trädgårdsservice och på ett ställe är där hundar som får bajsa överallt på innergården samt i gräset ÖVERALLT runt resten av tomten. En gång när jag trimmade gräs där gräsklipparen inte kommer till så trimmade jag rakt i en stor ny bajshög som var gömd i gräset, vilken sprätte över hela mig….. INTE så roligt. 🙁
     När vi hackar ogräs och räfsar i singeln på innergården är där fullt av bajs (vi är här regelbundet så ägarna vet att vi kommer), vi räfsar runt det för vi vill inte plocka upp det!! Även fullt av bajs i rabatterna där vi också måste hacka och räfsa haha!

      Det är så otroligt respektlöst. Egentligen borde ni bara låta skiten ligga och se hur lång tid det tar för dom att börja gnälla, även om hunden bajsar där det inte syns så kommer ju tillslut lukten.

      Appråpå att inte plocka upp i diken. Jag bodde i ett område där det varje vår stank vedervärdigt när snön smälte för att andra hundägare inte plockade upp efter sina djur när de gjort ifrån sig lite vid sidan av spåret som gick runt området. På sena kvällar och tidiga mornar hade jag min hund lös när det ändå inte var några ute, men efter att han kommit upp helt nerbajsad av gammalt hundskit några gånger så blev det koppel på.

  Alla barn är olika. Även små barn, och bebisar.
  De jag kan störa mig på till vansinne är när bekanta (även vänner) ena dagen kan säga ”åh herregud. Hen sover så dåligt på nätterna. Jag vaknar 10 gånger per natt och så har de varit flera månader nu”
  Så sitter man där, med sitt eget barn som sovit hela nätter sedan start och vågar inte säga något.
  Sen någon vecka senare kan samma ämne komma på tal, med samma bekant/vän.
  Jag säger då ”vi är verkligen bortskämda, hon sover hela nätter och har gjort sedan start”

  Så svarar den bekanta ”men Gud vi oxå!! De är så himla skönt”

  JA FAST DU ERKÄNDE FÖRRA VECKAN ATT DITT BARN ALLTID SOVIT SKITDÅLIGT!! Varför ljuger du????
  Orkar ej

   hur är det så himla jobbigt? xD

    Ja vem ogillar inte folk som ljuger?

  Människor (läs män) som spottar kvinnor i ansiktet genom att säga att det bara är fler som vågar anmäla våldtäkter nu, och låtsas inte om det faktum att våldtäkter har ökat drastiskt!
  Fan vad arg jag blir!!

  Off topic: Fyller år idag och känner mig lite nere, i år är det 10 år sedan jag träffade min pappa. Den här födelsedagen missade han också, han hör inte av sig när hans enda barn fyller år. Ännu en sak att lägga till på listan över saker han missat/struntat i utöver studenten, examen osv… Det känns ledsamt.

   Men hipp hurra på din dag, Kristina!!!!!!
   Din pappa kanske inte grattar dig på födelsedagen men jag, Tjocka Hetsätarkatten och Lilla Snöboll vill önska dig grattis på födelsedagen! <3

    Men alltså! 😭❤️Gulle daj som vi säger här nere i Skåne!

     Grattis på födelsedagen från Helsingborg 😘

   GRATTIS PÅ DIN DAG!! HURRA HURRA HUUURRRRAAAA😃🎉🎂💐

    <3 <3 <3

   Hurra på din dag🌸🍾

   GRATTIS PÅ DIN DAG!! 🎉🎉🎉🎈🎂❤️🌷🍾🥂🎁

   GRATTIS på födelsedagen!!! 😀

   Grattis på födelsedagen Kristina!! ❤💙💚💛💜

    TACK till alla som gratulerat mig, det värmer verkligen mitt hjärta. Jag behöver inte min kassa prutt-pappa när jag har er. 💜

   Ett stort 🎉💃☀️💥 grattis🍬🍰🎉🎁 önskar jag dig KRISTINA H! Jag tycker jättesynd om dig som påminns om det med din pappa. Tråkigt att hans beteende tar din energi, även om en sådan sak kan ta mycket lång tid att få bort ur tankarna. Hoppas att du kan bli firad i helgen, eftersom din födelsedag så starkt förknippas med tråkiga minnen. Du kanske kan göra så vissa år? Att du försöker be de dina fira dig före och /eller efter istället och så kanske du kan komma överens med dig själv att du får tänka på det på just dina födelsedagar, men att du sedan försöker fylla på med extra mycket positiv energi under dagarna runtomkring istället. Det kanske inte alls är något bra tips, men ibland kan det gå att lura tankarna på liknande sätt.
   M <3

    Tillägg. Jag var jättesömnig när jag skrev det där. Det jag försökte få fram var att Ibland går det att hitta strategier att försöka ”lura” hjärnan, t o m när det gäller en sådan där tuff sak som du beskrev om din pappa. Det kan vara så med vissa saker i ens liv, att de är extra svåra att radera ur minnet och att de påverkar oss mycket mer än vad vi hade önskat. Det är ofta så att vi har många fina människor runt omkring oss, men att just den där människans beteende som inte har varit och /eller är bra för oss, tar alltför mycket av vår energi och uppmärksamhet i våra tankar. När vi ofta har så många andra fina människor som borde ta plats i våra tankar. Det finns olika sätt att bli alltmer fri från det som påverkar oss negativt. Jag skrev i en kommentar i ”Öppet spår” att gestaltningsterapi kan vara bra, dvs att sätta två stolar mittemot varandra och så tänker man sig att den som har sårat en mycket, att den sitter mittemot den stolen som du väljer. Och att du säger det du vill få sagt (det är extra välgörande att personen inte kan avbryta eller säga emot, eftersom den inte är där på riktigt) alternativt att du skriver ett brev som du eventuellt redan innan bestämmer att det inte ska skickas. Och där du tillåter dig själv att vara helt ärlig med hur du känner. Eftersom jag själv har skrivit och pratat mig själv tillrätta många gånger i livet och vet att t o m mina tuffaste minnen på så sätt bleknade eller t o m försvann, så vet jag att det kan fungera. Kram till dig!

    / M <3

     Grattis i efterskott, Kristina ✨🌺✨

     Och stort tack för dina två kommentarer, M.! Själv fyller jag år om några veckor och tycker att mina födelsedagar alltid är jobbiga på grund av gamla minnen. Har två föräldrar som inte ville vara mamma och pappa under hela min uppväxt och stora delar av mitt vuxna liv och just min födelsedag känns alltid som ’deras’ dag vilket gör att jag känner mig ganska värdelös. Jag får alltid ångest redan flera veckor innan fast vi inte längre har kontakt. Det känns extra sorgligt att inte kunna ha en födelsedag, även om jag har fina vänner och min man plus familj som vill fira mig. Men jag ska försöka att strunta i det datumet och ha en ’firamigdag’ några dagar senare med människor som tycker om mig. Tack för dina tips ❤️

      Blir rörd till tårar. Tack så jättemycket! Så bra! Det finns många sätt att försöka ha som återkommande meningar att ta till när det känns så där. T ex:
      ”det ligger hos dem, inte hos mig. Det får stå för dem för det är deras förlust. De eller detta ska inte få påverka min sinnesstämning. Jag tar inte emot deras dåliga attityd, den får de ha för sig själva. Jag tänker inte tillåta dem föra över sin stress/ sina elaka ord/ de dåliga minnen de gav mig, osv, på mig. Jag låter deras elakhet studsa tillbaka dit där den kom ifrån”, osv. Jag får inte till vad jag vill få fram, men om du söker citat om t ex tacksamhet, besvikelse och mycket annat så kan du välja de citat som fungerar bäst för dig.

      Kram till dig! / M <3

      Tillägg. Jag missade inte att du skrev att ni inte har kontakt, jag menade även rent allmänt i livet att man kan tänka så som jag beskrev. Om du kan så försök att använda alternativa tankar. Om du råkar tänka något negativt, så träna på att göra om de meningar som du vill tänka på ett annorlunda sätt om. Jag gjorde så häromdagen. Det såg ut som om en tonårskille skrattade åt mig, som hade tagit fel på person och råkade vinka åt honom. Han tittade på sin kompis och på mig och på sin kompis igen och skrattade. Då kan jag istället för att tänka: vad pinsam jag är, istället tänka vad bra att jag kunde bjuda honom på ett gott skratt och han kanske inte skrattade till åt mig, de kanske var inne i en rolig diskussion. Sedan tänkte jag okej, han skrattade säkert åt mig förresten, men låt honom. Ta inte dig själv på så stort allvar!” ”Sa” jag till mig själv.
      Kram / <3

      Och grattis i förskott, A.! Du skriver väl då på Öppet Spår någon av dagarna intill, så att även vi får gratta dig där?

      Och ett tips till: när folk eventuellt lägger sig i att du och dina föräldrar inte har kontakt (en del för att de vet att det sårar och andra för att de inte förstår bättre/ inte har så bra inlevelseförmåga) så säg åt dem att det ”är lite för privat, det vill jag inte diskutera” eller liknande.

      // M <3

  Människor som inte är ”förberedda” när det är deras tur i kassan… 🤬 Här har man stått i kö i minst 5min och när personen äntligen ska betala, ja då tar man av sig ryggsäcken och börjar leta efter sin plånbok.. Really? Du kunde inte gjort det när vi ändå bara stod här och glodde?

   Och så dom som står med kortet redo men sätter inte in det i kortläsaren och knappar in koden förens kassören är helt klar. Waste of time. Och de som börjar packa sina varor istället för att leta efter sin plånbok – de står liksom och tycker att de är snabba med att börja packa och sen när kassören ropar summan så ser de helt förvånade ut och går tillbaka till kassan och börjar leta efter sitt kort. Lathund: sätt in kortet i kortläsaren, tryck koden, börja packa och kasta samtidigt ett getöga på kassan, när sista varan är på g från kassörens händer går du fram till kassan och trycker Ok för den totala summan. Fortsätt packa. Huuur svår ska det vaa??

    Jag är inte en av dom, är alltid så snabb jag kan för att underlätta för andra i kön osv. Men jag visste faktiskt inte att man kunde sätta i kortet innan kassörskan har registrerat alla varor. Har alltid väntat på att personen är klar och säger summan. Tack! 😊

    Va?? Hade på riktigt ingen aning om att man kan göra så, väntar alltid tills allt är scannat innan jag sätter i kortet! Tack för info, ser fram emot att vara högeffektiv i mataffären hädanefter 😊

     Så fort första varan är skannad är det bara att köra! 🙂

    Åååååh det är något som VERKLIGEN irriterar mig här i Norge, du kan inte knappa in koden i förkant ?! Utan måste vänta till kassörskan är helt färdig och säger att du kan göra det typ ?

   Hahaha jobbar på en 7-11 och HATAR när kunder gör så.. är sjukt ofta. Då brukar jag säga. ”Jag kan hjälpa nästa tills du hittat din plånbok”

   Sen får jag panik på alla som ”jag är student”
   JA MEN VISA DITT JÄVLA STUDENTKORT DÅ!!! Det står för fan inte i pannan på dig. Nä men då ska man leta fram telefon, in i mecenat appen.. och sen frågar dom MIG hur man får fram kortet.. ja det är inte jag som är student.. majgadd!

   Hahaha. Skönt att få ur sig lite av all agg man får under en arbetsdag.

  Folk som inte kan bete sig i trafiken. Dom som inte blinkar, blinkar åt fel håll i rondeller, inte kan högerregeln, inte vet vem som skall köra först i korsningar. Jag blir galen!!

  /Kan uppfattas som något aggressiv förare 😑🤔

  Medelålders män/hantverkare/andra latmaskar som parkerar på familjeparkeringen fast det finns en miljon andra lediga platser. ”Och barnen mår bra?” har jag lust att fråga lagom spydigt (men gör inte) när jag med min kroppshydda à la strandad val baxar ut en tvååring mitt i värsta ”nejmammaneeeejkansjäääälv”-perioden. Lite extra parkeringsutrymme hade varit härligt då, ja.

  Folk som beter sig som gamar när det är kundkväll i matbutiken. Jag åker aldrig och handlar när det är dylika arrangemang, men förra veckan hade jag missat att det var kundkväll på Ica maxi och kom dit intet ont anande…
  Först fattade jag inte varför det var sånt ståhej där, men så såg jag plakaten – ”Välkommen på kundkväll 16-19!
  😨😨😨

  Små barn och bebisar som skrek och grät. (Inte deras fel dock att de blev trötta och ledsna i trängseln).

  Lite större barn som primalskrek och vrålade vid ballongerna och ansiktsmålningen. Barn som skrek och vrålade rent allmänt och sprang runt okontrollerat.

  Vuxna och gamlingar som armbågade sig fram vid provsmakningstånden och (alltför) ofta tog kundvagnen till hjälp för att röja väg för ”jag-jag-JAG bara MÅSTE prova en tesked av den nya creme fraiche-smaken för det är ju GRATIS”…

  Äldre kvinnor (ja, det är mest såna) som stannat upp med kundvagnarna mitt i gångarna för att småprata. Irriterande nog under vilka omständigheter som helst men under kundkvällar är det fan i mig skottvarning på sånt.

  Alla extra nedsatta prisvaror som givetvis alltid tagit slut tre minuter efter att kvällen startat, och alla kunder som blivit utan som står och skäller på personalen om att det ”faktiskt står här i reklambladet att ni SKA sälja kaffe för 29.90!”
  (Och varför i h***ete är inte butikerna bättre förberedda och tar in ett fett j***la lager av de varor som de VET kommer att sälja som f*n?)

  Alla kundvagnar och korgar som tagit slut och folk som vaktar som hökar för att slita åt sig en så fort nån hunnit lyfta ur sina kassar…

  Folk som idisslar och slöplockar upp sina varor på bandet trots att det är kilometerlånga köer, och som sen står kvar framför kassörskan för att kolla kvittot, och sen dessutom packar ned sina varor så j**la långsamt att det bildas berg av väntande varor från kunderna bakom…

  Osv… Osv…

  Jag HATAR kundkvällar! 😬😬😬

  (Med reservation för att jag har full respekt för de personer som pga ekonomin värdesätter kundkvällar eftersom de faktiskt vill få chansen att handla billigt.
  Jag vänder mig enbart emot de hyfsat välbärgade medelklassarna som låter snålheten och girigheten få utlopp. De borde skämmas över sitt roffande!) 😠

   Amen.

   Oj, jag tror det beror på var man bor. En sån kundkväll har jag aldrig varit med om.

   Underhållande läsning om kundkvällar, även om jag seriöst förstår vad du menar förstås. Har folk så bråttom? Är det så viktigt att helst komma före så många som det bara går och ja, gratis är gott, men det är lite, lite mat på en extremt liten papperstallrik. Vad är det de missar om de ändå kan köpa förpackningar av det intill? Vad har de tjänat in på miniportionen? Fem kronor? Tre? Okej, en gång fick man ett varsitt ostron med någon god röra till. Såå gott (och där sparade jag in 20 kr på ett bräde – katching bara! Och vi fick äppelmust till. Och tårta! Tänk vad jag sparade in den gången. Flera tior!! 🙂 men annars menar jag, i vanliga fall när det inte är storjubileum typ. Så viktigt kan det inte vara att vässa armbågarna, eller? De som tränger sig före barn i sådana eller andra köer och låtsas att de inte ”såg dem”, hur tänker de? En gång när ett gift (?) par gjorde så, så sa jag till dem. Bara rakt av: ”Utsäkta men min dotter här stod framför er nyss. Jag antar att ni inte trodde att hon också ska handla så som ni ska, men det ska hon! Så jag menar inte att vara oartig, men hennes plats är framför er!” De blev lite chockade för jag viskade först åt henne, jag säger till dem. Då bad hon mig låta bli (10 år gammal tyckte hon att det var pinsamt). Men sedan sa jag till henne, kan jag få säga till dem detta är inte okej. Så då fick jag det, men ända tills dess låtsades de som att det regnade. Och nej, det var inget missförstånd för det kan uppstå vid köbildning, absolut.

   / M <3

    M:

    Jag fattar seriöst inte hur dessa människor resonerar. Tycker de verkligen själva att det är värt att bete sig hänsynslöst och utsätta sig själva och omgivningen för allt detta stressande bara för att spara några tior???

   liknande irritationsmoment: en restaurang brevid min skola säljer maten på 70% sista timmen, varje jävla dag är folk där en kvart innan och plockar på sig typ 6 lådor, hur hinner man ens äta så många?? Lovar att de slänger hälften till slut. Detta är sjukt irriterande då det sällan finns kvar åt folk som kommer 18.01 (rean börjar 18).

  Folk som går på tunnelbanan innan avstigande hunnit gå ur. KNUFF

  Ot.

  Var de inte någon som kommenterade här om någon tumblr-blogg där någon som håller i nyheterna onanerade på ett gym?
  Han ”tad ur rutan”.

   ”TaS ur rutan”

   J*nas B*rring

    Herregud vad stor dildon var!! Förvånad att han inte spräcktes itu typ

    : O Hur i hela friden vågar han visa ansiktet?

  40 + tanterna på jobbet som i tid och otid ska kommentera min vikt och min kropp.

   Wth?! Bit tillbaka!

  Alltså både folk som är för sega och som har för bråttom! Flög häromdagen och detta illustreras verkligen när flyget landat och man ska gå av. Person 1 försöker tränga sig fram förbi alla människor, handbagage etc etc innan dom ens har öppnat dörrarna, och lyckas kanske knuffa sig förbi 5 pers innan det tar stopp. Alla blir irriterade och personen kommer inte ut fortare. Person 2 står och plockar med och packar om sina handbagage och blockerar vägen för alla andra som ska förbi. Alla blir irriterade och kommer ut långsammare.

  Den här skäms jag nästan för men…

  När man fått glädjen att stå i den proppfulla bussen hela vägen till stan och de som suttit tränger sig av bussen först så vi på ståplats får stå några sekunder längre. Det går emot mitt rättvisetänk.

  Efterlyser likasinnad!

   Ja ja ja! Eller när man står mitt i gången på en knökad buss och de som sitter ska gå av så man först får gå åt ena hållet för att släppa förbi och sen åt andra hållet för att släppa förbi nästa. Men man är fortfarande utan sittplats. Så har man blivit en jojo som bara står i en buss.

   Dom kanske hoppade på flera stationer tidigare?

  Trötta människor på jobbet med offerkoftan på. De klagar mest och gör minst. Berättar om hur de minsann är goda individer utan fel men låter andra göra deras arbete medan de sjunger klagosånger. De har bara massa rättigheter men inga skyldigheter. Blääää

  Kraftfulla, ljudliga bangers/ smällare är inget som jag uppskattar direkt. En del barn och ungdomar smäller sådana både till vardags, om än övervägande på helgerna. En del fotbollssupportrar använder också bangers ibland, så även vuxna skrämmer både djur och människor med sådana kraftpjäser som kan förstöra både hörsel och t ex händer. Det därför att de kan vara farliga att hantera. Dessutom
  så kastar en del sådana mot byggnader eller människor.
  Ljudmässigt är det absolut inte bra för människors och djurs hörsel/ oro/ sömn, osv. (Ibland smälls de vid midnatt och även efter det och en del har svårt att somna om efter det) Det är ovanligt mycket kraft i dessa och ibland vibrerar de oerhört mycket, ja dessvärre vissa gånger med en sådan kraft att rutorna på husen i närheten där människor och djur bor påverkas. Då låter det som om glasrutorna ska gå sönder när det är alltför nära och alltför starka bangers. Ofta går det att jämföra ljudet med någon som skulle ha skjutit med pistol. Detta sker året om och inte minst runt nyår förstås. Två dagar innan nyår smällde det precis bl a intill ett villaområde, ja mycket bebyggelsen där vi bor. Andra gånger används de på allmänningar och i skogar. Det vore bra om förebyggande information ges till dessa barn och ungdomar (och vuxna förstås) då de som gör sådant antagligen inte har en aning om dels vad de kan ställa till skada med, men även vad de själva kan råka ut för både fysiskt (skada sig) och ekonomiskt.(bli ersättningsskyldiga). Förebyggande information av t ex Polisen i skolorna kan vara bra.

  Dessutom påverkar det som sagt djuren som bekant. Efter att ha hört talas om och sett så många husdjur som far illa, så har t o m jag som tycker väldigt mycket om fyrverkerier pga att de har hjälpt många människor att få tänka på annat en stund. Och innan dess ha något att se fram emot. Jag har läst i tidningar att det
  går att visa lasershower istället.
  Det är mitt förslag på att lösa detta och det visar att det går att ha kvar de festliga tillfällena, men så att det passar många fler. Det vore en mycket bra lösning på det hela.

  / M <3

  Äldre människor som ber mig fimpa i askkoppen när jag är klar(det finns väll en anledning till att jag placerat mig vid en askkopp, dom är inte direkt vanliga där jag tar rast)

  Statusuppdateringar på Facebook oavsett vad.
  Mina egna instagrambilder för att dom är subtilt skrytiga.

   HAHA älskar detta Ricky, blir också irriterad på mig själv ibland när jag går igenom mina egna insta bilder och kommer på att jag ibland gör en CalleS och skriver nåt väääldigt oklart – men helt klart skrytsamt. Skäms.

  Mer eller mindre allt ovan, plus..

  *Bilister som ligger tätt bakom lastbilar, NI SYNS EJ! En tumregel är att ni ska kunna se lastbilens backspeglar, då ser de er.
  *Att inte Glossybox har en ordentlig kundtjänst. Skulle fan vara lag på att kunna nå ett företag på telefon.
  *När människor i mataffären träffar någon bekant. Mitt i gången. Med kundvagnar. Utan att flytta på sig. Jätteroligt för er att ni samtalar, men snälla akta på er.
  *Folk som tror att nattpersonal inom vården kan slappa nätterna igenom för alla brukare/kunder/patienter sover ju.. NOPE!!!
  *Att jag, som är överviktig, helt enkelt måste sluta äta skräpmat och börja röra på mig för att gå ned i vikt. Jag äter hälsosamt och tränar. Dock har jag diverse knepiga hälsotillstånd och mediciner som inte gör det särskilt lätt.

  Vad jag kommer på just nu..

  Stör mig på folk som står kvar vid nummerlapparna efter att de tagit en, människor som ”hatar” barn (ja, jättecoolt och unikt), hundägare som lämnar hundbajs. Jättetrevligt att mötas av en bajshög värdig en elefant när jag ska gå ut. Människor som blåser ut sista blosset i bussen.

  Alla gruppträningsintruktrörer som aldrig kan låta bli att påpeka att ”vi ska få snyggare kropp för sommaren” eller dylikt. Tack jag och min föredetta ätstörning skulle må så mkt bättre om träning fick vara något kul och lustfyllt utan en önskan om att bli smal

   Jag är gruppträningsinstruktör och aldrig att jag skulle få för mig att kroppshetsa på mina pass. Det finns miljarder anledningar till varför man tränar men på mina pass fokuserar jag på att vi ska bli starkare, orka mer, bli piggare och sen få njuta när vi är klara med träningen. Att börja nämna Beach 2018 bla bla bla känns jävligt passé…!

    TACK! Jag älskade mitt bodypump pass förut, det var roligt, varierande och fokus låg på att våga ta tyngre vikter än innan och att tekniken var rätt. Sen bytte vi instruktör och hon sa direkt att ”snart ligger vi på stranden tjejer!”. Jag slutade gå. Vill bara träna för att orka bära matkassar och inte få mjölksyra av backen vid mitt hus, inte se snygg ut på stranden.

   Instruktörer som skriker ”ge en high-five till kompisen bredvid!” och alla kollar stelt på varandra och känner sig tvungna att high-fivea. Fy fan för det!

  Intet är farligare för människan än umgänget med andra människor

  Folk som insisterar på att sätta på sig parfym när de vet att de ska vistas i trånga utrymmen med andra där de vet att man inte har något val att gå bort från dem, tänk sjukhus, flygplan, tåg etc. 🤬

   Eller inför ett svettigt gruppträningspass i en trång lokal, andnöd bara av tanken.

  Folk som trängs i kön till bussen, dvs ställer sig lite fint längst fram och försöker tränga sig på för att komma på först – alltså, jag hatar er.

   Skyldig 😇 tycker att det är värt för att få en sittplats

    Jag med 🙈 ingen kommer tacka mig om hundra år för att jag stod snällt och väntade i kö. ”Tränger” mig i trafiken också (alltid någon som lämnar en lucka).

    Ja jag får minus på karmakontot men jag har andra fina egenskaper, lovar.

     Haha, jag lämnar alltid en lucka så där fick jag plus på kontot, jag har sällan bråttom och tar alla möjligheter att lyssna lite till på musik i min ensamhet 😁

     Det handlar väl inte om att ingen kommer tacka dig om hundra år. Mer om att vara en trevlig medmänniska som inte tycker att en själv, eller ens egen tid är viktigare än andras.

   Också skyldig 😅 Jag trängs heeela tiden, så fort möjligheten finns och är faktiskt lite stolt över hur duktig jag är på det, en av mina styrkor! Men då kan tilläggas att jag är bra på att göra det diskret, trycker mig inte förbi folk liksom.

  Folk på (vad man tror är) proppfulla bussar men de står och tränger sig precis där dörrarna är och ingen tänker tanken att sprida ut sig och kanske stå längre bak i bussen????? Fastän andra passagerare inte kan komma in när det faktiskt finns plats??? Assåååååå har det här problemet varje dag

  Folk som smaskar när de äter!!! – jag dör!
  Folk som fiser & rapar öppet, bland folk.
  Folk som stannar utanför spårvagnsdörren så man inte kommer ut. Folk som går på spårvagnen utan att släppa av folk först. Folk på spårvagnar överhuvudtaget.

  Människor.

   Kul att jag fes just i när jag läste kommentaren och smaskade på en kokosboll (men håller med dig 100%)

  Va

  Folk som spänner loss sig i flygplanet och reser sig upp OCH börjar dra ner sina väskor och dylikt skit från bagagehyllan INNAN säkerhetsbältesskylten har slocknat.
  Rent jävla livsfarligt med tanke på att flygplanet fortfarande är i rörelse och du kan skada dig själv och andra allvarligt om planet måste tvärbromsa helt plötsligt och du står upp!
  Sätt dig ner och chilla för fan. Du kommer inte av snabbare ändå.

   ”Tvärbromsa” 😂

    Jag är skåning haha, vi säger lite roliga ord ibland 😛

  Blir så irriterad på människor (släkten mest) som ska försöka övertala mig att det är så härligt, mysigt,trevligt och ett måååååååste att fira jul.
  Jag är på dåligt humör från mitten på november till veckan efter nyår pga den j-vla julen.
  Tycker inte om att fira födelsedag heller och det är ju också väldigt märkligt -enligt andra.
  Åker bort alla mina födelsedagar och varannan jul och måste försvarade varje gång.
  Stör mig inte på att andra gillar det men stör mig på de som ska ”omvända” mig.

   Anonym:

   Jag älskar dig!
   Du har sammanfattat PRECIS vad jag känner när det gäller julen och alla j**la typer som inte kan respektera vad jag känner utan måste ”omvända” mig för ”alla tycker väl om julen”, och ”det är väl klart att nu när det är jul måste vi ju träffas och UMGÅS!”
   Nej, det måste vi INTE!!!

   Jag hatar också att man ”måste” fira sin födelsedag. När jag fyllde 30 tjatade alla om hur speciellt det var att fylla just 30 (varför då???) och jag sa ifrån hur jä**a många gånger som helst att jag inte ville bli firad eller uppmärksammad överhuvudtaget den dan. Min man respekterade det, men tro faaan att resten av släkten gjorde det! Hela jävla bunten dök upp och tvångsfirade mig trots att jag sa nej, men alla bara ”det är väl klart att vi ska uppmärksamma det här, du fyller ju 30 bara en gång i livet, hö hö hö, det är ju speciellt det, ha ha ha, du har väl inte 30-årskris he he he…”
   Skitkul.

    Jag har firat varenda födelsedag sedans jag fyllde 18 bortrest! Bästa jag gjort även en sisådär 10år senare haha

  1 Personer med ryggsäck ! Varför kan de inte TA AV den innan de kliver på tunnelbanan , flygplanet , tåget etc – den har nämligen en tendens att slå folk i huvudet när man själv sitter ner eller som jag kort ( 160cm ) – direkt i huvudet / ansiktet Blir lika irriterad varje gång! Hänt för många gånger på flyg- ser rött varje gång!
  2 Personer som stannar direkt vid avgång / utgång / avstigning från rulltrappa , bagage hissen , tåget etc … hur svårt är det att ta några steg till och flytta sig en aningen ! Ghaaaaahhh !
  Och Camcam – jag har sagt till barn som sparkar i flygplans stolen bakom – för jag blir galen !!!
  3 Personer som flyger och har en tendens att flyga utan strumpor – men inte tagit hand om sina fötter ! Åker i flip flops eller sandaler .. och man ser spruckna hälar , lagringar av hud , äckliga tånaglar … snälla – jag ber alla – ha strumpor eller täckta skor för allas trevnad 😉
  Så nu fick jag steama av lite 🙂

  1. SMASKANDE. Eller när någon står och knaprar på en morot med öppen käft. Stäng munnen och gå undan.

  2. GNÄLL. Kärringarna på jobbet gnäller för allt och inget. Finns inga problem så skapas det problem. Här om dagen utbröt ett krig om varför ett papper hade hamnat i vita facket och inte i det röda. May Gooooood.

  3. INTE AKUT. När akuten uppsökes i ambulans för en flytning kl 03 på självaste julafton. Anhöriga som ballar ur pga folk får komma ”in före min fru” trots att vi lugnt och sansat förklarat att akuta fall behandlas först!!

   Word!

  När folk tar sig friheten att tjata/fråga/anta att bara för att vi har bröllop stundande är lika med skaffa barn. Gifta sig –> skaffa barn. Vilket helylle mysigt liv va, det är så alla tänker?
  Eller ännu värre kommer med retsamma ”hintar” om diverse symptom om att jag kan va på smällen.
  Nej. Nej. Nej. Lägg ner.
  Jag/vi har inte bestämt för om jag/vi ens är sugen på barn.
  Vi kanske inte kan få barn.
  Vem vet?!

  Folk som sitter och smsar offentligt, tex o kollektivtrafiken, men som inte stänger av ljudet på mobilen! Blir tokig.

   Haha men Gud ja! Fattar inte varför någon har ljud på telefonen theese days. Blir alltid förvånad över att folk har det.

    Hur kan man INTE ha ljud på telefonen?!
    Jag har högsta volym, vibration OCH såndär blinkblinkdiscosak. Blinkar, vibrerar och tjuter 😀

  Som en van besökare på Gekås då jag bor nära, har jag samlat på mig lite nya fräscha vredesgivande saker. Innan var jag old fashion och fullständigt hatade när folk tuggar med öppen mun eller pratar med mat i munnen. Hinner tänka att personen är helt jävla dum i huvudet och att vi aldrig kommer umgås utanför där vi sitter. Och barn som skriker av rent trots i butiker eller på tåg. Bara en millisekund av det gör att jag kan tänka mig att hänga mig i första starka snöre jag ser.
  Men nu som en van shoppare på Gekås har jag utökat min härliga bank av hat som bara jag själv lider av.
  – När folk vänder mitt i en folktät gång för att de kom på något snitsigt de ville ha, och stoppar upp hela gången med människor som går i led åt ett håll. Istället för snyggt vika av åt sidan och gå tillbaka på andra sidan gången, ska de göra en u-sväng och fucka upp hela ledet. My God
  – När folk kör sina vagnar och aldrig tar ut svängen nog utan drar med sig halva ställ ingen och för ett jävla liv. Låt oss hoppas att de inte reflekterar sina skills som bilförare
  – När många människor tittar på samma saker, som vi mobilskalen exempelvis. Och något tankspritt snille glömmer att de inte är helt själva på jordens mest folktäta varuhus, utan klurar lite och tar ett enormt steg tillbaka för att få en större överblick.
  Där står vanligtvis jag och blir trampad på foten

  Härligt att man är en sån person som stör sig på mycket, I know. Mysigt 🙂

  Tänk vad Camcam ordnar det bra för oss. Färre terapitimmar, om ens några eftersom vi får ur oss (bl a) aggressionerna här! Underbart! Det jag vill tillägga till mina inlägg om bangers/ smällare och svarskommentaren om kundkvällar är: kan folk vara så väldigt vänliga och låta bli att ta den parkeringsplats som andra (t ex jag) står och så tydligt väntar på ska bli ledig? Så där ja. Ännu mer som släppte från mina axlar. I-landsproblem, javisst, men ändå.

  / M <3

  Folk som särskriver. (Hur svårt kan det vara liksom? OBS att de som har dyslexi får särskriva hur mycket de vill! Men resten är bara okunniga.)
  Folk som står utanför min port och röker. Jag är allergisk och får ta allergitablett för att kunna gå ut. Och när de står utanför porten har jag ingen möjlighet att undvika röken. Jag förstår att de vill stå utanför porten eftersom de vill undvika regn/snö m.m, men vill bara skrika åt dem att sluta…
  Folk som spottar på marken, vilket gör att man alltid måste vara uppmärksam så att man inte ställer ner sin handväska eller påse mitt i det.
  Folk som säger ”Hej Maria” (eller vad man nu heter) varje gång de hälsar på en. Varför kan man inte bara säga hej? (Är det bara jag som stör mig på att vissa människor alltid upprepar ens namn när de hälsar?)
  Folk som alltid frågar mig hur gammal jag är, och gissar på 22. Är 40, och får var och varannan dag förklara det då jag ständigt träffar nya människor i mitt jobb. Jag frågar aldrig folk hur gamla de är, och blir trött på att alltid förklara min ålder (trots att jag förstår att det kan vara förbryllande för dem att jag ser så ”flickig” ut).
  Folk som nyser eller hostar rakt ut.
  Att bli kallad ”lilla gumman”.
  Taxichaufförer som stöter på en, och inte kan ta ett nej.

  1. Folk som spottar på gatan när jag går alldeles bakom
  2. Folk som står preciiiis utanför entren och röker
  3. Folk som står inne i busskur och röker för att det regnar och de inte vill bli blöta men ändå röka
  4. Folk som bor i lägenhet med hund som skäller hetsigt konstant
  5. Butiker där man behöver fråga om något men inte hittar en levande personal hur många varv man än söker
  6. Barn som skriker. Var som helst, när som helst.
  7. Folk som tar upp två säten på bussen och sen suckar det högsta de kan när man ber att få sitta där deras väska ligger
  8. Folk som inte sitter på sitt säte på tåget och när någon i umeå kliver på så blir det hela havet stormar innan alla hittat rätt bara för att en blir bedd att flytta på sig
  9. Folk med hund som inte bokar djurvagn på nattåg
  10. Rökare som tränger sig först ut från tåget och stannar 2 cm utanför dörren och röker, utan hänsyn till de som har bråttom för att byta tåg
  11. Gamla människor som måste påpeka att man går på fel sida vägen, även om det är en bred gångväg med bara de två personerna
  12. Folk som pratar så tyst att man får fråga ”va?!” tre gånger innan det blir pinsamt och man chansar och svarar nåt bara
  13. Folk i allmänhet som är ego och inte visar hänsyn

   Och glöm inte
   14. Folk som pratar i telefon via högtalaren på offentliga ställen
   Och
   15. Folk som står kloss mot bagagebandet på flygplatser så att andra varken ser när ens väska kommer eller har möjlighet att komma fram och nå den när man väl skymtar den

  Stör mig på service personal som går ned på knä för att prata med mig. Jo tjena jag är kort som ett jävla asplöv men jag kan höra dig där uppe också, jag är ej döv 😡Eller när folk tror att jag är lite ”efter” för att jag är kort och börjar prata med mig väldigt artikulerande som med ett barn. Argh!

  Åhh…. så ledsen men fick inge svar tidigare, kan någon bekräfta/dementera Kakan H’s graviditet?

   Det enda jag kan hitta är en artikel där det står att hon fött en bebis. Har dock ingen aning om hur sant detta är.

   https://stoppapressarna.se/svenskt/kakans-babylycka-med-flickvannen

  Alla fimpar och tuggummi som slängs på trottoarerna!

  1.”me, myself and I” som pratar högt och ljudligt i mobilen på gymmet, i bussen eller t banan
  2. Stoppklossarna i rulltrappan
  3. Idioterna som prompt ska på bussen/t banan innan avstigande fått gå ut
  4. Parfymmissbrukare på gymmet/planet o dyl
  5. Kroniskt nästäppta som tuggar med öppen mun
  6. Ryggsäcksmarodörerna som tvingar en att ha skyddshjälm på buss/t banan
  7. Söndagsflanörerna i matbutiken som vid 17-18 tiden sakta strosar igenom gångarna. Och helst då i mitten så ingen kommer förbi. Parkerar gärna vagnen bredvid sig så att de garanterat blockerar minst en meter
  8. Föräldrarna som lär sina barn hur självscanningen fungerar i mataffären, Ikea o dyl. Och helst när det är knökat med folk

  Och detta är en dag när jag är på bra humör. Är det en dålig dag…. voine voine….

   Människor som säger ”voine voine”, det betyder ingenting. Det heter ”voi, voi”

  Folk som tycker det är coolt att berätta om hur hårda de är mot sina barn. Samma människor som MÅSTE säga emot en, vilken åsikt man än för fram och de inte alls tycker som de talar, de har bara ett sjukligt behov av diskussioner och bråk.

  Rökare! Gör det i ett hörn där ingen annan människa går. Gör det inte på uteserveringar, inte i folksamlingar, inte när ni strosar på stan, inte när ni ska åka i kollektivtrafik och ABSOLUT INTE när ni ska arbeta med människor.

  Är så tacksam över att jag allt mer sällan känner denna stank som rökare för med sig. Yay!

   Har vi tur så fattas det beslut mot att få röka på uteserveringar, busskurer etc på torsdag av regeringen. 👍👍😊

    Jag är rökare och är för rökförbud på allmänna platser så som uteserveringar mm. Att röka i busskurer är väl redan förbjudet tror jag?

    Störningsmoment är dock när jag som rökare går undan för att röka och folk går efter för att vifta med handen för näsan för att markera hur äckligt de tycker att det är.

    Vi rökare är i mitt tycke en minoritet idag, förutom när det är fest, då röker helt plötsligt 75% av alla icke-rökare, och ser det som en självklarhet att bomma en cigg av oss vardagsrökare.

    Hur som helst. Jag hoppas att det kan klubbas igenom ett rökförbud till en viss gräns, tex uteserveringar där det serveras middag, eller till en viss tidpunkt. Då blir det automatiskt tydligt vart rökare ska/får stå. Precis som det finns dedikerade platser utanför barer/restauranger idag. Dock tycker jag att det gått för långt när det diskuteras rökförbud på ens egna balkong (vet att det vart på kartan förut, men inte om det är aktuellt längre?)

    Rabbligt värre. Rökning är dåligt!

     Du låter som en trevlig person med sunda värderingar så snälla ta inte detta som att jag vill dryga mig, men om det ska vara ok för dig att röka på din balkong ska det då vara ok för mig att grilla med en kolgrill?

     Jag tycker inte att man ska få grilla på sin blakong hur det än gårt till, el eler kol. För om man producerar röke eller os på sin ballkong, cigarretter eller en grill, så måste dina grannar stänga sina fönster och kan inte vara ute på sin balkong.

     Vill du röka, gör det under din köksfälkt tänker jag.

      Vi som inte har en köksfläkt då? Skämt åsido, i mitt hus finns endast ventilluckor så det går inte att ha en brandvarnare i lägenheten om man tänkt steka något (om någon i huset stekt bacon stinker det i en vecka i hela trapphuset).

       Jättetråkigt med din lägenhet men tänker som jag skrev nedan till Sirpa, du vill inte ha röken i din lägenhet. Därför du gick ut. Det vill inte din granne ovanför heller. Ha din rök i sin lägenhet.

       Du kanske får tänka ut ett annat sätt på hur du ska röka. Antingen ha en lägenhet full med din egen rök, eller gå ner på gatan eller gården?

      Fast grillning på balkongen är väl en ordentlig brandrisk också, om man inte använder en elgrill?

      Jo, men nu är det inte grillförbud på de flesta balkonger pga lukten, utan på grund av brandrisken.

      Alla stör vi oss på våra grannar, de som går på hälarna, bygger om mitt i natten, eller har fest i tid och otid, och rökare.

       Nu är det inte så mycket störa sig som att många inte kan andas om det kommer in rök i deras lägenhet. Får astmaanfall mm.

       Och du vill ju inte ha röken i din lägenhet det är ju därför du går ut på balkongen. Varför tror du de som bor ovanför dig som om de har öppet kommer att få in röken i sin lägenhet, skulle vilja det mer? Det är ju så det funkar. Din rök stiger och kommer in genom deras fönster eller andra luftintag. Inomhus alltså.

       Anledningen till grillning är förbjuden är inte huvudsak för brandrisk. Isf skulle ingen med lägenhet få ha öppen brasa heller, utan för att andra inte ska få in rök i sin lägenhet. Ofta är det tillåtet att grilla på översta våningens balkong.

        Absolut, och skulle någon av mina grannar ha detta problem så skulle jag absolut respektera det och förhålla mig på bästa sätt. Tänker inte gå vidare in på ämnet, alla vet att det är dåligt att utsätta sig själv och andra för cigarettrök.

        En annan fråga.. sitter ni och scrollar och letar efter svar på kommentarer, eller finns det andra sätt att veta om någon svarar? Lite meckigt att leta igenom när det som i detta fall är över 300 kommentarer på ett inlägg…😴

       Sirpa: Ett svar väntar till dig i modd.

  Folk i familjen som höjer rösten när de pratar med min pojkvän.

  – Han är arab och talat svenska i 10 år, han är inte döv.

   Det där är lite facinerande ändå, så om man tror att personen kan dålig svenska, vad hjälper det då att höja rösten? 😂

   Mamma gör fortfarande så med min grekiska svåger, han har bott i Sverige sen han var 5, 55 idag. 😏

  Folk som bara är intresserad av att prata om förtryck när det kopplar an till deras personliga åsikt (host host SD). Senast igår satt jag i personalrummet och en kollega började smått skämta om hur man är rasist i Sverige när man tycker ”dom där” borde utvisas. Jag frågar ju såklart vad han menar och han går djupare in på hur feminister och vänsterpack försöker dölja hedersvåld och vägrar erkänna att invandrade män kan förtrycka kvinnor. Jag säger lite chockerat att jag faktiskt bara sett feminister och vänsterfolk lyfta fram t.ex Fadime och arbetar för kvinnojourer m.m och undra vilka antifeministen som jobbat för Fadime. Eftersom vi är på en arbetsplats tar jag upp likabehandlingsplanen som gäller här och säger att samma gäller för alla. Tonen lättas lite. Han börjar diskutera slöja som förtryck och en annan kollega rycker in och berättar att hon likväl träffar folk som blivit tvingade till att ha slöja till de som valt det själv och kämpar för sin rätt till slöja. Han tystnar lite till men menar ändå att samhället måste få göra något för de som blir tvingade. Jag säger att jag tror vi har lite för olika perspektiv och berättar om när jag undervisat i likabehandling på SFI. För att på nåt sätt visa honom att man faktiskt arbetar med likabehandlingsfrågor så berättar jag om när jag haft diskussioner om t.ex könsidentitet med nyanlända som kommer från länder där homosexualitet är olagligt och könsrollerna tydligt bestämda. Då vaknar kollegan till igen och säger ”ja och här i Sverige har väl ingen jävel något kön kvar snart”. Där mina vänner brast det för mig. Man kan inte välja vilket förtryck som är okej bara för att få uttrycka rasistiska åsikter när det passar och sen å andra sidan förtrycka människor på samma sätt som de man kritiserar. Usch. Kan även lägga till att kollegan efter att jag avbrutit och lämnat diskussionen mejlade mig debattartiklar om ”islamiseringen av Sverige”. Kollegan jobbar i skolvärlden och kommer få höra en hel del av sina chefer nästa vecka.

  Alla som ställer sig på handikapparkering utan tillstånd. Gång på gång dessutom.

   Och vissa med motiveringen att de sitter ju bara och väntar i bilen och flyttar sig om det behövs. Hur sjutton tror de att någon som har tillstånd ska kunna se skilnaden på deras bil och någon som får stå där och hur sjutton tror de i bilen att de ska veta när någon med tillstånd kommer!?!

   #jag skulle bara… ja du och hundra andra på samma dag!

   #respektera våra rörelsehindrade

    Man behöver inte vara rörelseförhindrad för att vara handikappad🙃

     Tänker att du kanse förstod andemeingen ändå?

      Mmm, men vill ändå påpeka. Precis som att blek hy inte bör vara slogan för vad som räknas som hudfärgat. Bra att proklamera.

  Folk som rycker i handtaget till toaletter istället för att kolla om det är låst!! Blir så irriterad och brukar stirra ut människan när jag kommer ut. Och sen är jag trött på surkärringar som behandlar servicepersonal eller människor i allmänhet som jag vet inte vad. Bara för att man är gammal så får man inget jävla frikort till att vara en jävla bitch. Ahhhhh haha tack för att jag fick ventilera lite.

   Fast det är inte alltid som att låset markerar rätt dvs man kan inte se att det är upptaget samt jag rycker faktiskt när någon suttit där inne i hundra år.

   /The real Hmm

    Avskyr när folk ska rycka i handtaget för att markera. Ska man avbryta mitt i diarrén eller?

     Du får ta en för laget. På gym, fik mm så väljer folk att klä om sig på toa, gå in flera styckern och stå och sminka sig, sitter och snackar i moblien etc.

     Så de flesta gånger som jag rycker i dörren är när någon gått in och är fullt medveten om att det är en lång kö utanför och oftare än inte så är det inte folk med ibs etc som ockuperar toaletten.

     Och vad tänker du att jag ska göra med min diarré ? Skita på golvet utanför dig?

      Hm, spelar det nån roll vem av oss som skiter på golvet?🤓💩 Tänker att den som satt där först får sitta kvar. Annars får vi samskita😬

      Rimligtvis så knackar man då och säger ”kan du skynda dig, det är kö”. Rycka är idiotiskt

     @🤨
     Men gå och lägg dig. Sömnbristen verkar göra dig sur och allmänt störig. 🤮

      Nej men diarrén 😎

       Okay, ta först en imudium plus och gå SEN och lägg dig! 🤦🏻‍♀️

        Får inte ta imodium pga att jag har sår i tarmen. Ledsen att jag stör dig så mycket. Läste kommentaren en gång till och förstår inte vart du får ifrån att jag var sur pga sömnbrist eller sur över huvud taget. Sovit jättemycket idag… sen kanske du kastar sten i glashus när du avslutar kommentarer med ”🤮”. Du verkar ju inte heller så glad om man säger så🤪

        Om du stör dig så mycket på kroniskt sjuka som vill sprida information om hur det är så dra och trakassera Jihde med hans diabetes istället. Där har du en som gnäller big times🤣

         Nä jag stör mig inte på kronsikt sjuka jag stör mig på dig och dina tusen sura kommentarer i natt och inte bara den om diarré. Du sprider ingen information om nått utan är enbart bitter och spydig i tonen mot alla, så läsa en gång till du. Det gör mig spyfärdig. Inget annat. 🤣🤓

          Hela inlägget handlar om vad folk stör sig på, tycker du någon här inne har vidare glad och hurtig ton? Spara ditt blodtryck på att bli upprörd på vad folk skriver för kommentarer här för din egen skull. Och 🤮 på dig själv💩

           Men e du dum på riktigt? TrH menar inte på att du måste öppna dörren, hen kan ju inte veta att du sitter där utan hen tror att det sitter nån som surfar på mobilen och jag håller med. Det är oftast inte dom med diarré som ockuperar toa utan hänsynslösa skitar. Pun intended.

           Och för att vara kronisk sjuk så fattar du inte att högt blodtryck och att va spyfärdig på dina dryga kommentar inte är samma sak så det är inte bara din röv som är full av skit.

           Och ja kronsikt sjuka kan också vara skitstövlar. 💩🤓

           Anonym du verkar vara en rätt så obehaglig person. Lugna ner dig!🙁

           Serriöst, jag e obehaglig.Har du läst allt hen skriver? Hen är fett dryg och spelar Allan hela dan. Man är inte immun mot att va dum i huvudet för att man är kroniskt sjuk. Säg du till hen att lugna ner sig istället. Och jag e inte alla anonym som har skrivit till hen. 😉

           Anonym är du seriöst störd eller?

           Du måste vara bra dum för att inte förstå att min undran kring ditt blodtryck handlade om din hätska aggressiva ton. Att du beskriver illamående för mina bittra kommentarer visar nog snarare på att du är ganska dramatisk av dig.

           Jag har läst mina kommentarer eftersom du reagerat så starkt. Jag hittar inget som visar på något från mitt håll. Men man kan ju undra varför just mina inlägg fick det att tippa över egentligen för dig ikväll. Var det en smiley för lite från mig i kombination med att du levt i celibat nåt år?

           Snällt att du bekymrar dig över min rumpa. Sen ör inte full av skit utan är len och fin.

           Skitstövel, nja. Får rätt ofta höra att jag är snäll faktiskt. Men låt oss leka med tanken att ikväll var fördjävlig för mig, jag skriver detta på en vårdavdelning med dropp i armen på sjukhus och kanske min oro för nåt provsvar fått mig att inte vara mig själv. Kanske jag rent av lät lite bitter. Vad fint då att det finns människor som dig som kan muntra upp. Älska mig mest när jag förtjänar det som minst.

          Du tycker inte du går på lite för hårt nu anonym?:)

           Verkligen inte. Hen är fett jobbig och spelar Allan mest hela dan. Finns ingen ursäkt kroniskt sjuk eller inte.

           Verkligen inte. Hen är fett dryg och spelar Allan hela dan. Även dom kroniskt sjuka är dumma i huvet.

   Jag skriker skithögt ”du kan väl rycka i din farfars kuk i stället för min toadörr” det blir snabbt slut på ryckandet och det enda som hörs är små snabba förskrämda steg på väg ut

  * Folk på tv/film som bär på kartonger som ska innehålla något men uppenbart är tomma
  * Gubbslem
  * Nutella, måste ju vara jordens mest överskattade produkt

   Äntligen! Nutella är jätteäckligt men trodde jag var ensam om att tycka det för alla jag känner är galna i nutella. Fy🤢

   Underbart, äntligen någon annan som stör sig på det där med tomma kartonger😅😂

  Jag stör mig på folk som inte kan ta hintar eller som börjar varje mening med ”JAG”.

  Folk som har ungar och måste skriva om det i sitt användarnamn på instagram ell varstans trebarnsmor champagnemorsan glittermamman bullar i ugnen osv

  Ingen bryr sig!

   Du bryr dig tillräckligt för att skriva en kommentar

    Bajsnödig kommentar

  Hmm alltså, kollektivtrafiken jag blir tokig i den.. och säger/gör typ ofta något i de situationerna också. Har inga problem med att bara kliva rätt ut från bussen även om nåt pucko står ivägen, ups stod du där? Samma med folk som stannar utanför hissar/rulltrappor etc. Går fram till den som sitter längst ut på sätet och ber den hoppa in. Sitter jag bredvid en manspreadare så spreadar jag också järnet, de flesta ogillar kroppskontakt från okända i kollektivtrafiken så efter ett tag brukar den andre dra ihop sig. Så är nog en rätt störig person jag också 🙈 Folk som nyser i handen dock.. Där finns det inget hopp..

   Jag brukar knuffa till folk (obs inte så hårt) som står i mitten/för långt ut i rulltrappor. Fruktansvärt störigt, stå in mot kanten liksom så andra kan gå förbi

  Råkade kommentera i fel fält sp kanske blir spam men:

  De värsta människorna i offentliga sammanhang:

  1. De som tränger sig på bussen/vagnen innan vi andra fått gå av

  2. De som tar upp en extra plats med väska (trots fullt)

  3. De som sitter längst ut så ingen har chans att sätta sig vid fönstret

  4. De som går långsamt och blockerar vägar (i Katrins fall hade jag inte brytt mig eftersom det är en barnfamilj) men typ ”gäng” ah ni fattar

  5. De som tar upp höger & vänster sida i en rulltrappa

  6. De som inte har någon känsla alls för långa köer och babblar, tjafsar, är allmänt långsam i kassan

  7. Bilar som inte stannar vid övergångsställe
  Kommer inte på mer just nu…..

  8. Bilister som kör 60 på 90väg (och liknande)

  är inte en bitter människa. Kan dock bli galen på sånt här under pms-tider. Tycker detta är oskrivna lagar som ALLA borde kunna i Sverige 2018 :)))

   Folk som STIRRAR.
   Vill skrika ”vafaaaaan glor du på” men är för svensk. Trisst

   Bekanta som förskönar sina tråkiga liv på sociala medier, köper följare osv.

  I vilken ände ska jag börja..
  1. Folk som nyser/hostar i händerna.
  2. Kan inte köra bil. Tvärnitar vid varje fartkamera. Tvärnitar precis före avfarten, trots att avfarten är låååång.
  3. Folk som rycker i dörrhandtaget till toaletter.
  4. Folk som inte gör sitt jobb och inte beter sig som vuxna människor, att arbetsplatsen är mer som ett vuxendagis.
  5. Folk som blockerar in- och utgången i mataffären för att tjöta lite – alltså flytta på er???!?!!?
  6. Hockey-snytningar.
  7. Att folk inte är källkritiska samt att medier kör så jävla hårt med clickbaits
  8. All jävla kasinoreklam.
  9. Folk som avslutar varenda mening/fråga med ”då”
  10. Folk som inte kan bete sig på sjukhus och vårdcentraler – vart i helvete tog respekten vägen??
  11. Överbeskyddande curlingföräldrar.

  Nä, jag är inte bitter.

  Folk som uppdaterar sociala medier när de tex är på akuten men sen inte svarar när folk undrar vad som hänt, och folk som skriver A men inte B rent allmänt.

   Hade en som delade så på IG. Frågade vad som hänt. Svaret var att de närmaste visste. Eh ok…

  Äldre kollegor som har jobbat på samma jobb/yrke hela sitt liv som hela tiden ska påpeka allt man gör!
  Har en idiot som alltid kommer med orden ”får jag komma med ett tips?” för att sen klanka ner på hur jag utför mina arbetsuppgifter, att jag ska skynda mer fast det inte finns nån anledning till det..
  Jobbar på sjukhuset här i stan på en primärvårdsakut där vi inte har bokade tider. Att sitta i receptionen och få frågan” tar det lång tid” blir jag vansinnig på! Speciellt när hela väntrummet är fullt.. Säger då att jag inte kan svara på hur lång tid det tar och en del ger sig inte, så jag brukar svara att det kan ta allt från 30min till 4 timmar..
  Eller folk som kommer in vid 21-22 med små barn och barnen har varit sjuka i några dagar. Varför åker man inte in tidigare på dagen utan väntar på att det blir läggdags för barnen innan man kommer in? Allt blir fan så mycket jobbigare för att barnen är så jäkla övertrötta! Att de skriker och håller på gör mig inte så mycket, tycker bara synd om ungarna…

  1. Folk som går långsamt och i bredd.

  2. Folk som slickar på fingret när de bläddrar i en tidning eller ska ge någon ett papper (!!!).

  3. Folk som hostar rätt ut och/eller inte säger åt sina skitungar att inte hosta rätt ut (jobbar i butik och har blivit hostad i ansiktet av barn x antal gånger).

   Vilket tips! Mitt barn måste vara trasigt, jag har sagt åt henne att inte peta sig i näsan och hosta i armvecket 100 ggr men hon glömmer då och då, konstigt. Visste inte att barnuppfostran skulle vara så enkelt som en enda tillsägelse.

    Fast nu snackar vi att barnet har hostat rakt ut upprepade gånger utan att föräldern ”påminner” om att hosta i armvecket eller ens reflekterar över att andra människor kanske inte uppskattar att få dagisbaciller i ansiktet.

  Det värsta är folk som slickar sig om fingrarna!!!! Vidrigaste som finns! Jobbar i en butik i stockhom city, där i vi har smakprov på tryfflar, oh folk envisas med att slicka sig om fingrarna efter att de tagit en!!!! Alltså, efter en hel dag i stan, man har rört vid ALLT (tunnelbana, handtag, toabesök) och inte en enda gång tvättat händerna så skickar sig folk om fingrarna. Kräks mvh.

  För några dagar sen satt jag på en bibliotek där nån tjej smsade hela tiden och hade ljudet på mobilen på ( det plingade när sms kom, OCH även när hon skrev). Och jag kan säga – det var inte en sms hon skickade, det var inte 5. Det var tiotal sms och hon flinade lite hela tiden. På en knäpptyst bibliotek. Och ingen bibliotekarie reagerade… O-O Jag vet att jag kanske borde reagrat själv och det gör mig också arg – att jag inge gjorde det utan bara gick därifrån.

  Och om det finns nån blivande mamma som har inte svarat på min enkät – snälla hjälp. Jag behöver bara 10 personer till som svarar. Har du redan sätt och fyllt i enkäten – jag är super tacksam! <3 Fyll inte in den igen. Men om du inte har sätt den – då har du en chans att göra en desperat student lite gladare. Det är nämligen så att jag skriver mitt examensarbete som kommer att handla om sexualitet och intimitet bland par som väntar sitt första barn. Så om du är gravid och väntar sitt första barn – snälla fyll i. Dina svar kommer att utöka kunskapen om ämnet och göra mig väldigt glad. Allt är helt anonymt. Här är länken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8MibFTu-Fwb_GXY0rhsTefU90y3zrYIJmsTCfBqlYJrG3KQ/viewform

  Sättet Sandhhhra filmar sina instastories…

  Folk som lägger upp bilder på nya klockor eller vad det nu kan vara och skriver ”det går bra nu”

  Folk som röker på balkongen /i busskurer

  Folk som inte klarar av att göra bra grejer utan att posta på sociala medier. Ni vet print screen på summa man skänkt i samband med faddergalan et c

  Kollegor som konsekvent kommer 10 minuter försent (du vet, bussen…) -Vad har jag missat? Varenda arbetspass! Ta en tidigare buss, som dessutom går i 10 minuters-intervaller, så slipper jag rabbla allt igen.
  Det är samma kategori som går 10 minuter tidigare – För du vet, bussen.

  Hatar de tandläkare som inte förklarar varför de måste göra undersökning av prostatan

   Tycker att du ska uppsöka en annan tandläkare om tandläkaren vill undersöka din prostata..

  Det går att reta sig på precis allt, om man har tid och lust, helt bortkastad tid, för min del. Orka gå och vara halvilsk jämt.

  Bilförare som tycker att störst går först på smala vägar.
  Cyklar daglien på en smal kort väg med bilar parkerade på båda sidor med sonen bak och varenda jävla dag möter jag bilar som bara ska tränga sig förbi. Hade cykeln varit en bil hade dem aldrig gjort så.
  Hundägare som inte kopplar sina hundar. Grannkäringen som använder vår innergård som sin privata hundrastplats. Släpper ut skällmonstret och går därifrån vilket leder till bajs och piss överallt på gården. Och ja, vi (hela kvarteret) har försökt prata med henne men inget går in.

   Om hon inte sköter sin hund borde ni göra en anmälan

    Det har vi gjort, inget hjälper.

  Folk som går så jäkla långsamt, och speciellt när de går i grupp. Ofta stannar de också mitt i vägen för att prata!!

  Sen blir jag också urbota förbannad på de som kör eller cyklar med mobilen i handen, de som aktivt väljer bort att vaccinera sina ögonstenar och de som är dumma mot djur och framförallt då de föräldrar/vuxna som låter sina barn vara elaka mot djur!

  Folk som inte har taklamporna på så man får sitta i nåt jävla dunkel.

  Folk som går och släcker lampor dagtid när man är hemma.

  Folk som slickar på fingret innan de bläddrar i tidning.

  Folk som låter när de äter.

  Folk som stannar och pratar med varandra i ingångar, där rulltrappan börjar osv.

  Folk som luktar på bussen.

  Jag stör mig på att min snarkande sambo är den som alltid somnar först, hur trött jag än är.

  Folk som skakar av paraplyer – inomhus

  Fattar de inte att nån måste torka upp?

  Folk som frågar om vi har barn eller tar för givet att vi kommer få det sen. Vi är öppna med att vi är ofrivilligt barnlösa men det kan ändå vara hjärtslitande att behöva möta det så gott som jämt. Speciellt efter ännu ett bakslag och en bara försöker kunna leva vidare med det vanliga livet.

  Känns som att det här inlägget var ägnat till mig Äntligen får jag skriva ut allt som jag stör mig på 😂

  1. Människor som anser att man är ”ledig” när man är heltidssjukskriven.

  2. Föräldrar som totalt skiter i sina ungar som gråter och skriker inne i affärer.

  3. Mammor med sina barnvagnar som tror att dom äger världen och blockerar vägarna var man än är.

  4. Folk som ska kommentera hur faaaarligt det är att röka. Jo tack , jag har rökt i 16 år så jag tror att jag vet det.

  5. Hundägare som ska skryta över sina egna hundar men se ner på andras.

  6. Människor som spontant ska komma med råd. Jag har inte bett om det och då vill jag inte ha det heller???

  8. Alla jävla ”leka trafikpoliser”

  9. Vuxna män som inte kan klippa navelsträngen från lilla mamma

  10. Egotrippade människor som bara tänker på sig själva.. jag, jag ååå jag 💗

  11. Människor som står framför en i kön och så märker dom helt plötsligt.. OJ stod det någon bakom mig? Jag måste kolla bak, inte bara en gång utan flera gånger för mina ögon fungerar tydligen inte.

  12. Fult målade ögonbryn

  Ja nu hinner jag inte skriva mer här. Kanske återkommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *