I så fall är jag gärna ”sambofet”

Kissie:

Det går verkligen inte en enda dag utan att en influencer med mängder av följare raljerar och/eller skämtar kring vikt, utseende och kroppen på ett sätt som gör mig så ledsen eftersom jag vet hur många människor som faktiskt lyssnar till vad dessa människor säger, tycker och tänker och gör deras åsikter till sin sanning.

Nu efter ett år har ju nyförälskestadiet lagt sig (såklart) och det blir mer “vardag” än i början. Men så är livet. Men jag tycker vi har en bra balans, vi reser ihop och hittar på mycket roligt. Vi tränar på så vi inte blir sambofeta (det kanske dock redan är försent lol, men vi jobbar på det) och sedan jobbar vi ihop lite också ? //Kissie

Ja, det skulle förmodligen vara det värsta som skulle kunna hända Kissie – att hon skulle uppfattas som tjock och/eller ful – och att hon gör allt i sin makt för att det inte ska hända. Om man värderar människors värde i hur snygga/smala/trimmade och piffade det är så förstår jag att det är lika med döden att bli ”sambofet” – något som hon skämtsamt menar att både hon och Andreas redan är och att det är för sent för dem.

Fy fan alltså för dessa människor som sprider kroppshat och osäkerheter omkring sig bara för att de själva inte kommit längre i att värdera människor ut efter fler kvalitéer än utseende!
Det som Kissie kallar ”sambofet” och som hon verkar drömma mardrömmar om betyder någonting helt annat i min bok och har en mer positiv betydelse än det som Kissie ger uttryck för.
För mig är detta en plats där man kan få känna sig trygg och älskad för den man är – inte bara för hur man ser ut – och där man med hjälp av sin partner och dennes sätt att se på en äntligen kan sluta hata sin kropp och sluta granska varenda millimeter av den med förstoringsglas för att hitta delar av den att hata på eftersom de inte är perfekta med samhällets sjuka normers mått mätt. Normer som kvinnor som Kissie hjälper till att cementera med idiotiska inlägg som detta.

Om ”sambofet” betyder att jag känner mig tillräckligt trygg, älskad och uppskattad i min relation att jag vågar tillåta mig själv att inte vara ”perfekt” och kan få ett mer avslappnat förhållningssätt till min kropp och mitt utseende så är jag MER än gärna ”sambofet”, och tänker här och nu kapa det ordet och ändra dess innebörd till någonting annat än den fatshaming som Kissie ger uttryck för här ovan.

Tack för tips!

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fast är det hat att inte vilja vara fet, att vara mån om den figur som en gillar? Vi kanske borde tolerera kroppar bara o låta oss få ha våra åsikter om vad vi gillar hos oss själva.

      Det handlar ju inte om hur Kissie vill se ut (av hälsoskäl eller fåfänga), utan det handlar om att bidra till vikthets! Hon får väl vilja se ut som hon vill men det kan hon väl hålla för sig själv om hon inte kan uttrycka sig på ett bättre sätt! Att hinta hon börjar bli ”sambofet” är säkerligen en trigger för många med ätstörningar. Sådant måste en ta hänsyn till som stor profil och även som feminist. Det finns människor som dör i ätstörningar, det går inte att blunda för.

    Måste vara ett helvete att vara människa för vissa.

    Men alltså va, Kissie är ju jättesmal. Hur kan hon ens på skämt säga att det kanske är försent? Vilken skev kroppsuppfattning hon bidrar till.

      Exakt! Och det är inget en ska skämta om i det offentliga rummet. Blir så less på folk som inte kan ta ansvar och förstå vad de bidrar till.

    Sedan 10 år tillbaks har jag utvecklats från ”sambofet” till ”fru-fet”. Utan någon större dramatik. Snarare tvärtom då man i bästa fall kommer till bättre insikt med åren om vad lite vikt och lycka korrelerar till varandra! Och att Kissie (sorry, Alexandra Nilsson) tycker att hon blivit sambofet är så löjligt att jag är rätt säker på att hon bara väntar med håven: ”Åh, tack alla snälla finisar som säger att jag inte ALLS är tjock”. Tihi..!

      Asås hon vet ju att hon är smal och hon vet att andra tycker att hon är smal.

    Heja CamCam! <3 Fasen vad jag inte tycker om Kissie. Hon verkar bara vara så himla ogenuin, osäker, otrevlig och avundsjuk rakt igenom. Hon kan ju sluta hetsa om sitt yttre när hennes fula insida ändå kommer lysa igenom. Har man en ful insida blir utsidan aldrig fin, hur mycket man än skönhetsopererar sig.

    Blir ledsen av så många anledningar när jag läser detta. Jag brukade svälta, självskada och hata allt allt som hade med min kropp att göra. Jag spenderade så mycket tid på att hetsträna, tänka på att äta (eller inte äta) och allmänt oroa mig för hur andra såg min kropp. Mitt värde som människa satt verkligen i siffrorna på vågen.

    Sedan blev jag gravid och det var på riktigt räddningen för mitt psyke. Älskar numera mina bristningar (som dock håller på att blekna och det är faktiskt tråkigt) och mina få extrakilon gör mig inget längre.

    Det är ju faktiskt bara helt sjukt att MIN kropp skapat en sån fantastisk liten människa. Den förtjänar inte allt hat jag gett den under alla dessa år.

    Och sådana som kissie förstår inte att de har enormt inflytande på andra och deras mående. Kanske inte deras ansvar, men de måste bli medvetna om det.

    Har Bianca glömt att reklammarkera?
    LETT är ett underbart ställe för dig som är ute efter hälsosam, enkel och snabb mat som består av goda och fräscha råvaror. De serverar supergoda juicer, fräscha sallader i olika storlekar, wraps, acaibowls och varma soppor. Du kan kombinera din egen sallad eller välja någon av deras färdiga rätter. Precis som jag älskar det!!

    http://biancaingrosso.se/2018/01/26/healthy-spot/

      Nä, det tror jag inte. En mindre roman skriver väl varenda influencer så fort de går ut och käkar på något nytt ställe, inte minst om de har bowls och gröna smoothies. 😀

      Bianca har alltid utvärderat restaurangerna hon äter på. Har läst hennes blogg i flera år och hon verkar ha ett intresse för mat och skriver alltid vad hon tycker, oavsett om det är bra eller dålig kritik 🙂

        Absolut, men låter det inte som att hon har kopierat ett reklamblad rakt av?

    Eller så betyder sambofet bara att man äter på ett annat sätt(t ex mer restaurangbesök) och rör sig mindre eftersom det är lätt att man hamnar i soffan framför netflix varje kväll. Det är iaf va som skett för mig och min sambo. Vi är mycket ohälsosammare nu än innan vi träffades. Jag känner inte igen mig i din definition.

    Men, jag reagerade också på det hon skrev, just för att det va hon som skrev det. Annars reagerar man ju aldrig när folk pratar om sambokilon. Samtidigt undrar jag vilka övermänniskor man egentligen tror att de som uppfyller utseendenormen är? Tror man att de själva ser sig som normen? Med största sannolikhet inte. De har samma osäkerheter som övriga, varför annars detta putande, poserande och retusherande? Därför väldigt tröttsamt med attack mot de som är normen, tycker jag.

    Reagerar även på att nyförälskaden lagt sig redan efter bara ett år, men vi kanske menar olika saker med det ordet

      Det är väl inget konstigt då dom redan bor ihop… Sen kommer något ljusare och härligare! Alla är olika!

        *Djupare!

      Jag tänker på nyförälskelse som perioden då jag tyckte allt annat i livet var 100 % meningslöst utom min pojkvän och att vara med honom. Vänner, min utbildning, familj osv var helt ointressant, bara rekvisita och statister….

      Ett stadie som jag är tacksam för att det klingade av efter inte allt för lång tid. Mysigt att vara nyförälskad, men jag är glad att jag upplever att det finns andra saker i livet som är meningsfulla och intressanta att snacka om än enbart honom.

      Tycker man märker på folk när de precis träffat någon och blir saliga av att typ diskutera färgen på personens skor och hans syskons älsklingsrätter. Men det verkar som tur var gå över på ett par månader för alla jag känner, annars hade man ju inte orkar med dem 😛

      Men jag antar att du menar något charmigare med nyförälskelse!

        Hehe maken och jag firar 5 år snart och är lika nyförälskade som dag 1, vi brukar säga att vi 5 år senare fortfarande är på vår första dejt ?

          Då hoppas jag för er skull att nyförälskelse inte är känslan jag beskrev ovan, av att allt annat är meningslöst, utan mer att du tycker supermycket om din man.

            Så har jag aldrig känt, det låter knappast som förälskelse utan en väldigt osunt besatthet/beroende

    Många här brukar snacka om hur Bella vet vad hon ska skriva för att provocera. Well, Alexandra är nog ännu bättre på det. Det här är garanterat ett sätt att få igång kommentarsfältet och antagligen också att få den här bloggen att göra ett inlägg om det.

    Hon kanske tjänar några extra klick. Men shit så oskön hon framstår på kuppen.

    Fast jag håller med Kissie lite ändå. Ser hos många hur många kg de lägger på sig när de blir sambo. I ett samhälle där 50% är överviktiga eller feta och samtidigt nästan allting kretsar kring mat så är det inte fel att hålla efter vikten. Det behöver knappast ligga självhat eller dömande av andra bakom att man vill behålla sin figur. Tycker inte man behöver dra så enorma växlar på hennes formulering.
    Sen att just Kissie verkar ha en väldigt skev kroppsbild är en annan sida av diskussionen.

    Jag kan tycka att formuleringen är olycklig men tänker att hon menar att man fortsätter att ta hand om sin hälsa även om man är sambo? Det är lätt att hamna i soffan framför Tv:n med extra god mat varje kväll om man inte aktivt väljer att träna istället. Jag tex mår så mycket bättre av att träna hårt 5 gånger/vecka och äta regelbundet och sockerfritt eftersom min kroniska sjukdom hålls i schack då och jag måste då välja bort sofftid med min sambo eller dra med honom till gymmet för att hinna umgås i veckorna. Kissie kanske också mår mycket bättre av träning och bra mat och menar att hon jobbar på att inte ”ta den lätta vägen” och bli bekväm med att sitta i soffan. Sen gör alla precis som de vill och jag dömer inte de som inte lever som jag gör.

    Patetisk, omoget och skrattretande löjligt.
    Vissa människor kan aldrig bli vackra eftersom insidan är tom:)

    Om jag vore Kissie skulle jag oroa mig mer för alla fillers som har förstört hennes ansikte och mindre för att bli ”sambofet”.

    Finns en bild på bloggen där hon skrattar utan att någon del av ansiktet har ett veck.

    Tål verkligen inte Kissan, tycker hon är vidrigt skev och sååå tillgjord. Så. Nu har jag fått det ur mig. Nu mår jag bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.