Länge leve kroppen!

Paula Uribe:

Under resan till Maldiverna fick jag kommentarer som:
-Du har en mammig kropp
-Du har hängiga bröst
-Du har gropiga lår
-Skönt att se någon som går emot normen
-Att jag har fel typ av badkläder för min kroppstyp

Japp! Jag har en mammig kropp, jag hart burit två barn men har samtidigt aldrig haft en sådan hård mage någonsin som jag har just nu. Yes, mina bröst är små och sitter lösare än innan. Absolut, jag har gropar på låren och till och med bristningar som kom efter att jag bar mina två barn.

Se-jag är inte perfekt. Men vad är perfekt egentligen? Varför ska man behöva gå runt och må dåligt över värdsliga ting som hur ens kropp ser ut? Varför lägger vi inte fokus på hur vår kropp MÅR istället?//Paula

Herregud, vad jag kan bli trött på kvinnor ibland, för ja…jag är övertygad om att det enbart är kvinnor som lämnat de här kommentarerna på Paulas blogg, men samtidigt blir jag glad av att läsa hennes tankar kring det och hur hon inte tar åt sig av dumheterna.
Att bli äldre betyder att det kanske tar lite längre tid att jobba upp konditionen jämfört med när man var 18 och man kanske tenderar att bli aningens mer bakis efter några glas vin än när man var yngre men med å andra sidan så får man någonting annat med ålder som jag inte skulle byta bort för allt smör i Småland och det är förmågan att inte ta åt sig längre av kommentarer som de här ovan.
Många skulle förmodligen säga att jag har en mammakropp, att mina bröst inte klarar av penntricket och att jag har gropiga lår – och då har jag inte ens burit och fött några barn med den här boningen – men den har ändå visat sig vara min absolut bästa vän.
När läkarna spådde att jag skulle behöva bli förtidspensionerad vid 32 års ålder så sa mitt pannben och min kropp ”nej” och efter att vi börjat arbeta tillsammans istället för att jag klankade ner på den och hatade allting som jag tyckte var fel med den så tog vi oss igenom en 2.5 år lång rehabilitering där inte ens 1% av min kropp nu för tiden är i behov av en förtidspensionering.

Att vara mer eller mindre smärtfri och kunna leva mitt liv i princip som alla andra betyder mer än alla tvättbrädor, solsaluterande tuttar och släta lår i världen.
Jag hoppas…verkligen hoppas att de kvinnor som skrivit de här kommentarerna till Paula också kommer dit någongång så att de kan sluta hata sina egna kroppar och istället visa dem tacksamhet för allting som de uträttar åt oss.
För jag tror ärligt att det är deras egna självförakt som de ger uttryck för här ovan, och hur vet jag det? För att jag varit precis likadan och velat hitta fel på alla andra och deras kroppar för att inte känna mig så misslyckad själv.

Min kropp är fantastisk, Paulas kropp är fantastisk och det är din också.
Var lite snäll mot den så ska du se att du får tusenfalt tillbaka!

Tack för tips!

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Min kropp är inte fantastisk. Den gav mig missfall och vinterkräksjukan samtidigt igår. Det är fan inte rättvist.

      ❤️❤️❤️

      Jag vet precis hur du känner ❤️❤️❤️ Hoppas du mår bra under omständigheterna och får möjlighet att älska din kropp i framtiden.

      Jag är inte där ännu, min kropp är täckt av ärr och fyllt av sjukdomar som kommer döda mig i förtid, men här och nu funkar allt helt okej så vi är kompisar ?

      Åhh.. kram! ❤️

      Jo för du överlevde och det är fantastiskt.

        Men stfu

      ❤❤❤❤

    Heja Paula! ?☺

    Sen jag började spela amerikansk fotboll har jag fått en mycket bättre kroppsacceptans. Den är långt ifrån perfekt och jag kan falla tillbaka i gamla mönster ibland, men oftast tittar jag på min kropp och vill typ high fivea mig själv. För att min kropp har liksom ett syfte nu. Jag är större och tyngre än jag har varit på många år men jag är starkare än någonsin. För om jag inte är starkare än min motståndare så förlorar jag. Min kropp är mitt vapen i jakten på seger. Och om mitt vapen har gropar i låren, ja, då får det väl ha det då så länge det är vassare än andras. Dessutom är ju amerikansk fotboll en skitbra sport om man känner att man kanske inte passar in någon annanstans. Vår tyngsta tjej är nästan dubbelt så tung som vår lättaste men båda är precis lika viktiga för framgången i vårt lag!
    Glöm inte tjejer och killar att ni alla är fantastiska. Bara lägg er på golvet en stund och fundera på det faktum att ni har en kropp som gör att ni LEVER! Utan att ni ens behöver göra det själva så andas den åt er och pumpar runt blodet i kroppen. Mind blowing, eller hur?! Vem bryr sig om gropar i låren då?!
    Fyfan! Blev så jävla pepp av mig själv nu! Ska äta en macka till och sen gå till gymmet och bänka lite.
    Du är grym, glöm aldrig det!

    När jag såg denna bild på nån av detas instagram så tänkte jag:” shit va snygg och naturligt fräsch hon är”.
    Så galet fin!!! Så heja Paula och alla andra vackra människor.

      Ja jag fattar faktiskt inte hur man kan se något annat än en vältränad & fräsch människa när man tittar på henne (sen är det ju individuellt vad man finner attraktivt men förstår heller inte varför man behöver tala om sina preferenser för någon som inte bett om det). Folk är ju inte kloka längre ang vad som är övervikt, otränad och celluliter…
      Alla föds med olika benbyggnad och förutsättningar. Låt folk vara som de är.

    Enormt viktig sak att komma ihåg. Vi tenderar att döma våra kroppar utifrån kroppens utseende och inte allt fantastiskt den klarar av! När jag läst om anatomi och biologi och läst om alla små och stora processer som försiggår i våra kroppar blir jag så himla glad att den funkar som den ”ska”.
    När jag tränar blir jag också stolt över min kropp, allt den kan prestera på en timme, att jag kan lyfta tungt, att jag tränat upp mitt knä så jag kan springa igen. Fantastisk känsla och största anledningen till att jag tränar regelbundet.

      Jag har också varit skadad, och äntligen kommit tillbaka till min gamla träningskapacitet. Är så stolt och glad över att min kropp håller för långa och tunga löppass utan att göra ont! Kanske allra mest tacksam för att jag äntligen kan göra det jag älskar obegränsat.

    Jag håller absolut med men hela Paula skriker dubbelmoral tyvärr. Vänder kappan efter vinden hela tiden.

      Håller med. Hon ville väl operera brösten för att det var det enda som inte gick att förändra med träning? Man får såklart ändra sig/göra som man vill men med dubbla budskap blir det man säger blir mindre värt

    Jag har alltid varit rätt smal och vältränad, men nu för tiden är jag bara smal, pga en elak magkatarr som gör att jag i princip inte ätit sedan december. (Lite äter jag så klart, eftersom jag fortfarande lever) Nu har kommentarerna börjat hagla in, hur fin jag har blivit, hur bra jag lyckats med nyårsdieten, som jag aldrig haft, hur fräsch jag ser ut etc. En så märklig syn på kroppen, att man måste vara sjuk för att vara snygg

      Känner med dig! Dock inte magkatarr. Men att jag hela tiden får hörs hur fin jag är, hur duktig jag är, frågor om hur jag tränar, vad jag äter..

      Jag orkar inte med det mer! Jag är sjuk!

        Men säg ifrån. Vet när jag var utsatt för övergrepp o vägde 45 och min syster så vad fult du är så smal. Hur trodde ni jag kände.

          Det gör jag alltid! Men det hjälper inte!

      Usch folk är så dumma. När jag var 13-14 och gick in i min första depression gick jag ner 9kg(!). Från 62 ner till 53 kg på några månader. Fick av omgivningen (och familjen) bara höra hur fin jag blivit, gratulationer om att jag lyckats gå ner i vikt osv osv. Försökte inte ens gå ner utan slutade äta för jag mådde så dåligt. Inte en enda person såg något konstigt i att rasa ner i vikt som så ung utan det var bara positivt. Folk är så jäkla okänsliga ibland ?

      Same here, när jag var som värst där an vägde jag 43kg till mina 173cm och fick höra av andra (tjejer) hur fin jag var. Mitt huvud såg ut att vara för stort för kroppen, hade inga bröst, ingen rumpa. Ansiktet var insjunket. Och jag fick massa komplimanger. Deg blir så jävla skevt.

      Det sjuka är att jag KÄNDE mig fin. Framförallt smal. Har alltid tyckt min längd är jobbig och trots att jag alltid varit på gränsen till för smal känt mig stor. Har kunnat äta vad som helst utsn att gå upp typ (så är det inte längre haha)

      Gick upp 30kg, tack och lov, och fick första gången i mitt liv boobies nog att inte längre vilja operera dom. Har gått ner lite nu men bara några kilon och inser att jag vid 43kg såg riktigt, riktigt sjuk ut.

      Insåg nu när jag skrev det att jag måste sluta se felen som blivit av åren jag levde dåligt och ner/uppgången. Herregud, jag lever och är drogfri. Vad gör gropiga lår, bristningar och rynkor då?

    Så jävla klokt skrivet! Varför bryr vi oss mer om hur kroppen ser ut än om hur den mår? Klockrent!

    En annan fråga – har Isabella L:s stylist-emma slutat? Nån som vet varför?

      Hon ska starta eget.

    Jag tycker att hon är så naturligt vacker! Blir så ledsen när folk kommenterar sånt där.

    Åååh cammi. Jag lever med smärta och värk efter en bilolycka och håller på med rehabilitering. Kan du inte kort skriva lite om din rehab och vad som hjälpte dig med din smärta? Jag känner mig ofta så ledsen och tappar ibland hoppet på framtiden. Men jag har ett pannben av stål och finsk sisu så har gett mig fasen på att jag ska kunna bli bättre. Vad fick du för hjälp från vården? Samhället? Hur jobbade du med dig själv? Från en annan smärtpatient till en annan…. förstår om du inte vill svara alltför privat men skulle betyda jättemycket att få lite hopp.

      Hej,

      Jag svarar dig gärna här eftersom jag vet att det är så många som hamnat i kläm hos läkare, sjukgymnaster och även Försäkringskassan där det helt enkelt saknats kunskap om smärtrehabilitering.
      Min smärta är till största delen neurologisk eftersom jag drabbats av fibromyalgi av att ha varit skadad och i smärta så pass länge att det centrala nervsystemet till slut ballar ur och det som hjälpt mig är inte att äta smärtstillande – alltså centralstimulerande tabletter så som Citodon, Tramadol, Oxynorm och andra opioider – utan det som hjälpt mig allra mest är smärthämmande mediciner – något som ska vara absolut bäst på neurologiska och neuropatiska skador som traditionella smärtstillande mediciner inte rår på.
      Det kan låta lite märkligt första gången man hör talas om det eftersom min dos består av två olika mediciner som egentligen inte används mot smärta i första hand men som man upptäkt har en smärthämmande effekt på patienter med fibro och andra liknande skador. Det är en SSRI – Selective serotonin reuptake inhibitor – vilket betyder att jag inte har för lite seratonin i hjärnan men nervsynapserna i hjärnan drar tillbaka dem på ett felaktigt vis som leder till att det blir underskott i vissa delar som leder till mer smärta. Så smärthämmande medicin tillsammmans med kortisoninjektioner, akupunktur, sjukgymnastik och smärt-KBT har givit mig mitt liv tillbaka.

      Jag fick komma till en fantastisk smärtklinik på Lidingö som hette ”Stay Active” och som drevs av en läkare vid namn Stefan Blomberg. Kliniken är dessvärre stängd nu men Dr Blomberg tar fortfarande emot patienter i sin privata klinik. Du når honom på 08-636 09 00 och han är landstingsansluten så du behöver bara betala en del och sedan tar högkostnadsskyddet över.
      Om du av någon anledning vill gå privat och kanske behöver få botox mot spänningshuvudvärk eller migrän så skulle jag rekommendera den andra läkaren jag behandlades av på Stay Active – Nils Edelstam – och sist jag träffade honom jobbade han på InMo Medveten Träning på Östermalm.

      Jag har utöver detta även gått på sömnbehandling med föreläsningar och sömnrestriktion, vanlig KBT och smärt-KBT för att lära mig leva med kronisk smärta. Jag fick enormt mycket hjälp av PBM på Linnégatan.

      Men…jag tror att den som gjort allt detta möjligt för mig var den läkare som först kom i kontakt med pga min sköldkörtelsjukdom. Han var således min ”husläkare” kan man säga trots att han var specialiserad på just endokrinologi och den som skrev och skickade alla remisser och fick in mig i systemet. Han och min handläggare på Försäkringskassan var fantastiska och stöttade mig hela vägen till mitt tillfrisknande.

      Men mitt råd är – ge dig inte! Be om en ny handläggare om du inte känner att den du har lyssnar på dig och välj en annan läkare om du inte känner att den du har lyssnar på dig. Och om du inte orkar eller har för ont för att orka – be någon annan ringa dina samtal och inte ge upp för vi har ett helt fantastisk system för sjukvård i Sverige men man kommer inte allt få det serverat på silverfat även om det borde vara så.
      Har du fler frågor så skriv dem här eller maila mig på kontakt@bloggbevakning.se så ska jag försöka hjälpa dig så gott det går. <3

    Paula, Paula.. Vänder kappan efter vinden, dag som natt. Såvida jag kan se är det inte en enda elak kommentar, varken i hennes eller Hugos blogg. Endast positiva, som Paula inte ens ägnat en sekund åt att tacka eller hylla kvinnorna som står upp för varann. Men Paula vill som vanligt fiska lite sympati, skapa debatt om kroppar och ännu fler ”vi avgudar din kropp!”-kommentarer. Jag har nog aldrig varit med om någon så falsk bloggare som Paula.

      Läs exempelvis Max kommentar i Hugos inlägg här: https://hugorosas.se/lite-molnigt-idag
      Inte direkt positiv

      Det finns falskare och värre vända-kappan-efter-vinden-bloggare.

      Är nog denna kommentaren som inkom på Hugos blogg som Paula syftar på:

      Max
      24 januari, 2018 kl. 17:46
      paula kanske är ”mamma härlig” men hon är ju fan inte nån man skulle ragga på på stan direkt. Hon har rejält med celluliter och är sjukt bred i kroppen + lite sladdrig, inget fel med de, kroppen är ju fullt funktionell men tycker de är skevt att folk skriver ”ååh vacker” när hon de facto inte är någon klassisk skönhet direkt. nu låter man som världens hatare men hade hon inte varit ”känd” utan varit paula i kassan på ica hade nog ingen vänt sig om efter henne.

        Men vilken kommentar… Jag tycker Paula är oerhört vacker, en av de vackraste..

        Jag vet inte, men tycker nästan det känns som ett troll. Fel alldeles oavsett, självklart, men känns lite för överdriven för att vara ”på riktigt”.

      Amen!
      Paula är i särklass den pinsammaste.

      Men jaaaa kan vi SNÄLLA prata om hur skenheligt politiskt korrekt hon ska vara jämt? Skriver om saker hon inte begriper, med ett språkbruk hon varken begriper eller behärskar och ska alltid vara så himla bra och härlig och perfekt men i podden och i Hugos blogg är det tydligt att hon inte alltid är så jävla härlig som person.

      Men det som stör mig mest är att hon är så väldigt kappvändande och att hon skriver så fruktansvärt illa. Och vill skryta om hur bra skribent hon är.

      Men. Hon är ruggigt vacker. Inget snack om saken.

      håller med dig , och för att bekräfta att hon är nöjd med sin kropp letar hon upp sina snyggaste bikini bilder där avsikten är att se hennes putande rumpa och inte celluliterna som hon filtrerat bort trots att hon är så stolt över dem? hon skriver som att hon är nöjd med alla sina fel men visar dem aldrig i bloggen utan det blir alltid hennes snyggare bilder efter sådana här debatter . tycker det är falskt o henens personlighet skriker falsk i mitt öra.

        Emma, jag antar att du medvetet väljer dina fulaste bilder på dina sociala medier då? Och givetvis utsn filter, men det är väl så självklart att jag inte ens behöver kommentera det.

        Vad är fel med att välja den snyggaste bilden, det är ju fortfarande samma person som den fula och inga markanta skillnader?

        Mvh
        / Hon med 27 fula selfies i telefon på varje publicerad selfies.

    Men vilka otroligt elaka kommentarer folk medvetet skriver till andra, h u r kan man på det sättet kommentera en människa som visar upp sig i baddräkt. Vidrigt! Vad har vi för medmänniskor? Otroligt bra svar av både henne och dig. För det spelar ingen roll hur en annan persons kropp ser ut. Och hur den personens kropp mår är helt upp till den personen själv, det har ingen annan med att göra. Men det är som att linjen mellan vad som är personligt eller privat helt har suddats bort iom att bloggarna och sk influencers har blivit så stora. Läskigt tycker jag!

    Det här är faktiskt en sak som jag tycker att jag är bra på. Att inte värdera min kropps utseende. Tror det är en kombination av att jag växte upp med en tjock mamma som aldrig någonsin kritiserade sin kropp framför mig, att jag sysslat med kampsport sen jag var 6 år och liksom fick lära mig vad min kropp kan göra, att jag hade ett tidigt feministiskt uppvaknande och fattade att jag tycker inte illa om min kropp för att det är fel på den utan för att samhället lärt mig att jag ska tycka illa om den. Och nu pluggar jag till läkare och det om något gör det ju tydligt att kroppens utseende är ingenting alls mot funktion och hälsa.

    Dessutom har jag varit tjock hela min uppväxt och är fortfarande. Var det 6-åriga barnet som gick till sjuksköterskan och fick hem en lapp som det stod ”överviktig” på. Var 10, 13, 16-åringen som hela klassen kallade ”tjockis” ”fetto”.

    Och nu är jag 21-åringen som skiter fullständigt i det.

      21 år och pluggar till läkare och har en sån bra attityd – förstår att du inte bryr dig om sån skit då. Grymt! ??

        Tack!! Vad snällt sagt☺️

          ? Imponerad på riktigt. När jag var 21.. Ojojoj haha. Hände inte mycket. (Men det är ok det med, om ni är som jag. Ordnade upp sig sen.) ❤️

    Jag avskydde min kropp under hela min uppväxt. Ätstörningarna var ett faktum och jag började hata min kropp ännu mer. Har än idag tankarna kvar men idag kan jag i alla fall slå dövörat till när det börjar mala i hjärnan om att jag är ful, sladdrig och magen putar ut.
    Tränar ganska mycket nu för tiden och jag känner faktiskt ibland att jag är rätt fin ändå, när man börjar se lite konturer efter muskler osv.

    /Störd

    Är jättefint att hon ser på sig själv sådär men det är samtidigt jättesynd att hon i sitt inlägg ändå ser ner på en ”mammig kropp”.

    Bästa vore ju om vi alla ba ignorerade människor med fokus på kropp och sen aldrig gjorde inlägg om kroppar (yttre fokus). Då dör hela skiten ut och så kanske folk en dag får ha alla sorters kroppar utan värderingar på dem.

    Paula är så vacker tycker jag… men hon får det nästan att låta som om det är fel med mammig kropp, hängiga bröst och gropiga lår? Lite töttsamt och uttjatat med kroppsnack tycker jag, sånt som ändå känns självklart liksom..

    Även om det är jättebra att diskussioner kring (kvinno)kroppar börjar bryta sig ifrån normen att en hälsosam kropp = smal så känner jag mig bara så less på alla ständiga diskussioner om (kvinno)kroppar. Kvinnokroppen är problematisk varesig den är smal eller tjock. Kvinnokroppar kommenteras och individuella kroppar som Paulas diskuteras offentligt och hålls ansvariga för sjukdomar och kroppshat . Önskar att kvinnorkroppen skulle ses på samma sätt som manskroppen, som bara en kropp helt enkelt. Självklart finns det lika många varianter av manskroppen, tjock, smal, opererad, tränad, otränad osv men den kommer aldrig vara lika problematisk. En bild på en man i badkläder kommer inte hyllas för att han sprider en mer nyanserad bild av manskroppen, hatas för att sprida skeva kroppsideal eller få sina ”skavanker” kommenterade på en liknande skala.

    Hej camcam! Svarar du på alla epostmeddelanden?

      Hej, det beror lite på.. Ställer man frågor eller liknande så gör jag det men om man bara vill lämna ett tips så brukar jag tacka för det i inlägget. =)

        Oki. Skrev ett meddelande till dig med frågor kring musik och fick inget svar. Förstår att du inte kan svara på allt:)

          Men tusan, det måste jag har missat! Förlåt…ska sitta barnvakt till mina gudsöner ikväll och ska leta reda på det när de somnat. <3

    Inte konstigt att folk skriver nedsättande om en bloggares kropp. Läsare av bloggar har vant sig vid drösvis med silikon, botox och allehanda plastikoperationer. Retuscheringar, filter och dubbelmoral flödar fritt i nästan varenda större blogg.
    Bloggerskorna själva har varit med och skapat det perfektionistiska tänket.

      Jag kan bara instämma!
      För min del får folk göra hur många ingrepp de vill men jag ser gärna ett förbud mot spons och samarbeten med kliniker i syfte att kränga fillers och operationer till sina läsare. Nej blä vad osmaklig hela den grejen är!!

      Jag säger bara ”TURNÉ MED AKADEMIKLINIKEN”. Ni hör ju själva!

      Personligen har jag, precis som CamCam, kommit över mina kroppskomplex och låter mig inte påverkas så lätt. Jag är lyckligt gift, är förebild för mina barn och känner mig trygg och uppskattad för den jag är. Men vette fasen hur jag hade känt det om det var jag som var 13-20 år idag och hade översköljts med de här blogginläggen och instagrambilderna där varje liten skavank kan utplånas innan den knappt är synlig för ögat.

      Det är något oetiskt i att sälja in plastikkirurgi mellan fransförlängningar och manikyr, som om det vore en vardagsgrej som alla bör syssla med för att bli snygga.

      Fast i och med att Paula inte gjort något av det ska ju inte hon behöva ta konsekvenserna för det?

      Bara för att majoriteten av män jag mött är svin kan jag ju inte klaga på min (manliga) bästa vän, som inte gjort annat än att vara världens bästa vän och inget svinigt alls?

        Är. Så. Trött. På. Dig.

          Ada, menar du mig så äre inte ömsesidigt. Vill fika, leka med barbies och kramas med dig isf!

          ?

        Inte behöva ta konsekvenserna för det??
        Vi får ALLA ta konsekvenserna för det. Ingen kommer undan. Bloggare och kändisar får utstå elaka kommentarer och förnedrande reportage. Vi andra står där med våra kroppar och undrar vad fan det var som hände. När blev perfektion det enda rätta? Kvinnor krossas av media och modebranschen varje dag.

    Fint skrivet Camcam!

    Det finns dagar jag tycker att min kropp är fantastisk. Det finns dagar jag inte tycker den är lika fantastisk. Personer som Paula får dock dessa dagar att kännas lite bättre. ”Perfektion” gör fan ingen lycklig, att sträva efter ett näst intill ouppnåeligt ideal är inte hälsosamt. Inte för mig i alla fall. Det finns viktigare saker i livet.

    Och tack Camcam för att du lyfter skeva kroppsideal här i bloggen. Jag tror det är viktigt att vi pratar och gnatar om sådant här.

    Jag som snart 48-årig kärring har accepterat min kropp. Jag ser ut som Kikki Danielsson, stor mage och lår som kycklingar 😉

    OT

    Jag har en utmaning åt dig CamCam. Kan du hitta ett exempel på när någon influencer stavar rätt till sneak peek eller använder ett svenskt ord istället för ”sneak peak”.

      Hahahaha!!! Jag ska göra mitt allra bästa men har inte några stora förhoppningar på att jag kommer lyckas. =)

    Magdalena Graaf har tillsammans med någon Mona varit på en föreläsning om reklammarkering i sociala medier.

    ”Intressant men lite snårigt. Inga direkta regler eller ramar. Allt bedöms från fall till fall. Reklam, eller annons SYNLIGT i början av inläggen. Då blir ingen sur, eller känner sig lurad. Eller ett inlägg med bilder som är ”uppenbar reklam”. Tex. Mina ”tablett-reklam-bilder” var tydliga i sig själv sa RO- jurist…” Intressant det där sista.

    http://magdalenagraaf.se/natshopping-gor-livet-enklare/

    Ingen är perfekt (eller alla är
    Perfekta!) och det förvånar mig att sådana kommentarer skrivs till Paula när de som kommenterar med största säkerhet själva inte ser ut som fotomodeller (felfria enligt norm). Kommentarerna är ju endast för att såra henne, inget annat. De som kommenterar mår nog inte särskilt bra och har själva dålig självbild…

    Min kropp är väldigt snygg att titta på, smal med kurvor på rätt ställe. Men på insidan är den helt trasig och jag hatar min odugliga sjuka kropp. 🙁

      Min kropp ser helt ok ut med kläder men utan så är det små utammade bröst, sladder, gropar och alla möjliga ”defekter”. Verkligen inget influencersideal MEN jag är stark som fan, springer som en jävla gasell och är ta mig fasen nästan outtröttlig. Har testat lungkapacitet, kondition och alla möjliga värden. Jag är ett praktexemplar för att vara kvinna i 40 års åldern.?
      Så jävla sorgligt att vi bedöms efter våra utseenden?

    Kan nån förklara för mig varför många vill ha platina på sina möbler men anser att varje skavank ska gömmas på sin egen kropp?
    Kroppen åldras även om vi lever ett sunt liv och om vi inte klarar av att sluta upp att vara så upptagen av hur vi ser ut så har vi fastnat i den eviga kvinnofällan.
    Hur skulle det vara om vi försökte visa fram insidan istället för den där eviga fasaden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.