Blondinbella vs CamCam

Inlägget kan innehålla spår av nötter och ironi.

Blondinbella:



Jag kände mig så tacksam imorse när jag vaknade upp med barnen tätt intill mig. //Bella

Gud vad mysigt det låter! Sova tätt, tätt ihop! Himmelriket enligt Bella och många andra föräldrar som samsover tillsammans med sina barn i en enda stor kärlekshög.

Jag passade mina två gudsöner – Lilla Palt och Lilla Korv – lördag till söndag för att mamma och pappa skulle iväg och klockan 04.15 kom Korven in till mig och ville kolla film(!).
Ehh…nä!
Efter att han fått en flaska så somnade han som tur väl var om men envisades med att sova på tvären och jag vaknade av att jag hade hans ena fot i pannan och den andra mer eller mindre inne i munnen.
Jag förstår inte hur en så liten människa – han är typ en tvärhand hög –  kan ta så mycket plats och kanske är det annorlunda när det är ens egna barn för man vänjer sig vid deras ljud och rörelser men ändå..
Jag är van vid THK och alla hans volanger, tassar och kalla nos som helst ska ligga intryckt i min armhåla i någon typ av sked men inte fan sover jag bra med honom fastklistrad mot min arm.


Bildkälla..

Det är alltid supermysigt att passa mina gudbarn men herregud – jag är helt slut efter ett dygn tillsammans med dem.
Tant är fan gammal på riktigt!
Nu är jag hemma igen och ligger utslagen i min säng – ja, katten har placerat sig i armhålan – och vill att Magnus ska servera mig Cola Zero och Djungelvrål efter min prestation på barnvaktsfronten.

Är det annorlunda när det är ens egna barn eller måste man helt enkelt vänja sig vid att inte få sova bra fram till att de tar studenten typ?
Jag tycker mig ha snappat upp att det inte är helt accepterat än att blanda ut vällingen med valium – stämmer det fortfarande?

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tål inte andras barn så det har säkert med att göra att man har helt annan acceptans för sina egna avkommor

      Exakt. Har två som gillar att ligga på tvären, det är bara att vända dem rätt 🙂 inga problem, aldrig haft störd sömn i princip.

      Du tål inte andras barn? Hoppas att ditt barn har många syskon då för hon eller han lär knappast få många vänner.

        Nej du, jag skaffade endast ett. Kände inget större behov av att överbefolka jordklotet

          Ja det var väl tur det

          Jag har också bara ett barn och älskar alla hennes vänner, de är så goa och roliga. Hur kan man inte älska barn? De är ju som vilka människor som helst, bara roligare, ärligare och skönare. Skulle gärna jobba med barn och ungdomar, de är för härliga.

        Blev du sekundärkränkt å alla världens barn nu? Jag ska berätta en sak. När jag var liten hade jag många vänner men vi umgicks nästan alltid i skolan/på fritids eller i lekparken. Om vi var hemma lekte vi i mitt rum och störde sällan mina föräldrar. Dvs som förälder är det inget måste att umgås med andra ungar, mer än kanske 10 min, än ens egna. Därmed inget måste att gilla dem. Och även om man nu måste umgås med dem kan man ju göra det utan att visa att man ogillar dem.

      Det är betydligt svårare att tåla vuxna

    Ryser av tqnken på att sova med barn i sängen (har valt att inte ha egna). De beter sig som en full bläckfisk sim letsr efter sina nycklar! De få gånger bonusdottern kommer över är hon välkommen i sängen på sambons sida som agerar skyddsvall mellan henne och mig ? hon har dock en extrasäng i vårt sovrum som alltid är bäddad åt henne så att hon kan komma över och sova med oss om hon bara vill ha sällskap. Det fungerar bättre då hon oftast tröttnar på att ligga i sängen med oss efter 30 sekunder.

    Hahaha! Jag har två egna. En snart 5-åring och en snart 1-åring.. Jag gillar INTE att samsova. Det är skitjobbig, haha! Får man säga så? Har vant båda två tidigt att sova i egen säng, och tack och lov så har det gjort att de helst av allt sover där. Det är undantagsfall om de är sjuka och mår dåligt som de sover i vår säng.

      Exakt samma här!

    Tycker hon aldrig ser naturlig ut.

      Hon är vacker

        Stel som en pinne och onaturligare än en plastgran.

        Man kan vara vacker men fortfarande inte se naturlig ut ju? 🙂

    Samsover endast om barnet vaknar mitt i natten och inte går att söva om eller om han är sjuk. Då sover vi i gästsängen som är 160 cm bred ändå. Han är 2 och ganska kort så det funkar ändå ok, fast han ligger på tvären. Han har sovit i eget rum och egen säng sen han var 9 månader, väldigt skönt! ?
    Och katten, ja hon sover ju där hon sover tryckt nära nära mig i sängen.

    åh jag älskar att samsova! Bästa som finns att krypa ner bredvid mina två på kvällen. Ha dem tätt intill. Sova sked, panna mot panna eller med den lilles huvud på mitt bröst. De sover så stilla. Sambon däremot kan inte ens sova sova i samma rum som dem då han tycker de andas högt haha. Så han sover i gästrummet.

    Jag har en ettåring och en snart treåring. De sover i egna sängar och det är så skönt! Ettåringen sov enbart tryckt mot mig från nyfödd till åtta månaders ålder och jag avskydde det! Längtade tills han skulle sova i egen säng och jag och maken fick tillbaka vår säng. Jag har aldrig gillat att samsova (med någon annan än min man) och jag har verkligen inga planer på att låta barnen komma till vår säng mitt i natten.

      Mina behöver lite närhet på nätterna och jag har inga planer på att neka dem det.

        Då får du nog 5 poäng av 5 möjliga! Grattis! Välförtjänt!

          Räknas det enligt någon poängskala? Jaha det visste jag inte.. Sonen har visat att han behöver vara nära nattetid och då får han det.

            Men vad trodde du att du skulle få för reaktioner på din kommentar? Du insinuerar ju att du är en bättre förälder än hen vars kommentar du svarade på.

        Ok. Mina behöver inte närhet på natten och jag tänker inte tvinga på dom det.

    Jag undrar vad hon säger till barnen”vänd er om så att mamma kan ta en bild”??

    Roliga med Bella är att hon kan knappt gå på toa utan att tala om hur tacksam hon är för allt i sitt liv. Jag tror verkligen att alla vet om det nu. Ändå kan hon aldrig bjuda på någon ödmjukhet.

      Det är hennes största styrka!

      Det är jag med, förstoppning är ingen hit

    Jag gillar att Korven har hemsydd mössa på sig ♥️

      Ja – Sykatten gör alla deras mössor och även kläder. =)
      https://www.facebook.com/sykatten/

      Är man en sann syror när man ser det först och inte ens kan koncentrera sig på resten av inlägget? ??

    Hahaha vad är det för jävla bild på BB och hennes ungar? ? Varför tar hon den ens? Så viktigt kan det ju inte vara att lägga upp en bild hahaha ser så dumt ut ???

      haha eller hur. Och varför är hon så uppklädd? Mycket konstigt med bilden….

    Mina barn sover i egna sängar. I perioder kan de komma in mitt i natten. Det kan vara mysigt ibland, jag har lätt för att somna om om jag blir väckt men får vissa som inte har det är det så klart jobbigt om barnen kommer in flera nätter i rad. Det händer dock aldrig, bara någon gång ibland.

    Båda mina barn sover i min säng varje natt, och jag måste erkänna att jag INTE uppskattar det. Det är en annan sak om dom kommer över IBLAND, då kan det såklart vara mysigt att sova nära. Det är jobbigt att alltid sova på max 30 cm och halvt hänga över kanten – utan täcke. Är dessutom höggravid. Men får skylla mig själv att jag inte orkat ta ”fighten”! Dom är bara 2,5 och 1 år så det är inte hela världen känner jag.

    Gillar inte att samsova, behöver mitt space men har accepterat att det kommer vara så här några år framöver. Barnen somnar alltid i sina sängar men på natten kommer alltid ena över och ibland båda. När båda kommer hamnar jag oftast i soffan pga att jag inte klarar av när det blir för trångt.

    Vi fokuserar inte på VAR barnen sover utan ATT de sover.
    En av sönerna har alltid velat sova ensam och de andra två är tvärtemot.
    Med tysta kramper nattetid (EP) hos mellansonen så är det inget alternativ att han sover ensam…

    Jag är tacksam för 5 h sammanhängande sömn. Det händer tyvärr sällan.

    Jaja nu har har gnällt klart 😉

    Min katt sov på ena kudden bredvid mej det var perfekt.?

    Vem klär upp sig i cocktailklänning och klackar för att gå på Tekniska museet med sina barn?

      Tycker det ser ut som ett par låga skor och en vanligt svart enkel vardagsklänning 😮

        Med en liten chic päls över? Något överklätt för en Tekniska med kidsen, inte direkt en tur på Hermitage…

          Men låt henne!

          Den där typen av pälsjacka har ju varannan gymnasiebrud i min stad. Varken speciell uppklätt eller märkvärdigt.

    Läste inlägget från unvisit-länken. Varje gång hon ska skriva om känslor låter det bara som floskler hon måste ha ur sig.
    ”Jag hade som nyårsmål att tillbringa mer tid med människor som står mig nära och våga fördjupa dom relationerna, vilket innebär att släppa in ännu mer. Jag är rätt stängd av mig som person ”hit men inte längre”.
    Alltså vad menar människan ens?? I nästa inlägg har hon världens djupaste vänrelationer. Kan hon aldrig liksom bara ”fan va jag saknar barnen idag!!” eller nåt som åtminstone bryter av lite från ”poesin”. Gah.

    Här hemma är det sambon som sover som bebisen på bilden. Sonen på 2,5 år smyger ibland in på kvällarna, men han sover rätt stilla ?

      *nätterna smyger han in, inte kvällar.
      Lillebror på 1,5 månad sover i egen säng.
      Har lärt båda barnen från dag 1 att sova i egen säng.

        Fast de sover ju inte i egen säng om de kommer på nätterna? Min kommer oxå varje natt från sin säng, och jag har inte ”lärt” honom nåt.

          Han kommer in kanske 1-2 gånger i månaden, när han har mardrömmar.
          Så det kallar jag att han sover i egen säng ?

    Det är väl givet att det handlar om person? En del är vilda sovare och andra ligger prickstilla på sin kant. Barn som vuxen.

    Har en fyraåring som sedan hon var sex månader dels har sovit i egen säng och dels har sovit hela nätter. Nu för tiden är det sällan vi går upp före halv nio på lediga dagar..
    Och det är väldigt skönt att behöva ha någon som snurrar och sparkar i sängen, även om det ibland kan vara mysigt (hon sover ofta bredvid mig när hon är sjuk för att jag vill ha koll på henne).

      En till Mickan?! Får väl bli Mickan1 då ?

    Jag undrar vad Angelica gör? Surar? Tar gråtselfies??

      Nej, då. Hon har nog klurat på inlägget som nyss kom upp om hur jobbigt hon har haft det sen julas! ”snyft” Återigen kan hon inger berätta då de rör personer i hennes privatliv…
      Så nu kan alla få dåligt samvete över att de klagat på hennes samarbete o samtidigt så glömmer förhoppningsvis alla detta! ?

        Ah.. alltid säga A men aldrig B..

    Jag har två barn som båda helst vill sova i min och makens säng. Maken sover jättegott medan jag inte får en blund. Kan ärligt säga att jag tycker det är jättejobbigt att samsova!

    Sa sover med båda barnen och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt, hunden får däremot hålla sig utanför sovrummet i sin egen bädd. Vi vande honom vid det tidigt så nu funkar det finfint. Det finns ingen som tar så mycket plats i sängen som en hund.

    Har en kompis som jobbar på tekniska museet som skrev att Blondinbella hade sagt till henne att marknadsavdelningen på tekniska museet har sagt hon ska få gå in gratis, tydligen var det bara hittepå från Blondinbella, haha. Ändå fascinerande hur människor som tjänar så mkt pengar ändå ska ljuga sig till gratisinträde på ett museum

      Vad var det som var hittepå?

        att hon skulle få gå in gratis på museet. Finns ingen deal mellan henne och marknadsavdelningen som hon övertalade min kompis som satt i kassan.

          Jaha nu fattar jag 😛 Och detta var alltså i nutid! Herregud när man tror man inte kan bli mer anti henne alltså…

      BB är så fruktansvärt vidrig. Spyr på såna människor. Betala på egen hand? Vem är hon ens?

    Skulle aldrig någonsin samsova med mina barn, minus när de är sjuka eller väldigt ledsna förstås. Är ärrad efter en kompis till mig som sov med sina föräldrar(främst sin mamma, pappan tog nog ofta soffan) tills hon var tonåring. Vågade hon sova över hos kompisar? Nope.

      Hade flera kompisar som var likadana!

      Sov i mina föräldrars rum tills jag var 15 (!!) pga att jag inte vågade inte sova själv…. ???Oklart hur mina föräldrar fick till mina småsyskon.

      Ibland ser man samsovningaförespråkare skriva ”vi kommer inte pusha, det kommer, det finns inga tonåringar som sover med sina föräldrar” Och då tänker jag, tror du ja…

      När jag väl började sova själv så var det ju väldigt skönt att sluta känna mig som en missanpassad samhällsmedborgare som aldrig skulle kunna ha ett vuxenliv eller flytta hemifrån.

      Så jag skulle nog uppmuntra alla som samsover med sina ungar att se till att de KLARAR att sova själva, innan de är så gamla att det hinner bli en ”grej”, som sätter sig och blir laddas. Dvs typ, en 10 åring skulle jag säga att det är schystast att stötta och peppa i att hen klarar att sova i eget rum. Jag hade garanterat klarat det om någon bara pushat mig lite, innan jag blev så gammal att jag fick för mig att det berodde på att jag var genetiskt missanpassad och det var omöjligt.

      Sen att man helst sover med sällskap, det är en annnan sak än att inte klara av att sova själv.

    ÄLSKAR att Samsova, barnen älskar de oxå men sambon hatar det.. jag försöker förklara att det bara handlar om några år av ens tid, det kommer komma en dag där de inte vill det längre. Jag sover verkligen som bäst med kidsen nära mig, och dom sover också hela natten utan problem. Däremot de ggr de fått sova i sina sängar vaknar båda och springer in till oss. Om dom känner sig mer trygga med att sova hos oss, varför ska jag då tvinga dom till ngt annat? Speciellt när jag själv älskar att ha dom hos oss. Samsova e MYS ?

    Bella skriver inlägget att hon såg massa par på biblioteket och att hon då för första gången tänkte ”just det, jag lever inte i en tvåsamhet längre”. Allt hon har tjatat om sedan skilsmässan är ju hur stark hon är ensam, behöver ingen man för att klara sig, trivs så bra med att vara singel, mitt egna hus osv osv. Hon har ju höjt singellivet till skyarna och trivts så bra med ensamheten! Varför försöker hon få det att låta som att det är först nu hon ”kommer på” att hon inte lever i en tvåsamhet längre? Eller är det jag som missuppfattar vad hon menar?

      Haha exakt, tänkte också på det. Vaddå första gången? Hon har ju inte gjort annat än att älta om tvåsamheten som hon inte längre har, på typ alla ställen hon varit på. Jisses.

      Det kanske är första lilla inlägget om att det ändå är rätt bra att leva med någon, hon har väl siktet inställt på det nu och vill ta med sig läsarskaran lite försiktigt.

    Vem använder sig ens av uttrycket ”tvåsamhet”? ?… förutom att verka smart då.

      Personen som skrev inlägget. Alltså inte Bella. Hon hade ju elva personer som har hand om hennes sociala medier ?

    Jag sover bättre med ungarna i sängen faktiskt. Det känns tryggt att ha dom nära ? Men just mina barn far inte runt som virvelvindar, kanske är skillnad då, haha ?

      Jag med! Min lille kille har sovit med oss sedan han föddes och är idag 2,5 år. Jag tänker att vi börjar väl vänja han av med det runt 5-årsåldern men det är verkligen ingen stress. Vi sover så mycket bättre ihop ?

    Samosver med min 18mån och gjort sen start. Är bara han och jag i en en 180 säng. Somnar tätt intill varandra och sen rullar han iväg på ena sidan och jag på min. Ibland kommer han upp o lägger sig som på en av bilderna (över bröstet) o ammar. Hur mysigt som helst och Vi båda får hela nätter 07-06 varje natt 🙂

      19-06 ?

    Alla 3 barnen sover i egna sängar utan problem sen flera år tillbaka, hundjäkeln har vi störst problem med. Han KAN inte sova själv och driver mannen till vansinne med sina höga snarkningar..
    Antar att vi kan och borde ta tag i att få honom att sova i sin bädd men jag drar ut på det eftersom jag tycker det är fantastiskt mysigt att ha honom i sängen. Även om det är på bekostnad av att mannnen oftast flyttar ut på soffan efter halva natten ?

    Min femåring har eget rum men sover hos mig ändå. Han bor hos mig varannan vecka och jag tycker det är mysigt att ha han i min säng. Dessutom får jag då en hel natts sömn. Sover han i sin egen säng vaknar han oftast och kommer in ändå och då har jag svårt att somna om.

    Har inga problem att sova med barnen. De brukar droppa in efter en under natten.
    Förut hade vi en 160-säng och när tredje barnet kom ut fick min man panik. (Innan de kom ut hade jag panikverkligen)
    Så vi skaffa en 210. Nu märker jag knappt av dem. På morgonen är det alltid en överaskning att se hur många barnen som kommit över. XD
    Kan vara mysigt ibland fast nah. Det går bara bra om de behöver närhet.

    Ok, så vem kom på att man skulle sova ifrån sina småbarn? Tycker det är sjukt att låta sina småbarn sova i eget rum! Inte undra på att folk mår kasst i Sverige när man redan så tidigt skiljs åt om nätterna. Anknytningen lär ju få sig en ordentlig törn. Sov med era barn för sjutton! Hur svårt kan det vara!

    Visst kan man blir enormt trött av att passa barn/umgås med barn hur mysigt, kul och underbart det än är så blir man trött av det också hehe men ändå så värt det, man får energi av det också på ett sätt. Mysigt att sova med barn men plötsligt kan man få en fot i ansiktet eller en spark i ryggen men ändå värt det hehe.. fast av andra orsaker så vågar man knappt sova eller gosa med andras barn längre nuförtiden.

    Det där med att dom gärna sover tvärs över sängen fick jag en förklaring till som jag tyckte var gullig! De vill gärna kunna känna mamma eller pappa eller båda och då underlättar det om dom sover på så vis så kan dom känna båda två 🙂 min lilla på fem månader har sovit själv sen hon var nån månad förutom när hon är jätteledsen eller sjuk och jag tycker det är ganska skönt 🙂 det kan ju ändras men hon sover sååå mycket bättre i sin egna säng än i våran!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.