Det finns ett par stycken män som förtjänar att plockas fram i ljuset…

Facebook/Sociala Medier:

Häromdagen så såg jag ett inlägg på Facebook som någon av mina vänner delat men som verkar vara borttaget nu, och för ungefär en timme sedan fick jag ett mail med ytterligare en länk till Facebook men som ledde till en helt annan situation.
Det som dessa två situationer har gemensamt är att offret i båda fallen är kvinnor som drabbats av mäns våld och dessa män går fortfarande fria där ute och så kan vi inte ha det.

19-åriga Sofies syster Amanda skrev ett inlägg på Facebook om hur hennes syster Sofie blivit misshandlad med knytnävsslag och senare en flaska i huvudet på klubben Babel i Malmö.
Vännerna stod på dansgolvet när Sophie plötsligt märker att någon drar i väskan hon har på axeln. När hon vänder sig om får hon syn på en man.
Klockan var runt ett på natten och Sophie vände sig mot sin vän igen. Sen kände hon att mannen börjar ta henne mellan benen. Hon slog bort honom och plötsligt slår han henne med ett knytnävsslag i ansiktet.

– Jag vände mig om och berättade för min vän att han slog mig i ansiktet, och hon sa att vi skulle gå därifrån. När vi går från dansgolvet slår han mig på sidan av ansiktet med en glasflaska, berättar Sophie för Nyheter24.

Mannen som misshandlade Sofie ska ha försvunnit från platsen innan polis och ambulans var på plats och är fortfarande på fri fot.
Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel och vållande till kroppsskada.

Den andra händelsen som jag vill ta upp ägde rum natten till Lördagen i Sundsvall.
Den 35-åriga fyrbarnsmamman Anny överfölls och våldtogs av två män och väljer nu hon att berätta om det som hänt för att gärningsmännen ska kunna gripas.

– Jag har inget bra signalement, jag måste få hjälp från de som kan ha sett något, säger hon till Expressen.

Efter en kväll med vänner skulle hon bli upphämtad av sin sambos bror.
Anny Blomberg tar då vägen, omkring 300 meter, från klubben E Street mot restaurang Subway där hon ska bli upphämtad.

– Promenadvägen är längs med Köpmangatan i Sundsvall, man oroar sig inte för att gå själv där. Jag uppfattade aldrig att det var någon bakom mig.

Plötsligt överfölls hon av två gärningsmän.

– Våldtäkten skedde sen de släpat mig några meter från Köpmangatan bakom Konserthuset, berättar Anny återigen för Expressen.

Anny har delat detta på sin Facebook och det togs även upp i ”Veckans brott!

Gärningsmännen i båda dessa fall ska fortfarande vara på fri fot. 
Vet du mer?
Tipsa polisen på 114 14.

Tack för tips!

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det var på Babel i Malmö, inte Bardot.

    Det var på klubben Babel i Malmö som hon ska ha blivit misshandlad på, inte Bardot (som inte ligger i Malmö) Tänkte att det är ganska väsentlig info så idioten kan hittas! =)

    Så jävla vidrigt, ”det är ju bara att säga ifrån”. Hoppas att asen åker fast.

    Dina inlägg är för långa. Man orkar inte läsa.

      Det är fel på dig. Inte texterna. Kort nog?

      Bye?

      När det gäller så här allvarliga saker så får du fan bemöda dig. Osmakligt att gnälla i just detta inlägg. De här båda kvinnorna vill nog gärna byta ”problem” med dig.

      Du orkar inte läsa, ett inlägg, på en blogg… Hur har du någonsin lärt dig någonting om du inte kan koncentrera dig på att läsa i 3min?
      Du har lärt dig skriva i alla fall, mirakulöst nog.

      Kortfattat: HEJ DÅ!

      Inte undra att Sverige har så dåliga Pisaresultat.

    Hoppas polisen får tag i asen! ?

    Må dessa kvinnor få all tänkbar stöttning ❤

    Malmö har på riktigt förfallit.

      Lol. Lägg ner. Malmö är inte värre än Stockholm eller gbg.

        Lol, eller så ska du inse att JO, så är fallet.

          ok

        Malmö är värre Ellen

      Göteborg likaså. Är förjävligt.

        Bor i Gbg och upplever inte att det är lika illa som media utmålar att det är i Malmö. Men går inte att förneka att det definitivt finns problem i den här stan också.

      Snarare män som inte kan bete sig, i alla städer, i alla länder, hela tiden. Inget nytt.

        De vi har tagit hit. Ja.

          Nä, för en svensk man har ju aldrig någonsin våldtagit eller misshandlat någon….

      Morden har ökat alternativt polisens resurser minskat (eller både och). Ringde till polisen idag och frågade om ett ärende jag är målsägandebiträde i då det gått väldigt lång tid sedan brottet ägde rum och vi ännu inte varit på förhör. Fick svaret: ”det är så många mord nu tyvärr så vi måste prioritera”. Jahapp

    så bra att du använder din plattform till att lyfta dessa två vidriga brott ?

    Skrev om detta för flera dagar sedan under ett annat inlägg, det tog tid innan du uppmärksammade det -.-

      Ja, men Facebookinlägget togs ner och så kunde jag inte hitta informationen men sen såg jag det i tidningen och mindes då ditt tips! Bättre sent än aldrig! 🙂 Tack!

        Aha. Jag såg det på instagram 🙂 men kum att du kommer ihåg vad vi skriver 🙂

          Jag lagrar saker i minnet likt en riktig hoarder! Detaljer kring influencers och ungefär en miljard låttexter finns samlat bakom pannbenet på mig men att minnas vilken dag som min bonussons nya kampsportslektion flyttats till har jag redan glömt 2 timmar efter att jag frågat M om det för hundrade gången. Jag är helt beroende av min papperskalender.
          Tydligen drabbas närminnet allra mest vid utbrändhet och liknande och det är jag sannerligen ett levande exempel på. =)

    Men alltså fy fan för alla vidriga odjur som finns där ute.

    Män. Det är allt jag behöver säga.

      Vore intressant att veta om det är någon speciell slags män som är överrepresenterade. Om det har med uppfostran eller kultur att göra eller gener eller bara slumpen. För något måste det väl vara som gör att vissa män begår övergrepp på kvinnor, och andra inte? Kanske blir de inte ammade som barn eller så är det socioekonomiskt… hm.

        Överrepresenterade gällande vad exakt? Du tänker brott mot kvinnor generellt eller överfallsvåldtäkter? Sexuellt utnyttjande? Hustrumisshandel hemma? Jag tror det är ganska uppenbart att män generellt är skyldiga till dessa brott men att män från vissa länder gör vissa saker mer ofta/sällan. Tex upplever jag att män från österrike, danmark, sverige är mer skyldiga för att sexuellt utnyttja barn. Medan män från indien i högre utsträckning gruppvåldtar kvinnor.

          Män från Europa överrepresenterade vid övergrepp på barn? Varför tror du det? Du vet att i stora delar av tex Afrika och arabvärlden är det tradition och norm att gifta bort flickor under 12 år? Och att de flickorna själva föder barn innan sin 13-årsdag. Tror knappast Europa är överrepresenterat. Däremot Pakistan, Afghanistan, Kongo, Egypten, Somalia, Eritrea och Syrien.

            Jasså o varför tror du det? Hörsägen? Skönt att sitta o gissa? Rykten?
            Bara att ta ett jobb som nämndeman så får du se vilka typer av familjer där barn utsätts mest. O i tragiskt många fall sker detta trots att kvinnorna vet om. Förmodligen såna som du som är upptagna med att peka ut andra istället för att bara fatta att män generellt är ett problem. De ser kvinnor som objekt. Gå tillbaka till din egen relation o fundera på om din man ser dig som som kvinna eller människa. Där har du ditt svar!

              W: jag fattar faktiskt inte vad du menar och vad du ifrågasätter. Barnbröllop är verklighet i alla de länder jag nämnde.

              Tycker du verkligen att det är underligt när du sätter dig i en Svensk rättssal?
              Prova att sätta dig i en rättssal i Syrien eller Afghanistan så får du se vilka som är representerade där. Nej just det, där gifter man bort barn med pedofiler så det är normaliserat.

              Sen kanske det inte är så konstigt om inte unga flyktingar som kommit hit till Sverige tex i lika stor utsträckning tar övergrepp till en rättsak då dom inte alls har samma skyddsnät som Svenskar.

      Ja det är säkert helt vanliga män som drar en flaska i ansiktet på en kvinna eller tillsammans med en kamrat släpper iväg en annan för att våldta en annan stackare. Detta är inte män, det är odjur.

        Nej det är inte odjur, det är män. Människor, inte djur eller odjur. Sånt jävla sätt att förneka mäns våld mot kvinnor. ”Detta är inte män” JO det är det. Män, någons son, någons bror, någons granne. Män som fostras in i en kultur där de är värda mer än kvinnor, där de har rätt till en kvinnas kropp, där de kan begå fruktansvärda brott och komma undan med det. Förneka inte det.

          Ja men absolut, det hade lika gärna kunnat vara jag eller din farsa som slog en flaska i ansiktet på en kvinna för att hon inte ville bli tafsad på. Eller gemensamt med en vän släpar iväg en stackars kvinna och våldtar henne.
          Jag motsäger mig starkt till att förknippas med detta bottenskrap till sk män.

            De som förgripit sig på mig har alla varit högutbildade helylle snubbar med heltidsjobb och stor social krets runt sig. Det är liksom inga skumma typer bakom buskar som begår övergrepp mot kvinnor generellt.

              Nu var det ju inte dig som exemplet handlade om. Men ditt exempel är såklart också sorgligt och jag är uppringt ledsen för din skull. Hoppas att du repar dig och kan sätta dit svinen.

              Är det konstigt att man inte vill bli förknippad med alla dessa vidriga handlingar?

              Varför är det så viktigt för feminister att skuldbelägga alla män, den retoriken liknar faktiskt en rasist och skapar bara polariseringar.

              Vi skuldbelägger alla invandrare för att dom är överrepresenterade inom gruppvåldtäckter?

              Till M: Jag utgår från att du tillhör skaran som tycker att alla män är potentiella våldtäktsmän. Rätta mig gärna om jag har fel dock. Men du måste väl tycka att det är jäkligt sjukt att bara utgå från att mannen bredvid dig på klubben kommer att dänga en glasflaska i huvudet på dig? Är det inte en individ med någon typ av störning? Det är vanligt med tafsande, det är ju att förvänta sig men det där? Jag håller med Jos, det är inte en människa utan någon typ subhuman, någon lägre stående. Vidrigt helt enkelt. Det är helt normalt att inte vilja klumpas ihop med sådana människor.

              Om jag sa att jag inte vill kopplas ihop med tjejen som falskanmälde en våldtäkt (hon var full och betalade med en sedel kladdig i kebabsås, chaffisen sa nej till att köra henne och hon… anmälde. Horribelt beteende) och någon ba ”Jo, KVINNOR” så hade jag blivit förbannad.

              Nu var det ju inte dig som exemplet handlade om. Men ditt exempel är såklart också sorgligt och jag är uppringt ledsen för din skull. Hoppas att du repar dig och kan sätta dit svinen.

              Är det konstigt att man inte vill bli förknippad med alla dessa vidriga handlingar?
              Varför är det så viktigt för feminister att skuldbelägga alla män, den retoriken liknar faktiskt en r a s i s t och skapar bara polariseringar.

              Vi skuldbelägger alla in-vandrare för att dom är överrepresenterade inom grupp-våldtäkter, känns det korrekt?

              Men M, har dessa högutbildade helyllesnubbar dragit en flaska i ditt ansikte eller släpat iväg dig?.. Visst kan även högutbildade begå övergrepp men detta var väl lite mer än övergrepp? Vidrigt. Skrämmande. Sorgligt.

            Bottenskrap till män är fortfarande män. Trodde vi var förbi ”inte alla män”. Alla vet att inte alla män begår dessa brott. Alla vet också att 90%+ av dessa brott begås av MÄN.

            Din vilja att slippa förknippas med dessa män trumfar inte kvinnors vilja att slippa bli våldtagna. Om vi någonsin ska komma någonstans måste vi sluta slösa tid på ”inte alla män”. This isnt about you.

              Till Sara: Man kanske kan göra två saker samtidigt? 🙂 Stå upp för kvinnor och ta upp problematiken som existerar men ändå vara motvillig till att klumpas ihop med sådana äckel? Eller har jag fel? Jag tänker eftersom ni feminister så ofta pratar om att kunna ha två saker i huvudet samtidigt. Ladydahmers favoritreplik bland annat 🙂

              Alltså seriöst, stick till Ladydahmer.

                Har inte sett minsta spår av Jos står upp för kvinnor, bara att han vill få fram ett ”inte alla män”.

                Och om ditt ”stick till Lady Dahmer” skulle vara en förolämpning så slog den fel. Ställer mig på LDs sida framför en ”inte alla män”-man alla dagar i veckan.

                  Så du tycker att du vet allt om Jos och vad han tycker om kvinnor utifrån en kommentar? Vilket geni du är. Du bara utgår från att han inte står upp för kvinnor utifrån hans tre meningar.

                  Mja, det var ju inte en komplimang direkt men jag trodde inte att du skulle ta illa upp av att jag uppfattar er som att ni är av samma skrot. Det var dock en uppmaning att sticka härifrån för du är inte önskad här.

                    Haha ok, i ett inlägg som handlar om mäns våld mot kvinnor är man inte önskad om man… pratar om mäns våld mot kvinnor?

                    Däremot är man önskad om man struntar i kvinnor och lägger fokus vid ”inte alla män”?

                    Haha.

                      Om jag ska använda mig av din eminenta retorik så värnar ju du inte direkt om brottsoffren utan vill hellre skuldbelägga män.

                  Vad är det du vill se mig göra på denna sida för att stå upp för kvinnor menar du?

                  Jag behandlar alla människor med respekt och i synnerhet kvinnor.

                  Du verkar mest ivrig till att hata på män.

    Blir helt matt. Vad ska man ens göra åt att sånt här händer? Ge mer resurser till polisen? Spärra in alla män? Stoppa invandring?Ha hjälm? Den som kommer med med ett rimlig förslag på hur man får stopp på brottsvågen som verkar svepa över Sverige (om man ska tro media, har ingen koll på statistik) får min röst i valet.

      Mer resurser till poliser, effektivare rättsprocess och lagstiftning, fler dömda, hårdare straff, mindre kulturell acceptans för denna typ av brott, förändrad invandring där vi tar in fler familjer, kvinnor och barn och färre kriminella män, i grunden förändrad kvinnosyn… och funkar inte det är jag team spärra in alla män.

      Alla ni raketforskare som vill stoppa invandring – VARFÖR tar ni inte saken i egna händer? Det är ju superenkelt åtgärdat istället för att bara sitta på era feta arslen o gnälla. Men eftersom ni ofta inte har fler hjärnceller som sträcker sig utöver ”stoppa invandrarna”-gnället så hjälper jag er. Et voila:
      Samla alla snillen som tänker som dig själv. Köp upp en valfri grekisk ö. O så förbjuder ni andra typer av människor på era helt egna grunder att åka in till ön. Lätt som en plätt!

      (Det här gnället om att stoppa invandring är så extremt tröttsamt att man faktiskt förundras över att folk fortfarande drar den linjen…)

        Du som är så trött på att höra om det där (moget ”tips” förresten) med restriktiv invandring.. Vad tycker du det är för negativt med att satsa pengarna på folk som bor här och håller på att etablera sig, se till att de kommer in i samhället? Ser du inte problematiken i att ta in fler och fler människor så att man inte klarar av att ta hand om dem, skära ner på saker inom välfärden, göra vardagen sämre för gamla, dra in på assistansersättning…

        Genuint nyfiken men du kommer kanske bara dra fram rasistkortet. Det är JAG trött på om något! Kritiskt tänkande och BAM du är rasist.

          Japp, ha en åsikt om invandring och du är rasist, SD:are, inskränkt, fördomsfull, inhuman etc.

        Och jag förundras över människor som inte ser problemen.

        Så gillar man inte invandring så ska man bli invandrare?

      Stoppa invandring.

    Jag börjar seriöst gråta. När ska det här vansinnet ta slut?

    Det är bara anmälningsbenägenheten som har ökat. Såhär har det alltid varit. Cirkulera.

      Öppna fritidsgårdar, det löser nog problemen på lång sikt! Och armband, glöm inte armbanden…

    Enligt Magnus Betnér har Sverige aldrig varit tryggare.

    Enligt Jerzy Sarnecki ökar inte brottsligheten, bara anmälningsbenägenheten.

    Själv gissar jag på en kulturkrock och hoppas att jag överlever fram till valet.

    Alltid detta tjat om invandring herregud… Enda gången jag blivit utsatt för ett allvarligt sexuellt övergrepp så var det av en 100% svensk man från Svedala. Den gången jag blev drogad på en fest (men fick hjälp hem utan att mer hände) var jag på fest med i princip enbart svenska vita personer.

    Det är otroligt kränkande mot oss som är offer för övergrepp att dra upp att svenska (eller europeiska) män inte våldtar eller annat. Det minskar trovärdigheten för oss som enbart blivit utsatta av just dessa män.

      Exakt!

      Men Elise, du är ett undantag i de här sammanhangen. Du representerar inte de mängder kvinnor och flickor som blir utsatta för övergrepp och våldtäkter av invandrarmän på löpande band numera.

      Bara för att DU inte blivit utsatt av invandrare så betyder det inte att problemet inte är reellt…

      Och nej, jag är inte rasist/nazist/SDare/Hitlers avkomma/fascist/etc

        Är du så korkad på riktigt Svampbåb? De flesta rasister (du, ja) skyller på just invandrare från afrikanska länder och Mellanöstern. Dessa har INTE varit särskilt länge i Sverige. Menar du och andra rasister att för 30 år sedan och bakåt i tiden så fanns inte våldtäkt och sexuella övergrepp i Sverige? Hade aldrig hänt? Ja förutom då typ 5 ”undantag” varje år va?

        Finland släpper knappt in invandrare och har typ aldrig gjort, så jag antar att våldtäkt inte existerar där?

        Våldtäkt finns överallt pga att patriarkala värderingar finns i hela världen. Vi ska självklart vara tydliga med hur långt jämställdhetjämställdheten kommit i Sverige när vi tar emot flyktingar från mindre jämställda länder. Men vi ska inte inbilla oss att alla våldtäkter är av mörkhyade för det är idioti att tro och som redan sagt: kränker de kvinnor som utsatta av svenska män.

          Var har jag skrivit att svenska män inte våldtar och att det inte existerat tidigare?

          Det jag menar är problematiskt är när du och dina gelikar fortsätter att försvara invandrarmän när det är så uppenbart att överfallsvåldtäkter, trakasserier och allmän otrygghet bland kvinnor har eskalerat på väldigt kort tid, helt i samband med den okontrollerade invandringen.

          Och hur dum är du själv egentligen? Finland tar emot en hel del invandrare och har gjort så länge. Dock är de inte alls lika pinsamt blåögda som ni svenskar, och de ställer krav på sina nyanlända.

          Slutligen: våldtäkt är skamligt oavsett varifrån förövaren kommer, och alla offer ska ha rätt till upprättelse.
          Men att fortsätta skylla på ”patriarkala strukturer” som om det vore huvudproblemet i ett av världens mest jämställda länder, DET är idioti.

          Utan invandrare så har ni svenskar 20 våldtekter i året. Med invandrare så har ni 2000. Du får välja själv, va tycker du är mest illa?

          Dina argumenter holder inte. Jo visst har ni kriminalitet i Sverige, det finns överallt, i alla länder. Men med invandrare så får ni så mycket mer kriminalitet. Det är detta folk som dej nekar att förstå.

    Detta är lite off topic. Men en person jag känner från uppväxten var för någon dag sedan med i Kalla Fakta. Hon blev våldtagen när hon var 15 år gammal, och efter förnekelse så anmälde hon övergreppet. Mannen blev häktad, men blev sedan friad trots att det fanns massor med bevis emot honom. (Poliserna la mer resurser på att ifrågasatta kvinnan än på att kolla upp mannens alibi, bland annat). Senare blev hon anmäld, och fälld, för falsk tillvitelse. En man som är känd hos polisen för bedrägeri och lögner lämnade in prints på en messengerkonversation där hon erkänt att hon ljugit. Polisen kollade aldrig någon tekniskt bevisning här alls. Hon blev som sagt dömd och har nu 30.000 i skadestånd att betala mannen som våldtog henne. Nu finns det en insamling startad på Facebook för att hjälpa henne betala så att hon äntligen kan bli fri från detta helvete. Om man vill ha mer information heter avsnittet Fallet Sannah. Insamlingen heter Insamling för Sannah. Skriver om det här för att ni i detta kommentarsfällt alltid brukar ha vilja att hjälpa, och Sannah behöver all hjälp hon kan få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.