Kenza blir nya ansiktet utåt för Schwarzkopf.

Kenza.


Från Resume.

Vass Pr, som fått uppdraget att försöka styra om varumärket Schwarzkopf till att bli mer inkluderande och moderna har rekryterat Kenza till att fronta varumärket i en kampanj som kommer att synas i butiker som Åhléns, H&M och i övrig dagligvaruhandel samt online och kommer sträcka sig 6 månader framåt i tiden.

Kenza har en naturlig dragningskraft med ett brett genomslag genom sitt inspirerande och ärliga sätt att vara, säger Aimee Nord, digital marknadschef på Vass Productions till tidningen Resume och jag kan inte annat än hålla med.
Där andra influencer har genomslagskraft som både kan uppfattas som både negativ och positiv så har Kenza lyckats med konststycket att antingen attrahera människors intresse eller att inte påverka dem alls, vilket man inte kan säga om andra stora influencer som ständigt ligger och balanserar på en gräns där de snarare kan uppfattas som provocerande gentemot sina följare.

Många kanske anser att Kenza är på tok för neutral och inte delar med sig tillräckligt av sig själv och i viss mån kan jag hålla med om det, men samtidigt har Kenza varit väldigt frikostig med att låta följarna få tal del av hennes bröllophelg så man kanske kan säga att hon är mer selektiv i vad hon delar med sig medan andra influencers har noll filter i vad de delar med sig av, en av anledningarna till varför det är Kenza som fått den här förfrågan och inte någon av hennes mer provocerande kollegor.

Tjocka Hetsätarkatten hälsar att han också gärna skulle vilja fronta schampooreklam men att han behöver ro i land ett samarbete gällande löshår först?
Rapunzel of Sweden? Är ni sugna?

Allt på sociala medier handlar om vinklar och ljussättning – det kan THK intyga minsann!

Tack för tips, Anders!

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Dejtade en kille en gång som aldrig kunde säga något positivt utan att negga någonting annat,
    ”Åh, jag älskar marabou, så mycket godare är vidriga fazer”, ”hösten är så fin, sommaren är bara varm och jobbig”, ”maten var riktigt bra här så det känns värt att betala för det är för skiten vi åt sist”, ”du är så rolig, mitt ex gnällde mest” osv osv, varför gör folk så? Det lämnar bara en dålig känsla.

      Ingen aning, min chef är likadan. Jag intalar mig själv att det är för att de inte tänker längre än näsan räcker och ser på livet på ett högst negativt sätt.

      Hoppas att du slipper såna personer i framtiden ❤

      Vet inte. Har en bekant/kompis som är likadan. Känns som om hon måste hävda sig liksom. Likadant om man säger något sånt själv, om sig/sitt liv/sin dag, så ska hon ALLTID kontra det med något bättre/värre. Känns lite narcissistiskt 🙂 men egentligen handlar det nog också om dålig självkänsla.

    Jag har inte varit inne på hennes blogg mer än ett tiotal gånger under åren (är 35 så lite gammal för att vara hennes målgrupp kanske?) men tycker att hon ger ett lugnt och sympatiskt intryck, hon utstrålar något som är snällt/varmt/vänligt men med mycket integritet.

    OT.
    Någon här som följer Josefine Thörnblom? Börjar tröttna på hennes smygreklam. Jag fick i början intrycket att hon är seriös men tydligen inte. Så fort influensers börjar få samarbeten så blir de så diviga. Pinsamt.

      Börjar bli? Hon och hennes tvillingbrorsa gjorde min högstadietid till ett helvete. Riktiga översittare och mobbare. Usch.

    Kul för Kenza, hon är grym! Men undrar lite hur de menar med ”inkluderande”. Brukar det inte vara att man då vill vara ett varumärke där man även inkluderar WoC (women of color), transpersoner etc etc? Förstår inte riktigt hur Kenza ska hjälpa med det får jag nog erkänna.

      Kenza är marockan så hon kan räknas till att vara WOC. Sen vet jag inte hur hennes målgrupp ser ut, om det är många woc:s som följer henne eller ej.

      Kenza är marockan så hon kan räknas till att vara WOC. Sen vet jag inte hur hennes målgrupp ser ut, om det är många woc:s som följer henne eller ej.

    Följde hennes blogg förr men avföljde pga att den känns alltför opersonlig. Men jag tycker att hon framstår som en ganska ödmjuk och sympatisk tjej av det lilla man har sett.

    ”Mer inkluderande”… ja, för hon är ju inte alls lik alla andra ljushyade, smala och vackra kvinnor.

      Ja, vilken dödssynd att inte vara tillräckligt svart, fet och ful. How dare she!!!!11ett

        Oj, vad du hetsar upp dig 🙂 Alla ser ut som de gör, och Kenza förtjänar inte att uteslutas från jobb för att hon är väldigt normativ. Däremot tycker jag företag ska akta sig från att använda väldigt normativa modeller och samtidigt få det att låta som att de är icke-norm. Det blir ju bara helt skevt då. Men ja, hetsa upp dig du. Det blir ju väldigt bra diskussioner av det… not.

      Det är väl helt enkelt inte tillräckligt många i målgruppen som vill se svarta/feta/fula/any or all of the above kvinnor i reklamen.

        Själv föredrar jag absolut att se ett realistiskt urval människor som representerar verkligheten, snarare än att alla ”ser likadana ut”. Blir man upprörd över att se en t.ex. ful eller tjock människa på en reklambild så bör man uppsöka psykolog.

    OT men ändå inte: har jag missuppfattat helt eller ligger inte varumärkesarbete av den sorten normalt sett på en marknadsavdelning? Iaf om det är ett stort företag? Mvh pluggar marknadsföring och undrar om jag bör söka mig till PR istället ?

      Det behöver inte finnas någon motsättning. Plugga du vidare på marknadsföring så kan du komplettera med någon form av utbildning inom media och kommunikation.
      I slutänden handlar ändå allting om dina personliga egenskaper. För att jobba med PR, influencer marketing och media så är inte den formella utbildningen det viktigaste utan snarare förmågan att se helheter, läsa av trender och odla sitt nätverk och sina kontakter.

    Man blir lite orolig för henne när hon inte uppdaterat någonstans på länge. Men förstår ju att hon behöver tid att sörja.

      Hon uppdaterade instastories typ igår. Hennes kompis (kommer inte ihåg vad hon heter) har fått sin lilla bebis. 🙂

        Kompisen som fått barn är Dilay.

        Och Kenza la upp en instastory för ett par dagar sen då det såg ut som hon var i Marocko för hennes pappas begravning. Hade jag varit hon hade jag sjukskrivit mig från sociala medier minst en månad så jag tycker hon gör helträtt!

          Just det, Dilay var det!
          Ja, jag håller med. Jag tycker det känns lite hoppingivande ändå att åtminstone en influencer verkar tänka mer på sitt eget välmående, familjen och sånt som är viktigt och inte bara content och klirr i kassan. Jag har aldrig förlorat en så nära anhörig så jag kan inte ens föreställa mig hur det är. Jag hoppas att hon repar sig snart.

        Vem av dem är det som
        Fått barn, dilay?:)

    Kul för henne 🙂
    Är det nån här inne som läser hennes blogg? Jag har inte ens klickat mig in dit en endaste gång under årens lopp.

      Jag! Tycker hon är supermysig och känns som en kompis.

    Skulle önska att en okända kvinna kunde få uppdrag som denna, blir för mycket av dessa bloggbrudar.. inte använder Kenza sån här skit! Mer naturliga produkter!

    Dagens nyhet måste väl ändå vara att Bella har pms. Som jag minns det så berättade hon ju ifjol att hon slapp PMS-besvär efter skilsmässan. Men säg den lycka som varar för evigt.

      Ja hur skulle vi klara oss utan Bella, hon verkar ju förgylla mångas dag, helst något smaskigt att kommentera

        Ja, det är väl härligt att hon kan sprida lite glädje runt sig 🙂 Tänk vad mycket roligheter vi skulle gå miste om ifall BB inte överanvände orden alltid och aldrig och dessutom hade ett litet filter mellan vad hon tänker och vad hon skriver.

      Hon har aldrig påstått att hon är 100% fri från pms, bara att hon kunnat sluta med sin pmsmedicin. Det är ganska stor skillnad på lindrig pms och pms som är så stark att man måste medicinera sig.

          ”På tal om måendet har jag slutat med min PMS-medicin Premalex efter skilsmässan, jag känner mig lyckligare överlag så jag behöver dom inte.”
          Då måste man dra slutsatsen att Bella inte är tillräckligt lycklig längre för att slippa PMS?
          Eller slarvar 🙂 hon med temperaturmätningen och missar att se ”i NC-appen när PMS:n är på gång och har det i åtanke. Visst är det lite tyngre dom dagarna, men inte så tungt att medicinen behövs.”
          Eller så har Bella helt enkelt glömt bort att hon inte längre har PMS enligt bloggen!
          Finns många möjligheter. Spekulationerna fortsätter. Heja!

            Hon slutade med medicinen, innan mådde hon så dåligt av sin pms att hon behövde ta medicin mot den. Men vanlig pms drabbas nog de flesta av då och då. Men det är en helt annan sak att bli så påverkad av sin pms att man behöver ta medicin mot det. Finns en del människor som känner att de vill dö när de har pms tex.

            Amanda hur står det till med läsförståelsen? 🙂 ”i NC-appen när PMS:n är på gång och har det i åtanke. Visst är det lite tyngre dom dagarna, men inte så tungt att medicinen behövs.” innebär ju att hon fortfarande har pms men inte alls så allvarlig som förut. Alltså har hon aldrig påstått att hon är helt fri från pms (tror väldigt få kvinnor är 100% fria från pms)

              Ja, ”lite tyngre” kan också mina dagar vara ibland och jag är övertygad om att det inte beror på PMS.
              Bara att gratulera om Bella slipper undan med lite svårmod ett par dagar i månaden. Klar förbättring 🙂

                Lite tyngre kan allas dagar vara. Men tror knappast dina tyngre dagar beror på hormoner. Finns olika typer av ”tunga dagar” 🙂

      Hon hade väl sin Lindex-period där då också. Det var snyggt och bra, och hon tyckte ändå inte det var någon skillnad i kvalité gentemot dyra märken. Medicinerna höll visst lyxkonsumtionen i schack också.

        Blanda inte in konsumtion med stark pms. Inte roligt någonstans.

          Ojojoj. Här var det ord och inga visor. Pms-besvär?

          Fast nog shoppar man mer när man har PMS?

    Tror du har helt rätt i din analys. Det gäller att ha ett personligt tilltal utan att lämna ut hela sitt privatliv. Dessutom bör man ha en professionalism och röd linje i det man gör. Att vara en vindflöjel som Blondinbella eller bete sig som småungar när man får kritik (som vissa tvillingsystrar) borgar inte för ett positiv varumärkesspridning. Har inte följt Kenza men det faktum att hon inte hela tiden skapar drama och förekommer i den här bloggen antyder att hon är ett bättre val för ett långsiktigt lyckat samarbete.

    Apropå THK – kan CamCam skirva kattens story, skulle vilja veta hur när och varför?

    Ja Kenza verkar vara jättegenuin och snäll. Säljer kläder av skitkvalite till överpris till småtjejer. Puschar kropphets ofta. Puschar köphets ofta. Vad är det som ni tycker är bättre med henne än någon annan influencer?

      Kroppshets? Köphets?

        Ja jag anser att man bidrar till köphets när man säljer dyra kläder till unga tjejer och ständigt gör reklam för dem på sin blogg.
        Kroppshetsen är väl likadan som resten av influencerna. Äta ”rätt” och träna ofta, ha en prefekt kropp att ständigt visa upp i bikini. Undra vart unga tjejers ideal kommer från?!

          Det känns lite som att du är en sån där som anser att det är kroppshets att inte vara överviktig..

            Åh men vet du inte det. Alla som är slanka (vare sig man vill det eller ej) kroppshetsar och bidrar till osunda ideal som puschar unga flickor till ätstörningar. Sen att den slanka personen äter skräpmat (kanske för att gå upp i vikt) gör bara att man kroppshetsar ännu mer och är kroppsnormativ och ska bara skjutas! För hur VÅGAR du som är smal äta onyttigt och trycka ner sin vikt i halsen på andra. Så känns den här världen idag.

          Det är inte kroppshets att äta nyttigt (förövrigt verkar Kenza älska god mat, nyttigt kan också vara gott y’know) och gilla att träna.

          Vad gäller kroppen, hmm, Kenza är född så..? Du menar alltså att det är triggande att hon visar upp sin kropp som uppfyller dagens ideal och att hon kroppshetsar bara genom att existera? Måste man vara tjock för att inte bli beskylld för att ”kroppshetsa”? Utveckla gärna din tankevurpa.

            Åh, eller hur. Jag blir så frustrerad på folk som Kajsa. Använder ordet hets utan någon som helst tankeverksamhet. Suck.

      Bättre att de sparar och köper ett dyrt plagg än en massa billig som sabbar miljön.

    Där ser man. Nytt svall (bättre än vid giftemålet)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.