Det nya tolvstegsprogrammet

Stina Wollter/Instagram:

Det som Stina Wollter skriver om i det här inlägget är SÅ intressant för det var inte jättelängesedan som jag fortfarande blev lite smickrad av sånt här…mäns åsikter om mig, min kropp och mitt utseende.
Jag minns när Cissi Wallin berättade om en kille som kommenterat hennes kropp på gymmet när hon tränade med sin PT och hur obekväm hon blev av det, och jag tänkte att ”Vaddå? Det är väl alltid trevligt med en komplimang?”.
Nä, det är det inte! Eller borde i alla fall inte vara det.

Jag tror att vi – hela kvinnosläktet – skulle behöva en stor jäkla intervention där vi sedan drar på behandlinghem där vi först avgiftas och sedan får behandling för vårt djupt rotade beroende av mäns bekräftelse, komplimanger, åsikter och tyckande om våra kroppar, vår sexualitet och utseende.
Vissa behöver kanske bara stanna någon vecka, andra kanske behöver en mer intensiv typ av behandling men tänk så skönt att komma där ifrån utan som ett blankt papper?
Alla patriarkaliska slaggprodukter är utrensade ur systemet och de män som fortfarande skulle försöka få oss att vilja ha och bry sig om deras åsikter om oss skulle sannerligen få veta att de lever.

Man kanske skulle sätta sig och fila på ett nytt tolvstegsprogram?
Ett program i tolv steg för att hjälpa dessa testosteronstinna alfahannar att lägga band på sig när de vill pracka på kvinnor sin syn och åsikt om dem och som kommer bidra till att den här typen av beteende minskar för att sedan – i en perfekt värld – försvinna helt.

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag behöver då ingen intervention. Däremot män som tror att jag bryr mig. No one cares about your boner.

    Jaha, så vi ska nu bli arga för att någon tycker att vi ser bra ut. Vilket jäkla i-landsproblem. Tycker det är urlöjligt. Människan är vilket djur som helst, medan andra djur sniffar varandra i baken så ger vi folk vi finner attraktiva komplimanger. Men tydligen är det helt ok ifall vi som kvinnor ger män komplimanger men ej dem oss. Hade ej velat vara en man i dagens samhälle. Nästa steg kommer bli att polisanmäla varenda man som bara vänder blicken mot oss.

      Tycker inte du ett är en viss skillnad på ”snygg frisyr!” och ”du är sexig!”
      För det tycker iaf jag. Den senare komplimangen kommer sällan ensam utan den brukar komma från folk (män) som vill ha något från mig. Ett tack räcker inte, då är jag en bitch. De vill ha mer av min uppmärksamhet, de tycker att de förtjänar mer av min uppmärksamhet för jag har precis fått en jävla komplimang ju!
      Men visst det är såklart mer synd om de som inte får trycka sina åsikter i ansiktet på alla runt omkring än de som gren blanka fan i vad okända människor anser om deras kropp.

      Det handlar inte om att män inte ”får tycka att vi ser bra ut”, det handlar om att vi har rätt att säga ifrån/känna oss obekväma när män ser våra kroppar som objekt, vars värde ligger i deras bedömningar av ”dessa”. Som ting, som liksom kräver en bedömning från dom, en bedömning som skall tas emot på det sätt _dom_ anser att den skall tas emot. Själv blir jag ruskigt obekväm när män kommenterar min kropp på ett sexuellt sätt. 1. Jag har inte bett om en åsikt. 2. Det är riktigt äckligt att jag förväntas bli glad av en uppenbar eller illa dold sexuell värdering.

      Jag tror inte på tankebrott, däremot tror jag stenhårt på att hålla käften till främmande människor om det eventuella pirr i mina trosor deras utseende eventuellt generar. In short: Jag trakasserar inte människor. Jag förstår att människor inte är intresserade av mina sexuella fantasier. Och jag anser inte att min åsikt är så värdefull att den måste yttras på minsta impuls.
      In short 2: Jag är en normal människa med empati.

      Och du läste verkligen inte vad Stina skrev, för hon skrev exakt så som det borde vara. Med ett logiskt resonemang som du uppenbarligen inte mäktade med. Trevliga komplimanger som man tror kommer att mottas väl av mottagaren är nästan alltid välkomna ”Vad glad du ser ut idag” kontra ”Jävlar vad sexig du ser ut idag”. Det senare är ett exempel på saker som man bör utvärdera vem och när man uttrycker det till. Tjejers uppgift är inte att se sexiga ut för killar, och vi bör heller inte utvärderas efter om vi för dagen anses liggbara eller oliggbara. Lämpligt att säga till sin tjej vid en intim stund, inte till random tjej på jobbet eller stan, då kan den första komplimangen vara mer säker på att mottas positivt. För det är väl det som är grejen med komplimanger, man vill glädja någon? Att man som tjej ska vara tacksam över att bli konstant recenserad är en märklig inställning. Och buhu, stackars killar som inte får bete sig klantigt när de känner för det. Det om något är väl ett i-landsproblem.

    Lysande Stina!!

    Vilken jävla reklam jävel!

    Men alltså… det är väl klart vi vill ha komplimanger?

      Definiera komplimanger?

          För att klargöra så förstår jag vad ordet komplimanger betyder. Menade ett förtydligande från Lisa, vad hon anser är komplimanger. För jag tycker inte att det är klart man vill ha komplimanger om komplimangerna är väl dolda mansgriskommentater (överdriver).

            Man vill känna sig uppskattad. Sen är det från person till person vad gränsen går. Inte lätt att vara människa idag!

    Jag tar gärna emot komplimanger. Blir någon creepy så blockar jag/säger ifrån. Men det är extremt sällsynt.

    Hoppas att du driver, du verkar hjärntvättad på riktigt av radikalfeministerna tragiskt nog. Vissa vill, for your information, bara vara snälla när de ger någon en komplimang. Visst, det är kanske inte kul när någon säger att man är sexig men blir du på riktigt sur eller
    stött om någon säger till dig att du är söt?!

      Kan vi inte skilja på komplimang och icke-komplimang? Utvärdera ordet. Oombedda sexuella kommentarer kan jag inte tycka är komplimanger. Medan om någon säger att man är snäll, duktig, trevlig, smart osv kan jag absolut hålla med om är komplimanger.

      Varför måste folk bedöma andras utseende?

        För att man vill vara snäll exempelvis. Eller för att man tycker om någon. Hur ska man annars veta om någon tycker om en? Gemene man blir glad av komplimanger om du vill veta. Man blir såklart gladast ( de flesta iaf) om någon ger en komplimang för något man är eller presterat men det kan även vara kul att höra att man är söt.

          Precis. Sen är alla inte lika duktiga på att säga rätt saker. Men i de allra flesta fall ligger det inget creepy uppsåt bakom. Så fram för fler komplimanger, om utseende, sexighet och förmågor ?

            Men då kanske man ska vara tyst i stället? Varför är det synd om mannen? Han behöver inte ens vara bra på att ge komplimanger, det är kvinnorna som ska bli bättre på att läsa mellan raderna.
            Det är för att män aldrig ska kunna hållas ansvariga.

              Har inte sagt att det är synd om mannen 🙂 tycker inte det är synd om varken mannen eller kvinnan. Vi är fria individer med ytterst ansvar för vårt välmående.

                Du tycker inte att det är att ta ansvar för sitt välmående om man säger ifrån vid ovälkomna ”komplimanger”. Personen som är dålig på att ge komplimanger som inte är creepy är ytterst ansvarig själv.

                  Jo, det gör jag verkligen. Man ska säga till om en komplimang är ovälkommen. Inte stå och fnissa som ett våp för den goda stämningens skull och sen gråta ut i metoo.

                    Varför tror du att man står och fnissar som ett ”våp”? Är det inte enklare att låta bli att dela ut komplimanger man är osäker på istället för att stå och spy ut som ett as och sen gråta ”inte alla män” när metoo drar igång?

                      Ingen aning. Jag har aldrig fnissat som ett våp.

                      Jaha, hur vet du att andra kvinnor gör det och sen ”gråter ut i metoo”?
                      Hur ska män ta ansvar?

                      Bara att läsa metoo-berättelser, fullt med ”åh jag önskar jag hade sagt nåt”. Så tröttsamt.
                      Alla har ett ansvar att säga ifrån. Ingen kommer göra det åt en och ovälkomna beteenden kommer inte att försvinna. Varken creepy kommentarer från män eller pikiga härskartekniker och mobbarfasoner från kvinnor.

                      Jag har förstått detta med kvinnors ansvar att säga ifrån, kan du svara på vad som är männens ansvar i det hela?

                    En sak till, vi har klargjort kvinnors ansvar, vad är mäns högst personliga ansvar?

                      Att sluta när de fötstått att det de säger är ovälkommet.
                      Om kvinnan fnissar som ett våp har de ingen som helst skyldighet att sluta eller tänka om.

                      Du tycker inte att män har ett ansvar att se till att deras beteende inte är kränkande? De hänger väl med i samtiden och metoo? Har de inte ett ansvar att reflektera över deras beteenden och ta reda på vad tex deras arbetsplats har för policy?

                      Nu handlar ju knappast inlägget om arbetsplatskommentarer

                      Du undviker konstant faktumet att män är vuxna människor precis som alla andra och har ett ansvar att se till att ens beteende inte kränker en annan. De har, precis som alla andra, ett ansvar att ta reda på vad som gäller och följa det. Det är inte var kvinnas uppgift att lära en man det lika lite som en butiksägare behöver tala om för var kund att inte stjäla något. Det ska vara allmängiltigt och det enda sättet att det blir så är genom tex metoo, att man pratar om det. Då finns det alla möjligheten för en man att lära sig hur man interagerar med människor. Det kan knappast finnas många män som inte har hört någonting om det om man inte har varit upptagen med att säga ”får man inte ens ge komplimanger längre?”. Där ligger deras ansvar, sluta dumförklara män.

                      I sista laget, men Ke, om du är kvar, hur ska män på förhand veta vilka komplimanger just den specifika kvinna han komplimerar är ok? Jag blir skitglad när någon säger att jag är sexig, eller smart, rolig, har fina bröst och tight midja, god allmänbildning, lätt för att få folk att slappna av och må bra, har sjuka armar och en grym jävlą ryggmuskulatur, är påläst, och nördigt kunnig inom min hjärtefrågor och bra på att snacka för min sak, och ja, även att få höra att jag är ”knullbar”, sådär rakt ut, helt fräckt, gör mig glad, om killen i fråga också är knullbar 😉
                      Jag är ju allt det där, så det är helt enkelt kul att det noteras! Men ett objekt för kåta män är jag inte, alldeles oavsett om de ser mig så. Jag är smart, snygg, empatisk och klok, sexig som fan, känslosam som få och enormt logiskt kalkylerande ändå. Jag är högt och lågt och vid och bredd, men inte fan förväntar jag mig att nån random shunno på stan ska se allt det, lol! Han ser väl mig på stan och vill knulla, han har ju bara mitt yttre att gå på där och då, och som påpekats tidigare är vi bara djur, så vad fan, friskt vågat, hälften vunnit! Han gör inte mig till ett objekt för det, helt enkelt för att det inte är vad jag är, men han har ju inte mycket annat att gå på än, så vad annat ska han säga annat än en lite mer subtil version av ”Tja, ska vi knulla?”? Han drog en chansning, och de ger ett nog så gott utfall för att de flesta, både kvinnor och män, ser det för värt att fortsätta göra så.
                      Och vill man inte knulla – för mäns förvisso ofta mer än oraffinerad komplimanger är alltid en omskrivning för just det – nä, men då man inte det! Men det är kul att få känna sig sexig, eftertraktad och nästan dreglade över ibland. Jag är också bara ett djur, och det må vara primitivt men det är likväl för jävla nice att känna sig eftertraktad, bara för min fernissa och påfågelskrud! Fan, de skulle bara veta vad de nyss kanske fick på krocken ? jackpot, allt bara för att han vågade vara rak och säga att han tycker jag är sexig som fan. ”Tack!”, brukar jag svara ☺️Det är en raggningsreplik I första hand, i andra hand en komplimang, för djur har drifter, och hans drifter kickades igång av synen av dig. Att vissa sedan har genusteoretiserat normalt socialt samspel så till den grad att de inte kan läsa av det, ej förstå eller försvara sin rätt, och ej heller se andra intentioner än KRÄNKNINGAR, FÖRTRYCK, FÖRMINSKNING ur ett fucking ”shit vad du är sexig”, ptja, det tycker jag talar rätt klart för att man har snurrat ner sig så djupt i sin pseudovetenskap, där verkligheten ska ändras när den inte matchar teorin, att man inte bara helt har förlorat kontakt med allt vad det innebär att vara människa, ända från själen, genom kroppen och ut till sin hela natur, och febrilt försöker hitta svaret i nån blädderbok på Södertörn. Men på pendel på väg hem visslar någon när man går förbi, och modstulet tänker man :Suck, igen. Det är patriarkatets fel.”….

          Nej, jag vill faktiskt inte veta vad random man på stan tycker om min sexighet, mina brösts utseende osv. Jag vill DEFINITIVT inte veta vad mina manliga kollegor anser om ovanstående. Däremot får man gärna säga ” vad glad du ser ut idag”, ”jäklar vilket bra jobb du gjorde med presentationen”, ”du är väldigt omtänksam” eller liknande. En distinktion som de flesta empatiska människor känner till och känner sig trygga med. En hel del män (och kvinnor som oroar sig för dessa stackars män) känner sig tydligen oroliga för var gränsen går (eller bara sura för att de inte får uttala sig hur korkat som helst) och då är ju det tryggaste att bara hålla käften. Problem solved. Ingen kvinna behöver känna sig obekväm och ingen man behöver trampa i klaveret.

            Jag älskar att få komplimanger för mitt utseende så det där är högst individuellt.

              Ja, och då hör de till de sociala förmågorna att avgöra vem som vill ha komplimanger för sitt utseende och vem som inte vill det. Ni som så gärna vill ha komplimanger för ert utseende, är det ok att era kollegor/chefer kommer med komplimanger om hur sexiga ni är, vilka stora bröst ni har etc? När är det ok att ge såna komplimanger, på möten, framför hela personalen…? Bara nyfiken på om ni ser någon problematik alls kring det hela, eller om allt är ok.

                Allas gränser går olika så det är upp till mottagaren att klargöra var hans/hennes gräns går. Sen finns det vedertagna sociala koder som även du säkert känner till.

    Hear Hear!!! ?

    Hur kan alla inte se skillnaden mellan ”fin frisyr” och ”du är sexig”? Tänk er att du står vid kopiatorn på jobbet. Du klippte dig igår. En manlig kollega kommer fram emot dig. I ena scenariot säger han glatt ”fin frisyr!”. Kul, tänker du, och säger tack.

    I det andra scenariot kommer han fram emot dig och säger ”du är sexig”. I det scenariot skulle åtminstone jag bli otroligt obekväm. Vad menar han? Vill han nåt? Vad ska jag svara? ”Tack”? Hörde jag fel? Jag vill inte skapa dålig stämning, men jag vill inte heller uppmuntra honom. Svarar snabbt nåt i stil med ”eh” och smyger tillbaka till mitt skrivbord. Efteråt funderar jag på om han stötte på mig, om jag haft på mig nåt ovanligt utmanande, om jag borde undvika honom framöver, om jag borde berätta för någon…

    Stor skillnad.

      ”Det där är en olämplig kommentar på en arbetsplats” är det enda rimliga svaret där. Förstår inte hur man ens kan börja fundera på svar eller stämning.

        Precis, kommentaren är olämplig. Lika olämplig som kommentaren i inlägget.

        Håller med, det är ett superbra svar att säga ”det där är en olämplig kommentar på en arbetsplats”! För det är ju precis vad det är, vilket var min poäng. Jag är dock inte säker på att jag själv hade varit så snabb och ”tuff” att jag vågat replikera en arbetskamrat på det sättet. Men hoppas, för så borde vi alla svara.

    Jag tar gärna komplimanger som handlar om hur jag är som person, hur jag skött mitt arbete eller någonting som jag har gjort. I vardagliga sammanhang så får jag sällan en mansgrisig komplimang och när jag någon gång får en så blir jag inte sur utan jag tycker synd om mannen. Han är så beroende av att jag tar emot den ödmjukt, tackar och blir smickrad och bara står och väntar. Jag ger honom ett ”ok”. I sammanhang med alkohol inblandad så brukar jag inte vara så snäll men tack och lov så brukar män sköta sig.

    Så om ”Du är sexig” är en ok komplimang att ge, var går gränsen? Är det ok att förtydliga det? Tex att det är brösten som är sexiga, eller rumpan? Är det ok att ta det ytterligare ett steg längre att förklara varför? För att de är så fasta och runda? Jag är ärligt nyfiken, för nånting är det ju som har triggat behovet av att använda just en sexuell ton i komplimangen. Det är något i min kropp de har spanat in och fått en sexuell reaktion på, kanske inte tillräckligt för en fysisk reaktion. Men psykisk.

    Jag mår också bra av komplimanger, men inte av en sexuell karaktär. Det är det bara min sambo som får ge, för mig blir det alldeles för privat, obekvämt och framförallt påträngande att få det från någon annan.

    Är det ok för en partner att säga en sådan komplimang till någon annan?

    Jag tycker inte det. Jag har förklarat för min sambo att det han inte kan säga till andra inför mig, är mest sannolikt olämpligt att säga överhuvudtaget. (Det ska nu inte tolkas att jag vet precis allt min sambo säger till andra eller att jag har korsförhör, absolut inte. Jag sa det som ett riktmärke om hur jag tycker att man ska värna om intrigriteten i en relation)

    Ge mig gärna komplimanger men gör den till något jag faktiskt kan ta till mig och växa av som människa, inte till en värdering av hur du tycker att jag ser ut. Det ger ingen som helst näring.

    Är det inte alltid upp till mottagaren att avgöra om något är en komplimang eller inte? Oavsett om det är ”Vad snygg du är i håret!” eller ”Fan vad sexig du är!” ?? Blir man glad och smickrad har väl komplimangen träffat rätt helt enkelt?

      Exakt! Tack! Jag blir faktiskt smickrad av att höra att jag är sexig so shoot me. Önskar att dessa fåniga kvinnor slutade tala för alla, de talar definitivt inte för alla kvinnor tack så mycket.

      Typ ”Jag vill inte ha komplimanger uuuääh, då ska inte någon annan kvinna ha det heller uuuääh!”

      Kommer det från en person man redan känner så är det väl helt ok om båda känt in att det finns en sådan accepterande jargong. Jag skulle aldrig gå mellan oh uttrycka min åsikt om jag hör att det sker mellan två parter som är ok med det. Det tror jag (hoppas) ingen skulle göra.

      Men, jag tror de flesta av oss som talar emot dessa kommentarer syftar till när det kommer från främmande män, eller män som anser sig ha rätten att tilltala oss hur de själva behagar utan en endaste tanke på mottagaren. Det enda vi begär är lite j*vla fingertoppsförmåga att känna in läget först, verkar det som att det inte kommer att uppskattas eller är det rent av osäkert på hur det kommer att tas emot? Håll då käft tillsvidare.

      Vi har alla ett ansvar gentemot varandra i vår kommunikation. Det är inte ok att säga vad som helst till vem som helst. Det är självklart att det är upp till mottagaren hur komplimangen värderas, men om den faller som en förolämpning eller kränkning så är skadan redan skedd. Därav, är det bättre att vara tyst tills man vet hur mottagaren ställer sig till den typen av kommentarer.

        Jag förstår att det i Stina Wolters fall inte mottogs som en komplimang, det hade det inte gjort om det hände mig heller. Jag har noll behov av uppmärksamhet från främmande män. Men att ALLA kvinnor måste vakna upp och behandlas för sitt outgrundliga behov av komplimanger från män är ju bara en överdriven idé. Jag är fullt kapabel till att själv avgöra vad jag tar som en komplimang eller inte och väljer jag att bli glad av att någon säger att jag är snygg så tycker jag att jag har all rätt att glädjas över det. Jag vill ha komplimanger och tycker jag att det är ett övertramp så säger jag ifrån, ingen annan behover lära mig att göra det.

    Man biter ifrån, så enkelt är det. Grow a pair, somde säger i the US. Läsning för den som tvekar:

    https://www.nytimes.com/2018/01/20/style/confronting-sexual-harassment-dominatrix-training.html

    Det här hade varit ett sånt otroligt icke-problem om alla bara kunde vara motbjudande rakt igenom, men det klarar ju folk inte av. Istället ska vi vara trevliga, snälla och godhjärtade, trots att det kräver mycket mer arbete.

    Ja män är omogna, inget nytt under solen.

    Tänker på Cissi. Är man en halvkändis på Södermalm som pundat runt med ”feministen” Fredrik i flera år. Därefter berättar hon om våldtäkter och annat mindre hemskt hon har utsatts för.
    Så visst får hon säkert många kommentarer där avsändaren tänker, ”hö hö nu berättar jag för mina polare, det va jag som sa det”. Eftersom hon tar upp ALLT som händer henne.

    Det bäst du skrivit.

    Ni feminister vill tydligen utrota Er själva, ni är ju totalt missnöjda med de gener och behov som ni fått intravenöst via bröstmjölken. Precis som männen. Så har det varit sen urminnestider.
    Kanske vi kvinnor (feminister lr inte) istället skulle börja ta ansvar för oss själva?…för att underlätta för båda könen. Jora ni läste helt rätt. Sluta lägga ut naket på sociala medier. Sluta göra läppar, rumpor, bröst, naglar, ögonfransar. Sluta injecera varenda millimeter av ansiktet osv.
    90% gör det för att behaga. För att få bekräftelse. För att bli sedda. Sexiga. Utmana.

    Ni feminister som utmanar i lättklädd dans lr foton på sociala medier – för att man enligt Er minsann ska kunna göra det utan att få komplimanger och oanständiga
    förslag – MEN VARFÖR GÖR NI DET??

    Är det för att få en reaktion så att ni kan hata på de som ni behagar? För dem som tänder på er kropp? Som tycker den är vacker? För att framkalla sexuell lust?
    Lägg av med allt sånt istället. Yra omkring i hemmets lugna vrå istället, va nakna, dansa och njut av det. Men sluta lägga ut sånt på sociala medier där det finns en enormt stor risk att någon tycker att ni är fina. Och som ger en komplimang, men fan ta den asså. Fan ta den.

      Har vi fått gener och behov via bröstmjölken? Wow, helt nya fakta för mig. Hur går det med de som flaskmatas? Det kanske är vi rabiata feminister som inte vet hur det är sen urminnes tider. Vilken urminnes tid refererar du till, stenåldern, 1200-talet eller medeltiden? Bara så vi vet vilken tid allt var naturligt och som det ”ska vara”.

        Måste bara… 1200-talet är medeltiden ? Europeisk medeltid börjar på 700-talet.

      Kan någon på riktigt ha sån här otur när en tänker? Speechless!

      Bara för att det varit på ett sätt sen urminnes tider, betyder inte det att det är rätt. Hört talas om utveckling?

      Och faktum är att jag som kvinna ska ha rätt att promenera naken på Drottninggatan utan att behöva oroa mig för att bli tafsad på eller tagen mot min vilja.

      Ta din unkna medeltidssyn och gräv ner den nånstans för på 2000-talet är den inte välkommen

    Häromdagen var det en badvakt (!) på badhuset som kom fram till mig efter att jag hade simmat och sa typ: om du fortsätter simma fram till sommaren kommer du att få en perfekt kropp. Jag blev helt paff. Var det en komplimang eller förolämpning? Också jävligt märkligt när jag är en betalande kund och han på sitt arbete. Hade jag varit yngre hade jag blivit skitäcklad av detta håriga snusko men jag fyller snart 37 och födde barn för några månader sen. Känner mig som min mamma typ?. Vilket nästan gjorde det hela lite komiskt.

    En annan sak jag är lite nyfiken på. Ni som anser att det är ok med sexistiska kommentarer och gärna tar emot dessa, är det ok och uppskattat från vem som helst? Även från de män som många kvinnor i regel ser med avsmak på? Tänk er en person med samma utstrålning som Anders Eklund eller motsvarande (nu syftar jag enbart på själva utseende och socialt uppförande. Inte det vidriga brottet i sig). Är en sådan komplimang lika uppskattad från dessa? Eller är det bara ok från en viss social grupp?

    Vi övriga kanske får samma obehag oavsett om det är en komplimang från Creepy Anders eller Magnus med märkesjeansen från kontoret.

    Många gånger upplever jag att de som uppskattar dessa komplimanger enbart gör det om det kommer från ”rätt” person. Men mina iakttagelser är också ytterst begränsade och rejält ovetenskapliga.

      Onödigt att misstänkliggöra dem som tycker annorlunda än du. Acceptera att folk har olika gränser, och håll fast vid dina utan att bry dig om vad andra tycker. Finns inget rätt eller fel. Den som gillar andra komplimanger än du är varken bättre eller sämre än du!

        Hoppsan, ja så här kan det gå när man inte läst mina andra inlägg ? Eller missförstått dom, vad vet jag.

          Ok, detta var en självständig kommentar och jag svarade på den i egenskap av det. Ledsen om jag missat något viktigt och hoppas att det gjorde dig gott att få trycka till mig lite smådrygt. Det bjuder jag gärna på.

      Vi behöver ju inte gå så långt som Anders Eklund. Räcker ju att man föreställer sig sin kompis pappa eller svärfar.

      Så alla ni män som är oroliga över att ge en ovälkommen komplimang kan ju testa. Skulle du inte säga det till din dotters bästa kompis/svärdotter säg det inte alls.

        Skulle min svärfar säga att jag är sexig skulle det för övrigt göra mig extremt obekväm. Det gäller för samtliga män bortsett från min man.

          Tack, du fick fram det jag var ute efter lite mer nyanserat ?

    Jag gillar att få en kommentar om att jag är sexig, bara helt random. Jag tycker om det för då känner jag mig sexig om någon annan tycker det. Även om personen inte menar det fullt ut så är kommentaren till mig. Jag tar gärna emot den istället för att gå bananas. Hellre en kommentar ön ingen kommentar för min del för då vet jag att jag inte är osynlig vilket känns bra inom mig att veta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.