För mycket av allt!

Något som man inser när man har en vardag som har en hög standard är att hitta just en vardag i det också. Jag minns när jag tjänade min första miljon som 19 åring och ekonomin började se annorlunda ut, då blev det så himla naturligt att unna mig. Överallt hela tiden. Jag unnade mig inte bara en Chanel, utan två. Alla måltider blev plötsligt ute på restaurang och när jag fick in menyn var det alltid okej att unna mig ett glas vin och en efterrätt. Bodde jag på hotell och gick ner till frukosten lastade jag på som om jag vore på en solsemester ”ÅH PANNKAKOR”. Frukosten varje dag  på Sturebadet som är nyttig blev en enorm kalorikälla. Det fanns ju hur mycket gott som helst och jag ville ju”passa på”.
[…] Jag hade länge kvar den där känslan av att få äta något extra gott eftersom jag var ”ute på restaurang” eller ”hade en hotellfrukost”. Men när det livet plötsligt blir standard behöver man hitta en vardag i det också, det blir för mycket av allt annars.//Bella

Trots att Bella och jag lever helt olika liv – och hon kallar sitt för lyxliv – så kan jag ändå identifiera mig med det hon skriver i sitt inlägg.
Kanske inte den rena konsumtionsdelen men absolut det här med att ”unna sig” och om att hitta vardagen i nya situationer.
När jag slutade jobba på Stim för ungefär ett år sedan så gick mitt liv från att ha varit det där vanliga, inrutade livet där man jobbar fasta tider i veckorna, är ledig på helgerna och pusslar med semesterveckor och röda dagar för att få längre ledigheter till att inte ha några tider eller rutiner alls att anpassa mig efter.

För att citera den glittrande discokulan Fab-Freddie så blev det ”hoodiladi” och ”high chaparral” av alltsammans.
Jag kunde vara uppe hur sent jag ville eftersom jag inte hade någon tid att passa så länge jag tidsinställt morgonens inlägg, jag kunde dricka vin när jag ville och jag kunde träna när som helst eftersom jag var min egen chef utan fasta tider.
Det spelade liksom ingen roll om det var veckodagar eller helg – alla dagar så i princip likadana ut med den andra skillnaden att resten av familjen var hemma på helgen.

I början tyckte jag att det var AS-SKÖNT, särskilt under sommaren då jag kunde spendera mycket tid i Småland och hos min bästa vän på västkusten men så fort sommaren var slut så blev jag mest uttråkad av att sitta hemma och pyjamasjobba.
Jag jobbade aldrig…eller alltid. Det blev en gröt av alltsammans och istället för att utnyttja tiden till att göra en massa saker så gjorde jag istället ingenting.
Det fanns ingen ”vardag” i mitt liv och jag åstadkom mycket lite utöver att skriva bloggen.

Jag är en människa som fungerar bäst med rutiner och imaginära riktlinjer.
Då blir jag som mest effektiv och får betydligt mer gjort än om jag fladdrar runt som ett blomblad för vinden och att ha insett det är riktigt skönt.
Att ha en redaktion att sitta på och skriva ett par dagar i veckan är verkligen guld värt. Jag uppskattar att komma hem och känna att jag är ”klar” med jobbet (även om jag kollar kommentarer och så även på kvällarna) istället för att mer eller mindre inte lämna lägenheten på hela veckan. Detta gör också att jag återigen uppskattar att vara ledig eftersom dagarna inte bara smälter ihop till en enda gröt.

Hur fungerar ni? 
Kan ni vara er egna chef och få rutiner i livet som Bellas lyckats med eller behöver ni mer konkreta saker att bygga vardagen kring som jag?

164 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag behöver friheten att kunna jobba var jag vill men med deadlines. Att sitta på samma plats i åtta timmar varje dag hjälper varken min kreativitet eller produktivitet. Men återigen dessutom ett klassiskt Bella ”jag är så rik kolla allt jag kan göra”-inlägg från hennes sida. Alltid detta skryt om pengar, rätt osmakligt. Väldigt konstigt att hon inte valt att investera i något välgörenhetsprojekt eller liknande, men det tjänar ju inte hon pengar på. Hon som ändå är ett maskrosbarn…

   Hur menar du på med investera? Om du menar på att skylta i bloggen så nej det gör hon inte. Lite bra kan jag tycka då hennes blogg bara är fejk och jag skulle inte vilja att något bra projekt drogs ned i den dyngan.

   Men hon säger själv, om det stämmer vet jag så klart inte det kan ju vara fejk som allt annat, att hon skänker pengar varje månad till välgörenhet. Eller iaf gjorde. (Med utgifter på 120’ så kan jag förstå om hon tycker att betala deras löner är mycket nog.)

    I hennes värld vad investera nu betyder. Men hon kanske tycker att de investeringar hon gör är välgörenhet nog. Men jag håller med dig, det skulle ändå bara kännas fejk om hon blev ambassadör för typ Mentor eller liknande. Men ur hennes synpunkt och hennes varumärke så borde de nog egentligen ha jobbar lite mer Good Will för att hon ska få lite medhåll.

    Hade missat att hon sagt så, men som du säger, hon kanske ser det som välgörenhet att folk får jobba med henne 😹

   En miljon är inte så mycket pengar efter skatt samt att när hon hade tjänat den så visste hon ju inte om det skulle komma fler miljoner. Att då köpa ett par Chanel-väskor känns ju enbart korkar.

    Hon var 19 år.

  Hatar uttrycket ”unna sig” från djupet av mitt hjärta, särskilt när det handlar om mat och konsumtion. Vad betyder det ens, att jag inte är värd att käka pannkakor till frukost eller äta efterrätt utan att göra det till ett litet event där jag ursäktar mig själv? Jag har dåligt med pengar för tillfället men skulle aldrig säga att jag unnar mig när jag väl har råd att äta något gott/köpa något fint jag vill ha. Jag handlar och äter som vem som helst även om jag känner mig tacksam?

  Värst är ju rika offentliga personer som ”unnar sig” väskor för 20-30 tusen styck flera gånger om året, en ny bil och spahelger med jämna mellanrum, spontana resor till ett varmt land varannan månad. Du unnar dig inte bara för att det är något dyrt eller ovanligt du köper, du konsumerar!

   ’Unna sig’ tillhör ju helt och fullt Tabita:
   https://www.youtube.com/watch?v=mCkHyk2HwEs

   Precis! Många med pengar motiverar dyra köp med att sakerna kommer att hålla ”för evigt”. Men faktum är att personer som t ex Bella, Engla, Matplatsen osv har 100 ggr fler väskor än jag har och ändå fortsätter de köpa nya väskor varje säsong. Köper jag en skinnväska för 1000 kr så har jag den sedan i många år och byter ut den när den verkligen går sönder (efter att först lämnat in den på lagning om det varit möjligt). Jag är i 40-årsåldern och antalet handväskor jag haft i hela mitt liv sammanlagt är inte många. Som ung köpte jag billiga handväskor som gick sönder fortare, men de senaste tio åren har jag nog inte köpt fler än kanske 3-4 handväskor totalt.

    Engla blir mycket sponsrad också inte för att jag försvarar henne. Hon får allt ifrån gratis träningskläder, tröjor och annat från countrydreams, nordicfeel, förr sarenza. Kör mycket adlinks till boozt och Nelly. Har slarvat lite med skatte revision därav hon förlorat F-skatt har tjänar på sin blogg 2016 mellan 700 000-900 000 tsk. Så klart hon har råd att unna sig väskor förutom att hon får en del gratis kläder så tar hon också betalt för samarbete. Ändå klagar hon jämt på att hon känner sig trött. Inget riktigt jobb så att säga. 😅

     Nej Engla är sannerligen inte någon att avundas.
     Hon är ju trött, sliten, sjuk och mår psykiskt dåligt på alla möjliga sätt.
     När man scannar av hennes mående som HON framför i bloggen så märker man tydligt att något är fel.
     Det är verkligen inte normalt att vara hängig och sjuk så ofta som hon. Hon omstartar sin gymträning om och om igen utan att reflektera ang varför mönstret ser ut som det gör. Det är smärtor i alla möjliga kroppsdelar år ut och år in. Ångest och elände, allt berättas i bloggen. Nej, de där väskorna, gratiskläder och gratishår verka inte göra henne glad trots allt.

   Fast jag förstår inte vad som är fel med att ”unna sig”? Har man råd och vill köpa dessa saker så varför inte?
   När jag började mitt dröm jobb och fick bra betalt så valde jag att unna mig lite fina saker som dyra väskor, kläder och en klocka.
   Nu investerar jag i en ny lägenhet. Det här är köp och investeringar som gör mig glad och stolt över vad jag har åstadkommit.
   Vi är alla olika och konsumerar olika men jag tycker inte att man ska se ner på någon och säga att de agerar fel för att de väljer att lägga sina pengar på något som man själv inte skulle ha gjort.

    Jag stör mig också på när folk ”unnar sig”. Det handlar inte om att man inte ska köpa eller äta det man vill. För mig handlar det om vuxna människor som är ”lite busiga” som unnar sig eller typ ”nu har jag varit så duktig så nu ska jag UNNA mig”. Varför dessa krav på sig själv?! Man är väl vuxen och mogen nog att kunna köpa och äta det man vill ha i rimliga mängder även om man inte presterat på max eller kunnat bocka av nåt livsmål. Jag tycker att unna sig-kulturen bygger på nåt slags självförakt om att man inte duger som man är.

  Undrar vad Bellas hembiträde/kock/allt-i-allo sysslar med på dagarna.
  OK, de dagar barnen kommer hem förstår jag att det blir lite stressigt med att tillaga mat till barnen och Instagram-vänlig dito till Bella. Kanske handla också plus eventuellt hämta barnen på förskolan om madame inte hinner.
  Men alla andra dagar då? Bella äter alltså frukost, lunch och middag ”på stan” dessa dagar.
  Vad sysslar denna heltidshusa med då? Korsord, blus-strykning, Netflix, strumpstoppning, safta & sylta…?
  Skulle vara intressant att få veta för jag är faktiskt lite orolig. Inte bra att ha tråkigt på jobbet för då är det risk att man hittar på något okynne 🙂

   Vad kan hon tänkas göra? Tvätta, städa, handla. Svårt att tänka sig att det är ett heltidsjobb dock.

    Fast städningen verkar skötas av någon annan. Städhjälp har Bella haft länge även då hon och Odd var gifta.
    Kanske städhjälpen och husan har trevligt tillsammans när det inte finns att göra? De kan ju t ex spela något av barnens brädspel eller bingetitta på tv-serier medan de provar lite sponsrad Guldkula.

    Tror inte det är ett heltidsjobb 🤔 tror Bella bara sagt att hon har en anställd på den fronten. Jag har tänkt mig det som att den personen kanske har en deltidstjänst på något lunchställe etc och kommer på eftermiddagen sen hem till Bella 😁😆 fast det är bara i mitt huvud?

    Hon har sagt det i en intervju, alltså att hon har en tjej anställd på heltid.

     I shculman show sa hon att hon hade en kvinna som städar varje dag och en kock (han) och en rad andra personer… 🤫

   inte Netflix. Inte på Bellas tv. Netflix är bara för latmaskar och Bella anställer inga sådana.

   Men hon har väl ett schema? Vi har hjälp tre dagar i veckan av en tjej som pluggar. Den som jobbar hos Bella kanske också har andra jobb eller pluggar. Den kanske har jobb någon annanstans.

   Vi har ju tex inte hjälp när vi har semester. Och behöver vår ”hemhjälp” extra pengar finns alltid något skåp att städa eller så pysslar hon i trädgården. Det styr hon själv.

  Helt OT men finns det någon växtkunnig här inne som kan hjälpa mig kring identifiering av vad det här är för krukväxt?

  Den skjuter upp skott från jorden som blir som en lång smal stam med två gröna blad högst upp, själva roten är som en knöl med rötter (ser nästan ut som en spindel). Skotten vissnar oftast och ersätt av nya så vet inte om det är meningen eller inte? Beroende på vad det nu är för krukväxt jag har i min ägo.. Den är ett förrådsfynd då jag trodde krukan bara innehöll jord men efter att ha ställt fram den i dagsljus så började det helt plötsligt växa däri och såhär ett år senare är jag mest fundersam över vad det är för växt, om det kan bli något mer och eventuell skötsel.. Tacksam för tips och råd så tack på förhand 🙂

   Inte en susning, men ett tips: Ta en bild och gå till en blomsteraffär och fråga, de brukar kunna vara behjälpliga med både identifiering och skötselråd! Har själv gjort så ett par gånger med lyckat resultat 🙂

    Ja, det har jag faktiskt provat men just den butik jag besökte kunde inte hjälpa till. Får nog försöka igen och besöka någon annan blomsteraffär, men tack för tipset ändå och kul att höra att det funkat bra för dig att göra så 🙂

     Blomsterlandets hemsida! Där kan du lägga in bild och de hjälper dig 🙂

     Skicka ett kort till odla.se
     Jag fick hjälp av dem med en sällsynt växt för några år sedan : )
     Lycka till!

   Marujana

   Valeriana?

   Garderobsblomma?

    Magisk bönstjälk?

     Jadu, börjar misstänka magisk bönstjälk men frågan är vad skatten i så fall består av? 😀
     .. Och njae.. Ingen läkeväxt heller om än det varit lite kul 😛
     .. Inte heller garderobsblomma, inga likheter alls tyvärr

     Men tack för era svar om än mitt lilla växtmysterium kvarstår.. 🙂

   Bonsai fikus?

   Låter som någon sorts klöver med tanke på hur rötterna ser ut men är ju i princip omöjligt att säga utan bilder.

    Jo, vet att det blir i princip omöjligt att försöka förstå vad jag har för växt utan bild.. Men rot som en klöver stämmer rätt bra, min växts rot ser ut som en knubbig liten potatis och så spretar rötterna ut från denna knöl.. Sen skjuter den smala stjälken upp ca 10-20 cm med två gröna blad högst upp (påminner lite om elefantöra men ändå inte).

     Om du har Facebook, gå med i gruppen ”vilken växt” och lägg upp bild där. De är riktigt grymma och hjälpsamma 😊

   Avokado?

   Dahlia?

  Jag trodde att Bellas inlägg kanske skulle handla om konsumtion och lyxprodukter osv. Men tji fick jag. Såklart handlade det om maten (och hennes vikt). Det borde jag förstått.

  Tycker att det är mer intressant om hon skrivit kring hur hennes konsumtionsvanor förändrats i och med att hon fått mer pengar. Hur tänker hon kring konsumtion, resor osv? För mig som funderar igenom varenda köp jag gör noga och sällan/aldrig spontanshoppar så ter sig konsumtionen som Bella och många andra influencers står för som sjuk. Ett skrämmande beteende. Bara för att man har pengarna behöver man inte spendera dem på ett par chanelskor i varje färg, byta ut ett sprillans nytt fungerande kök om man flyttar till nytt hus/lägenhet bara för att man vill ”sätta sin prägel”, åka på nöjesresor med flyg en gång/månad osv.

   Exakt vad jag reagerade på också. Känns som att det här inlägget med sitt snack om kalorier och onyttigt ätande symboliserar precis den förändring som BB har gjort. Sorgligt.

  Bella gör ju inget annat än att unna sig och allt är så lyxigt/ljuvligt hela tiden.
  Lite lustigt att alla platser och all mat jämt är fullpott? Och vädret alltid soligt när hon kommer..

   Men det är väl precis så det är för alla influencers, eller?
   Influencers verkar vara ett släkte som inte bara fått full pott i de flesta av livets matcher utan också begåvats med förmågan att alltid få de bästa av det mesta.
   Åker de flyg är det perfekt mat och komfort (business förstås), bor de på hotell är det läckra frukostar, vajande palmer, bubbelbad och sjöutsikt, solen skiner och sanden är vit och varm. Kläder (kallade outfits) är matchande och magiska, dryckerna ständigt kalla och färgglada, naglarna nygjorda och ansiktet har lyster och perfekt make-up.

    och bakom skärmen och bilderna sitter en ensam tjej/kille med säkert massor av skit som man inte får se..
    tex bella kan inte ha sådant härligt liv som hon ger sken av, tror nog det är rätt mycket konflikter och dylik runt henne det är bara det att det är inget läsarna får ta del av,
    säkert massor av negativa tankar och skit med..skulle inte förvåna mig ett skit.

    man ska i princip ta influensers som lögnare..allt är ett skådespel!

     Isabella af Ljugengrip

  Bisarrt uttryck ändå: ’en vardag som har en hög standard’.
  Säger då som Peps: ’Hög standard, va fan är hög standard?’

  Åh vad jag känner igen mig. Jag har varit frilans sen december men är såå trött på min lägenhet och att jobba hemma hela dagen. Jag har mer tid (hade lång resväg till gamla jobbet) men får knappt något gjort. Inte min värld alls. Däremot gillar jag att jobba hemifrån en dag i veckan eller så. Då är det effektivt, annars väldigt ovärt. Håll tummarna nu att jag får drömjobbet jag sökt, då skulle jag (förutom spännande arbetsuppgifter) få ett kontor att gå till från mitten av april …

   Varför inte jobbar från ett co-working-kontor? Det har jag gjort i många år då jag inte kan koncentrera mig när jag är hemma. Finns såklart inte i alla städer men börjar komma mer och mer

   Åh vad jobbar du med då? Blir så extremt deprimerad av heltidsjobb då jag måste vara borta hemifrån hela dagarna och endast komma hem när det är mörkt ute. Har sån ångest inför framtiden då det känns som det enda hållbara sättet att faktiskt göra inkomst på. Har inga problem med att jobba hemma eller jobba över huvud taget men bestämda tider och humörkrav blir jag galen av.

  Jag har ett kontorsjobb och kan därmed jobba hemifrån. I början tyckte jag att det var så härligt att kunna sitta hemifrån i soffan med en kopp te, i pyjamas och jobba. Men vet ni vad? Det blev snabbt det tråååååkigaste jag har gjort! Den där lyxen att jobba hemifrån är egentligen väldigt tråkigt…. för min del! Så nu jobbar jag alltid på kontoret där mina goa kollegor finns! 🙂

   Har också ett kontorsjobb, chefen sitter i andra änden av Svea rike, och jag är fri att göra lite hur jag vill så länge jag levererar det jag ska. Älskar sitta hemma med gott (!!!) kaffe, Nyhetsmorgon och tvättmaskinssurr i bakgrunden och slippa mina förbannat gnälliga, tråkiga och mossiga kollegor. 😊
   Har funderat ett par vändor om att byta jobb för att få lite social stimulans, men friheten och lönen vann… Denna gång iaf!

    Vad jobbar ni med???

     Undrar också 😃

     Glömde trycka in knappen för mejl vid svar.

     Igen….

     Jag är tjänsteman på en myndighet som ser till (granskar) att verksamheter följer miljölagstiftning.

  Tyckte hela hennes inlägg gick ut på att få skryta om hur lyxig hon är och poängtera när hon ”tjänade sin första miljon”… Toppat med lite vikthets 👍🏻

  Jag jobbar på 75% med väldigt varierande tider och jobbar ofta helg, dvs jag är ledig mitt i veckan. Då behöver jag också plugga, och jag har tidigare pluggat på distans så de stör mig inte. Jag trivs med flexibla arbetstider och flexibla dagar, samt att plugga hemifrån. Vet dock inte om jag hade trivts med att enbart arbeta hemifrån (vilket man ändå inte kan göra med mitt nuvarande jobb men ah). Då hade jag nog lämnat huset alldeles för sällan haha.

  Den här bloggen börjar handla mer och mer om dig och ditt liv camcam. Vill du komma in i the limelight månne tro…? Bli en ”riktig” influencer?😉

   Ja, mer BLOGGARE och mindre personliga anekdoter och politik.

    Mer hjärndött alltså

     Mer underhållning. Det finns andra sajter för politiska diskussioner.

   Jag upplever inte att det är mer än tidigare och gillar de personliga reflektionerna för det mesta

   Jag tycker det är roligt med lite Camilla. För mig har det verkligen inte passerat gränsen än.

  Ja då var det igång igen och igen, hon måste vara jävla kass den där Bella.

   ?? Läste du ens inlägget?
   Man börjar ju tro att även Bellas kollegor typ ”head of röra runt i grytan” arbetar här inne också

    Hahahahhahaha ”head of röra runt i grytan” 😂😭😭😂😭 jag avlider

   Hörru, din surmus!
   Ska du vara här inne och sprida negativitet så kan du väl i alla fall bemöda dig med att läsa inlägget först?
   Det blir ju lite pinsamt annars att kommentera som du gör här..

   Tjena Simon! Läget på Abba-fronten?

  Det enda hon vill med i lägget är att skryta om hur rutinerad och rik hon är som har råd att äta en halv äggvita på lyxhotellfrullen medan fattighjonen som inte kan gå dit så ofta minsann proppar munnen full av godsakerna som ingår. Hon må ha pengar men hon har noll klass*, hyfs & stil. De nyrika ryska oligarkfruarna i dagarnas kvällstidningsreportage har mer vett och sans än hon och framstår som hundra gånger mer sympatiska.

  *klass som i classy, har inget med klassamhälle att göra innan någon präktig klasskrigare drunknar i näsblod

   Som att uttrycket ”att ha klass” inte är sprunget ur just klass som i samhällsklass. Haha… Drunkna inte i ditt eget näsblod nu!

    Google är öppet för dig med 😚 söktips: classy

     Googlade classy faktiskt och det gav absolut ingenting, utom ett par träffar där anonyma personer skrivit egna ganska spretiga defintioner, typ att det betydde att vara en god person som hjälper till på katthem?

     Men du menar alltså att ”att ha klass” (och classy) har något helt annat ursprung än orden klassamhälle, överklass osv? Det bara råkar vara samma ord?Det tycker jag låter väldigt otroligt, jag tror att uttrycket ha klass anspelar på att man beter sig som man kommer från en lite finare klass. Vilket folk ju alltid varit noga med att framhäva att man inte kan köpa sig för pengar, det ska vara svårare än så att ta sig in. Ett sätt att skilja ut överklassen från medelklass/ arbetarklass. Köper arbetarklass som kommit upp sig dyra prylar är det ändå viktigt att ha koder som de inte förstår lika snabbt, så man skiljer ut sig från dem.

     O, Vem som helst oavsett samhällsklass kan vara classy. Mycket demokratiskt 😙

     Forfarande inte övertygad om att ordet är helt väsenskilt från klass, men OK förstår att du menar något annat när du använder det.

    Franskans ’avoir de la classe’ – att ha klass – vara ’classy’ – kommer från graderingen/klassifikationen av vin, där då det vin som har mest utvecklad smak och elegans har ’de la classe’. Uttrycket har sedan spridit sig till andra företeelser där det man anser mest förfinat ’har klass’, dvs är graderat över annat, jämförbart.

   Och vad betyder ”classy” då? 😆

    Classy betyder stilfull.

     Eh, och etymologin?

     M vi är inte etymologer 🙂 som classy används idag har det 0 och inget att göra med samhällsklass. Vem som helst oavsett samhällsklass kan vara classy. Mycket demokratiskt 😙

     Okej, jag trodde att folk från lägre samhällsgrupper kallades wt. Nämn något classy från arbetarklassen?

     För mig classy starkt förknippat med integritet. Man ska delvis ha heder och kunna stå för saker men det finns också en aspekt av att ha ”rätt” värderingar. En sådan kan vara att respektera andras sätt att leva och inte skryta eller tala ner till vilken grupp eller individ som helst. Att sköta sitt skit och ansvara för känslor man väcker hos motparen typ. Dvs att ta ansvar för sig själv och hur man behandlar andra och inte förmedla förakt eller överlägsenhet. Ödmjukhet är verkligen ett exempel på att vara classy. Nåt i den stilen.

     Alltså: classy, att ha klass, att veta hur man ska föra sig. Klart det har SITT URSPRUNG i klass.

    Franskans ’avoir de la classe’ – att ha klass – vara ’classy’ – kommer från graderingen/klassifikationen av vin, där då det vin som har mest utvecklad smak och elegans har ’de la classe’. Uttrycket har sedan spridit sig till andra företeelser där det man anser mest förfinat ’har klass’, dvs är graderat över annat, jämförbart.

   Eftersom ni gärna vill veta: Ordet klass i franska, engelska, svenska, spanska och så vidare, kommer från latinets classis som betyder typ uppdelning/avdelning.

   Läs gärna mer i SAOB på svenska.se – en användbar sida för alla som vill besserwissra varandra.

  Jag jobbar hemifrån och har skapat mina rutiner så att det ska funka. Börjar och slutar samma tid varje dag, stänger av datorn och drar och tränar med min man efter jobbet och from då och hela kvällen är jag ledig. Funkar bra. Älskar att jobba hemifrån. Men så har jag också väldigt lite behov av kollegor och sånt. Beror nog på vad man är för sorts personlighet om man gillar det eller inte.

   Vad jobbar du med??

    Alltså kan ingen hemma-jobbare bara svara på vad de jobbar med, stackars anonym 🙂

    Tjänstemännen får arbeta hemifrån bara resultat visas, dvs allt man kan göra från en dator (princip) . Jag jobbar hemifrån när jag känner för det, och tycker då om tystnaden.. efter ett tag längtar man dock efter kollegor, matsal osv 😉

  ”Och gällande alkohol tackar jag alltid ja till ett glas för att jag tycker att det är så gott men det är sällan att jag dricker upp det. I snitt blir det kanske ett halvt glas vin 3-4 kvällar i veckan, alltså ca 2 glas på en vecka.”
  Ett halvt glas vin? Det är verkligen lyx i vardagen att betala 130-140 kr för ett glas vin och sen lämna hälften.
  Och dessutom behöva ta taxi hem för ytterligare 300 spänn. Om man ändå måste åka taxi skulle jag då stjälpa i mig resten av vinet också. Min gissning är att det är så Bella gör fast inte vill skriva ut det 🙂

   ”Gällande alkohol tackar jag alltid ja till ett glas”, haha, skrattar ihjäl mig. Är det när servitören tar beställningen då eller?

   Ett halvt glas… Är dom som dricker hela glaset 3-4 kvällar på samma nivå som dom som kollar Netflix? 😂 Finns ingen hejd på hur mycket man kan försköna sitt liv på Isabellas plattformar.

    Att ”tacka ja till ett glas” antyder att det är någon annan som betalat vinflaskan och bjuder sällskapet runt bordet.
    Sådant förekommer naturligtvis i kretsar då det är någon med tjock plånbok och vinkunskaper som väljer ut ett vin 🙂

     Jag tror vi alla förstår att Isabella uttrycker sig så bara för att det inte verkar lika lyxigt och fint att ”be om/beställa ett glas vin” eller ”hälla upp ett glas vin”. Vem är det som erbjuder henne det där halva glaset när hon är själv hemma och ska ta ett bad? 😂 Är någon med vinkunskaper och tjock plånbok där och propsar på att hon får i sig alkohol då också?

     Ibland är väl Hajen där och slår i…

  Bellas inlägg är bara ett nytt i raden av alla hennes skrytinlägg om sitt fantastiska liv. Pallar inte med hennes blogg överhuvudtaget längre. Det är bara se mig så lycklig,snygg, förmögen och framgångsrik jag är. Att hela tiden behöva poängtera detta och skriva folk på näsan om vad hon har råd att unna sig och konsumera känns så oproffsigt och smaklöst.

  Åh nej! Pinsam du är…

  Det här verkar vara att greppa efter innehåll. Du kanske kan skriva om hennes medverkan i Schulman show, där finns nog en del att skriva om. Nu vet man ju verkligen att allt man trott är sant, att hon provocerar med flit och ska hon lansera en produkt ser hon till att ha skrivit ”snälla” inlägg. Nu läser jag inte hennes blogg längre men vissa av inläggen här känns som att göra något av inget för att ha ett inlägg.

   Jag ska lyssna igenom den på vägen hem från jobbet idag. Vill inte bara titta på vad andra har skrivit om den och har inte hunnit lyssna på den än..
   Därför har jag inte skrivit om den än…

    CamCam: Konspiratorisk som jag är så börjar jag tro Bella är nervös och ångrar vad hon sade i podden för det kommer fler och fler kommentarer på hennes blogg hur peppade de tycker den var och hur fantastisk hon framstår i den. Det gjorde hon inte. Tvärtom så säger hon rent ut hur dumma hennes läsare är. Finns ingen annan tolkning på det hon sade. Anstälda som skriver dem? Hon själv?

    Skrev det här som ett svar till en som skrev just så, peppad och alla andra bara avundsjuka…,

    ”Det här är så fascinerande. Hör du inte själv hur hon i den podden pratar om DIG och hur hon snurrar och trixar med er, sina läsare? Känner du dig verkligen peppad av det och inte blåst?”

    Vi får se om den kommer in. 😉😊

     Den kom inte med. 😁

     Jag är kräkfärdig på falsk-Bella. Lämnat två kommentarer idag, ingen kom med. Aldrig mer hennes förljugna sjuka blogg. Älskar denna däremot.

     Såklart den inte gjorde!

     Tror stenhårt att kommentarerna om hur peppade de blivit är fabricerade. Fast å andra sidan drar det ju uppmärksamhet till att lyssna på podden. Hmm, klurigt.

  Ytterligare en version av inlindat skryt och Bellas nya syn på mat och vikt. Hennes konsumtion och resande är sjukt rakt igenom, totalt vansinne.
  Och trots att hon har barn så verkar hon inte bry sig det minsta.

  Väldigt mycket ”allitd” i det där inlägget för någon som tränat i typ en månad?

  Är väl fitness-tjejen som presenteras, klart man inte kan vara chokladfondanttjejen i denna träningsfrälsta värld.

  ”mina tricks i vardagen” för att leva ett sunt liv trots att jag käkar frukost på sturebadet/ hotell varje dag och har råd att äta trerätters dagligen. Välbehövliga tips, hatar när ens lyxliv ständigt urartar i för mycket lyx!

   Haha ja exakt. det hon har minskat på har hon ju gjort bara för att hon inte ska bli ”tjock”.

  ”Jag äter frukost på Sturebadet alla mornar då jag inte har barnen, idag ser min bricka dock mer spartansk ut jämfört med gästerna som är där för första gången. Två ägg och en grön juice. Eller havregrynsgröt med färska blåbär och havremjölk. För det priset är det säkert lite galet. ”
  Man ser framför sig Bella som en kvinnlig Ebenezer Scrooge som sitter och petar i den spartanska 155-kronorsgröten bara för att njuta av friheten att kunna äta allt och hur mycket som helst men ändå avstå.
  Det är vad verklig rikedom handlar om – att ha råd att avstå!

   Hur mycket powerwoman är man om man inte orkar koka två ägg till sig själv på morgonen? Hur mycket ekonomista om man betalar 155 kronor för en portion gröt som kostar typ en krona att göra hemma? Detta provocerar ihjäl mig!! 😂

    Älskar ditt nick, skrattade till andra gången nu! Pöss!

   Och jämföra sig med gästerna ’som är där för första gången’ – dessa stackars nybörjarlyxlirare som ännu inte förstått att riktig lyx är att betala dyra priser utan att maxa. Hennes föraktfulla medlidande för dessa patetiska klåpare lyser lite för mycket igenom…

   Naaw, jobbigt för gäster som är där för första gången och gör det här pinsamma att ta för sig att frukosten ( som de liksom ALLA andra BETALAT för ) meanwhile har ju Bella knäckt nöten -nämligen att äta minimalt. Inte ta extra eller så, fy, fy! Snart kan vi säkert få ta del av Bellas viktiga råd om hur man intar frukost på Sturebadet som ett proffs, hang in there! Bella, head of breakfast, the rich way, on the rescue!

    Man begriper nu hur vissa tänker som njuter av att betala flera tusen för en champagneflaska som går direkt i slasken!
    Bella får väl nästa gång be frukostbiträdet på Curman Lounge ta ut gröten med sina blåbär och hälla ut den. Då kommer hon säkert att känna den ultimata kicken som vardagslyxlirare 🙂

     hahaha, ja, herregud, äta gröt med FÄRSKA blåbär varje dag går ju verkligen inte an. Ajabaja! Har annars ett jättebra tips till Bella, om hon nu är rädd att vardagslyxen ska äta upp henne. Laga egen gröt. Sedan släng på frysta blåbär. Ja, jag vet , det är otroligt revolutionerande och nytänkande.

    Wow, då knäckte jag och mina syskon koden redan på 80-talet!
    Vi åt inte ofta ute, men en gång slog mina föräldrar på stort och tog oss med på nån slags lyxig buffé – där vi åt: bara spagetti, torr, utan någonting på. De försökte få oss att smaka på skaldjur, chark, ostar och såser, men nej. Slår vad om att vi lämnade halva tallriken med pasta också… Så proffsigt och försigkommet av oss!

     Lyx 🙂

   Kan inte släppa detta, var tvungen att kommentera igen. 😂 Betalar du 155 kronor varje morgon en tredjedel av årets alla dagar lägger du 18910 kronor på två kokta ägg och juice. Tror säkert att Isabella överdriver en smula men jag kan inte ens se det som extrem lyx, det är bara korkat?

   Sturebadets version av att ”vaska”… =)

   Haha så världstöntigt. Och vad vet hon om att någon är där för första gången? Eller Iofs hon är ju där såååååå oooofta. Typ varje dag.
   Eller så är folk kanske bara helt enkelt jävligt hungriga??????????

    Verkligen så jävla töntigt att man nästan får allergiska utslag. Är det ingen, verkligen ingen, som granskar Bellas blogg? Hon har alltså hela LCC bakom sig i den här tramsiga cirkusen? Tycker dem själva att det ser snyggt ut att skriva sådär om andra gäster på det där stället? Betalar man sådär apmycket för en jäkla frukost så kanske man vill ha valuta för det, inte bara ta ett ägg och grön smoothie?

    Jag undrar på fullaste allvar när folk får nog av den här idioten. ( och nej, jag läser inte hennes blogg och köper inte hennes grejer då jag inte vill sponsra henne öht )

     Hade älskat om en av de anställda ”talade ut” om hur det ligger till. Klart som korvspad att hon inte har hela LCC med sig på #grötgate

     Ngn vettig rackare där på kontoret måste ju sitta och skämmas ihjäl..

    Det kommer då och då in katter bland hermelinerna. Att folk inte kan hålla sig på Scandic och käka frukost där de hör hemma dvs bland folket, vanlisar.

  Tjänat sin första miljon, ja ja. Låter mycket i svenska kronor, men i euro är det bara ca 100 000 och det tjänar vem som helst ihop på ett par år. Det betyder ju inte att man ska slösa bort de pengarna och ”unna sig” en massa. Måtta med allt och kom ner på jorden, Bella! Vem orkar följa hennes skrytblogg på riktigt?

   Vem som helst tjänar verkligen inte ihop en miljon på ett par år.

    Beror väl på om man med tjänar en miljon men att man har en miljon skattade pengar på kontot eller om man menar att man tjänat pengar i betydelse haft inkomst. I det senare fallet med en månadslön på 25000tar det drygt 3år före skatt och knappt 5år efter skatt

   100 000 € är väldigt mycket pengar ska du veta och ingenting vem som helst tjänar ihop på ett par år. De allra, allra flesta gör det inte ens på en livsstid.

    Stor skillnad på art tjäna en miljon och att ha en miljon. De flesta drar ihop en miljon på fem år med en snittlön på 16666,6666kr/mån. Men som sagt, stor skillnad på att ha en miljon och att ha tjänat den.

     Stämmer inte. Herregud, kan ni inte räkna? 16 666 Kr är ungefär lika med 1 666 €. Om man tjänar det efter skatt har man inte en särskilt hög lön. För att kunna tjäna ihop 100 000 € ska man kunna lägga undan 1000 € i månaden, varje månad, i åtminstone 8 år. Och vem kan med en sådan lön spara 1 000 € varje månad?

     Ursäkta, insåg inte möjligheten att du antagligen missat en siffra och menade 166 666 Kr, alltså ca 16 666 €. Då är det en anna femma! (Måste räkna i € då jag är från ett annat land 😉

   Bella menar väl att hon fått ihop en miljon ”på banken” – privat och via bolag.
   Det är knappast summan av hennes beskattningsbara inkomst upp till 19 års ålder hon menar
   för hon hade bolag där blogginkomsterna hamnade.

    Tror jag visst hon menar. Som 19-åring hade hon inte en miljon på banken. Då hade Odd och hon knappast behövt ett lån till första bostaden. Matte har aldrig varit hennes starka sida.

     Fast även om du har pengarna så är det ekonomiskt smartare att ta lån till bostad. Du för jättelåg ränta på lånet för du har pengarna och boende som säkerhet och du kan fortsätta få ränta/avkastning på pengarna.

     Säger dock inget om hon verkligen hade det på banken eller ej.

     Fast vem köper sina bostäder kontant? Fine om man bor i en liten håla som jag där man kan köpa en etta för 25000, men köper man dyrare bostäder tar man väl lån. Räntan är ju avdragsgill och allt. Även rika har lån på sina bostäder.

     Nja, det var ju lite knivigt med banklånet där ett tag, så det låg nog inga extra miljoner på kontot. Vill minnas att de bytte bank också i förtytelsen. Överdrifter som vanligt.

    Tror knappast hon menade att hon hade en miljon på banken. Då som nu har hon varit intresserad av att få det att låta som mer än det är. Men på den tiden VAR det ju verkligen inte så mycket pengar (till skillnad från nu) som hon drog in. Det var liksom när stora bloggare forfarande gjorde sammarbeten mot rätt billiga produkter och pengarna kom från annonsintäkter från banners. Här beskrivs BB ekonomi 2009 av bland annat hennes pappa:

    (Vinsten i bolaget det året uppskattar han kommer bli max 100 000, de bor i andrahandshyresrätt och Bella skryter med att hon bränner pengar snarare än sparar, så det lär inte gett 1000 0000 på banken utan snarare kanske i omsättning?)

    http://realtid.se/bloggvinst-rackte-inte-till-bostadsratt

     Jag tror Bella bara sa så där för att det låter bra att ha tjänat ”sin första miljon” som 19-åring.
     Inte första gången som man får ta vad hon säger med en näve salt.
     Glöm inte att hon flyttade hemifrån innan hon hade klarat potträningen 🙂

  Ja livet är tufft. ”Inte lätt att hitta vardagen” Stackars rika flicka.

  Inte riktigt samma sak men jag kan verkligen inte tacka nej till gratismat. Står det nån och delar ut gratisprover på stan eller i matbutiken är jag där, när jobbet har fika eller frukostdragmingar är jag där, står det en karamellskål i nån reception plockar jag på mig, och jag vill alltid ta mer av allt. Jag vet inte vad jag håller på med, jag har definitivt råd att köpa och äta vad jag vill, ändå blir jag tokig när nåt erbjuds gratis. Varför?

   Jag tar aldrig emot mat när de har demonstratriser i affären och erbjuder små portioner av ditten och datten.
   Jag är alltid rädd för att jag kan bli förgiftad om jag äter något jag inte har kontroll över.

    Tack för att jag inte är ensam. Jag är dock till största del rädd för andra människors baciller, typ folk som hostat på proverna/böjt sig över dem

  Jag är asbra på att jobba själv hemifrån. Pluggade på distans i tre år och de är de tre bästa åren avmätt liv. Att inte ha riktigt vardag balanserade på något sätt upp min konstiga kombination av kontrollbehov/spontanitet/lugn. Att ha hund hjälper ju ioförsig då man kommer ut. När det gäller pengar så var CSN och sen efter det en hyfsat hög lön en stor omväxling då jag tidigare klarat mig på lite och är uppväxt med låga inkomster. Att kunna köpa nya kläder om jag vill eller åka på spa om jag vill är skönt, men eftersom jag aldrig kunnat unna mig något förr så räcker EN grej länge på unna mig-kontot. Har blivit snållis och sparar 30% istället.

  Igår unnade jag mig en lång promenad i solen efter mitt tredje arbetspass senaste veckan, på mer än två år. Stor skillnad på hur jag såg ”att unna mig” för tre år sedan när hela mitt liv handlade om status, pengar, designmärken och att framstå som lyckad (dubbelliv deluxe…) till att idag leva på existensminimum, vara glad att jag kommit igång och arbetsträna 4h/dag och se en solig promenad som lyx.

  Sen har ju jag förlorat i princip allt men det gör mig också friare än någonsin, att tvingas hitta lyckan inom mig och inte enbart i yttre faktorer, prestation och materiella ting. Låter det sjukt om jag säger att jag på något sätt är lite glad att jag fuckade upp mitt liv? Skulle liksom inte varit så tacksam för det lilla, om jag fortf levde som när jag hade ”allt”.

  Blir så ledsen när jag ser människor (influääääncers) hänga upp sitt liv på saker som går att förlora, iom att jag också varit där för inte alls längesen. I slutändan har man ju bara sig själv och då äre bra om det är något så när helt där inne.

  I fängelset fick jag frågan av en buddistisk munk vad frihet är och jag tyckte han var dum i huvudet. Jag satt inlåst på en sluten anstalt med säkerhetsklass 2 och han frågar MIG vad frihet är? Efter lite reflektion insåg jag hur mycket friare jag var där inne än ute i missbruk, kriminalitet, våld och misär.

  En lär så länge en lever och tur är väl det…

  I mitt fall blev det ”vem är jag utan droger?” plus en smärre identitetskris, för dem blir det ”vem är jag utan pengar?”

   Men en promenad i solen borde inte vara en belöning du unnar dig! Promenad är din rättighet, helt kravlöst utan motprestation! Det är väl ett friskhetstecken på att du orkar röra dig, kan känna glädje över solen, spenderar tid utomhus. 😊 Känner igen mig i tacksamheten att man är ute och promenerar som vem som helst efter jobbiga tider i livet, men för självkänslan tror jag det är bäst att bara äga sin promenad utan att kalla det att unna sig. Keep up the promenading! <3

    Men det är ändå något att uppskatta och njuta av!

     Verkligen! 😊

   Ja, Johanna Möller har ju tydligen sagt samma sak. Hon känner sig på ett sätt friare i fängelset.

  öh.. är detta en dagbok..? så sjukt mycket text om något ingen bryr sig om

   Piprensare. Mycket text. Lär dig läsa.

  Blir otroligt provocerad av att hon skriver så.. För första gången i mitt liv går jag på a-kassa.. Har längsta ersättningen (1300 kr per vecka) får alltså ut 5200 per månad… Fick ingenting denna månad eftersom jag jobbat (lönen dröjer en månad) fick vackert gå till försörjningsenheten för att be om hjälp med hyran. Fick svaret att min inkomst är för hög. Har varit hemlös tidigare och kommer bli det igen… Ändå haft fast jobb fram till typ 4 månader sen (är 37 år)

   Men va?!?!!!??!

   💜💜💜💜💜💜

   Jävla skitsystem. Var bor du?

   Prata med hyresvärden. De brukar kunna fixa så att du får betala senare om det gäller ett undantag. 💚

  Hahah alltså den här förmätna präktigheten… blir EXTREMT sugen på att byta om till pyjamas, halsa en flaska billigt rött och äta en hel schwarzwaldtårta (från Ica) med sked.

  OT om golv!
  Orkar inte vänta tills morgondagens Öppet Spår för det här stör mig något förbannat:
  Vi har grått laminatgolv i vår lägenhet(bildgooglar man ”laminat grå ek” kommer man ganska nära vårat golv ifall nån vill veta hur det ser ut), fint och så. MEN jag vet inte hur jag ska rengöra det??
  Varje gång jag skurat golvet och det torkar så ser det jättefläckigt ut? I stället för skinande rent blir det bara fläckigt och ser smutsigt ut, fast det egentligen är rent.
  Har kört med vanlig mopp, testat olika skurmedel och testat med både varmt och kallare vatten. Inget ändras. ☹️

  Någon som har något tips på vad det kan bero på/vad jag kan göra?

   Har du provat att använda ljummet vatten, lite lite diskmedel och en mikrofibermopp? Vrid ur moppen riktigt ordentligt så att den knappt känns blöt och tänk träningspass när du moppar. Skitjobbigt men what to do? Hade liknande golv och det var det enda som fungerade för mig.

   Har liknande i köket, köpte en (bra – upprepar – bra, snåla inte!) ångmopp/mojäng, och den tar allt!
   Använder jag inte den kör jag enbart Cilit Bang på våra golv, deras typ allrengöring på stor flaska, använder jag något annat som diskmedel, såpa, Ajax eller dyl ser det för jäkla illa ut.
   Golv och material är ju olika så det kanske inte funkar på ditt, förstår dig dock för jag får fysiskt kli om mina golv är ”flammiga”.

   Har jobbat med hemstäd rätt mycket. En del golv behöver ha speciella rengöringsmedel. Fråga där du köpte golvet så blir de rätt 😊

  Gud så sunkigt sitta titta på vad andra har på tallriken.

   Ha ha, då är jag lite sunkig då. Tittar gärna och blir inspirerad alternativt avskräckt från både det ena och andra.

   Där jag bor nu tittar många på varandras tallrikar, främlingar alltså, på restauranger och frågar vad det är man äter och om det är gott innan de själva beställer. Gillar det. 😊👍

    Var bor du?

  Jag älska att jobba hemifrån. Nackdelen med mitt jobb är dock att det ofta blir lite för mycket jobb… svårt med ”fria” jobb, mycket att göra och hög ambitionsnivå.

  Jag undrar för övrigt över sanningshalten i påståendet att hon äter frukost på Sturebadet varje dag hon inte har barnen. Tror jag inte för en sekund att hon faktiskt gör.

   Uttryck som varje dag, aldrig och alltid ska inte tas bokstavligt när det gäller Bella. De betyder alla ”ibland” 🙂

  *Suck*.
  Hon är så tillgjord att det blir sorgligt. Men hon har uppenbarligen lyckats fejka sig till en miljon eller två så jag hoppas att hon är lycklig.
  Är väldigt glad för att barnen har en pappa som lämnat ”den sjuka cirkeln”.

  Klart man skulle unna sig, men inte överkonsumera bara för att man kan. Fast är man ung tänker man nog lite annorlunda. Tror att ålder spelar en stor roll i det hela. Numera är hon för att investera och bygga.

   Men hur bra investering är 155 kr varje dag utan barnen för en skål gröt och kaffe, något du skulle rekommendera?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *