Push it real good!

Har vi släpat hit halloween, Dr Pepper, baby showers och Oreo cookies så kan vi väl fortsätta med ”push presenten” efter att en bebis är född.
Det är en present till personen som burit och fött barnet från den som ..tja, inte gjort det.

Systrarna Bring /Törnegren blev gravida i princip samtidigt och födde sina bebisar utan allt för mycket tid i mellan eftersom Alexandras bebis hade lite bråttom ut, och med det sagt så är det ingen direkt överraskning att deras ”baby daddys” slagit sina kloka huvuden ihop inför valet av presenter till sina kvinnnor.
De fick varsin Chanelväska för besväret att baka och trycka ut en helt ny människa – en väska som är lite för liten för att kunna agera diaper bag, men tillräckligt stor för att rymma en och annan blöja och kanske en reservnapp.

Jag förstår nu varför M inte direkt tjatar på mig om fler barn.
Han vet att den enda push present som jag skulle acceptera är en enhörning och den får helt ärligt inte plats i klädkammaren.

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Den som kommer kommentera något negativt nu, stinker äcklig avundsjuka

      ”Ok”.

        Jag trodde det där var ett skämt, med tanke på hur ofta alla nämner just avundsjuka i såna här fall.

        Men böla

      Ingen får ifrågasätta det orimliga i att konsumera utan uppehåll, hela tiden!! Avundsjuka!!!!

      haha varför då?? varför räcker inte fina blommor och presenter från anhörigaförsta tiden efter födelsen längre?
      är inte avis. faktum är att jaginte alls gillar den typ avväskor. huahhh så tantigt.

      Och vi har isbjörnar på gatorna i Sverige. Det var faktiskt någon som sade en gång, så det är sant…

      Ja för alla vill ju ha en väska. Hade jag fått en pushpresent så hade det fått vara en spavistelse på egen hand. Men jag hade inte velat ha något för ”besväret” eftersom hela upplevelsen och mitt barn var det enda jag kunde tänka på i flera månader, det var det bästa jag gjort i hela mitt liv och inget jag behöver kompenseras för.

        Jag känner lite att om jag får fyra Chanelväskor, en enhörning och klonkisar i alla färger så kan jag överväga det…

          Kanske en narval? En blandning mellan enhörning och en säl ?

        Ja, tycker detta är bisarrt.
        Tycker allt detta presentande låter så styltigt och stelt och… ..kärlekslöst. Som om väskor och diamanter ska kompensera för något annat som inte är där. En väska är ca det futtigaste jag kan tänka mig för att ’visa uppskattning’ efter en födsel. Det mest omvälvande, fantastiska jag varit med om kan bara kopplas till ren kärlek, visad genom blickar, ord, gester och den upplevelsen är enbart materialiserad i mina barn – jag tittar på dem och minns. Att jag skulle stryka över skinnet på en Chanelväska och tårögt minnas när jag blev mamma, och att detta är uttrycket av min partners kärlek och ’uppskattning’, är absurd.

          Haha, exakt, bisarrt är det. Blanda in ett storföretag och lägga symbolen för kärlek och föräldraskap i deras produkter. Gör er av med mellanhänderna istället.

          Exakt uttryckt – mellanhänder! Att få barn har för mig varit ett ännu starkare skäl att förhålla mig till sådant som verkligen betyder något, och då går Chanel-väskor bort.

      Yup. 3,2,1… och så dyker ett gäng bittra tanter som aldrig fått någon uppskattning från sin man upp och säger att de minsann är dåliga mammor och ytliga och bla bla bla.

    Ida Warg får en present varje lördag när hon går in i en ny vecka. Vet inte hur Pärleros tänker med push present men tänker att det måste bli en sån också, en magnifik final? Kanske blir en enhörning där, dom bor rätt stort.

      Så hon ska få 40 presenter, herregud. Är det till Ida eller bebisen? Kan ju vara en kul grej om det är bebiskläder, amningskudde, bärsjal och sånt som ändå kommer inhandlas men jag tvivlar på att en man faktiskt kan planera och tänka så bra helt själv utan att den blivande modern är med och styr upp det hela. ?

        Och framför allt vill man väl planera inköpen tillsammans (och också dela på kostnaderna för dessa nyttiga saker)?

        Haha nä, det är till Ida! Ryggsäck, massage, armband och växter vet jag att hon fått hittills. Halva tiden har gått nu så får väl se om Pärlans fantasi börjar tryta.

          Även tröja, byxor och vaser :/

          En bok om jämställt föräldraskap vet jag att hon fått.

        Jag vill också ha 40 presenter! Hade dock nöjt mig med 20 par strumpor. Det är hål i alla mina

    Vill bara säga att min mamma fick smycken av pappa efter varje barn. Ena gången ett diamanthalsband och den andra gången en diamantring. Vi är födda på åttiotalet så helt nytt är det inte, men tror inte det kallades ”push-present” då 🙂

      Min mamma fick en vacker brosch när jag föddes, 1989. Pappa var bara så stolt och lycklig över sin fantastiska fru, så han ville gärna köpa något fint.
      Detta var alltså för 29 år sedan, djupt i de småländska skogarna.

      Ja men samma här. Är också född på 80-talet och mamma fick ett smycke av pappa efter varje födsel. Det fick även min engelska svärmor från sin man. Så det har funnits i både Sverige och England i ca 30 år… det är väl ett sätt för pappan att visa uppskattning för vad mamman gått igenom med graviditet och förlossning. nyheten ligger nog bara i namnet ”push present” och att influencers försöker göra en ny trend av det (och ev göra det mer kommersiellt).

        Min mamma fick fina presenter av pappa när hon födde barn på 60-talet.

        Jag har fått både på 90-talet och 2000-talet. Fina smycken för vart och ett av de 4 barnen.

        Jag bruka ha på mig respektive barns smycke på deras födelsedagar, student mm. Det är ett fint minne.

        Handväska i all ära men det är för opersonligt för mig.

        // Moa

    All denna konsumtion… Ogillar verkligen hur det normaliseras att köpa, köpa, köpa hela tiden

    Ot: Bella är I London och har tappat sin mobil (tror jag) så den gått sönder. För det har hon ringt SOS Alarm tre gånger.

      eh?

        App app app, inte bara skriva ”eh”. Då blir vi sura. Du måste förklara vad du menar. ?

      Det är väl den trasiga telefonen som har ringt av sig själv?

        Nödsamtalsfunktionen ligger på inloggningssidan och fungerar alltid – även om skärmen är sprucken. Bella har väl tryckt lite här och där på den spruckna skärmen kanske?
        Om Bella har säkerhetskopia på iCloud aktiverad bör det finnas en färsk backup av telefonen eftersom telefonen själv gör backup när den är ansluten till laddare och det finns aktivt WiFi.
        En ny telefon är ganska lätt att få igång snabbt med hjälp av backupen på iCloud 🙂

          Det är nog att hon har tryckt tre gånger på av/på knappen på sidan så att hon har aktiverat SOS-samtalet. Vet inte om hon vet att detta existerar.

      hahaha what? idioti! finns väl andra i hennes sällskap som har en fungerande mobil….. good lord!

        Det måste ju vara så att mobilen själv ringer SOS men Bella kan inte uttrycka sig så bra så texten kan tolkas som att hon själv ringt SOS, tre gånger… 😛

      Aah, det är Mobilen själv som har ringt. Disregard this then.

        Och vi kan nog utgå från att det inte ens är sant att mobilen har ringt SOS. Hon vill bara få fram provocerade reaktioner i stil med ”gud så hemskt, nån kan ju dööö när du blockerar SOS i onödan!!!”.

          Eller så förväntar hon sig inte att alla är så korkade… det är relativt vanligt att telefonen beter sig så med sprucken skärm. Får kunder hela tiden med liknande problem

      Klantigt. Varför har hon inte ett skärmskydd på telefonen plus ett fodral med knäppning?
      Annars är det bara en tidsfråga innan en mobil går i backen med trasig skärm som följd 🙁

      Ot till max, men kan människan lugna sig med att svänga med håret? Sure jättefint hår, men hon svänger med det som att det var superlångt, megatjockt hästhår hon har att göra med. Lord, take a chillpill det är typ 15 cm?

    Haha, det är komiskt med pushpresenter och inte så lite wt. Plus detta med konsumtion: vem tror att Chanel inte syr sina väskor på samma fabriker som counterfitväskorna sys? Och av samma underbetalda kvinnor och barn? Nutiden är, trots att det aldrig varit enklare att få reda på saker, så naiv att det är generande.

      Varför är det komiskt eller wt? Tänker att jag hade blivit jätteglad om jag fått en present efter jag fött. Det är ju en väldigt stor grej och att få lite extra uppskattning efteråt är ju jättemysigt. Nu brukar vi ju även ge varann nåt litet vid födelsedag jul osv. Aldrig nåt stort men.. Varför är inte det lika bra tillfälle som andra stora dagar tänker jag. ? Säger inte att det behöver vara en Chanel utan det skulle lika gärna kunna va en söt amningstopp för 99kr men ändå.?

      Chanels väskor produceras i frankrike eller italien . Det är gjorda av arbetare med riktig lön och inte av barn då jag är ganska säker på att frankrike och italien har lagar mot barnarbete.

    Kan det inte räcka med att man fått en bebis, känns som den ultimata gåvan efter 9 månaders slit ?

      Jag tyckte inte det räckte. När hon skrek och skrek, ammade mig blodig, mitt spruckna underliv blödde och värkte… då tittade jag på min diamantring och fick styrka. Min kropp får jag aldrig tillbaka, inte mitt sexliv heller. Så en diamantring förtjänar jag i alla fall. Typiskt kvinnor att inte vilja unna sig. Barnet är ju kvar även om man får en present OCKSÅ.

        Men vad gör en sten för skillnad? Tittade du inte på ditt barn och kände så? Det är bara materiellt och har funnits på denna jord i tusentals år, har grävts fram under (förmodligen) dåliga förhållanden, fraktats, slipats och sen sålts för dyra pengar. För vad? Att du ska kunna känna att graviditeten och förlossningen var värd? Denna värld alltså.
        Handlar inte om kvinnligt eller manligt.

          Haha nej jag kände inte så när jag tittade på mitt barn som gallskrikit i flera timmar. Du har inte haft ett kolikbarn hör jag. Man är så trött så man knappt kan andas, skriket går genom märg och ben och man förstår knappt att den hysteriska otröstliga lilla varelsen är ens älskade och efterlängtade barn. Som tur är så tröstar man och står ut och älskar barnet oändligt ändå. Men i just de stunderna är det kämpigt och diamanter, god mat, mjuka kläder, massage, lyxiga väskor och dyra ansiktskrämer gör det verkligen lite lättare att stå ut.

          Nej, men fick ett sjukt barn som tillbringade mycket tid på sjukhus, grät och skrek jämt och sov inte ordentligt nätter eller dagar. Jag var i sorg, chock, trött och grät själv. Hon mår bra nu men det finns inte diamanter, väskor, kläder eller något annat i hela världen som hade kunnat hjälpa. Det är bara produkter som vi har satt någon sorts värde i och lurar oss att tro att vi behöver sakerna för att känna så som vi gör. Men känslorna finns redan där i oss.
          Jag beklagar att ni hade en tuff tid och hittade du tröst i något så är det ju bra, men det skadar aldrig att reflektera över varför det är så enkelt att köpa sinnesro.

          Va taskig du är! Kan man inte få tycka att sin ring är fin och att man känner sig glad när man ser den? Dessutom finns det ingen direkt korrelation mellan bebis och diamantring. Man kan titta på sitt barn och bli glad och man kan titta på sin ring och bli glad! Testa, funkar utmärkt ?

        Så du fick en Blondinbellisk powerring?
        May the child labour force be with you.

        Sälj ringen och använd pengarna till rekonstruktiv kirurgi i underlivet? Hellre orgasmer än diamanter, tänker jag.

          Jag har fått operationer betalda av landstinget. Men det har tyvärr inte hjälpt då den nya ärrvävnaden ställer till det.

          Hear hear!

    Haha, synd att den blivande pappan i mitt fall suckar högljutt åt alla nya amerikaniserade konsumtionstrender och högtider. Kan bli svårt att övertyga honom om en push-present! Å andra sidan känner jag hittills i graviditeten att ingen direkt behöver kompensera den andre. Visst, jag har mått illa och varit svintrött, men han har å andra sidan tagit exakt all matlagning, tvätt, städ osv. Plus sköljt ur alla spyhinkar, torkat alla hormontårar, burit alla matkassar… Så hittills känner jag nog att vi ändå är ganska jämna spelare i detta. Kanske kommer känna annorlunda efter förlossningen dock 😉

      Förlossningen var en walk in the park jämfört med att vara gravid i hundra månader (tyckte jag iaf!) Om inte annat är den snabbare överståenden än den eviga graviditeten! (Nej, jag gillar inte att vara gravid, märks det? ?)

        Åh, hoppas att det blir likadant för mig! Just nu känns det värt att genomgå en förlossning bara för att graviditeten ska vara över…

      Och min graviditet och förlossning var helt utan problem eller komplikationer. Men sen ville bebisen bara amma exakt hela jävla tiden. Och sen fick jag något hormonellt fel och på det PCOS. Tre år sedan lider jag ännu av denna jävla kropp som är mycket tyngre än tidigare (trots bra kost och mycket aktivitet) och har diverse problem. Skulle en riktigt fin present hjälpa? Ja, kanske lite själsligt ändå. ?

        Det låter som att du är väl värd en present 🙂

      Ge honom en ny fräsch hink som push-present! Och en mopp.

        Haha ja, bra idé! 😀

    Känns unket. Varför ska man få en gåva för att man fött ett barn? Här får du av mig lilla gumman för att du var så duktig. Det barn jag föder har skapats i min kropp, burits av mig och fötts av mig. Barnet i sig och dess födelse är det största mirakel man kan vara med om. Och så kommer karln dragandes med ett halsband eller en jäkla handväska som någon slags belöning för utfört arbete? Otroligt märkligt. Jag hade blivit förbannad.

      Ger du bara presenter till folk du ömkar eller ser ner på? Själv ger jag presenter till starka människor som kanske klarat ett prov eller övervunnit en rädsla eller gjort något modigt. Jag ger gåvor till nära och kära som jag ser upp till. Min mamma och pappa till exempel som uppfostrat fyra barn. Skulle ju knappast säga till dem ”äh ni har ju oss, vi är era presenter och era mirakel”.

        För att kompensera för en sfinkterruptur hade jag behövt få en Ferrari. En handväska hade jag slagit i huvudet på den som gav mig den.

      Vilken tur att du inte fått/får en present efter du fött barn. Du kan säga till din eventuella partner att du inte vill ha något. Problem solved 🙂

      Fick du inte presenter när du tog studenten eller examen heller?

      Pappan får ju också barnet – utan all skitgöra. Då kan det vara fint med en present som ett litet tack?

      Vill iofs inte ha någon present men är sur på min kille för att han är killen i vårt förhållande, som kan få en unge bara genom att ha lite trevligt sex medan jag måste spy hela dagarna 🙁

      (Uppskattar dock massor av hjälp och stöd mer än en present, men dessa tjejer får förhoppningsvis både och)

        Med din kommentar förstod jag vad det beror på att jag personligen tycker pushpresent är märkligt. Har inte riktigt fattat själv varför jag tycker det känns konstigt utan borde tycka det är något fint. Men det är den känslan av ett ”tack”. Som att jag skulle ha skänkt honom ett barn, istället för att vi fått ett barn tillsammans.

          Men du HAR ju gjort mycket mer jobb för att få exakt samma sak…

    Tycker det är fint när den som burit barnet i 9 månader, kanske varit sjukskriven en längre tid, mått illa i flera månader, avstått alkohol och viss mat, fått foglossning, gått upp i vikt och fått högt blodtryck, fått sämre tandhälsa, fått dålig hy, blivit tung av vätskeansamlingar, fått bristningar på rumpa och mage, inte kunnat sova under en lång tid, fått förstoppning och hemorrojder, fått svamp i underlivet, sedan haft fruktansvärda smärtor, offrat sin hälsa och faktiskt sitt liv, kanske spruckit upp i analen eller tvingats till akut operation (kejsarsnitt), förlorat mycket blod, blir inkontinent eller får mycket ont vid samlag efter förlossningen, bestående men av olika slag, en förändrad kropp… sedan ska ofta samma person amma barnet vilket leder till förlorad tid på arbetsmarknaden, förlorad pension, blodiga och ömma bröstvårtor, olika stora bröst, vakennätter, hormonstormar etc etc etc får en present.

      Du fick en present, på vilket sätt kan ett dött ting ge mer glädje och kompensation än resultatet av all ”lidande”?
      Vi är ju gravida av en anledning, att få barn, starta ett familjeliv men den man (förmodligen) älskar, ha någon att älska och fostra, vara en viktig del i någons barndom och vara föremålet för någons totalt villkorslösa kärlek.

        Så moderligt och kvinnligt av dig. Höjden av lycka är inte att fostra sina barn och vara husmor för alla.

          Av ren nyfikenhet: Varför skaffar man barn då om det inte är den ultimata lyckan? Är det bara en till kul grej att ha, eller vad då?
          Att inte endast vara husmor kan jag fatta, men man måste det är du som uppfostrar dina egna barn och därmed borde det ingå i den ultimata lyckan.
          Jag fattar ingenting.

          Skrev jag att jag vill vara husmor åt alla? Men vill man ha barn så antar jag att det är av en anledning, att man vill ha barn eller? Som man älskar, fostrar och älskas tillbaka av?

        Jag blir glad när jag får presenter ? tycker det kompenserar iallafall lite för jobbiga saker jag går igenom. Förstår inte varför detta är ett problem eller ens en diskussion. Alla gör väl som de vill

        Hon menar nog inte att hon vill ha en diamantring istället för bebisen, utan att hon vill ha både och!

        Du vet, fadern får ju livets mest fantastiska gåva bla bla bla, utan några vedermödor, så då är det väl gulligt om han hostar upp en present? (som givetvis inte är en ekonomisk kompensation utan en symboliserar uppskattning).

      Hahaha, tur att jag redan har barn, för det skulle definitivt aldrig blivit några om jag hade läst din kommentar INNAN jag fick barn. Snacka om avskräckande.

      And when you put it like that…så förtjänar du definitivt din present 😉

      Om det är så fruktansvärt hemskt att vara gravid och föda barn, varför gör du/ni då?? Och flesta gånger till och med. Hört talas om prevention? Om man hatar graviditeten så mycket att barnet i sig inte är värt besväret utan man kräver en diamantring eller Chanel från sin gubbe för sveda och värk borde man avstå från barn.

        Hårt sagt men jag håller med dig

        @anonym/ man förstår helt klart att du själv inte har barn. Varför man väljer att gå igenom 9 tunga månader är för att barn är det vackraste som finns; ren jävla kärlek. Hade jag, däremot, kunnat be min man gå igenom den andra graviditeten åt mig istället ibland (bara för en stund liksom, så att man slipper listan av allt elände man faktiskt tar sig igenom), så hade jag fan inte tvekat. När jag ligger hos läkarn för ultraljudscheck och får en lång stav uppkörd mellan benen, eller när jag gick igenom 48 timmar med extrema värkar innan jag till slut snittades, så tro fan att jag kände att jag förtjänade varje jävla bok, väska, fina skor, eller smycken i hela världen. Visst räcker kärleken till, mina barn är värda varenda tår jag fällt och den smärtan jag fick stå ut med under de 9 månaderna. Men att få sig en finare present efteråt skadar väl inte? Kan man få sig en födelsedagspresent en gång om året, eller vid andra årliga tillfällen, så kan man klart som fan få sig en present när man krystat ut ett barn.

        Ja herregud varför? Gissningsvis för att man vill ha barnet, som man har resten av livet, och därför står ut 9 månader?
        Det är liksom ett övergående tillstånd (och dessutom väldigt svårt att veta innan barntillverkningen hur det kommer vara, då det är både individuellt och kan vara helt olika med två olika barn).

        De allra flesta är gravida enbart för att de vill åt slutresultatet, ni har bara kollat på för mkt gravidfotograferingar med leende kvinnor på ängar och tror att graviditet är välsignat mys i sig. Varför skulle något som innebär att man ligger över toalettstolen vara mysigt?

        Att folk skaffar barn de inte vill ha är såklart ett problem, men inte graviditeten… det är som att läsa en jobbig kurs för att få en examen 😉

    Jag fick snitt-present av min man. Mindre spektakulär pga att jag inte ansträngde mig antar jag. Men ändå! Mezetallrik stlk jättestor! Kärlek!

      Fast om du blev snittad så ansträngde du ju dig? Du genomgick en operation för ditt barn, med lång läkningstid och återhämtning. Plus att du burit barnet i många månader. Du förtjänade verkligen en present ❤️

        Njae. Födde första vaginalt och det var jobbigt trots snabb förlossning. Mina tre snitt har varit gräddfil enligt mig. Bedövning, snitt, morfin, upp och hoppa. Enda som gjorde ont var lite elaka gaser efter snittet. Annars var det verkligen ingen Big deal ? värderar inte snitt kontra snipp, men OMG vad mycket bättre det passade mig!

        Men tack ❤️ Jag förtjänade min tallrik. Och mitt morfin ?

      Jag som både fött vaginalt och gjort kejsarsnitt skulle vilja säga att ett snitt är värre att genomgå än en vaginal förlossning. Snittet gjorde superont i nån vecka efteråt (det är ju faktiskt en rätt stor operation) och man fick inte samma ”feelgood-hormoner” direkt efter förlossningen. Det är ju verkligen fantastiskt att kejsarsnitt finns som alternativ när det behövs dock.

        Hade inte ont efter något av snitten. Uppe och gick några timmar efter. Efter vaginala kissade jag i duschen i två veckor pga skador efter jättehuvud. Det är så individuellt det där. Snitt är min grej helt enkelt.

          Nu har jag iofs bara fött vaginalt och inte med snitt men hade ont i flera veckor och toalettbesök som inte var särskilt angenäma efter min senaste förlossning.

          Tänk så olika det är! Jag var ett fysiskt vrak efter mitt snitt… Det tog tre månader innan jag var någorlunda smärtfri. Den första månaden åt jag starka smärtstillande och eftervärkarna var så hemska att jag svimmade. Skulle aldrig vilja genomgå ett snitt igen.

    alla dessa amerikanska påhitt som letar sig hit…

      Som sagt, detta är inte ett amerikanst påhitt. Min mormor och mamma fick presenter. Även andra personer har kommenterat här ovan.

        ok, men ordet! Push! omg!!

    Tänker osökt på denna pga av titeln på blogginlägget 🙂
    https://youtu.be/vKfuj_hIOro

    Det är fint om pappan ger en present för att visa sin uppskattning tycker jag. Att det ska vara självklart att man SKA få en ”push-present” (hatar begreppet) är trist, som med alla andra gåvor så är det finast om de ges för att givaren vill visa omtanke och uppskattning. Prisnivån på det som visas upp av influencers är dessutom som vanligt helt vansinnig. Själv fick jag inget annat än världen mest fantastiska unge 🙂

    Om man bortser från vad presenten kallas – push gift – så är det väl inte så farligt att ge någon (den man håller kär) en present, på samma sätt som man köper presenter till födelsedagar och alla hjärtans dag etc? Det är benämningen som uppenbarligen stör folk.

    Sen visst, en dyr väska är väl inte riktigt jämförbart med en bukett rosor, men ni förstår..

    Fast detta är väl endast nytt i Sverige i sådana fall? Brukar vara kutym att ge något smycke till kvinnan efter att hon har fött, det har det varit i evigheter. Sen nu har det ju självklar ändrats till andra typer av presenter. Men att ge present efter födseln är ju inget nytt

      Det är sen gammalt.

    Klart man ska ha en uppskattande present när man gått igenom en graviditet och sen en födelse. Det är väl de minsta mannen kan visa uppskattning i. Så blir det ett fint minne. Ja självklart är barnet det finaste minnet, ska man inte ens behöva skriva men annars får man väl en kommentar

    ”här får du en gåva som tack för att du nästan dog när du födde vårt gemensamma barn”.

      Hoppas den var dyr. Vräkig. Provocerande.

    Med risk för att bli halshuggen.
    När jag fött vårt barn (snart ett år sedan) fick jag en sån fjäderlampa (den stora) från eos och en gloria från klong i push-present ☺️

    De var två saker jag verkligen önskat mig (och inte skulle prioritera under mammaledighet). Jag älskar presenter (behöver dock inte va dyra sådana! Bara det är inslaget och en överraskning är jag nöjd) och min sambo ville väl skämma bort mig lite!

    Jag fick ingen present efter att vår dotter föddes och det är inget jag tänker på även om jag kan förstå att det kan kännas fint att bli överraskad med något. Men, min man gav mig dock en hel vecka innan förlossningen istället och den var värd allt! Jag var så nedbruten och förtvivlad efter en väldigt tung graviditet med många komplikationer och när jag gick över tiden var det som att mitt psyke lade av och jag bara bröt ihop fullständigt (trots att jag VET att alla säger att man inte ska stirra sig blind på bf men efter konstant smärta sedan v.9 var det lättare sagt än gjort). Jag kunde inte ens gå på slutet så när han tog ledigt för att vara hemma med mig och mysa och umgås var det min räddning. Han julpyntade, lagade god mat, körde oss så att vi fick en biodejt osv osv och det var tack vare honom jag orkade sista veckan och förlossningen. Det var det finaste han kunde ge mig innan jag födde fram det finaste livet givit oss.

      Det var gulligt <3

      Jättefint. Genuin kärlek och omtanke verkar i dag ofta ha ersätts av materialism och ett behov av att köpa sin kvinna med dyra presenter, som hon självklart måste visa upp på alla sina sociala medier. Min pojkvän älskar mig ett Leica kamera, fem lyxresor, två Chanel väskor och en gigantisk diamantring, hur mycket älskar din pojkvän dig? Säkert inte lika mycket som min!

    Jag vill ha en ”Bang Present” Ett presentkort på Kjell & Company blir bra.

    Nu fick jag ingen present förutom ungen men hade behövt ett par nya tights efter förlossningen..att gå upp över 30 pannor skaver tydligen sönder låren!

    Jag väntar mig en buffé av sushi, snus och Treo när jag kommer hem. Det är jag värd! Särskilt nu när jag ligger höggravid med min andra kräksjuka på tre veckor.

    Och ni som säger:” wääää wääää, är inte bebisen nog?” – vad tror du? Att jag skulle lämna jordelivet om jag inte fick buffén? Önskar och kommer önska mig mer saker i mitt liv bortsett från mina barn. Jag upphör inte att existera som individ bara för att jag har mina barn.

    Du som fick en ring! I hear you! Du är säkert en grym person som är värd alla ringar i världen!

      Man slutar inte existera heller för att man inte vill ha presenter eller känner att bebisen är nog. Det har blivit någon grej att man ska vara så obrydd som mamma, kalla sitt barn för ungen, klaga på allt möjligt, längta efter vin och skämta om att lämna bort barnen. Säger man att man älskar sitt föräldraskap så försöker man vara något moderligt helgon som vill baka bullar hela dagen. Push-present är heller inte samma sak som att man vill unna sig allt man inte kunde som gravid, jag tog en lång ensam promenad och köpte sushi som jag åt ensam i kvällssolen.

        Är det fult att kalla sitt barn för unge? Mina ungar är det bästa jag vet, världens häftigaste, och jag har alltid kallat dem för ungar. Kallar även mina föräldrar för morsan och farsan, går det lite hand i hand kanske? /mvh morsa till världens häftigaste ungar

          Det är wt att kalla sina barn för ungar, samt att kalla sig själv för morsa/farsa.

          Haha, okej Sara, jag kan vara vitt skräp om du vill, några ska ju vara det också. ?

        Well that escalated quickly…………..

        Det är ingen som tycker det är fel att du inte vill ha en present. Det är väl toppen, bara du är nöjd. Du däremot verkar se ner lite på folk som vill ha en present och läsa in massa om att de är halvt ointresserade av sina barn och föredrar vin – vilket inte är så schysst. Som att jag skulle börja hinta om att du inte borde tänkt på sushi när du faktiskt fått livets finaste gåva. Dvs helt orimligt.

        (och nej, jag vill inte ens ha en present, men är klipsk nog att räkna ut att även folk som vill ha det älskar sina barn)

      Haha, Lin, jag diggar dig! 🙂

    Jag vill ha något riktigt dyrbart OM jag ska behöva föda ett barn och få min kropp förstörd!
    Skojar bara.

    Hur kan man bli upprörd över att vissa få ren present, efter att man fött barn? Antar ni inte firar jul eller födelsedagar heller?

    Herregud, vi har precis bestämt oss för att skaffa barn men efter att ha läst igenom det är kommentarsfältet vågar jag aldrig bli gravid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.