Lilla Palt och hans mamma utvärderar ”Barnen i Kramdalen”

Igår skrev jag om att jag fått hem en bok som ska hjälpa barn att prata och förstå integritet ”Barnen i Kramdalen” och eftersom mina bonusbarn är lite för stora för den så gav jag den till min syster för att läsa för ”Lilla Palt” som hade superhjältekalas igår – där av Spindelmannendräkten.
Nu har han och mamma läst den tillsammans och så här gick resonemanget efteråt enligt min syster:

Lilla Palt tyckte ”allt det där vet jag ju redan, på förskolan har vi pratar om stopp – min kropp, ingen får kramas eller pussas om inte båda vill” och ”tafsare kan vara vem som helt, ibland nån man känner, men inte ofta tror jag”. Nättroll förstod han inte riktig, eftersom han inte pratar med folk på nätet.

Min syster tyckte att den var aningens krystad och inte en bok som barnen kommer vilja läsa igen och igen men som säkert funkar bra som diskussionsunderlag i tex förskolan.
Hon frågade mig om hon får ge den till barnens förskola så att de kan läsa den för barnen där och det får hon ju så klart.

Så!
Betyget blev följande:
Aningens krystad men ett bra underlag för att diskutera med barnen.
Att Lilla Palt redan kände till det där med integritet är ju helt fantastiskt och ett bra betyg på förskolan men så är det säkerligen inte överallt och då är det ju jättebra att det finns hjälpmedel som den här boken som kan ge lite hjälp på traven.

Kanske inte barnens nya favoritbok men ack så viktig ändå.

Fortfarande inte reklam även om jag länkar till sidor där man kan köpa boken.
Som typ här, och här, och här.
🙂

19 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    http://www.isabellalowengrip.se/2018/03/vi-vann/

    Det är väll inte alla kontor som har en bild på chefen på väggen som en diktator

      Hahahahhaha ser bara skumt ut och skriker storhetsvansinne

      ser väldigt märkligt ut. Och tycker även att det ser otroligt dumt ut att cheferna sitter och får lockat håret inför sina anställda sådär. Känns väldigt ”jag står över er”

        Oh my lord, vilken mardröm att jobba där. Skulle vara kul om nån redigerade in pratbubblor på vad folk på det där mötet kanske tänker:p

      Få håret lockat under ett möte? Gud vad oproffsigt.

    Årets viktigaste barnbok! Jag gav boken till mitt syskonbarn. Hennes mamma fick läsa boken flera gånger redan första kvällen. Många viktiga samtal om barns integritet har sedan följt.

    Vad tråkigt att ni upplevde den krystad! Jag har gett den till mina syskonbarn och de älskar den, 3 och 4 år. De tycker den var rolig med trollen och sen det viktigaste är att den väldigt lätt och naturligt tar upp ett jobbigt samtalsämne.

    I min släkt får den 5 av 5! 🙂

    Hej! Har du sett att Michaela Fornis läsare är upprörda över hennes matvecka? Hon pratar om att hon dricker en smoothie till lunch flera dagar i veckan samtidigt som hon säger att hon har en avslappnad inställning till mat och sin kropp (i både inlägget och sin bok)… Hehe. Hon kommer väl försvara det hela med att ”Hon inte är perfekt, tyvärr”.

      Varför skulle en lunchsmoothie stå i motsatsförhållande till en avslappnad inställning till mat? Vet kritikerna om exakt hur hungrig Forni är på lunchen?
      Snälla kvinnor, SLUTA kontrollera varandras kroppar.

      Hur kan folk bli upprörda för att man dricker en smoothie till lunch? Det är väl bra mkt bättre o näringsrikt än 2 mackor eller en uppvärmd Billys pizza ? Eller ingenting alls? Själv äter jag typ en frukt till lunch. Det är ju oxå skillnad på en influencer och en med riktigt jobb som sliter om dagarna o verkligen behöver få i sig mycket och nått ordentligt för att orka.

        Men äter man så lite som en macka, billys pizza, smoothie eller enbart en frukt så är det mellanmål och inte lunch. Hur skulle de sett ut om man gav dom alternativen på lunchen i skolan? Katastrof! Det är viktigt att äta bra och regelbundet för att hålla upp energin under dagen för att kunna prestera.

          Men snälla rara.
          Skolmaten är till växande barn som står under målsmans och skolans amsvar. Ergo ska dessa ombesörja en näringsriktig lunch.
          Men inte ens i skolan tvingar någon eleverna att äta exakt rätt mängd och sammansättning utan detta får de bestämma fritt. Jag lunchade knäckemacka och mjölk ett stort antal dagar i skolan och växte upp till en frisk vuxen.
          Myndiga vuxna bestämmer helt själva vad de vill luncha så hela skolmatsparallellen känns aningen krystad för att du ska kunna pekpinna en annan persons val.

          Men hur mycket presterar en bloggare? Sitter man och jobbar vid en dator hela dagen kan man inte vräka i sig mat, då blir man tjock.

      På vilket sätt skulle inte en smoothie vara nog som lunch? Näringsinnehållet i en smoothie kan (beroende på vad du har i den så klart) vara betydligt bättre än en lunchlåda med falukorv och makaroner. Är det själva tuggandet som folk vurmar för och som avgör huruvida en lunch är en lunch och är de i så fall emot soppa också? Eller kan det vara så att anti-smoothie-folket bara är anti i ren allmänhet och vill trycka ner andra?

    På tal om Mogi – tips sök på ”Mogi” i hennes blogg för att hitta alla inlägg (bland annat ”Mogis fittring”)

    Kritiken av Mogi var på tapeten för många år sen, bloggkommentatorerna såg redan då det tragikomiska i hennes livsstil och konsumtionsmönster. Men minns även hur jag roligt den här Fanny lyfte fram det hela, rekommenderar er att läsa hennes inlägg om hur Mogi var då ->

    http://www.arsinoe.se/mogi-sok-hjalp/

    http://www.arsinoe.se/mogi-krankt-pa-grund-av-harmlos-kritik-mot-moderaterna/

    http://www.arsinoe.se/mogi-ger-klimattips/

      Å.N.G.E.S.T de luxe….. Jag står ju inte ut med Mogi, hennes livsstil, hennes attityd (ivf officiellt) och ja…. hennes leverne helt enkelt 🙁 Började följa alla dessa då unga bloggare när min egen dotter var i tidiga tonåren, finns ju många som jag haft stora problem med men den här tjejen ger mig magsår. Vet att det tas upp nu och då men jag kan INTE förstå hur de kan leva som de gör, bara konsumtion hela tiden, lyxhotell och sanslösa semestrar i en strid ström. Det är sannerligen inte modernt att jobba ihop sin lön numer, man ska bara ”unna” sig för det är man banne mig ”värd” . Suck.

    Vad fint att du lyfter detta ämne, jag blir nyfiken på boken, har hört mkt om den! Så himla viktigt att våga prata om detta, och grymt med hjälp av en sagobok!

    Har läst den och gett bort i julklapp till sonens närmsta mentorer. Jag gillade enkelheten i den. Sonen på då 6 år lyssnade intresserat och ställde frågor men hade ändå lite koll på läget. Kanske beror på vilken förskola/skola man går på, jag tyckte att den var bra för oss i alla fall. Nu har jag köpt den senaste som Elaine tipsade om Handbok för superhjältar, den är GRYM. Gör så tydligt synligt hur mobbing sätter sina spår (bara kommit halvvägs så vet ej slutet) men den är så snyggt tecknad, smart innehåll och så mycket känsla så att både sonen och jag vill läsa läsa läsa. Rekommenderas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.